Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mini-ITX
- Milyen TV-t vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Milyen széket vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Gaming notebook topik
- Funkcionalitásra kihegyezett, USB4-es SSD ház a TerraMaster fémjelzésével
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sleek
senior tag
Megvan az R8 . Ahhoz képest amilyen "kicsi" gép nagyon jó a fogása. Nem az a full műanyag érzet stb. Beszélgettem az eladókkal mondtam ,hogy kinéztem a SIGMA Canon 24-105mm f/4.0 (A) DG OS HSM objektívet . Mondták jó obi meg minden, de ennyiért inkább vegyek használt obit. Ebből az árból megvan a 24-105 f/4 meg a 70-200f4 is.
Ha meg annyira ragaszkodok az új obihoz akkor f4 es rf es obi legyen, vagy a Canonak 24-105 F4l II . Igaz azok árban sokkal többe kerülnek. -
arn
félisten
A nagyobb szenzor mindig elonyosebb lesz, ha rawval sokat tekergeted, kevesbe kezd el “muanyogosodni” a kep, sok tartalek lesz benne. Ugyanakkor a kisebb obikat olcsobb es konnyebb ugy megcsinalni, hogy a kisebb szenzort kirajzolja (amugy mindket rendszer “full frame”), tehat hasonlo arsavban az mft es a fuji x is jobb obikat kinal. Konnyen elofordulhat, hogy altalanosan a kisebb szenzoros geppel jobb kepek szuletnek hasonlo szett arban az optikai minoseg miatt.
Szerencsere az utobbi idoben a frissebb belepo rf obik mar eleg jok, ha az egesz csomagot nezzuk mas rendszerek eloregedo obiparkjaval szemben, csak egyelore baromi nagy a szakadek ha valamivel jobbra vagysz (pl 50 1.8 vs 1.2). Mar nagyon varom a thirdparty megoldasokat.
Amiben a canon rf szvsz jelenleg erdekes: szuper af rendszer, a vazak relativ kompaktak, a belepo rf obik a meretukhoz es arukhoz kepest jok, konnyu pl egy fix sort megvenni, ha vki erre vagyik, rendszer merete, ara es a kimenet minosege hasonlo az aspc fujixhez. Ha a csucsobikat veted ossze mar lehet mas kovetkeztetesre jutsz.
-
ANDROID???
addikt
Beltérbe tárgyak fotózására, esetleg esti összejövetelek fotózására milyen vakut javasolt, pl TT350?
-
zodo
nagyúr
Gondoltam hogy az f4 miatt de eddig meg azon voltál hogy lehet az is kevés.
Nem ismerem egyik típust sem így biztos nem rábeszélni akartalak.t.imi
Köszi az infót.
Nyilván az elején tesztelgetem, megfontoltabban kattingatók de mindenképp tervbe van egy powerbank beszerzése.
Talán a wifit is érdemes kikapcsolni ha nincs rá szükség. -
t.imi
addikt
Gratula, szép fényeket, érezzétek jól egymást!
1.5 hete vettem egy PATONA Platinum Canon LP-E17 USB-C csatis akkut.
Első töltés után ~370 kép esett ki vele az R50-ből.
Nagyon nem is kapcsolgattam ki a gépet, energiatakarékosság<30 sec képernyő ki, 1 perc után váz kikapcs.
Most nézem, már nem nagyon bolt. 7600 volt a zöld ufóban, most 11290
Töltöttségi szintet nem jelzi a vázon, 100%, illetve cserélje ki az akkumulátort.
Annyi előnye van, hogy autóban, powerbank, 1A usb töltővel is táplálható. -
Sleek
senior tag
-
zodo
nagyúr
és feeregon
Köszi.
Nekem is úgy volt hogy majd holnap de 19 óráig nyitva vannak, 18 előtt kicsivel itthon voltam, mondom go. 19 óra előtt 10 perccel végeztem.Sigma helyett gondolom nem jó az RF 24-105mm f/4-7.1 IS STM kb. fél áron?
Sima f4 tesót megértem mert még akcióval +200k a Sigmához képest. -
Sleek
senior tag
Gratulálok
Holnap megyek én is érte . Azt hiszem Sigma 24-105f4 obi lesz újban . Ma mentem volna érte csak beugrott egy meló azt nem akartam a kollégákat megszívatni. Mpb n néztem a Sigmat de ott is 740 euró környéke amire 6 hónap a gari , akkor inkább megveszem 330ezer ft körül 3 év garival.
-
zodo
nagyúr
07.17.-én foglaltam 18.-án visszaigazolták és ma haza hoztam őket.
30 nap holnaptól pörög a visszatérítés regisztrációra.
-
t.imi
addikt
Nagyon köszönöm Nektek!
Így nyugodtam megyek érte hétfőn
Azzal tisztában vagyok, hogy max enyhén felhős időben lehet használni, ha jó eredményt szeretnék.
Ilyen árban szerintem nem igazán várható más, mai eur/usd/ft/gazdaság/infláció/mindenmást is nézve. -
-
t.imi
addikt
Sziasztok!
Át nyálaztam néhány rf100-400 tesztet.
Tényleg ennyire jó az árához képest, vagy csak a Canon támogatásával készült írások?
Egy 70-200/4 is usm II -t cserélnék. -
Sleek
senior tag
Nekem van 26os mtb 29es 1x12es mtb . Merida Scultura országúti meg egy Wilier országúti. Húztam is a szám amikor egy lánc 18-20ezer valamint egy normális országúti külső 30-32ezer ft/db . Dehát ha van majom legyen banánra is pénz.
SIGMA Canon 24-105mm f/4.0 (A) DG OS HSM objektív most 339ezer ft . Nézegettem ezt is.
Canon EF 24-105 f4 L IS USM 450 euro az mbp -n
Canon EF 24-70mm f/4 L IS USM 500euro
Canon EF 24-105mm f/4 L IS II USM 1200eurotól. Ennyit azért nem adnék ki már.
Valamiért a zoom nekem is jobban bejön . Persze lehet azért mert nem használtam még fixeket. -
zodo
nagyúr
Ennyiért nagyon jó vétel az R8.
Na jah, nekem ugyan csak alsó polcos 7+ éves Csepel cross trekkingem van de évente cserélni ezt azt már többe van mint egy R8 teli áron.Neked nem jó valamelyik RF fix 2.8-as igaz ezek nem IS típusok pl. 16 vagy 28mm?
Csak mert ugye ha találsz még 220V-ban -20% és mindkettő Big Shot akciós is.
Kell a zoom?
Én zoom mániás vagyok anno az EF 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM-et imádtam.
Ha más nem akkor marad az adapter és valami használt 2.8-as.
Úgy rémlik az említett Tamron jó féle. -
Sleek
senior tag
Nézegettem olyan gépet is amiben van pl vázstabi ,de mivel akciós az R8 így ha drágább az IS obi, akkor sem jön ki pl a vázstabis R7 olcsóbbra Apsc használt obival .
Sony A6600 gép is majdnem 500ezer ft hiába van hozzá egy kazal obi. Meg az a nem középpel elhelyezkedő kukucska valahogy zavar.
Akárhogy számolom, ez is drága hobby mint a bringázás -
Sleek
senior tag
Köszönöm a tanácsod.
Nyilván akinek 2,8 as obija van az azt fogja mondani vedd meg tőlem a 2.8 at. Viszont úgy gondolom mint hobbi kattintgató szerintem beltérben egy vasút modellnél elegendő lehet az f4 vagy egy hungexpon traktor fotózáson ahol nem mozognak a traktorok .
Igazából valami 24-70 mm -t gondoltam a beltérben meg erdőbe fotózni sziklát patakokat. 70-200F4 meg pl bringaversenyre , mozdonyt fotózni .
70-200ból van rengeteg csak kevés az IS belőle.
Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD láttam még 135ezer ft ért. Vagy használtan EF 24-105mm f/4 L IS USM ,140ezer ft.
Ef átalakítót meg úgy is veszek.
Esetleg még gondolkodtam külföldi rendelésen a Mpb-ről. -
t.imi
addikt
válasz
ANDROID??? #1762 üzenetére
R50 (nekem) annyira nem vészes méretben, pedig nagy kezem van. Mondjuk évek alatt gx80, gx9, x-t30 is volt a háznál.
Nyak, vagy csuklópánttal sokkal biztonságosabb érzés viselni.
Kirándulás, séta közben pl ef-r adapter és ef 24 2.8-al kimondottan kényelmes.Egy 35 1.8-at és egy 100-400-at mi is befoglaltunk.
A7II-ön használtam először harmincötöt, azóta nagy a szerelem
Asszonyra nagy nehezen rá tudtam beszélni egy hétvégi kölcsönzére a 35öt, azóta egyik álma. De 2xx nem akart érte adni.
Most 153 körül jönne ki, így már bólintott. -
arn
félisten
Ez mindig egy kompromisszum, fenyerosebb obi, nagyobb (es jobb) szenzor, stabilizator… a masik oldalon ott van az ar, meret (suly). Es erosen a teman mulik, hogy mit mivel lehet es kell megloni. Pl mozgo temahoz hiaba van stabod, ha kell az alacsony zarido, vagy hiaba van nagy szenzorod, ha rekeszelni kell a melysegelesseg miatt.
A fixek jok ilyen szempontbol, olcsobbak, fenyerosebbek, konnyebbek, es jobb a kepminoseguk - csereben kevesbe rugalmas oket hasznalni, de a vegeredmeny szempontjabol gyakran megeri, ha nem gond hogy lemaradsz egyket keprol.
-
Sleek
senior tag
válasz
ANDROID??? #1765 üzenetére
Igen mert a boltban is azt mondták, árban a gépvázak közt nincs akkora különbség ,viszont beltérben vagy este, azért jól jön a nagyobb képérzékelő. Most már csak ott vagyok meglőve ,hogy f4 obi mennyire elegendő pl egy hungexpon vagy egyéb beltérben
Ilyen ez a tapasztalatlanság. Nyilván aki használt terméket akar eladni az mindjárt azt mondta ah FF re is kell a 2.8 fényerő ne az F4 et vegyem
-
ANDROID???
addikt
Nikon, ez így erős.
Na az ilyen szutykavári hozzá állással amit leműveltek, teljesen érthető a dolog. Még örülök is, hogy nem Nikont vettem. Volt ilyesmi szituban negatív tapasztalatom, bőven elég volt az is.A Sony is Lengyeleknél szervizeltetett (most nem tudom hogy hol), volt egy kis back focus, elküldték garban Lengyelekhez, pár nap alatt megfordult, és egy matricával az alján hibátlanul jött vissza beállítva.
Az átvevő szerviz budán, tök jól kezelték az egészet, nem volt parasztkodás abszolut nem.Látom, közben bedobtál egy R8 foglalást.
-
Sleek
senior tag
Közben visszaigazolták az R8 foglalást
Bűnbe vitt a fórum
-
Sleek
senior tag
válasz
ANDROID??? #1762 üzenetére
Igen az R50 gépet én is fogtam, Szerintem olyan női kézbe való gép.
Z50 is nézegetőben volt de nekem sajnos a Nikonnal hozzáállásával volt két rossz tapasztalatom. Egyik rossz tapasztalat ,hogy egy nyűves akksin ment a harc egy D5300as géphez, mert kb 100-120 képet bírt ki. Azt mondták nem garanciás.Persze a gép kb 4 hétig náluk volt. A másik eset ,hogy a tüköraknába valami fekete cuccok kerültek amikor visszakaptam a gépet. Válasz nem garanciális mert a tükörakna stb zárt egység és oda nem kerülhet semmi sem. Mondtam nézzék meg jobban mert én látom a dolgokat. Válasz ismért ,hogy nem garanciás mert a képalkotást nem befolyásolja éljek együtt vele. De ha gondolom több mint 50ezer ft ért kicserélik szívesen. Pár hónapos gépről beszélünk amibe kb 500 expót tette, Erre közölte velem a Nikonos ügyintéző ,hogy ilyen érhetetlen emberek miatt nem szeretné felidegesíteni magát és rámrakta a telot. Akkor fogadtam meg ,hogy többet hazánkban Nikon gépet nem veszek. Ha kell inkább kiküldöm más országba hátha nem balkáni a szerviz . Amúgy azt tudom ,hogy az akkori Apsc gépeket a csehek szervízelték utána meg azt hiszem Lengyelországban. De azt már nem követtem. -
ANDROID???
addikt
Nekem A58 volt előtte, nem volt lassú, ott a vázban is de s az obiban is megvolt ami kell, nagyon jól eltalált gép volt, ahoz képest akartam nagyot lépni én is.
Amikor azt vettem, Canonért indultam, de olyan jó árban volt 2 obival és kaptam ajándék 3 év extra gart, hogy el kellett hoznom. Voltak olyan tulajdonságai, mint az akkori Canon gépeknek, csak magasabb kategóriában.Mivel az R50 extra pici, féltem le ejtem, Lumix G9/90, Z50, R10 közt ment az őrlődés. R10 lett (18-45+50fix) végül, eddig nem bántam még meg, a váz szerkezet ennél is magnézium/műa. (gondolok még egy tokra a gépvázra, legyen amiben jobban megsülhet a gép, de védi
)
(mellesleg R8 (340k) a Két obi okosban, minimum +85-100) -
zodo
nagyúr
Itt egy sorozat kép teszt videó.
Simán 80 kép 4-5mp puffer ürítés és megy tovább.Mostani 6D MkII papíron..
6.5 kép/mp (JPEG-ben: 150 kép, RAW-ban: 21 kép)
30-40 kép meg sem kottyan (ezután jön esetleg a pufferelés) ami szerintem bőven elég pl. autó versenyen egy kanyart végig követve.
Minden másra ott a szuper videó képessége amiből végül olyan képet vágsz ki amilyet szeretnél. -
Sleek
senior tag
Mondjuk ez azért meggyőző videó
[r8 sorozat ] -
Sleek
senior tag
válasz
ANDROID??? #1758 üzenetére
Ha nem lesz akcióban az R8 akkor valószínűleg nekem is az R10 lesz. Jelenleg más gépet nem is tudok ami "viszonylag új fejlesztés". Bár érdekes ,hogy az R10 tud mechanikus zárral max15 képet 460 JPEG vagy 29 RAWig az R8 meg elektronikus első redőnyre 6db t igaz azt 1000+jpg vagy RAW- vagy CRAW-kép rögzítéséig tartható. Elektronikus zárral az R10 Max. kb. 23 kép/mp a sebesség 70 JPEG vagy 21 RAW kép rögzítéséig tartható az R8 Max. kb. 40 kép/mp Elektronikus zárral, a sebesség 120 JPEG- vagy 56 RAW- vagy 100 CRAW-kép rögzítéséig tartható
RAW sorozatfelvétel 30 kép/mp 0,5 másodperces előfelvétellel, max. kb. 158 képkockáig
Szóval mivel tapasztalatlan vagyok milyen sorozat szám mire elegendő megy az agyalás
Kicsit azzal nyugtatom magam , hogy régen sem voltak szupergyors gépek, mégis volt vonat fotózás , sport fotózás , vasút modell fotózás bringafotózás stb. .
Szeretem a kis Oly milc gépem , de beltérben sokszor kevés videóra meg fotóra . Valamint ha erdőben nem süt a nap akkor sem az igazi . -
Sleek
senior tag
válasz
ANDROID??? #1756 üzenetére
Mindig mindentől van szebb jobb. Ezen ne agyalj 😁
-
zodo
nagyúr
válasz
ANDROID??? #1754 üzenetére
R10-re egyelőre csak a Big Shot akció van.
Kinek mi a jobb gép, RP és RP kit valamint R8 lesz szuper olcsón.Topik régóta itt van, akcióról is jó ideje tudni.
-
ANDROID???
addikt
Sziasztok.
Öröm, mikor utólag találja meg az ember a topikot, most látja mi lesz 4 nap múlva, és pár napja, hogy megvan az R10-e (Media).tuti lesz ott jobb akció R10-re is, vagy olyan akció, hogy annyiért jobb gépet lehet majd venni 25-én.
-
zodo
nagyúr
Szerintem minket mint hobby fotós ez a jellemző nem nagyon fog érinteni.
Ebben a videóban részletezi az R8 képességeit ráadásul adapterrel régi EF obikkal amik elvileg lomhábbak is mint a natív RF társaik.
Kapunk brutális af fókusz rendszert, elektronikus redőnnyel 6 kép vagy elektronikus zárral
40 kép/mp max. a pufferre kell figyelni.
Említ a szupergyors mozgású képeknél némi torzítást de az nem redőny téma.
pl. suhintott golf ütő vagy elütött basball labda -
Sleek
senior tag
Canon ezt írja .
Elektronikusan vezérelt, fókuszsíkban lévő redőnyzár11(Mechanikus első redőnnyel nincs felszerelve) és elektronikus zárfunkció az érzékelőn
Elektronikus 1. redőny: 30–1/4000 mp (1/2-es vagy 1/3-os lépésekben), Bulb, Elektronikus: 30–1/64 00012 (1/2-es vagy 1/3-os lépésekben 1/8000-ig, majd 1-es lépésekben 1/16 000ig) (Teljes záridőtartomány. A beállítható tartomány a felvételi módtól függ.)
Az r 10 meg ezt
Típus Elektronikusan vezérelt redőnyzár és elektronikus zárfunkció az érzékelőn Záridő Mechanikus: 30–1/4000 mp (1/2-es vagy 1/3-os lépésekben), Bulb, Elektronikus: 30–1/64 000 (1/2-es vagy 1/3-os lépésekben 1/8000-ig, majd 1-es lépésekben 1/16 000ig) (Teljes záridőtartomány. A beállítható tartomány a felvételi módtól függ.) -
Sleek
senior tag
Használt már valaki olyan gépet amin csak elektronikus zár volt ? Ahogy nézem az R8 is ilyen gép. Van valami hátránya esetleg ha pl nem profi szinten szeretnék esetleg rally versenyt ,vagy bringa versenyt fotózni ? Kicsit káosz van most a fejemben mert valaki isteníti a mechanikus zárat a mai napig valaki meg a teljesen elektronikus zárért van oda.
-
feeregon
tag
Valaki, akinek van tapasztalata:
ef 70-200 f4 is ii csere ef 70-200 f4
Van értelme? Ha a méretet és a súlyt nem nézzük. R7 a váz.
Köszönöm
-
zodo
nagyúr
válasz
r3dsnake #1743 üzenetére
Igen, ezért említettem.
Nekem már két napja visszaigazolták a foglalásom.Aki nem tudná és szeretne akcióban vásárolni.
Be kell regisztrálni a Canon Vip Club-ba és szinte azon jönnek a hírlevelek melyben ott lesz az email cín amin lehet előfoglalni.
Nekem a két levél jött 6 perc szünettel, második szólt a szülinapi akcióról.R10 még drágább is 9k-al mint az R8 ha visszakerülnek a visszatérítések.
-
Beldar
tag
Mindeközben a nagyvilág az R5-II és R1 bejelentésektől hangos és izgatott, a használt piacon sorra tűnnek fel az R5 vázak... A friss jövevények mind-blowing autófókusza kenterbe veri a konkurenciát!
[link] -
zodo
nagyúr
Hungexpo ismerős az AMTS révén, igen szitu függő.
Van ahol fényben állnak van hogy eldugott sarokban, auto színe sem mindegy de egész jó képeket tudtam készíteni a EF 24-105mm f/4-el.
Délelőtti témához visszakanyarodva ha RAW-ban is fotóznék akkor némi utó munkával tiszta sor.
Ezért is néztem a 28mm F2.8 STM-et mert apro és jobb egy lépcsővel az F4-hez képest.R8 kapcsán az van írva ....
Eredeti ár: 649.890 Ft
Szülinapi ár: 498.000 Ft
A születésnapi akciós ár mellé, a Canon Big Shot pénzvisszatérítési akciója (-158.000 Ft) is igénybe vehető, így a végső árad 340.000 Ft lesz!
Kizárólag július 25. és 31. között, a készlet erejéig!Kérdés marad-e készleten mert van a Vip Club előfoglalás lehetőség is.
-
zodo
nagyúr
R10?
Használtat már nem akartam venni ha mégis akkor talán RP lett volna kevés expo, szép állapot és egész elfogadható áron de újat akartam.
390k a váz ebből lej ön a 41k visszatérítéssel. 349k
400k az RF-S 18-45mm IS STM kit ebből 53k vissza kapsz. 347k
586k az RF-S 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM kit és ebből jön le 76k azaz510k -
arn
félisten
A vazak postprocesse sajnos fenyevekkel van egy normalisabb mobil mogott - ezert van, hogy egy atlagember jobb kepet csinal mobillal, mint egy dedikalt fenykepezovel, pedig maga a hw sokkal tobbre kepes. Ha nem foglalkozol ezzel, eleg sok lehetoseget dobsz el a vegeredmenynel.
-
zodo
nagyúr
válasz
kisharsany #1727 üzenetére
Ok értem, én sem ellenzem csak eddig nem volt rá időm.
Biztosan lehet javítani a jónak vélt képeken is de nekem azok már megfelelőek ahogy épp látom pláne hogy ezek csak "emlék képek" amiket nagy ritkán visszanézünk.
Profiknak tiszta sor hogy kell szinte kötelező a jó képminőséget/megjelenést hozni. -
zodo
nagyúr
válasz
kisharsany #1724 üzenetére
Megnézem, köszi a tippet.
arn
Számomra megfelel a Canon jpg jelentsen ez bármit, színe biztosan jó.
Szerkeszteni sok idő, nem vagyok profi, minden képre ugyanazt a sablon rátolni gáz amik meg rommá vannak szerkesztve totál gáz ami nálam már nem fényképezés kategória. -
kisharsany
aktív tag
Inkább egy Peak Design, Ulanzi, stb. kamera tartót nézz. Nekem túrázások során egyik kezemben a kutya póráza van, a másikkal pedig bármikor le tudom akasztani a gépet és kattintani. Próbáltam én is övre akasztva táskát, de kényelmetlen, ha nem andalogva sétálsz, akkor lobog ide-oda.
-
zodo
nagyúr
Pár hete kezdtem nézni a MILC gépeket pláne Canon vonalon mert gondoltam könnyebb lesz az ismerkedési fázis a 6D mkII után.
Javarész a kisebb fizikai méret és súly végett mászott be a vásárlási vágy bogár.
Hobby kattintgató vagyok, szintén semmi utómunka max. képnézegetőben megvágom vagy alap simítások.
Aztán rájöttem hogy igen költséges lenne a váltás.
Igaz a fentebb említett szett sem olcsó de ilyen áron talán nagyon sokára lehet újonnan hozzájuk jutni.
R8 meg kb. a mostani gépem tudása, jobb sorozattal és videóval az aksit meg majd megoldom. Ilyen turistáskodó szettnek több mint elég lesz.
Egy jó övtáska szerű cucc kellene még hogy akár tényleg bármikor nálam lehessen. -
Sleek
senior tag
Én is agyalok rendesen. Szeretem a kis Oly Om-D E-M10 gépemet , de sajnos sok esetben beltérben kevés mozgó tárgyakhoz
Kirándulni viszont szeretek vele.
R 10 Canont néztem , meg Sony gépeket. De a Sony kiesik, mert valahogy a balra helyezett kukucskáló nem esik a szememre. Pedig bal szemes vagyok.Én csak hobby kattintgató vagyok ,semmi utómunkát nem végzek a képeken. Valamint az Oly gép videóban vérzik még el. Van Go pro ha bringával megyek, de ha városnézésre megyek és látok valami buszt vonatot stb , ne kelljen mindig magammal vinni a go pro t is.
-
arn
félisten
Az r5 ara most varhato, hogy bezuhan? R6rol gondolkodom a valtason.
-
zodo
nagyúr
Benne van a lehetőségben, sajnos.
Viszont nem csak R8, hiszen az RP is most lesz a legolcsóbb míg kit-ben ugyan nem sokkal de így is a legolcsóbb áron lesz elérhető.
Valamint ott az összes (1-2 kivétellel amire nem vonatkozik) készleten lévő RF és RF-S obi -20% áron ami szintén nem kevés plusz hab a tortán ha benne van a Big Shot akcióban. -
zodo
nagyúr
válasz
r3dsnake #1714 üzenetére
Igaz, 1 órája igazolták vissza az előfoglalásom amiben közli a -20% akciós áron felül
a Big Shot akció pénz visszatérítése is igénybe vehető.
Szóval öröm és boldogság, igaz nem akartam ennyit költeni hobby fotósként.
R8 lesz végül és ennek mindenkori legalacsonyabb 570k árához képest lesz egy komplett szettem jóval olcsóbban.R8, RF 28mm STM, RF-EF adapter +1 tartalék akku 512k lesz ha utóbbi kettőre nem kapok egyedi árat amit most igényeltem.
Igaz 684k-t be kell tenni és várni a visszatérítésre. -
zodo
nagyúr
Nem ahogy írják a többiek csak ki kell tölteni és várni de 340k lesz a vége.
Jelenleg 650k ami Big Shot után 492k de szülinapi akcióban lesz 498k és így lesz 340kSajnos az obiknál nem jelzik a Big Shot akciót csak a -20% és kiegészítő részleteket ezért rákérdeztem.
r3dsnake
Legyen úgy, nekem nem volt ennyire egyértelmű.
Szerepel ugyan a Big Shot akció de minden terméknél más-más átvételi lehetőség vagy időtartam és R8 kapcsán tisztán le van írva szóval inkább megkérdeztem. -
r3dsnake
nagyúr
220volt
-
zodo
nagyúr
válasz
Mephike #1691 üzenetére
Egyelőre nem ugrálok, nem éri meg váltanom csak a súlycsökkentés végett mert annyit nem is fotózom és inkább másra költők ha kellene.
Készítettem egy excel táblát hogy átlássam.
Beletettem az RP-t és R8-at.
Ezeknek csomagajánlatait, hol kapható a pénz visszatérítés akcióban valamint mi volt az eddig legalacsonyabb áruk 2023.12.-től.
Továbbá a kiszemelt RF 28mm f!2.8 STM (akciós) így ez mellett a RF 24-50mm f/4.5-6.3 IS STM (R8 kit) és RF 24-105mm f/4.0-7.1 IS STM (RP kit) került.RP-t azon felül hogy nem ajánlottátok, most nem igazán éri megvenni mert nincs pénz visszatérítés akcióban valamint emelt áron fut.
Jelenlegi legolcsóbb az Alza 359k de volt már 285k-is (23.12) vagy nem oly rég 300k a MM-ban.
Ha tervben lenne az RF 24-105mm f/4.0-7.1 IS STM vásárlás akkor kit-ben érdemes venni mint sem külön-külön.
Alza kit ára 458k így a legolcsóbb helyeken vásárolva -71k marad a zseben ill. csak 9k plusz a valamikori legolcsóbb árakhoz képest.RP + RF 28mm f/2.8 STM (utóbbi -14k akció) is nagyon drága a 484k-al ha ezt a múltban 415k-ért is lehetett venni az akció nélkül.
R8 akcióban 492k ezért az 570k legalacsonyabb árhoz képest csábító.
Külön itt sem éri meg venni a kit-ben lévő RF 24-50mm f/4.5-6.3 IS STM mert -49k-al olcsóbb kerek 600k áron az akcióban miközben jelenleg 700k a min.ára és 630k volt áprilisban a legolcsóbb így szettben.Mivel az RF 28mm f/2.8 STM is akciós így 617k lenne az áhított mászkáló szettem de így is 17k-al több mint a valamikori legalacsonyabb áruk.
-
zodo
nagyúr
Ahogy r3dsnake is felvetette de gondoltam egyértelmű a full frame.
Kezdő kérdéskor írtam a miértjét 6D Mk II súllya 765g
Ezt gondoltam könnyíteni min. ilyen kaliberű Milc-el és így jött képbe az RP ami még általam megfizethető lett volna a 300k MM árával.
Nyilván nem került be a jelenlegi pénz visszatérítős akcióba miközben elszált az ára.
Aztán jött ajánlás az R8-ra ami szintén könnyű, számomra jelentéktelennek tűnő plusszal kétszer akkora áron plusz ennek is "elmentek otthonról" az ára.Mindenesetre köszi a tippeket!
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Xbox Series X|S
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- Xbox Ultimate előfizetések
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!