- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Már nem okoz teljesítményvesztést az új NVIDIA App
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
válasz zsolti.22 #8499 üzenetére
Az [1] és [2] syslog együtt jár. Egy nagyobb szegmensben adatot próbál valaki küldeni SMTP-n, ami meghaladja a beállított (vagy default) CBAC Inspect OoO (Out-of-Order) csomag queue-t. Azért mondja hogy unsupported, mert az OoO queue-ba nem fért be a teljes szegmens a vizsgálathoz. Az első log egyébként nem jelent dobást, informális jellegű log, ám a második az OoO queue miatt eldobja a szegmens minden csomagját, mert nem sikerült a feldolgozás/ellenőrzés.
Megoldás: növeld meg a queue.t. -
zsolti.22
senior tag
Melyik esetben logol ilyeneket a CBAC?
005987: Apr 24 07:54:56.371 CEST: %FW-3-SMTP_UNSUPPORTED_PARAMETER: Unsupported SMTP parameter (Data Size (> 20000000)) from initiator X.X.X.X:35835)
005988: Apr 24 07:54:56.427 CEST: %FW-4-TCP_OoO_SEG: Dropping TCP Segment: seq:2163823827 1460 bytes is out-of-order; expected seq:2163730899. Reason: TCP reassembly queue overflow - session Y.Y.Y.Y:35835 to Z.Z.Z.Z:25
-
FecoGee
Topikgazda
válasz Cyber_Bird #8496 üzenetére
Csak a CCIE TSHOOT reszhez keves a 15 node. INE Vol1-ben csak 10 router van. CSR1000v-t nyomjak sokan ESX-en, es azon keszulnek.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz FecoGee #8479 üzenetére
IOU-n nekem image fuggo volt, a legtobb image-ben defaultbol le volt tiltva az igmp snooping, es szepen ossze is allt a hsrp, de a virt ip nem volt pingelheto. Tehat en is ezt tapasztalom, amit te, es irtak is forumokban, hogy ez a jelenseg ismert bug.
MIndenesetre VIRL-on hibatlan, es stabilabb is az egesz, kevesebb a bug, es aktivan fejlesztik.
Egyetlen gondom vele eddig a 15-os node limit, de CCNP-hez nekem meg boven eleg, es igy hogy van mar switch is, pont tudok vele keszulni a TSHOOT vizsgara[ Szerkesztve ]
-
FecoGee
Topikgazda
RIP-pel is vannak gondok IOU-ban.
http://forum.ine.com/forums/p/30620/246880.aspx
-
FecoGee
Topikgazda
Soha nem volt meg ezzel gondom valos hardveren, pedig par ilyet mar csinaltam.
Cisco ezt irja: In general, addresses from 224.0.0.1 to 224.0.0.255 are reserved and used by various protocols (standard or proprietary, such as Hot Standby Router Protocol (HSRP)). Cisco recommends that you not use these for GDA in a multicast network. CGMP and IGMP snooping do not work with this reserved address range.
[ Szerkesztve ]
-
tacsk0
aktív tag
szia
try next member, but not go to next group-ra van allitva
1001 pilot----> 1001 hunt list----> 1001 line group ---> 1002dn,1003dn,1004dn
es a cel az lenne, hogy korkores legyen a group on belul, nem ertem miert kellene a "Try next member; then, try next group in Hunt List" ha a HL belul csak egy LG van.ha eler a 1004dn re es ott nincs valasz az rna ban megadott ideig akkor bontja a hivast... es ez baj sajnos
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Eddig csak csendes szemlélődő voltam a fórumon, de most segítséget kérnék.
Épp készülök az ICND2 vizsgámra de meggyűlt a bajom a HSRP-vel.R0-n configuráltam két VLAN-t: PC0 és PC1 VLAN 10, PC2 és PC3 VLAN 20.
R0 viszi mind a 2 VLAN-t, R1 csak a HSRP miatt van a rendszerben.A 10-es subinterface IP-je:172.16.1.254/24, a 20-as subinterface IP-je 172.16.2.254/24
R0 LAN interface IP-je:172.16.4.1/24
R1 LAN interface IP-je: 172.16.4.2/24OSPF be, eddig működik.
A HSRP virtual interface IP-je mindkét routeren: 172.16.4.3/24
Átütöm a PC-ken a default gateway IP-jét a virtual interface IP-re. Semmi gond, prímán megy,mindenki pingel mindenkit.
De ha R1 LAN interface lemegy (ami eddig az active volt HSRP szempontból) már nem működik a rendszer.
R0 ugyanactive-vá válik de a 2 VLAN nem képes kommunikálni egymással viszont látják a default routert.Mit rontottam el?
[ Szerkesztve ]
-
nnnorbi
újonc
Csáó!
Segítséget szeretnék kérni a tűzfal konfigurálásánál CLI mód alkalmazásával!
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz FecoGee #8479 üzenetére
Azért kell kikapcsolni, mert a HSRP Hello csomag L2 multicast így az alapból bekapcsolt IGMP Snooping mellett sose fog menni, mert mindig máshonnan tanulja meg a HSRP multicast címet az eszköz.. Ezerszer láttam már.. főleg úgy jött elő eddig, hogy a non-Cisco termékben (Nortel, Alcatel) volt bekapcsolva a routerek mögött, oszt' persze a ping mindig megy a routerek IP-i közt de a HSRP Hello csak kifelé látszik menni a router debugban, befele semmi.. ha mindenképp kell a HSRP is meg az IGMP Snooping is, akkor meg lehet próbálni a GDA-t nem használni, át kell állítani a HSRP-t hogy a port saját HW címét használja a HSRP csomagokban és az ARP válaszokban (elvileg Helloban is, gyakorlatilag még egy ügyfél se mondta, hogy így csináljuk, inkább kikapcsolta az IGMP Snooping-ot..).
-
crok
Topikgazda
A "No answer" mire van állítva? 226. oldal. Nem lehet, hogy véletlen "Stop hunting" vagy "Try next member, but do not go to next group"? Mert erre tippelnék.. ami neked kellhet, az a "Try next member; then, try next group in Hunt List".
-
FecoGee
Topikgazda
GW-t en sem tudom pingelni. ARP-be bekerul, szoval ez is bug lesz szerintem. 1.1.1.1 a GW-m.
IOU3#sh ip arp
Protocol Address Age (min) Hardware Addr Type Interface
Internet 1.1.1.1 0 0000.0c07.ac01 ARPA Ethernet0/0 -
FecoGee
Topikgazda
válasz Cyber_Bird #8473 üzenetére
Szorakoztam vele picit. Nem all ossze, amig ki nem kapcsolod az IGMP Snoopingot. Ez valami bug lesz. Ha kikapcsolod, egybol osszeall.
IOU1(config)#no ip igmp snooping
IOU1(config)#end
IOU1#sh stand
*Apr 23 13:19:29.819: %SYS-5-CONFIG_I: Configured from console by console
IOU1#sh stand br
P indicates configured to preempt.
|
Interface Grp Pri P State Active Standby Virtual IP
Vl1 1 110 Active local 1.1.1.3 1.1.1.1
Vl2 2 110 Active local 2.2.2.2 2.2.2.1 -
Immy
őstag
Sziasztok,
Abban az esetben ha OSPF-n nincs jelszó (Null Authentication) és az összes porton mennek a "Hello" üzenetek a router-től az security szempontból mennyire botrányos?
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
FecoGee
Topikgazda
válasz Cyber_Bird #8475 üzenetére
En ugy tudom IOU van a laboron. Azt hiszem ez a hivatalosan kommunikacio is a Ciscotol.
Ha futtatsz wiresharkot a szerveren, lathatod a BPDU-kat is . Portfast port is kuld BPDU-kat, szoval eselyes, hogy latni fogod.
[ Szerkesztve ]
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz FecoGee #8474 üzenetére
Ott nem IOSv futott mar, hanem meg IOU? Mert akikkel cisconal dolgozo emberekkel beszeltem, ok a CML-t hasznaljak( belsos VIRL) szinte mindenre.
Egyebkent, off:
Egyik serverem olcso hostingja nem tunik tul secure-nak:
Waiting for CDP advertisement:
(default config is to transmit CDP packets every 60 seconds)
Device ID
value: c3550-15
Addresses
value: 10.0.99.15
Port ID
value: FastEthernet0/37CDP bekapcsolva, mielott ezt neztem, csodalkoztam, hogy nincs pvlan, de a cdpbol kiderult miert
Kivancsi vagyok fut-e vtp, dtp, esetleg barmi BPDU guard van-e belove, gyanitom nincs. Egy igazan gonosz ember, gyanitom nagy csufsagokat tudna csinalni ezen a hostingon...[ Szerkesztve ]
-
FecoGee
Topikgazda
válasz Cyber_Bird #8473 üzenetére
Brusszelben osszeallt a HSRP. De nem neztem a verziot.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz FecoGee #8472 üzenetére
15 nodes-os limit van, es eleg szivas sajnos, de egyelore nem terveznek valtoztatni rajta, max ha elegen sirnak nekik.
L2IOU-bol en nem talaltam olyan image-et amin pl a HSRP rendesen osszeallt volna, es meg tudtam volna pingetni a Virt IP-t. ill egy ilyen image-et talaltam, azon elcrashelt egybol.
A VIRL-t most fogom jobban nyomkodni, ugyhogy par nap mulva tudok velemenyt alkotni, hogy mennyire stabil benne az L2 meg az ASA -
FecoGee
Topikgazda
válasz Cyber_Bird #8471 üzenetére
Meg nem hasznaltam ezt a VIRL cuccot. GNS3 IOU-t hasznalok. Jo ez a VIRL? Ugy emlekszem csak 15 node futhat egyszerre.
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Ügyfélnél vannak Cisco 2960-24-tt-l switchek. Bővíteni szeretné a hálózatát és Cisco Catalyst 2960-Plus 24tc-s-t ajánlottak neki, viszont ő szeretne inkább olyat, mint amiből már van neki jópár db. Mi a lényegi különbség a két sw között? 2960 2960 Plus Ha jól látom a Forwarding bandwidth és a Forwarding Rate megegyezik, viszont a Plus-nak gigabitesek a portjai (de arra nincs szüksége) és dupla annyi a memória. A memória mennyit számít a gyakorlatban? Ti melyiket ajánlanátok?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
tacsk0
aktív tag
sziasztok
10es cucm, linegroup korkoros elosztasi algoritmusa nem mukodik... valaki talakozott mar ezzel a problemaval? vegig megy a szamokon es ennyi nem indul ujra...
segitsegeteket elore is koszonom
-
-
Cyber_Bird
senior tag
feleslegesen tulgondolkodtam ezt is.
megoldas:
configfile megszerkeszet, flash-re felmasol, majd
config replace flash:configfile
meg is oldotta 3 masodperc kiesessel
(azert biztos ami biztos be volt idozitve egy reload in 2)[ Szerkesztve ]
-
zsolti.22
senior tag
válasz Cyber_Bird #8460 üzenetére
configure network az nem jó erre a célra? Megszakadás mindenképpen van, de reset után visszaáll a konfig
-
zsolti.22
senior tag
válasz Gesztiboy #8459 üzenetére
Hahhaaa, végre működik.
A kettőtök bejegyzését összemostam, abból született meg a működő NAT-os konfig.
Lecseréltem a GNS3-at a 0.8.7-re is, csak mert írtad, hogy neked azzal megy. Ismét nekiálltam egy NAT-os konfignak, de elakadtam, mert nem ment a ping. Beírtam azt, amit te írtál:Miért nem megy a ping? Alaphelyzetben nincs inspect az ICMP csomagokra, ezt külön be kell reszeld.
policy-map global_policy
class inspection_default
inspect icmp
service-policy global_policy interface insideEzzel így még mindig nem működött. Ekkor néztem meg a running-configot, a class-map inspection_default alatt nem volt semmi, ekkor írtam be egy match ? parancsot, ahol előjött az, amit az előző hsz-ben írtam (meg tusi_ is ezt írta):
default-inspection-traffic Match default inspection traffic:
ctiqbe----tcp--2748 dns-------udp--53
ftp-------tcp--21 gtp-------udp--2123,3386
h323-h225-tcp--1720 h323-ras--udp--1718-1719
http------tcp--80 icmp------icmp
ils-------tcp--389 ip-options-----rsvp
mgcp------udp--2427,2727 netbios---udp--137-138
radius-acct----udp--1646 rpc-------udp--111
rsh-------tcp--514 rtsp------tcp--554
sip-------tcp--5060 sip-------udp--5060
skinny----tcp--2000 smtp------tcp--25
sqlnet----tcp--1521 tftp------udp--69
waas------tcp--1-65535 xdmcp-----udp--177
Befejeztem a match parancsot a default-inspection-traffic szóval és tádámm, egyből ment a NAT-os ping. Ott volt furcsa, hogy a show xlate mutatta a NAT bejegyzést, de a ping nem ment; ekkor kezdtem jobban utána nézni ennek a class-mapos-nak.
És mire megnéztem volna, hogy akkor a DHCP relay miért nem működik megint - mert nem működött -, addigra a konzol már azzal várt, hogy ki van osztva a cím.Akkor most újrakezdem kis idő múlva (és már az új GNS3-ban), hogy lássam folyamatában is a dolgot, mert most a hsz írással félbeszakítottam a megfigyelést
-
Cyber_Bird
senior tag
Egy szentsegtoro dolgot szeretnek csinalni, nemtudom van-e ra valami ertelmes megoldas:
Egy 3750-es eszkozbe jon be a berelt vonal ugyfelnel, viszont switchporton, egy sviben vegzodtetve.
Az ugyfel altal hasznalt tartomanyok, pedig az SVI-re felhuzott ip-re routolva a szolgaltato altal.
Ezt szeretnem modisitani ugy, hogy L3-ba teszem a portot, majd felhuzom ra az ip-t.
Az erdekessege az, hogy mindezt OOB management nelkul szeretnem megoldani. De ertelmeszeruen mikor kiadom a no switchport parancsot, akkor kizarom magam. mikor lehuzom az ip-t az SVI-rol, kizarom magam.Van erre valami csodas taknyolos, vagy kevesbbe taknyolos megoldas, amivel el tudom vegezni a cseret, anelkul, hogy konzol accesst kellene kernem hozza? (Tudom ronda, meg minden, nem rajtam mulik sajnos...)
-
Gesztiboy
tag
Igen, amikor eltűnik az interfész vagy van IP felhúzva, up/up az iface és nem lehet pingelni az ASA-t, akkor a reboot nekem is segített
@zsolti.22: Igen, nekem is rinyált, hogy nincs olyan parancs, aztán másodjára valahogy megette. Az ASA-t fogod tudni pingelni, viszont ha egy másik host-ot szeretnél, azt már megfogja az ASA, ezért kell belőni az inspect-et ICMP-re.
[ Szerkesztve ]
Cisco CCNA \ CCNP
-
zsolti.22
senior tag
Kösz mindkettőtöknek. Ezt az ICMP inspectet már ismertem Keith videójából is, meg korábban is írta tusi_, vissza is néztem a fórumról, mert az volt a leggyorsabb. Ha jól emlékszem, akkor a policy-map utáni class utáni inspect parancsra nekem azt írta, hogy ilyen parancs nincs, hogy inspect.
De ami még fura volt, csak szerintem nem mondtam, hogy R1 tudta pingelni ASA-1-et, csak a túloldali publikus IP-ket nem, pedig semmilyen icmp inspectet nem állítottam. Szerintem defaultban tartalmazza a class-map inspection_default, legalábbis nekem az tűnt fel, mert a korábbi parancsok után egy match parancs utáni kérdőjel listázta, hogy miket inspektál alapból és közte volt az ICMP is.Megyek és megnézem újra az egészet.
Rutinból egyébként úgy akartam újraindítani az ASA-t, hogy wr erase, de már ennél a parancsnál elhasalt
[ Szerkesztve ]
-
Gesztiboy
tag
válasz zsolti.22 #8454 üzenetére
Ez is meglett. Nem sok mindent kellett csinálnom.
DHCP server
ip dhcp excluded-address 192.168.2.1 192.168.2.99
ip dhcp excluded-address 192.168.2.151 192.168.2.254ip dhcp pool pool-lan
network 192.168.2.0 255.255.255.0
default-router 192.168.2.1ASA (dhcp nevű interfészen ül a dhcp szerver)
dhcprelay server 10.127.127.1 dhcp
dhcprelay enable insideMajd shut, no shut a kliens interfészén és jött is az üzenet
*Mar 1 00:51:55.695: %DHCP-6-ADDRESS_ASSIGN: Interface FastEthernet0/0 assigned DHCP address 192.168.2.100, mask 255.255.255.0, hostname R1Cisco CCNA \ CCNP
-
Gesztiboy
tag
válasz zsolti.22 #8454 üzenetére
Szia!
Lehet valami nem okés, mert nekem mukodik a DHCP szerver fícsör. (Most nézem, Te külön routert akarsz DHCP szerónak. Megnézem azt is és megírom, nekem is megy-e) Nekem inside a belső háló, outside a külső interfész. Még annyit, hogy én 0.8.6-os GNS3-at használok.
Ennyi elég egy alapbeállításhoz. A default gw-t is meg fogja kapni a kliens.
dhcpd enable inside
dhcpd address 192.168.2.100-192.168.2.150 insideÉn a NAT-ot object-group-ra szoktam csinálni
object-group network inside-lan
network-object 192.168.2.0 255.255.255.0
nat (inside,outside) source dynamic inside-lan interfaceA NAT-olás így jó kell, hogy legyen, mert show xlate ad vissza valamit. Túloldalt megnéztem, NAT-olt IP-t mutatja a show users.
ASA-1(config)# show xlate
1 in use, 17 most used
Flags: D - DNS, i - dynamic, r - portmap, s - static, I - identity, T - twice
TCP PAT from inside:192.168.2.100/37002 to outside:41.250.3.9/61196 flags ri idle 0:01:10 timeout 0:00:30Nézzük a pinget.
R1#ping 41.250.3.14Type escape sequence to abort.
Sending 5, 100-byte ICMP Echos to 41.250.3.14, timeout is 2 seconds:
.....
Success rate is 0 percent (0/5)Miért nem megy a ping? Alaphelyzetben nincs inspect az ICMP csomagokra, ezt külön be kell reszeld.
policy-map global_policy
class inspection_default
inspect icmp
service-policy global_policy interface insideNézzük most.
R1#ping 41.250.3.14Type escape sequence to abort.
!!!!!
Success rate is 100 percent (5/5), round-trip min/avg/max = 88/107/148 msElőször én is beleszaladtam ezekbe a dolgokba.
[ Szerkesztve ]
Cisco CCNA \ CCNP
-
zsolti.22
senior tag
Elkéne egy kis segítség.
Alkottam egy ilyen hálót:Az ASA-1-nek eredetileg az volt a dolga, hogy DHCP-n keresztül osszon IP-t R4-nek, de mivel 20 percig ültem fölötte és azután se tudtam ezt megoldani, így csak a NAT-ot bíztam rá, az viszont nem akaródzik menni.
ASA-1 konfig:
ciscoasa# sh run
: Saved
:
ASA Version 8.4(2)
!
hostname ciscoasa
enable password 8Ry2YjIyt7RRXU24 encrypted
passwd 2KFQnbNIdI.2KYOU encrypted
names
!
interface GigabitEthernet0
nameif internet
security-level 0
ip address 41.250.3.9 255.255.255.252
!
interface GigabitEthernet1
nameif lan
security-level 100
ip address 192.168.1.2 255.255.255.0
!
interface GigabitEthernet2
nameif lan_2
security-level 100
ip address 192.168.2.1 255.255.255.252
!
object network natolni
subnet 192.168.1.0 255.255.255.0
!
nat (lan,internet) source dynamic natolni interface
route internet 41.250.3.12 255.255.255.252 41.250.3.10 1
:endR1 config:
R1(config)#do sh run | i 0/1|add|route
no ip address
interface FastEthernet0/1
ip address 192.168.1.1 255.255.255.0
no ip address
ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 192.168.1.2R2 config:
R2(config)#do sh run | i 0/1|add|route
no ip address
interface FastEthernet0/1
ip address 41.250.3.14 255.255.255.252
no ip address
ip route 41.250.3.8 255.255.255.252 41.250.3.13A ping megy az ASA-1-ből az R2 Fa0/1 interfészére, de R1-ből Az R2 Fa0/1 interfészéig már nem jut el. ICMP-t debugolva az ASA-1 még megkapja a csomagokat és itt beszippantja őket a fekete lyuk.
ciscoasa# ping 41.250.3.14
Type escape sequence to abort.
!!!!!
Success rate is 100 percent (5/5), round-trip min/avg/max = 50/56/70 msR1#ping 41.250.3.14
Type escape sequence to abort.
.....
Success rate is 0 percent (0/5)
R1#Biztos, hogy jó így a natom? Bugzik a GNS3 vagy inkább én csesztem el valamit?
-
Cyber_Bird
senior tag
Na...
Elvegeztem eletem elso license transferet ket vezerlokartya kozott..
Hat nem mondhatnam, hogy tul intuitiv folyamat...
(Legalabbis CMTS-ek eseteben biztos ilyen fos) -
-
FecoGee
Topikgazda
CCNA Voice-hoz mennyire kell komoly lab? Egy 2800 router eleg 1-2 IP telefonnal?
-
kmisi99
addikt
válasz FecoGee #8440 üzenetére
Akkor szerintem jó lesz az ha magamtól készülök, nekem is az volt a bajom a képzésekkel, hogy sokáig tart mert kevés a heti óraszám. Már csak föl kell csapnom a szótárt aztán olvasni mert nem lesz egyszerű az elején, aztán talán majd 2-300 oldal után szótár se kell, reméljük.
-
kmisi99
addikt
Csak azért kérdeztem, mert arra gondoltam, hogy azért egy hozzártő tanár hátha jobban megtanítja mintha én olvasnék egy 1200 oldalas könyvet, végső soron az is jó persze. Aztán nem tudom hasznos e lenne valami extra képzést végezi, Eredetileg Rendszergazda képzésre mentem volna ahol van CCNA is de oda csak 21 éves korig lehet törvény miatt menne. De ha végülis az nem adna sok pluszt hozzá akkor jó nekem az OCG is elolvasom az is.
-
kmisi99
addikt
Valaki tud Debrecenből jó hálózatos képzést aminek a keretén belül van ccna is? Vagy akár natúr ccna képzés is jó, magamról kicsit húzós lenne megtanulni. A ciscoworld.hu néztem, esetleg valaki ismeri?
-
FecoGee
Topikgazda
válasz FecoGee #8430 üzenetére
A Cisco ezt irja:
Duration 75 minutes (50 - 60 questions)
75+30=105 szoval rendben van a matek. Csak azt nem ertem a VUE levelben miert nem ez van.
Date: 10 April 2015
Time: * 10:00 AM
Appointment Length: 125 Minutes
* Time shown is test center local time.
AccommodationsYou have been approved for the following accommodations:
Accommodation Time Extension (Minutes) *
Automatic English Time Extension 30
Total Appointment Length with Adjustment (in minutes): 125 -
FecoGee
Topikgazda
Sziasztok! Leszámítva a szokásos Cisco stílust (nem egyértelműen megfogalmazott kérdések), szerintem könnyű volt. A legtöbb technológiával van tapasztalatom amiről szólt a vizsga, kivéve a SAN-t és bizonyos WAN technológiákat. A CCNP szerintem nehezebb. 55 kérdés van, 105 perc az idő rá. A confirmation mailben 120 percet írt a VUE, szóval ezt nem értem, de igazából 40 perc alatt végeztem .
[ Szerkesztve ]
-
klambi
addikt
Szevasztok,
Van a CCNA 4.1-es tananyagnak újabb PDF-ben elérhető változata?
"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
FecoGee
Topikgazda
CCDP passed
-
FecoGee
Topikgazda
CCNA-t most kezdok szamara hasznos lehet. Meg a CCNP/CCIE jelolteknek is. Ingyenes.
http://ineinc.cmail2.com/t/d-e-yutlgk-jllrjujui-i/
-
FeRkE
őstag
válasz Cyber_Bird #8423 üzenetére
Jaja, nem jött be nekik, hogy mindenki őket szidja..
-
oleeg
tag
-
Cyber_Bird
senior tag
Kicsit off, de:
UPC <> Externet peering UPC altalai kivegzeserol mi a velemenyetek?
Csak engem haborit fel ennyire, hogy ezen is nagy penzt akarnak keresni?pl.: atw.hu-t upcbol is csak telia-n at erem el, ez is azert tobb mint aggaszto ha mas nem moralis szempontbol
[ Szerkesztve ]
-
zsolti.22
senior tag
válasz Cyber_Bird #8418 üzenetére
Nekem középsuliban lett olyan tanárom, aki egynegyven magas volt, de olyan szigor volt nála órán, hogy szabályosan féltek a diákok tőle és nő(!) volt. Túlzás nélkül elmondhatom, hogy rajtam kívül senki se tudta, hogy miről beszél, így valamilyen német utasítás után mindenki lesett, hogy mit csinálok és azt csinálták ők is. Volt, hogy valaki egyetlen órán beszerzett nála 3 vagy 5 egyest, pontosan már nem tudom, a lényeg az volt, hogy ragozásnál csak betippelte az ige végét. A tanár visszakérdezett, hogy mi is volt a vége? Srác tippelt, nem jött be. Ment a sok egyes a naplóba... Nem biztos, hogy ez vezet valahova, de órán csönd volt, mindenki tudta, hogy hány kiló
Múltkor egyébként Szentendrére mentemvolna a laktanyába, de nem engedtek be, és a buszon egy 18 körüli lány károgott, hogy matek érettségiből csak a 25 pont legyen meg, hogy ne kelljen szóbeliznie. Én el voltam halva, hogy itt tartunk, hogy a matek érettségi első feléből, ami a lájtos feladatokat tartalmazza, azokból nem lehet összeszedni vagy kínkeservesen a 25 pontot?! Azért egy x-alapú logaritmust illik megoldani, ami igazából hatványozás, azaz szorozni tudás kérdése. És ez az utánam/utánunk jövő generáció...
Azt akarom kihozni belőle, hogy nem mindig a tanár a hülye, azért a diák manapság inkább hibásabb. Mindenhol hülye a tanár, hogy alig van meg a kettes matekból? Ne már. Folyton megy a Facebook, a telefonnyomogatás, fontosabb az a hülye telefon, mint egy emberi kapcsolat...Meg tanárt verünk? Itt tartunk?
Én még anno úgy tanultam, hogy akár igazam van, akár nem, nem dumálok vissza, úgyis max. 4 vagy X évig van hatalma fölöttem és viszlát. Néha egy-egy sallert igazán megérdemelne egynémelyik, hogy tudja, mi is a helyzet. Főleg mostanában.
Emlékszem, hogy második osztályban kaptam egy sallert olyanért, amit csak elkövetni akartam(!), ha meg erről otthon mertem beszélni, akkor bumm, jött a párja. Mégis felnőttemigaz, hogy satnya gnóm lettemOtt lett elrontva a fiatalság, hogy eltörölték a sorkötelezettséget. Aki szerint nem így van, annak a véleménye nem érdekel Anno nem volt ennyi "korcs", mint most...
Németre visszatérve: még anno 9. osztályban eldönthettem, hogy németet vagy angolt akarok-e tanulni. Akkor én angolt ikszeltem be, ám azt mondták, hogy eddig németet tanultál, úgyhogy most se lesz ez másképp. Egyébként nem bántam meg a mai napig sem, hogy nem angolt tanultam, mert néhány hét szótárazás után megértettem, mit olvasok pl. a CCNP ROUTE-ban, na most ugyanez fordított helyzetben biztosan nem menne, tehát végig angolosként CCNP ROUTE-t németül olvasni Nyilván az életben elő nem fog fordulni ez a kombináció, de két lábon kő' áni'.
Ja, fősuli! Sosem jártam fősulira
- még kutyáknak moslékér' se, így arról nem tudok nyilatkozni, de hallottam egyet s mást, hogy egyeseknek isten-komplexusuk van tanárként...evvan. Nem kell fősulira járniBocsi, ez így kikívánkozott.
[ Szerkesztve ]
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz zsolti.22 #8416 üzenetére
Nem is az, csak en nagyon nem szeretem azt a nyelvet
Tanultam altalanos iskolaban, es 2. osztalyban kaptam egy szornyu tanart, aki ujrakezdte az elsos anyagot, mert jott egy uj diak. Melleg meg aggressziv is volt, es racsapott a kezemre, mert nem arra az anyagra figyeltem, amit mar tudtam es ujra magyarzott az elejetol. Nah itt vegleg meg is utaltam az egeszet es ez azota is tart
</tortenelem> -
tusi_
addikt
Nemtom mi bajotok vele, olan dallamos
eat, sleep, play, replay
-
zsolti.22
senior tag
válasz Cyber_Bird #8413 üzenetére
Kruzifix donnerwetter Katzeschwein.
Bántja a kis angolos szemeteket, hogy az angolon kívül más nyelv is létezik?[ Szerkesztve ]
-
mötálhed
tag
Látom nektek jól megy a német Én is rajta vagyok mert kell csak hát nem olyan egyszerű. Azt szeretném kérdezni, hogy ti magatoktól tanultátok a nyelvet, iskolában vagy esetleg kimentetek külföldre és ott?
-
FeRkE
őstag
válasz Cyber_Bird #8413 üzenetére
+1
-
Cyber_Bird
senior tag
Na fejezzetek abba eme csunya nemet nyelv hasznalatat
-
zsolti.22
senior tag
válasz Cyber_Bird #8408 üzenetére
Hibajegy áthelyezése gomb...
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz Hedgehanter #8407 üzenetére
De jo nektek, minket ilyenkor is zargatna az ugyfel, hogy oldjuk meg
-
vadito
csendes tag
válasz Hedgehanter #8404 üzenetére
Egeszen addig amig nem jon egy 40 oras tervezett leallas
-
Akiii
tag
válasz Hedgehanter #8400 üzenetére
ugyanez itt, aws, azure blabla..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Villanyszerelés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Már nem okoz teljesítményvesztést az új NVIDIA App
- iPhone topik
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Lenovo P12 + Pen 8GB TB370FU Tablet 12,7
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/1TB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 200 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 12/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest