- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
SchumiBácsi #198 üzenetére
Igaz, viszont az a tisztítás nem ugyanaz, mint a maiak
Mindent javítanak, optimalizálnak állandóan a gyártók, csak ezekről külön nem esik szó.
-
p_adam
addikt
Ma kipróbáltam az RP-t is (a Fotoplus boltban), kíváncsi voltam, hogy csak az R lilul-e a sarkokban bizonyos régebbi nagyobb látószögű objektívekkel, sajnos ebben nincs különbség.
Jól megcsinálták a méretéhez és súlyához képest, a kijelző jó, az EVF nem vészes, fogása jó, a módválasztó tárcsa jobb így, ahogy van, a zár viszonylag halk, stb.
Ami nem tetszik benne: az akksi % kijelzés hiánya az alacsony kapacitás mellett, így simán előfordulhat, hogy pont akkor merül le, amikor nem számít rá az ember, meg az automata néma üzemmód szinte használhatatlan. A többi már ismert, leginkább a hozzá tervezett objektívek tudják majd eladni, bár az eléggé leárnyékolná a zártabb M rendszert(ami nekem egyébként is kicsi), szóval nem fognak vele sietni, marad az adapterezés (ami legalább jól működik). -
550D-n is van tisztítás...
1ébként bármi is lesz az új váz nem valószínű hogy a 70-200 lekerül róla, ahhoz tul drága volt hogy mellé másik EF obit vegyek.
100-400mm talán de annak se a rajzolata, se a fényereje nincs olyan jó. 70-200 azért is jobb mert nem változik a hossza zoomolásnál.
Szóval a lényeg hogy a 70-200 kitobi jellegű lesz, egyszer felteszem és kb. úgy maradt.
-
PuMbA
titán
válasz
SchumiBácsi #195 üzenetére
Újabb DSLR vázakban már van szenzor tisztítás
Nekem 1,5 év alatt 1db kosz nem került a szenzorra, pedig van 6db obim. RP még jobban porosodik mert nincs a szenzor előtt semmi és kispórolták az R szenzor takaróját is obi cserekor.
-
brickm
őstag
válasz
SchumiBácsi #195 üzenetére
Maga a gépváz nagyon jó szerintem. Ha indokolt lenne most egy Fullfrém váz, vagy Sony A7 III, vagy ez lenne a választásom MILCből.
-
Az hogy a szóban forgó üveghez legyen egy dedikált váz. Most egy EOS 550D van 15-85mm IS USM üveggel és herótom van ha cserélni kell. Legutóbbi csere után hiába volt szakszerű, két olyan kosz is ráment a szenzorra ami sehogy se akart lejönni, se gépi tisztítással se körtepumpával. Legszívesebben rátoltam volna kompresszorral lefúvatópisztolyon keresztül 5-6bárt de végül letettem róla
A megoldás az lett hogy papírból levágtam egy 1centi széles és vagy 10centi hosszú háromszöget és a hegyes végével sikerült a dzsuvát egyenként sebészi pontossággal leszedni. Ami szennyeződés most benne van f16on kezd látszani, f11től már nyoma sincs semminek - tehát f5.6-f8 között kifogástalan lett újra.
Meg így többet használnám a 70-200at is mert a cserével járó "kockázat" nagyon visszafogja. A fotózás változatos a 70-200 meg adott. Egy FF váz kellene neki ha lehet tükörmentesen.
Videózni az 550D is elég volt, valszeg az RP is elég 1080soron 60fps-el - egyelőre
Kérdés jó e a váz. Vakupapucsot látok, mic csatlakoztatható, madzagos távkioldó csatlakoztatható. Ezek is szempontok. 550D nyilván marad a 15-85-el mindenre is, a 70-200 RP vázzal meg a távolabbi, vagy művészibb dolgokra.
-
brickm
őstag
válasz
SchumiBácsi #193 üzenetére
Jó az a gép. De sztem egy 85mm vagy 135mm-es fix jobban megy hozzá f2 körül. Pontosat most nem tudok épp. De mi a cél?
Mirman
Köszi mindenkinek, működik is. Már lőttem is a FED2 obival párat, lesz adapter tervezve hozzá -
Üdv all!
Ez a Canon EOS RP reális beruházás egy 70-200 F4 L IS USM obinak?
-
brickm
őstag
Üdv urak!
Eos m50- gépre lehet feltenni régi manual obit? Vagy építettet? Mármint nyilván a foglalat összeegyeztetése után. Csak mert ha leveszem róla az objktívet ugye nem exponál. Mi a trükk? -
p_adam
addikt
Persze, hogy érdemes használni, a limitációk figyelembe vételével
Ez a YT csatorna gyakorlatilag csak ezzel foglalkozik, hasznos tippeket ad.
-
zozó72
csendes tag
Sziasztok!
Egy M50-em van, amikor megrendeltem, még nem lehetett tudni, hogy mit fog tudni a gép video téren.
Van hozzá átakítóval Tamron f/2.8 17-50 és EF-M 15-45 obim.Az ismerőseim inkább a Panasonic G7-et ajánlgatták annakidején.
A kérdésem az lenne, hogy video tekintetében ne erőltessem rajta a 4K-t?
Egész pontosan miben fog eltérni, ha full HD-ban videozok vele? A felbontástól eltekintve?Most hétvégén fogom először kipróbálni Full HD videofelvétellel. Gimbalom nincs hozzá, úgyhogy marad a sima kézremegésstabi.
Köszönettel:
Zozó
-
Sefter
veterán
sziasztok!
Használ valaki eos-M -en ef-s 70-200 obit, esetleg sigma 150-500-at? (adapterrel)
-
Keem1
veterán
Srácok, manuális módban hogy váltok könnyen a tárcsa funkciói között? Alapesetben a záridőn áll, az expógomb körüli gyűrűt tekergetve szépen lehet is állítani, a kijelzőn bökdösve pedig az iso és a blende is választható rá. Na de ha csukva van a kijelző? Nincs rá mód, hogy valamelyik gombot nyomogatva ugráljon át egyikről a másikra?
Szerk: na jó, béna voltam: manuális módban az EV állító ugráltatja a záridő, EV és a blende között a tárcsa funkcióját.
-
brickm
őstag
Hello,
Valaki esetleg megosztaná a picture style-t amit sztívesen használ? Hogy kedvet kapjak én is nekiállni csinálni
Esetleg valami oldal, ahol vannak jobb témék összegyüjtve? -
brickm
őstag
Sziasztok!
Lenne is egy kérdésem már.
A gyári canon EF-M-EF adaptert vettem hozzá, így már egy EF 50mm/1.8-as obit rá is tettem. Erre az adapterre az EF-S obik is felmennek? -
brickm
őstag
Végülis megvettem. Eos M50 és lumix g80 közt mett a vacila. Nem bántam meg. Pót akkut már berendeltem, meg lehet itthonra lesz egy dummy is 10dollárért 😁 csodás képeket készít.
Egy dolog bisszant benne picit, a gombok programozhatóságának limitáltsága. De sebaj. A kijelző kapcsolgatásra meg lesz egy 3D byomtatott kis lehajtható fülem, amitől belátok a keresőn azt csókolom. -
Keem1
veterán
Szerintetek az M50 timelapse funkciója elektronikus zárat fog használni, vagy a mechanikusat? Vagy ezt majd csak este, éles használat során fogom csak megtudni?
-
Keem1
veterán
Ja, hogy van előtte egy üveglap?
Na ezt valahogy nem tudtam. Marhára félek a portól, itthon pl. alacsony a páratartalom, és szarok a nyílászárók, így a legalaposabb portörlés után pár órával is megül mindenütt, másrészt meg ugye terepen is van kosz bőven.
Volt filmes gépem (ill. apámnak), így amikor az tönkrement, ízeire szedtem, azt már akkor is sejtettem, hogy nem egy páncél a redőnyzár, de a pucér érzékelőnél kevésbé tűnt érzékenynek, az alapból zárva is volt - persze ott más lehetőség nincs, filmes gép.+ #173: p_adam v
Köszi srácok a felhomályosítást, így kettőtök válaszával már kicsit érthetőbb a dolog.
-
p_adam
addikt
Az első redőnyzár ezeknél a gépeknél már elektronikus (maga a szenzor hajtja végre), vagyis az első zár-le zár-fel kimarad a folyamatsorból (a Live View Silent Mode Disable, amivel visszaállítható a teljesen mechanikus működés, akkor kettőt kattan).
Jelenleg a Canon EOS R az egyetlen mirrorless gép, ahol a zár automatikusan lemegy az objektívcsere/kikapcsolás idejére (valószínűleg eltérő zárszerkezet van benne, ami ezt az állapotot valamivel jobban szereti, nem csak szoftveres beállítás kérdése)
Valószínűleg azért, mert fokozatmentesen pontatlanul állíthatók ilyen dolgok (meg a legtöbb EF objektíven az egész manuális élességállítás eleve mechanikus, nem pedig elektronikus), az RF objektíveken már van kattantó kontrollgyűrű, ami több funkcióra beállítható.
-
konyi79
addikt
-
Keem1
veterán
Alapvetően nagyon meg vagyok vele elégedve, bár a mostani fos időben elég keveset használtam. Nekem a képminősége telefonok, bridge gépek után brutális, szóval túl nagy összehasonlítási alapom nincs. Az M-es obik választéka gyér, drágák is, így örülök, hogy EF-S obikat kompromisszummentesen tudok használni. Korábban már írtam, nekem fontos volt a méret, ami egyfelől áldás, másfelől van olyan szitu, amikor meg átok
Mondjuk olyan 70-30% a megoszlása ennek
A kevés dedikált gomb hátrány, sokszor kell a menüben matatni, a nagyobb gépeknél ez mindenképp egy fontos előny lehet. Viszont ezt több helyre magammal viszem, mint vinnék egy nagy gépet ("a franc se fogja cipelni hogy leszakadjon a vállam"). Nem kényelmetlen fogni, bár nekem kis kezem van, meg segít az obi is az alátámasztásban.
Két bosszantó negatívum, bár ezek lehet, csak nekem azok:
- furcsa, hogy a zár alapesetben nyitva van, így objektívcserekor "pucér" az érzékelő (tükrös gépeknél legalább ott a tükör). Ráadásul tippjeim szerint exponáláskor a dolog így festhet, sok felesleges mozgással: (nyitva) zár-nyit-[érzékelés]-zár-nyit (nyitva). Nekem természetesebb lenne, ha alapból zárva lenne, és csak expó idejére nyitna ( (zárva) nyit-[érzékelés]-zár (zárva)). Erről a többiek mondhatnának valamit. - ja, persze nyilván, ha épp komponálsz az EVF-en keresztül, értelemszerűen akkor nyitva kell lennie, ezt vágom. De kikapcsolt állapotban??
- nem értem, miért nem lehet automata fókuszáláskor a fókuszgyűrűt (is) használni az exponálógomb tekerentyűjének funkciójára (pl. rekeszelés). A pana bridge gépemnél ez nem volt gond. -
brickm
őstag
Sziasztok!
Mennyire macera az M50-en sima EF-s obikkal fotózni? Nagyo ormótlan a gépen?
Jelenleg azt nézem, hogy ha ilyen gépet vennék (erősen efelé húzok) akkor valószínűleg nem natív obikat vásárolnék, hogy (esetleges DSLR-re váltás miatt) ne csak erre a gépre legyen jó.
A másik ami talonban van a lummix g80/85, amit még ajánlottak és meg is fogott valamennyire. Viszont még cserélhető obis gépem nem volt, csak bridge, így nem tudom pontosan milyen optikákat szeretnék használni, azoknak milyen forintos vonzatai vannak, így nem tudom melyik gép lenne nekem jobb.
Egyébként finepix s2000HD-ról váltanék, hobbi fotózok. Tájkép, némi portré, makrókat nagyon szeretem. 4K video nem lényeges a FHD viszont erősen az M50 felé húz.
Lenne is egyből egy kérdés, amire még nem kaptam választ máshol. Az M-es kit obik mennyire jók/rosszak?
Pl canon 2000D-kit obija szörnyen rossz volt, ismerősöm vett egyet és első dolga volt lecserélni. -
*Ropi*
félisten
-
robi1979
aktív tag
Sziasztok!
No, akkor itt is megkérdezem mert a Nikonos topicban a Sony Alpha 6400-at ajánlották - amivel ha videózni is akarok 4K-ban akkor 220.000ft egy erre való objektív ha jól értettem. Közben bele futottam a Canon M50-be fele annyiért mint az a 6400, erről milyen tapasztalatok vannak?
"Gépvásárlás előtt állok, így a segítségetek szeretném kérni. Jópár év eltelt amióta megvettem az első tükrös gépem, egy NIKON D50-et és fura, de azóta maradtam is ennél a gépnél egy Tamron SP AF 28-75mm f/2.8 XR Di LD objektívvel, egy Sunpak ITTL vakuval és egy Kenko AF közgyűrűvel. Azóta pedig a világ kifordult saját magából a gépvázakat illetően. MILC vagy DSLR stb. kérdések természetesen bennem is felmerülnek, közel 1 hete nézelődöm, informálódok. Most kezd valami katyvasz kialakulni bennem az információ halmazt kiértékelve, ezért a hozzáértőkhöz fordulok, hozzátok.
Mint írtam feljebb „gépvásárlás” a cél. Márkahű vagyok valamelyest, de természetesen nem ragaszkodom a Nikon-hoz. Ha van jobb minőség/ár-érték arány jelenleg, jöhet. 2007 óta jópár év eltelt, a technika is sokat változott. Bár szívesen maradok NIKON vonalon akár a meglévő objektív miatt is ami egy Tamron SP AF 28-75mm f/2.8 XR Di LD. Ez a 220voltnál jelenleg 158.000ft és már kistelét sem kell vennem. Ezt megspórolhatóm ha Nikon vonalon maradok és egy bitang jó objektív szerintem. Mellé egy 50mm 1,8-as fix (volt már) meg majd idővel egy tele mondjuk egy 70-200 2,8 Nikon vagy Tamron.
Amire kellett nekem a D50 bővel elég volt, eddig. Első gyerkőc érkezése előtt a fotós célok mellett a VIDEÓS képességek is nagyon fontosak jelenleg számomra – ezt meg a D50 nem tudja - lehetőleg 4K-ban legjobb minősgben. Bár sem DSLR-el, sem MILC-el nem videóztam még, nem tudom milyen. Jelenleg egy SJCAM SJ8 PRO-t használok 4K-ban. De szeretnék valami komolyabbat. Erre inkább video kamera ajánlott? Ha igen melyik?
Tehát amire használnám:
fotózás: baba, családi, kültér, beltér
videózás: ugyan ezek témák LUT és cinematic színezéssel kiegészítve
és lehessen akár munkára is használniA Sony Alpha 6500 és a Sony-k youtube videók alapján is iszonyat jónak tűnnek videózásban. Bár a Sony-k 500.000ft-nál kezdődnek. A Nikon D7500 tetszik és állítólag tudja is a 4K-t, a Sony-k nál jóval olcsóbb, kb. 300.000ft újonnan. Kérdés az AF és minden másban milyen lehet. A Nikon D7200 videóban csak 1080p-t tud.
A Sony-k tényleg ennyivel jobbak videózásban mint a Nikonok? A meglévő Tamron SP AF 28-75mm f/2.8 XR Di LD objektívvel és egy 50mm 1,8 fixxel ugye jó gondolom hogy jobb képet ad mint egy 2-300.000ft-os videokamera? A videózás miatt később tervezem egy gimbal (stabilizátor) beszerzését is. Van esetleg valami más ajánlott vétel jelenleg jobb ár/érték aránnyal mint a D7500 ha nem csak a fotózás hanem a videózás is a cél?"
A Cannon M50 videózás, fotózás tekintetében milyen? Inkább a videós képességekre vagyok kíváncsi és a vdeózáshoz megfelelő objektívekre, árazásukra.
-
Plexicushio
senior tag
Grat.! Én is egy ilyen gépen agyalok.
Ez nagyon jó áron van
Japán cellás, 1100mAh-es akksik (a gyári 900 sincs). -
hibavissza
veterán
Ezt mondjuk nem igazán értem. Ott a touchscreen. Ha jól emlékszem magától átvált kontraszt érzékelésre, ha a fázis nem talál. Az pedig _elméletileg_ halál pontos.
Upsz, de nem is ezért jöttem, hanem ezért: 6K RAW videjó
-
Keem1
veterán
Sziasztok, jöttem topiklakónak egy ma beszerzett M50 duplakittel (15-45 + 50).
Már most félek, hogy az akku gyenge keresztmetszet lesz, bár erről olvastam és vállaltam.
Létezik olyan megoldás, hogy a mindig nálam levő 10 Ah-s power bank-ről is tudjam tölteni az akksit? Valami USB-s adapter, vagy hasonló? Vagy marad a tartalék akku beszerzése? -
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
-
szemroni
csendes tag
Sziasztok,
most akcios a Canon EOS M100. Mennyire jó gép házi célra családi, gyerek fotózáshoz a KIT obival? (ne mozduljon be a kép)
B opció a Sony RX100 kompakt.
köszönöm -
*Ropi*
félisten
Meglátjuk - én személy szerint nem voltam ott, de elhiszem a srácnak, mert különösen ért az AF rendszerek határainak a feszegetéséhez.
Előtte 1Dx2, 5D4, ilyen vázai voltak, szóval van összehasonlítási alapja. Pont azért vetemedett R-re, mert kevés volt neki az 5D4 pontossága.
-
p_adam
addikt
Ezt én is tudom, egy DSLR-en próbáltam ahol teljességgel ugyanígy működik a DPAF és amire nem tudtam fókuszálni, arra a tükrös fókuszrendszer sem tudott.
A képességek tudatában megfelelően kell tudni használni a megfelelő AF módban, kb. ennyi.
Amiben tényleg lényegesen gyengébb, az a gyors és eléggé véletlenszerű mozgás követése (ha kiszámítható, akkor még adott esetben itt is elég jó)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gitáros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Eredeti játékok OFF topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Horgász topik
- Politika
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Black & Decker töltőt keresek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest