Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Hobby elektronika
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen egeret válasszak?
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
sztyui2
őstag
válasz
Sir Riccio #43698 üzenetére
Tudom... Én is váltottam LR4-re, be is importálta a catalog-omat, minden ugyanolyan természetesen, és ott a kis felkiáltó jel a sarokban,ha update-elni akarnám a process-t(amit nem akarok). Szóval most ahogy néztem, az lesz egyelőre a megoldásom nekem, hogy importálom a ma készített képem. Process-t átállítom 2010-re rajta. Megnézem a presetjeim, kiválasztom amelyik tetszik, szóval amit majd tovább szeretnék szerkeszteni.Megnyomom a kis felkiáltó jelet a jobb alsó sarokban, amit update-re figyelmeztet. A felugró ablakban mielőtt megnyomnám az Update gombot, kipipálom a Review Changes via Before/After-t.
Így látni fogom before/after nézetben, hogy mit változtatott a 2012-es process a 2010-esen. Aztán elkezdem szerkesztgetni úgy, hogy ugyanaz legyen az eredmény, mint a 2010-es process-en volt, vagy valami hasonló... Onnantól kezdve meg folytatom a szerkesztést, ami mostantól már tökjó, mert 2012-es process-ben vagyok, szal azt csinálok, amit akarok, korlátozások nélkül kihasználva a LR4 minden funkcióját...
Jah,és persze hétvégén kiválogatom a sokszáz presetem, amik a régi verzióhoz voltak, és netán sosem használtam őket. Így kevesebbet kell majd átnézni mielőtt 2012-esre váltanám a képeimet. Ez az egyik dolog, másik pedig, hogy szépen lassan, ahogy az idő telik, majd csinálunk mi is, meg a neten is majd megjelennek LR4-hez való presetek, amik már jók lesznek.
Egyelőre ennyit tudunk tenni, ha a helyzet nem változik... -
sztyui2
őstag
-
Lecseng a forrtyogás, és mindenki átvált...
-
sztyui2
őstag
válasz
madgie #43688 üzenetére
Pont ezaz, hogy én azt akarom elérni, hogy ha most ma csinálok egy képet, és LR4-be importálom, akkor a presetjeim ugyanazt az eredményt hozzák,de a 2012-es metódussal tudjam továbbszerkeszteni őket. Szóval van egy presetem, ami általában kiindulásnak jó, de persze utána mindig szerkesztgetni kell még rajta picit, meg finomhangolni meg ilyenek. Viszont a 2010-es process-el le van tiltva csomó dolog. Mondjuk van egy jól bevált presetem, amin adjustment brush-al WB-t szeretnék változtatni itt-ott(LR4 új funkció), akkor nem tehetem meg, csak ha upgrade-elem a process-t, ami meg elbassza az egész képet...
-
sztyui2
őstag
Jah, és az ikonja/logója tök ronda lett, készüljetek fel...
A beta logója sztem sokkal szebb volt...:S
-
Sucuka
senior tag
válasz
kiskornel #43679 üzenetére
Sziasztok!
Sikerült 3 napot "kihagyni" a fórumból, így most eme jónéhány (több mint 200) hozzászólást reakció nélkül hagynám
Viszont a maqdárkás képek most is nagyon jók. Érdekes a portréban rejlő "apró" mozdulatsor. Szép munka, grat!
(#43681) sztyui2: Kíváncsi vagyok, már vártam.
-
törölt tag
-
sztyui2
őstag
válasz
*Ropi* #43682 üzenetére
Letöltöttem, megnéztem, értem a koncepciót, majd megcsinálom magamnak, tényleg kicsit normálisabb lett így
Igen, tudom hogy megváltoztak a csúszkák, és ezért szopás, erről már beszéltünk, de azért az Adobe-nál inkább content aware fill meg ilyen hülyeségek helyett megoldhatták volna ezt is, mert vannak ott olyan zsenik, hogy biztos vagyok benne, hogy ha akarták volna, akkor megoldják... -
sztyui2
őstag
Na megjelent a Lightroom4, és ahogy sejtettük, nem csinálták meg,hogy a presetek ugyanazokhoz az eredményekhez vezessenek, mint amit LR3-ban adtak. Ezt én elég nagy érvágásnak érzem, esetlegesen nem tud valaki valami megoldást, hogy hogyan lehetne megcsinálni,hogy a presetek ugyanazt adják LR4-ben is? Valami konverter vagy ilyesmi esetleg?
-
kiskornel
addikt
(#43672) Larry303: a 2. Van háttér, madár, mi kell még. Nem tudom, mekkora crop a cucc, de ez ilyen vágással nézne ki jól: [link]
(#43661) Fejo: az elsőn driftelsz? amúgy ezek közül a harmadik beállításai tetszenek. (esküszöm mikor leírtam, még nem olvastam Coxer hszét).
(#43658) m3ss: széép. Jó technika, kiválló kivitelezés. Ha nem pofátlanság, nagyobban kérni? Szívesen megnézném.
(#43654) cOxeR: 50mm?
Jó elképzelés, kivitelezés is jó, de kicsit "Fejnehéz". A színek rendben, egy ici picit lehetne sötétebb. (fél fé lejebb és + kontraszt).
(#43639) Larry303: ilyen vágás asztali háttérképnek jó.
(#43579) Fejo: már volt ilyen témájú képed, és ebben nagyon jó voltál mindig. Szerintem ez faxa. A te képeid fel lehet ismerni a színek alapján. Jellegzetes. Hogy ez most a váznak köszönhető, vagy valami extra utófeldolgozás...
-
Chapel
addikt
Itt is felteszem kérdést, de nem akarok offolni, lehet privátban vagy a másik fórimban is
Tokina 100mm 2.8-as makróját használja/használta valaki aktívan?
Tesztekből ítélve sok szempontból mélót ellenfele a Canon 100-asnak és most tudnék is jó áron. (kb. 10~15kval olcsóbban mint a vetélytársa).
Persze próba megy, de a kérdés az lenne egyáltalán érdemes e gondolkozni rajta a másikkal szemben -
Larry303
addikt
köszi,
gondolkodtam rajt én is, de attől féltem unalmasabb lenne ha levágnám róla....amúgy a sirályos képen lévő háznak a másik oldalacsak ugye a lemenő nap csodákra képes...
a sirályos kép tényleg lehet alexpos, a középtónusokat húztam le nagyon sztem amiatt...
be kéne kalibráltatnom a monitorom -
m3ss
veterán
válasz
Larry303 #43672 üzenetére
koszi. jah, eleg sok reszlet van a kepen, mikozben raktam ossze pont azt neztem, hogy a kozepso kep onmagaban is eleg jo lenne
vagy lehet mutatosabb lett volna ha 5-10 meterrel elobbrol csinalom. csak ugy ket sort kellett volna lonom, hogy beleferjen a mennyezet is. torzitasokat meg inkabb kerulom.
nekem tetszik mind2 keped, jok a tonusok a madarason nagyon bar en lehet kicsit vilagiositanek rajta.
ablakos is jo, bar nekem kek ponyva nelkul jobban tetszene. -
válasz
Larry303 #43672 üzenetére
Az ablakos tetszik, egy kicsit talán túl harsány, és a bal feléből azt a szürkeséget kivenném... utána pedig a képarányt hosszúkásra vágnám, még jobb hatása lenne tőle.
Szép pillanatot sikerült elcsípned, jól kiemelkedik a háttérből, az elhelyezkedése kicsit szerencsétlen. (tudom nem szokás ilyen képet manipulálni, de át lehetne tenni alsó harmadolóba... de akár újra is lehet lőni
)
-
Larry303
addikt
wow, igen szép lett, egy bajom van vele, hogy annyi részlet van rajt, hogy ez igazán nagyban adná ki magát, vmi szép nagy nyomatban, sztem úgy elbámulnám egy fél órát is
megpróbálhatnád esetleg egy kisebb részlet kiragadásával is arra is kíváncsi lennék...
hdr teljesen rendben sztem is, bár tőled még nem nagyon láttam túlhúzva amúgysemfejo: nekem még mindig sokkal jobban tetszik az esti verziója az összes "hibájával" együt -ami sztem egyeltalán nem hiba egy ilyen képen, sőőt-de persze ez szubjektiv
coxer macis képe meg uaz a hatás nálam is mint többieknél
hétvégén én is pecáztam a 70-300al, dobtam fel párat...
-
Fejo
őstag
Köszi mindenkinek!
-
(#43655) m3ss
(#43656) Freddy76
Ez duplán öröm, ha éppen "ellene" vagy a stílusnak.
Természetesen... 21mpixel elég?- dobj egy pü-t hogy el ne felejtsem és hogy hova... este átküldöm.
-
Freddy76
addikt
Nekem a vintage általában nagyon nem jön be, sokszor céltalannak, vagy öncélúnak, témához nem illőnek tartom, de ez nagyon-nagyon tetszik, sok tartalom van benne.
Ilyen macim volt régen, és misi mókus is nagy kedvenc volt, ez a kép akár az ágyamon is készülhetett volna 30 évvel ezelőtt, valószínűleg ettől mond sokat nekem (és még másnak is, bizonyosan). El lehet kérni nagyban, hogy ki lehessen nyomtatni?
-
-
-
Larry303
addikt
válasz
Sir Riccio #43640 üzenetére
croppolva van amúgy, de csak a víztükör előtte, illetve fent az erdő ami úgyis teljesen be van bukva
itt a jpg ahogy kijött a gépből, ha esetleg ebből máshogy vágtatok volna azt szívesen megnézném!
amúgy kössz mindkettőtöknek -
-
zool1
őstag
Ilyet használt már valaki?!
Vélemény?!
-
válasz
soldierboy #43628 üzenetére
Ezek szerint az nem jött be? - mutasd, hogy sikerült.
-
válasz
Horbal #43618 üzenetére
Más tészta az unott fej, de én azt nézem elsőre... egy jókedvű lány, egy kevésbé mutatós és sexy pózban néha sokkal többet ér. Aztán van az a kategória, aki inkább pózoljon, mert az mutat, az arca nem annyira.
(#43614) soldierboy
Beszélgetni kell velük, folyamatosan szóval tartani, erre koncentrálni kell, nem szabad lógva hagyni őket, ergo meg kell tanulni, több helyre figyelni, lelki ápolás kell nekik menet közben, és folyamatosan figyelni a technikai részletekre. Pl gyerekfotónál meg kell tanulni egy képzzél megfelelően exponálni, a másik kezeddel meg lehet integetni... hogy vigyorogjon, figyelmet keltsél...
Megy az a része is, hogy egzaktul megmondod, merre nézzen, hogyan nézzen... de nem mindenkinél működőképes. -
Horbal
őstag
válasz
soldierboy #43621 üzenetére
Ja ha ez a bajod akkor árnyékok kellenek a háttérre, lábához, esetleg valami környezet, egy tárgy amire támaszkodik a modell ilyesmik - most már tényleg befejezem mert k%&@#°ra nem értek a portrézáshoz csak a számat tépem itt
-
Horbal
őstag
válasz
soldierboy #43615 üzenetére
Miért itt nem olyan mintha lebegne, nincs azzal semmi baj de én eléggé tárgyas vagyok majd a portrésok megmondják:
[link]Technikailag értettem, hogy nem tart sokáig egy optimális hátteret létrehozni ha a fotó megköveteli.
PL nálam itt kb semmi nem az eredeti háttérből (és nem nagyon lehet megmondani szvsz):
[link] -
Horbal
őstag
Úgy értettem a jó pózokat, hogy önmagukban mutatnak - az, hogy a fejük unott az más tészta szerintem. Nem mondom hogy nincs hova fejlődni - de valahonnan el kell indulni.
Abban igazad van, hogy kicsit ilyen csináld már és legyünk túl rajta érzésem van nekem is.
Pl ott az a hajtartós kép egy ventilátoros megoldással pl ki lehetett volna sokkal többet hozni.
A hosszú haj állati jól mutat ha történik is vele valami. -
válasz
Horbal #43612 üzenetére
Nekem a pózokon olyan érzetem van újra és újra megnézve a képeket, hogy ezt a modell lányok lőtték be maguknak és egy szóval lehetne jellemezni az arcvonásaikat: unatkozok
Egy kis életet kellett volna vinni bele, nem egyszerű ezt gyakorolni kell, különben nem lesz élet a képeken... és gondolom nem az volt a cél a képeknél, hogy unott fejű lányok mutogassák habtestüket. -
Horbal
őstag
válasz
soldierboy #43583 üzenetére
Előre mondom, hogy nem vagyok portré orientált.
Én a duckface-t biztos megkértem volna, hogy ne csinálja (fekete lány) mert sexi de közönséges.
A mászós kép nekem alexpós, a portré szintén, illetve nagyon lapos, jobb lett volna ha az arca egyik fele kicsit árnyékosabb, nekem így kicsit tablókép. Ez a kék ruhás lányzóra is igaz nálam.
A fekete lány arca vagy én látom rosszul vagy tényleg nagyon csillog, smink kellett volna rá vagy nemtom (ahol rózsaszínben van) vagy nagyon telibe verte a vaku?
Mekkora softboxot használtál?A stúdió hátterét meg le lehet szedni fotoshopban, kb 5 perc alatt.
A pózok jók (kivéve a kék szoknyás ott olyan mintha zsákot cipelne), a modellek is
és a képek sem rosszak - szerintem abszolút fejleszthetőek...
-
válasz
soldierboy #43583 üzenetére
Ezek tényleg nagyon alexpósak... talán 1 kivételével.
Én gyanítom, hogy alapvetően az utómunka miatt lett alexpós, megnéznék egy raw-t, valamelyikből. -
m3ss
veterán
válasz
soldierboy #43604 üzenetére
nekem igy jobban tetszik, bar boven lenne meg mit csinalni rajta, meg jpeg-bol..
termeszetesen mindjart letorlom, meg sorry, hogy engedelyed nelkul belenyultam..de nagyon tetszett ez a foto.
amugy ha tudsz angolul sok tutorialt talalsz neten, ha belefekteted az energiat konnyen belejosz utomunkazasba. de van 1-2 jo plugin, preset is ami segithet.. -
Atomboba robbant itt? - visszaolvasok
-
m3ss
veterán
válasz
soldierboy #43604 üzenetére
ja jo helyek vannak az ilyen elhagyatott laktanyak kornyeken. osszel foleg szep volt.
mazda mx5 na.amugy elobb nem is a roxan3-ra gondoltam, hanem a roxan-ra. most csinaltam belole high contrast ff kepet, sztem soookkal jobb, mint szinesben, bar raw-bol jobb lenne
-
gab.m
senior tag
válasz
*Ropi* #43603 üzenetére
Ebben igazad van! My bad! Mondjuk elsősorban a retusálással kapcsolatban kérdezett, ezért is írtam ezt..
Azért kezdő létére elég jók ezek a softboxok, mondjuk ügyesebben is lehetne őket használni..
Nekem várhatóan ezen a héten érkezik meg a kínai "testvérektől" az esernyőm, derítőlapom, vakukioldóm, úgyhogy én is majd jobban belemélyedek ebbe a nagy portrévilágba.. Beltéri stúdióm (pláne ilyen kevés felszereléssel) nincs, úgyhogy minden bizonnyal kültéren fogom használni, de nekem jobban be is jönnek a kültéri portrék.. Majd off topic-ként postolok pár képet, nehogy megint megkapjam, hogy ezek nem ide valók.. -
m3ss
veterán
válasz
soldierboy #43599 üzenetére
mar valaszoltam, #43582.
amugy szerintem jo kepek, de en csak hobbifotozok. jok a pozok, ezeket te talalod ki nekik, vagy az ilyen kvazimodell csajok mar tudjak mi a dolguk kamera elott? Roxan_3 pl iszonyat jo, biztos csinalnek belole vmi highkey ff kepet.
talan a bimi 3 arcportre nem tetszik annyira. egyszinu a ruha a hajaval, beleveszik.
van itt jo par profi is akiktol lehet tanulni, majd biztos irnak delutan ha forum ele kerulnek... -
gab.m
senior tag
válasz
soldierboy #43599 üzenetére
Erre már válaszolt:
m3ss
(senior tag)
kecskemeten, volt szovjet laktanya teruleten. van meg par kep ugyanerrol a helyszinrol az oldalamon ha erdekel.
Aktív témák
- Samsung Galaxy S24FE 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest