Hirdetés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Azonnali fotós kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házimozi belépő szinten
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Mini PC
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Karima
őstag
-
gab.m
senior tag
válasz
*Ropi* #42689 üzenetére
Akkor jól sejtettem mi áll a háttérben. A nagy "hackelésnél" már csak a második kerületi családi ház udvarán elkövetett lövöldözés volt a legjobb a mai részben. Csak úgy hulltak a gépfegyveres biztonsági őrök, akik a nagy FőHackert védték, ahogy lőttek rájuk a hangtompítós gépfegyverrel felszerelt magyar álszínészek/álhackerek.
-
gab.m
senior tag
Az biztos! Egyébként a videó alatti top kommentek is nagyon ütnek!
Még nagyobb off: én most néztem meg egy fél részét a "Hacktion" című sorozatnak; hát parádés volt az is. Úgy hackelnek a magyar színészek az apple gépeken, hogy öröm nézni. Kíváncsi vagyok egyébként, hogy melyik hazai Apple forgalmazó látta el őket gépekkel..
-
Sucuka
senior tag
Nos igen, Neki ez az élete, a munkája, a hobbija
Megáll az ész, nem nézek be 1 napig ide, és máris 50 feletti hozzászólást kell "átnyálazni"
(#42650) m3ss: Jók ezek! A cicus különösen, az nagyon bejövős!
(#42644) gzola: remek, nagyon jön a hangulat, az enyémek elég gyengécskék ehhez képest
(#42632) Sir Riccio: Klasz kis sorozat! Nem fázott ebben a "ruciban"
Hoztam két képet tegnapról, nem "egetverőek", első próbálkozásaim a svenkkel, nem túl nagy sikerrel:
Ezen szándékosak a melegebb tónusok:
-
Chapel
addikt
Monitor kalibrálás mostanában volt? A 100% recovery agyonüti kb a képet, (ahogy Ropi is írta) totál elveszti a dinamikáját.Egyébként a legfinomabban adagolni az "fény görbén" tudod megadni a paramétereket, ott szépen tudsz csúcsfényekből is akár visszavenni.
Egyébként a macskás jó lett, tény kiégett picit, de ez nem is az a vérkomoly kép, így jót mosolyogtam, jó fej macskosz -
Joeey
csendes tag
válasz
oriasgorilla #42676 üzenetére
köszi
az 51-esnél szerencsésen összejött a barna-kék-kék-barna szem párosítás
-
Joeey
csendes tag
válasz
Danniel #42647 üzenetére
Szia!
Nekem nagyon tetszik a vintage irány, szép hangulatos képek, főleg a színek miatt, talán a téma lehetne valami izgisebb/egyedibb, és akkor igazán ütős lenne. Talán a harmadik tetszik legjobban.
Vasárnap Dobogókőn volt kutyaszán-húzóverseny, akit érdekel, az eseményről készített sorozatom itt elérhető: [link]
Jó érzés volt nagyon egy ilyen rendezvényt megörökíteni -
gab.m
senior tag
Ha egy vonalra esnek a lámpák, akkor használható, nem muszáj a kép tetején elkezdeni a Graduated Filtert, lehet a kép közepén is, 45 fokos szögben.
Azért ha csinálsz két különböző mentést, egyet nullás recoveryvel, egyet pedig 100assal, és egymásmellé teszed LR-ben, látni fogsz azért különbséget a kép olyan részeinél is, ahol azt hinnéd nem fog munkálkodni a recovery. -
m3ss
veterán
milyen hatranya van a recovery tulhuzasanak? en nem nagyon vettem eszre idaig. ezen pl azt hiszem 100%-on van a recovery
graduated filter az jo, de az meg csak akkor er vmit, ha pl eget akarok visszahuzni mert a kep tetejen van. ha a kep kozepen vannak a lampak pl akkor az nem sokat segit, nem? -
gab.m
senior tag
Ahogy Ropi is válaszolta: recovery az alap ilyenkor, de csak addig húzd, ameddig nem kezd az egész kép szarul kinézni tőle (én általában ha 30-nál tovább kell húznom, inkább az egész expót húzom lentebb), drasztikusabb esetben, mint az előbb említettem az egész expót lentebb húzni. Az ecseteléssel/maszkolással kétféleképp járhatsz el: vagy lentebb húzod az egész expót (ez akkor ajánlatos ha a nagyobb része a képnek ki van égve) és az így túlságosan besötétült részeket visszavilágosítod, vagy egyszerűen a kiégett részleteket fested végig egy mínuszos expó ecsettel. Most jut eszembe még egy másik lehetőség is: ha viszonylag egy szinten vannak a kiégett részletek, ill. éjszakai képnél a lámpa sor, akkor használhatod a Graduated Filtert. No, ennyi jutott eszembe. Vagy persze a helyszínen HDR és violá!
-
m3ss
veterán
válasz
*Ropi* #42664 üzenetére
expot is varialtam kulon ilyen control pontokkal fejen meg egesz kepen, lehet meg sotetebbre kellett volna. amugy az az ecset nem tul szimpi, valahogy nagyon lathato lesz utana a korrekcio. vagy hat biztos meg lehet csinalni nagyon jora sok ido alatt (feather-rel szorakozni a szelen pl) mert amugy mindig kiszurom a kepen ha vmit ecsetelgettem...
-
m3ss
veterán
válasz
*Ropi* #42658 üzenetére
jaja, az alapkepen a feje elegge ki volt egve, csak lr recoveryt toltam ra, hogy lehet egyebkent visszahuzni a kiegett reszeket?
multkor is volt vmi ejjeli kepem ahol a csucsfenyek ki voltak egve, hogyan tudok csak bizonyos reszeket korrigalni, ha a tobbi helyen rendben van az expo? -
_Babilon
tag
A kompakt gépem ügye megoldódott...
Sony G-s optikákról van valakinek véleménye, esetleg tapasztalata? -
*Ropi*
félisten
Döntsd el magad: ajánlom egy kedvencemet. Hihetetlen látványvilága van az embernek, mesterien ötvözi a valót a valótlannal.
Az esküvős galériái meg főleg...
-
gab.m
senior tag
-
gab.m
senior tag
válasz
fi:zi'k #42654 üzenetére
Biztosra veszem, hogy kézimunkák, szóval ez is közrejátszhat.
Azért érdekes, hogy egy kis természetes asszimmetria mekkora felháborodást kelt, ebben a mai tökéletesen szerkesztett, éles, bemozdulatlan és zajmentes képtengerben. Nem azt mondom, én is használok PS-t, LR-t, de nem fogom órákon keresztül szerkeszteni azt a (már bocsánat) szerencsétlen ajtófélt. Igyekszem mindig azt szem előtt tartani, hogy ne töltsek több időt a képek utólagos szerkesztésével, mint magával a fotózással töltött idővel. -
gab.m
senior tag
Köszönöm a véleményeket. Sajnos én is látom, hogy dől, de nem tudok vele mit kezdeni. A vízszintességet az épülethez viszonyítottam, és ha megnézitek a kép tetején végigfutó vonalat, az teljesen egyenes. Ez a kapu hibája, meg az idő vasfogáé.
@kiskornel:Ez az én meglátásom szerint semmiképp sem "door". Nekem a "gate" úgy él a tudatomban, hogy nagyobb kapu, stb. már pedig ez szerintem ebbe a kategóriába sorolható, elég patinás hozzá
-
Az elképzelés nekem tetszik, de maga a megvalósítása annyira nem, több képből kellett volna összestack-elni, hogy kellően éles legyen.
(#42639) gab.m
Jól áll az elsőnek a középre szerkesztés, összességében jók, második kép tényleg dől.(#42644) gzola
Nekem tetszik, a kis bemozdulást is el tudom nézni.(#42647) Danniel
Valami érdekesebb dolgot kereshettél volna, a színvilága szerintem teljesen rendben van.(#42650) m3ss
A pados+fás a legjobb talán, a keret és az ff, ha sorozatként nézem, ad egy hangulatot a képeknek, de még kellene valami érdekesség ami feldobja. -
kiskornel
addikt
(#42644) gzola: faxa pillanat.
(#42639) gab.m: az ajtós kép tetszik... bár szerintem csak azért, mert emlékeztet a TESIV, oblivion egyes ajtóira. Kicsit mehettél volna lejebb, vagy feljebb. Olyan hiányérzetem van.
Ez nem ajtó, mint door? A gate az kerités kapu, várkapu...(#42635) Fejo: ilyet szeretnék én is, csak nem tudom, hogy kell csinálni. Ez mekkora nagyítás? Közelebbi?
(#42631) Brumi: szerintem egy kicsit sötét. Nem ártott volna neki még1 fényforrás.
(#42632) Sir Riccio: az első kép (főcímkép) nagyon világos. Az arcon túl kicsi a kontraszt, elvesznek az arcvonások, összeolvad... Kicsit sötétítve, kontrasztal sokkal jobbanf előjön a mimika. Szerintem szebb is lesz. A többi képen, helyesen, hangsúlyozva van, hogy milyen jó alakja van a leányzónak. Szép...
(#42625) cOxeR: megelőztél. Nekem is az volt a tervem, hogy a vasutállomás előtt fényképezek egy ilyesmit... A zöld, meg a kék kifestést jól eltaláltad.
-
Picit zavaró, hogy bemozdult az elől ülő arca, amúgy nagyon jól elkapott kép!
(#42639) gab.m: a kapus kép faxa, de egy kicsit furán hat, hogy a kép alján az érződik, hogy balra dől. Ez kiveszed belőle, és tuti lesz!
(#42635) Fejo: egész jók, mekkora croppok, mert az élesség egy kicsit lehetne jobb.
-
kozzo
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni.Valami történt a fényképezőgépemmel, Sötétben tökéletes képet csinál, viszont természetes fénynél csíkos képet készít, A havas tájat meg aztán végképp nem fényképezi le csak egy nagy fehér foltot csinál. Casio ex-s770-es gépről van szó, meg van már egy jó pár éve, eddig ilyen problémám nem volt vele. Mit lehet ilyenkor tenni?
-
werttzui
addikt
válasz
Sir Riccio #42632 üzenetére
Egész jók,nem az a megszokott! Van benne valami új ,valami érdekes plusz !
-
Sir Riccio
addikt
Lottiról lőttem ma néhányat. Inkább unaloműzőnek készült, de azért gondoltam megmutatom nektek.
-
-
Sucuka
senior tag
Ne vedd rossz néven Zoli, de ha vonatos, akkor róla vegyél példát. Rizsavi Tamás
A fénykavalkád elhúzza a tekintetet, ahogy nesa mondta, de nem derült ki, hogy ez volt-e a végcél
-
-
-
Alighanem mélypontra jutottam... retusálás közben a falon lévő, poszteren található focista arcát is kiretusáltam.
-
_Babilon
tag
Hát igen. Nem egy nagy összeg maga a gép, de ha a javítás költséges, akkor kénytelen vagyok újat venni. Ha van infótok ez ügyben, írjatok pls
-
_Babilon
tag
Sziasztok,
Én még az amatőr fotós szintet is csak messze láttam, szóval nem értek hozzá, viszont vagy egy nagyon kedves kompakt gépem, Nikon coolpix S 520 típusjelű.
Valószínű megsérült az objektív mozgató fogaskerék, mert nem húzza vissza kikapcsolt állásba. Szerintetek javítható?A kicsike még eredeti Japan és lehetőleg nem akarnék újat venni.
-
-
Itt még egy szem hó se esett, pedig éjféltől igérték...
-
Aktív témák
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3011
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest