-
PROHARDVER!
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zola007
veterán
-
FecoGee
Topikgazda
Designing and Deploying 802.11 Wireless Networks - felaron, csak 24 USD ha valakit erdekel.
Link: http://www.ciscopress.com/deals/
-
zsolti.22
senior tag
válasz
donatel #11590 üzenetére
4.0-s alias Discovery? Az magyarnak magyar, de édeskevés a mostani CCNA-hoz, szóval azt csak azért olvasd el, hogy legyen képed a dologról, utána mehet az angol verzió.
ICND-ből lehetőleg NE a 100-101-et vedd, hanem a 100-105-öt, mert az az aktuális. A 100-101 volt az előd, abból már ne tanulj, mert pofára esés lehet belőle! -
donatel
tag
válasz
FecoGee #11589 üzenetére
Melyikre gondolsz mert van több változat.
Azért kellene a magyar mert először átolvasnám magyarul a dolgokat és utána angolul. A neten a CCNA tan folyam négy magyar szemeszteréből kettőt találtam az 1 szemesztert (ez 4.0-ás verzió) és a 2. szeremsztert (ez 4.1-es verzió) de már úgy tudom hogy valahol 5.x verziónál jár.
-
denko
senior tag
sziasztok,
Aki secuzott már, annak menyi idő ment el a ccna sec re egészen vizsgával?
Úgy néz ki sima ccna val nem igen vannak kezdő pozik most, tapasztalt kollégákat keresnek, így kényleg vagyok tavább tanulni hogy legalább secuval helyezkedjek el...úgyis az érdekel inkább mint a routing..
Feco, tudom te képes voltál 3 hó alatt lenyomni mindent
)
De én nem vagyok csoda gyerek -
Methionyl
senior tag
Imádom mikor leülök tanulni de gondolom még1x ránézek az erratára és tele van hibával a könyvhöz adott PDF is..
Beregisztráltam a könyvet gondolván, hogy legalább ami fent van egy picit up-to-date lesz..hagyjuk is, motiváció romboló az egész. Könyvbe még oké de egy PDF-be irkálni.
-
Zola007
veterán
válasz
FecoGee #11579 üzenetére
Akkor úgy számolok, hogy legyen köztük mindenképpen hely
Switchek hátsó ventilátorosok, alul-felül tömör lemezesek, azok között is hagyjak 1 helyet?Én is az interface felőli oldalt tenném egy síkba
A kérdés inkább arra irányult volna, hogy az interface-ek síkja előtt még mennyi helyet érdemes hagyni, hogy kényelmes ívben tudjanak hajlani a kábelek?
Meg tudnád esetleg mérni, hogy mennyire állnak ki maximum egy teljesen feltöltött racknél? -
Zola007
veterán
Nem talàltam meg a 2610 és 2811 telepìtési útmutatójàban.
Ha szeretnék egy zàrt szekrényt az eszközöknek (2611, 2811, 3640 és 2950-es switchek), akkor a routedek között érdemes 1U helyet kihagyni a szellözés miatt?A kàbelezett oldalon mennyire süllyesszem be öket, hogy legyen elég hely majd a kàbeleknek és rà tudjam zàrni az ajtót hasznàlaton kivül?
-
donatel
tag
Hali!
A CCNA tanfolyam 4 szemeszterének magyar nyelvű pdf-e meg van valakinek vagy le lehet tölteni valahonnan?
-
Zola007
veterán
Az alsó ventilátoros routerek (26xx, 28xx) ventillátora szívja vagy fújja a levegőt?
-
suomalainen
tag
Lenne egy kérdésem a mai network design megközelítésekkel kapcsolatban. A Designing for Cisco Internetwork Solutions második kiadása a SONA frameworkot említi, viszont a harmadik kiadásban ennek már nyoma sincs, helyette bevezetésre került egy összefoglaló kifejezés, a "Cisco Network Architectures for the
Enterprise", amihez a következő magyarázat párosul: Cisco has taken a holistic approach by creating three architectures that combine to create a network that addresses such challenges: Borderless Networks, Collaboration, and Data Center/Virtualization architectures.A kérdésem az lenne, hogy ma a SONA frameworköt már nem lehet/érdemes megemlíteni? Ha nem, helyette milyen kifejezést lenne célszerű használni, mert ami a könyvben van, az számomra nem teljesen egyértelmű.
-
crok
Topikgazda
válasz
zsolti.22 #11569 üzenetére
"A 802.11n szabvány előtt a vezeték nélküli (802.11.*) eszközök csak egy adót és egy vevőt használtak (mert ugye az hogy 2 antenna van nem jelenti hogy nem egy rádió végfok van amire két antenna van rákötve). Más szavakkal a komponensek egy rádiót - egy un. egyszerű rádióláncot - alkottak."
Persze ehhez nem árt tudni mi az a rádió és a rádiólánc ebben az esetben: olyan rádió itt azt jelenti hogy van egy adó ami szórja az információt és egy vevő ami mindezt érzékeli. A kétirányú kommunikációhoz két "rádió" kell, egy-egy adó és egy-egy vevő mindkét oldalon - de használhatja a két "rádió" ugyanazon antenná(ka)t. Na, ez a két komponens alkot egy egyszerű rádióláncot. A lánc természetesen lehet több elemű is, pl. átjátszókkal/repeaterekkel (horn antenna repeaters, AT&T, '60-as évek? Olyan szinten vagyunk/voltunk lemaradva amúgy hogy az egyszerűen elképesztő..)
-
zsolti.22
senior tag
Ezt hogy fordítanátok le?
Before 802.11n, wireless deivces used a single transmitter and a single receiver. In other words, the components formed one radio, resulting in a single radio chain.
-
crok
Topikgazda
válasz
Zola007 #11567 üzenetére
Ha nem tudsz szerezni jó rack-et olcsón (végül nekem "lett" (: akkor a legjobb megoldás erre szerintem valami ilyesmi:
https://www.amazon.co.uk/19in-Desktop-Open-Frame-Post/dp/B001U14MO8
http://www.ebay.com/itm/Desktop-Rack-Mount-12U-Network-Audio-Components-Stand-Lab-Studio-Equipment-Frame-/252335639878?hash=item3ac0604d46:gN0AAOSwLpdW-UVr
http://www.ebay.com/itm/Startech-com-Open-Frame-Rack-12u-19in-2-Post-Rack-Desktop-Open-Rack-/391598577429?hash=item5b2d181715:g:GiUAAOSwSzdXBFwH
http://www.ebay.com/itm/12U-19-Inch-Desktop-Open-Frame-2-Post-Server-Desk-Rack-Free-Standing-W-Hardware-/252446323956?hash=item3ac6f934f4:g:vGAAAOSwbYZXduiK
http://www.ebay.com/itm/TRIPP-LITE-SR2POST12-12U-Open-Frame-Rack-/252417801353?hash=item3ac545fc89:g:desAAOSwx-9Wz7vq
http://www.ebay.com/itm/StarTech-com-RK12OD-12U-19IN-DESKTOP-OPEN-FRAME-2-POST-RACK-/351675671856?hash=item51e180e530:gzAAAOSw37tWApgN
Láttam élőben is és ha nem került volna a kezembe egy zárt kicsi rack akkor ezt választottam volna. Szerintem otthonra, labnak überkirály, könnyen hozzáférsz minden részéhez és masszív amennyire kell.
[Szerk.] De van ez itthon is:
http://elimex.hu/tipuskategoriak/255/rack_allvany__-keret -
Zola007
veterán
Én is erre gondoltam.
A fotókon lehet szépen mutat, de hogy hosszú távon akár a fedlapján is 20 kilót megtartson, azt nem tartom reálisnak.Egyelőre úgy gondolom, hogy ha nem találok rack-szekrényt, akkor profilvasból hegesztetek egy keretet, oldalára teszek valami normális bútorlapot, az elejére felcsavarozok 1-1 rack-sínt, az aljára pedig 4 fékezhető, gumírozott bútorgörgőt.
-
quby
őstag
válasz
Zola007 #11565 üzenetére
Az IKEA-s polc elméletben jó. Gyakorlatban sz@...t sem ér. A korábbi kérdés a lényeg...mely szerint a z eszköz hátulja is van e rögzitve? aminek nincs az szép lassan le fog kókadni....mert a rack mount fül valóban elbirja, de az a préselt papir nem....Én 12U-s szekreényre szereltem kerekeket. Csak egy 220 ment bele meg egy lan kábel.
-
-
-
Zola007
veterán
Egyik kedves fórumtársunk jóvoltából hozzájutottam pár régebbi Cisco eszközhöz, ami nagy segítséget fog nyújtani a tanulásban és ez úton is köszönöm neki.
Azonban felmerült a tárolással kapcsolatban a szokásos probléma, így kérdezném:❶ Épített-e közületek valaki házilag rack polcot/állványt?
❷ Hogyan tudnám viszonylag olcsón, de jó minőségben megúszni a dolgot?
❸ Készen vehető állványra ötlet? Aprókon néztem, de ormótlan méretű (160-180cm magas) méretűeket találtam vagy teljes burkolatút, ami legalább 100kg. Azonban nekem jobb lenne valamilyen nyitott, esetleg polcos, könnyű kivitel. Ilyesmi:
Úgy max 20-30e Ft-ot szánnék rá, mert a végén "többe kerül a leves, mint a hús"
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Cisco ASA 5505-ben bővített már valaki memóriát?
Működhet sima mezei DDR ram-mal? Eme leírás szerint igen [link]Köszi!
-
olloczky
senior tag
válasz
Zola007 #11550 üzenetére
itt van egy kis cikk róla ha tudsz angolul olvasd el mindenképp. bár ha proxy mögül is próbáltad akkor nem tudom.. esetleg még vpn-nel lehet kipróbálni de ennyire én sem ástam bele magam
Faternál volt ilyen hogy amikor repülőjegyet nézegetett egy adott járatra, akkor változtak nála állandóan az árak..
-
Kicsi99
újonc
Sziasztok!
Köszi a segítséget, nem könnyen, de végül elsőre meglett az ICND1
Még ma neki is állok a 2-nek
-
crok
Topikgazda
A jó hiba az a fajta hiba, aminek előbújása után mélyen beleásod magad valaminek a működésének a megismerésébe és annak ellenére hogy ezer dolog mutat egy irányba te mégis tudod hogy más irányban van a megoldás egészen egyszerűen azért mert míg mások nem veszik észre az összefüggéseket, az okot okozatnak gondolják TE látod hogy a dolgok ugyan összefüggenek de nem úgy ahogy azt elsőre gondolnád és te már a fejedhez csaptál hogy 'hátperszehogyígyvan. Ezek jó hibák, mert gondolkodásra ösztönöznek, beleásatnak valaminek a mélyére és jobban meg fogod ismerni a rendszerek működését és összefüggéseit. Megfelelően sok ilyenbe belefutva egyre-egyre több rendszert ismersz meg és egyre könnyebben is tanulsz meg rendszereket.. azt hiszem ezt hívják tapasztalatnak ; ) Sok ilyen példát tudok mondani. És a legjobb benne az, hogy megtanulsz logikusan gondolkodni, levezetni mi miből következik és másra is alkalmazod a tapasztalatod és gondolkodásmódod és abban is eredmányes leszel. (Én mint valamikori gépész technikus akiből network architect lett most hobby szinten amatőr autódiagnoszta volnék, egész jó sikerekkel.)
-
Nem Cisco vizsgára készülök, de ebben a topicban talán van releváns tapasztalat
Szóval: VCE Exam Sim. Megvettem, ráadásul OSX-re, mert egyrészt azt használok, másrészt ott egy egyszerűbb változata van a Playernek, ami miatt csak 10 EUR havonta, és nem is kell előre 3 hónapot kifizetni, mint a Windows változat esetén. Aktiválás után szépen írta hogy nov.20-ig valid az előfizetésem, viszont egy rohadt .cve file-t nem tudok benne megnyitni ("Exam key is invalid" hibaüzenet). Van valakinek tapasztalata a supportjukkal? Írtam nekik azonnal, de nem válaszoltak, nekem pedig jövő héten lesz a vizsgám. Mennyire gyorsak? Megéri várni, vagy nyomjak egy paypal claim-ot, és vásároljak máshol/mást?
-
denko
senior tag
válasz
FecoGee #11526 üzenetére
semmigond majd visszatérünk az ősökhöz és gyertyával világitunk.
viccet félretéve igen ez az internet of things elég nagy sebezhetösséget hordoz magában, szerintem még gyerekcipőben járunk és amig realizálodik az emberekben hogy nagyobb hangsúlyt kell fektetni a securityban, ahhóz még el kell telnije jópár évnek és néhány komolyabb támadásnak kell történije hozzá...szerintem. .
-
FecoGee
Topikgazda
Igen, ez a jovo.
https://pbs.twimg.com/media/CuFDEPXWAAAGuOe?format=jpg&name=large
-
-
denko
senior tag
válasz
FecoGee #11520 üzenetére
WikiLeaks only added more confusion as to who might be behind the massive DDoS attack, as the whistleblowing site’s Twitter account addressed “supporters,” asking them to stop the new wave of DDoS.
"Mr. Assange is still alive and WikiLeaks is still publishing. We ask supporters to stop taking down the US internet. You proved your point," the tweet said cryptically.
-
FecoGee
Topikgazda
IoT botnetek megallitottak eleg sok szolgaltatast... twitter paypal stb. Komoly.
-
Kicsi99
újonc
Crok, Zsolti, köszi a segítséget
Közben megjött a hír az Inviteltől, hogy felvettek
-
denko
senior tag
srácok,
Az INE csomagokra nem tudtok valami kupont?
ez érdeklne engem
Nem hagy nyugodtan a gondolat a vizsga után sem hogy meg kell szereznem -
LaCeeN
tag
Sziasztok,
Volt valaki mostanában CCNP Route vizsgán? Sikerült múlt héten elbukni, és kiváncsi vagyok más milyen szerencsével járt mert egy másik kollégának sem sikerült, holott készültünk becsületesen mindketten.
Előre is köszi
-
Kicsi99
újonc
Sziasztok!
Kis segítség kellene az alábbi kérdésben:
11 What command will successfully change the configuration register so that a Cisco IOS 2900 series router will boot into ROM Monitor mode?
A. Config-register 0x2104
B. Config-register 0x2105
C. Config-register 0x2101
D. Config-register 0x2102
E. Config-register 0x2100
F. Config-register 0x2103
G. Config-register 0x2106Melyik a helyes? Egy weboldal szerint a 2120 lenne, de az itt nincs...
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #11500 üzenetére
Ceges szinten siman megeri elofizetni ra egyebkent. A munkatarsak igy kepezhetik magukat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest