Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ASUS notebook topic
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Aktív témák
-
DroneZ
aktív tag
Kikérhetném szakvéleményeteket erről a képről, amennyiben az lehetséges?
-
DroneZ
aktív tag
válasz
sztyui2 #44316 üzenetére
Még egy valami csak már nem fér bele a szerkesztésbe, hogy a fekete-fehér képek is ilyen sárgás árnyalatot kapnak, ami aztán végképp lehetetlen akármilyen WB is van beállítva a gépen, vagy a programban. Valamint ha exportálom a képeket akkor már nem sárgák, ha WB-szal lenne gond, ugyanúgy látszana a kiexportált képeken is. Szóval tényleg nem tudom mi baja lehet...
-
DroneZ
aktív tag
válasz
sztyui2 #44314 üzenetére
Én úgy értettem, hogy a LR megjelenítésében van valami hiba, ha raw, ha jpeg akkor is így néz ki, minden egyes kép amit valaha importáltam LB-ba. Nem gép tévesztett WB-ot, nem a LR állított WB-ot, egyszerűen csak minden egyes kép ilyen sárgás színt kapott WB állítása nélkül. Eddig működött minden szépen ahogyan kell, ma elindítottam és ez lett a végeredménye. A kép hibátlan, mindenhol. Mint említettem is, a WB alapból kilőve, mert ha exportálom a képet alaphelyzetben ahogy a LR-ban látom akkor semmi baja, színében tökéletes, csupán a progi jeleníti meg őket ilyen furán. Aminek nem tudom az okát.
Ugyan azok a képek ACDSee-ben és minden más progiban így néz ki, kivéve a LR-ot.
[ Szerkesztve ]
-
DroneZ
aktív tag
Hali skacok!
Ide írok mivel talán itt foglalkoznak legnagyobb eséllyel a Lightroom-mal. Szóval a hiba a következő [link] minden kép a LR-ban ilyen sárgás színt vesz fel, exportálásnál nincsenek problémák színhelyes képet kapok. Viszont halvány gőzöm sincs, hogy miért néz így ki minden egyes fénykép a programban, holott a valóságban és más képszerkesztőben is a valós színeit mutatja minden egyes képnek.
Kerestem a fórumban hasonló hibáról szóló hozzászólásokat, de amit találtam (ICC profilok beállításai) az nem segített. Pontosabban kalibrált monitorom van, így ez a hiba nem lehetséges.
Üdv.: DroneZ
[ Szerkesztve ]
-
DroneZ
aktív tag
válasz
Danniel #42240 üzenetére
Én a következőképpen készítettem: vettem egy viszonylag rövid záridőt, mivel vakuztam is 1-32 erősséggel, így ehhez elég volt egy 1/200-as záridő, rekesz pedig f/4.8, vaku fehéregyensúly beállítás a gépen, ISO 200, kész a kép.
Utómunka pedig fehéregyensúlyból vettem kicsit visszább, feltöltöttem egy pici fénnyel, vágtam és forgattam utólag.
szerk: két pötyi porszemet még "lefotosoppoltam" a bal egérgombról és ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
DroneZ
aktív tag
Így, hogy mondod most már engem is zavar.
Meg úgy látom a flickr beépített képszerkesztője igen csúnyán gallyra vágta a felbontást, kb. mintha 2000+ ISO-val készült volna, pedig eredeti képen tűéles.
A csillogással viszont már nem tudok mit kezdeni max ha nyakonöntöm egy pohár vízzel, mert teljesen matt az egész felület (ha erre a fajta csillogásra gondoltál).
-
DroneZ
aktív tag
Jövök én is egy vidéki tűzijátékos képpel.
-
DroneZ
aktív tag
válasz
Sir Riccio #39459 üzenetére
Fú ez veszett király lett, nagyon tetszik. Főleg a kék szín
Milyen obi rajza ez?
-
DroneZ
aktív tag
Nagyon zavaró a sötétség a [kép] jobb oldalán?
-
DroneZ
aktív tag
Visszatértem egy régebbi képpel, a szűk vágás miatti bonyodalmakat sikerült kiküszöbölni, íme az eredmény.
-
DroneZ
aktív tag
-
DroneZ
aktív tag
szerintem [jópofa]
-
DroneZ
aktív tag
Nem tudom láttátok-e már, szerintem érdekes
Igaz nem fénykép de az objektív miatt gondoltam belinkelem.
-
DroneZ
aktív tag
válasz
Magnum_ #32816 üzenetére
Nekem mind a két verzió tetszik egyedül az erős árnyék zavarja az én szemem az áll alatt. Én azon puhítanék kicsit, hogy ne legyen ilyen erős kontrasztja. Az arc tényleg kicsit életlennek tűnik. Lehetséges, hogy a beállítás nem volt megfelelő?
szerk: a felirat színe és elhelyezése megfelelő. a második képen picit közelebb hoznám az alanyhoz.
[ Szerkesztve ]
-
DroneZ
aktív tag
Oké hozzá kell nyúlni, csak nem mind1 milyen mennyiségben. Láthattunk a példát az erősen túlzásba vitt próbálkozásokra az előző oldalalkon.
Én spec LR-t használok, de mindig úgy próbálok fényképezni hogy a fehéregyensúlyon, a recovery-n és a fill light-on kívül többet ne nagyon kelljen állítgatnom. Ha már PS-hez kell nyúljak egy kép miatt, azokat általában nem is teszem közzé, csupán megtartom magamnak esetleg a baráti körömnek mutatom be.
-
-
DroneZ
aktív tag
válasz
sztyui2 #32737 üzenetére
Egyébként szerintem nem rossz így homályosan sem. Az alak kivehető, a perspektíva jó, a színek kicsi vadak de még az is elmegy. Nem mindig kell minden képnek tűélesnek lennie. Ez az én véleményem. Oliver Möst képei speciel nekem nagyon tetszenek, pedig azok aztán cseppet sem mondhatók élesnek.
-
DroneZ
aktív tag
Kérhetnék véleményt erről?
-
DroneZ
aktív tag
Én még akkor is több értelmét látom ennek a videónak, mint pl a Will it blend? hülyeségeknek, ahol minden új dolgot fognak és összeradálnak. Na annak tényleg semmi haszna nincs, azt kéne pofánzúzni.
A Digitalreves pali sztem annyira nem gáz, jó a szögeléses módszere hagy némi kívánnivalót de, a lényeg megvan. A végén pedig mind a 2 gép elképesztően jó fotókat csinál, annak ellenére is, hogy miken mentek keresztül. Én úgy vagyok vele, hogy kell ilyen videó is, hogy legalább lássuk mik azok a szélsőségek amiket még ezek a dSLR-ek elbírnak.
Bár a címadást még mindig nem értem. Miért van D90 és 550D a címben amikor régebbi modelleket gyak a videóban? Ezek ellenére én még mindig bírom a palit, csinál annyi ökörséget
Emellett viszont vannak nagyon jó posztjai is. Véleményét pedig mindig "objektív" szemszögből alkotja. Azért néha érezni, hogy jobban húzódik a Nikonhoz.
-
DroneZ
aktív tag
Így a nagy nári melegben, gondoltam kutatok képeim között és találtam egy egész pofás kis darabot. Megosztanám most ezt veletek is.
A másik egy régebbi kép. Nem tudom mi a baj vele de gépen nem így néz ki, itt teljesen zajos.
-
DroneZ
aktív tag
Egy kerékpárverseny keretein belül megrendezett graffiti verseny volt nemrég, amelyről egy képet szeretnék bemutatni.
[ Szerkesztve ]
-
DroneZ
aktív tag
Azért jó a rossz idő, mert van időd a jó időben készült képek között válogatni
Eredmény[ Szerkesztve ]
-
DroneZ
aktív tag
válasz
kiskornel #31481 üzenetére
szerintem semmi gond nincs a képpel, a hármas egység tökéletesen felfedezhető rajta, az előtér, középtér és háttér jól elkülönülnek egymástól.
a vízszintes síkot is szépen megtöri a lejtős jobb oldal. a színek szépek, egy hangyányi kis kelvint elbírt volna még szerintem. ettől és néhány kiégett folttól eltekintve szerintem jó kép lett. jobb így mintha középre helyezted volna a vizet. az már egy másik képre lett volna jó ahol a vízesésé a főszerep.
#31479: próbáltad kiegyenesíteni a képet vagy direkt ferde a síkja?
[ Szerkesztve ]
-
DroneZ
aktív tag
válasz
kiskornel #31473 üzenetére
értem, köszi az észrevételeket. sajnos nem nagyon volt időm mert mozgott állandóan, összesen 4 képet tudtam csinálni, aztán megunt és elszállt
mondhatni csak pillanatképek. közelebb menni pedig azért nem tudtam mert köztünk volt egy nagy szakadék és csak a kisebbik obi volt nálam, pech.
sebaj, legközelebb viszont figyelni fogok arra, hova essen a téma. köszönöm. ezekből a legjobb tanulni.
-
DroneZ
aktív tag
sziasztok!
beléptem én is a fotós társadalomba. posztolnék ide is egyik kedvenc [képemmel].
szívesen olvasnék, mind pozitív ill. negatív kritikát is.
üdv.: D