- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Fujifilm X
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen házat vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
olloczky
senior tag
10.000. komment
örülök, hogy van egy ilyen aktív közösség
-
tusi_
addikt
Stack jol allt ossze. Remote vagyok, nem tudok semmit lehuzogatni. Ez a szar a remote munkaban
Ajanlottam a 7. memebr startjat a reload slot 7-el. De csak holnap reggel, csavokam sijet haza, kihul a levese otthon. (Istenem, hogy 3 kor hogy elhuzzak a csikot az allami alkalmazottak itt is. ) -
crok
Topikgazda
Ott szerintem valami replikálási probléma lesz vagy a stack ring-en nem megy át a Linux gép MAC mint TCAM info. Húzd le a stack-7-et egy stack porton aztán vissza, ez általában triggereli a stack ring-en az infok újratanulását. Egyébként mindkét port él? Összeállt a stack rendesen, nem féllábú?
-
tusi_
addikt
Latott mar valaki ilyet:
Csavokam bekotott egy 7. membert egy stackba. Minden jo, de amint linux gep kerul a 7. switchre, nem elerheto sehonnan sem. Neztem, konfig jo, minden fain.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Hedgehanter #9990 üzenetére
Gondolom kis- es kozepvallalat. Amugy vannak azok kozott is jok, szerintem sok mulik a vezetesen.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
Hedgehanter #9990 üzenetére
kis es kozepvallalkozasok englishul smb,
Ami nekem nem tetszik itthoni kkv-knel:
-Sokszor zsebbe szeretnenek fizetni
-Nincs nagyon elorelepesi lehetoseg
-Sok esetben felvesznek egy feladatkorre, de csinalj meg mas nem kapcsolodo feladatokat is
-Sokszor nem becsulnek meg anyagialag/ tudas/munka ugyileg (aztan mikor elmennel mashova akkor hirtelen eszbekapnak, es jajjdemegismaradjmar)Nyilvan vannak kivetelek, es remek helyek is, de minek kockaztatni
-
Hedgehanter
őstag
válasz
Cyber_Bird #9986 üzenetére
Mi a kkv..?
-
kowika87
tag
válasz
Cyber_Bird #9986 üzenetére
-Eldontottem, hogy magyar kkv-hez soha tobbet. Kovetkezo vagy valami nagy multi, vagy egy olyan startup aminek az otlete nagyon megfog. (meg rajottem, hogy nem szabad hinni a fonok igereteinek
)
+1
-
@tco@
aktív tag
válasz
FecoGee #9985 üzenetére
Csak úgy zárójelben: én részben a te blogod miatt kezdtem CCNA-t tanulni otthon, nagyon tetszett, hogy milyen gondosan fel volt építve minden (a napi időmenedzsmenttől kezdve a céldátumokig).
A kiégéshez pedig...hát, engem személy szerint az motivál, amikor valami gond van bent...ilyenkor napokig jobban megy a tanulás, mert tudom, hogy utána aránylag könnyen lehetne lépni cégen belül, vagy akár máshova
-
Cyber_Bird
senior tag
Huha...
Legutobbi ilyen kerdezz feleleknel nagyon optimista voltam, es bar a kieges elso jeleit ereztem magamon, ugy lattam, hogy nem jon majd elo 100%-ban.Tevedtem. Ooo mekkorat tevedtem...
Olyan szinten, hogy tavaly szeptemberben allasinterjun voltam egy cegnel, ahol kb 0 halozatos melot lehetett volna vegezni (hadoopos). Fel is vettek az interju alapjan, de a fonok vegulis meggyozott, hogy maradjak itt. (Plusz elment tolunk a ccie kollega, igy tobb erdekesebb feladat harult ram.)
Sajnos ez csak ideig oraig adott erot, ugyhogy mostanra megint ugy erzem, hogy jovore mar nem fogok a cegnel dolgozni. (De legalabb tanultam egy csomo gyakorlati dolgot, pl RIPE-al kapcsolatban)
A fura dolog, hogy amikor egy kicsit is erdekesebb, a mindennapi daralastol eltero feladat jon, akkor egybol porgok rajta, es igazabol ugy elmegy a munkanap, hogy eszre sem veszem, es csak csinalnam tovabb, ugyhogy ez alapjan ugy erzem, hogy a ceggel kapcsolatban "egtem ki", es nem a munkakorommel. Tovabbra is erdekel a halozat, viszont valoszinuleg inkabb a design iranyba fogok elmozdulni. Nemreg kellett ujratervezni egy halozatot es tokre elveztem es rengeteget tanultam belole.
A masik ami szinten erdekel az oktatas, de ha iskolaban akarsz tanitani, akkor kell hozza egy szponzoralo intezmeny. A cegen belul viszont hamarosan fogok halozatos eloadasokat tartani remelhetoleg.
Amire jo volt ez az idoszak:
-Elkezdtem rendszeresen mozogni. (Nem sok, napi 35-40 perc konnyu testmozgas, de minden nap. Ez viszont erezhetoen pozitiv, ugyhogy valahogy novelni fogom, ha talalok olyat ami erdekel.)
-Elkezdtem cisco tanulasbol a minimumot hozni, de azt minden nap. (Ha nagyon nincs kedvem semmihez, akkoris is egy fel orat olvasok, vagy megnezek egy ine videot es letudtam a minimumot. Idovel egyre konnyebb lesz, egyre tobbet csinalni)
-Eldontottem, hogy magyar kkv-hez soha tobbet. Kovetkezo vagy valami nagy multi, vagy egy olyan startup aminek az otlete nagyon megfog. (meg rajottem, hogy nem szabad hinni a fonok igereteinek
)
-
denko
senior tag
válasz
FecoGee #9981 üzenetére
szerintem nem rossz ötlet a saját vállakozás. Kezd el szabaduszóként, és ha látod hogy van rá igény, és valóban jönnek a felkérések, indits egy vállalkozást. Nem fogsz unatkozni
Illetve tanitásban akár mindenképp valami webes kontent lenne érdekes.
Pénzért vagy ingyen azt már neked kell kitalálni3-ik lehetöségként, és lazitásnak, irhatsz egy könyvet!
Én megveszem, igérem(Persze én beszélek aki csak CCNA-t tanul.) De ezt is a közönségnek köszönhetem és a blogodnak
-
tusi_
addikt
válasz
FecoGee #9966 üzenetére
En mind2ben kivagyok kicsit egve. Eroszakolom magam, most epp a SISAS-al, hogy ne ragadjak le es meg is kell hosszabitanom a CCNP-et, ami augusztusban lejar.
De igazabol mar nem erzem azt, amit anno, amikor szivtam magam a tudast es nem hagyott aludni, ha valamit nem ertettem meg. Ha lement a a SISAS, es jon az ASA dolog, akkor tuti megint lesz kedvem, azt a temat szeretem.Munkamban teljesen ki vagyok egve. Mult heten egy kulsos cegnel voltam betanulni, helyettesitenem kell egy kollegankat, ha szabira megy, vagy ha beteg.
Na ezt szeretnem en csinalni. Szviccs cserek/konfigok, szerver bekotesek .....
Ahol meg tobbnyire vagyok ott TAC nyitas, RMA......Utalom mar
Ev vege fele elkezdek megint nezelodni a piacon, hol keresnek Renccergizdat es nem supportost
-
RogerP
csendes tag
válasz
FecoGee #9979 üzenetére
Megértem a problémáidat. Én alapból vegyészmérnök vagyok, egy projekt csapatban dolgozom, és pont most segít a Cisco és VMware tanulás abban, hogy felrázzam magam. Új dolgok, új ismeretek, új kihívások.
Egy CCIE+CCDP kombóval azt mondanám, hogy menj el szabadúszó konzulensnek (akár tshoot, akár tervezés). Kérdés, hogy erre mennyire van kereslet Magyarországon.
-
FecoGee
Topikgazda
Most nem tanulásban, hanem munkában égtem ki. Volt már ilyen periódus 2014 végén is. Minden nap ugyanolyan, nem fejlődök szakmailag. Nincsenek kihívások. Meetingek, és sablon feladatok. Nincs szakmai megbecsülés, a managerek a királyok. Ez lehet, hogy magyar mentalitás. Pedig a munkát a mérnök végzi, azaz a pénzt mi hozzuk.
Három út van ilyenkor szerintem:
1. Új munkahely
2. Meglévő munkahely + szabadúszó meló mellé
3. Meglévő munkahely + új szakirányAlapjában véve elégedett vagyok a céggel. El tudom tartani a családom, tudom fizetni a hiteleket, stb. De szűkösek (khm.. nincsenek) a fejlődési lehetőségek. Nincsenek olyan projektjeim, amelyben ki tudnám élni magam. Itt most nem a CCIE-ról van szó (hmm, 20-án lesz az első évfordulóm, jut eszembe
), mert azt kihasználni nem is elvárható sajnos. Februárban megpróbálkozom a Written-nel. Ha meglesz, akkor szerintem a 3. opció lesz. Nekikezdek valami újnak. Egyelőre a Wireless van kilátásban, mert azt tudnám használni. Ebből következik, hogy új kihívások lennének. Ez feloldhatja a kiégést.
Mindenesetre, ha valaki tud valami alkalmi melót (másodállásban), szóljon. Bár itthon nem tudom mennyire divat a freelancer, van -e ilyen lehetőség egyáltalán.U.I.: külföld most nem játszik, ha ilyen komment lenne, mert nyáron még egy fővel bővül a család...
Ha nagyon off, a topikgazda törölje
-
Methionyl
senior tag
válasz
kmisi99 #9972 üzenetére
én vizsgán inkább a " ? | / " jeleket kerestem, mert tökre elfelejtettem, hogy angol billentyűzet kiosztás és csak fogtam a fejem
apropó moticávió: most nagyon megy, megérteni a frame relay-t egy álom volt, kedvem is van rendesen, napi 3 óra minimum (ebbe lab is van) tanulás megvan, de több is
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Hedgehanter #9973 üzenetére
j
-
Hedgehanter
őstag
válasz
FecoGee #9966 üzenetére
Nem szabad 4-6 evnel tovabb ugyanazt csinalni szerintem ennyi.. Cegen belul lepni vagy masfele menni ha cegnel nem lehet.. Tanulast meg modjaval, csak amikor muszaj (vagy muszaly)..
3 evig troubleshooting volt mar kezdtem unni, atraktak project-re es teljesen beindultam..
Tervezgetes, High level documents, uj dolgok, jo.
-
kmisi99
addikt
Heló! Lassan elérkezek az ICND1 vizsgához, már az egyes fejezetek megtanulásának a közepén járok. Ez nagyjából jól is megy, de nem igazán tudom laborozás téren mekkora elvárásaim legyenek. Az ilyen freeccnalab.com on lévő laborokat többször is megcsinálgattam, illetve minden fő témában csináltam laborokat.
Mit lenne érdemes még csinálni? Gondolom az összes show parancsot oda és vissza kell tudnom, azokat be is fogom gyakorolgatni. Tabolni kérdőjelezni ha jól tudom lehet majd, emiatt a kevésbé használt parancsokra nem feküdtem rá durván. Persze tudom őket, de álmomból fölkeltve lehet gondolkodnék tab és kérdőjel nélkül. -
denko
senior tag
-
denko
senior tag
PCPT software-t használ valaki tanulásra?
-
ampulla
aktív tag
Sziasztok! Gondolkoztam, hogy leteszek egy CCNA vizsgát kezdetnek, mert több munkahelyen is kérdezték már, hogy van-e, mert nem baj hogyha nincs, csak akkor kb. nem veszünk fel. Kezdésnek nézegettem itt fél milla. Ti hol csináltátok, esetleg olcsóbban tudtok-e valahol? Már tanultam ezeket a suliban a packet tracerben. Statikus routing, IP számítások, CIDR, VLSM, OSPF, RIPv2, NAT, DHCP, de már régebben. Vagy esetleg otthoni tanulással csak vizsgázni érdemesebb lenne elmenni?
-
Methionyl
senior tag
Köszönöm mindenkinek
-
-
@tco@
aktív tag
válasz
Methionyl #9940 üzenetére
Én 2 image-et használok GNS3 alatt:
3725 alá: c3725-adventerprisek9-mz.124-25d.bin (12.4)
7200 alá: c7200-adventerprisek9-mz.152-4.S3 (15.2)Blogokból 1-2őt szoktam olvasgatni+ezt a topicot
BTW 2 napja kijött a GNS3-1.4.0-all-in-one telepítendő is, most élesztgetem, nézzétek meg
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
Szia!
Blogok/honlapok:
https://hunciscoblog.wordpress.com/ (Feco-e)
A forum amit most is olvasol
http://blog.ine.com/
http://ethancbanks.com/
http://lkhill.com/
http://networkinferno.net/
http://forums.ine.com/
http://blog.ipspace.net/Ezek azok, amiket tobbe kevesbe rendszeresen olvasok.
-
zsolti.22
senior tag
válasz
FecoGee #9941 üzenetére
Ezt már annyira nem kéne használni szerintem, hiszen már 15-ös IOS-t kérnek a vizsgák is asszem, ahhoz is van GNS3-ban használható image, c7200-ra. Konkrétan nem jegyeztem meg, hogy melyik, de egy jó google kereséssel megvan az is. Több ram is kell neki, de legalább a legújabbak közül való.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Szia,
GNS3-hoz az egyik legjobb image ez:
c3725-adventerprisek9-mz.124-15.T14.bin
Ha NAT is kell, pakolj alá 512 MB RAM-ot, akkor nem fog elcrashelni.
Blogok/honlapok, amiket olvasok:
http://etherealmind.com/
http://www.networkworld.com/
http://blog.ipexpert.com/
http://blog.ine.com/
http://lostintransit.se/
http://blog.ipspace.net/
http://www.networkingwithfish.com/
http://packetlife.net
http://networkingnerd.net/ -
Methionyl
senior tag
Sziasztok, olyan jellegű kérdésem lenne, hogy ki milyen blogot, oldalt, fórumot olvasgat/nézeget naponta, ami friss teknológiákról szól vagy érdekes hálózatos dolgok vannak benne? (fogalmazás lvl 99 tudom, de na
)
Illetve nem tudom, hogy mennyire szabályos, szabad vagy nem szabad ilyet kérdeznem-kérnem de valaki tudna mutatni helyet ahol normális image-t tudok beszerezni pl.: GNS-hez? pm is jöhet ha nem nagy gond.
Ha pedig helytelen akkor Topikgazda törölje -
Konflikt
addikt
GNS3 as a VM released
-
crok
Topikgazda
válasz
zsolti.22 #9936 üzenetére
Újabb móka: szembe kötve egy C6500 Sup2T meg egy Nexus 5k egy linken, /30 a háló.. egy eBGP session.. Sup2T-ről eresztesz 1000 db pinget a másik oldalra és 500 hibamentes ping reply után eldobja minden 20-adikat majd 800 db után semmi se megy át.. ezt úgy értem hogy nemhogy a ping nem megy át de L2 szinten nem megy a linken át egy darab frame se, se ARP, se CDP, se semmi se.. WTF?
-
zsolti.22
senior tag
Hát látod
Nálunk a fizikai uplink VRF-es és ezzel az új magic image-dzsel csak akkor működik, ha leveszem a fizikai ifről a vrf-et, de az meg nem járható út, ám működik. Ha felrakom a virtuális if-re is a vrf-et, akkor picsog az ios, hogy nem gyóóó, mert mindkettő interfész ugyanabba a zónába tartozik, ezért tessék szépen azonos VRF-be is tenni. Berakom neki ugyanabba a VRF-be, akkor meg azért nem megy
A jelenlegi IOS-nél ez nem gond, viszont szar a sávszél lefelé... ördögi kör
Visszaadtuk Abduléknak fejlesztésre. -
FecoGee
Topikgazda
Nagyon jo cikk.
http://blog.ipspace.net/2016/01/the-sad-state-of-enterprise-networking.html?utm_content=buffer01755&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer&m=1
-
FecoGee
Topikgazda
Letezik olyan feature Nexusra, mint Catalyst-ra a Smart Install?
[link]Sajnos a Nexus platform nem tud Smart Install director lenni
-
quby
őstag
Szabad tudni mi a BT?
-
Mr.csu
csendes tag
Ha már a munkahelyek szóba kerültek.UPC-nél dolgozott esetleg valaki a monori központban?Oda is keresnek hálózatost ,van esetleg valakinek infója,tapasztalata az UPC-ről?
-
IreN!CuS
addikt
válasz
józsi9995 #9906 üzenetére
Köszi a véleményed még ha nem is pozitív
A több munkának örülök , a stressznek senki sem szerintem.
Nyilván ha a több munka olyan mértéket fog ölteni hogy 1.5-2 óránként nem lehet felállni az asztaltól wc/víz/akármire akkor az nem elfogadható ,de szerintem ez azért nem áll fent. -
crok
Topikgazda
De hogy sikerult orvosolni ha az egyik bugban se workaround se known fixed version nincs? : )
-
zsolti.22
senior tag
Sikerült a TAC-kel 9 (!) hónap után orvosolni a 100M-NIC-LAN-oldalon hibát (letöltési sávszél ilyenkor harmada a link sebességének, de csak 100M NIC-nél)
BugID-k: CSCur14893, CSCup91439 -
Mr.csu
csendes tag
kíváncsiság kedvéért szolgáltatói hálózatokban az IS-IS mint IGP protokoll mennyire elterjedt?Használja valaki?
-
vadger
tag
válasz
zsolti.22 #9909 üzenetére
Igen ezekben tényleg van valami. De ettől függetlenül tényleg nem értem, hogy frissdiplomások nettó 400akat szeretnének 0 tapasztalattal, meg hogy alig találni olyan embert aki tényleg beszél is angolul, nem csak bekamuzza, mert nálunk tényleg alapkövetelmény.
@zsolti.22: ezekkel már csak rajtad múlik, hogy mennyit kérsz
-
kowika87
tag
Talán a válasz ott keresendő, hogy meglehetősen nagy a szakember hiány.
Az én tapasztalatim alapján ott van a gond, hogy a cégek elvárják, hogy magas szintű R&S, Sec, Collab, Wifi, DC szaki legyél ellenben képzést, pénzt, karrierutat nem kapsz. Sőt még legyél presales és sales is. Aztán ha nem tetszik el lehet innen menni. De ezek szigorúan az én tapasztalatim és tisztelet a kivételeknek. Én meguntam azt, hogy egy ilyen szakmában rágni kell a kefét azért, hogy egy normális "kompenzációs csomagot" kapj.Egyébként én is más országba költözök karrierem építése céljából pont a fent felsorolt okok miatt.
-
vadger
tag
válasz
józsi9995 #9906 üzenetére
na ilyet sem hallottam még, hogy valaki azt mondja, visszavágyik a T-hez
én voltam náluk 3 évet, de nem vágyom vissza... de mások vagyunk.
BT nekem annyira nem volt szimpatikus az interjúm alapján.
Jelenleg a Telenornál vagyok (TnCO ha pontos akarok lenni), mi viszont bajban vagyunk, mert hozzánk senki nem jelentkezik... Jelenleg egy security pozícióba alig találunk ember, pedig szerintem a munkahelyi légkör sokkal jobb mint Tnél, nem baszogatnak, nem rúgnak ki... Pályakezdőket is várunk, szerintem jó hely megszerezni az alapokat egy nemzetközi környezetben. Nem akartam túl reklámszagú lenni, csak nem értem, hogy ennyire nem vonzó a cégünk az emberek számára? Szívesen várom a kommenteket esetleg. -
józsi9995
tag
válasz
IreN!CuS #9900 üzenetére
Én csak a magam és ismerőseim nyilatkozata alapján azt tudom mondani, hogy biza vannak emberek akik a BT-től visszamennek a T-hez. Igaz, a BT többet fizet (nem is kevéssel) de több a meló, több a stressz.
Én már nem mennék a BT-hez vissza, akármennyit fizet is. De hát kinek mi fontos :-) -
IreN!CuS
addikt
válasz
FecoGee #9904 üzenetére
Köszi,
2nd line support főleg hibakeresés+megoldás ahogy az interjún bemutatták a munkakört ,illetve olyan "teszt" is volt ami ezt a részét nézte , mi/k lehet/nek a probléma/ák adott szituációban mivel/merre kezdeném a keresést ilyesmi , én meg szeretem azt ilyen hibakeresős log elemzős munkákat.....ez legalább full hálózatos lesz nem úgy mint a mostani ahol van ,hogy hetekig nincs mit érdemben csinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged