- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Steam Deck
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Philips LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Raspberry Pi
-
PROHARDVER!
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
quby
őstag
Hi!
Valaki nem tudja, hogy a pearsonvue.com-ról le lehet tölteni examreportot? Vizsgán nem kaptam meg technikai okok miatt, a pearson-nál van is rá ticket, de nem hoszem hogy meg lesz ma, pedig kéne....
-
quby
őstag
Sziasztok!
Van itt valaki aki a SECFND vizsgát nem budapesten tette? Jelentkeznék a debreceni központba, erre
"...IT Services Hungary Kft is not available to deliver this exam for the requested date range. Consider searching for appointments on a different date or selecting a different test center...."
Legközelebb kassán van vizsgaközpont aminél lehet vizsgázni de oda a t**öm se megy, de hogy öszinte legyek Budapestre sem szeretnék menni, 1 nap szabi + vagy 15k utiköltségért, mikor a debreceni vizsgaközpont egy emelettel feljebb van....
-
quby
őstag
Bocs hogy ilyet kérdezek...
Aki csinálta a cybersec cuccot....az elearningban végig kell csinálni az összes labot ahhoz hogy kapjak vouchert? FAQ ból nem egyértelmű. Ha igen honnan látom hogy kész a lab? Akár priviben is...
-
quby
őstag
válasz
TommyNagz #13588 üzenetére
Én most a következőket tervezem:
1. végiolvasom a cert guide-et. elöször nem tanulás jelleggel, csak elolvasom.
2. Video: CBT, végignézem azt is, de szerintem az INE sokkal jobb, részletesebb. Keith Bogart-nak van CCNP-s videoja.
3. Ezek után megnézem mi van blueprintben , és ha ugy gondolom, hogy van olyan topik ami semelyikben sem volt benne arra rákeresek.
4. Összegyüjtött anyagok benyalása, laborozás 1000-elez csak a route-ra vonatkozik, mivel azt szeretném elöször megcsinálni.
Jelenleg ez a terv!Változásrol nem hallottam, de ha tervezik a változást a jeleznin szokták az oldalon, de én most nem látok ilyet. de ez a kérdés engem is érdekelne....
-
quby
őstag
válasz
szunyog199 #13519 üzenetére
Nekem csak sh parancsos volt, meg drag and drop. Config nem volt bár már közel egy éve voltam.
-
quby
őstag
Hi all!
Qos-t laboroznék. Kellene valami traffic generator
UnetlabEve-hez. A legjobb az lenne ha mindent tudna egyszerre voipvideoemailtorrenthtmlbulkroutingszarok....
Mondjuk valami kis linuxocska, vagy ilyesmi. Ha valakinek van ötlete ne tartsa magában... -
quby
őstag
De annyira olcsó hogy nem buksz sokat. 2-3k
-
quby
őstag
válasz
Tigerclaw #12661 üzenetére
Én is olvastam a kindle-n OCG-t, megvan a maga varázsa. A rengeteg ábra miatt sokat kellett lapozni, és nagyon sok a linkként működő szövegrész, amik ugrik chapterre, ábrára, függelékre stb. Ugy kellett keresni mindig egy körömnyi felületet ahol hozzáérhetek, és tudok lapozni. Egyébként azt leszámitva hogy nem tudok bele jegyzetelni, szerintem jobb mint a papir. Kissebb, könnyebb...
-
quby
őstag
Nem 100% cisco de megkérdezem:
Mi a különbség az NTP (123), a daytime protocol (13), és a time protocol (37) között. Gyakorlati különbségre vagyok kiváncsi.
-
quby
őstag
válasz
TommyNagz #12548 üzenetére
Idegesitő...En az elsöt egyben csináltam, a recert volt csak icnd2 vel. ugyananyit tanultam mindkettőre. Pénzben tényleg több de ha kell márc végére akkor ugyis a composite-ot kell tedd. A 7 pont meg azt jelenti, hogy tudod, csak nem volt szerencséd...
....jaaa... és egy utcaseprő nem ir 825 pontos icnd1-et.
-
quby
őstag
válasz
suomalainen #12280 üzenetére
Én meg sem próbálok költözni...talán >5 év mulva. Tul sok minden köt ide, és egyenlöre a bérkülönbség miatt soksok év alatt térülne meg.
-
quby
őstag
Üdv!
Nem tudom fel merjem e tenni a kérdést ezért felteszem
:
Mennyi lehet a reális bérigényem egy network admin pozi-ra?
Angol ok, más nyelvet nem beszélek, diplomám van de nem szakirányú, CCNA-m van amiben minimálisat dolgoztam, pár hónap multis tapasztalat (nem IT), tehát nevezhetünk kezdőnek. Munkavégzés helye: debrecen.szerk.: Elsősorban "renszergazdai" tapasztalataim vannak, szerverüzemeltetés, virtualizácó, linux. de erröl akarok network irányba váltani.
Ha bármilyen alapelvet szabályt sért a kérdésem lehet gyomlálni, és elnézést érte! Válaszokat priviben.
-
quby
őstag
Sziasztok!
Jövő csütörtökön interjúra megyek az ITSH-hoz. A HR-es csaj azt mondta hogy kb fél órás interjú után számitsak egy cisco-s teszt-re. Szerintetetk itt kb mire számitsak? Milyen szintű mélységű teszt várható? Mire megy ki? Sokfelől hallom hogy arra kiváncsiak hogy mit nem tudok (és ez igy van jól), úgyhogy nem kell beszarni ha nem megy, de azért mégis egy kicst izgulok....na jó nagyon
Rég voltam állásinterjún, multinál még sosem, igy nem igazán tudom mire számitsak. CCNA-m van, de nem nagyon használom a mindennapokban. Most szeptemberben ujitottam, akkor friss volt de megint kezd kopni...mert ugye "if you don't use it, youe lose it"
Minden jótanácsot szivesen fogadok.
-
quby
őstag
válasz
suomalainen #11913 üzenetére
Egy kalappal...talán én is megyek hamaosan
Cert Megujítás esetén küldenek új Cert-et? Vagy külön kérnem kell lóvé ellenében?
-
quby
őstag
válasz
Zola007 #11802 üzenetére
Ez régi PT-s probléma. Már 4-es verzióban is volt. De mostanában igencsak fejlesztik, hogy miért nem tudják javitani? Igaza van az elöttem szólónak. Ez már az a komplexitásu topologia amit GNS-be kell...egy csomo parancs nem is működik itt...
A PT-ben azt szerettem hogy fájl letölt-megynyit-dolgozik....GNS-ben azért össze kell huzgálni kötögetni konfigurálni....mire ezt a topologiát megkapom minimum fél órát pötyögtem..... -
quby
őstag
válasz
Zola007 #11565 üzenetére
Az IKEA-s polc elméletben jó. Gyakorlatban sz@...t sem ér. A korábbi kérdés a lényeg...mely szerint a z eszköz hátulja is van e rögzitve? aminek nincs az szép lassan le fog kókadni....mert a rack mount fül valóban elbirja, de az a préselt papir nem....Én 12U-s szekreényre szereltem kerekeket. Csak egy 220 ment bele meg egy lan kábel.
-
quby
őstag
válasz
Zola007 #11424 üzenetére
Hát ha PC-ket nem virtualizálod 12 példányban win7-el akkor simán. Mint az előttem iró irta 20-25 eszköz elmegy 8 -12 GB RAM-al. Tegnap egy 11 routeres multiarea OSPF topologián játszottam + 1 win7. Össz 8GB RAM a gépben azon ESXI abban fut a unetlabos VM + a win7 (csak a win megeszik 2GB-t, azért csak ennyit mert nam kap többet
) Igy volt a ram felhasználás 6,9GB
Ha gépet is akarsz akkor VPCS. qemu-s, kis eröforrásigényű, pár mega. Parancssoros, linux szerű. De arra, hogy pingelj, telnetelj, traceroute-olj (ezt a szót vajon hogy irná Grétsy tanáúr??) tökléletes. Jaaa és qrv@ gyors is! Itt és itt nézz szét. Ha tovább is akarsz vele foglalkozni megéri elmélyedni benne kicsit.
Azt mondják PT elég CCNA-hoz, ami igaz is, de én utálom. Nem mindig azok a parancsok, sok hasznos dolog nincs benne stb.Ugylátom közben megelöztek....
-
quby
őstag
Ha jól emlékszem az előd a 640-554 volt. Az meg 2015-12-01-el halt ki végleg. tehát fél éve. Kb egy éve van 210-260, gondolom lesz még minimum 2-3 évet. Bár a CCNA-ról is ezt gondoltam és nem érte meg a 3 éves kort sem...
Most én is kacérkodom a gondolattal hogy lendületből folytatni kellene. Csak nem tudom melyik legyen. CCDA vagy CCNAS. A design-t érdekesebbnek, a secu-t hasznosabbank tartom. -
quby
őstag
válasz
FecoGee #11287 üzenetére
Van cisco ID-m azzal be is tudok lepni.. De ott össze kellene map-elni a cert tracking -el. Ott kér egy CSCO azonosítót meg vagy egy jelszót vagy egy authorization kódot. Egyik sincs. Azt írja ha nincs akkor, Score reporton lévő ID-kkel tudok belépni. Meg is vannak azok az id-k, de névnél bármit irok, azt mondja nincs ilyen név....
Még korabban nem használtam a cert tracking-et.
-
quby
őstag
válasz
suomalainen #11282 üzenetére
Akkor te ültél mellettem?
és mentél el hamarabb?
-
quby
őstag
Nnna CCNA recertified! Háát elég érdekes vizsga volt.....Másfél hete döntöttem el hogy megcsinálom. Kb annyit is készültem rá. 2.15-töl volt időpontom Debrecenben. Nyíregyházárol mentem, kényelmes időben elindulva. Hát holvan teljes útzár balaeset miatt....[link].
gyorsan visszafordulok, rohanook mint álltat ezen az úton 130-al, közben telefonálva az IT services-el, hogy mivan ha nemérek oda. 40 másodperccel kezdtem meg hamarabb a vizsgát mint az uccsó piilanat....
960 pontos lett.... -
quby
őstag
válasz
Poultier #11268 üzenetére
Ha 0 a tudásod kezdj el használni egyet. Mondjuk otthon fájlszervernek, épits routert, használj asztalin! Javaslom még a linuxakademia-t szinvonalas videoik vannak. Élő online képzésekkel. Nekem ngyon bejön minden videója. Csppet sem tarotm magam kezdőnek linux ügyben, de minden videója mutat valami újat. Többnyire alapokat mutat, de elinudulni nagyon jó.
Én is asztalin kezdtem, azóta csak azért van "picipuhaablakok", mert a munkahely megköveteli, meg a fotózás - (lightroom photoshop) meg az asszony....
-
quby
őstag
válasz
FecoGee #11216 üzenetére
Aha! Már bocsi hogy itt a tanulási módszereket firtatom, de mostanában nekem nagyon nem megy! Lassan haladok, és nem hatékony. Úgy érzem most ennek a fejlesztése továbblépésemnek a kulcsa.
Ha nem nagy kérés megosztanál egy bármilyen evernote-os jegyzetedt. Bármilyet. (természetesen megértem ha nem) -
-
quby
őstag
Sziasztok!
Szept 24-en lejár CCNA-m. Eddig úgy gondoltam hogy lejárhat nyugodtan, majd az újat megcsinálom, mert úgysem használom. Most viszont hirtelen elhatározásból úgy döntöttem melóhelyet váltok és jól jönne ha meglenne. Az idő viszont kevés...
A kérdésem az lenne, hogy jól látom hogy elég lenne ICND2-t (200-101) csinálnom amit szept 24-ig lehet. Eddig azt hittem az egészet kell, (vagy magasabbat) de itt azt irja (alul recertification fül), hogy:
"...Pass any current Associate-level exam except for ICND1 exam, or..."
Jól értem? -
quby
őstag
válasz
józsi9995 #10800 üzenetére
(#10798) tusi_ -nak igaza van. Hallgatni kell rengeteget. Akár filmet, akár hiradót. Segít megérteni, de beszédkészséget sajna nem nagyon fejleszt.
Körülöttem van két angol anyanyelvű (brit/ausztrál). Megkértem őket hogy társalogjunk nyelvfejlesztés céljából. A vége az lett hogy ők ketten összevesztek (ismerik egymást) én meg vigyorogva hallgattam. Mindketten itt élnek, és próbáltak segiteni a kijetésben, de mint kiderült mindent értenek amit mondok, csak nem tökéletes londoni/syndeyi kiejtéssel monodom. A végén ők kértek meg hogy értékeljem a mgyar tudásukat....hátöööö...nem tettem.
Én spec az indiait értem, és halálra röhögöm magam rajtuk, föleg ha ilyen fontos tudományos elmélkedés a téma... -
quby
őstag
válasz
FecoGee #10401 üzenetére
Jajjdemgnyugodtam....nem én vagyok defektes...
"...A helyes valasz: fonok, mit akarsz, nem ertem bakker
..."
Ez látod eszembe sem jutott, pedig ez a legnyilvánvalóbb.
A másik:
Azt kérdezi: Melyik subnet ID?
Lehetséges válaszok:
/22 /23 /24 /25má' rég csináltam a cécéená-t, de ezek ugyi nem subnet ID-k...
De ha már ezek a lehetséges válaszok akkor /25. Az én értelmezésem szerint a 10.0.1.128/25 a keresett subnet
numercialy lowest - yes
overlap with existing subnets - no
Calss A - yesAz hogy legyen legnagyobb, vagy legkisseb, vagy ennyi host-ja legyen egy szóval sincs emlitve.
Tuti ki van adva a kérdés iróknak, hogy legyen a vizsgán 3 olyan kérdés ami "agyaggalamblövészet". ha egyiket sem találod el akkor már buktál annyi pontot hogy ismételheted a 300$-os vizsgát.
-
quby
őstag
válasz
FecoGee #10395 üzenetére
Le sem merem irni, de miután elolvastam a két példát egyáltalán nem értem én sem már azt sem hogy mi is a kérdés??? Valószinüleg a "native english"-el van gondom, de a falnak megyek ettöl a kérdésmódtól (he wants you to practice VLSM)....
Mindent kiszámolok itt amit leirtak bármikor 2 pillanat alatt, de én teljesen másként értelmezem a kérdést. És ennek tükrében nem is értem hogy honnana jön a /22???? -
quby
őstag
-
quby
őstag
válasz
Cyber_Bird #10255 üzenetére
Az késő...nekem most kell
xeon alá kell, ESXI+unetlab-hoz, de csak mATX házam van. Én is ki akarom a melóhelyen hajitani egy szünetmentesre és akkor elérném bárhonnan a unetlabot, akár egy tabletröl is.
-
quby
őstag
válasz
FecoGee #10250 üzenetére
Az nem zavarna hogy kicsi a | (az inkább hogy a backspace nem a legfelső sorban van), de legalább megszokom kicsit azt a kiosztást.
A multkor egy bash scriptet kellet volna javitsak, de nem volt nálunk csak az asszony macbookja. Kb 100 karaktert kellett volna módositani. Nem tudtam megcsinálni...kellettek volna a |{}<>[]$ karakterek. 40 perc guglizás után leb@...tam és közöltem hogy huzzunk haza a laptopomért. Még virtuális billentyűzettérképpel sem ment. Egyszerüen nem az csinálta amit kellett volna (asszem a <> kivételével megvoltak) nem is akarom tudni hogy miért...
Elsősorban az ilyen helyzetek elkerülése miatt kell.......nameg az okos médialejátszóhoz...Mellesleg olyan alaplapra vadászok mint a Cyber_bird fotoján van...
Szerk:
Irtam az Emagnak, hogy a termékleirásban szereplő kód szerint ez holland kiosztású. És az....ugyhogy tárgytalan. -
quby
őstag
Sziasztok!
A kis enteres US billenytyű, (olyan amik a vizsgán is vannak) az ilyen kiosztású? Még soem volt ilyenem és kétfélét is találok.
-
quby
őstag
Na gondoltam leírom!
Zsolti.22 fórumtárs hozzászólásán felbuzdulva én is megrendeltem az említett könyvet. 4600 HUF volt a rendelési ára. Vártam rá 4 hetet, majd egyszer csak megjött a számla 25880 HUF-ról
Nna gondoltam megírom nekik, hogy hova menjenek, de felettébb készségesek voltak. Állítólag a kiadó emelte hirtelen az árat jelentősen (
) , de lelevelezik. 3 nap mulva jött is az email, hogy elfogadta a rekalmációt a kiadó, és még megkapom azon az áron. Igy is lett. Az átvétel is kalandos volt, de végül is itt van. Ugyhogy akinek kell az már 5x-ös áron jut hozzá....ami mellesleg a valós ára. 82$van a hátára nyomva
-
quby
őstag
-
quby
őstag
Szabad tudni mi a BT?
-
quby
őstag
Csak tájékozodásképp. Nektek mennyi ideig tart egy OCG Felületes átolvasása? Ugy értem ilyen első fázisu olvasás?
-
quby
őstag
válasz
FecoGee #9784 üzenetére
Lehet korábbi reg és az más, de már nincs. De nem is látok sehol egy szót sem erröl.
Reggel kaptam egy mélt hogy expired, azóta bárhová kattintok ez fogad.
Csak gondoltam kipróbálomn a módszereset. És eddig bevált. Sok motivációt ad az időterv.
Na mindegy nem offolom vele a topikot. -
quby
őstag
válasz
Cyber_Bird #9652 üzenetére
Háát sajna ugy tünik mégsincs free a paymo-bol. Lejárt a trial időszak és semmit sem tudok csinálni csak fizetni. Az eddigi adataimat sem érem el.....
-
quby
őstag
válasz
kmisi99 #9761 üzenetére
Vicces...bár a 2:56 nál elhangzott mondatra kiváncsi vagyok ki mit válaszol itt a topikban...
Volt egy másik ilyen paródia is itt a topikban vagy 1-2 éve de azt sehol nem találom....sajna nem tudom ki az eredeti előadó (elég ismert szám) de de refrén az hogy "...pinging with no reply..."..... -
quby
őstag
válasz
Cyber_Bird #9650 üzenetére
Király....ezt nem látom ugyan sehol, de ha te mondod elhiszem
Egyszerre 3-at vagy összesen 3-at
-
quby
őstag
Én amikor a CCNA-t csináltam, végirágtam az OCG-t, a CBT-t, mindent kilaboroztam, a napi időtöltésem az volt, hogy egyre bonyolultabb topologiákat raktam össze PT-ben (GNS-ben). Ugy érzem tényleg képben voltam, és mindnere tudtam a választ. De a kisördög nem aludt, na mondom csak megnézek egy dumpot. Átmentem rögtön elsőre de voltak olyan kérdések, amire csak néztem, hogy ezt honnan a pi...l kéne tudjam.Nem azért dumpoltam, mert tudás nélkül akartam papirt szerezni, hanem mert egyszerüen nem engedhetem meg magamnak hogy egy 300$-os vizsga ne sikerüljön elsőre...
-
quby
őstag
válasz
stfreddy #9176 üzenetére
Én csak L2-L3 IOU image-ket, qemu-s ASA-t meg dynamips- 7200-as image-t használok, de nekem is megy mint a szél.....mármint a unetlab. Fut egy VM otthn elérem bármikor bárhonnan, egy tabletröl is....nagyonjóó. Eddig a legdurvább bug-ját is megoldotta egy ujrainditás.
Jó kis lab...ebbin is van minden...
-
quby
őstag
Ugy gondoltam nem sietek nov 30 ig a CCNAS-el, hanem megcsinálom az ujat. Ráérek. Valaki látta/olvasta már az uj OCG-t? Vagy tudunk valamit az irókrol?
-
quby
őstag
válasz
FecoGee #9158 üzenetére
Ez mekkora...
Bejelentem a kocsit szerelőhöz:
Én: Nezze már meg legyen szives a biztonsági tanúsítványomat, hamarosan lejár. Meg a múltkor szolt a rendőr is hogy hamarosan lejár az egyik security patch-em is. Ha nem cserélem le bevonják a Cert-emet...
Szerelő: Ok hagyd itt a kocsi IP-jét, meg az SSH kulcsát...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- ÚJ PS5 Slim - FW 8.40 - Lemezolvasó - Lua Loader - Lua játék - Lapse
- új, bontatlan, iPhone 16E gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 1TB SSD Radeon Pro 5500M
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 2TB SSD Radeon Pro 5600M 8GB
- MacBook Pro 14" M1 MAX - 32GB / 1TB (2021) - 1 év garancia
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged