Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hobby elektronika
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen egeret válasszak?
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
nesa
veterán
válasz
Karima #42382 üzenetére
Igy PL, mert most se tolt be, ugytudom megnezni hogy kulon megkereslek... aztan a kepet... most elhiszem hogy valakinek betolt de itt az orszag leszart reszen nem savot novelni szoktak hanem 2 evente felezik es ez nem vicc!!!!!! szerintem 2 ev mulva kiis kotik....
-
Larry303
addikt
igen ilyesmire gondoltam, de ezen pl nem annyira hangsúlyos maga a kéz...
nem azt modtam, hogy semmit nem váltanak ki ezek a képek, hanem, hogy benned bizonyára mást mint bennem pl
átdobom mailen a pontos példát, amúgy az első kérdésem nem azért raktam fel mert nem tetszettek volna, hanem mert kíváncsi lettem volna egy ilynre -
m3ss
veterán
válasz
Larry303 #42397 üzenetére
kiskornel: koszi az ertekelest, orulok, hogy tetszik. amugy direkt huztam be par reszt feketebe, foleg a konyv kornyeken. meg volt 1-2 zavaro tenyezo is a kepen, bogre, zacsko stb. azon is gondolkodtam, hogy egesz hatteret is behuzhattam volna feketere, es csak a neni meg a konyv lett volna fenyben. na mind1, nyilvan vakukkal majd egyszerubb lesz ilyeneket csinalni, mint utolag utomunkaval. bar a vilagitasra igy is ra volt segitve, baratnom belekapaszkodott a lampaba, mama fele forditva azt, igy o is latta a szobrokat, fenykepezo meg ot
en se igazan ismerem a nenit amugy, fel orat talalkoztam vele. de nem ertek egyet azzal, hogy egy ismeretlenbol semmit nem valtanak ki ezek a kepek. egy random street portrenal igaz amit irtal. na meg a 3. kepnel, amin csak o szerepel. szerintem igy, hogy latszodik, hogy az unoka szobraszkodik a kepen, na meg a masik kepen, amikor ugyanezt a konyvet lapozgatja, lett mondanivaloja a kepnek. de lehet csak en magyarazom bele...gondolom vmi ilyesmi kepre gondoltal. ezert is akarok inakbb 35mm-t, ezt eselytelen lett volna megloni abban a szobaban. abbol a szogbol ahonnan fotoztam sztem nem volt eleg tavolsag a neni meg a konyv kozott, hogy elegge elmossa 1.8-on. ha meg kozelebb megyek, akkor nem fert volna bele az 50mm-be egyszerre mind2.
-
Larry303
addikt
nem rosszak egyeltalán, nem ezt akartam mondani vele...csak neked a néni ugye ismerős teljesen más érzelmeket vált ki nálad a kép nézése mint nálam pl
számomra is érdekes a kép, mert nyilván nagyon beszédes egy ilyen arc amin ennyire látszik az idő...viszont ugyanennyire beszédes sztem egy ráncos kéz is
egy magazinban láttam pont egy ilyen témáról egy sorozatot, hogy szerintük melyik ahelyes kompozíció, majd átküldöm! -
Karima
őstag
válasz
kiskornel #42394 üzenetére
Ennek a virágnak direkt akartam ilyen kicsi mélységélességet, szóval focus stacking-et direkt nem csináltam. Jobb lett volna, ha minden éles rajta?
Az időjáráselőrejelzéssel mostanában nekem is tele van a ... Hétvégére rossz időt mondanak (mint pl erre a hétvégére), ezért nem is tervezek kirándulást, úgy intézem a dolgaimat, hogy ha úgyis rossz idő lesz, akkor az otthoni munkáimat csinálom, erre kinézek délelőtt az ablakon, és tiszta nyár van. És az a bosszantó, hogy ezekért az előrejelzésekért valakik pénzt is kapnak. Komolyan mondom, ha hasraütésszerűen jeleznének előre, akkor is nagyobb esély lenne, hogy eltalálják, ahhoz képest, ami mostanában megy
-
kiskornel
addikt
Köszönöm mindenkinek a kommenteket!
(#42390) m3ss: nekem az első stílusa tetszik, mint fénykeben, mint színvilágban. A felülről érkező fények kiemelik az IDŐt a néni arcán. Alulra egy picivel több fény kellett volna, mert így olyan, mintha odaretusáltad volna a magazint meg a kezeket. (de most már tudod, miért kell rendszervakura gyúrnod).
(#42380) Karima: gyakorold rajt a focus stackingot. Múltkor behoztak a céghez egy mikroszkópot, ami egy gombnyomásra végigfuttatta a fókuszt a vizsgált tárgyon, és pár mp-alatt elkészítette a focus-stacking-ot / HDR / 3D fájlt. A gyakorlatilag 0 mélységélességből cm-est kreáltt. Igaz 55e EUR volt az ára...
(#42372) Tomate: az első kettőért rajongok. Az első még egy pici kontrasztot, élesítést, és kék szín mahinálást (telitettség, sötétítés) elbírt volna. A második az nagyon jó... az oszlopok, a nap, az ég, a hó, sirály (az nincs a képen). Itt még természetes a kontrasztvesztés is a napbanézés miatt.
Az utolsón viszont nagyon megugrott a vörös csatorna. Ha ez szándékos, akkor nem szóltam.(#42369) cOxeR: Szép.
Átkeféltek az időjósok. Néztem a műholdas felvételeket, s mondtam magamban... hát az a felhő el fog menni, és akkor... később megnéztem az előrejelzést, egész napra eső, eső, eső. Reggel jól elaludtam, kimegyek, és mit látok: tiszta ég. De annyira tiszta, hogy még egy bárányfelhőcske se ugrándozik. Nagyon kaka ez az új MET előrejelző rendszer.
Ha ezt tudom, hajnalba kicuccolok madárlesre. -
m3ss
veterán
válasz
Larry303 #42392 üzenetére
nem. olyat kellett volna, mert ezek rosszak, vagy olyat is kellett volna?
amugy jo otlet. foleg mert alig volt feny. igy is egyik kep iso 1600, f1.8, 1/30, masik iso 1600 f2.8 1/20. viszont ugy erzem inkabb egy 35 mm 1.8 kell nekem 50mm helyett, inkabb croppolnek. sok szuk kepet lovok ezzel, foleg belterben ahol mar nem tudok hatrebb menni. -
máyköl
veterán
válasz
Sir Riccio #42388 üzenetére
Photoshop.
Nem tudom, nekem baromira nem hiányzik. -
máyköl
veterán
válasz
Sir Riccio #42385 üzenetére
Ide ne küldjenek havat, jó ez így...
-
BEE
addikt
A Wesselényi az még mindig utca ha jól tudom,
és a Lottó Áruházat is nagy valószínűséggel nem 55-ben lőtték szét,
hanem 56-ban.Amúgy jók a képek, nem kis meló mindent újra meglőni és illeszteni.
Ha már a Batyin jártál, azt hittem csinálsz képet a templomról is,
mert azt keményen szétlőtték, elég erős lenne az egyik torony
a romos, másik meg mai állapotban.BEE
-
-
narancsnn
senior tag
-
kiskornel
addikt
-
Fejo
őstag
-
válasz
Cassidey #42355 üzenetére
Szia!
Minden szempontból eltalált a kép, tetszik a háttér (szín) megválasztása, ott éles ahol élesnek kell lennie. Kifejezetten jó, hogy a hajzuhatag jó része kiesik az élességi tartományból. Egy apró gondom van, hogy a középre szerkesztés, a háttérben lévő világos "ablak részek miatt" kicsit furcsa hatást keltenek, és felborítják a képegyensúlyát.
Üdv.:
Zoli -
Cassidey
senior tag
Sziasztok!
-
m3ss
veterán
koszi a velemenyeket. egyetertek nagyjabol mindennel. horgaszos tenyleg eleg gyenge, utomunka elott is abszolut felejtos volt, nem tudom miert gondoltam, hogy attol jo lesz
tetszett, hogy esik az eso, es hogy igy egy iranyba alltak be.
a harmadikon probaltam szukre vagni, hogy ne legyen negyzet alaku, epp a vasvilla vegen. keret elott meg pont belefert a kepbe...
talan csak azzal nem ertek egyet, hogy szuk az elso. sztem pont jo, jol kitolti a teret a papa. es jo helyen is van mind a tuz, mind o. -
gab.m
senior tag
Az első nekem túl szűk, túl egyhangú, plusz nagyon elrontottad a maszkolást.
A második már jobban tetszik, az alapelgondolás jó, hogy elmosódik a a villa, ez már élettel telibb kép, érzékelteti a mozgást, de ez a hátulról fotózás nem tetszik, a kompozíciót máshogy oldottam volna meg.
A harmadik is túl szűk nekem, valami nagyobb látószögű obit, vagy épp gyutávot ha használtál volna, a partot és a csónakot nem teljesen középre pozícionáltad volna, szerintem jobb lett volna a végeredmény.
Az utolsó már jobban szerkesztett, de a vasvilla végét, illetve az ujjait kár volt levágni, és ha jól látom itt is túl erős a maszkolás. -
fi:zi'k
nagyúr
Itt lehet kicsit nagyobb tapasztalattal rendelkező kollégák vannak.
Állvány ügyben ki tud segíteni nekem 20-30E-s ársávban? Pü jöhet. -
Kh@oSz
aktív tag
Köszönöm a dicsérő szavakat!
(#42330) cOxeR: Az elsőnél egy softbox volt belógatva középen 45 fokban kb 1.5-2 m-re, a másodiknál pedig hátul egy softbox és egy brolly, szemből pedig beautydish szintén belógatva hasonló távokból.
(#42333) Peethy: Ráhibáztál egyébként a dologra, bár nem is azt mondanám hogy unta inkább az volt a probléma hogy nem készült fel eléggé a fotózásra és a hajával valamint a hozott ruhákkal volt gondja, a másik modelnek pedig volt fodrász-sminkeseSzóval inkább morcos volt. De tanultam az esetből
-
válasz
kiskornel #42347 üzenetére
Igen, egy kép, az ablaknál rásegítettem a fényekre, azért van ott kontrasztvesztés, hogy jobban átjöjjön a besütő nap ereje. A részletképeken elvesztem odabent, annyi apró nézhető eleme volt, hogy nem tudtam mit hova komponáljak.
A képméret az félig meddig önzőség, natív háttérnek való képméreteket készítek: 2560*1440
Most a robogós sikátoros kép a favorit, és a háttér nálam. -
kiskornel
addikt
(#42346) cOxeR: Szép hely. Más napszakban lett volna igazi. Persze az nem mindig megoldható. Kicsit veszített a kontrasztból az ablak és környéke. Ez egy kép? Lehet megérte volna pár képből HDR-t csinálni. Az se lett volna kutya, ha a finom kis részletekre összpontosítasz. Nagyban pl. klafák az oldalon levő mellszobrok feliratokkal... Ezúttal is jó, hogy nagyban raktad be, mert kicsiben bizony elvesznek a részletek.
(#42342) forceberg: ez a nagyon szimmmmetrikusan tökéletes...
(#42329) fattyu: erre a jó kifejezés az érdekes. Az orron a bőrt simitsd el, és sztem még jobb lesz.
(#42327) Kh@oSz: szerintem ezek rendben vannak. Végre a modell feje is megfelelő tartásban van az alakjához. A fények is megfelelők... Szép a modell, szexi az ábrázolás. Bravo.
(#42324) cOxeR: hangulatos. Sötét háttérrel az igazi.
(#42321) Larry303: a táj maga szép, de ezek most emlékfotók inkább. Az elsőn az az érzésem, nem megfelelő napszakban lett fényképezve. A másodikon meg a komponálás nem stimmel. Szokták mondani, ha szimmetrikus, középre komponált, akkor annak nagyon középen kell lennie.
(#42304) forceberg: szép.
-
-
-
Larry303
addikt
válasz
Peethy #42333 üzenetére
teljesen igazad van én is csak azt egyet tartom kiemelkedőnek sajnos a többi átlagos...a függőjátszmát tényleg csak azért linkeltem, hogy lássátok honnan készült a másik kép...
esetleg ez az ami nem annyira átlagos, de ez ugy nem tájkép -
Dale
aktív tag
Sziasztok! Jó rég nem írtam már ide... Nem is nagyon fényképezgettem. Tegnap megjött a tél (megint), hóesésben még úgysem fotóztam, a kamera meg csak nem romlik el, így sétáltam egy kicsit a környéken. Ezt az utcánk végében lőttem, tudom nem nagy eresztés de valamiért tetszik, kicsit nuclear winter hangulata lett.
Nagyobban szebb, a Flickr bénán skáláz néha... (Ah, 500-as túl nagy, berakom inkább még kisebben.)
-
Peethy
őstag
válasz
Kh@oSz #42327 üzenetére
Technikailag rendben vannak, a lány szép, a smink szép, másodikon talán kicsit sok a vignettálás, ami még mindig nem lenne gond, csak a képekről inkább az jön le, hogy unja az egészet. Az elsőn főleg, a másodikban már kicsit több élet van, de lehetne egy kis lendület a képekben.
(#42328) forceberg: lehet hogy igazad van, a gond az, hogy most nekem is romlott a szemem, ezért néha elég nehezen tudom eldönteni, hogy csak én nem látom élesnek, vagy tényleg nem az. A kiszorultságról meg már írtam korábban
Köszi!
(#42321) Larry303: az előző párosból az első az nagyon tetszett, ezeket még mindig nagyon szépnek, de átlagosnak nevezném, a függőjátszma nem lenne rossz, de az elrendezése nekem elég semmitmondó ezzel a középre szerkesztettséggel. Viszont az ég kékje az ötös
-
Larry303
addikt
válasz
Karima #42325 üzenetére
nem volt szűrőm (sajnos) viszont direkt nem kapcsoltam be a lens correctiont, néha kimondottan tetszik ahogy a 16-85 ennyire vinnyettál bizonyos körülmények között...több dinamikát is ad sztem a képnek...
illetve van rajt persze némi utómunka, de semmi extra csak az alapok, wb, expo stb sztem ps ban meg sem nyitottam csak camera rawban -
válasz
Kh@oSz #42327 üzenetére
Ezek határozottan jók lettek, nem nagyon találok rajta fogást.
Szép lány, szépen kisminkelve, jó ruhák, és jó a megvilágítása is.
Az első képnél nekem a kicsit áttetsző blúz alatti gyűrött felső szemet szúr, a második képen pedig fázott kicsit, és a libabőr a derekán is látható, de ez nagyon apróság.
A világítást megírhatnád, hogy mivel és merről.(#42328) forceberg
Köszi, monumentális ez az épület, és ezt akartam a végletekig hangsúlyozni, de igazad van túlságosan sok, nagy teret kivesz. -
Köszi a kommenteket!
(#42281) Peethy: az első tetszik, a másodiknál talán egy hangyányit élesebb lehetne a szeme + a bal oldalon talán van egy kis üresség ,amit megtör egy bokeh paca. Talán egy homályban lévő férfi alak emelne a képen?
(#42289) cOxeR: a szín(telen) világ bejön, talán egy kicsit szűknek érzem. A látószög "megszokott", de a fények remek hangulatot adnak.
(#42295) Karima: jó, de esetleg úgy is megnézném, hogy a kávé "kifolyás" van csak megvilágítva, kiemelve.
(#42318) total90: ennél azért több kell. Nem hiszem el, hogy ezen kiruccanásodnak ez a legjobb képe, amit meg akarsz mutatni.
(#42321) Larry303: a függőjátszma egy kicsit nagyobb látószöggel jobb lehetne, nagyobb térérzetet mutatna a kép, amit nem is könnyű visszaadni ám.
-
-
válasz
bigmasterg #42319 üzenetére
Ez egy fa, ezek fák
-
Larry303
addikt
dobtam fel még síelésről képeket...
ezt pedig inkább érdekességként, ahonnan az itt (#42273) linkelt kép készült...
-
válasz
bigmasterg #42319 üzenetére
-
brembo
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném megtanulni az Adobe Lightroom 3 használatát, ehhez tudnátok ajánlani egy jó segédanyagot (cikket, linket, könyvet...)? Minden tippet szívesen vennék.
Köszi előre is.
Ui: Bocsi, ezt nem ide akartam, de ha már így alakult, várom a tippeket.
-
m3ss
veterán
válasz
bigmasterg #42314 üzenetére
koszi...
-
-
Peethy
őstag
Hú, köszönöm a sok véleményt, ami érkezett a képekre! Mindegyikben látok több-kevesebb igazságot, amit megnézve én is hibának látok. Főleg a fátyolos jelleget, amit kiskornel említett, sajnos megint a "gagyimonitornál" szerkesztettem, a másikon épp Win újratelepítés folyt, de mikor megnéztem CRT-n, eléggé csóváltam a fejem. Lesz még róla kéz nélkül is kép (mármint lesz keze, csak nem az arca előtt
), sőt már van is, de az szerintem annyira nem jó, ezért nem is linkeltem ide. A többivel nagyrészt egyetértek, kivéve a szélre szerkesztéssel, én kifejezetten szeretem, ha valami kintebb van, például ezen. Persze, nem ugyanolyan kaliber a kettő, meg lehet hogy fog változni az én ízlésem is
Mindenesetre köszönöm a segítséget, a továbbiakban igyekszem megfogadni
cOxeR, gratulálok a monitorodhoz!
(#42304) forceberg: ez a kép nagyon bejön!
Én is pont azon a hétvégén voltam Egerben, bár én már szombaton eljöttem.
m3ss: neked mindjárt megy privát a kérdésedre válaszolva
-
Karima
őstag
Feltettem a LR 4 Betát, de nálam - már-már nagyságrendekkel - lassabb, mint a LR3. Ti nem tapasztaltatok ilyet?
Ja és a régi LR-ben szerkesztett képeimet vajon hogy tudom hozzáadni az új LR-hoz, hogy látszódjék is? -
-
válasz
kiskornel #42300 üzenetére
Aurának aura, de nem a maszkolás miatt, mivel nincs rajta maszkolás. Az épület túlsó felén húzódik a belvárosi rész, mely nagy mennyiségű fénnyel párosul, ez hátulról világítja a dómot. Ebbe nem akartam belenyúlni, láthatod is azt a temérdek reflektort, ami világít.
(#42299) Danniel
Köszi. Szerintem nem az idő számít, hanem, az energia amit belefektetsz... attól fejlődsz, és attól leszel jobb... tükörreflexessel crika 1,5 évEgy 27"-os IPS lett
-
válasz
Peethy #42281 üzenetére
Az első alapvetően szerintem jó elgondolás, viszont én is imádom a színeket túlhúzni, de szerintem itt már sok lett. Az árnyéknál zavar, hogy a térde már nincs meg a falon...
Második képnél nekem is az a gondom mint Kornélnak, de szerintem ez a kevés mélységélesség miatt lehet, a szem már kiesik a tartományból, habár ekkora méretbe hiába vizslatom, nem vagyok benne teljesen biztos. (az biztos, hogy a sapi az nagyon ki van égve)
u.i valamint tényleg nagyon a kép szélén van(#42295) Karima
Van jó átlós érzete a képnek, de valahogy a szög ahonnan fotóztad annyira nem jön be. Olyan érzetem van, mintha a kosárba lenne egy fém tartó, és abból öntenéd ki a kávét a nagy feketeségbe.(#42297) t_a_m_a_s
Én jó fej vagyok, úgyhogy ha időm engedi hétvégén túrok elő még képeket.
Aktív témák
- Motoros topic
- One mobilszolgáltatások
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Anime filmek és sorozatok
- Battlefield 6
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest