- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 3320 MHz-ig skálázódnak az XFX Radeon RX 9060 XT kártyái
- Videós, mozgóképes topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bluetooth hangszórók
- Milyen egeret válasszak?
- Amazon Fire TV stick/box
Aktív témák
-
Peethy
őstag
Marky21, cOxeR, kiskornel: köszönöm. Megnézem majd döntve is, a lépcső matricán meg én is vacilláltam, de nekem tetszett, talán kicsit még megy is a hangulatba, legalábbis számomra.
-
kiskornel
addikt
válasz
Peethy #42092 üzenetére
(#42092) Peethy: Tetszetős. A lépcső matrica kell oda? Faxa 5leteid vannak. Nézd meg úgy, hogy még nagyobbat döntesz rajt.
priusz, Cayman, Peregrinator, cOxeR, fi:zi'k, nesa, fattyu, Chapel, Gaben95, Peethy: köszönöm.
Bocs, hogy későn reagálok rájuk:
(#42086) nesa: tényleg nincs meg a farka végig.
(#42082) Gaben95: Hát igen. 4m az a távolság, amin tolerálják az egyik napról a másikra feltűnő lessátrat. De már látszik rajtuk, hogy idegesek. Ha viszont állandón kint van valami les, ami normálisan elrejt, akkor nem lehet probléma. 10x zoomos gépek már 360mm ekv.-nál végződnek. 1 hónap és 50mm-rel lehet őket fényképezni.
(#42083) Cayman: elég nagyot kell croppolni. A gond az, hogy nincs előre... Így néz ki a teljes kocka: [link]. Nincs több tér előtte.
Talán a PS CS5 tartalomérzékeny kitoltése... de nem használok PS CS5-öt.
Annyi pénzem nincs, hogy megvegyem -
Peethy
őstag
Erre megtisztelnétek egy véleménnyel, meg az esetleges hibákkal, amiket találtok?
Velem gyakran megesik, hogy marad rajta valami...
-
törölt tag
válasz
kiskornel #42078 üzenetére
Nagyon állat lett. Egyre jobban tetszenek ezek a madaras képek. Ma én is próbálkoztam igaz csak egy sima tizenezres komapkt volt a kezembe, de így sem jártam sikerrel. Pedig még csináltam egy házilag barkácsolt madárlest is de minden kis mozgást észre vettek. Szóval rájöttem hogy teleobjektív nélkül felejtős dolog ez a madárfotózás is.
-
Peethy
őstag
válasz
kiskornel #42078 üzenetére
Köszi a véleményt és újra gratulálok a képedhez! Tényleg csak superlativusokban lehet beszélni a munkádról, itt tényleg nagyon sok, általad nem irányítható tényezőn is múlik 1-1 fotó, vagy maga a lehetőség. Nekem nem lenne hozzá türelmem. Bár ki tudja... lehet, hogyha idősebb leszek, pont ez lesz majd, ami a legjobban megnyugtat
-
Chapel
addikt
Fantasztikus képek, Stanley Kubrick fotói a 40-es évek Amerikáról, hihetetlen jó felvételek!
Gondoltam megosztom
LinkKiskornel: Egyre jobbak
-
kiskornel
addikt
(#42073) Danniel: így együtt végül is körülírják egy elhagyatott ipartelep feelingjét. Imádom a régi tégla raktárakat, magtárakat, gabonasilókat. Főleg azok tetszenek, ahol az ablakokat szépen boltívben kirakták téglával... az elmúlt rendszerben ilyet még tudtak. Álítólag most is tudnának, de nincs az az ember, aki meg tudná fizetni az ilyesmit.
(#42068) Peethy: tetszik. Nagyon hangsúlyos a háttér. Úgy mondanám: nagy a háttér. Túl kicsi a képen a modelled. A koncepció 5-ös. Kivitelezés szép.
(#42066) kraftxld: szép madár. Madár fotóknál nem kell tartani, hogy lehurrognak, ha jó sok utómunkát fektetsz bele. Ennek fő oka, hogy általában a képek (amiken akció jelenet van) igen zajosak a nagy iso miatt. Jól meg kell szűrni őket.
Ha már utómunka, kicsit élesebb is lehetne.
Általában mondva nem tekintik kihívásnak a fotósok az égen fényképezni a madarakat. Ágak közt lehet némi kihívás, de ilyesmi háttérrel nem az. Próbáld meg úgy alakítani a dolgokat, hogy egy szintbe legyél vele, ne az ég legyen a háttér. -
BotaN
senior tag
válasz
Danniel #42073 üzenetére
Mennyi utólagos munka van a képeken? Mert nekem ez mennyiségű a vignetting nagyon sok, plusz lehet szintén hogy csak nekem ilyen zavaró de a 2-3-as képek nagyon ferdék, és azt se érzem hogy direkt lennének így felvéve. Nincs semmi összhang a keret és a képen húzódó természetes vonalak között, és derékba törik az összhatást. Nekem az ilyen stílusú képeknél az tetszik ha van kontraszt bőven, a kopott, romos, rozsdás részeket erősen kihangsúlyozza, nem vesznek el a részletek.
-
Danniel
tag
Sziasztok!
Voltam egy kollégámmal délelőtt a Csepel Művekben, és szerintem egész jó képek készültek. Kivételesen nem egy-kettőt linkelek, hanem a komplett szettet (16 fotó). Kíváncsi vagyok a véleményetekre, persze nem kell az összeset értékelni, elég ha a Nektek legjobban tetszőkről mondtok verdiktet.
Köszi
-
Peethy
őstag
Köszi mindkettőtöknek a véleményt. A színezete valóban nem a legkellemesebb, egy kicsit talán lehetne melegíteni rajta, de már ez is melegebb, mint amilyen volt. Elég ronda idő volt arrafele... használtam vakut, de elég messze voltam, csak minimális hatása volt.
-
Peethy
őstag
Jönnék én is egy képpel, még tavalyról:
Ma is lesz egy fotózás, egy régi ötletet akarok megvalósítani, szurkoljatok
-
kraftxld
félisten
-
törölt tag
válasz
Sucuka #42063 üzenetére
Nem, ide elvileg barmilyen kep felmehet, de csak a legtobbet szavazottak kerulnek elore az oldalon. Itt tudod lemerni tulajdonkeppen, hogy mennyire kelti fel a fenykepezesed mas emberek erdeklodeset, ha igen szavaznak, ha nem nem
Nekem alig van szavazatom, es nem is igazan vagyok nezett. De bizok benne, hogy egyszer az en fotom is majd a legjobbak koze kerulhet, viszont az meg nem mostananban lesz
Illetve a portfolios feluleten ha befizetsz akkor szep weboldalt keszithetsz magadnak.
-
Sucuka
senior tag
-
törölt tag
Sziasztok. Ezek az 500px-re feltoltott kepeim: http://500px.com/Cayman
Illetve itt vannak egy portfolio nezettel, ingyenes accounttal ugyhogy nem tudom oket kategoriakba rendezni: http://cayman.500px.com/ -
Sucuka
senior tag
válasz
kiskornel #42060 üzenetére
Köszönöm a véleményed, van a mondandódban valami.
Nem érzem magam akkora "nagyágyúnak" hogy logóznom kéne, ez való igaz. Még akkor sem ha már 10 éve lennék a fotóstársadalom aktív tagja. Nem ezen múlik, és mindig ezt tartom szem előtt. Viszont láttam már egy képemet viszont úgy egy másik oldalon, hogy meg sem kérdezték, használhatják-e. Kissé rossz érzés volt. Nem mintha akkora értéke lenne, de mégis a szellemi tulajdonom, valami, amit én "alkottam", ha lehet így nevezni. Ha veszi a fáradtságot, hogy kiretusálja a logot, hát egészségére, az már onnantól olyan ember, viszont aki tiszteletben tartja, az úgysem szedi le, ha tetszik neki, talán megjelöli a forrást is. (Én így tennék...)
Úgy vélem, hogyha Peethy használ egy szöveget, akkor én is használhatok hasonlót. Aki a képet nézi, az tudja úgy is értékelni, hogy elvonatkoztat tőle.
Persze ez csak az egyéni véleményem, nem kötelező adni ráHa egy mód van rá, akkor nem tennék a képre olyan dolgot, ami eredendően sem volt rajta (a logo-t most ne vegyük ide, azt nem tartom képi elemnek), nekem úgy tetszik a látvány, ahogy ott és akkor volt. Más dolog, ha nem adja vissza, ezen még próbálok csiszolni, részben a TI, részben mások segítségével.
-
kiskornel
addikt
(#42043) Sucuka: nekem is az utolsó tetszik. Én látok benne fantáziát. Kékre festve a vizfelszínt, kis sárgás aranyhíd, madarak sziluettjeit az égre... úgy már elég jónak mondható. És az alul levő feketeségből is vennék el... valahogy így: [link] (persze nem tökéletes a kidolgozás!!! csak példa). Mivel eltűnt a logod, ezért ideírom COPYRIGHT Sucuka
Legalább látod, hogy mennyire könnyen kikerülheti valaki a logo problémát...
A kép amúgy csak nagyban hozza ki a valós értékeit.Így zsebkendő méretben nem az igazi.
(#42035) nesa: nekem tetszik. Sok ilyet láttam anno Hollandiában.
(#42027) forceberg Köszönöm a biztatást.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Sucuka #42043 üzenetére
A Badacsony nagyon jó lett szerintem! A névjegyed engem is zavar picit, nem az, hogy rajta van a képen, hanem szerintem túl nagy. Valami diszkrétebbet nem próbáltál?
közben hagy szerkesszek egy kicsit...
Értem én, hogy mindenki a különlegességre törekszik, meg tudsz te jobbat is, de azért vannak témák, ahol nehéz egyedit lőni. Szerintem ez egy tök szép tájkép, a színek simán elviszik a szokványos kompozíció ellenére is (persze előfordulhat, hogy elfogult vagyok, mert imádom ezt a tájat). Nem kell itt mindig művészkedni, jó ez így
-
coulgar
csendes tag
Szia Zol01,
Sajnos miutan még én is bajban vagyok a sajat képeimmel, igy nem biztos,h az én véleményem mérvado.
Nekem az elsö és a harmadik mindenesetre tetszik !
A masodikat egy picit szin szegénynek érzem, talan fekete-fehérben jobb lenne !?!
Rengeteget képet csinaltam én is hasonlo témabol, de valahogy soha nem éreztem az igazinak öket. Ezért én is feltettem ide öket de nem kaptam sok megjegyzést ! -
Peethy
őstag
válasz
Sucuka #42043 üzenetére
A második nagyon szép a szemnek! A logó még mindig nagyon sok
Viszont ha lőnél egy olyan HDR-t egy kicsit "tájképesebb" kompozícióval, az vinné a pálmát. Tényleg nagyon szép, csak kicsit keveset mutat
(#42046) Zol01: nekem zavarja a szemem, hogy fémről csobog alá a vízesés. A bal feléből vágnék, meg a tetejéből, a jobb alsó része szebb a képnek, de hosszabb záridőt elbírt volna.
-
Ebből a 3-ból igen. De sajnos ezek olyan képek, amiket bárki meglő. Nem érzem benne a munkát, pedig Sucuka tud jobbat is, mint egy öltözőkabin!
A logót meg. 2mp leretusálni, meg nem vagyunk mi akkora nagyágyúk, hogy a logónk "eladná" a képeket. De én is ráteszem általában a ki piros-fehér-zöld "4"-esemet. -
Zol01
tag
Szeretném ha leírnátok a véleményeteket,hogy ti profi szemmel milyen pozitívumokat és negatívumokat láttok a képen!Nekem ez még kezdőként nagyon nem megy!Tudom hogy nem ide való a kép,először a kezdő topikba linkeltem!Ez az első teljesen manuális fényképem,így nem nagyon vagyok még tisztában egy-két dologgal a kép minőségét illetően!
Előre is köszönöm!
-
Sucuka
senior tag
Köszi szépen Zoli!
Igazából azt hittem, hogy a HDR-re kapok rosszabb kritikát, de teljességgel egyetértek azzal amit mondasz. Ha a Badacsonyosnak nagyobb látószöget adok, sok lesz alul a zavaró részlet, bár ezt vághatom is, de azt nem tartom jónak. Az obi 105 mm-es állásában készült, tehát kb 157 mm-en. (A logo ebben az esetben a sötét rész miatt emelkedik ki. És mivel ez exportáláskor kerül rá, csak úgy tudom a helyét változtatni, ha minden egyes képet külön exportálok. Ha majd olyan képek kerülnek ki a kezeimből, amik ezt megkívánják, természetesen lesz a logó esetében is változás. Ez nekem most így "megteszi".) -
válasz
Sucuka #42043 üzenetére
Szia!
Első kép nekem nem jön be. Szűknek érzem, azt a belógó ágat meg egyenesen zavarónak, valamint a pár bemozdulása és a felső perspektíva sem jön be nekem.
Második legnagyobb pozitívuma, hogy nem húztad túl a hdr-t, jók a színek, szépek a tükröződések a hinta fém szerkezetén. Jó az út átlós szerkesztése, talán a kép bal oldala azt követelné, hogy tovább emelkedő képelemek legyenek rajta, de ez lehet másnak nem ad hiányérzetet.
Harmadik kép jól van vágva, talán kicsit szélesebb látószög még jól állna, ezen igazából csak a lógó az ami az nagyon erős, és ezért zavaróan elhúzza a szemedet a képről.
-
Fejből most nem megy, de van rajta 3-4 átmenetes szűrő, amivel expo-t, és clarityt állítottam, valamint egy kicsit a saturációval is eljátszottam. Van rajta még szelektív clarity, a lábnyomoknál, és a dűne egyes kiemelkedő elemeinél. Valamint a két embert kicsit túlexpóztam, hogy jobban kiemelkedjenek. Talán csak ennyit műveltem a vágás mellett..
(#42039) fi:zi'k
Köszkösz, legalább nem az én gépem ment tele homokkal. -
Szerintem egy aránylag keskeny vágás mutatna jól ennek a képnek, mindkét lenti kivágásnál a nagy előtér a probléma, ráadásul a másodiknál pont a hullámok érvényesülését gátolod meg az oldalsó képszéle levágásával.
Utólagos hozzájárulásoddal valahogy így:
[
Valamint a színekkel kicsit lehet játszani, meg a képzajt leszedni. -
zolka78
senior tag
Szerintem egyértelműen az első, mivel nagyobb a tér és jobban érezni a végeláthatatlan állapotot, azonkívül az emberek is kisebbek de még nem vesznek el a képben, ez is a térérzetet növeli. Ráadásul jobbra ott is van egy dűne ami távolabb van és ez is rá dob egy lapáttal.
-
Petes
tag
válasz
raziel01 #42030 üzenetére
A dillemám abban van, hogy ha csak a kompozíciót nézem akkor a második képet jobbnak találom, ha pedig azt nézem, hogy a kép a sivatagot próbálja elmesélni akkor pedig egyértelműen az első a nyerő. A sivatagban nincs semmi, ahogy a kép előterében is csak a homok mintázatai figyelhetők meg. Az ég sokkal jobban érvényesül, érezni, ahogy rátelepül a végtelen homokdűnékre. Ezen a képen az emberek kisebbek, így a homokdűnék mérete is sokkal inkább kihangsúlyozódik.
A kérdés az, mennyire zavaró az, hogy viszonylag üres az előtér? A mintázat nem kellően hangsúlyos, vajon ennyi is elég, hogy a szemet berántsa a kép mélyére?
-
nesa
veterán
válasz
kiskornel #42026 üzenetére
Sokat nemtudok rajta tervezni mert mar kb 30 eve megvan az epulet, csak azert nemlett meg lebontva mert sok kacat van meg bent, vagy feligatereszto uveget vagatok majd bele vagycsak az objektivnek a lorest, esetleg hibrid megoldasnak mind2, durvan a nap szembe fog kelni es kb majd a hatammogott nyugodni, majd valami kis tavat kell ganyolnom, nalunk eleg sokfele madar van, koztuk szoktam latni gyurgyalagot is de ha nemtudom oket lehivni a fakrol 1-2-3 meter kozelre eselytelen vagyok.
-
-
kiskornel
addikt
(#42014) nesa:
Esetleg nézd meg, h vágsz a bal oldalából egy picit.
(#42013) nesa: no vaku. Ez csak napfény volt.
Igen, én is a braziloktól tartok a legjobban. Ezért nincs kint állandó lesem... persze a tónál volt, de az csak sátor volt. Nem tudom, megengednék-e a tulajok egy állandó építmény létrehozását."az en lesem is elkeszul majd, a sajat foldemen," - ez úgy hanzik, állandó építmény. Nagyon gondosan tervezd meg. A legkisebb részletekig. Ügyelj nagyon a napszakra, árnyékokra. Ha szeretnél szembefényt, akkor arra. Amúgy mit szeretnél fotózni?
Idén gyúrgyalagfotókra megyek majd rá (ha elengednek szabaira). Egy-egy helyzet kidolgozása években mérhető. Minden évben egy kicsit közelebb-közelebb, más helyzetben, más ötletekkel, más stb... Nincs szerencsém a hellyel, mert a hajnali órákban árnyékban van a löszfal, és a magas ágak baromi magasan vannak. Meg már két emelet magasan szédülök is rendesen...
-
szaby_gyerek
tag
Köszi a véleményeket.
(#42006) kiskornel: Nekem a második tetszik különösen! Most, hogy a Bence kapcsán felmerült végigolvastam, ami ide meg a másik topikba írtatok. Rengeteg munka van egy ilyen kép mögött. Le a kalappal.
(#42010) Larry303: Tetszik. Sokan mondanák, hogy a szelektív színkezelés kerülendő, de ennek a képnek mégis egészen jól áll.
(#42014) nesa: Szép tájkép, az ötletes cím meg hab a tortán.
-
nesa
veterán
Ha forog a frontlencse ne keress semmit 10dkg tol mar szeved a fokuszmotor , felejcsd el.
Wcont csak 1x probaltam, Tcon volt nekem is, jo cucc tcon frontlencse volt 86mm, a wcon 100mm felett van de csak tipp 1x volt alkalmam.Azviszon tuti hogy neked ilyesmi nem kell a kitobira mert az elso 5 percben megdoglik, ha a bajonett muanyag lehet aztis eltori.
-
qfm
őstag
Forog a front lencse. Az ajánlott előtétet használod/próbáltad? Vagy a véleményekre alapozol? A 0.7 szimpatikusabb lenne, bár nem tudom mennyire erős a torzítása.
Néztem a raynox honlapját is, de dslr-hez csak makró lencsét ajánlanak, wide-ot nem. Láttam több helyen a soligor, és egyéb olcsó nagylátó előtétetek, de gondolom azok még rosszabbak. Ezért is fordultam ide, mert kipróbálni nem tudtam még egyet sem, de ha találnék normális minőségűt, akkor beszereznék egyet.
-
nesa
veterán
Olympus wcon 07 vagy 08
De tobb tipus is van, nem mind jo DSLR re, probalni kell.
Minden nagyobb marka keszitett ilyet Sony, Nikon, Canon csak nemkimondott DSLR hez keszultek
Az objektiven is sok mullik milyen felepitesu ,ha pl forog a frontlencse akkor a wcon 08 nembiztos hogy jo valasztas, rengeteg uveg van benne kb fel kilo
-
-
qfm
őstag
Nagylátó előtétet próbált már valaki? Van valamilyen használható minőségű, elérhető áron? (< 20e). Nem halszemre gondolok.
-
nesa
veterán
válasz
kiskornel #42006 üzenetére
Grat, jok lettek, ezeket vakuztad, a fenyek valahogy olyan furcsan esnek.
Tavaszra remelem az en lesem is elkeszul majd, a sajat foldemen, nem a nemzetiparkot asom fel.
A film is bizonyitotta azt hogy a lesek olyan helyen epultek ahova halando embert bese engednek, nemam a foldet turkaszni ha barmelyikunk a kozeli mezon hasonlo lest epitene minimum masnapra kiramolnak, 2 nap mulva meg a faanyagot is szethordanak...
Azert napi 77500ft szerintem kicsit sok magyar viszonylatba.
-
Larry303
addikt
válasz
szaby_gyerek #41999 üzenetére
engem is kicsit zavar a sok kontraszt a perspektiva viszont tetszik, olyan mintha gurulna hátra
dobok egyet én is, múlt héten végre eljutottam pecázni...nap nem volt, nagyon színek sem, így jobbnak láttam ha kicsit belenyúlok...
cinegés képek meg egyre jobbak sztem
-
válasz
kiskornel #42006 üzenetére
A harmadik a legtutibb!
Ma én is kint gubbasztottam az udvaron cinkére vadászva, de nem igazán akartak oda röppenni ahova én akartam...úgyhogy eredménytelen semmi lett az egész, hozzáteszem, hogy a macskám is segíteni akart...
Bence ebben és ebből él... ügyes volt és most megteheti, hogy az újabbnál újabb dolgokon agyal, és ennek szenteli minden napját az évnek. -
kiskornel
addikt
(#41999) szaby_gyerek: végül is jó.
(#41990) cOxeR:
Olyan lehangoló... tudni, hogy ezt a szintet lehetetlen elérnem, mert egyszerűen nincs ennyi idő a világon. A többi még csak-csak menne az évek során.
Az meg hogy kibéreljem, amit ő elkészített... az meg már nem az igazi. Az olyan, mintha elkerített karámba mennél szarvast fotózni...(#41981) Karima: szépek a színek.
-
coulgar
csendes tag
Sziasztok,
Az uj év tiszteletére végre csinaltam én is egy albumot, ha lenne egy kis idötök àtnézni öket nagyon megköszönném!
Miutan nem rég kezdtem foglalkozni a fotozassal szeretném tudni még is jo iranyba haladok vagy sem .Persze nem gondoltam, minden képet elemezni
, csak ha van valami jellegzetes hiba ( hibàk ) amit én nem veszek észre !
köszi
-
Karima
őstag
Aktív témák
- Proxmox VE
- Elektromos autók - motorok
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- VoLTE/VoWiFi
- Linux kezdőknek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest