Hirdetés
-
PROHARDVER!
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz FecoGee #11499 üzenetére
Ha egy evre elore fizeted, akkor csak 33
bar teny, hogy nem olcso, de szerintem ha sokat ilyen konyvet vennel meg, akkor megeri.
pl egy ccna-ccnp-ccie tracken vegigmenve mar olcsobbra jon ki az a par ev. (meg kesobb is jo ha csak valamire ra kell keresni, amirol tudod, hogy olvastad mar valamelyik konyvben. -
FecoGee
Topikgazda
válasz Cyber_Bird #11498 üzenetére
Igen csak az szerintem picit huzos arban. Havi 40 dolcsi...
-
Cyber_Bird
senior tag
Vagy safaribooksonline subscriptions is jo cucc
-
Zola007
veterán
válasz FecoGee #11492 üzenetére
Akkor inkább nem rizikózok, mert nekik sincs raktáron egyelőre
még annyira nem sürgős, hátha visszamegy az ára amazononMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
Most akartam megrendelni a CCNA könyvcsomagot , erre felemelték az árát 35 fontról 77-re
Lesz ez olcsóbb a közeljövőben vagy csak ilyen kezdeti akció lehetett?
Ha a Cisco Presstől veszem, akkor tényleg ingyen küldik?
Illetve ugyanazt kapom (2 könyv + mellékletek) mint az Amazontól? ► [link]Cisco Presshez nincs esetleg valakinek valami kedvezménykuponja, amire nem tart igényt?
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
zsolti.22
senior tag
válasz FecoGee #11481 üzenetére
Na megérte regényt írni A 6-os már nem emlékszem, hogy melyik, de az 1-2 biztos nem túl könnyű egy utcáról bejött embernek. De így második-harmadik olvasatra azért előjönnek a "ja vagy úgy!" felkiáltások, nálam legalábbis. Ettől egyébként még mindig szép és jó az elmélet, de azt is bele kéne nyomni az ember fejébe, hogy hogyan is kell megnézni, hogy egy felcsatlakozott kliens milyen modulációval kapcsolódik fel, mennyi az RSSI-je, ésatöbbi ésatöbbi...
-
zsolti.22
senior tag
válasz FecoGee #11476 üzenetére
Ezeken nagyjából túl vagyok, de ahogy nézem, van benne újdonság is, amit az ocg nem említ. Eljutottam a 802.11n-hez és itt jönnek elő a bajok. A spatial streamet, meg a több antennát számomra kicsit nehéz felfogni. Remélem, hogy az n-es wifi 128 féle sebességét nem kell fejből tudni (GI - channel width - spatial streamektől függő sebességek és az ezekhez rendelt MCS index).
Egyébként ezek a rajzok eléggé félrevezetőek, mert ez a 22 Mhz sávszél csak a DSSS-re igaz, az OFDM-re már nem, hiszen ott 20 MHz széles egy csatorna és ha a vizsgán kérdezik, hogy mik a nem átlapolódó csatornák, akkor az 1,5,9,13 lesz a jó válasz, szemben a DSSS 1,6,11-ével. Ezekre érdemes odafigyelni[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz Methionyl #11478 üzenetére
NAT-olással általában azért jön elő mert csinál mellé az ember ACL-t is és/vagy némi védelmet (CBAC/ZBFW).
Vannak olyan támadások amik ellen kell a VFR hogy a router felismerje és ne NAT-olja agybafőbe a csomagokat és ne sz0p@ss@ t@kny0sr@ a router CPU-t és vannak olyan támadások amikhez a FW feature-nek egyben kell a szegmenst látnia hogy hatékony lehessen (pl. L4-L7 info alapján szűrés de a csomag akkroa és annyi darabra van darabolva hogy a CBAC/ZBFW átengedi és rommá terheli akit támadnak). Linkben némi leírás.
-
Methionyl
senior tag
Hali kicsit lusta és fáradtvagyok így szombati munkanapon a google-re
Mikor és miért használjuk a no ip virtual-reassembly -t? vagy mikor legyen enabled?
Ahogy olvasom, NAT-nál jön előThey can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
vadger
tag
válasz FecoGee #11470 üzenetére
Hogy őszinte legyek, nem, még nem tanulunk. Ugyanis még a napokban fog eldőlni, hogy melyik vendor szállítja, mert versenyben van a HP is. Ugyanakkor elég nagy a Cisco előnye, és én nagyon reménykedem, hogy ők nyernek. De valószínűleg első körben általános ismereteket fogok keresgélni, youtube videók, ilyesmi.
CCNA RS, Security és egyéb hálózati témák oktatása: https://ccnaoktatasmagyarul.hu
-
crok
Topikgazda
Alapvetően amiatt különbözik mert gyökeresen eltérő a platformok működése: míg a C6500 mindent amit lehet hardware-ből tol és a forwarding info-kat is letolja kártyára ha lehetséges addig a C4500 mindent a supervisor-on keresztül csinál, kvázi szoftveresen (sh platform health és társai - mindenre van külön gyűjtő process és ezeket a processzeket meg is tudod nézni, K-s processzek). Ha pl. dCEF-es kártyákkal futó C6500-ban lehal a Supervisor akkor a kártyák még a meglevő információk alapján forwardolnak (persze ettől meg beszophatod egy jó STP looppal, mert az STP-t a Supv. csinálja, a 720-asnál pl. a switch processzor..) de a 4500 nem éli túl így a Supv. halálát. De pl. a C4500-ba nem tudsz tenni service kártyákat se, a C6500-ba meg igen (FWSM, a régi CSM és az újabb ACE, az SSL, a NAM, a WiSM, a CMM, az IDSM..). Eltérőek a platformok.
-
FecoGee
Topikgazda
Jegyezzük meg mindannyian, hogy más ne fusson bele: A GRE Keepalive nem VRF aware! Ezzel szívtam tegnap éjjel.
Ha VRF-be teszed a Tunnelt, nem lehet keepalive-t használni.
"If both routers are configured with tunnel protection, then GRE tunnel keeaplives cannot be used in either direction. In this case, the only option is to use the routing protocol or other mechanism, such as the Service Assurance Agent, in order to discover if the peer is reachable or not.
-
vadger
tag
válasz FecoGee #11461 üzenetére
Köszi. Eszközrendelés mellé adna a Cisco 180 kreditet, de nagyon cselesek, mert azt mondják mellé a tréning 4x45 kredit, ami véletlenül pont 180 4 személynek lenne a tréning ezért ennyi...
CCNA RS, Security és egyéb hálózati témák oktatása: https://ccnaoktatasmagyarul.hu
-
FecoGee
Topikgazda
válasz vadger #11456 üzenetére
Szerintem igen, 6x mehetsz. De ebben en sem vagyok annyira otthon. Azt hiszem ilyen krediteket az eszkozrendeles melle tudsz venni, es tanfolyamokra vizsgakra stb. elhasznalni. Pl. CiscoLive-t is lehet ilyen kreditekkel fizetni. Egyebkent nem olcsoak, 10 kredit 1000 USD! Azaz 6 voucher 1000 USD. A vizsga altalaban 250 USD tehat vegul is ceg szinten megeri a dolog. Magadnak semmikepp. De ha a fonok el akar kuldeni 5-6 embert vizsgazni valamibol akkor jol johet.
[ Szerkesztve ]
-
tusi_
addikt
Azt tudja valaki, hogy miert kulonbozik a 6500s sup csere metodus a 4500 tol?
4500 nal igy csinaltamSwitch virt domain 1
Switch 2Int port 2
Switch virt link 2Int ten1/1/1
Channel- group 2 mode onInt ten 1/1/2
Channrl-group 2 mode onSwich conv mode virt
Domain, port channel persze egyezik az activval, csak az interface ami nem 2 vel kezdodik, csak a konvertalas utan lesz az.
eat, sleep, play, replay
-
tusi_
addikt
Mi ezt a BUG-ot utjuk, de azt is elkuldtem az ugyfailnak, amit Te linkeltel. (Mer allandojan csak linkelsz )
Most kertem egy tech supot a 6509-rol - port-ch 5 - szvsz valami fos VmWare van rajta, ami vagy rosszul van beallitva, vagy rossz a csatolo kartya, vagy fut valami baromsag rajta. Mar 2x lattam ilyet eloben, nem fincsi.
Mivel ez a ficsur - a hibauzenet meglete - nem aktiv, csak a 4500-on, ezert sehol mashol nem latszik a hibauzi, csak a cpu hasznalati csucsokon. Asszem az altalad kuldott BUG csak kozmetikai... Bar Cisconal a franc sem tudja mar.Szerk: igen, 4500X VSS
[ Szerkesztve ]
eat, sleep, play, replay
-
crok
Topikgazda
Ezed-e van-e C4500-on? CSCto67828
A Po5-re kötött switch-re mennék fel és debugolnám a MAC learning-et, esetleg megnézném a MAC táblát háthat látszódik (mivel invalid így be se kéne kerüljön, de mivel beérkezik a másik switchre így ugye forwardolódott szóval mégiscsak megy valami.. ezért lenne jó a debug). Egyébként van valami VMWare bug is erre az invalid - csupanulla - source-ú keretre..
-
tusi_
addikt
"%C4K_L2MAN-6-INVALIDSOURCEADDRESSPACKET: (Suppressed 2 times)Packet received with invalid source MAC address (00:00:00:00:00:00) on port Po5 in vlan 1"
Talalkozott mar valaki ezzel a hibauzivel?
Lerohasztja a switchet neha, 90-100% os peakok vannak.
Azt mar nagyjabol tudom, hogy a VSS Standby küldi az Activnak MAC tanulasra, de nem tudom, honnan ered. Lehet egy Server, ami szarul van bekotve, installalva, vagy valami virus ize fur rajta?Po5 egy masik Switch a Vlan 1 meg managment, de szerintem masra is van hasznalva, nemcsak mgmt-re.
eat, sleep, play, replay
-
vadger
tag
Sziasztok!
Valaki el tudná magyarázni, mire jók a Cisco Learning Credits-ek? Ha jól értem tanfolyamokat lehet velük "vásárolni", illetve nem teljesen világos, de vizsgadíjakra is el lehet használni?Itt nem világos mi az hogy 6 vouchers például? 6szor mehetek el különböző vizsgákra?
Köszi!
-
paleee
csendes tag
Sziasztok! Tudja esetleg valaki, CUCM esetében a Hunt List beállítások között a "For Voice Mail Usage" mit jelent? Előre is köszönöm!
-
Zola007
veterán
válasz FecoGee #11450 üzenetére
Igyekszem letisztázni, mielőtt pénzre megy a játék
Majd összeírom a hatályos dolgokat és ha gondolod, be lehet tenni összefoglalóba, mert pl. még a netacad.hu-n is elavult infók vannak fent a modulkódokról: [link]Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
FecoGee
Topikgazda
válasz Zola007 #11449 üzenetére
Semmi nem szol ellene.
Igen, ezt a papirt kapod. Csak a CCIE/CCDE melle jar egy szep emlektabla, a tobbihez adjak ezt a papirlapot.Az ICND2-vel a CCENT-t mar hosszabbitod, es az ICND2 letetele utan 3 evig ervenyes a CCNA-d.
Ui: tetszik hogy ennyire utana mesz a dolgoknak, nem kerdezed meg szazadszor ugyanazt, amit mar mas.
-
Zola007
veterán
válasz Methionyl #11448 üzenetére
Van bármi ellenjavallat a kétrészes vizsgával szemben?
( azon kívül, hogy 2 időpont, 2 nap és 2x idegeskedik az ember)Ha jól értem ennyi az egész eredménylapja a minősítésnek?:
Amennyiben 2 részletben teszem le, akkor az egyesített CCNA minősítésbe a második vizsga dátumától számítják a 3 éves érvényességi időt vagy az első vizsgától?
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
Ha jól gondolom, akkor a 100-101, 200-101 és 200-120 már nem tehető, mindehol csak a 100-105, 200-105 és 200-125?
-
FecoGee
Topikgazda
válasz józsi9995 #11442 üzenetére
Szerintem a tanulas mindig jo dolog. Ha nem is vizsgazol le akkor is. Ha meg bekerulsz egy jo munkahelyre akkor sokkal konnyebben veszed fel a fonalat a nagyobb tudasod miatt, masreszt vizsgara keszulni is kevesebb ido kell. Ha erdekel es szeretsz ezzel foglalkozni, akkor nem is kerdes, tanulj. Allast fogsz talalni ebben biztos vagyok. Ha attol felsz hogy "papir CCNP" leszel mert nincs gyakorlatod ez egyreszt sajnos igaz. De en papir CCNP-nek azt tartom aki dumpol, par het alatt lenyomja a 3 vizsgat de az alapokkal sincs tisztaban. Ha latjak rajtad hogy lelkes vagy es nincs tapasztalatod szerintem ez nem baj. Csak erdeklodo legyel, a tobbi jonni fog.
-
Methionyl
senior tag
válasz józsi9995 #11442 üzenetére
Mikor CCNA-m meg lett, haza fele a vonaton már a CCNP Route könyvet olvastam, majd amíg egész nyáron állást kerestem, erre tanultam. Vizsgázni nem mentem, mert nem volt rá külön pénzem, de 0 munka tapasztalattal is meglehetett tanulni, érteni. Aztán mikor felvettek munkára, de még nem indult be a project addig ültem bent az irodába és kiolvastam a Switch könyvet is, az se 1 nehéz csak sajnos kellenek fizikai eszközök hozzá ha laborozni akarsz, Route-nál elég GNS3.
[ Szerkesztve ]
They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
józsi9995
tag
Van értelme a CCNP-t mindenféle tapasztalat nélkül megcsinálni/megpróbálni? Mert én éppen azon vagyok de egyre kevesebb rációt látok benne...
(azért van ez a helyzet, mert először nem vettek fel hálózatra CCNA-jel és nem tudok még egy ideig ágazatot váltani, ergo úgy gondoltam, hogy addig tanulok cisco-ul és hogy legyen vmi kézzel fogható bizonyítéka, így rágyúrok a papírra és elkezdtem a Route-ot. De baromi nehéz így )
-
Methionyl
senior tag
válasz Zola007 #11436 üzenetére
Az igen 2 év alatt már CCNP is lehet az ember ha akarja.
Más: A Cisco szoftverét használják majd az informatika érettségin Kezdődik..
They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz Zola007 #11436 üzenetére
Ugyanannyi igen. Utolag abbol lehet megmondani hogy CCENT papirt kapsz az elso fele utan, CCNA-t a masodik fele utan. Ha egyben csinalod csak CCNA papirt kapsz. En is kulon csinaltam. Kevesebbet kell egy vizsgara tanulni, ha esetleg buksz kevesebb penzt buksz.
Nem kell ra annyi ido. Ha erdekel es rafekszel akkor fel ev alatt megvan.
-
Zola007
veterán
válasz Methionyl #11434 üzenetére
Teljesen egyenértékűnek számít a kettő?
Tehát utólag a tanusítványok alapján látni hogy valaki 2 részben vagy 1-ben csinálta meg?
Árban ha jól tudom vue-n keresztül ugyanannyiAz oktató szerint kell rá a 2 év és még vagy 2 szakmában
Mondtam neki, hogy én 4 évet nem szánnék rá egy CCNA minősítésre az eddig hallottak/olvasottak alapján[ Szerkesztve ]
-
Methionyl
senior tag
válasz Zola007 #11432 üzenetére
Általában aki igen elszánt még munka mellet is 6 hónap alatt kényelmesen meglehet tanulni CCNA-t. Persze 2 részletben is letudod rakni a CCNA-t ami azért kicsivel kényelmesebb
Ha napi 2+ órát foglalkozol a témával, már okés.Szerk.: FecoGee, aludj már
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz olloczky #11431 üzenetére
Ahogy látom, ezzel az egésszel (vizsgák, tananyag) nem lehet eléggé tisztában lenni
Így ha bármilyen építő jellegű véleményed vagy információtok van, azt nagyon szívesen fogadom.Próbáltam böngészni a topikban, de sajnos nehéz megmondani,hogy egy-egy régebbi hozzászólásban leírtak aktuálisak-e?
Szerintetek mi a reális felkészülési időtartam, ha hetente 15-20 órát tudok ráfordítani?
-
olloczky
senior tag
válasz Zola007 #11430 üzenetére
Szia
Igen ez kell neked. Személy szerint én mindig a ciscopress oldaláról rendelek (link), mert ez a hivatalos oldaluk, illetve csomó kedvezményt kapsz vásárlás után.
üdv
szerk.: úgy látom tisztában vagy a dolgokkal, de itt van FecoGee áttekintő videója a vizsgákról
[ Szerkesztve ]
Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!
-
Zola007
veterán
Ha az aktuális CCNA R&S felkészülési anyagot akarom megvenni könyv formátumban, akkor ez a megfelelő pakk a számomra?: [link]
Vagy van esetleg olcsóbb vagy közelebbi alternatíva?
-
Zola007
veterán
Ennek egyelőre a fele kínai, adtok itt nekem programot a hétvégére rendesen
PT szerintem elég bugos, nekem félóránként összeomlik a 7-es
A tantermi gépeken 6.3 van, minap megcsináltam minden beállítást az említett hálózaton, de nem akart átmenni az ICMP
Kiderült, hogy a 12 PC-ből 3-nál valahogy eltűnt az IP címStatikusan volt megadva és a routerek beállítása utána az volt az első dolgom, hogy megadtam mindenhol a fix címeket
Érdekes módon a maszk megmaradt mindegyik adatlapon. Mivel az is egyedileg kalkulált volt, ,mert 4 alhálóra volt osztva , ebből látszott, hogy nem arról van szó, hogy elfelejtettem megadni, hanem beírtam, csak valamiért elillant az IP mező.[ Szerkesztve ]
-
quby
őstag
-
crok
Topikgazda
Beállíás kérdése de egyébként egy sima 4+ éves laptop 4G RAM + Core i3 elvisz 20+ routert is simán, c7200-at NPE400-al vagy c3725/c3745-öt. Legyen jó IOS meg hozzá jó IdlePC. A itt van IOS is meg kikísérletezett IdlePC is hozzájuk. Én linuxot használok csak de amúgy Win-en is simán megy. QEMU-ba is van gy pici linux hostom fent, amit úgy raktam össze hogy van benne tftp meg ssh szervertől busybox-on át http szerverig minden, tesztelhetsz amit jónak látsz.
-
quby
őstag
válasz Zola007 #11424 üzenetére
Hát ha PC-ket nem virtualizálod 12 példányban win7-el akkor simán. Mint az előttem iró irta 20-25 eszköz elmegy 8 -12 GB RAM-al. Tegnap egy 11 routeres multiarea OSPF topologián játszottam + 1 win7. Össz 8GB RAM a gépben azon ESXI abban fut a unetlabos VM + a win7 (csak a win megeszik 2GB-t, azért csak ennyit mert nam kap többet ) Igy volt a ram felhasználás 6,9GB
Ha gépet is akarsz akkor VPCS. qemu-s, kis eröforrásigényű, pár mega. Parancssoros, linux szerű. De arra, hogy pingelj, telnetelj, traceroute-olj (ezt a szót vajon hogy irná Grétsy tanáúr??) tökléletes. Jaaa és qrv@ gyors is! Itt és itt nézz szét. Ha tovább is akarsz vele foglalkozni megéri elmélyedni benne kicsit.
Azt mondják PT elég CCNA-hoz, ami igaz is, de én utálom. Nem mindig azok a parancsok, sok hasznos dolog nincs benne stb.Ugylátom közben megelöztek....
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
Zola007
veterán
válasz FecoGee #11423 üzenetére
PT-ben most egy olyat néztünk, hogy 4 router 1 körben, 4 külön háló
mindegyikhez külön switch (4db LAN) és azon 3-3 PC
ez még elmegy 4-5GB RAM-ból?Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
-
FecoGee
Topikgazda
válasz Zola007 #11420 üzenetére
CCNA-hoz szerintem egy viszonylag alap gep eleg. Nekem 25 router jol elfutott 12 GB RAM-on.
Jok amiket irtal csak szerintem routerre kar kolteni. Kabelezni kell meg hangos, es ugyanazt tudod virtualisan is. Switchet is lehet virtualisan csak sok feature nem megy sajnos (ASIC miatt, azt nem lehet emulalni rendesen).
-
Zola007
veterán
válasz FecoGee #11417 üzenetére
akkor nem olyan elborult ötlet
köszi, lesznek még fura kérdéseimunetlab és GNS3 alá mekkora vas ajánlott?
most egy AMD APU-s gépem van (a6-5400k + 8gb) és egy laptop (i5-2520M +4gb)18xx és 19xx routerek és 2950, 2960 switcheket már abszolút nem érdemes beszerezni?
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
Sziasztok!
Sajnos csak heti 2 órára férünk fizikai eszközhöz a képzésben, amit csinálok, így főként PT-ben nindzsáskodunk. Azonban szeretnék többet gyakorolni fizikai eszközön.
Szerintetek lenne értelme pár alapabb routert, switchet, modult használtam beszerezni mintegy "otthoni labor" gyanánt?Ha igen, akkor miből és mennyit érdemes begyűjteni?
-
-
Kicsi99
újonc
Sziasztok!
CCNA-t szeretnénk letenni a cégnél többen is (MT), az új könyv ICND 1 részéből az első 4 fejezeten vagyok túl és lenne 2 kérdésem:
1) WAN-t el tudná valaki magyarázni kicsit jobban,hogy mi hol, miért? CPE, CSU/DSU, mik ezek pontosan?2) Van egy ilyen kérdés:
Which of the following are functions of a routing protocol? (Choose two answers.)
a. Advertising known routes to neighboring routers
b. Learning routes for subnets directly connected to the router
c. Learning routes, and putting those routes into the routing table, for routes advertised
to the router by its neighboring routers
d. Forwarding IP packets based on a packet’s destination IP addressEbből a D miért nem jó? Hiszen a routing protocol a destination address alapján dönti el, hogy milyen útvonalat választ.
Előre is köszönöm, ha tudna valaki segíteni nekünk
-
Mr.csu
csendes tag
Sziasztok,Invitelnél esetleg dolgozik,vagy dolgozott valaki hálózatosként ?Vagy esetleg másodkézből van infója onnan?
-
zsolti.22
senior tag
válasz Gery15 #11402 üzenetére
Nem, hanem valami hasonló.
vpdn enable
int fa 0/0
description Uplink
no ip address
no ip redirects
no ip unreachables
no ip proxy-arp
pppoe enable group global
pppoe-client dial-pool-number 1interface Dialer1
description PPPoE
ip address negotiated
no ip redirects
no ip unreachables
no ip proxy-arp
ip mtu 1492
ip nat outside
ip virtual-reassembly in
encapsulation ppp
dialer pool 1
dialer-group 1
ppp pap sent-username user password 0 jelszódialer-list 1 protocol ip permit
ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 Dialer1
-
Gery15
addikt
válasz zsolti.22 #11401 üzenetére
Tehát akkor csak ez kell?
Kliens konfiguráció:
interface FastEthernet0/0
no ip address
ip mtu 1492
duplex auto
speed auto
pppoe enable group global
pppoe-client dial-pool-number 1
!
interface Dialer1
ip address dhcp
encapsulation ppp
dialer pool 1
dialer idle-timeout 0
dialer persistent
![ Szerkesztve ]
HyperX
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- iPhone-t használók OFF topikja
- Hobby elektronika
- Apple notebookok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok