- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Tuning kezdőknek
- Milyen videókártyát?
- 3D nyomtatás
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- CPU léghűtés kibeszélő
-
PROHARDVER!
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FecoGee
Topikgazda
Elsőt ismertem, másodikról még sosem hallottam. Crok biztos tudta
bgp bestpath as-path ignore --> hidden command, ignore AS-Paths
bgp bestpath as-path multipath-relax --> hidden command.
We can load-balancing at Best Path Selection step 4, we do not have to go until Step 9.
Same number of AS numbers, not the same AS numbers.
We can load-balance between different SPs without go to Step9 in Best Path Selection.[ Szerkesztve ]
-
tusi_
addikt
Segitseget kernek a guruktol.
Asa
Van 3 halozatoom, inside, outside, dmz.
object network inside_lan
subnet 10.0.0.0 255.255.255.0
nat (inside,outside) dynamic interfaceobject network dmz
subnet 172.16.0.0 255.2552.255.0
nat (dmz,outside) static x.x.x.xobject network web_out_ip
host 20.0.0.20object network web_server
host 172.16.0.100
nat (dmz,outside) static web_out_ip service tcp www wwwaccess-list out_2_web permit tcp any host 172.16.0.100 eq www
access-group in interface outsideHa kintrol be akarok http-zni a dmz-be, akkor az acl muxik, mert szamlalja, de ha a packetr traceren nezem, akkor NAT hibat ir ki es a kifele meno natot okolja, mint hiba (a kifele meno nat, amikor a server akar a netre menni, a masodik bejegyzes.)
Elore kene vennem a http-s natot, egy bevor auto_NAT-al? Egyik exaemplaben sem lattam hogy sorszamoztak volna.eat, sleep, play, replay
-
crok
Topikgazda
válasz FecoGee #6297 üzenetére
Ha ilyesmit akarok mutatni akkor felnyomom ide: http://pastebin.com/
Linux alá van progi, amibe ha pipe-olsz valamit felnyomja és megadja, hogy mi lett a linkje (: -
FecoGee
Topikgazda
Ez sem rossz:
[ Szerkesztve ]
-
-
tusi_
addikt
Most komolyan, miert kellet az ASA 5520-al az ISAKMP keywordot IKEV1-2 re cserelni??
eat, sleep, play, replay
-
FecoGee
Topikgazda
Egy gomboc fagyi 2,5£ itt, WTF???
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
holnap megyek 2. szmszter packet tracert záró vizsgára. Tudtok segítséget adni mire figyeljek oda ennél a vizsgánál, mennyire kérnek komoly acl-ket? PAT és ACL még nem megy annyira és sajnos munka mellett nem is volt időm rendesen begyakorolni...
#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
válasz MITsoultions #6287 üzenetére
Szegény FecoGee meg pont most van Londonban
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
FecoGee
Topikgazda
Na és erről hallottatok már?
- The 3 rules to set Forwarding Address (ASBR) [AND logic between 3 rules] - applies for normal areas
1.) External interface running OSPF
2.) External interface not passive
3.) External interface is multiacess network type (broadcast or non-broadcast)- Rules to use an LSA with Forwarding Address set (all other routers, doesn't apply to ASBR) [OR logic between rules] - applies for normal areas
1.) FA must be O or O IA route
2.) FA with connected route MUST be running OSPF on egress interface (can be passive, no need for neighborship on the interface)Úgy érzem nem mélyítik a tudást hanem elbizonytalanítanak és új tudást adnak
[ Szerkesztve ]
-
FeRkE
őstag
-
FecoGee
Topikgazda
Uraim, kapaszkodjatok.
OSPF preferencia ahogy tanultuk:
intra - inter - E1 - E2 - N1 - N2
És ahogy itt mondják:
E1/N1 preferred over E2/N2 (!!!!)
E1 cost 10
---> N1 preferred (!!!!). If cost equals, E1 preferred
N1 cost 5Komoly, mi? Sosem hallottam még erről.
-
zsolti.22
senior tag
Tud valaki lyunión belül olyan webshopot, ahol lehet kapni ccnp könyveket? SWSbooks.hu kilőve.
-
crok
Topikgazda
Még csak Cisco Internal bug ("földi halandó" nem tud rákeresni még):
CSCtu36508 IPSLA UDP-Jitter Operation Enhancement for ASR1K
https://tools.cisco.com/bugsearch/bug/CSCtu36508Symptom:
When the ASR 1K is inserted either as a probe source or a responder
a high max RTT/Jitter values is seen for the UDP-Jitter probe.Conditions:
This is a feature bug created to track 'Enhanced IPSLA UDP-Jitter probe".
The enhancements include specifically for ASR1K platform:
- Do time stamping at CPP level to improve the measurement accuracy
of UDP-jitter operationWorkaround:
Do not use ASR 1k for jitterThis issue has been fixed starting from IOS-XE 15.2(4)S.
-------------------
Mi ezt használjuk
/Bugscrub alapján "hibamentes" (persze a NAT ebben is s#&r)/
asr1000rp1-advipservicesk9.03.10.01.S.153-3.S1-ext.bin -
FecoGee
Topikgazda
válasz FecoGee #6268 üzenetére
Innivalóval nincs gond az oktatáson. Van ásványvíz, tea, kávé, RedBull, kóla, amit akarsz.
Kaja viszont semmi. Délelőtt 1 kis süti, kb. 5x5 cm-es. A tanfolyam 6.000 USD/10 nap, és nem fért bele mondjuk napi 1 pizza .
Nézegetem az embereket az utcán és mindenki chipset, és egyéb junk food-ot eszik. Zöldség, gyümölcs, stb. nem jellemző a TESCO-ban vásárló emberek kosarában. Édesség, egészségtelen kaják. Még sincs olyan sok kövér ember Londonban . Furcsa. -
FecoGee
Topikgazda
válasz Cyber_Bird #6267 üzenetére
Ott vásároltam ebédre, 4 barna zsemle volt akciósan 1 font. Na mindegy, kibírom. Magyarországon is sokan esznek ennyiből, csak nem két hétig, hanem évekig.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz FecoGee #6266 üzenetére
Tescoba menj be, lenyegesen olcsobb, esetleg asda-ba es ott vasarolj. Keszetelek dragak, de kenyer + felvagott kombot relative olcson ki lehet hozni, ha van erod meg vasarolni Kiveve a tejfolt... az rohadt draga szivtam is a fogam mikor kint voltam hoszabb tavon, mert nagy tejfol fogyaszto vagyok
[ Szerkesztve ]
-
FecoGee
Topikgazda
Off topic leszek most nagyon.
Hihetetlen, milyen árak vannak itt Londonban... Tudtam, hogy Európa 2. legdrágább városa, de... 1 twix csoki 0,6 font? 1 sajtburger 1 font? Közben meg szó szerint a kukás is iPhone4-gyel tolja. Szerintem nem ez alatt a két hét alatt fogok elhízni . -
tusi_
addikt
Jerry:ASA-n web VPN-t, vagy Anyconnectet ugye nem CLI-böl konfigoltok? Ez egy agyrém Még GUI elmegy, de a CLI......
eat, sleep, play, replay
-
tusi_
addikt
-
FecoGee
Topikgazda
telnet towel.blinkenlights.nl
Mekkora. Ma reggel mutatta
-
Cyber_Bird
senior tag
Csak azt kell letenned, az a vizsga neve
http://www.cisco.com/web/learning/exams/list/iins.html[ Szerkesztve ]
-
tusi_
addikt
-
tusi_
addikt
Kinyultam a benti gepembol egy PCIE-s Seriell kartyat. Azert nem lattam semmit a console ablakban miutan betettem a "lopott" kartyat, mert a kuka alaplapomon be volt kapcsolva a beepitett Serial opcio, holott nincs is Serial lehetoseg benne.
Azt kiakpacsoltam a biosban, majd meg is jelent az eszkozkezeloben az berakott PCI eszkoz. Driver keres felrak es ment. Elsore felment egy 1.7 Mb-os IOS, mondom errol bebootoltatom es a nagy 9MB-s EMI IOS-t meg TFTP-n felhuzom ra, az nem egy ora, mint consolbol lenne.
Felmegy elsore, de nem bootol be. Na akkor felraktam egy masikat, az mar 3.3 MB-s, az meg hibas.
Ugyhogy szepen felraktam a vegen a veglegest consolon es most megy tokeletesen.
Sokat akar a szarka......PS: korabban bejottem ma es visszaraktam a Seriell kartet
[ Szerkesztve ]
eat, sleep, play, replay
-
tusi_
addikt
Fent van az IOS
FecoGee: Gratula, nagy kaland lehet.
eat, sleep, play, replay
-
FecoGee
Topikgazda
válasz Cyber_Bird #6253 üzenetére
Az instructor mondta hogy nézzük meg, mert egyikünk sem ért a TCP/IP-hez a video szerint .
Jó egyébként nagyon. Reggel 9 óta nyomjuk, 1 órás ebédszünet volt és 2x5 perc.
És végre tudjuk miért nincs nyomtatott topológia a laboron .
Volt aki elszaladt (!) vele. Leült, megkapta a feladatsort és elfutott. Kemény, mi ?
Ja és mesélte hogy volt egy CCIE Voice candidate srác aki 41. alkalommal (41!) ment át.Szerk.
Ezt ismerte valaki eddig? Sosem hallottam róla. IOS-ben nyomtató szerver parancs.(config)#printer lpt line aux0
[ Szerkesztve ]
-
tusi_
addikt
Szereztem egy serial kábelt a pc-mbe, na mondom ezzel nem lesz baj. Hát rá sem tudok menni a rommon módra. Kapcsolat van, illetve a konzol ablak feljön, de semmi switch: nem jelenik meg, csak fekete kép. Minden ugyanúgy beállítva, mint az USB-nél. Tényleg kivágom az ablakon.
eat, sleep, play, replay
-
FecoGee
Topikgazda
Ezt nézzétek meg.
-
FecoGee
Topikgazda
[ Szerkesztve ]
-
FeRkE
őstag
válasz FecoGee #6243 üzenetére
Ok, kipróbálom majd. Egyébként hiába szedtem ki err-disable-ből shut-no shutból mindkét oldalt. visszament a mocsok Meg azt se értem, hogy ha megcsináltam két másikat, akkor ennek az egynek mi a fene baja volt..
így csináltam:
int ra fa 0/3 - 4
switchport trunk encapsulation dot1q
switchport mode trunk
channel-group 2 mode onTöbbször ki-be konfiguráltam, meg próbáltam másik Ether-channel módba is, akkor se volt jó.
Viszont utána, amikor 5-ös port channelként hoztam létre, egyből ment (1-es és 10-es volt még ezen kívül). -
FeRkE
őstag
Az Ether-channellel nem vagyok jóban. Először a vizsgán szivatott, felkonfoltam, nem akart menni. Kikonfoltam, majd újra be ugyanazt, és jó lett. Ma du is konfoltam egyet, 3 switch közé (háromszög) 2-2 portot párba, és az egyik dupla port mindig error-disable-be ment, mikor beraktam ether-channelbe. Aztan atraktam masik szinten nem hasznalt channel-groupba, akkor meg jo lett. Ki erti ezt?
-
-
FecoGee
Topikgazda
válasz Cyber_Bird #6237 üzenetére
Bizony! Durva napok lesznek.
Leicester Square
London, UK WC2H 7LH - We will be on the 8th Floor in the Penthouse Suite.Dates: Monday, April 7th - Friday, April 18th
Start Time: 9:00 AM local time
Instructor: Dave Smith, CCIE #19125
Class will run for approximately ten to 12 hours per day including an hour lunch break. -
FecoGee
Topikgazda
Két hétre majdnem teljesen off leszek, mert holnap utazom Londonba, és hétfőn kezdődik a bootcamp .
Teszek fel képeket, ha érdekel titeket. -
FecoGee
Topikgazda
Miert van a routereken kapcsolo a switcheken meg miert nincs? Ezen gondolkodtam ma. Nincs kapcsolo a kapcsolon, de van az utvalaszton. Lehet mert a switch on the switch hulyen hangzana
-
tusi_
addikt
Gesztiboy: félreéerted. Én el sem jutok eddig az ablakig, mert nincs IOS-s a gépen. Csak a switch rommon jön be, és mivel csak egy 3550-es ezért nem lehet ip adni neki.
A 3560- tól felfele megy az IP_ADDRESS=x.x.x, SUBNET_MASK=x.x.x, TFTP_SRVER=x.x.x.x...., de itt sajnos nem, csak consol van, ami viszont nem megy tökéletesen.Az én kábelem is cisco, de pl a DELL laptopomon percenként eldobja a kapcsolatot, a HP-n megy rendesen, míg az asztali gépem néha kékre fagy tőle.
Lehet switchen bootolni tftpr-ől, ha van rajta IOS-de sajnos most visszatértünk oda, hogy nincs Adtam a fent leírt módon ip-t meg DG-t neki, de nem pingelhető.Szinte biztos vagyok benne, hogy consol kébel hiba, de most sajnos nics más eszközöm, amin ki tudnám próbálni.
eat, sleep, play, replay
-
bugizozi
őstag
Szia!
Milyen OS-t használsz?
Nekem volt olyan gondom ezzel az USB -> RS232 állatfajjal, hogy Win7 Prof x64 alatt pár percig volt kapcsolat a "COM" porton majd eldobta és semmi, csak a restart segített, viszont virtuális XP alatt schimán működött megszakadás nélkül ugyanazon a portonVCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
Gesztiboy
tag
Nekem Aten UC232A usb-rs232 átalakítóm van, mellé egy gyári cisco kábel és nem volt vele problémám sem Ubuntu alatt minicom-al, sem Windows 8 alatt Putty-al. Az alap 9600-as baud-ot használom.
@tusi_: IOS feltöltési hibával ilyen formában találkoztam, a benne írtak segítettek:
http://communitystring.com/2008/09/simple-tftp-out-of-sequence-error/
Másik kábellel, átalakítóval egy próbát mindenesetre megér
Cisco CCNA \ CCNP
-
quby
őstag
Ezért utálom az usb<->rs232-t. Szerintem az a gond. Nekem rendszeresen kéhalálozik a win vele. (linux alatt minden ok) Van egy 2600-s router amibe ha bekoznzolozok- két enter után megáll. És ujrainditásig nem tudok újra bemenni. Ez csak az átalakitóval van...
Ha kidobnád máris megyek érte.... elforrasztgatom én azt a flash-t ha tényleg az a szar....Switchnél még nem próbáltam, de nem lehet tftp-ről bootoltani? Routernél már sokszor használtam. Baromi lassu de működik.
[ Szerkesztve ]
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
tusi_
addikt
Köszi a segítséget.
Kövi a történet. Tegnap gondok voltak az ios-el, ezért töröltem, hogy majd felteszek egy újat. Érdekes módon elment a konzol ablakom, pedig nem kellett volna mindaddig, amíg újra nem indítom a routert.
Innen már csak az xmodem az egyetlen lehetőség. A 3560/75-s modellen lehet "rommon" ból tftp-n keresztül ios-t másolni, úgy, hogy adsz neki ip-t, maskot....
Ezen sajnos még csak az Xmodem van. Tegnap elkeseredésemben írtam, hogy kidobom, mert mivel írtam is, a másikra sem tudok másolni, pedig azzal nincs semmi gond és ráadásul, amikor megvettem őket - 3-t vettem, egyik FerKe kollegánál van - mind3-n frissítettem az IOS-t EMI-re. Tehát valami a kábellel, átalakítóval lehet. Vagy elcsórom bentről az Enterasysos kábelt, vagy veszek egy PCI-s rs 232 kártyát és úgy próbálom feltenni.Xmodemmel kipróbáltam a secure CRT-t, a sima hyper terminalt, az Absolute telnetet, - meg majdnem az absolute vodkát is az ideg miatt - és a tera term progit is, de sajnos mindnél ugyanaz a baj. Vagy Host not responding, vagy csak simán 10 hiba után kifagy.
2 éve elsőre felment, igaz 9600-as BAUD-al, és 4 óra volt, de most egyszereűen 30 sec után kidob, ha 9600-on próbálom
eat, sleep, play, replay
-
crok
Topikgazda
Én azért kerítenék egy régebbi és/vagy desktop gépet amin van
serial port, nem USB, meg egy új kábel.. esetleg xmodem és
a baud-ot 115200-ra tolod (hogy mégiscsak gyorsabb legyen).
Milyen típus pontosan? L3 esetleg? Lehet TFTP-ről akkor be
lehetne bootoltatni, onnan már kicsit több a lehetőség. I/O error
lehet a puffer hibája is, hogy onnan nem tud a flash-re másolni.[Szerk.] @Gesztiboy: xmodemmel is rossz, nem így a TFTP
dolog nemigen játszik.[ Szerkesztve ]
-
Gesztiboy
tag
Szia!
Ha jól vettem ki korábbi HSZ-edből, akkor flash-re akarsz IOS-t feltölteni, de menet közben kidöglik I/O Error-al? TFTP szervernek tftpd64-et használsz?
Amikor megvettem magamnak a c3550-eseimet, akkor IOS-t akartam én is cserélni rajtuk és hasonló hibába estem bele. TFTP-nek tftpd64-et használtam. A megoldás "csupán" annyi volt, hogy a TFTP szerver beállításai között meg kellett növeljem a timeout értéket (fejből nem tudom, mennyire, kb. 6 - 12 secre) és utána érdekes mód felment szépen az IOS. Ne kérdezd, mit számított neki, ezután gond nélkül működött.[ Szerkesztve ]
Cisco CCNA \ CCNP
-
tusi_
addikt
Van valakinel valami 5lete, hogy lehetne megmenteni? Ha nem, fogom azt kidobom az ablakon
eat, sleep, play, replay
-
tusi_
addikt
Másik switchre sem megy fel xmodemmel, ugyanúgy kifagy. Vagy kábel, vagy az USB/RS átalakító lehet a baj. Most utoljúra 10 sec-el a vége előtt adta meg magát
eat, sleep, play, replay
-
crok
Topikgazda
válasz Hedgehanter #6210 üzenetére
A networking Microsoft-ja.. akármilyen protokollhoz ha route-map-et
használsz és abban ACL/prefix-list vagy bármiegyéb hasonló van
megadva.. és változtatsz rajta.. a változtatás nem feltétlen triggereli
a routing protokollt hogy legyen szíves eképp/aképp cselekedni.. majd
ha valami változik a routing táblában vagy a protokollban.. majd az.. így
pl. BGP peer-en route-map-ben ACL/prefix-list változtatás után is minden
esetben soft clear "ajánlott" (ja, milyen érdekes, hogy hogy ezt a "soft
clear-t" feature-nek adják el a Cisco-nál, közben meg egy manual work-
around). Ez sajnos így működik. -
Hedgehanter
őstag
válasz Hedgehanter #6209 üzenetére
Toroltem a route-ot es hozzadtam megint a taggal es ok...
-
Hedgehanter
őstag
EIGRP static route advertised via static route tagging, route mappal. Az egyik static route-ot taggoltam es a routing table nem megy at a szomszedba?
Hogy lehet EIGRP-t ravenni hogy kuldjon egy update-t a szomszedba?
-
tusi_
addikt
válasz Cyber_Bird #6204 üzenetére
megvolt
probaltam minden sebesságen, egy ideig megy, aztan I/O erroreat, sleep, play, replay
-
tusi_
addikt
Szopok.
Nem indult el reggel a switchem, fájl hiba. Töröltem a flasht, de nem tudom felrakni sehogysem az újat, mert I/O errorom van.
A vicces az, hogy amikor megvettem én tettem rá a fájlt, de most sehogysem akar felmenni. Se hyper terminal, se tera term...... Több kábellel is próbáltam5let?
[ Szerkesztve ]
eat, sleep, play, replay
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Adobe Photoshop
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Tuning kezdőknek
- Milyen videókártyát?
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Diablo II: Classic és Resurrected
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
- Iphone 16 pro max 256gb istyle. 2027.10 ho.-ig garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest