- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Projektor topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kop8
őstag
ET6-al levegővel ez a max:
[link]Biosbol csak 4530 ment,
menne kicsit jobban is szerintem ha hagynám hülni a gépet a proci kb 42fok volt
-
steewcv65
őstag
válasz
dangerzone #17835 üzenetére
Tervezem a proci cserét!Olyan kérdésem lenne még h ddr2vel érdemes mondjuk athlon 64 II x4 hajtani?
-
steewcv65
őstag
Hali!
Olyan kérdésem lenne h egy ilyen procira milyen procihűtőt ajánlotok:
amd 6000+(3100mhz x2)
Most jelenleg egy Cooler Master hyper TX2 van rajta!Húzni szeretném és amikor már húzom akkor igen cask fel megy 100%os terhelésen (progival,2magterheléssel)62-67 c°-ig!
Várom a tapasztalatokat ,hogy kinek van ilyen processzora mondjuk vagy tapasztalat!?
Én ezt néztem rá:
http://www.scythe-eu.hu/index.dw?mit=100&kezd=0&termek_id=173&t_kat1_id=1EGY HALK GÉPET SZERETNÉK!!!!!!!!!Vízhűtés nem érdekel!
Előre is köszönöm mindenkinek!!!!! -
lipi67
nagyúr
Nem! Annál többet ér jóval, csak..
Van egy hozzávetőlegesen jó, stabil beállításod. Biosba bemész és a VTT-t és ref értékeket felé lövöd picivel, és a ramot is úgy osztod vissza, hogy ha majd emeled a FSB-t akkor ne szabjon semmi gátat. Boot és játszhatsz. Ha megvan egy primesatbil FSB, vissza a bios és 2-3 FSB-vel alá mészt az ET6-tal elértnek, mert azon nem fog felállni a rendszer. Így tudsz 24/7-est is. Max OC-re meg ahogy mondtad, arra tök jó.(#17825) darál0w : Gyönygvirág!
Mikor dugtad be a buksid egy miskolci boltba?
Polcokon kánaán..Fenét..Nincs pénz, nincs kereslet, nincs áru, vagy ha van, csak az alapok. Ha kell valami szólsz és rendelenek. Már kocsma is zárt be, majd a kockáknak tartanának full számtec boltot... -
lipi67
nagyúr
Éjszaka ráengedtem a prime 95-öt, alulfeszelve, 400-as FSB-n: [link]
Hogy gariztassam ezt a lapot? Mert 450-es FSB-t (sőt kevesebbett) semmilyen fesszel és beállítással nem tud, azonnal fagy, újraindul, kékhalál, mikor milyen kedve van..
6,5 óra prime azért nem nagyon téved, de az a lap-proci combó, ami 1,12V-on, 1,1V-os MCH-val simán megy 24/7-ben 400-at, nem létezik, hogy akár 1,5V-os Vcor-ral, 1,4V-os MCH-val (vagy tök mind1 mikkel) ne menjen 450-et vagy akár 430-at. -
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #17817 üzenetére
Most adtam el a q9450-et.
Ha ezt a Wolfit nem bírta..(il. MCH) Olyan mintha az MCH haldoklana, sőt..sztem az is.
Holnap hűtőt leveszem, átpasztázom, meglesem és erősebben visszarakom, mert még csak nem is langyos. Jó lenne ha meleg lenne mert akkor tudom, átveszi a hőt mert jól érintkezik.(mármint az alaplapi hőcsöves kütyüt ahogy van.) -
lipi67
nagyúr
Jól. Alapon ok, de ha 1,24V feletti MCH kell egy tuninghoz akkor már nem.
Szóval..nekem kb semmit se ér..ET6-tal vigyázz!
FSB lépegetésre ok , de a VTT és ref értékeket nem jól csinálja.
És..ami azzal megvan 4,1GHz nálam most..(Vcore)
Azzal 4GHz-en se bootol.
kben hasznos, csak szokni kell. Ha nem vársz többet tőle mint a set FSB, akkor nem csalódsz majd. -
lipi67
nagyúr
Baj van. A lehető legrosszabb a helyzet, azt hiszem. Kiszedtem és asztalon megy du.3 tól, hiba és rázás nélkül. Ez elvileg jó, de..
Most vettem észre, hogy a biosba az MCH-nak 1,26V voplt hagyva (Tegnap én hagytam úgy) és visszavettem 1,1-re, sztem ezért jó. VTT-t se nagyon lehet emelni és MCH-t se lehet tartósan 1,2V fölé vinni!!!
A baj az, hogy "minden alapon" nem fog hibát dobni, annyira már érzem azért a lapot, hogy tudjam. Viszont ha emelem az MCH-t, VTT-t (mind1 milyen procival) kiakad a lap egy idő (5-6 óra) után. Ha 1,3V köré megyek akkor kb 10 perc Prime. 6x500-at se tud pl. SEMMILYEN beállítás melett..
Ok, hogy a tuning nem garanciafeltétel, de az a Giga p45 UD3R-s lap ami nem tud 500-as FSB-t vagy behal 1,26-1,3V -os MCH alatt..az hibás. Mi a faszt csináljak? -
kop8
őstag
válasz
darál0w #17803 üzenetére
órajel lett volna a cél, de ez nem sok
nemhiszem hogy ennél tovább tudnám húzni.
Az lehet a gond hogy itt már 4magot kellett hűteni a régi procinál csak 2ment, így hiába vettem jobb szivattyút ugyn annyi volt a proci hőfoka meint régen....
Mikor lessz valami új amd proci a mi teljessen más mint a mostani phenomok?
-
a beküldött eredmények eddig frissitve...
sgteam: nem tudom miért,de rar-ban küldtél eredményeket.
gondolom az E6850 teszteket. azokat nem tudtam felrakni.kop8 : nem olyan rossz az a maxoc.
és ne képet ments róla,hanem cpu-z validot csinálj.
akkor még feljebb is mehetsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i9-10900KF 10-Core 3.7GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- Intel Core i5 14400F - 4.7 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core i7-13700K Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest