- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TMontana88
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy ha szeretném elkezdeni a CCNA Discovery-t, van-e lehetőségem arra, hogy először csak 2 szemesztert csináljak meg? Tanfolyamra nem akarok járni, de lényegében az érdekelne, hogy szemeszterenként mennyibe kerül a vizsga? Valamint, hogy ez így ad-e vmi oklevelet, külön-külön, vagy muszáj mind a 4-et megcsinálni? Köszönöm.
-
tusi_
addikt
válasz
Hedgehanter #8192 üzenetére
A mi asankon csinaltam tessztet, tartos ping a 8.8.8.8-ra es az sem latszik. Az also ablak ures, pedig nem a tunnelben megy a csomag...
-
FecoGee
Topikgazda
iPexpert facebook oldalan megy a pletyka, hogy megszunik az INE. Kivancsi vagyok mennyi igaz ebbol...
-
tusi_
addikt
Csinaltam ma Tshootot ASA-n es a kovetkezobe botlottam.
Ha Packet capturet csinalok akkor outside iranyban semmi pakett nem latszodik, sem ASDMben, sem CLI-ben se drotcapaban....
Itt a leiras amit talatam utana es sem az ugyfelnel sem a mi asainkon nincs semmi - lathato - forgalom kifele.
sh cry isa sa peer x.x.x.x no a pakett szam....
-
FecoGee
Topikgazda
En is menni akarooook
-
Akiii
tag
HTTP2 ^o^
-
törölt tag
Nos urak, hivatalos könyvek megveve, 10 fejezet elolvasva, par reszt kiveve eleg szaraz a tema.
kerdesem: vasat nem tudok szerezni melohelyrol, ebay marad, mit erdemes keresnem, amivel gyakorolni tudok? Angolul tanulom, de ha van valakinel magyar doksi, könyv szivesen vennem, mar ha lehetek pofatlan. Minden segitseget orommel fogadok!
Elore is koszonom!
-
FeRkE
őstag
Valaki nem jön esetleg jövő héten a Cisco Techtorial 2015 rendezvényre? Tarthatnánk egy mini topik meetinget!
-
crok
Topikgazda
válasz
Hedgehanter #8175 üzenetére
Direkt írtam msg-body szűrést, így ha a regex-et úgy írod meg, hogy benne legyen mindkettő (vagy bármi.. mármint az IPSec és az ISAKMP üzenetek is, lehet |-al "vagy"-ot megadni) akkor benne lesz (: De ha más nem hát azt még mindig lehet, hogy az eddigi ömlesztett logokat megnézed, hogy mi a mnemonic-ja az általad értékesnek ítélt logüzeneteknek (IPSec és ISAKMP együtt) és megírod a regexet így:
(config)#logging discriminator VPN_FILTER mnemonics includes ?
WORD Specify a regular expression string for message filtering
(config)#logging discriminator VPN_FILTER mnemonics includes ISAKMP|IPSEC..vagy valami hasonló, nem tudom pontosan mit keresel de ez így megy.
-
Hedgehanter
őstag
A logszures mukodik de valahogy nem tudtam ravenni hogy az IPSEC meg az ISAKMP egyutt legyen benne, kulon-kulon kevesek mert fogalmam sincs mi okozza a problemat.
Egyebkent elkaptam egy idoszakot amikor megszakadt a VPN es az egvilagon semmi nem volt a log file-ban (VPN related) mielott megszakadt 5 perccel es 15 perc utan miutan visszajott. A syslog szerver kapja a debugging logot.
De 5 napja nem szakadt meg, hozzadtam a confighoz az sa lifetime kilobytes-t value-t es ugy nex ki segitett.
-
crok
Topikgazda
válasz
Hedgehanter #8127 üzenetére
Kiderült az ok? Jó a logszűrés?
-
zsolti.22
senior tag
Meg is jött a certem, amit Feb 2, 2015 dátummal adtak fel
-
FecoGee
Topikgazda
Ismerem. 10 evig aktiv ccie-nak kell lenni. Utana meg lehet venni az Emeritus statuszt. Evi 85 dolcsi. Viszont nem kell 2 evente ujitani. De nem is marad aktiv a statusz, ezert a Partner programban nem szamit az Emeritus CCIE. Writtennel ujra aktiv lehet, nem kell ujra labot is csinalni.
-
Akiii
tag
Nemtudom hanyan ismerték az Emeritus statuszt de ezen a héten mondta egy kollegam, hogy ő ebbe van aztan utananeztem:
-
tusi_
addikt
Milyen paranccsal tudom kideriteni egy ASR 1002 ban levo memory modul S/N-jet?
Illetve a sh tec ben van valami, amibol tudom?
-
FecoGee
Topikgazda
Vannak 2, 3, 5 es 10 m hosszu optikai kabelek. Legalabbis nalunk. Tipikusan az egyik rovid, a masik tul hosszu. Pl. tuti 6m-es kene, mert az 5m-es 10 cm-rel rovidebb, mint kene, de a legkozelebbi meret a 10m-es.
Eddig nem talaltam szep megoldast az elvezetesukre. Van valakinek valami jo otlete erre? Ha mar a 100. kabelt fuzod be eleg ganyul nez ki a dolog a szekrenyek oldalso gyuruiben. Szep hosszu szoke noi hajkorona lesz belole.Koszi!
-
tusi_
addikt
Keredes:
Ugyfelunk szeretne egy Identity Base Fw-t epiteni, amihez kell egy AD agent. Mindenkepen szukseges az ADagentet a LAN-ba telepiteni, vagy mehet MPLS-be is.
-
kowika87
tag
Sziasztok. Megkesve bar de torve nem, big respect Feconak az IE-hez.
Mas, ccp-t hasznalt mar valaki vpn-en? Az istenert se tudok fllash muveleteket vegrehajtani... Minden mas megy de ha fel akarok tolteni barmit a flashre hibara fut. Elvileg http vagy https-en megy minden forgalom?
Koszi
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #8157 üzenetére
Nekunk is vannak iranyelvek. De az ugyfel nem szol bele hogy RPVST-t hasznalok vagy MST-t (tudom, mst az engedelyezi a rpvst-t, csak pelda volt).
-
Cyber_Bird
senior tag
-
tusi_
addikt
-
tusi_
addikt
válasz
Cyber_Bird #8145 üzenetére
Erre nem sajnalja, de egy tisztesseges 4500 VSS re igen
-
tusi_
addikt
válasz
FecoGee #8144 üzenetére
Szvsz felesleges. A Rootguard csak a superior BPDU-ra ugrik, ha valamely switch root akar lenni. A Bpduguard meg minden BPDU-ra.
A Rootguardot ha jol felejtek csak a Rootokon kell kiadni az össze design portra, illetve csak az acces fele menokre.
A mi esetunkben ha a port bpdut kap, elobb vagja le a guard errdisabledbe, minthogy root inconsistent legyen a supervisor bpdu-tol.Aztan a fene se tudja. CCIE-s konfigolta, nem vitatkozom vele. Ez alapjan persze veled sem.
Szerintem ha akarhogy is, de a bpduguard ki van adva - global, interfesz - az levagja a portot. Mellesleg minden interfesz szinten megadva.... -
Cyber_Bird
senior tag
Nahat, ahhoz aztan tenyleg eleg lett volna akkor
De legalabb nem sajnalja ra a penzt.
Erdekes mert nalunk meg az ugyfel bgpzo edge L3SW-nek is sajnalja a penzt a 3560x-re, mert:
"ah az draga, majd o ker zyxell-re ajanlatot, mert a 8 eves mostani cisco sem megbizthato mar, kisporoltak belole az anyagot"
Erre nem tudtam mast kinyogni, mint hogy ilyen ez a mocskos kapitalizmus. -
FecoGee
Topikgazda
Kerdes az order of operation. Ebben most nem vagyok 100%-ig biztos, ki kene laborozni.
De szerintem ezert kell.
BPDUGuard global config + portfast --> minden portfast porton BPDUGuard engedelyezve.
Ha BPDU-t kap a port, akkor elveszti portfast tulajdonsagat. Mivel elveszti portfast tulajdonsagat, ezert normal STP port lesz, ezert nem ervenyesul rajta a portfast --> igy a BPDUGuard sem. Ez esetben jol johet a RootGuard, mivel a vegponton levo eszkoz STP-t futtat. -
tusi_
addikt
válasz
Cyber_Bird #8139 üzenetére
Szvsz a 2960 is nagyon megbizhato, es routing nelkul teljesen megfelelt volna arra a feladatra. 3 Vlan van rajta, data,voice,mgmt....
Mi rendszeresen csinalunk olyat, hogy VSS es aztan stackek es altalaban tok eleg a 2960.
A konfigja 1xu mint 1 faek, semmi extra. Kiveve, hogy a bpdu guard melle van egy routguard is konfigolva. Hogy minek? Jo kerdes -
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #8139 üzenetére
Igen, access switch. Mi is annak hasznaljuk. Eleg megbizhato, jo cucc.
-
tusi_
addikt
Viccesek itt a projektek
Pl mi VSS-t akartunk a coreba 2x 4500x-el, de nem kellet az ugyfelnek. Marad a kis HSRP.
Akkor mondtuk, hogy legyen a Core Stackban (2x 3750). Nem , HSRP. De az STP az marad PVST es csak a Master-ek nek lesz uplinkje.
Hmm..
-
tusi_
addikt
válasz
FecoGee #8124 üzenetére
Semmi extra. Egy tap, minden layer 2 ben. Gozom sincs, miert lett 3750X rendelve, a kis 2960x-ek böven elegendök lettek volna Stackelve.
Ami az erdekes, az X-eknek nincs SFP Uplinkje, külön modul kell bele. Ha együtt rendeled a switchel, akkor 200$, ha külön, akkor 500$.
A beszerzesunk elfelejtette megrendelni, most utorendeles van, ami persze draga. Igy csak a Stack master lesz a Core-ra kötve. Ha az kiesik... Pech
-
FecoGee
Topikgazda
Szia!
Igen, az uj topikok foleg a Vol2-ben vannak.
A written es lab blueprintet hasznaltam termeszetesen (lab blueprintet betoltam Evernote-ba es minden pont ele tettem checkboxokat. Igy konnyen kovettem, hol tartok). Ezeket nem hasznaltam, amiket kuldtel, nehany Cisco 360 labot viszont vegigtoltam. Koze nincs az igazihoz. Se meretben, se nehezsegben.
-
crok
Topikgazda
válasz
Hedgehanter #8121 üzenetére
-
Immy
őstag
Sziasztok!
ASA 8.2(1)-nél, ha a konfigban csak ennyi bejegyzés van:
no snmp-server location
no snmp-server contact
snmp-server enable traps snmp authentication linkup linkdown coldstartAkkor engedélyezve van snmp default (public) community string-el vagy sem? A configuration-guide-ban eléggé eltérő kijelentéseket látok arra vonatkozóan, hogy ha nem adok meg community stringet, de "snmp-server enable traps ..." parancsot használom, akkor mégis használja a "public"-ot read-only-ként.
Szerintetek?
-
oleeg
tag
Sziasztok!
Játszott valaki IOS XR-on multicasttal? Főleg, ha XRv-t tesztelt. Lenne pár kérdésem.
Kezdek meghülyülni...
Köszönöm:
oleeg
-
crok
Topikgazda
válasz
Hedgehanter #8118 üzenetére
logging discriminator FILTER msg-body includes [regex mit látni akarsz]
logging buffered discriminator FILTER 512000 -
Hedgehanter
őstag
Router logging filtering letezik? syslog serverre kuldenek debugging logot de csak VPN log erdekel. Az ASA-n van ez de routeren nem lattam.?
-
crok
Topikgazda
válasz
zsolti.22 #8115 üzenetére
A switch-en van mls qos valszeg' és a default értékeket vagy nem változtattad meg vagy az alábbiakra illenek: nézd meg, hogy a konfigban van-e wrr-queue bandwidth parancs és hogy az interface-ek alatt van-e WRR parancs.. Ha van ha nincs wrr-queue bandwidth *de van* mls qos akkor él a WRR queuing és lesz csomagdobás az interface-eken (sh ). A TCP meg szépen szabályozza lefelé a window-t és így lesz max 30..35Mbps a forgalom MLS QOS-el és max. ha gigabitre teszed - ugyanis a wrr bandwidth parancs fordított arányt ír le és 100Mbps-nél a default class-ra (CoS 0/DSCP 0) asszem 3-at mond, vagyis 100Mbps/3 tehát 33Mbps.. az bele is illik az eredményedbe.. Nadeha' a gigabit-re kötöd akkor már 1000Mbps/3 tehát 333Mbps, vagyis ki tudod hajtani a netkapcsolatod.. (Egyszer felhoztad volna már ezt és mintha 2950-et írtál volna de 2960 volt, nagy a különbség a konfig módja közt - de az elv ugyan az.)
-
zsolti.22
senior tag
Van annak valamiféle műszaki magyarázata, hogy:
- van egy 892FSP router 8 L2 és 2 L3 porttal, mindegyik gigás
- van egy 2950 rákötve erre a 892FSP egyik gigás portjára, viszont a switchnél csak az egyik 100-as portra van kötve a kábel másik vége
- a router és a switch között 802.1Q van
- van még egy UPC-s internet, ami mondjuk 120/10 megás és a router egyik WAN interfészére van rákötve.
A kérdés: miért csak kb. 30-35 Mb sávszélt lehet mérni, ha a swtich csak 100-as porton kapcsolódik a routerhez és miért lehet mérni a max sávszélt, ha mindkét oldalon gigás kapcsolattal áll össze a trönk? -
FecoGee
Topikgazda
-
Cyber_Bird
senior tag
-
quby
őstag
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
acsadorjan #8106 üzenetére
Ha van CCIE az irjon nekem is
-
acsadorjan
csendes tag
Srácok !
Érdeklődni szeretnék , hogy közületek van e olyan személy.. , aki Anglia területén ebben dolgozik ? ( CCNA , CCIE )
Aki magára ismer.. , írjon egy privit ! Köszi !
Némi információra lenne szükségem !
Üdv Srácok !
-
-
FecoGee
Topikgazda
INE ATC es Workbook-ok. Valamint Certification Guide, Routing Bits, blogok, forumok. Az ATC annyira alapoktol epit fel mindent hogy felesleges atnezni a regebbi anyagokat.
Ha elkezded es elakadsz vagy kerdesed van, szolj batran, es probalok segiteni.
-
Akiii
tag
válasz
FecoGee #8100 üzenetére
jó olvasni ezeket, h milyen dolgokon mentél át
Van egy updatelt listad, h milyen forrasokat hasznaltal az IEhez vegul? Regebben lattam egyet a blogodon nemtudom viszont, hogy up to date -e.
Egy ideje mar jatszom a gondolattal, hogy elkezdjem en is valahol de sajnos munka, munkabol adodo utazas illetve pozicio valtas miatt valahogy mindig hatterbe szorult. De szerintem most valamikor tavasszal végre raveszem magam es elkezdem addigra megprobalok beszerezni mindent.
Azon gondolkoztam meg, hogy erdemes-e ujra atolvasni a CCNP, CCIP anyagokat vagyis legalabb azokat a reszeket amik a v5 blueprintbe benne vannak, hogy felelevenuljenek de ahogy mondtad szerintem IE tanulassal ugyis atismetlodnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest