- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Akciókamerák
- Projektor topic
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zsolti.22
senior tag
Adok neki javaslat módot, ha szeretné javítani
Egyébként tudom, hogy tömve van hibával, most még nem az a lényeg, ez még csak a skicc. Van sok rész, amit nem tudtam átmagyarítani, papírra vetni minél gyorsabban akartam, hogy haladjak vele, fordítani, átírni ráérek később is.
-
crok
Topikgazda
-
TommyNagz
senior tag
Tök durva, de ilyen is van. Szívesen beleolvasnék, gondolom ott is fordítottak mindent hadd szóljon. Már a borítón lévő Routing and Switching is le van fordítva. De úgy látszik, van rá igény, az oroszok amúgy sem az angoltudásukról híresek.
De szerintem IT-ban ha nem tudsz annyira angolul, hogy megértsd ezeket a könyveket, akkor van egy rossz hírem. -
-
kowika87
tag
Azert szerintem felhaborito ez, es valahol a HR szakmaban kell keresni a hibat. Tisztelet a kivetelnek. Miert nem irjak ki az allasok melle a fizetest is? Akkor talan meg egy palyakezdonek vagy uj szakmaba kezdonek lenne foglama milyen berek vannak a piacon. A legkezenfekvobb felmeres az Feco-e.
Egy ismerosom nem reg vegzett el egy ket eves OKJ info-s kepzest es most szembesul vele hogy mennyi penzt kereshet, miutan befejezte az iskolat...???? ket ev utan.
Persze a jelentkezesek soran kiderul hogy mennyi az annyi na de konyorgom nem minden nap jar az ember allasinterjura. -
zsolti.22
senior tag
Én a pécsi kirendeltségükre mentem volna, de Pesten sikerült megírni a tesztet még 2015-ben talán, ott egy alap CCNA-s elméleti kérdésekkel teletűzdelt lapot kaptam, ami 4 oldalas volt, 1 órád volt rá. A leges legvégén volt olyan, hogy itt van két router, milyen parancsokat írnál be, hogy működjön kettejük között a kapcsolat (interfészek a rajzon voltak).
CCNA-val simán meg lehetett oldani. Ez a pozíció olyan volt, hogy WAN-t kellett volna csesztetni németül.
-
kowika87
tag
A melysege fugg a pozitol. De az en tapasztalatim szerint szamithatsz: Subnetting, DHCP, DNS, ARP, NAT, VLAN, STP, Basic routing.
Ha a CCNA anyaggal tisztaban vagy akkor az egy tokeletes alap.
A fel oras interju szerintem HR jellegu lesz.En anno 2011-ben voltam akkor meg LHSystems-nel. Ott az elso korben kb. ugyan ez volt. Fel ora HR stuff aztan teszt.
Good luck.
-
denko
senior tag
Pozi függö.. Ott van Network Pozi épp?
Pics*ba, amikor én jeletneztem nem kifejezetten networkos.Nekem a friss tapasztalatom:
vagy végig mennek kb az egész cisco tananyagon és belekérdez a teszt minden témakörbe leginkább sok az elmélet, kevés gyakorlat.
Másik véglet: Amikor eléd tolnak egy kinyomtatott 10lapot run configot és ellemezd ki mi hogy van
nekem ezek a tapasztalatok.
-
FecoGee
Topikgazda
Ha a 4. kerdes arra vonatkozik hogy melysegeben a kozepere akkor azert mert a szekreny elejen es hatuljan van racksin. Minden rackelheto eszkoz elejen vagy hatuljan van ful. Szervereknel pont a nagy suly miatt rack kit van, de switchek/routerek eseteben nem. Nem is lehetne szerelni ha a szekreny kozepenel lenne a sin mert a szekreny oldala sokszor nem is hozzaferheto. Sot sokszor az eleje es hatulja sem mert szeretik ratolni a falra, de ez mar mas kerdes. Az oktatot megkerdezhetned miert nincs a switchen kapcsolo. Vagyis magyarul a kapcsolon kapcsolo. Angolul switchen switch. Meg nem talaltam meg ra a valaszt sehol.
. Hatha o tudja
-
Zola007
veterán
Én is erre gondoltam.
A fotókon lehet szépen mutat, de hogy hosszú távon akár a fedlapján is 20 kilót megtartson, azt nem tartom reálisnak.Egyelőre úgy gondolom, hogy ha nem találok rack-szekrényt, akkor profilvasból hegesztetek egy keretet, oldalára teszek valami normális bútorlapot, az elejére felcsavarozok 1-1 rack-sínt, az aljára pedig 4 fékezhető, gumírozott bútorgörgőt.
-
Zola007
veterán
Ennek egyelőre a fele kínai, adtok itt nekem programot a hétvégére rendesen
PT szerintem elég bugos, nekem félóránként összeomlik a 7-es
A tantermi gépeken 6.3 van, minap megcsináltam minden beállítást az említett hálózaton, de nem akart átmenni az ICMP
Kiderült, hogy a 12 PC-ből 3-nál valahogy eltűnt az IP címStatikusan volt megadva és a routerek beállítása utána az volt az első dolgom, hogy megadtam mindenhol a fix címeket
Érdekes módon a maszk megmaradt mindegyik adatlapon. Mivel az is egyedileg kalkulált volt, ,mert 4 alhálóra volt osztva , ebből látszott, hogy nem arról van szó, hogy elfelejtettem megadni, hanem beírtam, csak valamiért elillant az IP mező. -
crok
Topikgazda
Beállíás kérdése de egyébként egy sima 4+ éves laptop 4G RAM + Core i3 elvisz 20+ routert is simán, c7200-at NPE400-al vagy c3725/c3745-öt. Legyen jó IOS meg hozzá jó IdlePC. A itt van IOS is meg kikísérletezett IdlePC is hozzájuk. Én linuxot használok csak de amúgy Win-en is simán megy. QEMU-ba is van gy pici linux hostom fent, amit úgy raktam össze hogy van benne tftp meg ssh szervertől busybox-on át http szerverig minden, tesztelhetsz amit jónak látsz.
-
denko
senior tag
köszönöm szépen a válaszokat, akkor ráugrok, látom van cbt nuggets is securól.
Illetve kérdem azoktól akik már dolgoznak cisco -val.
Tudtok mondani pár céget ahol köztudtad hogy mindig keresnek friss ccna-sokat?
egy évembe telt munka mellet letenni CCENT-t és ma CCNA-t, és már nagyon váltanék a servicedeskről.Nyilván ami fent van munkakereső portálokon megtalálom, de vannak akik csak belső hálozatra teszik fel az allasokat vagy a saját weboldalra. Kiknél érdemes probálkozni?
(2 betüs kék brit oriást tudom hogy az 1ik
)
örök hála..
-
FecoGee
Topikgazda
A CSCO azonítót a papíron nézd meg, amit kaptál. Ha nincs ilyen rajta, emailben fogod megkapni a gratuláló levélben. Na ezt a CSCO számot add meg a Trackeren. Illetve elő kellene túrni a régi CSCO ID-t (mivel újítottál, kell hogy már legyen), és itt nyitni egy ticketet hogy vonják össze a kettőt.
-
Cyber_Bird
senior tag
A kozpontban vizsgakor kellett volna mondani, hogy neked ez a csco id-d es legyen kedves ez ala felvenni a vizsgat. (Ok elvileg latjak is milyen idjaid vannak) ezutan, nagyobb szivas lesz, mert a ciscovalmkell levelezni, hogy a kulon vizsgakhoz kapott kulon csco idkat osszevonjak... nekem is volt ilyen macera, mikor korabbi vizsgakozpontos vizsga utan eloszor regeltem a vuen, es az uj vizsgakozpontban siman kaptam uj id-t.
-
Cyber_Bird
senior tag
Bar ez mondjuk konyvben van es nem vizsgan, de igen, ott sem sokkal jobb a helyzet
Nekem is hianyzik egy:
-Mennyi ip kell/mennyi eszkoz lesz?
-Lesz novekedes, vagy a legkisebb ami megfelel az elozonek, az jo lesz?De szerintem a kerdes ugy ertelmezheto, hogy legyel szives szamold ki az osszes subnetet ami belefer ezek koze, es ird le ide nekem a subnetet meg a maskot.
koszi. (mivel ugye gyakorlasrol szol a dolog)mas:
Valaki keszul itt esetleg CCNP SP vagy CCIE SP-re? -
denko
senior tag
Fecoo, tartonod kell egy webinárt nekünk az emlékek felrissitésére és gyakorlásra(vicc)
A /22-öt én sem értem honnan vette elő a csoka.
Akkor most Valaki elmagyarázna a helyes választ pontról pontra szedve ha nem nagy terh, mivel nem hagy nyugodni a feladat már 3ik napja és falra mászok tőle..
-
Cyber_Bird
senior tag
kb 1 ev mulva eladova valik, mert kezdem kinoni a gepet, es le akarom cserelni egy rack-es kiepitesu serverre, valami hasznalhatobb xeon procival.
Amugy a macbook *magyar* kiosztas eleg borzalom, a us, viszont nem ilyen pocsek halistennek, ugyhogy az ajanlott
(az viszont mas kerdes, hogy ezen nem fog segiteni a kulso bill sem, mert a kiosztast ugyanugy atvarialja rajta)
A jovoben, ha kell: magyar kiosztas
-
zsolti.22
senior tag
Bezony
És már a weboldalon sem 4600-ért van kint, hanem 25880-ért. Hjuj, de boldog vagyok, hogy kihasználtam eztet!
Aha! Megvan az az áremlekedés! Az én könyvem hátuljára még 79.99 $ van nyomatva, akkor valóban emeltek 3 $-t(Megnéztem ciscopressen, valóban 82.99$ a bolti ár).
Jujjjj de jól jártunk -
vadito
csendes tag
Ez egy másik IPv5. wannabe architect először a LKLM-re posztolta, de onnan elhajtották: https://lkml.org/lkml/2015/12/10/295
a 'protokol' létrejöttének oka: "Because IPv6 is hard to use, and I wanted to keep look & feel similar
to IPv4. Problem with IPv6, is that those addresses are very hard for
humans to remember," -
crok
Topikgazda
Acknowledgments
Based on the hard work of "Stephen E. Deering" & "Robert M. Hinden",
from IPv6 project, as well as all previous TCP/IP developers
from DARPA.
While this document is largely based on RFC-2460, forget not that
the difference in D.N.A. between humans and monkeys is only 1%.
: D -
tusi_
addikt
Nekem kituztek az idopontot. Ha 30.11 ig leteszem, akkor 150%-ot kapok az eves bevetel mittomen milyen reszebol. Ha 31.12. akkor 100%, ha 31.01.16 akkor 0%.
AnyConnect kivetelevel mindig cli-ben tshootolok. Francba a CCP-vel. Gyerek koromban a CCCP hozta ram a fraszt, most egy C vel kevesebb, de a hatas ugyanaz
-
Cyber_Bird
senior tag
A vswitchben, es a letrehozott networkben is?
Erre gondolok:Tehat itt mindketton be kell kapcsolni acceptre.
(Nekem most rejecten van, mert nem hasznalom a funkcionalitast, de ez ne tevesszen meg.)Avagy, Cyberbird okosnak hitte magat, es csak utolag googlizott:[link]
Bar te mar eddig eljutottal, de hatha csak az egyik networknel kimaradt, es ez meg is oldja a gondod. -
crok
Topikgazda
Rosszul értelmezed a debug eredményét:
-ez itt az ARP kérés forrása, nem a keret forrása
IP ARP: sent req src 192.168.20.21 aabb.cc00.0100,
-ez itt az ARP kérés célja, nem a keret célja:
dst 192.168.20.1 0000.0000.0000 Ethernet0/0.Az ARP keret L2 forrása az interface MAC-je, a célja ffff.ffff.ffff.
Ha nincs válasz akkor lehet hogy a másik oldal
eleve nem is válaszol, mert mondjuk a másik
oldal netmask-ja nem /24 hanem pl. /30.. vagy /29.. -
FecoGee
Topikgazda
-
Cyber_Bird
senior tag
-
Cyber_Bird
senior tag
-
FecoGee
Topikgazda
Meg nincs sajnos.
Titles Covering All New Exams
Coming later in 2014, pre-order linked titles today:
CCNP Routing & Switching Complete Video Courses
CCNP Routing & Switching Official Cert Guide Library
CCNP Routing & Switching Foundation Learning Guide Library
CCNP Routing & Switching Portable Command Guide
CCNP Routing & Switching Exam Practice PackKewin Wallace irja majd a ROUTE-t ha jol olvastam.
Szerk.
Nov28-ra irjak. De Cisco-nal sosem tartjak a hataridoket
http://www.ciscopress.com/store/ccnp-routing-and-switching-route-300-101-official-cert-9781587205590
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Milyen videókártyát?
- Battlefield 2042
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Autós topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xbox tulajok OFF topicja
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest