- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Gamer headsetek a felsőkategóriából
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Milyen széket vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Tuning kezdőknek
- 3D nyomtatás
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
-
PROHARDVER!
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FecoGee
Topikgazda
Eddig ki tudtam kerulni es hasznalni egy template-t amit osszeraktam, de sajnos most mar nincs tobb kibuvo. ISAKMP, SA, crypto map, IKE es a tobbi szornyuseg a teriteken a CCIEv5 miatt.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz szunyog199 #7095 üzenetére
OCG-bol erdemes keszulni, az mindent lefed szerintem ccna elmelet + gyakorlat vizsgahoz. Erdemes lehet meg a gns3vault.com-on is szetnezni es azokat a laborokat megcsinalni.
Ha visszakeresel a forumban, egyebkent fogsz talalni reszletesebb leirast is. -
szunyog199
tag
Sziasztok!
CCNA vizsgára készülök, érdeklődnék, hogy a vizsgán milyen gyakorlati feladatok szoktak lenni? Miből érdemes készülni? Vannak-e mintafeladatok, természetesen megoldással?
Elméleti részre miből készültök? Mik azok a témakörök amiket ,,jobban,, érdemes megnézni? Minden infót a vizsgára való felkészülésből és magáról a vizsgáról szívesen fogadok. Köszönöm! -
FecoGee
Topikgazda
A TSHOOT az gyilkos. Itt a pelda topologia a Cisco Live-rol a v5-hoz.
https://ccie4all.files.wordpress.com/2014/06/cciev5_tshoot.png
Ticket 1 peldaul legyen (en talaltam ki) hogy R30 (mire megtalalod fel perc) nem tud telnetelni R29-re. Es ez egy kozepes nehezsegu ticket. De az MPLS-ben meg szebb ticketeket tudnak kitalalni.
-
tusi_
addikt
válasz FecoGee #7091 üzenetére
En csak egyszeruen ertelmet nem latom annak, hogy legyen egy CCIE papirom, holott a tapasztalatom sehol. Az, hogy egy topologiat felhuzok a labor alapjan az nulla. Azt hiszem a Te bloggodon irta valaki a traffic shaping resznel, hogy ha valaki meglat egy CCIE labor alapjan felhuzott halot egy mukodo kornyezetben, az jobb, ha menekul.
A tapasztalat azert is fontos, mert a vizsga elso resze az TSHOOT, es itt mar nam a CCNP szintu tshoot van, hanem komoly. Itt nem lehet szerintem a sima ping, traceroute parancsokkal ledaralni a vizsgat, komolyabb felkeszultseg , tapasztalat szukseges. Amugy meg sok olyan dolog van benne, amit igazabol ritkan, vagy soha nem fox felhasznalni. Gondolok itt multicastra, vagy FR-re. Multicast lehet, hogy lesz, ha egy ISP nel vagy es TV-t szolgaltattok, vagy konferencia hivasokat aliitotok be, de normal esetben nem talalkozol vele.Ha R/S srac vagy, ZBFW-re sem lesz szukseged, amit meg a vizsgara megtanulsz, az keves, hogy egy igazi vedelmet nyujtani tudj. En is felhuzok egy ZBFW-t, de egy syn attack elleni vedekezes, hogy hany halbconnection utan bontsa a kapcsolatot, vagy melyik application layer parancsra - get, delete.... - reseteljen, vagy droppoljon az mar komolyabb tudast es tapasztalatot igenyel. Ez persze csak az en velemenyem, en igy latom.
Ha nem leszek soha CCIE, nem nagyon razna meg, viszont CCNP vel es tobb ev tapasztalattal siman elvagy. Itt nem nagyon lattam meg olyan hirdetest, hogy CCIE-t kerestek volna. Most jelentketem egy olyanra, ahol CCNP/CCIE volt a kiiras, megvolt a telefonos interjues nagyon jol sikerult, holott a tudasom kozel sem CCIE szintu. A hirdetesek legtobbjeben nem is kerik a viszgat, ha igen es ervenyest kernek, az tuti a Cisco-s bonuszra hajt, nem az igazi tudasra. Jelenleg tobbre ertekelem a tobb eves dinamikus tapasztalatot - minden nap csinalsz valami fontosat, komoly dolgot - mint a CCNP certet.
eat, sleep, play, replay
-
FecoGee
Topikgazda
https://learningnetwork.cisco.com/docs/DOC-16458
-
FecoGee
Topikgazda
En is ezt mondtam, megis neki futottam. Nem vagyok benne biztos hogy evek tapasztalataval ANNYIVAL kozelebb vagy a sikeres vizsgahoz. Persze szamit, de nagyon jok a workbook-ok, ha erted a technologiat eselyes szerintem komolyabb tapasztalat nelkul is. Sok 0 perces CCIE van a piacon (foleg India, Kina). Mas kerdes hogy mikor munkat keres hatranyban lesz. De a vizsga leteheto.
-
tusi_
addikt
CCIE hez en meg nagyon keves vagyok. Majd 5-6 ev mulva, ha addig sikerul nagy tapasztalatot szerezni igazi porgos melohelyen, ahol nemcsak portokat kacsolgatsz le-fel, akkor azt mondom neki megyek. De ha nem, akkor sem leszek elkeseredve. Ahogy Crock mondta egyszer, olyan emberek dolgoznak nala, akiknek megvan az a megfelelo tudas, hogy ne keljen papirral bizonygatniuk.
[ Szerkesztve ]
eat, sleep, play, replay
-
tusi_
addikt
válasz Cyber_Bird #7085 üzenetére
Meg van 2 ev egy hetem a recertig, van idom agyalni. VRF megy, VSS-el napi kapcsolatom van - VSB nalunk - nem szakadok meg
De azert kicsi bosszant, hogy mar egy ev elment..eat, sleep, play, replay
-
FeRkE
őstag
-
tusi_
addikt
válasz FecoGee #7081 üzenetére
Szuper. CCNP hoasszabitasra nem elég a sima TSHOOT, meg kell tanulnom új dolgokat is. Ami nem gaz, "verprofi vagyok" VRF Lite-ban, de akkor is bosszant Az uj CCNP-nek uj szama van. Ez is hosszabitja a regi vizsgam, vagy mert uj dolgok vannak benne, mind a 3-t le kell tennem?
eat, sleep, play, replay
-
vadito
csendes tag
CCIE v5 OCG ugy tunik elnapolva:
"Thank you for placing your order with Cisco Press. We regret to inform you
that the following item(s) from your order ..... have been cancelled:CCIE Routing and Switching v5.0 Official Cert Guide Vol 1
We apologize that we were unable to fulfill your order within the time frame we originally indicated.
" -
tusi_
addikt
válasz Hedgehanter #7075 üzenetére
En nem a rossz IP miatt gondoltam a PARPot. Nalunk mindennapos, hogy valaki a szobában felkonfigol egy AP-t, amikor berakom a helyére, - másik VLAN - akkor a rossz lanbol kap IP-t. DHCP szerverben törölni kell, reboot és kapja a rendes ip-t.
Amiatt gondoltam a proxy arpot, mert mint írtad mozogni is tudsz vele. Namost ha másik vlanbol kap IP-t, akkor másik GW-t is kap, ami az adott Vlanban nem LEHET jo. Viszont, ha subnet maskok úgy vannak megadva és a routeren megy a PARP, akkor átkapcsolja a csomagot. De ezek szerint nem. Következő tippem, hogy lehet éppen akár bármi más is
eat, sleep, play, replay
-
Hedgehanter
őstag
Nem proxy arp a hibas.. Kikpacsoltam minden letezo helyrol es meg mindig kapom az IP-t a wrong range-bol. Csinaltam egy teszt vlan-t kiszedtem a trunk port-bol az uj vlan-t connect laptop es jon a rossz IP. Wireshark ban latom hogy DHCP requestre jott a valasz a servertol... IP helper sincs sehol..
-
FecoGee
Topikgazda
Itt a blogjan a cikk. Szerintem csak atdolgozzak.
Jepp, vrf. Legjobb.http://www.ccnaskills.com/ccnp2014-1/
-
Akiii
tag
Azt tudom, hogy az elso generacios ASAknal az 5505ben lehetett csak SVIt csinalni de az uj X generaciosban lehet valamelyikben? 5515-Xet forgatok es ugy nez ki, hogy nem viszont az 5512-Xrol sem talalok semmi infot vlan interfaceel kapcs.
valaki tudja esetleg?
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz Hedgehanter #7067 üzenetére
Jah nekem is par honapja lett beszerezve, bar szerintem jan 29-ig eppen meg le tudnam rakni, de akkor mar minek, inkabb az uj tananyagot csinalom meg (az is egy indok, hogy halogassam)...
-
-
FeRkE
őstag
válasz FecoGee #7065 üzenetére
Bizony, ahogy az várható volt. A régi vizsgák 2015 jan 29-ig tehetőek le.
Pár újdonság:
The new version provides candidates with more current and forward looking educational topics, emphasizing IPv6, Cisco StackWise, Virtual Switching Services (VSS) and Dynamic Multipoint VPN (DMVPN). -
FecoGee
Topikgazda
Uraim, bejelentettek az uj CCNP-t.
-
quby
őstag
válasz Hedgehanter #7056 üzenetére
Egyszer tapasztaltam én is, de azt hittem valami tudatlansagom következménye. Akkor wiresharkoltam is, és a gép a DHCP requestben elküldte a régi IPjét mint "kivànt IP" és meg is kapta. Igazság szerint ez elöször egy "linkcisco" switchen volt ami produkál néha furcsaságokat, aztan kiprobaltam egy 2950 es ott is ez olt a helyzet....azt hittem hogy én misconfig-oltam valamit...de akkor nem...megnyugodtam.
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
tusi_
addikt
-
FecoGee
Topikgazda
válasz Hedgehanter #7058 üzenetére
Passz... Szerintem nem kellene mennie.
-
Hedgehanter
őstag
-
FecoGee
Topikgazda
válasz Hedgehanter #7056 üzenetére
Nem kene mennie. Hacsak nem vlan membership szervert. Wireshark-kal kiderul hamar az ilyen. Lehet nem ker IP-t a gep.
-
Hedgehanter
őstag
Erdekes esetbe futottam bele ma: 2960 switch, VTP domain client, 4 vlan (1 voice) es amikor az egyik portbol a masikba csatlakoztatom a gepet ami egy masik vlan-ban van nem kapok masik IP-t a regi vlan-bol valo IP megmarad ugy hogy tudok vele menni mintha az elozo vlan-ban lennek. Ha shut no shut-ot csinalok megjavul. Kiprobaltam az legujabb IOS-el es ugyanaz tortenik.
Kiprobaltam egy masik switchen es ugyanaz tortenik amig nincs shut no shut a regi vlanon maradok IP val mindennel? Ez egy feature?
-
Gesztiboy
tag
Sziasztok!
Kicsit offtopic, de van közületek olyan, aki a Győrben lévő Széchenyi István Egyetemen végzett illetve tanul mérnökinfó szakon? Sajna nem jött össze elég pont, hogy bejussak az Óbudai Egyetemre, így valószínűleg Győrbe kell majd utazgassak.
Cisco CCNA \ CCNP
-
VeryByte
őstag
válasz Hedgehanter #7051 üzenetére
Kéne egy AnyConnect telepítő Win-re. Valakinek van?
Cisco letöltési oldalon nem találtam, bár lehet én vagyok a béna."What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
VeryByte
őstag
Csak az a baj, hogy a műtét sikerült, de a beteg meghalt.
Sajnos nem működik a dolog, mert dobálja a VPN kapcsolatot.
Kicsit átgondolva logikus is.
Az USB Redirector (ami ettől függetlenúl egy rettentő jó cucc) hálózaton keresztül osztja meg az USB-s eszközöket és azt lokálisan látod.
De a Cisco VPN kliens kapcsolódáskor elveszti a saját hálózat adatait és felveszi a partner hálózatét. Innentől pedig elveszti az USB Redirector által megosztott eToken-t is, és mivel nincs token, nincs tanusítvány, ezért eldobja a kapcsolatot.Mókás.
Még egy esély van, ha Hyper-V helyett VMWare-t használ az ember, mert abban viszont van USB megosztás.
Ez lesz a következő próba.
Azaz pont az amit Te csinálsz.
Viszont ez az USB Redirector baromi jól használható mondjuk elektronikus aláírásra, esetlegesen hardverkulcsos szoftver használatára.
[ Szerkesztve ]
"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
VeryByte
őstag
Persze.
A gond az, hogy a Cisco VPN Client nem támogatja a Win8.1-et.
Kerülő megoldást alkalmaztam.
Win8.1-re nativ Hyper-V-vel feltettem egy Win7-et és USB Redirectorral áttoltam neki az eToken-t. Na ott megy így szépen.
-
VeryByte
őstag
Srácok,
nem vizsgával kapcsolatos a dolog, de lenne egy kérdésem.
Adott egy külső cég, akihez Cisco VPN Client-tel tudnánk bemenni.
Ehhez egy SafeNet eToken is társul.Namost, ez teljesen jól működik Windows 7 x64 alatt.
Nekem viszont Windows 8.1 x64 alá kellene.
Van erre valami lehetőség?
Előre is köszi bármilyen ötletet.
A VPN client kapcsolat felvételkor "terminated locally by the Client" üzenetet tol. Reason 403: Unable to contact the security gateway.
Viszont a Cisco Client log-ja azt mondja, hogy a certificate-et nem tudja beolvasni, Reason: store empty.
-
laszak
tag
CCNA ugye meghosszabbítható CCNA security-vel? (640-554 IINS)
Ilyenkor CCNA, CCNA security címek együttesen meglesznek?Idén okt végén jár le, de már aug-ban mennék a vizsgára.
Mennyivel előtte érdemes menni vizsgára?[ Szerkesztve ]
-
tusi_
addikt
válasz Cyber_Bird #7034 üzenetére
Ennyire lojalis azert ne legyel Ha kifizetik es nem kotnek oda meg par evre, akkor hajra. Ha meg maradni szeretnel, akkor meg jo is.
Vesziteni nem vesztesz vele, csak a piaci erteked no. Max kevesebb sort ihatsz, mert hulye papirokra koltotted az arateat, sleep, play, replay
-
FeRkE
őstag
Voltam ma 640-911-ből, nem volt nehéz. A vizsga fele alap dolgok, másik fele nagyjából Nexus specifikus dolgok, de azok is eléggé alap cuccok. Kb másfél hetet tanultam rá, Todd Lammle & John Swartz könyvét olvastam el, Indroducing Cisco Data Center Networking Study Guide-ot. Készülök tovább a 640-916-ra., ez kell még a CCNA Data Centerhez
-
Cyber_Bird
senior tag
Detto igy vagyok vele en is.
Igazabol nekem van dontesi lehetosegem, hogy magamnak fizessem, vagy a ceg fizesse, de mivel a jelenlegi munkahelyemen mar a ccnp szintet sem tudnam kihasznalni, igy hiaba fizetnek ki, inkabb magamnak fizetem, mert igazabol a sajat erdekem, nem a cege. -
-
FecoGee
Topikgazda
válasz suomalainen #7030 üzenetére
Valaszthatsz a web feluleten, hogy papir alapon , vagy pdf-ben kered.
-
kowika87
tag
Ha van időd és tudsz tanulni, akkor én mindenképpen csinálnám. Ha meglesz a ccnp akkor meg bemutathatsz a főnőknek, nem támogattak - te sem támogatod tovább.
Persze ez nem papír függő de nagy előny ha megvan a cert, a cégnek ettől is függ a partner levelje (ha jól tudom). -
Mr.csu
csendes tag
sziasztok,elbizonytalanodtam kíváncsi lennék a véleményetekre.
Egy cégnél dolgozok amelyik egy nagyobb IP hálózatot üzemeltet dolgozok cisco eszközökkel és a raktáron lévő tartalék eszközöket kihasználva gyakran laborozok is.Egy idő után fejembe vettem hogy a gyakorlat mellé jó lenne a papír is és megcéloztam a CCNP vizsgát.Munkáltatóm sok sikert kívánt hozzá és biztosított hogy ezt csak saját zsebből tehetem meg.Első lépésként 45 ezresért sikerült az ICND1 vizsga ,megkaptam PDF-ben a CCNT bizonyítványt és elbizonytalanodtam a folytatást illetően.HA a fényességes Allah megsegít és nem bukok, CCNP-ig még akkor is 200 ezrest kell kiköhögnöm vizsgadíjakra ami után lesz még egy PDF bizonyítványom aminek érvényességéről lehet hogy soha semelyik állásinterjún senki nem veszik a fáradtságot hogy megnézze az érvényességét.Szerintetek érdemes folytatnom vagy most csak elszórok negyed milliót?
-
FecoGee
Topikgazda
Van kozuletek valaki aki koveto a tanulasra forditott idot? Excelben, papiron, online? Ha igen, van egy nagyon tuti oldal, a paymo.biz. Mindenfele riportot lehet generalni, van mobilra is app hozza. Gyakorlatilag taskokat definialsz es elinditod a programban az orat, igy latod az ido raforditast. Tok jo.
-
Cyber_Bird
senior tag
En probalkoztam (ill jelenleg is programozgatok benne hobby projecteket)
Szerintem tetszoleges online forrast hasznalva jol lehet haladni, nem kell specifikus konyv vagy ilyesmi.
A nyelv szepsege, hogy nagyon megengedo, es logikus, tahat ha programoztal mar mas OO programnyelvben(elsosorban szerintem a manageltekkel hasonlithato ossze, pl.: java, c#) akkor nem lesz nehez dolgod.
Ha nagyon az alapoktol szeretned, akkor ajanlani tudom esetleg a Codecademy-t.
Angol tudas termeszetesen szukseges, dehat mihez nem, ami IT[ Szerkesztve ]
-
Akiii
tag
valaki probalkozott python tanulással? valami jo material?
-
Hedgehanter
őstag
Meghalt egy Cisco Unity 5.0 verzio server es van backup de nincs media. Esetleg valakinek van egy ilyen verzioja keznel?
Government ceg es egy failover configuracioban volt a 2 unity box a primary dead. Kulon backup tape unit van a unity servereknek de 2008 ota nem volt mentes. 3 eve meghalt a ceg aki felugyelte a telefon halozatot es nekunk nem szoltak hogy nezzunk mar ra a telefonukra is neha.
De mikor lesz kesz?[ Szerkesztve ]
-
vadito
csendes tag
Ha a 7940-rol hivsz, a hivas esetleg nem szakad meg ~30s utan?
NAT gond eseten szokott ilyen jelenseg lenni.
Mondjad a telefonnak, hogyvoip_control_port: 5060
start_media_port: 10000
end_media_port: 11000
nat_enable: 1
nat_address: "akarmi.no-ip.org"; opcionalisan ip
nat_received_processing: 1Milyen routert hasznalsz? A media portokat vagy be kell forwardolni, vagy a NAT-nak tudnia kell kezelni.
Szerveren is erdemes benyomni a nat traversalt, asterisk eseten ahogy mar irtak a klienshez fel kell venni egy nat=yes; beallitast.
Ha nagyon nem megy, a telefonra be tudsz telnetelni es debug sip-state; debug sip-messages; debug sip-state
alapjan lehet okoskodni mi lehet a baja. Erdemes megnezni a show config-ot is, mert ha tftp-n letolt bootolaskor egy config filet, nem torli ki a korabbi olyan valtozokat amiket az uj config nem tartalmaz, be tud ragadni mindenfele korabbi beallitas. -
fogi
tag
válasz pankers #7013 üzenetére
Kipróbáltam, nem segített.
Ilyen beállítása van:
NAT Address: Displays the WAN IP address of the NAT or firewall server.Ide beírtam a stun.ekiga.net IP címét, de nem változott semmi.
Mondjuk nem tudom mi az, hogy displays, amikor nekem kell beírni kezecskémmel az IP címet, addig annyit mutat a mezőben, hogy UNPROVISIONED.
Ráadásul a SIP szerverhez írhatok IP címet és FQDN-t is, feloldja, ide csak IP címet lehet. Érdekes, hogy egyik IP címet fel tudja oldani, a másikat nem.Ha jó értem, NAT-nál a bejutás a privát címre a problémás. Ez én esetemben úgy tűnik az működik...
-
pankers
csendes tag
Szia,
Nem vagyok még nagy guru a voip témában, nemrég kezdtem el foglalkozni vele az Asterisk üzemeltetése kapcsán...de hátha segít.
Szerintem ez biztos NAT probléma lesz. Itt a cégnél mindig publikus fix ip-t kapnak a hardphone-ok és kinyitom nekik az összes portot.
Mivel a UPC lakossági efiknek nem dobálja a fix IP-t főleg nem egy végpontra többet ezért marad a STUN adta lehetőség.
Lényegében a NAT okozta problémákat kezeli UDP esetén.
Tipikus kliens-szerver modell-re épül. A kliens a hardphone-od a private hálózatba a szerver meg a nyilvános hálózaton helyezkedik el.Az alábbi publikus stun szervert tudom ajánlani: stun.ekiga.net --> az IP telefon web-es felületén adtam meg Linksys esetén NAT Support Parameters fül alatt, szerintem ciscoéknál is kb ugyan ez.
MÁS:
A két végpont közötti forgalmat wiresharkkal nézted de ehhez port mirroring-ot konfigoltál? Cisco sw-n nem tudjátok hogyan lehet?
Üdv.
MoZ
-
fogi
tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni.
Van egy Cisco SPA504G telefonon és egy régebbi 7940.
Ugyan arra a switch-re vannak dugva, a hálózat 100%-ban ugyan az.
Az 504-es hibátlanúl működik, hívás, fogadás OK.
A 7940 kifelé hív, bejövő híváskor csörög, de utána néma mindkét irányban.NAT mögött vannak, először arra gondoltam, hogy a régebbi nem jól kezeli a NAT mögötti működést.
Próbáltam többféle firmware-el, minden létező beállítással, a helyzet ugyan ez.
Ha direktbe beledugom az UPC-s Ethernet kábelt, működik hibátlanul mindkét irányban.Ma megnéztem Wireshark-al és érdekes a helyzet:
A TCP-s SIP csomagok jönnek mennek rendesen, de ezt tudtam, mert tárcsáz és csörög, ha hívják.
Az UDP-s RTP csomagok befelé jönnek a SIP szervertől, de kifelé nem. Azaz csak bejövő RTP csomagok vannak az adatfolyamban. A jól működő 504-es esetében minden bejövőre jut egy kimenő, ez a normális működés beszéd közben.Tehát a kérdés, hogy ez hogyan lehetséges? A telefon nem állít össze kimenő csomagot, mert valami hiányzik hozzá? A bejövőben benne vannak az IP címek és a portok...
Vagy pedig elkészíti a csomagot, de nem jut KI (!?!) valamiért a NAT-on? Ebben az esetben nem kellene mutatnia a Wireshark-nak a csomagot? -
Immy
őstag
CCNA-sec vizsgához elég a packet tracer, vagy van olyan rész a tananyagban amihez kellhet a gns3?
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Gery15
addikt
ICND1-es vizsgán mire számíthatok? Mire készüljek, gyúrjak rá jobban?
HyperX
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz Gesztiboy #7003 üzenetére
Kevesbbe jo fizu, de olyan melo amit szeretek, nem kerdes
A penz csak egy bizonyos szintig boldogit(ha idegbajt kapsz az ID10T hibaktol, akkor meg plane), karriered szempontjabol az utobbi sokkal jobb lepes, ha meg tenyleg utolered a jelenlegi fizud mondjuk 1 even belul, akkor szerintem siman megeri. En speciel utalok olyan melot csinalni, ami nem erdekel, sokkal kevesbbe vagyok lelkes olyankor, es ez meg is latszik a munkamon(meg az altalanos kozerzetemen).Plusz akar mar rovid tavon is jobban johetsz ki ha fizetik a tanfolyamokat vizsgakat.
[ Szerkesztve ]
-
Gesztiboy
tag
válasz kowika87 #7000 üzenetére
Dettó ugyanez. Annyi különbséggel, hogy jó pár éve, hogy tolom self-study-ban a Cisco-t és (ha minden jól megy) hónap végén még egy vizsgát teszek, utána végre meglesz a CCNP!
Viszont úgy tűnik, a közeljövőben adódik Nekem is egy olyan munkalehetőség, hogy 99%-ban Cisco-s meló. Viszont a fizetés nagy valószínűséggel kevesebb lenne, mert ebben az ágban még Juniornak számítanék, hiába lesz meg a CCNP-s papírom. A fejvadász, aki által kapcsolatba kerültem a céggel, azt mondta, utol fogom érni a jelenlegi fizetésem.Ti hogy döntenétek? Jó fizetés, "unalmas" munkahely (értsd "nem tudok levelet küldeni" és hasonló júzer hibák) VS. Kevesebb fizu kezdetben, 99% Cisco-s meló, fejlődési lehetőség, cég állná a későbbi Cisco-s vizsgákat.
Szinte minden ismerősöm az elsőt javasolta...
Cisco CCNA \ CCNP
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz FastEthernet #7001 üzenetére
Szia!
Eloszor cisco ccna/ccnp.
Vagy meginkabb, parhuzamosanSok helyen nem erdekli oket a diploma (tipikusan kkv-k, illetve modernebb nemzetkozi cegek), csak a tudas es a tapasztalat.
Jonehany multi eseten ugyanakkor elvaras, hogy diplomad is legyen, hiaba vagy jo szakember nem tekintenek el tole es vagy nem vesznek fel, vagy kevesebb penzert.
[ Szerkesztve ]
-
FastEthernet
csendes tag
Sziasztok!
CISCO képesítések szerintetek érhetnek annyit diploma nélkül is, mint diplomával? Azon gondolkodok, hogy diplomát szerezzek (megfelelő szakon persze) és csak utána Cisco CCNA/CCNP. Vagy csak CCNA/CCNP is elég lenne a mai világban? Nektek mi a véleményetek erről?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Nők, nőügyek (18+)
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Óra topik
- Suzuki topik
- Path of Exile 2
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Gamer headsetek a felsőkategóriából
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
- Iphone 16 pro max 256gb istyle. 2027.10 ho.-ig garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest