Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- OLED monitor topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen házat vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Nyomtató topik
Aktív témák
-
kiskornel
addikt
válasz
*Ropi* #43877 üzenetére
Azt se tudom, hol hagytam el. Benne volt a váltáskájába. Hogy most valahol otthagyhattam, vagy az autonak támasztva hagytam, és megfújták. Fogggalmam sincs.
Az állvány még hagyján, igazából a 35k-s gömbfejet sajnálom de piszkosul. Most mindössze két használaton kívűli cseretalpam van. -
schleier
tag
válasz
sztyui2 #43886 üzenetére
hááát én elég rég voltam... akkor kezdtél ha jól tudom fotózni... én a Szami,Tojás,Szuromi bandában voltam...meg H.Tibi persze ezek a madárfotós kategória
Csanád meg az unokaöcsém... nos Tamás kölcsön adta a gépet és gondoltam lövök pár képet... nagyon be vagyok rozsdásodva... már 2 éve nem volt huzamosabb ideig gép a kezemben. a portré meg teljesen távol áll tőlem így csak próbálkozok és kevesebb sikerrel ,mint több. ezért kellenek a tanácsok mert abból lehet tanulni.
-
sztyui2
őstag
válasz
schleier #43885 üzenetére
Hát még az is lehet, hogy találkoztunk, bár én nem emlékszek konkrétan. A mostani 15-i talin voltál? Nemtom, most valahogy szokatlanul sokan voltunk, és tele volt ismeretlen arcokkal a banda, eddig nem nagyon láttalak köreinkben
De majd gyere a május 1-i, vagy ha lesz,akkor a húsvéti talira is, és hátha...
-
schleier
tag
válasz
sztyui2 #43879 üzenetére
óhhh Sztyui... biztos találkoztunk akkor egy-két DAF talin... nos a madárfotózásról ismerhetsz ami közelebb áll hozzám ,mint a portré..köszi a véleményed és elfogadom. de ha ezt kérte nem tehetek róla... majd mindjárt megpróbálom a Te ízlésed felé csavarni a dolgot de mivel csak természetes fényem volt így nem is tudom mi lesz belőle
[ Szerkesztve ]
-
sztyui2
őstag
válasz
schleier #43875 üzenetére
Nekem egyáltalán nem tetszik, túlságosan mű, és nagyon tablókép jellege van a képnek, ráadásul ez a sálas-kabátos téma, a szürke homogén háttérhez nem igazán passzol. Állánál én azt a kis mélyedést leretusáltam volna. A világítás nagyon esetlen és az utómunka is nagyon nagyon amatőr szerintem. Jah, és bár nem úgy van kiégve az arc, szóval nem fogalmazhatjuk meg hogy kiégett(ahogy a nagy könyvben meg van írva), de mégis látszik, hogy a kontraszt túl lett húzva, és az arcnak túl furcsa színe is lett, meg elég rosszul is lett vilgáítva szerintem. Az a baj ismerem Csanádot, szóval ha nem ismerném a modellt, annyira nem érdekelne, de így hogy láttam élőben is már az emberünket jópárszor, így még jobban kijön, hogy elég rossz a kép.
Amiket Katáról csináltál, azokról meg nem is mondok inkább semmit, mert még a végén sértődés lenne belőle, és magamat ismerve, biztosan túl keményen fogalmaznám meg a kritikámat, most még próbáltam visszafogni magam...Lényeg a lényeg, hogy van még mit tanulnod, gyakorlat teszi a mestert, viszont én mindig azt mondom, hogy kezdő fotósnak nem embereken kéne megtanulnia, hogy hogyan kell exponálni...
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz
schleier #43875 üzenetére
Nekem korrekt portrénak tűnik, két dolog zavar: az arca (szemből) jobb oldalán az élfény, ami túl erős és a halántékánál ráadásul mintha túlfutott volna a maszkolóecset, így maradt egy függőleges szürke sáv a bőrén.
Ez már csak egyéni, de a bőrét stílus szerint vagy látványosan durvábbra utómunkázom (a szem alatti pirosas terület miatt) - szociófotó jelleggel, vagy nagyon lehelletnyit lágyítottam volna olyan "Hollywoodiasra"...
[ Szerkesztve ]
-
kiskornel
addikt
(#43874) Horbal: Olyan, mintha faforgácsból lenne.
(#43870) Clemi: majd kinövöd a hajkurászós módszereket. Ez az egyik legkönnyebb fényképezés. Sokkal nehezebb a dolog, ha nemcsak a sziluettet láttatod, hanem valamicske mintázatot. Akkor kapáslövés előtt ~ +1-1,1/3 Fé korrekciót kell alkalmazni. Minden xarrá fog égni, de valamit látni fogsz a kacsákból is. Így csak két fekete paca.
(#43867) Fejo: már korábban is mondtuk, az ilyen "tucat-klisék" jöhetnek 1000L. Nekem teccik.
(#43855) total90: az első seggbelövés.
Az ilyet párba lehet jól fényképezni. Viszed az asszonyt, aki ráijeszt a madarakra, amik feléd repülnek. Régebben nekem is voltak ilyen fotóim, és nálam a kis tó túloldalán a kutyasétáltatók váltak be igazán.
(#43846) eastsider: értem, mi a koncepció. A bibék legyenek mosottak és élesek. Én a következőt próbálnám ki: állvány. készítek egy frontfókuszos képet, és egy teli éleset. Egymás fölé rétegekben, és addig simítgatnám, amíg jó nem lesz. Így lehetne hulla kicsi DOF.
Nekem tetszik a májvirág.(#43839) Fejo: baromi jó. Teljesen el is feledkeztem róla, hogy kritikusan nézzem. Faxa. Igazából nekem először kisfelbontásban játszotta a GPm, de nagyon élvezhető volt. A taxis képek nagyon klafák, a svenkes, és a messzelátós.
(#43837) nesa: nem mondhatnám, hogy ez a legelőnyösebb szemszög, amiből rá lehet tekinteni egy hóvirágra. Túl sok az üres tér a téma egyszerűségéhez képest.
(#43833) cOxeR: Szokatlan. Végül is szép. Való igaz, nagyon beszorítottad a témát a képbe. Tartalomérzékeny kitöltés nem lenne jó?
(#43830) Joeey: pár képeden a téma (éles virág) találkozik, összeforr a háttérben levő elmosott virággal, és együtt egy nagy pacát alkotnak. Ha csak nincs valami összefüggése a témával, ez hibának számít. Szép az OOF, és a színvilág is megkapó. Fontos megtanulni, hogy a háttérben mi milyennek fog látszani. Az első képen a virág levelei nagyon látványosak, ahogy felénk merednek. Viszont félretolhattad volna az egyik bimbót, hogy ne fedjék egymást. Piszkot retusálni, picit zajszűrni, és nem kell a háttérbe az az óriási fehér paca a két virág mögé.
(#43824) forceberg: látványos.
Hurrá! Sikerült zöldikét fotóznom repcsi közben
(tingli-tangli Hama állvánnyal):
Sikerült elhagynom a Benro állványomat / Fejet. Valahol elvesztettem vakker és napokig észre se vettem. Jó sok felszerelés átka. Most megen dobhatok ki egy 100-ast, hogy pótoljam
Hogy én mekkora idióta vagyok.
-
Horbal
őstag
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Az iPad komolyabb cucc sokszor, mint az átlag gondolná
Én is a GarageBand-del szoktam aláfestő zenéket csinálni a slideshow-k alá, lehet felhekkelem ezt az iMovie-t az enyémre (azért kell hack-elni, mert a drága apple nem támogatja az iPad 1-et, pedig simán bírná).
szerk: hopsz, köszi, ez jó hír!
[ Szerkesztve ]
-
Clemi
veterán
Sziasztok!
Szép napot és jó fényeket mindenkinek. Akkor kezdem a linkelést:
Ez egy kapáslövés, bár a napot én tettem a vadkacsák mögé:
Ez is kapás lövés. Csak felkaptam a gépet a lányom felé, és azonnal így pózol. Tudom az álla lemaradt, de nem szándékosan, mivel túl közel voltam:
http://www.flickr.com/photos/clemi62/6842161642/in/photostream/lightbox/
-
-
eastsider
nagyúr
illetve csak azokat linkeld be amin nem tudod mi nem jó, nem tudod megmondani miért nem jó, csak rénézel, és érzed, hogy valami nem stimmt, amit alapból trének érzel, azt teljesen felesleges
mod: köszönöm mindenkinek a kommenteket
)
pont azért raktam fel mindkét képet, hogy a fókuszt ne szóljátok megmert látom hol van, csak jobban tetszett mégis az a kép, ettől függetlenül megértem fattyu kollégát
LR csúszkák
-
Clemi
veterán
Sziasztok!
Szeretnék beszállni az itteni csapatba, hogy a tanuljak tőletek, és értékeljétek a képeim. Magamról annyit, hogy ugyan vannak "fotós" alapjaim de az nagyon régen volt, mikor még analóg technikával fényképeztem, és magam laboráltam a képeim. Jó hosszú szünet után, az ősszel tudtam beruházni egy DSLR gépbe, és így inkább úgy fogalmaznék, hogy azóta foglakozom a témával. Sokat olvasok utána, de még csak most próbálgatom a szárnyaim. A PS-t ugyan ismerem, de túlságosan nem piszkálom még el a képeim, úgy érzem a kreativitásomon kellene ehhez előbb javítani.
A Flickr-en alakul már egy albumom, légyszi nézzétek meg, és akinek van kedve légyszi véleményezze a képeim, szeretnék belőle tanulni. Köszi -
válasz
ballington #43849 üzenetére
Köszi.
-
Chapel
addikt
70-200+közgyűrű+raynox, egy makró obi kéne neked, nem?
Érdekes ez a színvilág, kétségtelenül feldobtad vele az amúgy nem extra képet. Picit számomra ez a lilás filing idegen, én alapvetően makróban a természetközeli színek visszaadására törekszem. Kár a másik "kollégáért" a jobb oldalon, gondolom a nélkül szűk volt, bár egy picit talán most is az minden irányból.
Én is támadok makrófronton a hétvégén végre, megvettem az új üveget, sok éves álom vált valóra, úgyhogy most megy az örömködés.
Sigma 150mm 2.8[ Szerkesztve ]
-
-
-
Joeey
csendes tag
[ Szerkesztve ]
-
Horbal
őstag
-
-
-
Steve-0
őstag
sziasztok már régen jártam erre, újabb képeim itt találhatóak:
http://human-after-all.tumblr.com/tagged/Canon+EOS+1100D/
http://www.flickr.com/photos/istvanpajor/
nemrég vettem egy fix 50mm-es obit nagyon megszerettem a használatát
-
törölt tag
Koszi mindenkinek a hsz-t, forceberg koszi a javaslatot, tenyleg jobb ugy.
-
Jövök egy mai képpel!
kiskornel: szokásosan jók, a legutóbbi veréb tetszik a legjobban.
(#43783) End-ru: mintha túl lenne élesítve, de egyébként remek!
(#43790) Cayman: jó a hangulata, talán kicsit sötétebben még rejtélyesebb lenne.
(#43795) Sir Riccio: Teszik, talán a háttérben a bal vállról lefutó árnyékvonal nem kellene.
(#43789) Marky21: ezek közül nekem is a 2. jön be.
(#43768) m3ss: szép, egyszerű virá portré, bár nekem a jobb oldalon kicsit szűkös.
(#43775) Larry303: kicsit kusza, de még épp elmegy, viszont a a Windows Gold edition jobban tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
Sir Riccio
addikt
válasz
sztyui2 #43808 üzenetére
Köszi, ez a kép amit linkeltél tényleg jobban visszaadja (még ha vannak is rajta hibák). A bőrszín egy olyan dolog amibe vagy nagyon belenyúlok, vagy sehogy, én ennél a anyagnál inkább maradnék a sehogy verziónál, próbálkoztam különböző FF illetve egyéb konverziókkal de egyáltalán nem tettek jót nekik.
(#43809) m3ss: Én megnéztem, és gyengébb volt.
Amúgy mostanában egy kicsit önkéntelenül is ráálltam a portrék centralizálására, nem tudom az okát, de ennek ellenére általában tetszik a végeredmény.
[ Szerkesztve ]
-
sztyui2
őstag
válasz
Sir Riccio #43804 üzenetére
Tényleg inspiráló a film, de a képből nekem nem nagyon jön át a zavarodott lány ábrázolása.
Nekem ebben a témában ez a kép sokkal jobban tetszik, jobban át is jön a dark-os érzés a képből.
A tied túl szépen van bevilágítva, túlságosan meleg színek jönnek a bőréről, míg a filmben egyáltalán nem találkozhattál ilyen színekkel, ott is inkább hidegebb színek voltak, meg fullosan fehérre volt sminkelve a lány, tehát még csak kicsit sem jött át maga a bőr színe, ráadásul még a szaturáció is lejjebb volt véve, szóval ott úgy át is jön a dark hatás. De a szépen bevilágított, szép sárgás meleg bőrszínnel vegyített képből nekem valahogy nem jön át a feeling. Ez van. -
kiskornel
addikt
válasz
NEEM!
Annyira jó, hogy nincs mit hozzáfűzni. Habár elolvastam sztyui kommentjét, és tényleg látható az a pár említett dolog, bár nekem, mint műkedvelő képnézegetőnek nem tűntek fel. Valóban, lefelé és jobbra lehetne kicsit bővíteni (vagy eltólni) a modellt ezekkel ellentétes irányba, és ha sokat nézem, több dolgot is észrevenni. De én az első benyomást veszem mindig alapul, és az "HU DE KLAFA" volt.
Mivel te pro állományú vagy, ezért TŐLED ez a színvonal elvárt. Vagy van másik munkád is? -
válasz
Fő a pozitív hozzáállás!
-
Sir Riccio
addikt
válasz
sztyui2 #43801 üzenetére
Köszönöm neked is, és mindenkinek!
A világos "csíkot" a háttér íve adta, és mivel tetszett és szerintem ad egy folyamatosságot a képnek, picit talán még a szemet is vezeti a modell felé(ha már középre komponált) ezért hagytam meg( nem minden képen, van ahol eltávolítottam). A retuson és a decentralizáláson én is(mi is) gondolkodtunk, de végül arra jutottunk, hogy itt most nem a tökéletesség megmutatása a cél, hanem egy félig elmeháborodott táncoslány emberi alakjának ábrázolása. A táncoslányok pedig gyűrődnek ha elkezdik magukat "összehajtogatni". A decentralizálást próbáltam de nem tett jót neki. Készültek olyan képek is ahol több látszik a hajából illetve a ruhából, de a fotózás célja alapvetően a Fekete Hattyú c. film főszereplője által ihletett képek készítése volt, és a képek egy részénél próbáltunk a totál "dark" érzés felé elhúzni. Jön még majd néhány kép, lesz ahol ezek a "hibák" javítva lesznek.
(#43803) kiskornel:Annyira rossz?
[ Szerkesztve ]
-
kiskornel
addikt
(#43795) Sir Riccio: hát ehhez nincs mit hozzátenni.
(#43790) Cayman: a köd az jó. Az erdő kicsit egyhangú, bár szerintem ennyi van a témában.
(#43789) Marky21:
1. az elsőnél a fókusz a legtávolabbi ponton mutatna jól. Vagy állvány, két expoból összerakni, és mindenütt éles lesz.
a 2-nál minden rendben van, minden a helyén van. Csupán a téma nem a legkiemelkedőbb. Tetszik az ég, és hogy minden szépen világos. Az árnyékok viszont nagyon kemények. Lehet egy vaku elkélt volna deríteni.
3. jó effekt. Jégzajlás? -
sztyui2
őstag
válasz
Sir Riccio #43795 üzenetére
Na ha már mindenki isteníti,akkor én belekötök kicsit,hogy legyen ilyen komment is
Szóval kép jobb oldalán(csajnak bal), pont a téma mellett nem értem azt a foltot, meg úgy az egész fekete háttéren átmegy egy halvány kis csík, szóval annak nem értem a célját. Azt szerintem el kellett volna onnan távolítani, hogy akkor már teljesen fekete háttér legyen, ha már úgy döntöttél, hogy a ruhából nem mutatsz többet annál a 10db pixelnél.
A smink meg az arc rendben van, bár a nyaknál az a bőrgyűrődés nekem nem jön be, én azt leretusáltam volna, meg a mellénél is az a csík jobb lenne ha nem menne szét y alakba,hanem én azt a halvány kis leágazó csíkot leretusálnám.
Jah, és még annyi,hogy a hajából se látunk semmit kb, szóval ilyenkor sötét háttérnél egy nagyon pici ellenfény jó lenne, szóval berakhattál volna egy vakut hátulról,hogy egy picit jobban kiemelje a vonalakat a háttérből. Tényleg csak hogy a haja megcsillanjon egy kicsit, nem kell itt maxra feltekert brutális ellenfényre gondolni, hanem tényleg valami kis lágy fény, ami egy picit elkülönítené a háttértől a hajat.
Alulról túl szűknek érzem, kb 10db pixel van a kép széle és a könyöke alja között, én feljebb tolnám(ha már úgyis fekete a háttér, simán csak pár kattintás). Jah, és köztudottan a középre komponálás a legtöbb képnek nem tesz jót, szerintem ennek sem. Szerintem sokkal jobban nézne ki, ha a kép bal oldalára valami aranymetszés pontba tennéd, úgyis az arca mondhatni jobbra néz picit, szóval szerintem jót tenne neki ha bal harmadolóra vagy aranymetszés pontjára lenne rakva