Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• zsocaozd

tag

válasz DraXoN #1315 üzenetére

Nekem az a véleményem, hogy ne a vinyót meg a RAM-ot nézd, ezeket ma már olcsón és könnyen be lehet szerezni, cserélni, bővíteni.

Az LCD panel véleményem szerint az egyik legfontosabb. Én évek óta glare type-ot használok, de nem csak napsütésben csillog, hanem bármilyen fényviszonyok között képes csillogni és folytonos problémát jelent a kijelző nézése. A szemem totál elfárad a csillogástól, úgyhogy szerintem tesztelj egy glare type-os gépet, mielőtt ilyet veszel! Az ilyen kijelző képe bármit is állítasz, szoftos (v. bluros) marad, nem olyan éles, kontrasztos mint a sima TFT-ké. A másik notimon sima TFT van, gyönyörű, tűéles képpel és nem fárasztja annyira a szemet a nézése.

A proci legyen nagy, a VGA (bár ezeket is lehet cserélni, de csak bajosan lehet beszerezni és drágák), a buszfreki, lehetőleg min. 667MHz-es RAM-ok menjenek bele, de inkább nagyobb frekis ha lehet.

Aztán fontos még az (ahogy nagyon jól láttad), hogy rendesen össze legyen rakva. Ezt úgy tudod tesztelni, hogy nyitott LCD-vel a noti egyik első sarkát egy ujjal megemeled. Azonnal érezni fogod, hogy nyekeg-nyakog, hajlik (mint a Clevo notik általában), vagy pedig masszívan megy utána a többi rész. Az én notim kávája konkrétan elhajlik, ha megemelem az egyik sarkát...minősíthetetlenul gagyi. Szóval erre ügyelj!

A hűtés hatékonysága és hangereje egyenes arányosságban van. Ha brutál VGA-t akarsz, el kell viselned a hűtés hangerejét sajna, ez van.

A wifi, BT, egyebek esetleges hiánya olcsón, könnyedén pótolható, bár ha a garit meg akarod tartani, akkor a szervíz költségeket is szem előtt kell tartani. Ez általában nem olyan vészes, ha már előre megvásárolt alkatrészt kell belerakni a gépbe. Sőt ha olyan mázlid lesz, hogy véletlenül nem ragasztják le garimatricákkal a RAM és a vinyó helyét (többen jártak így), akkor magad is kicserélheted, bővítheted ezeket a dolgokat.

Több helyen (gyakorlatice szinte mindenhol) te magad válogathatod össze, mi kerüljön a notidba! Ez egy nagyon ász lehetőség, én a helyedben nem előre összerakott notit vennék, hanem magam rakatnám össze, így pontosan az kerül bele, ami kell. Így az árral is lehet játszani.

Új hozzászólás Aktív témák