Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED monitor topic
- Milyen házat vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen SSD-t vegyek?
Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
bigmasterg #41395 üzenetére
Egy kicsit valoban sok egyszerre, igy nem is fogok irni mindrol. A szemes az rendben van, mas szinnel nekem jobban tetszene az irisz de ez izles dolga. A Murchielagos kepek kozul a masodik tetszene a legjobban ha nem lenne kisse bebuktatva, es egy valamivel szabalykovetobb kompozicioval. Pl ugy mint a 3-madikon, az expo is jobb illetve utomunkaval nincsen visszasotetitve es komponalva is jobban van. Egyebkent szerintem az egyik legszebb sportkocsi a vilagon, de tudva, hogy jobbkormanyos, igy mar annyira nem is tetszik
-
total90
veterán
válasz
bigmasterg #41395 üzenetére
Nekem bejön mind, nagyon jók.
Ma sétafikáltam és csak úgy láttam egy ilyen M6-ost, ugyanezzel a festéssel meg minden. Hát kár, hogy nem volt nálam a gép, must have egy cucc
-
BEE
addikt
válasz
#31757056 #41393 üzenetére
Mi volt az, amiért pont ezt a képet választottad kidolgozásra ?
Miben más ez a többinél ?
Mit gondoltál erről a képről, mikor megnézted ?Ezeket a kérdéseket ha megválaszolod, megtalálhatod hogy szerinted mi a
kép tartalma.
És mint a reklám is mondta: Tartalomhoz a forma !BEE
-
Sucuka
senior tag
válasz
kiskornel #41390 üzenetére
Igen, az SB-600 a Nikon legalapabb digitális i-TTL vakuja, sajnos funkcióiban nem tud annyit, mint a nagyobb társai (SB-700 és felfelé), kulcsszáma sem túl nagy. Azért nincsenek erős árnyékok, mert a diffúzorkupak végig rajta volt, meg a fejét igyekeztem mindig úgy fordítani, hogy a lehető legkedvezőbb legyen. Utánanézek a vaku tudásának, remélem kiderül, mit nem tudok még róla
(talán annyit jegyeznék meg, hogy van egy olyan üzemmód benne, hogy balanced fill flash, lehet, hogy ez miatt lettek olyanok a képek.)
-
kiskornel
addikt
válasz
Sucuka #41388 üzenetére
"de gőzöm sincs, hogy az SB-600 tud-e ilyent." - Ezt egy Nikonostól kellene megkérdezned, de szerintem igen. Gondolom az SB-600 az rendszervaku, és akkor tud ilyesmiket.
A képeiden nincsenek erős árnyékok, szóval valószínű ezzel az üzemmóddal mentél. Nézz utána a vaku könyvében. Ilyesmi szavakat keressél ETTL, mátrix, átlagoló. Mátrix = deríti a témát; átlagoló megpróbálja kivilágítani az egész képet.
Jégcsarnokban, sportcsarnokban F2,8-3,4 szoktam használni, ISO400-800. -
Sucuka
senior tag
válasz
kiskornel #41386 üzenetére
A telés megvalósításban eggyre gondoltunk, csak meg akartam bizonyosodni róla, hogy hjól gondolom-e, de:
"Beltérben még ezt is: fénymérést -2Fé-re állítod átlagolón, a Vakut mátrix (vagy kiértékelő) állásba." - és ezt hogy? Az eleje még oké, hogy -2FÉ, de a vaku fénymérését hogyan? Mert a gépét azt tudom. Ugyan tudom, hogy te Canonos vagy, de gőzöm sincs, hogy az SB-600 tud-e ilyent.
A fényerős obi nekem is hiányzik. A jövő év első beruházása egy 70-200/2.8 képstabis obi lesz, remélem. Viszont, hogy Tamron vagy Sigma, az még kérdéses, de Nikkorra-nincs pénzem egyelőre
Hozzátenném még, hogy így is ISO 800-on voltam, feljebb a zaj miatt nem mertem már. Viszont volt nálam egy fix 50/1.4-es obi, de CPU-nélküli manuál fókuszos, azzal meg olyan lassú voltam, mint a csiga
Köszi![ Szerkesztve ]
-
aDM|RaL^
őstag
-
kiskornel
addikt
válasz
Sucuka #41382 üzenetére
Legnagyobb gyújtótávval, amit csak tudsz, és a témával rendesen kitöltve a képet. Ha lehet, akkor minél messzebb legyen a háttér, és minél tágabb a rekesz.
Így a háttér mosott lesz, a vaku csak a témát emeli ki.
Beltérben még ezt is: fénymérést -2Fé-re állítod átlagolón, a Vakut mátrix (vagy kiértékelő) állásba.Ha nem lenne F2,8-am, akkor tökön bökném magam beltérbe. Sajnos ilyen helyekre mindenképp ajánlott a fényerős obi. Az árnyékok jelentik a legnagyobb problémát, és azt moderálni lehet a fényerős obi tágabb rekeszértékével (meg részben a magas ISO-val).
[ Szerkesztve ]
-
Sucuka
senior tag
válasz
kiskornel #41377 üzenetére
Köszi szépen!
Nos igen, a helyezkedés... Tudod, az az igazság, hogy erősen "másod, de talán harmad, vagy negyed hegedűs" voltam én itt. Nagyon sok múlott azon, hogy milyenek voltak a fények. A képekről nem ez látszik ugyan, (ez az utómunkának köszönhető) de rettenet kevés volt a világítás is. Lőttem vagy 600 képet, ennek 60 százaléka kuka főleg élesség és különböző egyéb dolgok miatt, ami megmaradt, azoknak ismét nagyrésze inkább csak "itt is jártam" jellegű, ez a néhány db, ami talán vállalható. De az általad említett dolgokra igyekszem figyelni a továbbiakban.
"Kreatívkodás? Nagylátószög, alulról? Telés kiemelés?" - Megmondom őszintén, utólag jutottak csak eszembe... kár, de lesz még rá alkalom
Egyébként, ha már itt tartunk, a telés kiemelés-t hogy gondolod?
-
eastsider
nagyúr
válasz
kiskornel #41377 üzenetére
köszi!
LR utólagos élesítéssel fogok próbálkozni
Cayman: nemrossz, bár nekem a WB valahogy nem tetszik, talán kicsit túl a sárgában van, és ennek a témának jobban állna a kékes tónus.... így nem olyan "horror múvi" fíling, bár a The Road színvilága hasonló ahogy emlékszem
[ Szerkesztve ]
-
kiskornel
addikt
(#41376) Sucuka: a háttérrel kicsit alálőhettél volna. Van egy csomó kép, ahol a helyezkedésre vigyázni kellett volna.
Vigyázz arra, hogy a vaku mindig azon az oldalon legyen, amerre az arc néz. Az arc által vetett árnyék belerondíthat a képbe.
Ilyesmik tetszenek, bár itt háttérmosás hiányzik nekem.
Van pár kép, ahol belelógnak emberek / képszéllel kettévágott ember van. Ott vagdosni kellene. Ahol végre jó a modell / póz, ott meg zavaró a háttér / nem kellő elemek vannak ([link]).
Kreatívkodás? Nagylátószög, alulról? Telés kiemelés?(#41365) eastsider: első és utolsó. Még egy kis élesítést elbírnának.
(#41363) forceberg: a TV tornyos. Az utolsó előtti lenne még tutti, de nem kellenének az emberek rá + kicsit nagyobb lenne a torzítás effekt..
[ Szerkesztve ]
-
Sucuka
senior tag
II. Balaton-parti esküvő kiállítás (szigorúan riport-jelleggel):
Természetesen bármilyen tanácsot, kritikát szívesen fogadok.A teljes album itt látható.
[ Szerkesztve ]
-
Karima
őstag
-
válasz
eastsider #41365 üzenetére
Köszi! Hát az idő olyan volt, amilyen, nekem is vannak összehúzott tetejű képek a dómról, csak felhő sehol egy szál se, manipulálni meg nem akartam elemek hozzáadásával a képet.
Neked jó felhőid voltak. Grat!
Én összesen kb. másfél órát vendégeskedtem bent a városban, szóval sok időm nem volt teketóriázniTervezzük, hogy visszamegyünk, mert hangulatos, de valószínűleg az "új meghódítása" miatt úgyis máshová megyünk majd!
spanyoll: Hát én is a Kedvesemmel voltam, de én ezelőtt talán kisiskolás koromban jártam Pécsett.
j.bravo, Sucuka: köszönöm.
-
Sucuka
senior tag
válasz
spanyoll #41369 üzenetére
Nálam ez már rutin
Ha fotózni megyek, akkor egyedül, kivéve, ha a család a téma, különösen a pici lányom
Nézzük csak sorban:
(#41365) eastsider: Nagyon jó képek, főleg a székesegyházas tetszik, de a ködös tornyos is nagyon jó!(#41363) forceberg: Az időjárás valóban nem kedvezett, de a nézőpontok kárpótolnak
(#41360) Karima: Én úgy érzem, egy kicsit lehetne nagyobb a mélységélesség, de alapjában jó lett. A homályosság elsőre nem tűnt fel, de Ropi hozzászólása után megnéztem újra
(#41359) skublics_ger: Legalább egy ütőből egy kis részlet elfért volna, talán a labda mögött, vagy alatta.
Ma talán végzek az esküvőkiállításon készültekkel, persze csodákat ne várjatok, igyekszem a legjobbakat kitenni majd.
[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
-
-
*Ropi*
félisten
válasz
skublics_ger #41359 üzenetére
Nekem valami hiányzik a képről...Mondjuk jobboldalon az ütő keretének és rácsozatának árnyéka...
-
Karima
őstag
-
skublics_ger
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég ebben mesterkedtem: Tollaslabda
-
Peethy
őstag
válasz
kiskornel #41303 üzenetére
Nagyon jó lett ez a fotó! Bár látom, hogy már nem elérhető, kérlek ha tudsz, küldj új linket
(#41332) kiskornel: nevetséges, hogy valaki ilyen gerinctelen legyen. Engem mondjuk az érdekelne, hogy hogy tud tükörbe nézni ez a személy... ha természetfotós lennék, akkor csak úgy tudnám csinálni, hogy rajongok a természetért, és szeretek kimenni csinálni. Nem pedig preparátumokat fotózok. Az ilyet sose tudtam megérteni...
(#41345) nesa: gratulálok!!
-
nesa
veterán
Koszi mindenkinek
-
Ezt meg kell osztanom
Front Page Explore -
kiskornel
addikt
válasz
Chapel #41334 üzenetére
Csak úgy érdekességképp nagyítsatok bele a képbe, főleg a csőrénél... egyéni véleményt mindenkire rábízom.
(#41333) cOxeR: ha végre egyszer megjön az ETTL2-es HSS átvitelre is képes rádiós adó-vevőm...
Nekem ilyen az eredeti vakus kép. (Figyelem! csak erős idegzetűeknek! Feldolgozás nélküli crop & resize kép)
Na ezen most minden látszik. A távkioldótól a vakuig minden.
-
Chapel
addikt
"talán még jobb lenne, ha az árnyék nem lenne elvágva az előtérben"
Igen, nem is akartam ki rakni pont e miatt,de végül megyőztem magam hogy mégsem kuka kép. (bár erősen hajlottam a felé)
(#41332) kiskornel: számomra ez a kép bűzlik, függetlenül attól hogy mi az előélete az úriembernek. A bemozdulás is teljesen mesterséges számomra, illetve a szememnek
[ Szerkesztve ]
-
kiskornel
addikt
Háát. Ő nyerte ezt....
Ez a cikk is róla szól: [link]Minenesetre a kép szép...
[ Szerkesztve ]
-
Chapel
addikt
válasz
kiskornel #41323 üzenetére
Az ötlet jó, így esetleg?
-
kiskornel
addikt
(#41321) Chapel: Nekem is a csónakos tetszik. Próbáld meg: maxra tolod a kontrasztot. Sokkal jobban kijön a tó aljának textúrája.
(#41316) Karima: grat. Igen, a művészi (art) oldalt erőltetik, és ezekben van bőven.
(#41310) Cayman: még nem válogattak be képemet.
-
Karima
őstag
-
Chapel
addikt
Akire minimum a fele nem igaz, annak nem itt a helye
[ Szerkesztve ]
-
kiskornel
addikt
Még mielőtt:
1x.com... Nem lett beválogatva.Csak, ha már tárolják a gelériámba, akkor gondoltam ide linkelem.
Még nyáron készült a tónál, itt Somogyban. Csak most van időm feldolgozni a régi képeket.
Megnézem úgy is, hogy fölé kreálok egy kis teret. Hátha jobb lesz.
Köszönöm mindenkinek a kommenteket.
Aktív témák
Hirdetés
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Formula-1
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Dune Awakening: Megjelenési dátumot kapott a PC-s kiadás
- Tőzsde és gazdaság
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Revolut
- További aktív témák...