-
PROHARDVER!
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tusi_
addikt
CCNP 2019-ig meghosszabitva
-
zsolti.22
senior tag
válasz
FecoGee #10690 üzenetére
Jöhet a kérdés, hogy mégis miért alkalmazzák őket, ha ennyire zoknik?
Ennyire fillérb.szó cégek vannak, hogy inkább elvállalnak egy buta CCIE writtenest, mint megfizessenek egy tényleg jó CCIE-t? Aztán majd valahogy elboldogul és kérdezgeti a CCNA-sokat?Vagy ha már fejlettebb, akkor már önállóan googlézza ki magának?
Neee.
-
olloczky
senior tag
jó nem szóltam
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #10671 üzenetére
Nekem ez santit. Szerintem itt ez a sztori nem kerek. Nem tudom elkepzelni hogy 3 ev alatt 7 ccie-t csinaljon valaki. Az fel evente egy ha sosem bukik...
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
Cyber_Bird #10677 üzenetére
Hogy raduplazzak magamra:
Ezt hoztam ossze, de ha van szebb megoldas, azt azert szivesen latom
conf t
ip sla 1
icmp-echo 10.72.1.2 source-ip 10.72.1.1
frequency 5
ip sla schedule 1 life forever start-time now
ip sla 2
icmp-echo 10.72.2.2 source-ip 10.72.2.1
frequency 5
ip sla schedule 2 life forever start-time now
track 1 ip sla 1
!
track 2 ip sla 2
!
track 100 list boolean and
object 1
object 2
delay down 5 up 60
event manager environment interface1_to_shut GigabitEthernet4/1
event manager environment interface2_to_shut GigabitEthernet8/31
event manager applet shut_both_interface
event syslog pattern "TRACKING-5-STATE: 100 .*Up->Down"
action 0 cli command "enable"
action 1 cli command "conf t"
action 2 cli command "interface $interface2_to_shut"
action 4 cli command "shut"
action 5 cli command "interface $interface1_to_shut"
action 6 cli command "shut"
action 7 cli command "end"
action 8 syslog priority errors msg "Multicast redundancy lost; shutting down $interface1_to_shut and $interface2_to_shut to failover to other devices"Sajnos ez a 12.2-es train nem tudja EEM-bol az object tracinget azert kell a syslogot trackelni, bar az mar szinte mindegy is...
-
Cyber_Bird
senior tag
Ahoj!
Szoktatok ti olyat csinalni, hogy:ip sla-val trackingeltek egy ip cim-et (ping)
es ha downba megy az sla, akkor egy(ketto) adott portot shutdown-ba tesztek?
Constraints: IOS 12.2 pontosabban (cat4500-entservicesk9-mz.122-53.SG2.bin) 4948-10G-n.
A kerdes az, hogy hogy valositjatok meg a portok shutdownba rakasat ilyenkor?
EEM? -
zsolti.22
senior tag
Szia!
Megnéztem neked a TP-LINK 1043ND v2 DDNS nyavalyát.
140912-es FW-vel próbálkoztam (openwrt.org-on van fent) és az a tapasztalat, hogy amennyiben rossz adatokat adsz meg, akkor is azt írja, hogy Suceeded (kipróbáltam rontott felhasználóval és jelszóval is, megette).Beállítottam a 871W-t, hogy 30 másodpercenként frissítse, majd áttettem a netet a TP-LINK-re (871W last update):
9:47:59-kor ment az utolsó update. Ezután próbálkoztam téves adatokkal, nyilván nem frissült; jó adatokkal természetesen TP-LINK-ről is már lefrissült (és az IP is változott, pedig klónoztam direkt a cisco MAC-jét
:
Lefrissítettem a legfrissebb FW-re, a 150912-re és ott is Suceeded-et ír, ha rossz adatokat is adsz meg, de helyes adatokkal megy a DDNS.
A no-ip.org Dashboardján meg tudod nézni, hogy mi az igazság. Nyomj logoutot a routerben a DynDNS-nél, majd a mentett adatokat meghagyva nyomd meg a login gombot. Ha a no-ip.org-ra belépve, a Dynamic DNS-re kattintva a kiválasztott hoszneved sorában lévő IP cím melletti kis i betűre kattintva ha nem pár másodperce történő frissítést látsz, akkor bizony nem jó adatokat adtál meg a routernek!
Azt, hogy a TP-LINK milyen gyakran frissíti a DDNS-t, azt nem tudom -
zsolti.22
senior tag
Lenne egy EEM-es kérdésem.
Megadnék egy-egy actiont, ami adott időben cli parancsokat futtatna (event timer cron cron-entry paranccsal). Az egyik applet lekapcsolná az interfészt, a másik pedig fel. Mondjuk lekapcsolná 21:00-kor és felkapcsolná 08:00-kor hétköznaponta.
Tegyük fel, hogy a konfig úgy van kiírva, hogy az interfész fel van kapcsolva, majd jönne az első applet futási ideje, de az eszköz mondjuk 20:59-kor teljesen véletlenül újraindul, 2 perc alatt bootol és máris kihagyja az első applet lefutását, így az interfész upban marad, pedig admin downban kellene lennie.
A kérdés az, hogy az EEM-et hogy készítem fel erre az esetre? -
FecoGee
Topikgazda
600.000 felett a BGP tabla...
-
FeRkE
őstag
válasz
Cyber_Bird #10671 üzenetére
Hat engem ez egyaltalan nem motival
-
Cyber_Bird
senior tag
-
tacsk0
aktív tag
Sziasztok!
Van ket cisco vizsgam ccna rs, ccna sec. Ha ccnp collabbol ciptv1 et megcsinalom akkor frissulni fog a ket ccna-m?
Udv
-
olloczky
senior tag
Pass
elég jól sikerült, de ha jól tudom pontos számot nem írhatok le? ipv6 kérdés nem volt benne
-
zone
őstag
Hátha érdekel valakit: a http://www.pearsonitcertification.com/ oldalon ma a Föld napja alkalmából a digitális tartalmak 45%-os kedvezménnyel megvásárolhatóak az EARTH kód használatával.
-
tusi_
addikt
Egy erdekes esetem van.
Adott 2 Switch, amik trunkon ossze vannak kotve egymassal es a coreval, klasszikus 3szog. A Core egy 3750 Stack, es ket 2960-s switch, xxx13, xxx14, 14 blokkol az egyik portjan 13 fele.
Ezeken az accesseken 1-2 port nem kepes kapcsolatot felepiteni a halozattal.
Pl. a port 34/36 ra dugva a gepet nem kap a laptop IP-t, ha statikusat adunk akkor sincs semmi kapcsolat.
A portok ugyanugy vannak konfigolva, mind a vlan1 ben, nincs acl, semmi security, semmi port hiba nem lathato, port up/up.....Ha atdugja az ugyfail egy masik portba azonnal kap ip-t, netet........ Semmi jele nincs a hibanak... ASIC szarakodik??
-
És még keresnék ilyet, ha lenne valakinek:
ap1g1-rcvk9w8-tar.153-3.JC.tar
-
Methionyl
senior tag
válasz
Methionyl #10644 üzenetére
Reportoltam, ahogy kellet is. Szépen megvolt nyitva a Case-em, első kérdése:"honnan vetted a könyvet?" (mintha nem volt annyira egyértelmű hogy a Case "Defective Products (Cisco Press)" néven ment). Válaszoltam, hogy ciscopress.com-ról.
Majd jött a válasz: "I'm sorry, but you have reached the technical support group. You will want to email the Customer Support team since they are the ones that handle any ordering questions, issues, and replacements. You can email them at customer-service@informit.com"
És ez az én hibám, hogy ők válaszoltak? Nem baj közben megoldottam a hiányzó oldalak kérdését, szóval hiányt nem szenvedek de eléggé érdekes eset. -
zsolti.22
senior tag
-
zsolti.22
senior tag
Furcsa, mert nekem is no-ip.com-om van, ráadásul cisco eszközön használom és folyton frissíti.
A no-ip.com egyébként előír olyat, hogy 30 naponta legalább egyszer be kell lépned (free verzió), különben pápá. Ha ez megvolt, akkor beszéljünk már, hogy mi lehet, ez engem is érdekel@Cyber: nem bugos, működik. Más lesz itt a gond. Lehet, hogy nem jól adta meg az update-url-t?
-
Cyber_Bird
senior tag
Valami bugos dyndns-t hasznalsz, vagy a router nem tudja.
Javaslom a http://freedns.afraid.org/-ot akar cronbol is futtathatod az update scriptjet, az biztos befrissitiDe van olyan router ami alapbol tamogatja, pl dd-wrt-k.
-
tusi_
addikt
-
tusi_
addikt
válasz
Pécsi_PC #10647 üzenetére
port-security es csak egy megadott mac engedett? Vagy sima MAB. Luser kozli mi a MAC-je azt felveszitek azt csokolom. (Persze meg lehet hamisitani. Ha nem info kolesz, akkor mehet is
)
Lenne nekem is egy kerdesem, nem ciscos.
Van egy szerverem otthon es szeretnem folyamatosan elerni WIN-SCP-vel. A baj az, hogy allandoan valtozik az ip a szolgaltatotol es hiaba van dyn-dns ra, nem frissiti be.
Rgo, ha nem csatlakozik be a WIN-SCP, akkor teamwieverrel ki kell olvasnom az ip-t es atirnom manualisan a no-ip.com-on.
Tok felesleges igy a dyndns, ezt megtehetnem dny nev nelkul isRouterben beallitva a dyndns, be is jelentkezik a fiokba a router, de tojik frissiteni.
-
Sziasztok!
Egy jó tippre lenne szükségem.
Adott egy kollégiumi háló (C2960-ból). Valahogy meg kéne oldanom, hogy a mindenféle wifi router eszközöket kizárjam. Egy radius van, de ahogy autentikált egyszer, már megy is neki.
Valami jó tippnek örülnék.
Előre is köszönöm!
-
kmisi99
addikt
válasz
Methionyl #10644 üzenetére
Ha a Ciscopressről vetted akkor sima ügy. Legalábbis amerikai cég, amerikai mentalitás. A vásárló az első. Pár fotót küldesz szerintem ezüst tálcán küldik neked az új könyvet. Egyértelműen látszik, gondolom, hogy gyári hibás szóval reméld a legjobbakat. Nagyon rugalmasak, arrafelé olyan is megesik, hogy ha megemlítesz valamit a boltban, hogy hát ez xy cégnél olcsóbb akkor annyiért oda adják. Legalábbis így kell lennie, eddigi külföldi vásárlásaimat és információmat ha összevetem mind igazolja.
-
Methionyl
senior tag
Üdv.
Az lenne a kérdésem, hogy hát már lassan másfél - két hónapja megvannak a CCNP könyvek és csak úgy bele-bele lapozgattam. A Route-ot már rendesen tanulom nincs is baj. De most jobban bele néztem a Switch könyvbe mert valami érdekelt és nagyon csalódtam. Konkrétan pár fejezetenként 3 oldalnyi fehér lapvan szóval üres. Tisztán látszik, hogy hiányzik nem csak véletlen fehér oldal, sőt némelyiken látszik is, hogy mintha kifogyott volna a tinta mert ilyen nagyon halványan látszik. Olyan 10-15 oldalról van szó..
A könyvek Ciscopress-ről lettek rendelve..van valami esély, hogy cserélnek vagy bármi? Aki találkozott ilyennel kérem szoljon -
zsolti.22
senior tag
Van bárki, akit ez a könyv érdekelne és fizetne is érte?
IP Routing on Cisco IOS, IOS XE, and IOS XR: An Essential Guide to Understanding and Implementing IP Routing Protocols
Egyelőre megpróbáljuk céggel megvetetni és ha nem sikerül, akkor akár közös erővel is meg lehetne szerezni őket
Egyébként még két napig 45% kedvezmény van a digitális dolgokra, csak azért mondom (PDF, epub, mobi). -
olloczky
senior tag
válasz
kowika87 #10636 üzenetére
"A középiskolások informatikaképzete téves. Amit informatikaként tanulnak, az digitális alapkompetencia; amit ezen túl informatikának vélnek, az közösségi média és játék."
Ezt ilyen jól még nem láttam megfogalmazva. A 9. osztályt informatika szakon kezdtem egy jó nevű szakközépben, már ott akkor láttam, hogy sok embert nem nagyon érdekel ez az egész, csak azért jöttek arra, mert ők "kockák". Volt olyan is köztük nyílván, aki pascalban már snake-szerű játékot írt, és akkortájt én is babrálgattam otthon php oldalakat és a többi.. Ezután gimibe kerültem, majd rendszergazda képzésen egy másik szakközépben vettem részt (ott tanultunk ciscot) de ott, abban az osztályban -ahol már kifejezetten az a cél, hogy valaki informatikus legyen- is kb 4-en gondoltuk komolyan az egészet. (Methionyl kollégával oszt.társak voltunk
és ő már ccnp-re készül)
"A felsőfokú képzéshez a középiskolai matematika- és fizikaoktatás nem adja meg a kívánt bemeneti alapot, felkészítő vagy felzárkóztató képzésre van szükség. A képzés „fejnehéz”: az elméleti matematika és természettudományos tárgyak a képzés elején hozzájárulnak a nagyarányú lemorzsolódáshoz." -
ezért nem mentem egyetemre.. brutális matek van..
-
olloczky
senior tag
válasz
FecoGee #10635 üzenetére
örülök, mert ezek a számolások fejben is mennek mint a villám és ismétlésnél azt a kb 200 oldalt csak gyorsan átlapozom
ilyeneket felejtek el sokszor például, hogy vty line-on access-class van nem access-group, és ez annyira nem életszerű, hogy vizsgán mondjuk egy ilyen kérdésen elbuknék, de való életben, nézem, hogy hm mégse jó, ja akkor eszembe jutna, hogy akkor az access-class kell.. na de egyszer kell csak átmenni a vizsgán
-
kowika87
tag
Akit esetleg erdekel :[link]
-
FecoGee
Topikgazda
Ha barmilyen subnetelos kerdest 30 mp alatt kiszamolsz papiron, keszen allsz.
-
FecoGee
Topikgazda
Private VLAN-okról elég részletesen (és remélem érthetően, mert elég zavaros tud lenni):
-
FecoGee
Topikgazda
Egy kalappal mindkettotoknek ;-).
-
kmisi99
addikt
válasz
olloczky #10625 üzenetére
Sok sikert! Nekem meg pénteken ICND2
#denko
A packet tracer ilyen téren jó. Rengeteg feladat van hozzá minden témakörben, és pontozza a konfigurációkat, és meg tudod nézni mit nem állítottál be jól. Kezdőnek nagyon jó. Ha kell tudok ilyen PT feladatokat küldeni privátban rengeteg van nekem. -
denko
senior tag
válasz
olloczky #10625 üzenetére
na hajrá!
Miből készültél?
Én most végeztem a W.O könyv olvasásával és jegyzetelésével.
Tegnap elkezdtem ismételgetni. Van valami más source a vizsga felkészülésére? Ugyértem hasonló feladatok amikkel begyakorlom a tudást amig friss. És most nem Brain d-re gondoltam hanem valami normálisra. -
olloczky
senior tag
Pénteken ICND1 vizsga
-
zsolti.22
senior tag
L2TP w/ IPSec-re gondoltam, de biztos van még ezen kívül is megoldás. A PPTP sem opció sajnos.
-
zsolti.22
senior tag
Segítséget szeretnék kérni VPN-nel kapcsolatban.
Ha ingyen, kliens-oldali szoftver nélkül kell tudnia egy ISR G2-nek egy felé intézett akármilyen remote-access IPSec VPN-t terminálni, akkor milyen megoldások vannak erre? -
Konflikt
addikt
hallott mar valaki a CCTRS-rol? egy kulf. kollegam rakta le nemreg. aztan nezem ez valahol a CCENT alatt lehet? en most lattam eloszor...
off, hogy jol induljon a hetfo
-
sunyijanika
tag
válasz
zsolti.22 #10615 üzenetére
Hello,
Már nem napi szinten találkozok vele, de van még hozzá szerencsém
Az OCG könyv és INE/CBT videók elegendőek a vizsgához. (bár előbbi valóban nyers / monoton).
A vizsga is főleg az ezekben elmondottakra alapoz.
Ha tudsz gyakorolni is rá, szerintem nem lehet gond.Vizsgáról még pár szót akkor: 54 kérdés volt (2 óra), 847 score-tól pass, kaptam 4 Lab Slim-et (1 SW cli (rém egyszerű) / 1 ISE GUI konfigurációs lab (Auth + Author.) / 2 db ISE GUI - válaszolj a kérdésekre Slim (config+log elemzés).
Cisco-hoz híven, azért dobott olyan kérdést is, amit szerintem úgy igazán sehol se írnak le vagy hallod tanulás során. max. egy google search után
-
zsolti.22
senior tag
válasz
sunyijanika #10613 üzenetére
Ez jó kis lelki fröccs. Gondolom te napi szinten használsz ISÉ-t, vagy csak könyvből tanultál és gyakorolgattál?
-
tusi_
addikt
válasz
sunyijanika #10613 üzenetére
Köszi. Meg kicsit halogatom.
-
sunyijanika
tag
Látom vannak itt olyanok akiket tervezik a SISAS vizsgát, ha érdekel titeket ma elmentem rá és különösebb gond nélkül meglett. Nem kell igazán félni tőle, szerintem van ennél nehezebb vizsga is. Alap dolgokra számítsatok, igazából 1db CLI-s Sim kérdés-t kaptam és egy GUI klikkest, többiben csak a log-ot kell elemezni.
Good luck, guys!
-
crok
Topikgazda
válasz
zsolti.22 #10610 üzenetére
Nem, saját magam írtam magamnak - egyébként nagy rajongója vagyok a RANCID-nak, szerintem állati jól el lett találva csak mivel nagyon régen nem fejlesztik így van benne pár exception handling issue.. amibe bele is szaladtam meg volt velük pár jóféle emailezésem (ugyanis nem fórum alapú a hibajelentés hanem email feliratkozásos) de egyébként zseniális, faék bonyolultságú és mégis majd'mindennel működik.
-
-
crok
Topikgazda
válasz
FecoGee #10606 üzenetére
Én saját scriptet használok erre.. Többféleképp is dolgozhat..
Megadod a nevet/jelszót majd vagy megadod az eszközöket és hogy mit kell felhúzni rájuk (mindre ugyanazt) vagy megadod az eszközöket és a script mellé teszed a hozzájuk tartozó konfigokat egy-egy nevesített file-ba és onnan húzza be az infot.. a végén Ctrl+D, a gép forog, az alkotó pihen : D
-
tusi_
addikt
válasz
FecoGee #10602 üzenetére
En csak megemlitettem, hogy van egy ilyen lehetoseg, mint halozatos. Mint securitys eltanacsoltam, sot a transparent modot is emlitettem. Az viszont sok lenne, ha uj vlant csinalnak, akkor minden switchen letrehozni....
Amikor mondtam, hogy lehet port ranget makrozni, akkor mar azt hittek, hogy ufo vagyok
Iszonyat alacsony itt a szakmai hozzaertes... -
FecoGee
Topikgazda
A VTP pruning egyebkent szerintem egy sz.r feature. Nekem volt mar olyan hogy kiszedett olyan VLAN-t is ami hasznalva volt aztan csak lestunk mi van... En nem szoktam bekapcsolni ha van egyaltalan VTP. Ja meg egy otlet: nincs valamelyik interface-n a pruning eligible list megszerkesztve es kezzel tiltva a pruning?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Synology NAS
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos autók - motorok
- Hardcore café
- Medence topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hisense LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- X13 Yoga Gen2 13.3" FHD+ IPS érintő i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam aktív toll gar
- HP Elitebook Folio 9470M laptop (14/i7-G3/6GB/256SSD)
- iPhone XS Max 64GB Független Újszerű/1 hónap gar./Akku 100%/p4303
- Dell Latitude 5490 14" HD i5-8250U 16GB DDR4 256GB SSD gar
- LG 45GS95QX-B 45" ÍVELT OLED MLA WQHD 240HZ 0.03 MS GAMING MONITOR
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged