Hirdetés
- OLED TV topic
- Az AMD szerint Radeonokból nem lesz hiány
- Ilyen se volt még: mégsem kell sok memória az új James Bond játékhoz
- Az idei év nagy kérdése: bele lehet férni 8 GB VRAM-ba?
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Szappanoperákba illő fordulattal cáfolja partnerét az NVIDIA
- Home server / házi szerver építése
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsocaozd
tag
Én nem szoktam hinni a vas-hibákban. Én mindig először beállítási gondokra gyanakszom, aztán szoftverre, oprendszerre és csak legutoljára a hardverre.
Hidd el, a szervizesek nagyon sok egyéb hibát ráfognak a hardverre, végülis érthető, ők ebből élnek. A legtöbb laikussal azt csinálják, hogy sima beállítási gondjaira "gyógyírként" kicserélik neki a fél cuccost százezrekért, aztán kiszednek egy pipát a Win-ből...
Ez a vezérlőpultos-hiba esetén újraindulós móka pont egy ilyen. Beviszi szerencsétlen balek a szervízbe a gépet azzal, hogy állandóan újraindul. Persze ő alapból azt hiszi, hogy ez egetverően nagy hiba és már előre szívja a fogát, mert élből arra készül, hogy méregdrága lesz a szervíz. Szervizes azt mondja, hogy menthetetlen, ki kell cserélni alaplapot, procit, RAM-ot, stb. Aztán mikor kicserélte, kiszedi a pipát aztán ennyi...keresett rakat lóvét. A szörnyű, hogy a balek még jól is érzi magát valahol, mert örül, hogy nem kellett lecserélnie az egész gépét, a szervizes pedig még alá is támasztja ezt természetesen.
Nekem nagyon sok gépet hoztak már ismerősök, természetesen ingyen és bérmentve segítettem barátoknak, haveroknak. Rengetegen elmondták, hogy hogyan vágták át őket a "szervizekben". Lássuk be, minden szervíz a balekokból él és nem azokból, akik megoldják maguknak a problémáikat, mert értenek hozzá. Ha mindenki értene hozzá, akkor a szervizesek éhen halnának.
Ez vonatkozik (és minden amit fentebb leírtam) természetesen nem csak a számtech, hanem mindenféle szervízre, sőt az emberszervízre (kórház, dokik) is!

Eszembe jutott egy eset! Tudjuk, hogy az USB milyen hektikus, főként a Plug'n'Play miatt. A legdrágább gépeken is előfordul (hajaj), hogy ha bedugsz egy USB portba egy eszközt, azután már másikat hiába dugsz bele, nem fog működni, mert mindig az előző eszközként ismeri fel a Win, stb.
Namost van egy barátom, akinél a nyomtató egy idő után nem akart működni és nem értette miért. Totálisan nem ért a géphez, a maximum az e-mail küldés, amit tud, de azt is csak ha minden műxik flottul.
Elmegyek hozzá, panaszolja, hogy nem megy a nyomtató, nézzem már meg, mert ő már megnézette szervizessel, három informatikus ismerősével és azt tanácsolták, hogy cserélje ki, vagy cseréltessen alaplapot, mert tutira az a xar. Ránézek a nyomtatóra, látom, USB-s, természetesen első mozdulatom, hogy átdugom másik USB portba. Nanáhogy azonnal műxik rendesen! Haver kb. úgy nézett rám, mint egy félistenre, újra elmondja, hogy többen nem tudták megoldani a problémát, csak azt mondogatták, hogy vagy a nyomi hibás, vagy a gépben valami... Elmondtam neki, hogy a számítástechnika annyira nagy terület, hogy senki sem ért hozzá tökéletesen és ami fontosabb, hogy nem lehet sehol sem megtanulni. Amit bárhol megtanítanának, az csak max. 10%-a annak a tudásnak, amihez hozzájutsz életed során, a többi mind tapasztalat. Egyszerűen milliószor voltam már így, hogy gond volt az USB-vel, ebből tudtam, hová nyúljak, hogy gyorsan megoldjam a problémát, ennyi. A többiek nyílván a diplomájuk megszerzése közben nem értek rá arra, hogy néha bekapcsoljanak egy-egy PC-t...ez van...
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer és munka PC - Intel Core i5-12400F - RTX 2070Super - 16GB DDR4
- Eladó Konfig Intel Core Ultra 7 265KF 32GB DDR5 2TB SSD RTX5070Ti 16GB O11 EVO Lamborghini!
- Eladó 2db Intel Xeon Gold 6154 18mag/32szál 3.0GHz LGA3647
- Eladó Konfig I5 12400F 32GB DDR4 500GB SSD 512GB HDD RTX5060 8GB!
- 8. generácios HP mini PC - windows 11 kompatibilis
- nVidia Quadro RTX 3000 Max Q SFF - Garanciával
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3489
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest