Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hobby elektronika
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen egeret válasszak?
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Apple MacBook
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
kiskornel
addikt
(#42295) Karima: néha faxa minimáljaid vannak, amit én is megértek. Ez jó. A fény árnyék is klafa.
(#42289) cOxeR: ez egy olyan fasza kép lenne, csak egy icci-piccit kellene még pontosabbnak lenned. Olyan könnyű körberajzolni pontosan a tárgyakat, hogy nem értem, mit keresnek a képeiden az aurák. Pl. a kupola bal oldalán. Másodpercek kérdése, hogy pontos legyen a maszkolás.
Milyen típusú "kijelződ" lett?(#42281) Peethy: a másodikról: nem vagyok bizti benne, hogy ilyennek szántad. Szerintem kicsit vörös tintes, bár ez kicsit sötétebb képpel tökéletes lenne. Szerintem nagyon világos. A kézen már megszűnik a részletgazdagság. Talán egy kis kontraszt is elég lenne, hogy ne olyan legyen, mintha ködfátyolon keresztül fényképezted volna.
-
Danniel
tag
válasz
Peethy #42281 üzenetére
Alapvetően nekem mindkettő tetszik, bár a második mintha kicsit túl lenne exponálva. Mondjuk ezt eddig senki sem említette, szóval lehet nekem rossz a monitorom/szemem, de az első gondolatom az volt, hogy nagyon világos. Amúgy szerintem is jöhet "kéz nélküli" kép a lányról
-
Karima
őstag
-
-
m3ss
veterán
en pont ugyanezen gondolkodtam, hogy lany nelkul milyen lenne. de sztem ugy azt sem lehetne kivenni az arnyekbol, hogy holgy, vagy ur van a kepen.
amugy Karima vagasa sem rossz otlet, sot lehet az egesz fekete sav nem hianyzik. bar nehez igy elkepezelni. de lehet jo lenne ugy 16:9 szeru vagasban, alul felul fekete kerettel.Peethy: vakuzva van az a portre? valamiert en mindig bebukom a szemeket a termeszetes fenyu portrekon. bar gondolom az utomunka is azert sokat szamit...
-
m3ss
veterán
válasz
Peethy #42281 üzenetére
par szoval nem akarod osszefoglalni, hogy milyen utomunka van a portreidon ugy altalanossagban? persze megertem, ha nem akarod nagydobra verni...
erdekelne mivel ered el ezt a szinhatast, meg az ilyen homogen bort. ugy latom ra kell fekudni ps-ben egy ket dologra, csak nem tudom mire...azt jol erzem, hogy a tonus gorbet hasonlo iranyba huzogatod ezeknel a kepeknel? vagy abszolut nem ennek koszonheto ez a kicsit highkey hatasa a kepeknek?
-
Karima
őstag
-
m3ss
veterán
egyetertek nesa-val a szerkeszteset illetoen, haja meg valla szerintem beferhetett volna meg, pont jo helyre kerulne a modell. igy kicsit tul nagy a ter bal oldalon. amugy nagyon tetszik. jok ezek a visszafogott szinek a portreidon, ha nem tudnam, hogy ki csinalta, akkor sem lenne nehez kitalalni
szeme is brutal jo lett.
-
kiskornel
addikt
(#42273) Larry303: az első nagyon ott van. Ez a kissé sárgás színezet tökéletes. A másodikon már nem annyira érvényesülnek a nyomok a hóban, és az emberkére is csak hosszas nézelődés után akadtam rá (pedig az hivatott a méretek hangsúlyozására). Mint olyan táj, amihez nagyon-nagyon ritkán jutok el, nekem mindkettő tetszik.
(#42272) bubi92: érzésem szerint nagyon kicsi az a vízcsepp. Valahogy nem érezni, mit szeretnél mondani a képpel. Azt, hogy klasszak a színek? - hát... nem igazán. Vagy egy klassz esemény, eső után? - egy vízpermetező, tág rekesz és kész.
(#42266) cOxeR: már priviben megdícsértem őket.
-
Larry303
addikt
m3ss, zolka köszi a véleményeket
a gerinces azért ilyen, mert épp ebben a nézőpontban találtam harmonikusnak a képet, eléggé megváltozott a hegy vonulata a képen kívül és sztem borult az egyensúly, illetve balra tőle van egy 3700es hegy ami már megint igen csak billentette a kompozíciót
a másikat meg felvonóból lőttem, nem volt egyszerű az időzítés, csináltam olyan verziot is, hogy le van vágva az alja, viszont ott a méretek érzékeltetése veszik el...felrakom majd azt is kíváncsi vagyok úgy mi a véleményetek róla -
m3ss
veterán
válasz
bubi92 #42275 üzenetére
Bubi azt hittem vmi komoly utomunka van rajta...akkor jo helyen volt a nap (meg a fenykepezo), nagyon szep fenyek vannak azon a kepen.
Larry szep helyen jartal, remelem van meg kepnekem a hegygerinces szuk. a magany jo lenne, ha feljebb lenne a sielo. szegeny mindjart kicsuszik a keprol
-
Chapel
addikt
-
Peethy
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, esküvőfotózással kapcsolatban. Tegnap megkeresett egy pár, közös ismerősön keresztül, hogy esküvőjüket vállalnám-e fotózni május végén. Gondolkoztam a dolgon, utánaérdeklődtem, valószínűleg anyagi dolgok állhatnak annak hátterében, hogy nem egy hivatásost kerestek meg. Sokat nézegetem az esküvőfotós fórumot is, meg elolvastam az azt elindító cikket is, így láttam, hogy az én cuccom kevés ehhez, ezért megkerestem egy kedves ismerősöm, aki nemrég kezdett el fotózást tanulni, de még igencsak az elején jár, és érdeklődtem, hogy nincs-e kedve másodfotósként segíteni nekem. Ez abból a szempontból jó, hogy lenne egy Nikon 17-35mm f/2.8-as alapzoom-om, egy SB800-am, egy Sigma 70-200-am (amit nem igazán fogok használni, azt hiszem), egy Nikon 85mm f/1.8 AF-D-m, és egy D90 + D100 gépváz-páros, amiből a 90-eset használnám én, opcionálisan válogatva ezekből az objektívekből. Ezen felül van még két manuális vakum, rádiós kioldóim, stb. Az volna a kérdésem, hogy egy ilyen cuccal, és a jelenlegi tudásommal bele merjek vágni? Ha igen, akkor mennyi pénzt kérjek tőlük? Nem szeretném olyan áron vállalni, mint egy hivatásos, de olyan nagyon keveset sem akarok kérni, hogy nekem egyáltalán ne érje meg. A vélemények jöhetnek pü-ben is, főleg a pénzügyre vonatkozó részek.
Köszönöm!
-
válasz
Chapel #42264 üzenetére
Én is így voltam, de most megfontolatlanul gyorsan túlestem a tűzkeresztségen, és írtam pontozásokat kifejtve. Zseniálisan jól mulatok, pedig sok értelmes és jó képességű ember is van ott...
Viszont gyorsan előkotrok egy két képet, mert sok az off:
[link]
[link]
Saját oldalról, nem is flick-er ről..., kis képpel nincs kedvem tökölni. -
Chapel
addikt
Még ezer éve bereggeltem fotozzra, de mivel van ez a minimum x értékelést kell adni ahhoz hogy képet rakhassak, így hagytam a dolgot. Aztán kíváncsiságból fel akartam tenni egy bizonyos képem (szerintem egyik hanem "a" legjobb) elkezdtem adni pár értékelést hogy legyen kreditem, de visszadobták az adminok, hogy ha szerintem 5 pontból csak 4-et ér a kép akkor fejtsem ki részletesen mi a baj. Végül is jogos, de a ennyire nem érdekel az egész, úgy hogy hagytam a bánatba.
No, csak gondoltam megosztomKülönben meg a srácnál nem a fotorace volt a menő oldal? De mind 1 hadjuk is mert tényleg ne festegessünk
-
De jó istenem, a fotozzzzz is egy hekkelhető ***** móka... no lassan kezdem megbánni, hogy vettem a fáradtságot oda képet feltölteni.
- belterjes seggnyalogatás, mű nézettségnövelés
Szerencsére jól eltűnt, emberileg súlyos egyéniség, de ennyi elég is róla.
-
Horbal
őstag
cOxeR, kiskornel:
Köszi, szépen lesz olyan is, rákattantam most erre a vizes témára. Minden igaz amit írtatok, annyit hozzátennék, hogy technikai akadálya volt a kreativitásnak. Vakuvezérlőim, még nem érkeztek meg kínai nagybácsimtól, illetve kell még egy vaku mert az egy db az nem tesz lehetővé sok beállítást.(dump slave hátulról gobózva)
Illetve mivel a gép vakujával kellett elvillantanom a hátsót ugrott a sorozat felvétel, amit össze kínlódtam ezekkel azt le sem merem írni
Köszi mindenesetre és örülök, hogy legalább nem lettem elküldve a csába ez megnyugtató THX.
-
kiskornel
addikt
(#42250) Horbal: próbálj meg olyan szemszöget keresni, ami eltér a megszokottól. A cél az, hogy szépet alkoss. Próbálj meg két cseppet ütköztetni, valami extrábbat csinálni.
(#42233) DroneZ: kevés fény, kivehetetlen körvonalak, nincs előtte tér, és amit mindenkinek a szemére vetek: NEM LEHETNE NAGYOBB A LOGÓ??? Minek a képre az az egér (bár ezt csak a leírásokból tudom, hogy egy egér
) Elég csak a logó.
(#42231) Sir Riccio: első gondolataom az volt, hogy molett a csaj. Aztán jobban megnézve kiderült, hogy nem... szerintem sem ez a legjobb beállítás őhozzá. Középen a melle alatt kellene "feszülősnek" lennie, az kiemelné a körvonalait. Tovább fokozza a dolgot, hogy a deréktól lefele levő testrészek, így összezárva egy nagy fekete foltot alkotnak. Az arc jobb oldalán a fekete rész egy határozott, hangsúlyos vágásnak látszik, elnyúlik. Az arc karakteréhez meg kellene keresni a megfelelő kamerabeállást. Kissé kerekded arca van, amihez a "lefele néz a modell", vagy "kissé föntről fényképezek" az ajánlott.
Szerintem nem ez lesz a legszebb fotód. Kitartás. Ha eléred azt a színvonalat, mint amit tájképekben szoktál produkálni... -
válasz
bigmasterg #42244 üzenetére
Ezek már ezerszer jobbak (nem összevethetőek az egérfotóval), nekem egyetlen hiányérzetem van, hogy a "right" szerintem jó lenne ha benne lenne még az élességi tartományban, meg a bekapcsoló gombja a Probooknak.
-
válasz
Sir Riccio #42231 üzenetére
Egy kicsit tényleg esetlen maga a testtartása, és a kéztartása is, de színvilágra, és fény tekintetében szerintem sikerült jót hoznod, munka van benne dögivel, az látszik.
A haja még az ami nekem nagyon természetellenes, nem tudom mit kezdtél vele, de olyan mintha túlszaturáltad volna és a világosságát pedig visszavetted volna. -
gab.m
senior tag
válasz
Fasza lett!
Ha jól látom te is Probookon nyomod.. 4520s?
-
BotaN
senior tag
válasz
Na! A második az nagyon hangulatos, az első meg azért nem, amiért a második igen.
-
BotaN
senior tag
válasz
DroneZ #42241 üzenetére
Jó lett amúgy, és vágom is hogy minimal, low key, meg minden, de nem látom az egeret.
Én megpróbáltam volna egy olyat hogy a vakura kerül egy jó adag szigetelőszalag, hogy kapjak egy keskeny élesebb fényforrást, jó közel vittem volna a tárgyhoz, és úgy fényképeztem volna le. Ezzel el lehet játszani hogy milyen szögből dobja ki legjobban az egér vonalait a fénysugár. Ha van időd próbáld meg.
-
DroneZ
aktív tag
válasz
Danniel #42240 üzenetére
Én a következőképpen készítettem: vettem egy viszonylag rövid záridőt, mivel vakuztam is 1-32 erősséggel, így ehhez elég volt egy 1/200-as záridő, rekesz pedig f/4.8, vaku fehéregyensúly beállítás a gépen, ISO 200, kész a kép.
Utómunka pedig fehéregyensúlyból vettem kicsit visszább, feltöltöttem egy pici fénnyel, vágtam és forgattam utólag.
szerk: két pötyi porszemet még "lefotosoppoltam" a bal egérgombról és ennyi.
-
DroneZ
aktív tag
Így, hogy mondod most már engem is zavar.
Meg úgy látom a flickr beépített képszerkesztője igen csúnyán gallyra vágta a felbontást, kb. mintha 2000+ ISO-val készült volna, pedig eredeti képen tűéles.
A csillogással viszont már nem tudok mit kezdeni max ha nyakonöntöm egy pohár vízzel, mert teljesen matt az egész felület (ha erre a fajta csillogásra gondoltál).
-
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
Sir Riccio #42231 üzenetére
Engem zavar, hogy nem látszik a bal szeme egyáltalán.
-
Sir Riccio
addikt
Ehhez mit szóltok?
-
gab.m
senior tag
Megint egy régebbi képpel jelentkeznék. Nagyon érdekes, hogy akkor szinte teljesen közömbös voltam ezzel a képpel kapcsolatban, ma meg már látok benne fantáziát.
Nektek mi a véleményetek? -
Sucuka
senior tag
Nos azért természetesen "hülye azért nem vagyok" alapon, azonnal kivettem a kártyát a gépből, és itthon egy progival elővarázsoltam a fájlokat... gyerekjáték volt.
Azoknak a hölgyeknek, akiket lefotóztam, kellenek a képek, tehát már csak azért is.Különben a nevedről jutott eszembe: hétvégén megyek a Zamárdi színjátszó csoporttal szlovákiába, és Galántán fogunk megszállni
-
Karima
őstag
Köszi az infokat, akkor legközelebb így megy
-
Karima
őstag
Akinek megy a (bélyeg)képfeltöltés, annak hogy? Nálam még mindig azt írja ki, hogy "A képfeltöltés átmenetileg nem elérhető, a hiba javításáig kérjük türelmeteket."
-
Sucuka
senior tag
-
-
válasz
fi:zi'k #42213 üzenetére
Alapvetően a képen lévő világos részekre sütött be a lakásba a nap, jól alexpóztam, hogy ne égjen ki, minden más meg bebukott logikusan. Valamint erősen rásegítettem egy-egy területen, hogy kijöjjön ez a hatás.
Igazából kikapcsolt a kép elkészítése, nem mutatásra készül. -
-
priusz
aktív tag
Ne vedd bántásnak a kritikát, a negatívat is el kell tudni fogadni. Nekem is van régi képem ami hasonló módon készült. Akkor nagyon tetszett, most akkori fotóim közül egyik sem tetszik. Nem azért mert jobb lettem, csak túl sok jó és nagyon jó képet láttam ahhoz, hogy tudjam hol tartok.
Nagyjából sehol -
kiskornel
addikt
válasz
bigmasterg #42206 üzenetére
Csak úgy bemész egy boltba, és meg szokták engedni, hogy fotózzál?
Hollandiában mi is megálltunk anno egy forgalmazónál, és tele voltak RR-rel a parkolók. Persze úgy nem voltak fotogének, és akkor még nem fotóztam, csak kattintgattam.
-
m3ss
veterán
válasz
bigmasterg #42206 üzenetére
kisautok
ez hol keszult? szep eles, mennyivel jobban nez ki a jobb oldali auto fenyezese a nagyobb felbontasu kepen.
amugy nekem elhuzza a szemem a bal oldali fekete csempe, es feher keret. azokat levagva nekem jobban bejon.na meg akkor egy kicsit jobbrol is vagnek. -
bigmasterg
addikt
Hogy ne csak olvasgassak:
(még nagyobban) -
Sucuka
senior tag
Közben hoztam két képet, és egy "történetet", mely tegnap esett meg velem:
A dolog ott kezdődik, hogy elmentem meglátogatni a székesfehérvári esküvő kiállítást, melyet az albaeskuvo.hu szervezett. Riportcélú fotók miatt mentem, hogy egy kicsit gyakoroljak, valamint egyébként is érdekel a téma. Látogatók voltak szép számmal, akik nézegették, fotózták (mobillal, kompakttal, és volt, aki tükrössel). Fotózgatok már egy ideje, (kb. 3-4) órája keresgetve a különböző érdekességeket a kiállító standok közt. (Volt két kiállító, akiket személyesen is ismertem.)
Egyszer csak odajön hozzám egy tagbaszakadt zsírfejű barom, és közli velem, hogy itt nem lehet fényképezni ám! És hogy ő a minisztériumban dolgozott, meghogy feljelent, mert suttyomban fotózok (egy 50/1.8D obi volt a gépen egész végig) a standoknál, és ez törvénybe ütköző tevékenység. Mondanom sem kell, mennyire felkaptam a vizet... és töröltem az összes képet, aztán távoztam. De azért azt tudnotok kell, hogy sehol nem volt kiírva, hogy tilos fotózni, valamint amikor embereket fotóztam, az vagy kérésre történt (szép lányok menyasszonyi ruhákban) vagy utána megmuatattam a képet, és ha nem tetszett, akkor töröltem. Ja és persze kifizettem a belépődíjat is. A szervezőkkel beszéltem, ők is mondták, hogy tilos fotózni (de kiírva nem volt, ahogy már említettem, csak szóban említették) de hogy ne legyen probléma felajánlottam, ha jók lesznek a képek akor elküldöm őket. Valamint mikor megkérdeztem, hogy a sok látogató, akik szintén fizettek, hogy bejöhetssenek, azok miért fotóztak, akkor még nekik állt feljebb.
Szerintetek most kinek van igaza? A véleményeteket kérném (no meg a képekre is):Pláza:
Ford A modell:
-
-
m3ss
veterán
kiskornel: koszi! cseppes kepet nem ertem hogy csinaltad, hogy lettel ilyen eles benne? min volt a csepp?
karima kepet illetoen egyetertek gab.m-el a kompoziciot illetoen. amugy jo kep, de semmiextra nalam. (tobbi kepedhez viszonyitva legalabbis)
sztyui lowkey kepe nagyon tetszik. marhajo, ahogy a hatad egybeolvad a fekete hatterrel. fenyek is nagyon jok, elrendezes is perfekt. be kell szereznem vmi kulso vakut meg ernyot nekem is... -
kiskornel
addikt
(#42200) sztyui2: hát ez sokkal jobb self, mint az enyém...
(#42191) m3ss: nekem tetszik. Még lehetne egy kicsit korrigálni a párnatorzítást, hogy a tető középen egyenes legyen. Tetszik az is, hogy nagyba raktad be, bár ezzel azt mondtad, hogy úgy nézzünk rá, mint egy plakátra, és annak elég jó.
Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- One mobilszolgáltatások
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- ASUS 18W USB ADAPTER
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest