Aktív témák
-
Petes
tag
Az eget vettem le, a vízen lévő tükörképbe nem akartam belevágni. A fehéregyensúlyt belőttem a javasolt értékre.
http://kepfeltoltes.hu/120216/1167894437IMG_1850_www.kepfeltoltes.hu_.jpgA kép szerintem akkor lett volna az igazi, ha nincs szél és szebben kirajzolódik az vízen is az épület.
-
Petes
tag
Itt vannak a főbb beállítások, külön a kékhez nem nyúltam: http://kepfeltoltes.hu/120216/ScreenShot218_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
A kék óra csúcsán készült a kép, a fehéregyensúlyt pedig az épületnem megfelelően próbáltam belőni.
-
Petes
tag
válasz
*Ropi* #42991 üzenetére
Mutatok egy hosszabbat is a kedvedért!
Nyolc másodperces, realisztikusabb színekkel:
http://kepfeltoltes.hu/120216/IMG_1850_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
Petes
tag
Aki még nem járt kint a Dunánál és megteheti pótolja, nagyon jól mutat minden az úszó jégtáblákkal!
Fagyos hangulat kint és bent:
http://kepfeltoltes.hu/120216/IMG_1843_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
(#42975) kiskornel
Nagyon jól elkaptad a pillanatot
Szép kép!
-
Chapel
addikt
-
Chapel
addikt
válasz
kiskornel #42975 üzenetére
Gondoltam megosztom a dolgot; munkahelyemen jó szokásomhoz híven én nem bölcsességeket meg hasonló okosságokat terjesztek körlevelekben hanem jó képeket.
Körbe küldtem pár múltkori verebes/cinkés képed, erre jött az egyik válaszban:"Ő az a Bence gyerek akit múltkor mutattál? Tök jóó! "
No mit szólsz
-
*Ropi*
félisten
válasz
*Ropi* #42971 üzenetére
xmp fájl LR-hoz. Nevezd át az eredeti raw fájllal megegyező nevűre, másold mellé a könyvtárba és úgy importáld Lightroomba, akkor látni fogod a változtatásokat! A PS részéről nem tudok beállítást adni: az kontraszt, gaussian blur és még pár apróság.
Szép a leányzó, "ellophatom"?
Mármint egy fotózás erejéig.
-
kiskornel
addikt
(#42964) gzola: egyszer már kérdeztem, de a válaszra nem emléxem: ez a vignettálás az obiból jön? Nagyon nagy. Emeletről? Az első biciklis tetszik a táblával.
(#42951) Wyll: egy biztos, a modelled szép.
(#42972) Wyll: ez az utolsó próbálkozásod nem is olyan rossz.Gőzerővel dolgozom a blogbejegyzésen a röpcsismadarakról.
Addig is egy kép: -
Wyll
őstag
válasz
*Ropi* #42971 üzenetére
azért látszik van még mit tanulni
egy kulcsszólistát kaphatok, hogy miket pakoltál erre a képre? wb, kontraszt, ...?
mindezeket gondolom szelektíven LR-ban, igaz? (PS?)próbálkoztam amúgy én is hasonlóval, de ezek után már sokkal jobban látom, mennyire nincs ez (se) kész még
-
*Ropi*
félisten
Akárhogyan próbáltam, nekem csak png jött le, de az is marha lassan...
Utómunkázni...Mikor hogy, attól függ, mennyire kell belenyúlni a képbe. Tegnap pölö Killerjohn olvtárs delfines képét nyúztam meg egy kicsit, de csak LR-ban (ha gondolja, majd kiteszi, én nem ellenzem). Ha még PS-t is kapott volna akkor eltüntetem a háttérben tébláboló emberkét, ilyesmik...De a tónusok a kontraszt, a zajszűrés, stb. - ilyen alapdolgokra tökéletes a Lightroom, PS-t csak nagyon indokolt esetben veszek elő.
-
Wyll
őstag
Naná hogy nem baj, játsszatok vele, ha már egyszer ott a raw, részemről a megtiszteltetés!
Amúgy oltári jó már ez a két kép is, amit csináltatok, továbbá vettem az instrukciókat is, igen köszönöm!Pl. nem is gondoltam volna, hogy ez alexpósnak számít..
fattyu: illik érezni ha nem egy ligában vannak - okay
(de szerintem tőletek már most sokkal többet tanultam)
*Ropi*: meglepő módon a (raw) linken
Amúgy a retust főleg LR-ban vagy PS-ban szokás?
-
fattyu
veterán
Ha már feltetted a rawot:
Jó dolog hogy lehet vágni de azért törekedj komponálásra már a kép készültekor, a rohadtul középre szerkesztést már mondták. Ezen kívül a fókusz sem talált, a szeme elég homály nem sok mindent lehet kezdeni vele... A te képeden nem szép a bőre sem. Óvatosan a túlélesítéssel ha bőrről van szó.
Én ezt csinálnám belőle ( te tetted fel a rawot is ha zavar szólj és törlöm ).
Nem bántásból mondtam az amatőr topikot hanem mert illik érezni ha nem egy ligában vannak a képek.
ps amugy ez is csak egy 3 perces ránéztem export LRből és én is oltári béna vagyok retusban, de ráerősíteni a bőrhibákra az tényleg nem jó.
-
*Ropi*
félisten
A homlokán kár azért a nagy foltért (gondolom, ezért is kellett ennyire erőteljesen utómunkázni), meg amit a többiek mondtak: felül üres a kép, jobb lett volna teljesen kitölteni, meg a bőre eléggé pórusos, hogy látom ezt az utómunka még jobban ki is emeli. A színvilág nem passzol a lány karakteréhez...Ha letölthetővé teszed az eredeti rawot, akkor eljátszogatnék vele kicsit.
-
Nini egy arcképgyáros!
Nekem alapvetően a kép vágásával, alexpósságával, és utolsó sorban a színvilágával van gondom. Az arc retusálása az a következő lépcső lenne, valamint az arcon lévő csillanások megszüntetése.
Remek alanyod van gyakorlásra, úgyhogy hajrá!A másodiknak nagyon jót tett a vágás, én adnék a kis rágicsálónak egy kis plusz expot LR-ből, és egy kicsit még élesíteném, a fontosabb területeket.
-
m3ss
veterán
jok nagyon a kepek! tetszenek nagyon az ilyen kepriportok. buszos kepek, labdas, 11-es, tanarno, edzo a korlatnal tetszenek legjobban.
Wyll boren szerintem lagyithatnal kicsit, nagyon latszanak a porusok. nekem amugy kicsit fura a szinvilaga, valahogy nagyon beleolvad a borszin a hatterbe. de nem vagyok egy nagy portreszaki, csak ez volt az elso benyomasom.
-
Wyll
őstag
válasz
fattyu #42913 üzenetére
Nekem jobban tetszik az itt képviselt stílus
remélem nem baj.
Szóval, tisztelt topik! Ez életem első (és talán nem utolsó) portréfotózásának talán legsikerültebb terméke. Értékelhető ez egyáltalán a ti szinteteken? Kritika jöhet :)
(Úgy nézzétek, hogy nem műtermi kép, és sajnos még vakut sem sikerült szereznem.)
Ez már csak inkább érdekesség, de hátha ér valamit mégis. Még régebben készült egy kompakttal.
-
Sucuka
senior tag
válasz
forceberg #42897 üzenetére
Összeszedve néhány hsz-t
:
(#42897) forceberg: Köszönöm szépen, azóta változott párszor, bár cOxeR szerint is elbírna még egy kis expót.
(#42905) kiskornel: A kép a zamárdi csónakkikötő jegén készült, egyfolytában koriztak, azért olyan, mintha félreállna, mert figyelni kellett nehogy fellökjenek minket. Ha más szöget választok, akkor a hátterem tele lesz korcsolyázókkal, ebben az esetben pedig nem az volt a cél
Próbálkoztam több féle szűrővel, nekem a legtöbb közül ez tetszett a legjobban, bár ízlés kérdése, ez még változhat
Te milyen színösszetételt javasolnál különben? A madárkával kapcsolatban ismét csak azt tudom mondani hogy remek! Ágtakarás ide vagy oda, szépek a színei!
(#42917) Karima, (#42919) Larry303: Mindegyik képe nagyon jó, de a #7-es visz mindent számomra is
(#42928) kiskornel: Verébből a 2., cinkéből az 1. Hatalmas grat!
(#42930) Chapel: Makrótéma ilyenkor is akad bőven, nem kell feltétlenül az élővilágra menni... Bár lenne makróobim, vagy közgyűrűim, de ami késik....
-
eddie1978
senior tag
válasz
Chapel #42941 üzenetére
A ruházathoz tudok hozzászólni. Lábbeli a legfontosabb szerintem. Veszek egy atomdurva hótaposót az biztos. A kollégám tesója természetfotós és Ő a fűthető talpbetétre esküszik. Szerintem lövök egyet én is magamnak. Símaszk, jó kesztyű stb.
Ja Kornél, teszek be képet a mai tesztelésről a madárfotós topikba. Ide nem merem, mert csak próba volt.
-
Chapel
addikt
válasz
kiskornel #42928 üzenetére
Hogy építő jellegű is legyek, picit zajosak a madarak, azokat miért nem szűröd le? Nem kell sok, meg egy kis méretezés és szerintem látványosabbak lennének picit
Egyébként támogatom a többieket, kicsit bővebb leírásokad adhatnál, blog jelleggel. Hogy bírod a hideget, milyen ruhákat javasolsz stb. szerintem sokunkat érdekelne.
Ha így nem akkor privátbanszerk: látom közben már folyamatban
-
m3ss
veterán
válasz
kiskornel #42928 üzenetére
nincs vmi werkkeped, hogy honnan csinalod ezeket?
meselhetnel errol a berepulos fotozasrol kicsit. milyen messze vagy a madaraktol? mire fokuszalsz? ha 2m-re vagy tole akkor 250mm korul f6.3 mellett par centi eles csak dof calculator szerint...az agtol kb milyen messze probalod oket lekapni? 1/4000 kell mindenkepp hogy kimerevitsd?
igy elsore csak ennyi erdekelne -
bubi92
őstag
így egyben válaszolnék mindenkinek:
kipróbáltam szűkebb vágást, tényleg jobban áll neki. a póló az olyan történet, hogy nem lehetett normálisan megigazítani... mondtam, hogy cserélje le másikra. "nem, nekem ez kell". mondom jólvan, mert végül is az egész történet fb profil képnek indult. az összes hibával nem foglalkozás végül is ide vezethető vissza. a szem már egy "fokozott" verzió, eredetileg még "fátyolosabb" volt, de ezek szerint még dolgozhattam volna rajta. a rágó az meg megint csak az a történet, hogy "jó lesz ez nekem". tudom, tudom ha csinálok valamit akkor már csináljam teljes erőmmel, csak ha a modell lázad akkor nincs mit tenni
és végül köszi mindenkinek a kritikát
-
-
kiskornel
addikt
(#42910) bubi92: gyakrabban unatkozhatnál. Véleményem szerint jobban nézne ki a kép, ha nem a feje búbja érintené a tetejét. Lejjebb vinném a vágást. Valahol a homlok tetejénél, ahol a loknik kezdődnek. Ezt még mindig meg lehet vagdosni.
A színtér jó, és a "gondatlan" elemek mind azt sugalmazzák, ez egy fruska, kislány.
A bal szeménél az árnyék kicsit hangsúlyos.
Szép munka.(#42906) m3ss: kitartás. Mint azt írtam, akkor lehet szép, részletgazdag képet készíteni, ha közel kerülsz hozzá, és kitöltöd vele a képet...
(#42907) Chapel: vörösbegy. Én elneveztem Zsuscsínónak (a Rabszolgasorsból ... az Izaórás filmből).
-
Wyll
őstag
Nem haladó fotósnak szabad ide írni?
Nem verném szét a topikot, csak max. két képet mutatnék, hogy nektek mi a véleményetek róla..
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
bubi92 #42910 üzenetére
Két dolog zavar.
Egyrészt a "lufi" nagyon "jobbos" és kilátszik a szájának a széle. Bár ez a kisebb gond.
A másik a ruha "rendezetlensége" a nyaknál és a jobb vállnál.Egyébként vmi nagyon megfogott benne, csak még nem tudom mi.
Talán maga a tekintet.
Még vmi. A jobb szeme alatt az árnyék.
-
m3ss
veterán
válasz
kiskornel #42905 üzenetére
de szep szine van. na meg milyen reszletes. latszik minden toll, pihe.
nekem ezt sikerult ma osszehoznom. itt meg sajnos bemozdult
szerencsere gyorsan lemerult a bridge, 1 sec alatt fokuszal tele vegen, hasznalhatatlan.
aztan nekialltam 50mm-rel probalkozni, de af-c hiba volt, minden kep mellefokuszalt (raadsul nem dynamic focus area-n volt...)
kar, mert ez tetszene, 600x440 ellenere -
kiskornel
addikt
(#42894) Fejo: vazz, nekem nagyon bejönnek a képek. Próbálsz olyan szemszögeket, látványt, időt, helyet keresni, ami még nem fordult elő, és ez látszik a képeiden. Szerintem hajrá!
(#42891) Sir Riccio: technikai részhez nem sok mindent lehet hozzátenni. Több lesz a selejt, de szebb képeket kapsz, ha berepülést fényképezel. Ragyogó, napos idő ajánlott. Magas ISO, kicsi alexpó. Ha nincs nagytele, akkor kicsit közelebb kell menni. Bár ekkora képkivágás szerintem ok már, és a bokeh is tetszik.
Jégmadárnak elég egy folyó is. Azok nem fagynak be általában.(#42887) Sucuka: ez a melegítő szűrő portrénál már nem az igazi. Élességre viszont jó. A modell elhelyezkedése viszont olyan, mintha félre állna, hogy a háttérben helyet adjon valami látnivalónak... ami nincs ott. Picit még balra kellett volna helyezni.
(#42877) cOxeR: szóval már 7D-vel. A háttér bazi jó. A madár nem az igazi. Lesz ez még jobb is.
Ez a baj, ha nem tökéletesen tervezed meg a helyszínt. Vazz, benéztem az ágat. Több, mint 100 kép készült, és mindegyiken takarásban:
-
m3ss
veterán
válasz
Sir Riccio #42893 üzenetére
miert, mar igy is annyira croppolva van, hogy mar 1-2 mpixel?
Aktív témák
Hirdetés
- Fujinon XF 16-55mm f/2.8 R WR objektív
- Olcsóbb lett! Nikon D3300 + Nikon 18-300mm f/3.5-6.3 G AF-S DX ED VR objektív + tartozékok
- Canon EF 11-24mm f/4L USM objektív -Újszerű-
- Canon 600D + Canon AF 50mm f/1.8 II + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Tele-Macro objektívek + LP-E8 akksi
- Fujinon XF 50-140mm f/2.8 R OIS WR
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged