Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
p_adam
addikt
Azt azért tegyük hozzá, hogy nem 'igazi' makró, csak 1:2-re képes, mint az RF 35mm f/1.8 IS STM Macro és valószínű a fókuszmotor sem lesz villámgyors, viszont itt már rátettek egy kapcsolót a távolság korlátozására, ami nagyon hasznos lesz.
Másodjára rossz forrásból illesztettem be, ugyanúgy f/4.5 a kezdő fényerő, a 100-400/4.5-5.6 GM objektívvel kellene majd valakinek összevetni, de ennél valószínűbb hogy az EF verzióval fogják majd, ami kb. feleennyi, de sajnos ez tűnik reális indulóárnak, ahogy előre tippeltem, majd pár év, és olcsóbb lehet, mint az összes többi
1.25x teleconverter (ami ugye 400mm -> 500mm lenne) egyébként pont f7.1-et csinál az f5.6-ból, ezért nem kizárt, hogy 400mm-en ugyanúgy f5.6 marad a fényerő.
A 200-600-as Sony optikának ez nem alternatívája (meg egyelőre más sem).A 600/11-nek azért sok fényerősebb zoom v. telekonverteres stb. alternatívája van, a többség szerint inkább a 800-as, ami érdekes, főleg ilyen áron, normál esetben a duplája is lehet az a plusz 200mm gyújtótáv a fényerőt megtartva, de itt úgy tűnik, hogy nem sokkal drágább legyártani, csak £1.15 / mm
-
Mirman
őstag
A 85mm nekem insta vétel , de ezen az áron a 600mm is nagyon elgondolkoztató. Ezek elképesztő jó árak.
A 100-500at ilyen fényerővel ilyen áron nem igazán tudom hova tenni . Kicsit fényerősebb a rövid odlalon , de erősen kétlem hogy 5.6 lenne 400mm-en mint az EF verzió , úgyhogy a hosszú végén 100mm-ért féynerőt bukik. 500-600 fontal szerintem túl van árazva .
-
p_adam
addikt
Canon RF 85mm f/2 IS STM Macro £649
Canon RF 100-500mm f/4-7.1L IS USM £2,899
Canon RF 600mm f/11 IS STM £699
Canon RF 800mm f/11 IS STM £929
A legutolsót sokkal többre saccoltam. -
p_adam
addikt
-
kovsol
titán
100-400GM is tudja ezt a közelpontot.
0,98m tele végen és 0,35 nagyítási arány.
Méretre kb egyformák lesznek a 100-400GM -el egyébként. Az mondjuk f4.5-5.6.Az még érdekes lehet, hogy f7.1 -t hol éri el a canon, mert ezzel nyerték a +100mm -t azonos méret mellett.
Egyébként ez a 100-500 objektív nekem tetszik. -
p_adam
addikt
Canon RF100-500mm f/4.5-7.1L IS Specifications:
- 20 elements in 14 groups
- 1 Super UD element, 6 UD elements
- Minimum focusing distance 0.9m (wide end)
- Maximum magnification 0.33x (telephoto)
- 5 stops of IS
- 77mm filter size
- Size: 93.8mm x 207.6mm
- Weight: 1370g
Lehet ezért döntöttek úgy, hogy először 100-500 legyen 200-600 helyett, viszont így az ára is több lesz, mint a Sony 100-400/4.5-5.6 GM vagy 200-600/5.6-6.3 G objektíveknek. -
p_adam
addikt
Ha nem mozog valaki, akkor nincs szüksége ennyire könnyű fix objektívekre (de ha végtelenre úgysem akar fókuszálni, akkor valószínű egy makró közgyűrű használható vele, bár további fényveszteséget okoz, nem f/11-es objektívre való)
A Sony 600/4 vagy Canon 800/5.6 minimum fókusztávolsága ugyanennyi, a kialakításukból adódik, sokan ezért preferálják a 600mm-es fix objektívet a 800mm-es objektívvel szemben, mert telekonverter esetén is megmarad a rövidebb minimum fókusz. De azért képminőségben nem ugyanaz a kettő. -
kovsol
titán
válasz
Plexicushio #388 üzenetére
Ha jól értelmezem akkor ezek olyan fix objektívek amik összenyomhatóak, hogy kisebb helyet foglaljon a táskában?
Minimum fókusz távolsággal lehetnek problémák lesből fotózás esetén. -
Plexicushio
senior tag
Canon RF 600mm f/11 IS STM Specifications:
- Retractable design
- 10 elements in 7 groups
- DO element
- Minimum focusing distance 4.5m
- Maximum magnification 0.14x
- 5 stops of IS
- 82mm filter size
- Size: 93mm x 199.5mm (When retracted) 269.5mm when shooting
- Weight: 930g
Jó pici!Canon RF800mm f/11 IS STM Specifications:
- Retractable design
- 11 elements in 8 groups
- DO element
- Minimum focusing distance 6.0m
- Maximum magnification 0.14x
- 4 stops of IS
- 95mm filter size
- Size: 101.6mm x 281mm (When retracted) 351.8mm when shooting
- Weight: 1260g -
PuMbA
titán
válasz
scarbantia #385 üzenetére
M6-ot fogtam, ha jól emlékszem anno, mert az is játszott, hogy megveszem, de nekem a nagyobb súlya miatt megint kevés volt a fogása. Mindenképp próbáld ki
-
PuMbA
titán
válasz
scarbantia #383 üzenetére
Ja, hát ez ilyen. Egy kis gép sosem lesz a legkényelmesebb fogású és kezelhetőségű
Kicsi és egy nagy gép is kompromisszum valamilyen szinten.
-
scarbantia
aktív tag
Igazából ha jól látom, akkor elég az AF-nek a touchscreen, amúgy egy gomb+tárcsa, és akkor a rekesz/exp. komp./ISO gyorsan állítható. Más nem is kell, visszajátszás gomb külön van, aztán ennyi.
A markolattal az a szívás, hogy se az akkuhoz, se a kártyához nem lehet vele hozzáférni. Mondjuk ez utóbbi nem számít, de az akku igen. -
PuMbA
titán
válasz
scarbantia #381 üzenetére
"Amitől félek, hogy nincs markolata, kicsik a gombok"
Markolat van hozzá. Canon EH31-FJ néven. Szerencse, hogy az egész gépen kevés a gomb, szóval úgyis a touchscreen-t kell használnod
-
scarbantia
aktív tag
válasz
hibavissza #380 üzenetére
Point and shot gép kell, de azt jól tudja. Objektívet írtam, vagy a 15-45, vagy a 22/2. (bár még emésztem azt az f6.3-at) Panasonic DMC-FZ50 helyett kellene, lehetőleg zsebgép. Kompakt is lehet, de ahogy néztem, drágábbak mint egy belépő M, és nincs bennük dual pixel AF. (lehet nem is kell, csak ismerje fel a témát profin)
Nehéz lesz jól választani, mert valahol azt mondanám, hogy ha már ennyire nehézkes, akkor hagyja abba a fotózást. Másrészt szellemileg tök aktív, kutat, könyveket ír, és mindig szeretett fotózni, csak idővel a művészi igényességből mindig leadott egy kicsit, és ma már csak egy-egy dokumentálás, emlék, stb. semmi extra. Persze látja, hogy mi a jó, de jólvanazúgy. Viszont inkább kösse le magát ilyenekkel, minthogy elinduljon a lejtőn. Fizikailag így is gyenge már.
A baj az, hogy ami félkezes gép, az megfoghatatlanul kicsi(bár ez a grip jó ötlet lehet). Meg persze legyen könnyű is. (a mostani ~750g, kicsit orrsúlyos) Telefont szerintem mindennél kényelmetlenebb használni, de igen, talán az is megtenné amúgy, de igyekeztem a keretből valami pluszt is nézni, ami túlmutat a telefonon.
Így kötöttem ki valahol az M200 körül, ami elég okos ahhoz, hogy minimális legyen a félrefókuszálás, ugyanakkor szinte minden fényviszonyban jól működik. Amitől félek, hogy nincs markolata, kicsik a gombok. Bár az sokat segít, hogy a négyirányú gomb és a tekerő külön van, a sima M-nél az valami agyrém. Bár valószínű egyre ritkábban matatná a beállításokat.
-
hibavissza
veterán
válasz
scarbantia #379 üzenetére
Egyrészt nem tudjuk mi volt a túl nagy gép. Nem tudjuk milyen obit venne rá. Másrészt a kinézett M100 tipikus point and shot gép. Kezelése, fogása leginkább egy mobiltelefoné. Gyanítom nem ez lesz a nyerő. Nekem a könnyű kezelés a sok tekerő. Olympus OMD-k, Fuji XT-k. Minden más plasztik fantasztik gagyadék ebben az árban.
Point and shot gépnek viszont teljesen jó az M100. A fogása lehet probléma, de adnak hozzá kis grippet. Vegye kézbe, ha lehet. Jók a ooc jpg-k is, fókusz is elfogadható. Mostani akciós árán príma vétel. -
scarbantia
aktív tag
Sziasztok!
Máshol már kérdeztem, de elég halott volt a topic, megpróbálom itt.
Idős embernek kellene egy könnyű, jól kezelhető gép. Világéletében fotózott, a mostani digitális gépe már túl nagy neki, de nem szeretne felhagyni a hobbijával.
Nagyon extra igények sincsenek már, lehessen minél könnyebben kezelni.
EOS M100, M6, M200 merült fel, 15-45, vagy 22/2 objektívvel.
Kérdés a következő:
-Mennyire könnyű egy M100 használata? A sima M-et ismerem, de az még nekem is szenvedés. Itt külön került a tárcsa és a négyirányú gomb, valamint van arcfelismerés. Az arcfelismerés használható dolog? Nem videóra kell, csak arra, hogy ne kelljen matatni az AF körül, ha nem muszáj.
-Az M200 továbbfejlesztett arc/szemfelismerést kapott. Megéri emiatt inkább azt?
-Az M6 nagyobb, nehezebb, de mégis több a tárcsa, kicsit megfoghatóbb. A kezelésen túl az AF azonos az M100-al?
-Az M6-nak is ugyanolyan rettenet a hátsó tárcsa mint a sima M-nek? Ez képről nem látszik, de azt tekerés közben folyton elnyomja az ember.
Előre is köszönöm a válaszokat, tippeket!
(SONY RX100-at, A5100-at, Panasonic GX800-at, Canon G7x MkII-t néztem még, de a Dual Pixel AF + arcfelismerés, valamint az ár/érték arány miatt az EOS M100 felé hajlok. Viszont talán a kezelhetőség a legfontosabb, ezzel nem akarom megszívni, szóval instant használatra legyen a legjobb, meg nagyon ne menjünk 100e Ft fölé, használt újszerű is szóba jöhet.)
-
p_adam
addikt
Az első valami egyedi hiba lehet, gondolom nem egy mai darab az objektív, kevés a kontraszt ellenfényben.
A második meg egy ismert optikai jelenség, úgy hívják hogy "Focus Shift" azaz a rekesz változtatásával a fókusz síkja kissé hátratolódik. A kamera fókusza nyitva hajszálpontos, csak az ezt korrigáló algoritmusban lehetett elszámolva valami, kiadtak hozzá egy szoftverfrissítést, ami korrigálja, azóta az égvilágon senki nem panaszkodik.
A magam részéről nem volt olyan gyakorlati eset, amikor nem user error volt, szóval sajnálom, de nekem egyáltalán nem sikerült fókuszhibát produkálnom, pedig volt rá időm bőven
A DSLR-en viszont tényleg úgy éreztem, hogy nem én vagyok a ludas a dologban, nem véletlen hogy sokan az EOS R-re váltottak még az egy kártyahelyes dolog figyelembevételével is.
Ha sportról van szó, akkor van, hogy lekésik a dologról (a DSLR egy kicsit gyorsabban ugrál közeli és távoli dolgok között, csak nem feltétlenül a legprecízebben), bár az új beállításokkal még nem próbáltam, vagy ha arcot kell követni, azon se kell csodálkozni, ha egyszer csak elveszti a témát, vagy egyes esetben nem ismeri fel a szemet, magabiztosabb vezérelni a fókuszpontot.
De általánosságban véve egy jó objektívvel sokkal pontosabb a fókusz, ha a szenzoron történik, akár tetszik, akár nem -
*Ropi*
félisten
A félrefókuszálást simán megcsinálja az R és az RP is, még gyári üveggel is.
-
p_adam
addikt
1,5 éves használat során még nem találkoztam a jelenséggel, akkor nagy baja nem lehet.
Ellenben az előtte használt DSLR-nél frusztráló volt, amikor azt jelezte, hogy megvan a fókusz, aztán utólag kiderült, hogy nem is oda rakta. Főleg nagyobb távolságoknál fordult ez elő, biztos a Sigma obi is ludas volt benne, de én ezt gondolom valós problémának (tévesen jelzi a fókuszt), nem a másikat.
Ő pl. ugyanezt tapasztalta, mint én, aztán egyszer csak fogta magát, és átállt a Leica gépekre és ezzel együtt a manuális fókuszra.
De van neki egy EOS R is, és az 5D sorozattal ellentétben annak a fókuszára egyáltalán nem panaszkodik. -
JohnyBlue
addikt
ne kelljen mindenféle bűvészmutatványokat végezni az olyan alapvető funkciók működéséhez, mint a fókuszálás. nekem annyira nem tűnik bűvészkedésnek egy Q betű érintés és direktbe rábökni a megfelelő kókusz módszerre. De ha nem akarsz tapacskolni akkor meg programozott gomb 2x és tekered azt a tárcsát amit akarsz.
-
p_adam
addikt
Abban, hogy átállítom a fókuszmódot egy gombnyomással, semmi bűvészmutatvány nincs, ugyanaz, mintha az AF-ON gombot nyomkodnám, vagy átkapcsolnék Single AF és Servo között, stb.
Egy DSLR-nél ez ugyanúgy előfordulhat, hogy adott homogén területre nem képes fókuszálni, ott is annyi a megoldás, hogy arrébb tolja az ember, ahol van kontraszt és voilà, tud fókuszálni. Szerintem ugyanaz.
Ha már ennyire kényszeredett módon keresni kell azt a dolgot, amikor nem fókuszál, és ez is könnyen kiküszöbölhető, az azt mutatja, hogy az égvilágon nincs vele semmi gond. -
*Ropi*
félisten
Alapvetően a kamera van a fotósért, nem a fotós a kameráért: működjön minimum úgy, mint az előző generációk, ne kelljen mindenféle bűvészmutatványokat végezni az olyan alapvető funkciók működéséhez, mint a fókuszálás. Persze, lehet portré módban is fotózni (azzal megoldódik a vízszintes kérdése, csak akkor meg horizontálist nem tud
), de enyhén szólva vicces: kb. olyan, mint amikor az iPhone 4 antennája gyárilag rosszul tervezett volt, erre sTeve Jobs kijelentette, hogy nem a készülék rossz, csak az userek tartják rosszul.
-
p_adam
addikt
Nem értem a logikát ebben egyáltalán.
Ha tudom, hogy arra az egy dologra nem fókuszál abban a fókuszmódban, de van egy másik objektum felismerő mód, ami egy gombnyomással elérhető (és beállítható, hogy ugyanaz legyen a fókuszpont a két mód között, tehát nem 2 mp, ahogy előbb írtam), akkor mért nem használom.
Az egészet össze lehet foglalni azzal, hogy az EOS R fókuszrendszere a megfelelő módon használva kiválóan működik (és a DSLR gépeken a korábbi verziós DPAF szintén kifogástalanul működik). -
p_adam
addikt
válasz
Plexicushio #361 üzenetére
Azt írják új szenzor, a kettő közül csak az 1DX III-hoz állhat közelebb, mert nem csak 1.33x crop 4k felvételre képes.
Lehet csak 4k30p módban képes FF 4k videóra, a 4k60p pedig maradna 1.33x crop, ez pl. más lenne, mint bármelyik 1DX.
Azért vannak még kérdéses dolgok, de az biztos hogy szeretnék valamelyest visszavenni ezt a videós DSLR/MILC szegmenst, amit az 5D III / 5D IV modellekkel némileg a konkurenciára hagytak. -
Plexicushio
senior tag
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Plexicushio #359 üzenetére
Szerintem igen. Csak kérdés az, hogy a II vagy a III ét?
-
Plexicushio
senior tag
R6 - ugyanazt a szenzort kapja, mint az 1Dx ?
Az EVF-en nekem is megragadt a szemem. Jó cumó lesz ez. De még így is túl drága... -
JohnyBlue
addikt
Eskü ha megyek szeretett fővárosunkba a kezedbe nyomom az R-t és megkérlek mutuasd már meg nekem ezt vízszintes vonalakra nemfókuszálunk dolgot.
Nyaralás? Tengerpart? Pfff ne is mond... le vagyunk tiltva a külföldi utakról mert annyira fontosak vagyunk a védekezésben....
Amúgy kirándulni a6000 el szoktunk -
JohnyBlue
addikt
Jaja jó kis darálós motyónak tűnik. Amúgy borzasztó árcédulákat ragasztgatnak a gyártók a cumóikra. Én abban bízok, hogy az R-t még sokáig megtartják gyártásban és jól lemegy majd az ára
De amúgy már az R is annyira jó kis cucc, hogy átlag embernek teljesen jól használható. Jó, persze jéghokit meg vízszintes vonalakat nem lehet vele fotózni
-
p_adam
addikt
Ha az ember egy normális optikai keresőbe néz utána, akkor egyből látja, hogy még eléggé messze vannak az EVF-ek és talán sosem lesznek ugyanolyanok.
De ha már az élességet jól látom benne nagyítás nélkül, nekem az is elég, meg az IBIS miatt sokkal kevésbé fog remegni, ha mégis rá kéne nagyítani.
De ami lényeges, az IBIS, FF 4k, dupla kártyahely, gyors fps, mind orvosolva lettek, erre még rájön a 10-bit, 4k60fps, stb. a joystick, LCD felbontása, ezek, amik még nem ismertek, az 1DX III-at ismerve pedig crop nélkül, AF-el együtt a rolling shutter jelentős lesz, de az alapokat, meg az RF rendszert nézve eléggé erős játékos lehet a kategóriában, nyilván az R5 is jó, de azért nagyobb különbségre számítottam a kettő között. -
p_adam
addikt
20mp full-frame CMOS sensor
IBIS
12fps mechanical and 20fps electronic
Oversampled 5K Video
4K @ 60p, FullHD @ 120p
Canon Log, 10-bit, Zebras
AF identical to the EOS R5 (Head detection AF, Animal detection AF)
No RAW video mode
Dual SD UHS-II slots
Identical 5 million dot EVF as the EOS R5
No top-down screen
Build quality not as good as the EOS R5
Bluetooth 4.2 (EOS R5 to get Bluetooth 5.0)
LP-E6NH Battery (Same as the EOS R5)
Announcement July 9, 2020
Under $2500 USD (Rumored)
Ezek alapján sokkal jobbnak tűnik az EOS R6, mint amire számítottam, egyértelműen az EOS R fölé illeszkedik be.
Gyakorlatilag hasonló dolgokat tud, mint egy 1DX III a CFExpress kártya RAW videófelvételi képessége vagy gyorsabb pufferelése nélkül, bár az EU-s ára közel lesz a 3000 eurós határhoz. -
p_adam
addikt
-
p_adam
addikt
válasz
hszilard666 #345 üzenetére
A HDMI egy kimeneti csatlakozó, egy másik kamerára van szükséged, amin van mikrofon bemenet.
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Adott egy canon eos M10, amihez szeretném használni a rode stereo videomic pro nevezetű mikrofonomat. A problémám pedig az hogy nincs miki input.
Hogy lehet ez? Az OG eos M en is volt, itt meg sehol semmi... A HDMI csatit tudom használni ehhez esetleg átalakítóval?
-
p_adam
addikt
EOS R beállítása esküvő- vagy rendezvényfotózásra
Érdemes belenézni, aki ilyet használ, egy részét már eddig is így állítottam be, de pár apróság és AF beállítás elkerülte a figyelmem. -
Plexicushio
senior tag
Nem (bírtam)
Azt megtartom valószínűleg, V30 szerencsére, kommersz videóra jó lesz, meg gincsolni a cellákat a Lexar kari helyett a teszt-fázis alatt
Inkább a kit-obit passzolnám el szivesen bőven ár alatt még."a legtöbb sorozatfotóhoz és leggyorsabb buffer ürítéshez úgyis UHS-II-es 300MB/s-os SanDisk Extreme Pro kell."
Ne hidd, hogy nem jártam körül a témát előtte.
M62 esetében tökmindegy, hogy UHS-I vagy UHS-II kártya van benne; 14 FPS esetén ugyanakkora marad a sorozatfeltétel hossza, azaz a buffer erejéig sajnos (max. ~850MB). 7 FPS-nél már lehet más a helyzet, hogy közben elkezdi írni ki a képeket a kártyára, de ott meg alapból lehet 8 másodperces is a sorozat...ami elég lesz.
De a buffer ürítés miatt viszont megér(het)i az UHS-II. Ám tudod mit löknek a gyakorlati számok RAW/C-RAW esetében? Hogy 3-4 mp. az ürítési előnye egy UHS-II -es Sandisk méregdrága SD-nek az UHS-I -es negyedannyiba kerülő változatához képest... (20-30 kép) JPEG esetében nem tudom; de nem kell teliőni 50 képig, csak szekvenciálisan kisebb a sorozatokat, és akkor az írásra sem kell annyit várni
. Viszont én csak JPG-t fogok akciónál, evidens.
Lexar 2000x SDXC a kiszemelt egyébként (adnak hozzá kártyaolvasót is). In-camera teljesítmény/ár-érték arányában ez a jó vétel, a Sandisk és Sony UHS-II nekem megfizethetetlen...
És ebben a gépben meg sem éri a többletet.
Tudom, ez már nem az a Lexar, de túl sok panasz nem érkezett a váltás óta.
De mivel 64 GB nem lesz elég, és ez úgyis csak az a top kártya lesz, tervben van egy 128/256 -os, lassabb "backup" 1667x -es Lexar is, vegyesen videóra.
Egy 128-as UHS-I V30-as MyMemory-m meg már van. -
PuMbA
titán
válasz
Plexicushio #341 üzenetére
Nem vártál őszig...
SD kártyát is eladhatod, mert a legtöbb sorozatfotóhoz és leggyorsabb buffer ürítéshez úgyis UHS-II-es 300MB/s-os SanDisk Extreme Pro kell.
-
Keem1
veterán
válasz
Mosqu!to #339 üzenetére
Az eddigi Canon Image Gateway megszűnt, helyette lett az image.canon, amire a régi Canon ID-val belépve kell a webes szolgáltatásokat újrakonfigurálni. Hozzáadható pl. Google Drive, Flickr, Youtube, ...
Én se tudtam a drasztikus változásról, azt hittem, hogy az új szolgáltatás átveszi a régi feladatait. Bedobtam újra a GD-ot, de egyelőre a gépen még nem jelent meg (azt mondja, nincs változás). Szóval lehet idő kell neki. Ami azért röhej, mert leszedni a szolgáltatást egy szempillantás volt, visszatenni meg nem...
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
A családban van egy Canon EOS M100 kamera, amit főként szüleim használnak. Volt rajta eddig egy egyszerű képszinkronizálási lehetőség Google Drive-ra, azonban ez eltűnt, helyette csak egy "Feltöltés Webszolgáltatóhoz", ami valamilyen Canon image oldalra visz.
Hová tűnhetett a Google Drive? Sajnos szüleim már elég idősek, így nehezen adaptálódnak az új környezethez. Vagy esetleg be lehet valahogy állítani, hogy a Canon oldala magától átküldje adott drivera a képeket?
-
PuMbA
titán
válasz
Plexicushio #335 üzenetére
Ahhoz még sokat kéne várnom, illetve tényleg kérdés, hogy lesz-e komolyabb APS-C MILC gép valamelyik gyártótól (CR1-es hír még közel sem jelent biztosat, CR2 már igen), mert ok, hogy FF van / lesz, de az mennyibe is kerül jelenleg obikkal együtt?
Egy vagyon. Szóval maradok a 7D Mark II-nél, ami egy tank, bevált és egy teljesen kész rendszer van alatta, ami még ráadásul olcsó is. Szerintem még 2-3 év mire kiderül kristálytisztán, hogy melyik gyártó mit is akar kezdeni / mennyire veszi komolyan az APS-C-t.
-
PuMbA
titán
válasz
Plexicushio #331 üzenetére
Én azért is várnék az M5 Mark II-re, mert kétségeim vannak az M6 durabilitását illetően
Az M5 váz már hasonlít egy profi vázéra, fogása is kényelmesebb, több kezelőgomb, illetve van beépített EVF.
-
kovsol
titán
válasz
Plexicushio #331 üzenetére
-
Plexicushio
senior tag
Ja, igen, videóhoz stabi feltétlenül kell, meg még inkább jobb a zoom.
Hát azért órákon át cipelni, vagy intenzíven emelgetni ezt a 765 grammot (+váz) sem lesz egy álom, most már értem, miért annyira népszerűek a 70-200-asok f4-es változatai is az anyagi vonzat mellett, ennek bő duplája a 2.8-as változat,, tejóég, és akkor a szupertelékhez képest még ez is semmi.
Az a Sigma nem is olyan nehéz, kb. mint a 300-as f4l fixköszi a viszonyítási alapot, akkor kb. ezek szerint nem lehetetlen kihúzni akkora tömeggel egy medium session-t monopod nélkül sem.
200-600 ...záridő; mennyit sikerült vele "frissen", stabi nélkül még kitartani?
-
kovsol
titán
válasz
Plexicushio #329 üzenetére
Az a 200 f2.8 valóban elég apró jószág.
Ha videózni is fogsz akkor stabilizátoros obit nézz, mert akármilyen stabil is a kezed elég szarul fog kinézni az apró remegésektől.
Nekem 100-400 órákon át okés volt még kézből, viszont a 200-600 esetében már került elő a monopod nem egyszer, mert a karom elfáradt. -
Plexicushio
senior tag
A 200-as f/2.8L fix már megvan. (Meg az adapter is). Kisebb egy hangyányit mint egy 70-200 F4L
Súlyra is azonos. Fedett pályára, beltérre ugye ez must have. Sőt, még egy Viltrox Speed booster is befigyelhet(ne) rá --> 140 f/2
És tervezek kültérre/napos időre/variálhatóságra egy legalább 300-as (max. 400) végű olcsóbb consumer zoom-ot.
Itt még sok a lehetőség. Ha nagyon budget, akkor 55-250 STM marad.
18-400 -as Tamron direkt APS-C -re pici is, nem is veszett drága szürkén, de...nagyon lágy a végén, és lassúcska az AF is. Akkor már inkább egy 70-300-as nanoUSM-es Canon képéből kivágnám azt a 100 mm-t, ha szükséges, és annak brutális az autofókusza. Plusz olcsóbb is, meg esetenként speedbooster itt is felhasználható lenne ha nem kell a 300-as végSzívem szerint egy 400 f/5.6 vagy egy 300 f/4l IS lenne a "penge" , de erre még gyűjteni kellene használt áraikon is, illetve azért ilyen track&field jellegű dolgokra (akkreditáció nélkül) csak jobb választás egy zoom amatőr szinten, főleg stm/nanousm af motorral, mert videó is lenne pici. De már ezen fixekhez és egy régi 100-400 tolózoomos canonhoz is monopod kellene.
Szerk.: nem, szívem szerint egy EF-M 70-350L lenne a penge, 6.3-as véggel, mint a Sony.
-
Nehaiu
csendes tag
Sziasztok,
M50-et tervezek venni (elsősorban) 1080p60 videózásra. A 30 perces videó limitet át lehet hidalni valahogy? Ehhez kapcsolódóan az akksi lemerüléssel tudok valamit csinálni ha vágatlan, folyamatos videót szeretnék ami ennél a 30 percnél vagy az akksi üzemidejénél hosszabb? Milyen opciók vannak külső áramforrásra/menet közbeni töltésre? Sajnos nincs ilyen irányú tapasztalatom.
Köszi előre is.
-
kovsol
titán
válasz
Plexicushio #326 üzenetére
És milyen objektívvel használnád az M6 -t sportfotózásra?
-
Plexicushio
senior tag
... sportesemények híján, idő na az lenne kivárni, és még anyagilag sem járnék rosszabbul valószínűleg, ha maradok az m6-nál és később veszem meg, mert valószínűleg olcsóbban árulják majd mint ha ma venném. Csak hát... a türelem az egy olyan "erény", ami nem az erősségem ilyen "besózott" állapotban
. Mellette szóljon, hogy első komoly gépem lenne, tehát addig bőven lenne időnk összebarátkozni, tanulgatni vele, gyakorolni pár hónapot.
-
PuMbA
titán
válasz
Plexicushio #324 üzenetére
Szerintem várj még nyár végéig, ősz elejéig és addig biztos kitisztul, hogy mi lesz vagy nem lesz
"(köszi, de az meg egy elég tág halmaz, hogy "canon váz". Esetleg árban/kategóriában azonos volt?!)"
Azért egy Sigma objektív nem csoda, hogy jobban működhet máshol, ugyanis egy Canon DSLR-en sem olyan gyors a fókusz Tamron, Sigma stb. üvegekkel, mint a natív Canonokkal. Ezt sok YouTube tesztben bemutatták már, hogy mindig hezitál kicsit a többi gyártó cucca mielőtt beáll a fókusz.
-
Plexicushio
senior tag
Ha nincs ez a pletyka már pár hete, jövő hónapban nyugodt szívvel vettem volna egy m6 mk2-t... de így.. nem tudom, hogy kivárjak-e vagy ne. A specifikációk ezért érdekelnének nagyon. Dual-SD slot, időjárásálló szigetelés, IBIS hidegen hagy, de pl. gyorsabb UHS-II foglalatért, nagyobb bufferért, nagyobb akksiért, pop-up EVF-ért, élesebb 4k60fps-ért már szivesebben adnék ki egy kis pluszt.
-
Plexicushio
senior tag
Szerintem sem, kivéve esetleg ha semmi más nem látja "kárát" a méreten kívül. Ez meg adott Az EF- EF-M -en belül. Adott ez a kurva nagy megszállottság, hogy a milceknek mindig kicsinek, a legkisebbnek kell lennie. Nem, nem feltétlenül, nem azért gyártják elsősorban. Itt már el is fogy az ellenérv ezen adapterezgetésekkel kapcsolatban.
Vagy profiknál nem a végeredmény az, ami elsődlegesen számít?
De a 7D vonalat meg inkább mondanám semi-pro -nak...
Profi vonal az/lesz R, az M meg a "játszóház".(köszi, de az meg egy elég tág halmaz, hogy "canon váz". Esetleg árban/kategóriában azonos volt?!)
-
kovsol
titán
válasz
Plexicushio #320 üzenetére
Profi felhasználásra szerintem adapterezés nem való. És az időjárásállóságot is hazavágja, mert a canon EF-M adaptere se szigetelt.
Egyébként nekünk is van itthon M100, és kiránduláson, nyaraláson elvagyunk vele. Kit obi is kellemes csalódás. Az M6II meg kifejezetten tetszik.
(Azt csak úgy offba említem, hogy a Sigma 100-400 objektívem egyébként jobban fókuszált nekem Sigma MC11+Sony A7iii párosítással, mint barátom Canon vázán ha már itt a sony példát hoztad fel.)
-
Plexicushio
senior tag
Lesz felvevőpiaca, az számít. Ahogy az eddigi M modellekre is.
MILC vs DSLR FF obik között nincs olyan nagy méret különbség (sőt), akkor meg már nem az a pár centis adapteres hossz. többlet meg +60-80 gramm fogja meg az egészet.
Inkább a más rendszerről való konverterezgetést tartom furának, de ezek után... mondjuk úgy simán megértem
-
kovsol
titán
válasz
Plexicushio #318 üzenetére
És ha ez esetleg valami profi cucc lesz, akkor adapterrel használjon az ember majd rajta DSLR obikat?
Lehet érdemesebb lenne eltemetni az M -t és az R vonalra behozni az APS-C inkább. -
Plexicushio
senior tag
A higher end EOS M body is in the pipeline [CR1]
Talán egy ~7D Mk III ekvivalens lesz majd ez EOS M-re ?!
M6 2 felé pozícionálják... -
p_adam
addikt
És milyen objektíveket használnál vele? Az sem mindegy.
Gyorsan lekövetni egy teljesen véletlenszerűen mozgó témát az egész képmezőn, ebben azért nem szabad azt várni, hogy hibátlanul teljesít. Egyszer le fog nyűgözni, máskor meg bosszant. Amiket YT-on csinálnak, hogy valaki egyenesen a kamera fele fut, az nem életszerű.
Ha kézzel ki van jelölve a fókuszpont, akkor megbízhatóbb, de az meg gyorsan mozgatni ugyanúgy nem könnyű.
Az R egyébként megbízhatóbban fókuszál, mint az RP, kevesebbet téveszt és kevés fényben egy fokkal jobb. -
JohnyBlue
addikt
Próbálj meg valakitől kérni egy vázat olyan obival amivel használnád
( Debrecenben tudok segíteni )
Amúgy igazán gyenge fények közt is elég gyorsan és nem utolsó sorban pontosan dolgozik a váz. (2.8, 1/100, ISO12800 felett)
R vonalon is van jó pár kókuszmód meg beállítás és finomítás. Az RP- ben nem gondolkozol ? jóval olcsóbb és AF-ben nem sokban tér el.
RP tulajok figyelmébe. Két aksi belemegy és normálisabban tudsz rámarkolni a gépre... az elsűtő gomb mondjuk csak dróttal megy át a vázba de ha valakinek elég a dupla aksitárhely akkor az örülni fog
-
Chicago
csendes tag
Sziasztok!
Lassan kiolvasom az egész internetet, de még mindig nem tudom eldönteni, hogy megvegyem-e az EOS R-t.
Tulajok nyilatkozzatok, kérlek!
A legutóbbi gépem egy Sony a7iii volt, zseniális fókusz megoldásokkal, de a színei baromira nem tetszettek.
Amit fotóznék, az a 2 éves kislányom, aki egy percig nem bír egy helyben maradni...
Ebben a Sony világbajnok volt (csak a színei...)! -
najaa
friss újonc
Sziasztok! Nagy az én gondom! Van egy EOS M50 -em (tudom már ez is gond
) mivel több Olympos Zuiko obim van, vettem hozzá egy OM-EOS-M adaptert (a drágábbikból). Összerakva kiderült, hogy a gép úgy érzékeli, hogy nincs benne objektív, így nem engedi exponálni a gépet
, így még kipróbálni sem tudom! A használatiban nem találtam erre utalást, de egyelőre a neten sem, de keresek tovább....
-
szpetri
tag
Sziasztok,
a DigitalPhotoProfessional (friss letöltés a Canon honlapról, Win8.1Pro 64 bites gépen) cr3 megnyitásakor mindig leáll. Más is tapasztalt ilyesmit, vagy nekem kellene újrahúznom a gépet?
-
JohnyBlue
addikt
Ha van maced akkor megoldható.
Ropi: akkor nekem egyszer sem adódott olyan helyzet -
szpetri
tag
Még egy kérdés a szakértőkhöz:
Canon RP-ből ki lehet olvasni Camera Kft közreműködése nélkül az exposzámot? -
JohnyBlue
addikt
Ropi: te csak vízszintes vonalakat szoktál fotózni ?
Beletoltam az errembe jó pár ezer expót és még nem kerültem olyan szituba hogy nem fókuszált volna a volna.De legyen igazad 1-1 kép lemaradkimarad a vonalaid miatt. Ami bosszantó. De szerintem bosszantóbb dolog a backforont és összevisszafókuszálás
vagy tévedek ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Canon EOS 250D gépek, objektívekkel és kiegészítőkkel. (KEVÉS vagy 980 expoval! )
- DJI Mavic 2 Pro + Fly More Combo + Propeller Guard - Ingyen GLS házhoz vagy autómatába!
- Tokina AT-X Pro 11-16mm f2.8 (IF) DX eladó!
- Canon EOS M50 MII MILC fényképezőgép + Canon EF-M 18-150 mm f/3,5-6,3 IS STM objektív eladó
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest