- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FeRkE
őstag
válasz
FecoGee #16501 üzenetére
En most CE creditekkel ujitottam, januar ota szorakoztam veluk, es a vegen megkellett vegyem a DevNet Associate Fundamentals Course-t (amit tegnap fejeztem be) mert ingyenes cuccokbol nem jott volna ossze eleg kredit.
Ezentul folyamatosan nezem majd a kredit gyujtesi lehetosegeket, hogy ne utolso pillanatban kelljen kapkodni.
-
FeRkE
őstag
válasz
Cyber_Bird #16467 üzenetére
Nem ertem ezt a route-based VPN opcio kizarast, ott is ugyanugy tudod firewall policyvel szabalyozni a trafficot, nem?
Csak bonyolitja a setupot, sokat szivok afrikai orszagokkal mikor nem birjak megadni az encryption domaint rendesen, aztan nezhetjuk, miert nem jon fel a VPN tunnel
-
FeRkE
őstag
válasz
evilskati #16453 üzenetére
Hali,
Az Umbrellat hogy sikerult megcsinalnod? Nekem az istennek sem sikerult belepni a Webex meetingbe, hiaba csinaltam meg mindent amit kertek elore. A masik gond, hogy a certjeim a magan Gmail-es emailem alatt vannak, mig az Umbrella workshophoz csak ceges emaillel lehetett regisztralni
En most elkezdtem csinalni a DevNet Associate Fundamentals-t, megvettem 2 honapra.
A Python-t en is megcsinaltam mult het elott. Masrol nem tudok, koszi a tippet a Zero Trust Implement & Execute-rol, errol meg nem hallotam, remelem enged regelni ra a privat emailemmel.
-
-
FeRkE
őstag
Van uj Rev Up to Recert: Python, for 15 Continuing Education (CE) credits.
You must complete the entire learning plan in 30 days to qualify for 15 Continuing Education credits. This program begins on March 21, 2023, and ends on April 20, 2023. The last day to claim your credits is April 30, 2023. [link]
-
FeRkE
őstag
En a CCNP-t biztos nem hagynam lejarni, ha hagyom is az osszes egyeb certem, ezt az alap Cisco certet ujitani fogom.
Pont napokban jart le az alap F5 certem, de miota megcsinaltam a vizsgat, nem foglalkoztam F5-okkal meloban, igy hagytam lejarni, egyebkent sem volt nehez, max ha nagyon kell majd ujra megcsinalom.
-
FeRkE
őstag
Na remek, meg PoE hiabara is szamitsak ?
20+ IP phone log rajta PoE-n meg 3 AP.
crok ez meg hogy lehet? Eleg erdekesen mukodik a datumozojuk akkor
En is figyeltem, hogy az EX4-et visszavontak, akkor meg "boldogabb" lennek, ha az lenne rajta
Asszem jobb, ha beballagok az irodajukba es onnan csinalom, ha gaz lenne.
ugy latom akkor az elso parancsok egyike lesz az upgrade utan a no ip device tracking
-
FeRkE
őstag
Igy hogy ilyen regi az image nem lenne erdemes felrakni elobb egy parevest koztes lepesnek? Hatha kevesebb szivas lenne a vegen.
Cisco IOS Software, C2960X Software (C2960X-UNIVERSALK9-M), Version 15.0(2)EX5, RELEASE SOFTWARE (fc1)
Technical Support: http://www.cisco.com/techsupport
Copyright (c) 1986-2014by Cisco Systems, Inc.
Compiled Fri 21-Feb-14 05:54 by prod_rel_team -
FeRkE
őstag
Nem mutat ez semmit a stack module-rol sajna, nekem is az volt az elso otletem:
NAME: "1", DESCR: "WS-C2960X-48FPS-L"
PID: WS-C2960X-48FPS-L , VID: V01 , SN: FCW1823XXXX
NAME: "2", DESCR: "WS-C2960X-48FPS-L"
NAME: "3", DESCR: "WS-C2960X-48FPS-L"
NAME: "4", DESCR: "WS-C2960X-48FPS-L"
PID: WS-C2960X-48FPS-L , VID: V01 , SN: FCW1823XXXX#16284 tusi: ne bassz, biztosan akarom en ezt?
-
FeRkE
őstag
Koszi szepen Crok, ez hasznos info, pont c2960x-universalk9-mz.152-7.E6-et neztem ki magamnak, a Cisco is ezt irja az oldalan suggested release-nek.
Igen jo regi, eddig az ugyfelnek nem volt valid contractja, igy nem volt frissites se szerintem miota megvannak nekik az eszkozok, aztan most raszantak magukat, hogy frissitsunk minden switchet. Vannak egyeb joszagok is az estate-ben, 2960S & 2960XR, 3560E, 3750X, 2921, N9372PX, meg Cat 9200/9300L-ek.
Ugy latom akkor az elso lepes az lesz, hogy megkerem a helyi erot, hogy fotozza le a serialokat a stack modulokon
Lesz meglepi, ha kiderul hogy erintett
-
FeRkE
őstag
Sziasztok,
Cisco WS-C2960X-48FPS-L-re milyen image-et erdemes feltenni ami frissebb es mukodik stabilan?
Jelenleg ez van rajta: c2960x-universalk9-mz.150-2.EX5
koszi!
-
FeRkE
őstag
Sziasztok, van itt esetleg vki aki szinten butykol Forti tuzfalakat es van 50E a portfolioban? Koszi!
-
FeRkE
őstag
válasz
kenwood #16182 üzenetére
+1, en is ruhelltem az open office-t, annal mar csak a hot desk verzio a gusztustalanabb, ahol meg nem is tudsz par szemelyes targyat a fiokodban tartani, mert nincs sajat.
En is szerencses vagyok, a jelenlegi (kis) cegnek nincs is irodaja, mindenki otthonrol dolgozik, aztan par havonta talalkozunk etteremben szemelyesen is dumalni. Nekem bofen eleg a kapcsolattartas Teams-en. Ha tehetem, soha tobbet nem jarok be rendszeresen irodaba, max havonta 1-2x. Jelentkezesnel is csak olyan ceg johet szoba, ahol van home office (meg working from abroad
).
-
FeRkE
őstag
Valamilyen szinten megertem, hogy igy gondolkodsz, de en a CCNP-t nem hagynam lejarni, szerintem ez az alap cert a halozatosok vilagaban, recruiterek el is varjak szerintem jelentkezeskor (legalabbis ez a tapasztalatom Angliaban).
En is sokat vivodtam, hogy hosszabbitsam a certeket, de mar egyre kevesebb a lelkesedes, meg ugy dontottem, hogy amivel nem dolgozom aktivan es nem is fogok belathato idon belul, azt hagyom lejarni. F5 Big-IP CA-t egyszer hosszabbitottam, masodjara mar nem mert mar az elso hosszabbitasakor sem dolgoztam veluk, azota se.
CCSA-t is hagytam lejarni, mikor mar lejart nem dolgoztam Checkpoint tuzfalakkal, azota se.
JNCIS-ENT-t hagytam lejarni, a kliens ahol dolgozom csak Juniper tuzfalak voltak, switching resze kevesbe kellett, igy kicsit fajo szivvel de hagytam lejarni. Associate level certem van 3 is Juniperbol, azt talan majd hosszabbitom egy JNCIA-val hogy legalabb azok ne vesszenek el. Az ugyfelnel raadasul megvaltunk a Juniper tuzfalaktol, Fortira lett migralva mind, igy a Juniper tudas is kezd elkopni szep lassan.
Ciscobol jo vagyok 2023 aug-ig, azt mindenkepp hosszabbitani szeretnem, hogy az associate level vizsgak is hosszabbodjanak.
Hogy kicsit beszeljek az idei tervekrol is, jo lenne mar felkeszulni egy AWS vizsgara (Solution Architect Associate), Fortibol NSE4 a terv, ha mar azzal dolgozok napi szinten, meg Silverpeakbol is felkeszulok lehet egy SD-WAN vizsgara.
-
FeRkE
őstag
Face es tarsai outage-rol ha van vkinek infoja, ossza meg pliz
-
FeRkE
őstag
válasz
Cyber_Bird #15643 üzenetére
Kene vennem nekem is egyet otthon Debrecenben aztan beszerelni a megmaradt eszkozeimet, jobban mutatnanak
-
FeRkE
őstag
Hat ganyolasbol (es igenytelen tervezesbol) a jelenlegi ugyfelnel rengeteget latok en is. Ugyanazon a switchen user portok internet es third party kapcsolatokkal - akar egymas mellett, MPLS es internet ugyanabban a security zone-ban az SRX-en, local user db az eszkozonok, sokszor ugyanaz a jelszo a legtobb adminnak, egy vlanban vannak a szerverek es a felhasznalok, meg a guestek is. Csak hogy parat emlitsek
Csomo nem hasznalt de le nem bontott link mindenfele meg tunnel configok is.
-
FeRkE
őstag
Sracok nem tudom, ti milyen idealis halon dolgoztok/ugyfellel, en most olyan ugyfelhez kerultem ahol meg egy nyamvadt ISE/ACS-re sincs penz
Vagy hogy az eszkozokon support legyen. Ilyen hogy SDN/NFV-t meg egyik korabbi ugyfelnel se lattam. -
FeRkE
őstag
válasz
Orionhilles #14956 üzenetére
Valtozik ott sok minden, nem csak a CCNA
-
FeRkE
őstag
Bocs a normális link hiánya miatt, mobilról vagyok. Ujoncoknak jol johet:
Enter to Win Free CCNA Routing and Switching Training Valued at US$1500
https://mkto.cisco.com/ccanrs.html?utm_source=social
-
FeRkE
őstag
válasz
Cyber_Bird #14319 üzenetére
Gratula! En a SECOPS-ra joval kevesebbet tanultam, es meglett elsore. Valahogy eletkozelibb volt, mint az elso.
-
FeRkE
őstag
válasz
torreador66 #14177 üzenetére
En az Alef-et ajanlom Budapesten, regebben csak jo tapasztalatom volt veluk. Nem tudom, most mi a helyzet, par eve olcsobb volt a Pearsonvue-n befoglalni es fizetni a vizsgat, mint a vizsgakozpontban.
-
FeRkE
őstag
https://tools.cisco.com/security/center/content/CiscoSecurityAdvisory/cisco-sa-20180328-xesc
Bocs, telorol vagyok..
-
FeRkE
őstag
Penteken letudtam en is a SECFND-t.
-
FeRkE
őstag
válasz
FecoGee #14083 üzenetére
Igen itt elek. Nem mondom, hogy sztar vagyok Angolbol, de azert a szakmai angollal nem volt gondom mar jo ideje, az elozo 9 Cisco vizsgamon sose volt olyan, hogy nem ertettem volna a kerdest se.. Most meg nem is egy
Na mindegy, ingyen volt, ajandek lonak ne nezd a fogat!
-
FeRkE
őstag
válasz
FecoGee #14059 üzenetére
En ma voltam SECFND-bol, nem voltam tul lelkes a felkeszulesben, meg is buktam 76x-el
Hat ez tenyleg nagyon rossz vizsga volt, nehany kerdest en sem ertettem, eleg "erdekesen" voltak felteve... Szerintem eleg gyenge vizsga volt, az anyagot vegig tanulva sokkal ertelmesebb kerdeseket is gyarthattak volna, ha nem a penzre mennenek. Jovo heten elvileg meg tudok menni egyet a deadline elott.
-
FeRkE
őstag
Ha vkit esetleg erint, Cisco Press akcio van:
Buy 2, Save 55% in the store when you use discount code PD2018 during checkout. Offer ends Feb. 23rd!
-
FeRkE
őstag
-
FeRkE
őstag
Hogy alltok a Cyber Ops kurzussal, volt mar valaki vizsgazni SECFND-bol? En nemsoka vegzek a videokkal, most jarok a 13-as fejezet kozepen. Jo lenne a study guideba is belenezni, kivancsi vagyok az mennyivel ad melyebb tudast. En a vizsgat feb 19-20 korul tervezem.
-
FeRkE
őstag
Nekem sajnos tanulas szempontjabol nem volt tul termekeny az ev. Az elso feleben meg keszultem is ugy ahogy, megcsinaltam az F5 ket elso vizsgajat ami a BIG-IP Certified Adminhoz kell, de az ev masodik feleben nem voltam valami motivalt sajnos. A melohelyen is gondolkozok mar a valtason egy ideje, vagy legalabb masik ugyfelhez kerulesen, a mostani meloban semmi kihivas nincs es tul sok az adminisztracio meg processz. Az ev masodik feleben CCNA Security videokat nezegettem de a vizsgara meg sokat kene tanulni. Most mar motivaltabbnak erzem magam, ezert is jelentekztem en is a CCNA Cyber Opsra. Iden ujitani kell CCSA meg JNCIA-t majus-juniusig, meg CCNP R&S-t novemberig, ugyhogy lesz teendo dogivel.
-
FeRkE
őstag
En is a Cohort 5-ben vagyok, de meg nem kaptam hozzaferest. Jo lenne ha megjonne karacsonyig, hogy ne unjam szet magam abban a par napban. 25-26 meg a gym is zarva lesz
-
FeRkE
őstag
A step 2 befejezese utan mennyi ido mulva kaptatok levelet a step3-ra? most nezem hogy az egeszet be kene fejezzem dec8ig aztan nem tudom, meddig huzhatom a step2 kerdeseit. Ejjel 4 orat aludtam, nem vagyok a topon, ugyhogy ha belefer akkor inkabb holnap delelott csinalnam meg
-
FeRkE
őstag
válasz
FecoGee #13696 üzenetére
Szia,
Ezekbol keszultem:
F5 101:
F5 101 - Study Guide - App Delivery Fundamentals v2.pdf az F5 oldalarol
F5 101 Tips and tricks
Megvettem ezt az ebookot Amazonrol de nem sokat adott hozza a Study guidehoz:
F5 Networks Application Delivery Fundamentals Study Guide
CBT Nuggets - F5 BIG-IP Local Traffic Manager (Keith Barker)
Kertem F5-tol licenszet a vizsgara felkeszuleshez: 2 BigIP VM + 1 BigIQ VMF5 201:
Certification_Study_Guide_201_v2.pdf
F5 201 tips and tricks
Ujra vegigmentem a CBT Nuggets videokon
Volt egy ceges 5 napos kurzus is (igaz nem kifejezetten a vizsgara keszitett fel, de hasznos volt nagyon, sok olyat meg tudtam kerdezni az oktatotol ami nem volt tiszta) -
FeRkE
őstag
válasz
FecoGee #13691 üzenetére
Szia Feco,
Nalunk vannak F5-ok, bar leginkabb csak az LTM reszet hasznaljuk. Sajnos nem sok change-unk volt meg rajta miota ott vagyok (de azokat legalabb sikerult magamnak megszerezni). Vizsgat tavasszal csinaltam, szerintem korrekt volt a 101 es a 201 is, par hetet keszultem mindkettore (meg volt egy ceges 5 napos F5 kurzus is). Ket Viprionunk van es rajta vagy 5-6 vCMP guest. Ha bovebben erdekel akkor leirom mibol keszultem a vizsgakra.
-
FeRkE
őstag
válasz
stfreddy #13267 üzenetére
Milyen alaplapod van? Nekem Ryzen 1600 van + Gigabyte Gaming3, az alaplap szivatott.. Az SVM-et kellett bekapcsolni a BIOS-ban, hogy menjen rendesen a Vmware. Itt talaltam az infot.
-
FeRkE
őstag
Nekem szemely szerint nagyon nem szimpi ez, hogy egyre inkabb a virtualizacio meg a SDN fele haladunk, nekem azert is tetszett meg ez a palya, mert en ruhellem a programozast... Az egyetemen is alig birtam atvergodni magam a programozas targyakon, diplomamunkat is ugy valasztottam, hogy ne kelljen programozni... Az biztos, hogy amennyire lehet kerulni fogom ezutan is. Ami furcsa, hogy egeszen fiatal koromban a basicet meg szerettem, meg nyari taborba is jartam a debreceni egyetemre tanulni. Aztan kozepsuliban a Mechwartban a Pascallal megutaltattak velem az egeszet, akkor dontottem el, hogy en inkabb uzemelteto leszek, mint fejleszto. Aztan lassan eljutunk oda, hogy az uzemeltetok is kodolhatnak
-
FeRkE
őstag
válasz
FecoGee #13117 üzenetére
Gratula
Ma en is passed F5 Application Delivery fundamentals-t. Londonban a nagy Pearsonben voltam, security az eddigi legkomolyabb amit tapasztaltam. Meg vizet se lehetettt bevinni, tenyleg semmit. Pzs-t is csak amit ok adtak. Az alap dolgokon kivul (2 ID, alairas, fenykep keszites) bescanneltek a tenyerem is mindket kezemen elotte es vizsga utan is. A szobaban meg minden box egyesevel figyelve kameran, mikrofon is volt elvileg. Nem mintha csalni akartam volna, de durva hogy ennyire szigoruan veszik
-
FeRkE
őstag
válasz
FecoGee #13071 üzenetére
Hali,
Alef0 ajanlott szerintem. Normalis kiszolgalas, ingyen udito, talan meg vmi csoki is volt ha jol remlik...
Hat ehhez kepest itt UK-ben semmit nem adrak Readingben. A vizsgahely leginkabb egy padlasterhez hasonlitott, egymas hegyen-hatan ulnek az emberek kis boxokban, voltunk vagy 60-an mindenfele temabol, nem csak IT. A kovetkezo vizsgam a londoni Pearson kozpontban lesz, kivancsi leszek az ottani tapasztalatokra.
-
FeRkE
őstag
válasz
kowika87 #12603 üzenetére
De miert nem koltoztok ketten kulon lakasba? Ket fizetesbol mar siman lehet berelni..
Fene tudja, en nem vettem eszre, hogy ennyire gaz lenne a helyzet. En egyelore jol erzem magam, nekem inkabb az a rossz hogy nincs asszony, es rohadt nehez itt kinn normalis tarsat talalni. En egyenlore nem tervezek hazamenni, nincs kedvem az otthoni sok pesszimista archoz, az eladok is sokkal normalisabbak itt, mint otthon, ugyeket intezni is sokkal konnyebb, meg vannak kenyelmi dolgok, amiket mar megszoktam (pl. Amazon). Ha valami termekkel gondod van, akkor is egyszerubb intezni a dolgokat, otthon csak kinlodas sokszor (pl ciponek ha baja van, elkuldik "szakertohoz" aki megallapitja, hogy te voltal a hibas.. Itt kb szo nelkul adjak vissza a penzt vagy levasarolhatod, ha akarod. Allaskereses is konnyebb itt, otthon rohadtul nem kedveltem, hogy kis tudatlan HR-es csajokkal interjuztam allandoan, akiknek fingja se volt a poziciorol. Azok az interjuim nem is sikerultek altalaban, mig amikor szakmai emberekkel volt interju, akkor felvettek furcsa modon. A politikarol mar nem is beszelve, amig ez a tolvaj banda van kormanyon, addig en biztosan nem megyek haza. Rendes alternativa meg nincs...
-
FeRkE
őstag
Sziasztok,
Fortinet tuzfalak mennyire elterjedtek szerintetek? Van ertelme megtanulni, vagy felesleges mert keves helyen hasznaljak ? Sajat allitasuk szerint jonnek felfele, mint a talajviz..
A kovetkezo ugyfelnel lenne lehetosegem foglalkozni veluk, de egyebkent nem latok tul sok kihivast a meloban, igy nem tudom, hogy elvallajam -e..
-
FeRkE
őstag
Ha valakit esetleg erdekel, Udemy-n nagy akciozas van, csomo (minden?) fizetos kurzus 10£, mindenfele temaban, halozatos kurzus is van rengeteg.
-
FeRkE
őstag
Ma milyen hibat talaltunk kollegaval.. 4 vlanban (ketto prod) el van irva a maszk a dokumentaciohoz kepest, /24-el hozta letre vmi birka /23 helyett a tuzfalon. IPAM-tol kezdve topologia abran at switch description-ig mindenhol /23-kent van feltuntetve ahogy a tobbi hasonlo vlan, de a tuzfalon ahol terminalva van /24. Raadasul 7 eve igy van valoszinu
Kezdtek elfogyni a cimek a /23 elso felebol, aztan mikor kezdtuk volna hasznalni a masodik felet, nezzuk, hogy miert nem megy.. Szep munka!
-
FeRkE
őstag
Egyik ismeros 300-320-bol volt nemreg, ott is 86% volt. Rohej..
Crok: Igy jo?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Gopro hero 7 black
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Acer Nitro 5 AN515-54-77VS Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged