Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tirszin
senior tag
válasz
Plexicushio #695 üzenetére
Az egyes EF 70-200 L hiába több mint tíz éves, az 5D mk3-on vagy az 1D mk3-on sokkal jobban követőfókuszál, mint az R-en vagy az R6-on.
Szóval változott valamit az elv is, mert a régi obi a régi vázakon jól működik, de az újakon már szinte rosszabb, mint egy gagyi STM-es kitobi (RF 24-105). -
PuMbA
titán
válasz
Plexicushio #697 üzenetére
IS-est akartam mondani, csak nem a II-est. Simát felesleges venni, amikor túl régi, de 120k, az IS-es meg alig drágább: 180k és több dologban jobb.
-
PuMbA
titán
válasz
Plexicushio #695 üzenetére
A sima változat jóval olcsóbb, nekem is az van :)
-
p_adam
addikt
válasz
Plexicushio #686 üzenetére
Szerintem a 28-70 kit objektív is megfelelő
-
PuMbA
titán
válasz
Plexicushio #652 üzenetére
Ezzel egyetértek, de ugye 50mm nem sport/madárfotós üveg, míg egy 200-300-400mm az :) Portré obiknak nem csináltak gyors fókuszt anno, mert minek.
-
PuMbA
titán
válasz
Plexicushio #646 üzenetére
Ja, de akkoriban nem tudott egy SLR sem 12-14 képkockát másodpercenként, szóval felesleges volt gyorsan fókuszáló obikat csinálniuk
Ahogy a gépek gyorsabbak lettek, úgy kellett fejleszteniük az obikban az AF motort, hogy tartsák a tempót.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Plexicushio #525 üzenetére
Ez valahol jo hir azert! Remelem a regi ara esni fog, es talalok egy hasznalhatot a hasznalt piacon. Mar csak egy 16-os fix kene, ami olyan pici, mint a 22-es, ugyan olyan minoseggel, es hasonloan nyomott aron. (Node minden nem lehet.)
-
kovsol
titán
válasz
Plexicushio #521 üzenetére
Érdekes koncepció. A képminőség ha vállalható még akar hasznos is lehet.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Plexicushio #521 üzenetére
tényleg mókás
-
Keem1
veterán
válasz
Plexicushio #498 üzenetére
Na ezt eddig nem találtam, de köszönöm
Akkor talán a festés miatt nem éreztem egészen biztosan fémnek. -
kovsol
titán
válasz
Plexicushio #493 üzenetére
Ha nem kellene visszafejtegetni gondolom akkor előbb jönne ki Sigma/Tamron/Samyang stb objektív. Gondolom szart se akarnak kiadni, mert akkor a saját hírnevüket rontják, meg a visszafejtegetés extra mérnöki időt visz el, és növeli a költséget is.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Plexicushio #493 üzenetére
Mert az EF-RF nagyon érezhető különbség AF terén? Ok, biztos jobb az RF, de nekem úgy tűnt, hogy elég kompromisszummentes az EF is.
Tényleg, az EF objektívekkel is megy a szenzorstabilizáció+IS egyszerre?
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Plexicushio #489 üzenetére
Háth eddig semmi nem jött ki RF re a sigmától
de persze minden várós...
Bár jelenleg sztem jobban megéri EF végűt venni mert akkor azt a sonysok is megtudják venn meg a tükrös meg a nem tükrös kánonosok...
-
Mirman
őstag
válasz
Plexicushio #484 üzenetére
Legközelebb írd be hogy melyik csatorna , most megint ezt a két szerencsétlent fogja ajánlani a youtube.
Nekem amúgy továbbra is tetszik ez a két obi. Ágon ülő madárra , napfényes időben bármire szerintem nem lesz rosz. Nyilván nem ezzel fog senki ugró szarvast erdőben fotózni , de jól is van ez így.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Plexicushio #474 üzenetére
Na aki szeret vízszintes vonalakat fotózni azok továbbra is sírhatnak
Amugy csak én érzem azt, hogy az R mellé jobban passzol egy R5 ?
Illetve tudja e valaki, hogy ha az R5 el mondjuk EF obira rányomok egy 1.6X szorzót akkor a kiköpött raw az már a csökkentett méretű és felbontású X megacsikszeles raw kép lesz ? Illetve az 1.6X szorzón túl van e lehetőség más szorzókra? (lásd sony a7r3)
-
sztyui2
őstag
válasz
Plexicushio #472 üzenetére
De volt az is, viszont őszintén szólva engem az annyira nem hozott lázba
Nyilván a riportfotósokat nagyon érdekelte, de engem annyira nem. Én inkább az RF 50/1.2-t és az RF 85/1.2-t próbálgattam intenzíven, mert arra látok is esélyt, hogy egyszer valaha lesz olyanom
Nameg a 28-70 f2 is egy nagyon jó objektív, perfekt esküvőfotós obi lenne
-
d-boy
senior tag
válasz
Plexicushio #466 üzenetére
Szent sz@r...
-
wms
senior tag
válasz
Plexicushio #466 üzenetére
Ez már döfi!
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Plexicushio #461 üzenetére
A Canon jó tippet adott, kell a kihajtott LCD helyére egy jó kis hűtőbordás ventilátor, és meg van oldva. (tuti lesz hozzá profi kiegészítő) Amúgy komolyan, soha ilyen videós tudás nem volt még, erre elvárják, hogy 1:1-ben tudja egy mozikamera szintjét. De azért legyen kicsi kompakt is.
Amúgy az R5 egy igazán mindenes gép lett, jó videó, nagy felbontás, gyors sorozat, tényleg nem lehet panasz. Az 1DX III-nál éreztem hasonlót, de itt se fogták vissza magukat. -
d-boy
senior tag
válasz
Plexicushio #458 üzenetére
De ez egy fényképezőgép nem?
Miért vannak az emberek ennyire kiakadva, hogy 8k videó felvételnél melegszik? Ráadásul még rendes tesztek sem jelentek még meg.
A profi 8K cinema kamerák gondolom visszafele nem hozzák egy R5 fényképező tudás szintjét.
-
p_adam
addikt
válasz
Plexicushio #455 üzenetére
Hova linkelték be? Rosszul fordította le, nem ártana rendbe tenni.
12fps a High Speed + módban és EFCS megy
A lassabb követő High-speed üzemmódban lehet be vagy kikapcsolni az EFCS-t, ennek függvényében lehet 8fps vagy 6fps.Ezek az adatok annak függvényében változhatnak, hogy milyen az akksi töltöttsége, van-e rajta markolat, stb.
Meg gondolom az LPE6N-H akksi is kell hozzá, a H betű is erre utalhat a nevében. -
p_adam
addikt
válasz
Plexicushio #445 üzenetére
Ez csak a Part 1, hol a többi?
Lassan kezdenek jönni a tesztek az R6-ról, az R5 egyelőre még béta státuszban van.
Az előnyök és hátrányok így néznek ki nagyjából:
+ állóképekre kb. mint az 1DX III LV, csak 12fps 20fps mechanikus helyett
+ FF 4k 60p videó
+ 1080p 120fps
+ nagyon jó IBIS (elektronikus is hozzáadható)
+ nagyon jó AF (minden módban)
+ nagyon jó ISO
+ dinamika is rendben van
+ 10-bit 4:2:2 belső felvétel
+ Canon színek
+ Canon ergonómia, finomított kezelés, forgatható kijelző
+ EF objektívek, adapter lehetőségek
+ tudásához mérten jó ár
- olcsóbb LCD, nincs top LCD, polikarbonát külső váz
- rolling shutter (lehet jobb, mint az 1DX III, ami cserébe nem melegszik túl)
- 20 perc körüli túlmelegedés a FF felvételi módban
- UHD miatt 1.07x crop
- gyenge crop mód (1.6x felméretezett 4k felbontású, nem 1.4x 1:1, ami logikus lenne)
- H.265 kódolás erőforrásigényes
- Micro-HDMI (wtf, bár a Sony is így nyomja, de legalább mini-HDMI volt korábban)
Az IPB-t én nem soroltam hátránynak, mivel a konkurencia nagy része is ezt tudja, a 20MP vs átlag 24MP szerintem szintén nem lényeges különbség, a dupla SD kártya meg a joystick, vagy USB-C folyamatos táplálás dolgokkal ugyanez a helyzet az előny fronton.
Inkább videó terén lett lefogva ez a kamera is, az R5 a melegedés és rolling shutter dolgot is képes megoldani a "normál" 4K felvételi módban és kinézetre az is jó (azóta már eltávolították, mivel hivatalosan béta) meg még 1.6x crop módban is kitűnő a minősége
Így az egy sokkal komolyabb "kettő az egyben" videós kamera (a szenzor pixelenkénti kiolvasása sokkal gyorsabb, mintha egy generációval újabb volna)
Majd a Canon Log 3 is bele fog kerülni még jobb dinamikával egy firmware frissítéssel, az R6-hoz nem ígérnek semmit (gondolom csak akkor javítanák, ha egyáltalán nem vennék az emberek, de ez nem valószínű). -
wms
senior tag
válasz
Plexicushio #443 üzenetére
Ez tényleg nem semmi!
-
p_adam
addikt
válasz
Plexicushio #441 üzenetére
Az R6-hoz vajon mért nincs ugyanilyen dokumentum... Remélem azért, mert ott egyáltalán nem ilyen problémás a helyzet.
Meg szerintem ha valaki az R5-ön bekapcsolja az APS-C crop üzemmódot, az is javíthatja a dolgot, meg szoftveres finomhangolásra is lehet majd számítani, csak nem azonnal. -
p_adam
addikt
válasz
Plexicushio #438 üzenetére
Ha már az EVF gyengébb, remélem a joystick segítségével belenagyítás mozgatása nem lesz olyan idegesítő, mint az R-nél, ahol a touch bar nagyon jó a be/ki nagyításnál (meg a vízszintezőt kapcsolom be/ki a bal gombbal, másra szinte egyáltalán nem jó), de utána ellentétes irányban mozgatható a terület, ami a legidegesítőbb feature díjra erősen esélyes (mivel az AF pontot természetesen a normális irányban mozgatja).
Biztos úgy voltak vele, hogy "jól van, használd csak akkor a drága vintage obidat a mieink helyett, elvégre ezért fejlesztettük a DPAF szenzorokat, de akkor így kell"
Mennyire kell mazochistának lenni ahhoz, hogy az ember a nagyítást nem igénylő jobb keresőért vegyen egy drágább, feleslegesen sok megapixeles (vintage obikra még feleslegesebb) gépet
De az se rossz, hogy az okos user a vázon spórol, így pl. az RF objektívekre tud költeni a jövő szempontjából, aztán meg 20MP-en használja ezeket, holott a 30MP-t is megeszik reggelire -
p_adam
addikt
válasz
Plexicushio #431 üzenetére
Oké, eredetileg is a kamera UHS-II gyakorlati írási sebességére gondoltam, meg azt is leírtam hogy hol van meghúzva a határ (kb. 500 Mbps körül, efelett hiába a V90 kártya, nem lesz képes folyamatosan felvenni)
Érdekes, hogy a V90-et csak a 8K IPB felvételi mód igényli, ugyanolyan méretű mint más felvételi módok, de valószínűleg jobban képes ingadozni, ezért nem elég a V60 osztályú kártya.
Az R6-hoz a tömörítés miatt a 4k60p felvételi módon kívül nem is szükséges UHS-II kártya, gyors UHS-I is elegendő lehet. -
sztyui2
őstag
válasz
Plexicushio #432 üzenetére
100-500 nekem nagyon nem kéne
Inkább az RF 85/1.2L lenne fincsi -
p_adam
addikt
válasz
Plexicushio #427 üzenetére
-
kovsol
titán
válasz
Plexicushio #414 üzenetére
Bírná még raw ban is.
Nem egy kamera van most is ami tud 4k60 SD kártyára. -
p_adam
addikt
válasz
Plexicushio #412 üzenetére
Inkább ez, mint bármi más, a Sony esetében pl. a keresőt és LCD-t korlátozták le, utóbbi felbontására azért még kíváncsi leszek, de valószínűleg ugyanolyan jó marad, mint az R esetében.
Igen, szerintem sem zavaró az APS-H vagy APS-C körüli videó crop (inkább ez, mint nagyobb rolling shutter). Tekintve, hogy egyes RF objektívek durván vignettálnak, ha Canon Log módban vesz fel valaki és korrigálni szeretné, akkor nagyon zajos lesz tőle a kép (geometrikus torzításra, örvénylő háttérmosásra is igaz, jobban hajaz a s35mm kinézetre)
EF-S objektívek szintén nagyon jók lehetnek, remélem nem csak a Canon-féle 1.6x részre lesznek szoftveresen korlátozva, mert simán kirajzolják az 1.4x részt, nyitva vignettálnak, de rendkívül olcsók.
Na mindegy, augusztus végéig úgysem lesz elérhető az R6, szóval gyűjtögethetik az előrendeléseket, tőlem nem kapnak -
p_adam
addikt
válasz
Plexicushio #410 üzenetére
Igen, ezek nagyon fontosak, még jó, hogy a joystick nem maradt le azoknak, akik tudják, hogy sokszor jobban járnak, ha nem a kamerára bíznak mindent
Ez csak a FF módra érvényes (meg legalább így a rolling shutter kevesebb), az 1.4x crop módban van 4k 60p és AF.
A Z6s és A7 IV várhatóan a most használt 24MP BSI szenzort fogja használni új processzor mellett, ami csak 1.5x crop módban fogja tudni a 4k 60p-t, FF módban nem (meg a Panasonic S1, vagy S1H is ilyen) tehát nem lesz hátrányban.
Egy A7sIII (vagy inkább A9s) még többet fog tudni videóban, de az már az R5 kategória. -
p_adam
addikt
válasz
Plexicushio #407 üzenetére
Az R6 ütős hibridnek tűnik, 1DX III szenzor és processor (ami £6499, nem £2499), nem lesz olyan strapabíró, a UHS-II SD korlátozni fogja a belső felvételi opciókat, de 2.6x olcsóbban, RF bajonett, IBIS, forgatható LCD + EVF kombóval felvértezve valószínű, hogy sokáig tartani fogja a kezdőárát, mert semmi komoly dologban nem szenved hiányt, 20MP meg nem kihívás az EF objektíveknek sem (ND filterrel is adapterezhetők)
FF 4k 60p módban nem lesz AF, a 4k 30p módban meg sok lesz a rolling shutter, ezek az ismert hátrányai, meg lehet UHD lesz (mint az R és RP), ami megmagyarázná az "5K readout" dolgot, minimális crop szélességben.
Mondjuk két használt EOS R (vagy A7III) simán kijön majd az árából, de ahhoz képest, hogy eddig egy 1DX II alatt nem volt semmi hasonló (és abban nincs Canon Log, 10-bit, az LCD fix, meg a méret és súly...) ez azt mutatja, hogy visszavették az irányt a 'mainstream fotó/videó' felé.
Kíváncsi leszek, milyen visszajelzéseket kap majd, az R sok kritikát kapott a kimarad dolgok miatt (az indulóára valóban vicc volt ezzel összehasonlítva), akkor viszont az R6 ugyanezek meglétéért dicséretet érdemel -
PuMbA
titán
válasz
Plexicushio #407 üzenetére
Már alig maradt mit bejelenteni, csak pár részlet hiányzik a szivárgásokból
-
kovsol
titán
válasz
Plexicushio #388 üzenetére
Ha jól értelmezem akkor ezek olyan fix objektívek amik összenyomhatóak, hogy kisebb helyet foglaljon a táskában?
Minimum fókusz távolsággal lehetnek problémák lesből fotózás esetén. -
p_adam
addikt
válasz
Plexicushio #361 üzenetére
Azt írják új szenzor, a kettő közül csak az 1DX III-hoz állhat közelebb, mert nem csak 1.33x crop 4k felvételre képes.
Lehet csak 4k30p módban képes FF 4k videóra, a 4k60p pedig maradna 1.33x crop, ez pl. más lenne, mint bármelyik 1DX.
Azért vannak még kérdéses dolgok, de az biztos hogy szeretnék valamelyest visszavenni ezt a videós DSLR/MILC szegmenst, amit az 5D III / 5D IV modellekkel némileg a konkurenciára hagytak. -
JohnyBlue
addikt
válasz
Plexicushio #359 üzenetére
Szerintem igen. Csak kérdés az, hogy a II vagy a III ét?
-
PuMbA
titán
válasz
Plexicushio #341 üzenetére
Nem vártál őszig...
SD kártyát is eladhatod, mert a legtöbb sorozatfotóhoz és leggyorsabb buffer ürítéshez úgyis UHS-II-es 300MB/s-os SanDisk Extreme Pro kell.
-
PuMbA
titán
válasz
Plexicushio #335 üzenetére
Ahhoz még sokat kéne várnom, illetve tényleg kérdés, hogy lesz-e komolyabb APS-C MILC gép valamelyik gyártótól (CR1-es hír még közel sem jelent biztosat, CR2 már igen), mert ok, hogy FF van / lesz, de az mennyibe is kerül jelenleg obikkal együtt?
Egy vagyon. Szóval maradok a 7D Mark II-nél, ami egy tank, bevált és egy teljesen kész rendszer van alatta, ami még ráadásul olcsó is. Szerintem még 2-3 év mire kiderül kristálytisztán, hogy melyik gyártó mit is akar kezdeni / mennyire veszi komolyan az APS-C-t.
-
PuMbA
titán
válasz
Plexicushio #331 üzenetére
Én azért is várnék az M5 Mark II-re, mert kétségeim vannak az M6 durabilitását illetően
Az M5 váz már hasonlít egy profi vázéra, fogása is kényelmesebb, több kezelőgomb, illetve van beépített EVF.
-
kovsol
titán
válasz
Plexicushio #331 üzenetére
-
kovsol
titán
válasz
Plexicushio #329 üzenetére
Az a 200 f2.8 valóban elég apró jószág.
Ha videózni is fogsz akkor stabilizátoros obit nézz, mert akármilyen stabil is a kezed elég szarul fog kinézni az apró remegésektől.
Nekem 100-400 órákon át okés volt még kézből, viszont a 200-600 esetében már került elő a monopod nem egyszer, mert a karom elfáradt. -
kovsol
titán
válasz
Plexicushio #326 üzenetére
És milyen objektívvel használnád az M6 -t sportfotózásra?
-
PuMbA
titán
válasz
Plexicushio #324 üzenetére
Szerintem várj még nyár végéig, ősz elejéig és addig biztos kitisztul, hogy mi lesz vagy nem lesz
"(köszi, de az meg egy elég tág halmaz, hogy "canon váz". Esetleg árban/kategóriában azonos volt?!)"
Azért egy Sigma objektív nem csoda, hogy jobban működhet máshol, ugyanis egy Canon DSLR-en sem olyan gyors a fókusz Tamron, Sigma stb. üvegekkel, mint a natív Canonokkal. Ezt sok YouTube tesztben bemutatták már, hogy mindig hezitál kicsit a többi gyártó cucca mielőtt beáll a fókusz.
-
kovsol
titán
válasz
Plexicushio #320 üzenetére
Profi felhasználásra szerintem adapterezés nem való. És az időjárásállóságot is hazavágja, mert a canon EF-M adaptere se szigetelt.
Egyébként nekünk is van itthon M100, és kiránduláson, nyaraláson elvagyunk vele. Kit obi is kellemes csalódás. Az M6II meg kifejezetten tetszik.
(Azt csak úgy offba említem, hogy a Sigma 100-400 objektívem egyébként jobban fókuszált nekem Sigma MC11+Sony A7iii párosítással, mint barátom Canon vázán ha már itt a sony példát hoztad fel.)
-
kovsol
titán
válasz
Plexicushio #318 üzenetére
És ha ez esetleg valami profi cucc lesz, akkor adapterrel használjon az ember majd rajta DSLR obikat?
Lehet érdemesebb lenne eltemetni az M -t és az R vonalra behozni az APS-C inkább. -
PuMbA
titán
válasz
Plexicushio #267 üzenetére
Szerintem azért, mert az M50 váza nagyobb, mint az M200-é
-
PuMbA
titán
válasz
Plexicushio #265 üzenetére
Hát igen, minél kisebb a gép, annál nagyobb baj a hőleadás. A 90D-ben is néhol jobb videózási képességek vannak az M6 Mark II-höz képest emiatt.
-
PuMbA
titán
válasz
Plexicushio #263 üzenetére
Ezt hol írják? Én nem találom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- PlayStation 5
- Spórolós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Mobil flották
- Lexus, Toyota topik
- Milyen egeret válasszak?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Fotó állvány eladó
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - Volta, Chesty, fejpánt, 3 akku (1.)
- Sony A6000 + 18-50mm kit objektív + tartozékok + Sigma 30 mm f1.4 felárért.
- DJI Mavic 2 Pro + Fly More Combo + Propeller Guard - Ingyen GLS házhoz vagy autómatába!
- ELADÓ - Nikon AF-S 50mm 1.8G objektív szép állapotban, dobozában (full frame & aps-c)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest