- Forradalomi előrelépésként jellemzi az NVIDIA a DLSS 5-öt
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házimozi haladó szinten
- Bluetooth hangszórók
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsocaozd
tag
Én nem szoktam hinni a vas-hibákban. Én mindig először beállítási gondokra gyanakszom, aztán szoftverre, oprendszerre és csak legutoljára a hardverre.
Hidd el, a szervizesek nagyon sok egyéb hibát ráfognak a hardverre, végülis érthető, ők ebből élnek. A legtöbb laikussal azt csinálják, hogy sima beállítási gondjaira "gyógyírként" kicserélik neki a fél cuccost százezrekért, aztán kiszednek egy pipát a Win-ből...
Ez a vezérlőpultos-hiba esetén újraindulós móka pont egy ilyen. Beviszi szerencsétlen balek a szervízbe a gépet azzal, hogy állandóan újraindul. Persze ő alapból azt hiszi, hogy ez egetverően nagy hiba és már előre szívja a fogát, mert élből arra készül, hogy méregdrága lesz a szervíz. Szervizes azt mondja, hogy menthetetlen, ki kell cserélni alaplapot, procit, RAM-ot, stb. Aztán mikor kicserélte, kiszedi a pipát aztán ennyi...keresett rakat lóvét. A szörnyű, hogy a balek még jól is érzi magát valahol, mert örül, hogy nem kellett lecserélnie az egész gépét, a szervizes pedig még alá is támasztja ezt természetesen.
Nekem nagyon sok gépet hoztak már ismerősök, természetesen ingyen és bérmentve segítettem barátoknak, haveroknak. Rengetegen elmondták, hogy hogyan vágták át őket a "szervizekben". Lássuk be, minden szervíz a balekokból él és nem azokból, akik megoldják maguknak a problémáikat, mert értenek hozzá. Ha mindenki értene hozzá, akkor a szervizesek éhen halnának.
Ez vonatkozik (és minden amit fentebb leírtam) természetesen nem csak a számtech, hanem mindenféle szervízre, sőt az emberszervízre (kórház, dokik) is!

Eszembe jutott egy eset! Tudjuk, hogy az USB milyen hektikus, főként a Plug'n'Play miatt. A legdrágább gépeken is előfordul (hajaj), hogy ha bedugsz egy USB portba egy eszközt, azután már másikat hiába dugsz bele, nem fog működni, mert mindig az előző eszközként ismeri fel a Win, stb.
Namost van egy barátom, akinél a nyomtató egy idő után nem akart működni és nem értette miért. Totálisan nem ért a géphez, a maximum az e-mail küldés, amit tud, de azt is csak ha minden műxik flottul.
Elmegyek hozzá, panaszolja, hogy nem megy a nyomtató, nézzem már meg, mert ő már megnézette szervizessel, három informatikus ismerősével és azt tanácsolták, hogy cserélje ki, vagy cseréltessen alaplapot, mert tutira az a xar. Ránézek a nyomtatóra, látom, USB-s, természetesen első mozdulatom, hogy átdugom másik USB portba. Nanáhogy azonnal műxik rendesen! Haver kb. úgy nézett rám, mint egy félistenre, újra elmondja, hogy többen nem tudták megoldani a problémát, csak azt mondogatták, hogy vagy a nyomi hibás, vagy a gépben valami... Elmondtam neki, hogy a számítástechnika annyira nagy terület, hogy senki sem ért hozzá tökéletesen és ami fontosabb, hogy nem lehet sehol sem megtanulni. Amit bárhol megtanítanának, az csak max. 10%-a annak a tudásnak, amihez hozzájutsz életed során, a többi mind tapasztalat. Egyszerűen milliószor voltam már így, hogy gond volt az USB-vel, ebből tudtam, hová nyúljak, hogy gyorsan megoldjam a problémát, ennyi. A többiek nyílván a diplomájuk megszerzése közben nem értek rá arra, hogy néha bekapcsoljanak egy-egy PC-t...ez van...
Új hozzászólás Aktív témák
- A tajvani chipgyártóknak is beteszi a kaput a Hormuzi-szoros lezárása
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Posta, csomagküldés
- Bittorrent topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Dobja a kapszulát és 8000 mAh fölé lő a Honor kompaktja
- Gyúrósok ide!
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- MacOS 14, Win11, Asus Hero Z790, Intel 13900K, 64GB RAM, Asus RX 6950 XT, 4TB WD SN850X
- Rtx 2080Ti/ Ryzen 5 4600G/ 16GB G.Skill/ 1TB M2/ Win11/ Garancia
- Raspberry Pi 5 8 GB + Argon One V3 ház + 512GB SSD + Gyári adapter ELKELT, szállítás alatt!
- Dell ReadyRails A6 1U Rail Kit R210, R210 II, Dx600G, stb. szerverekhez (JWFR6, W6XNW, YNG10)
- Vízhűtéses gép eladó!
- 27% - Samsung Essential S3 S27D366GAU Ívelt VA Monitor!
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / Akku:100%
- 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest