- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- Monitor hiba topik
- Fujifilm X
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
Mondom a tutit:
SP: sup-bootdisk vagy bootflash is lehet
RP: sup-bootflash van általában mert könnyen cserélhetőEz mindkettő flash memória, a rendelésnél dől el milyet kérnek.
A bootflash az nyákra épített modul, olyan slotba megy ami kinézetre hasonló mint pl. a laptop memória.
Ellenben a bootdisk az konkrétan egy ugyanilyen slotba de átalakítóval behelyezett CompactFlash kártya.Routereknél ugyanez van: ha nyákon van akkor flash, ha CF akkor disk.
Szóval a lényeg a form factor ( :Azért nem ugyanolyan és azért van lehetőség a CF cserére mint lehetőségre mert a régi CatOS+IOS rendszerrel így kompatibilis és nyákra szerelt flash-ből nem csináltak nagy memóriákat mert minek, ott a CF és *pont ugyanúgy* működik - csak kisebb - és így a Sup720 ( :
-
zsolti.22
senior tag
-
olloczky
senior tag
Sziasztok
Nem nagyon találtam más topicot amibe a kérdést fel tudnám tenni: HP-1910-24-es switchet raknék be a régi (legalább 10 éves) 2950es helyett, mert tegnap elkezdett borzasztó zörgő, pörgő, csattogó hangot kiadni
Na mondom beállítom a vlan-okat a hp switchen. Erre csak egy <hp> prompt vár, amibe kb 8 parancsot lehet beírni, és nincs közte a config parancs, amivel konfigurációs módba léphetnék. ping van meg ip-address amivel a vlan if-nek adhatok ip címet. Valakinek tipp, aki már dolgozott hp switchcsel?üdv
-
crok
Topikgazda
-
FecoGee
Topikgazda
Valaki meg tudja mondani, hogy 4404 WLC-n a "Utility" port mire valo?
Config Guide ezt irja:
"The utility port, which is the unlabeled port in Figure 3-2, is currently not operational."
Akkor meg minek? Release 7.0/t nezem, az a legfrissebb erre a hardverre.
-
tusi_
addikt
Azt megtudja valaki mondani, hogy mitol fugg, hogy az SP flash az sup-bootflash, vagy sup-bootdisk?
Tegnap összeraktam egy 6513-t ket sup 7203b vel, aktiv-dual, sso val.
De a bootvar megirasa es menteskor panaszkodott a switch, hogy a standbyon nincs sup-bootflash.
Dir all-ra mutatja hogy van bootflash (ami a standbyon slavebootflash), ez ugye a RP flash, SP-nek nem volt semmi tarhelye!!!!
HW verzio ugyanaz volt, az SP/RP-t flasheltem ugyanarra a verziora, ami a masik SUP, megsem se ugyanaz a neve.
Most disk1: rol bootolnak, de ez a flashkartya amit beletoltam...... Hat en szemekyszerint nem tarolnek rajta semmit. Format volt, de akkor is egy f.s. Ujra persze nincs penz. -
FecoGee
Topikgazda
A CSCO azonítót a papíron nézd meg, amit kaptál. Ha nincs ilyen rajta, emailben fogod megkapni a gratuláló levélben. Na ezt a CSCO számot add meg a Trackeren. Illetve elő kellene túrni a régi CSCO ID-t (mivel újítottál, kell hogy már legyen), és itt nyitni egy ticketet hogy vonják össze a kettőt.
-
Cyber_Bird
senior tag
A kozpontban vizsgakor kellett volna mondani, hogy neked ez a csco id-d es legyen kedves ez ala felvenni a vizsgat. (Ok elvileg latjak is milyen idjaid vannak) ezutan, nagyobb szivas lesz, mert a ciscovalmkell levelezni, hogy a kulon vizsgakhoz kapott kulon csco idkat osszevonjak... nekem is volt ilyen macera, mikor korabbi vizsgakozpontos vizsga utan eloszor regeltem a vuen, es az uj vizsgakozpontban siman kaptam uj id-t.
-
quby
őstag
válasz
FecoGee #11287 üzenetére
Van cisco ID-m azzal be is tudok lepni.. De ott össze kellene map-elni a cert tracking -el. Ott kér egy CSCO azonosítót meg vagy egy jelszót vagy egy authorization kódot. Egyik sincs. Azt írja ha nincs akkor, Score reporton lévő ID-kkel tudok belépni. Meg is vannak azok az id-k, de névnél bármit irok, azt mondja nincs ilyen név....
Még korabban nem használtam a cert tracking-et.
-
quby
őstag
válasz
suomalainen #11282 üzenetére
Akkor te ültél mellettem?
és mentél el hamarabb?
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
suomalainen #11281 üzenetére
Milyen fastrukturara gondolsz? A Cisco Certification Trackeren van ilyen ha belepsz. Vagy az a poszter erdekel amiben a kulonbozo trackek vannak kifejtve?
-
suomalainen
tag
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy konkrétan merre találom azt az oldalt, ahol a vizsgák ilyen fastruktúrában le vannak bontva? Egyszerűen sehol nem találom a VUE oldalán, de lehet, hogy nem ott találkoztam vele.
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
quby
őstag
Nnna CCNA recertified! Háát elég érdekes vizsga volt.....Másfél hete döntöttem el hogy megcsinálom. Kb annyit is készültem rá. 2.15-töl volt időpontom Debrecenben. Nyíregyházárol mentem, kényelmes időben elindulva. Hát holvan teljes útzár balaeset miatt....[link].
gyorsan visszafordulok, rohanook mint álltat ezen az úton 130-al, közben telefonálva az IT services-el, hogy mivan ha nemérek oda. 40 másodperccel kezdtem meg hamarabb a vizsgát mint az uccsó piilanat....
960 pontos lett.... -
tusi_
addikt
válasz
Cyber_Bird #11267 üzenetére
Most egy darabig nem akarok ilyet llatni. Tegnap beugrottam egy orara az ugyfailhoz switch update vegett. Hat 16 ora lett belole.
Akarmelyik iost teszem fel, jon egy watermark sync problem es crashel a switch, viszi magaval a masik supot is. Sup 32 jo oreg vas, de akkkor sem kene ilyet csinalnia. -
quby
őstag
válasz
Poultier #11268 üzenetére
Ha 0 a tudásod kezdj el használni egyet. Mondjuk otthon fájlszervernek, épits routert, használj asztalin! Javaslom még a linuxakademia-t szinvonalas videoik vannak. Élő online képzésekkel. Nekem ngyon bejön minden videója. Csppet sem tarotm magam kezdőnek linux ügyben, de minden videója mutat valami újat. Többnyire alapokat mutat, de elinudulni nagyon jó.
Én is asztalin kezdtem, azóta csak azért van "picipuhaablakok", mert a munkahely megköveteli, meg a fotózás - (lightroom photoshop) meg az asszony....
-
crok
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #11274 üzenetére
C7600-at vagy C6500-at ilyesmire nem pazarolnék, de egy C5500-at (switchet..) vagy C7500-at siimááááán..
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Cyber_Bird #11269 üzenetére
Meg is vettem az n betűs boltban
-
denko
senior tag
válasz
Cyber_Bird #11269 üzenetére
köszönöm, nekem jövöhéten ugyanez a kérdés hangzott volna el
Sőt néztem is penthaschoolnak van tanfolyama, de idén nem indul sajnos már. -
crok
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #11265 üzenetére
-
Poultier
tag
Sziasztok!
A mostani hálózatos kompetenciák mellé fel kellene vennem a Linuxot is, ha még többet szeretnék hálózatokkal foglalkozni, mint amennyit most van lehetőségem. Hogyan érdemes elkezdeni az ismerkedést Linux rendszerekkel? Virtual boxba már van telepítve egy Uborka.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
FecoGee #11266 üzenetére
Igazabol semmi ertelmes otletem nincs egyelore, de ha nem hozom el a kukaban vegzi(selejtezes volt)
Igy ugy gondoltam, hogy sup720-10G-vel meg sok 1G es 10G portokkal valamire csak tudom hasznalni, ha mas nem jatszani, vagy papirnehezeknek, amig baratnom ki nem paterolja a garazsba, velem egyutt...
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #11265 üzenetére
Szep. Mit laborozol vele
?
-
FecoGee
Topikgazda
Egy kis motivacio -->
Practical Advice for Preparing for Cisco Certification from a 6xCCIE
-
tusi_
addikt
Ugyfail nyitott egy ticketett nalunk, hogy uj BUG-ot fedezett fel a Cisco Nexusnal.
Vlan 41 ben ha tarcertet csinal a kliensrol, akkor nem csak az Activ Nexus valaszol, hanem a standby is es ezert igy egy asymetric route allt elo.
Itt is letiltottak mar a Google-t, nemcsak kinaban? -
crok
Topikgazda
válasz
FecoGee #11253 üzenetére
CiscoLive-on keresd Jerome Henry (wifi god.. nem viccelek) előadásait.
Azt hiszem hogy a CCNA Wireless: Find out why it is a great time to work in the wireless field-ben van egy olyan történet amiben a lánya wifi handsettel telefonálna és amíg áll addig minden jó, de amint lefekszik az ágyba és úgy próbál beszélni a barátnőjével akkor megszakad az egész a 'csába ( :
https://www.ciscolive.com/online/connect/sessionDetail.ww?SESSION_ID=4211&tclass=popup
Óriási arc, nagyon jó előadó.
-
FecoGee
Topikgazda
Sziasztok! Tud valaki ajánlani valami jó doksit arról, hogyan kell a dipole antennát hajlítani? Van olyan AP amin 3 db 2.4 és 3 db 5GHz antenna van, hány fokban kellene azoknak állni hogy a legjobb legyen a hatás?
Köszi!
-
crok
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #11249 üzenetére
Hiánypótló, mint egy falat kenyér : D
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
FecoGee #11248 üzenetére
Egyebkent linuxra van ilyen shell extension:
https://github.com/nvbn/thefuck
Elirod a parancsot, beirod utana, hogy fuck, es kijavitja neked, hogy mit akartal irni. (mar ha kozel jar az ertelmezhetohoz amit beirtal)
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #11247 üzenetére
-
FecoGee
Topikgazda
Csak en jarok ugy mindig hogy "nem szar" parameterre konfiguralom a portokat
?
conf t
int x/x
no shit -
olloczky
senior tag
egy kis humor forrás
ez tavalyi beszelgetes ekkor meg csak az okj-s kepzest csinaltuk es o egy oszt.tarsam volt. Valamennyire egy kepet is ad arrol hogy mennyire erdekli a diakokat az, amit sajat maguk valasztanak..
-
crok
Topikgazda
válasz
FecoGee #11233 üzenetére
Sajnos használtunk GLBP-t, sokat, sokfaileképp.. "imádam".. nem lenne ez hülyeség, csak.. most érted, azért loadbalance-oltatni FHRP-ben mert van 2 routered ami iNet-et ad de a sávszéljük nagyban különbözik.. egyrészt megöli az élményt, nehezen tshootolható, mert lehet hogy A felhasználó R1-en megy ki 20Mbps/10Mbps (10Mbps/5Mbps garantált) Interneten de a B meg egy rattyanat 5Mbps/2Mbps-en (1Mbps/0.5Mbps garantált.. érted..) aztán megy a baszakodás hogy hogy lehet hogy az egyikőjüknek jó, a melletteülőnek meg nem.. és ha ehhez még egy szarul kitalált Wifi környezet is van, mondjuk mindenki BlueTooth fülest használ mert kurvamenő : D nem.. neeeeemm.. ne szopassuk magunkat.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #11232 üzenetére
Hatha vegre valaki elmagyarazza nekik hogy mukodik
-
olloczky
senior tag
Hali
GLBP-vel kapcsolatban lenne kérdésem. Nem tudom mennyire használják való életben, vagy mennyire van ennek jelentősége, de nem értek valamit. Ugye ez hostonként load balancingol (de szépen hangzik
). A könyvben úgy van a példa, hogy host A R1 (AVG)-nek küldi az off-subnet csomagokat, host B pedig R2-nek (forwarder), mert az AVG ezt a virtuális MAC címet küldte az ARP replyban. A kérdésem: a következő mondjuk host C már megint R1-nek küldeni a csomagjait? Így működik ez? Egyiket ide másikat oda?
üdv: olloczky
-
TheProb
veterán
válasz
jerry311 #11222 üzenetére
Áhhá! Köszi
2. kérdésre esetleg?
Egyik mac címre azt írja, hogy Po1. Az összes switch-ünkből ez az egyetlen eszköz ami ilyen portra "mutat".
Amennyire kugugliztam, ugye ez egy Port channel port akar lenni, ami amennyire jól értelmeztem trunk akar lenni, bár ez esetben gondolom ez más.show etherchannel summary-re ezt kapom:
1 Po1(SU) - Fa0/1(D) Fa0/2(P)
-
TheProb
veterán
Konkrét mac-et hogy lehet keresni? van 1-2 kliens amiket az istenért se látok egyik switch-ben sem, többszöri átnyálazásra sem és ha lehetne direktben keresni 1-1 címet az hatékonyabb lenne, mint átnyálazni mindig a listát amit az "sh mac add dyn" és egyűbb szűkített eredményei adnak, ott könnyebb átsiklani az esetleges találat felett.
Valamint ugye ha az egyik uplinken mutatja a címet, pl. Gi0/1, akkor azt nem lehet lekérni, hogy konkrétan melyik eszközön csücsül az a kliens?
-
quby
őstag
válasz
FecoGee #11216 üzenetére
Aha! Már bocsi hogy itt a tanulási módszereket firtatom, de mostanában nekem nagyon nem megy! Lassan haladok, és nem hatékony. Úgy érzem most ennek a fejlesztése továbblépésemnek a kulcsa.
Ha nem nagy kérés megosztanál egy bármilyen evernote-os jegyzetedt. Bármilyet. (természetesen megértem ha nem) -
-
FecoGee
Topikgazda
Atolvastam a CCNA Wireless konyvet. Az eleje szaraz volt de a vege mar egesz jo.
-
crok
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hosszabb bemutatón a Chrono Odyssey című MMO
- Második bétánál jár a One UI 8
- PlayStation 5
- Óra topik
- Autós topik
- Motoros topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- X13 Yoga Gen2 13.3" FHD+ IPS érintő i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam aktív toll gar
- HP Elitebook Folio 9470M laptop (14/i7-G3/6GB/256SSD)
- Dell Latitude 5490 14" HD i5-8250U 16GB DDR4 256GB SSD gar
- LG 45GS95QX-B 45" ÍVELT OLED MLA WQHD 240HZ 0.03 MS GAMING MONITOR
- HP Zbook 15 laptop (15,6FHD/I7-G4MQ/16GB/128SSD/Nvidia2GB)
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Crucial 240GB SSD eladó
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged