- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- SSD kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Azonnali notebookos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Már nem okoz teljesítményvesztést az új NVIDIA App
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.csu
csendes tag
válasz Proci85 #14765 üzenetére
Látom mások már megelőztek a válaszal.Meg tudom őket erősíteni,sok kérdés ami az OCG-ben érintőlegesen sem merült fel, és általánosságban is olyanok a kérdések ami szerintem nem egy CCNA szintű vizsgába valók.
Ezért lettem volna kíváncsi valaki tapasztalatára ,hogy ezek után egy P-vizsgán mégis mennyire korrektek a kérdések egy ilyen A- vizsga után .De ha nincs tapasztalat akkor még győzködöm magam aztán meglátjuk. Négy vizsga soknak tűnik..... -
Mr.csu
csendes tag
Sziasztok,Invitelnél esetleg dolgozik,vagy dolgozott valaki hálózatosként ?Vagy esetleg másodkézből van infója onnan?
-
Mr.csu
csendes tag
Sziasztok ,aki járt már CCNA security vizsgán.Ez a nyomorult CCP benne van a vizsgában?Van valami labor feladat amit ebben kell megoldani ? Nem igen van kedvem ismerkedni vele.
-
Mr.csu
csendes tag
cisco feldobott pár álláslehetőséget a profession.hu-ra.Lehet menni TAC-osnak a lengyel testvérekhez
https://www.profession.hu/allas/network-engineer-security-vpn-r-cisco-860493
https://www.profession.hu/allas/network-engineer-lan-switching-s-cisco-860490
https://www.profession.hu/allas/network-engineer-aaa-security-s-cisco-860478 -
Mr.csu
csendes tag
Sziasztok,van itt esetleg valaki aki a budapesti British Telecomnál dolgozik és lehet tőle privátban kérdezősködni.Úgy néz ki felvettek oda,de jó lenne egy kis autentikus információ mielőtt felmondok, hátha nem minden olyan szép ahogy azt az embernek az interjún lefestik.
-
Mr.csu
csendes tag
Ha már a munkahelyek szóba kerültek.UPC-nél dolgozott esetleg valaki a monori központban?Oda is keresnek hálózatost ,van esetleg valakinek infója,tapasztalata az UPC-ről?
-
Mr.csu
csendes tag
kíváncsiság kedvéért szolgáltatói hálózatokban az IS-IS mint IGP protokoll mennyire elterjedt?Használja valaki?
-
Mr.csu
csendes tag
oleeg,crock köszönöm a segítséget. Bevallom az még mindig nem egészen világos számomra hogy ez így miért működőképes.Az egyik vrf routjai hogyan kerülnek a bgp táblából a másik vrf-be redistriboute nélkül?Crock ezt el tudnád még mondani.
-
Mr.csu
csendes tag
-
Mr.csu
csendes tag
Tudtok segíteni egy rourter konfig értelmezésével kapcsolatban.
ip vrf aaa
rd 1:30
route-target export 1:101
route-target import 1:101
!
ip vrf bbb
rd 1:101
route-target export 1:101
route-target import 1:101
.
.
.
.
router eigrp 65200
!
address-family ipv4 vrf aaa
network 10.0.0.0
autonomous-system 65000
exit-address-family
!
address-family ipv4 vrf bbb
network 10.0.0.0
autonomous-system 65030
exit-address-family
network 10.0.0.0
!
router bgp 65000
bgp log-neighbor-changes
!
address-family ipv4 vrf aaa
redistribute connected
exit-address-family
!
address-family ipv4 vrf bbb
redistribute connected
exit-address-family
!A BGP szerepét meg tudná valaki világítani számomra?.Inter vlan routing lenne az aaa és bbb vrf-ek összenyitására?De akkor nem kellene a 65000 és a 65030-as eigrp-kbe redistriboutálni a bgp 65000-et???
-
Mr.csu
csendes tag
Sziasztok,végeztem a vizsgával és jó hírem van.Először is átmentem,de ez csak nekem jó hír Viszont aminek ti is örülni fogtok az az hogy a vizsgaközpontban sem próbálták behajtani rajtam az ÁFA-t.Tehát a VUE-n keresztül a január 1-ei adóváltozások miatt (lásd 8002-es hozzászólásom) jelenleg ÁFA mentesen lehet vizsgázni.Hogy ez csak átmeneti állapot vagy végleges azt nem tudom,a vizsgaközpontban nem akartam feszegetni a témát.
-
Mr.csu
csendes tag
válasz Cyber_Bird #8001 üzenetére
Lehet hogy amerikában is rezsit csökkentettek
Viccen kívül,összehasonlítottam az októberi vizsgám számláját meg amit most küldtek.Az októberin ez áll:VAT Registration No.: EU826000387
és ez alapján rá is rakták a 27%-VAT-ot.
A mostani számlán ez áll:Effective 1st January 2015:
France VAT Registration No.: VAT number applied for
Germany VAT Registration No.: VAT number applied for
Greece VAT Registration No.: VAT number applied for
Spain VAT Registration No.: ESN4007505C
United Kingdom VAT Registration No.: GB128937382Expired 31st December 2014:
VAT Registration No.: EU826000387Úgyhogy valami változott.De kp-t azért viszek a vizsgára,csodálkoznék ha nem akarnák valahogy ezt még behajtani.Kedden megyek,ha senkinek nincs infója akkor majd beszámolok ért-e meglepetés a vizsgaközpontban.
-
Mr.csu
csendes tag
Valakinek van esetleg infója arról hogy megváltoztak a vizsga fizetési szabályok a VUE-n? Idáig mindig a VUE-n keresztül jelentkeztem be vizsgára és a jelentkezéskor levonta a vizsgadíjat+ÁFA-t a számláról,most pedig bejelentkeztem a harmadik CCNP vizsgámra de csak a 250 dollárt terhelte a számlámra és azt írta a mailben köldött számlára is hogy TAX=0 USD.
Változott valami január elsejétől? -
Mr.csu
csendes tag
én is ezt tapasztalom.A suboptimal route rendben van ,mondhatni természetes hogy default beállításokkal az 110-es AD-jű útvonalat használja.Az a nem természetes hogy a másik boarder router nem azt választja. Ő milyen szabály szerint választja a rosszabb AD -jű útvonalat???
[ Szerkesztve ]
-
Mr.csu
csendes tag
Redistribout működésével kapcsolatban nem értek valamit ha vlaki tud segítsen légyszi mert az őrületbe kerget hogy sehol nem találom rá a választ.
Rajzoltam egy fapados ábrát.R4 injektálja 10.0.0.0 hálózatot EIGRP-be external routként, amit R2 és R3 redistribouttal hirdet OSPF-be ,tag-el szűrök hogy ne hirdetődjön vissza EIGRP-be.R3 a 10-es hálózat felé hall egy hirdetést R2-től R1-en keresztül AD 120-al ,R4 felől AD 170-el.Ugyanez igaz fordítva R2-re.Elméletem szerint tehát R2 és R3 is az OSPF felől hallott kisebb AD-jű útvonalat írja a routing táblájába,hurkot okozva R2 és R3 között.Egymásnak kellene dobálniuk a 10-es hálózat felé menő csomagokat amíg az OSPF external routok AD-ját legalább 171-re fölviszem.
DE NEM!! MŰKÖDIk default 110-el!!R2 és R3 küzül legalább az egyik mindig az R4 felé néző 170-es Ad-vel rendelkező útvonalat írja a routing táblájába.
Miért?Miért? Mi veszi rá R2-t R3-at hogy a nagyobb AD-vel rendelkező útvonalat írja a routing táblájába?? -
-
Mr.csu
csendes tag
CCNP cert megszerzéséhez az első és az utolsó vizsga letétele között van valamilyen idő limit?? Magyarul az első sikeres vizsga után mennyi idő van a másik kettőt is mellé tenni ?
-
Mr.csu
csendes tag
Aki már túlesett a Tshoot vizsgán attól kérdezném hogy a 13 -14 hibajegyhez tartozó hiba egyszerre van jelen az adott hálózatban ,vagy ha megnyitsz egy hibajegyet ahhoz mindig új konfigok töltődnek az eszközökbe és egyszerre mindig csak egy hiba van a hálózatban ami az adott tickethez tartozik?
-
Mr.csu
csendes tag
Valaki el tudja nekem magyarázni az OSPF NSSA area létezésének okát vagy hasznosságát.Kiszűri a Type 5 LSA-t hogy ne lehessen external routot injektálni,de lehetővé teszi kerülő úton Type 7 LSA-val.Ha external routot kell injektálni hagyom normálban az areát és kész .Vagy nem?
-
Mr.csu
csendes tag
Valaki tudja esetleg hogy EIGRP router a kimenő interfészre mutató statik routokat miért hirdeti?A route OCG még csak nem is említi ezt a dolgot ,netről kukártam ki az infót mert nem értettem redistriboute static célkül miért hirdetődnek, de a miértjére nem találtam rá.Ez egyébként IOS verzió függő?
-
Mr.csu
csendes tag
csak nekem tűnik úgy hogy az Odom Wendel féle hivatalos CCNP route tanköny nem valami jól sikerült ?
-
Mr.csu
csendes tag
sziasztok,elbizonytalanodtam kíváncsi lennék a véleményetekre.
Egy cégnél dolgozok amelyik egy nagyobb IP hálózatot üzemeltet dolgozok cisco eszközökkel és a raktáron lévő tartalék eszközöket kihasználva gyakran laborozok is.Egy idő után fejembe vettem hogy a gyakorlat mellé jó lenne a papír is és megcéloztam a CCNP vizsgát.Munkáltatóm sok sikert kívánt hozzá és biztosított hogy ezt csak saját zsebből tehetem meg.Első lépésként 45 ezresért sikerült az ICND1 vizsga ,megkaptam PDF-ben a CCNT bizonyítványt és elbizonytalanodtam a folytatást illetően.HA a fényességes Allah megsegít és nem bukok, CCNP-ig még akkor is 200 ezrest kell kiköhögnöm vizsgadíjakra ami után lesz még egy PDF bizonyítványom aminek érvényességéről lehet hogy soha semelyik állásinterjún senki nem veszik a fáradtságot hogy megnézze az érvényességét.Szerintetek érdemes folytatnom vagy most csak elszórok negyed milliót?
-
Mr.csu
csendes tag
köszi a segítséget
-
Mr.csu
csendes tag
sziasztok MPLS-hez és QoS-hez tudtok javasolni jó tankönyveket?A jó nálam az érthető és szájbarágós ,alapoktól induló szinonimája.
-
Mr.csu
csendes tag
-
Mr.csu
csendes tag
-
Mr.csu
csendes tag
Segítsek légyszi a jelezésbe .Ha VUE-n keresztül jelentkezek vizsgára a 27% áfát ki és hogyan gombolja le rólam?A vizsgaközpont amelyiket kiválasztom küld egy csekket???
És hogy ellenőrzik vizsgán a személyazonosságot?VUE-n csak nevet kellett megadni de ha engem Kovács Istvánnak hívnak azzal hiába kérnek személyit vizsgán van egy pár. -
Mr.csu
csendes tag
köszi,ez a tapasztalat amit csak a gyakorlat adhat meg
megpróbálok kukázni a neten agy másik ios-t -
Mr.csu
csendes tag
szereztem két 1841-ez routert c1841-spservicesk9-mz.151-4.M4.bin IOS-el -és tegnap meglerődve tapasztaltam hogy nem ismeri az ipv6 router ospf parancsot. csak eigrp-t és rip-et fogad el.ospf-hez más ios kell??
-
Mr.csu
csendes tag
Sziasztok,én is CCNA vizsgát tennék,segítsetek légyszi megválaszolni pár kérdést.
-saját zsebből fizetném a vizsgát és visszaolvasva ha jól értem sokkal olcsóbb ha a VUE-n regisztrálok mintha egy vizsgaközponthoz bemegyek.A VUE-n keresztül is ki kell fizetni a 27% áfát ??A fizetéshez kell valami speckó bankkártya vagy sima lakossági folyószámlához járó is használható?
-a laboros feladatokban ha jól olvasom használható a TAB-os kiegészítés ,és a ?-es helper?
-az esetleges bukással járó veszteség csökkentése érdekében külön mennék icnd1-re és 2-re.Ez az út nem nehezebb a ccna-hoz?,mert így icnd2-nél egy teljes vizsga van a "nehezebb" részek kivesézésére(frame felay,ipv6 routing) mint a kompozit vizsga esetén ahol 50 kérdésbe van az 1-2 anyaga belezsúfolva,amiből gondolom csak a fele icnd 2 ??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Tőzsde és gazdaság
- PlayStation 5
- Windows 10
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- iPhone topik
- SSD kibeszélő
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Azonnali notebookos kérdések órája
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Lenovo P12 + Pen 8GB TB370FU Tablet 12,7
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/1TB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 200 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest