Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Plexicushio
senior tag
Felesleges?
Arra utaltam volna a kommentemben, hogy pl. a 400 f/5.6-os obit is '93-ban adták ki, aztán alig akad olyan user review, ahol ne emelnék ki, mennyire gyors az autofókusz. A mai napig közkedvelt "BIF" üveg, ami azért sokat elárul. Illetve sok régebbi lencse megtáltosodik egy jobb MILC-en, mondhatni az esetek többségénél jobban teljesít AF terén, mint szinte bármelyik dSLR-en (kivétel 1Dx) ... De ennek az okát tudjuk jól. Szóval megéri MILC-re (régi) EF üveget adapterezniVagy még több legenda még a 90-es évekből:
- 135 F2L USM
- 200 F2.8L USM
- 300 F2.8L IS USM
- 400 F2.8L IS USM
- 500 F4L IS USM
... ezek sem a lomhaságukról híresek.Csak meg kell nézni, mit művelnek egy R5/R6-on. Vernek nem egy mai-tegnapi 3rd party üveget... ha nem mindet.
Persze, az újabbakban jobb/gyorsabb már a mikroproci, meg duál nano-usm, de ezekhez képest a 10-20-30 éves -akkori- top design sem vall szégyent. Sőt. Canon vonalon.
-
Plexicushio
senior tag
válasz
Flashback #645 üzenetére
Az adaptert meg lehet úszni sokkal olcsóbban is. 8-10 ezer Forintból.
Nekem ilyen Meike MK-C-AF4 adapterem van már egy ideje, eBayről olcsóbb (volt).
Műanyag, de elég jó minőségű, könnyű, nem lötyög sem az obi, sem a váz oldalán sem - több márkával ellentétben. Szeretem.
Akartam még egy fémből készültet; Viltroxot is, de... eltántorított, amikor olvastam/láttam, hogy többeknél bizony becsillanásra érzékeny, meg a többi hasonló koppintás: Fotodiox, Commlite stb. mivel a belsejében nem ovális a kör kivágás (mint a gyári ill. Meike esetében), hanem kerek. Meg jobban is lötyög. Szóval majd még egy Canon fog kelleni nekem is.AF ugyanúgy működik, és minden más. Nincs benne optikai elem.
-
Plexicushio
senior tag
Egy kis EOS M hírek:
- Holnaptról rendelhető M-re is a Viltrox már régóta bejelentett fixei:
Viltrox 32mm F1.4 - $239
Viltrox 23mm F1.4 - $299A héten meg lesz be lesz mutatva ha minden igaz az M50 MKII.
(Remélem nem kapja meg az emlegett DPAF II -t, meg 4K60-at, mert akkor jövőre gyűtögetnem kell "egy kicsit" már megint!
)
-
Plexicushio
senior tag
... hogy ez mekkora csibészség már!
-12.1mp 1/3″ CMOS
-10fps
-ISO 100-3200
-100-400mm f/5.6-6.3 IS
-800mm digital zoom
-1080p at 24fps
-Face recognition AF
-Optical Image Stabilization
-microSDXC card slot
-USB-C
-Weight: 144g (0.3lbs)
-Price: Around $300 USDEbből elad(hat)nának egy rakattal, ha nem csak Japánban (lesz) kapható. Jó ötlet. A célközönség puszilná.
-
Plexicushio
senior tag
Ott volt a smiley, de nem iróniából írtam, tényleg így gondolom én is - csak van annak egy kis diszkrét bája, amikor magam elé képzelem a szituációt.
Nem tudok saját tapasztalatokról beszámolni. Ugyebár zárt rendszer az RF is. Aki idegenkedik jelenleg is EF-en a third-party obiktól, legfőbb érve általában ez, hogy sohasem lesz/lehet olyannyira pontos vagy gyors, mint a legjobb gyári. Valószínűleg ez papíron igaz is, csak relatív a dolog, mihez képest, mert ugye a natív termékek közül sem egyformák a teljesítmények, meg hogy most mennyire zavaró/észlelhető a dolog, más kérdés, megannyi tényezőt figyelembe véve, pl. felhasználási terület. Nem beszéve a vázak közötti meghajtás difijéről sem, képesek megtáltosodni bizonyos üvegek egy újabb gépen, szóval mint kiderül néhányszor nem is az a limitáló tényező. Biztosan nem foglalnék állást most egyik mellett/ellen sem, különösebben nem értek hozzá. De hogy lehet-e hasonlóan jó, vagy szinte ugyanolyan, mint a gyári? Ez kétségtelen.
-
Plexicushio
senior tag
válasz
JohnyBlue #490 üzenetére
Meg mástól se ha jól tudom. Biztos még bőszen fejtik vissza az AF-algoritmust.
Rosszabb esetben meg csak beledobják az meglévő EF protokollt
... és 2021-ig nem is fog.
Viszont akkor meg lehet -egyes pletykák szerint- egyedileg RF-re dedikált ART lencsék jöhetnek, mintsem csak bajonett "portolások". -
Plexicushio
senior tag
válasz
JohnyBlue #488 üzenetére
Rendesen belehúzott a Sigma. Remek alternatívákat kínálnak. Sőőt! Sokszor most már az ő termékeikre vannak gyári alternatívák!
Gondolom az új 85mm F1.4 DG DN Art is jön majd RF bajonettre hamarosan, nem hagyják ki!
Én tegnap vettem át az 56mm-es 1.4 APS-C M-es fixet... imádnivaló!
-
Plexicushio
senior tag
-
Plexicushio
senior tag
-
Plexicushio
senior tag
-
Plexicushio
senior tag
válasz
scarbantia #462 üzenetére
Canon has taken several steps to manage the potential for overheating, including:
Magnesium alloy was used in the body to dissipate heat away from internal components
An “overheat control” function to reduce heat generation when the camera is in standby
In regard to the installation of a fan:
The decision not to install a fan within the body was made in order to maintain the EOS R5’s compact size, lightweight construction, and weather resistance.Mondjuk én biztos nem cserélném el a vízállóságot + kompaktabb méretet (ha ez az ára) a ventire, hogy tudjon videót rögzíteni még vagy 15 perccel többet
------
Érik-érik:
There may be a higher-end APS-C mirrorless announced in late 2020, early 2021 [CR2]
Nem tudni még, hogy RF vagy M bajonett lesz.
One thing multiple sources seem to agree with is that we are going to get some kind of EOS 7D Mark II replacement in mirrorless camera form, and no offense to the EOS M6 Mark II and EOS R6, neither of those cameras truly fit the heritage of Canon’s popular high-end APS-C camera.
Hát akkor R7 illene, hogy legyen. Mert komolyabb az obi-park, és többet is eladnának belőle, M-re még normális natív tele sincs sajna.
És M sajátosság a kis kompaktabb méret, "travel-kit" - gondolom robosztusabb, szigetelt R7 "munkagép" ebbe már nem fér bele.
Ehhez meg a Canon görcsösen ragaszkodik, van egy fétise; édemes megfigyelni, hogy az összes M-es gyári obik átmérője egységesen 61 mm. -
Plexicushio
senior tag
Nekem annak tűnik.
Mert egy része talán irígy és sértődött, hogy saját kis kedvenc gyártóját most váratlanul lenyomták, Canonéknak különösen nem szabad ilyet, aztán persze muszály keresni a csomót valahol, meg önigazolást.
Én 4k 120 fps felé biztos nem mennék, nem lenne igényem többre. Akkor sem egyhuzamban 20-30 perc, szóval nekem aztán nem probléma
-
Plexicushio
senior tag
Van most egy ilyen "anomália" is, miszerint:
- First shutter is not supported at 12FPS on the R6, but, is at 6FPS mechanical and 8FPS electronic
(Canon Korea)
Mondjuk EFCS alapból nincs már az M6 II esetében, 20 Mpixelen szerintem még annyira sem lesz zavaró a shutter shock -ha lesz-, mint az a néhány IS obi lassú záridővel az előbbi esetében.
-
Plexicushio
senior tag
PDF doksi:
Canon EOS R5 and R6 ImprovementsAz "R" viszonylatában. Könnyen és gyorsan áttekinthető, részletes. Többet nem is érdemes tudni.
Azt hittem, hogy pl. az RF 70-200 F4L IS -legalább- a fejlesztése be lesz jelentve, szóval idénre még marad majd ez-az úgy tűnik.
-
Plexicushio
senior tag
Canon EOS R5 & R6 - AF Performance (Human and Animal Detection)
Ez már döfi!Holy Moly
-
Plexicushio
senior tag
Nyílván ez így van, de ha a casual shooter felületesen ránéz, és azt látja, hogy no ebben is Digic X (ami nem a római 10-esre utal kedves Pumba, hanem az ex-re
) van, és a sorozat ugyanolyan, az AF is ugyanaz, akkor akár joggal fel is sírhat, hogy butított.
Persze inkább itt legyen spórolás, mint az említett dolgokban. Az AF meg picit jobb is, mint ami az 1DX-ben (ami már csaknem A9 szint) van.
-
Plexicushio
senior tag
Nem, mert nem a szabvány/interfész maga a korlátozó tényező, hanem a kamera írási képessége a kártáyra, na meg ezt is írtad:
"Szóval ez mondjuk nem igaz, hogy az UHS-I elbír többet, ha egyszer videóhoz a minimum írási sebesség számít nem pedig az elméleti elérhető maximum."
Ez előtt dobtam be, hogy akkor V90 a kevés maximum, nem maga az UHS-II. Tehát? Ne mozgasd ennyire a kapufát.
-
Plexicushio
senior tag
úgy látom nem volt említve, de az R6 EVF-je csak nem azonos az R5-el, hanem az R-t örökölte (felbontásban, frssítésben).
Annyi baj legyen, erre a Dual Pixel AF II-re vagyok én kíváncsiRF 100-500L dupla nano USM motor!
De drága még így is. Viszont 363 mm-ig f/5.6 - ez nagyon korrekt! Csak az utolsó 30mm-en f/7.1
Ezekből a vázakból most eladnak majd megint annyit, hogy félek belekényelmesednek a fejlesztésekbe, vagy azok "lecsorgatásába".
-
Plexicushio
senior tag
nem hiába volt gyanús ez a kijelentés.
még 4k 120fps-t is röhögve.
Amúgy a linkelt oldal eléggé "alá mér", tud az R max. olyan 170-180 MB/sec-et is más oldalak szerint. Szvsz ez hitelesebb.
Ezek R eredmények, mivel: "The results above were measured using a Canon EOS R. Based on a 7-point random examination, measured values are applicable to the Canon EOS M6 II as well. The deviation between both cameras is below ±2 percent."Egyéb felhasználói tapasztalatok azt mondják, hogy 140 MB/s körül tetőzik az M6.
"Here are the timings I get with my 64 GB Sandisk Extreme Pro UHS-II (300 MB/s read, 260 MB/s write) SDXC card...
31 image burst (26.1 MB RAW files) @14 fps before buffer-full slowdown. Total elapsed time from first shot until buffer clear was 10 seconds."
A RAW burst mód hálálja meg legjobban a gyors kártyát, akkor akár 400 frame-t is tud huzamban rögzíteni, és lehet vele ilyen remek 5.1K 30fps RAW vidiket is csinálni, DPAF-el -
Plexicushio
senior tag
Kövezzetek meg, rugdaljatok össze, köpjetek le ... de én még örülök is az a crop (mód)-nak videóban (is).
Így már OK. Viszont a felső kijelzőért tényleg kár, az nekem nagyon tetszik az R-en. ~1 millkóért beleférhetne...
Ebből sejhető, hogy a felhasználási területem legtöbbször nem a széles nagylátó' -
Plexicushio
senior tag
Canon RF 600mm f/11 IS STM Specifications:
- Retractable design
- 10 elements in 7 groups
- DO element
- Minimum focusing distance 4.5m
- Maximum magnification 0.14x
- 5 stops of IS
- 82mm filter size
- Size: 93mm x 199.5mm (When retracted) 269.5mm when shooting
- Weight: 930g
Jó pici!Canon RF800mm f/11 IS STM Specifications:
- Retractable design
- 11 elements in 8 groups
- DO element
- Minimum focusing distance 6.0m
- Maximum magnification 0.14x
- 4 stops of IS
- 95mm filter size
- Size: 101.6mm x 281mm (When retracted) 351.8mm when shooting
- Weight: 1260g -
Plexicushio
senior tag
-
Plexicushio
senior tag
R6 - ugyanazt a szenzort kapja, mint az 1Dx ?
Az EVF-en nekem is megragadt a szemem. Jó cumó lesz ez. De még így is túl drága... -
Plexicushio
senior tag
Nem (bírtam)
Azt megtartom valószínűleg, V30 szerencsére, kommersz videóra jó lesz, meg gincsolni a cellákat a Lexar kari helyett a teszt-fázis alatt
Inkább a kit-obit passzolnám el szivesen bőven ár alatt még."a legtöbb sorozatfotóhoz és leggyorsabb buffer ürítéshez úgyis UHS-II-es 300MB/s-os SanDisk Extreme Pro kell."
Ne hidd, hogy nem jártam körül a témát előtte.
M62 esetében tökmindegy, hogy UHS-I vagy UHS-II kártya van benne; 14 FPS esetén ugyanakkora marad a sorozatfeltétel hossza, azaz a buffer erejéig sajnos (max. ~850MB). 7 FPS-nél már lehet más a helyzet, hogy közben elkezdi írni ki a képeket a kártyára, de ott meg alapból lehet 8 másodperces is a sorozat...ami elég lesz.
De a buffer ürítés miatt viszont megér(het)i az UHS-II. Ám tudod mit löknek a gyakorlati számok RAW/C-RAW esetében? Hogy 3-4 mp. az ürítési előnye egy UHS-II -es Sandisk méregdrága SD-nek az UHS-I -es negyedannyiba kerülő változatához képest... (20-30 kép) JPEG esetében nem tudom; de nem kell teliőni 50 képig, csak szekvenciálisan kisebb a sorozatokat, és akkor az írásra sem kell annyit várni
. Viszont én csak JPG-t fogok akciónál, evidens.
Lexar 2000x SDXC a kiszemelt egyébként (adnak hozzá kártyaolvasót is). In-camera teljesítmény/ár-érték arányában ez a jó vétel, a Sandisk és Sony UHS-II nekem megfizethetetlen...
És ebben a gépben meg sem éri a többletet.
Tudom, ez már nem az a Lexar, de túl sok panasz nem érkezett a váltás óta.
De mivel 64 GB nem lesz elég, és ez úgyis csak az a top kártya lesz, tervben van egy 128/256 -os, lassabb "backup" 1667x -es Lexar is, vegyesen videóra.
Egy 128-as UHS-I V30-as MyMemory-m meg már van. -
Plexicushio
senior tag
Ja, igen, videóhoz stabi feltétlenül kell, meg még inkább jobb a zoom.
Hát azért órákon át cipelni, vagy intenzíven emelgetni ezt a 765 grammot (+váz) sem lesz egy álom, most már értem, miért annyira népszerűek a 70-200-asok f4-es változatai is az anyagi vonzat mellett, ennek bő duplája a 2.8-as változat,, tejóég, és akkor a szupertelékhez képest még ez is semmi.
Az a Sigma nem is olyan nehéz, kb. mint a 300-as f4l fixköszi a viszonyítási alapot, akkor kb. ezek szerint nem lehetetlen kihúzni akkora tömeggel egy medium session-t monopod nélkül sem.
200-600 ...záridő; mennyit sikerült vele "frissen", stabi nélkül még kitartani?
-
Plexicushio
senior tag
A 200-as f/2.8L fix már megvan. (Meg az adapter is). Kisebb egy hangyányit mint egy 70-200 F4L
Súlyra is azonos. Fedett pályára, beltérre ugye ez must have. Sőt, még egy Viltrox Speed booster is befigyelhet(ne) rá --> 140 f/2
És tervezek kültérre/napos időre/variálhatóságra egy legalább 300-as (max. 400) végű olcsóbb consumer zoom-ot.
Itt még sok a lehetőség. Ha nagyon budget, akkor 55-250 STM marad.
18-400 -as Tamron direkt APS-C -re pici is, nem is veszett drága szürkén, de...nagyon lágy a végén, és lassúcska az AF is. Akkor már inkább egy 70-300-as nanoUSM-es Canon képéből kivágnám azt a 100 mm-t, ha szükséges, és annak brutális az autofókusza. Plusz olcsóbb is, meg esetenként speedbooster itt is felhasználható lenne ha nem kell a 300-as végSzívem szerint egy 400 f/5.6 vagy egy 300 f/4l IS lenne a "penge" , de erre még gyűjteni kellene használt áraikon is, illetve azért ilyen track&field jellegű dolgokra (akkreditáció nélkül) csak jobb választás egy zoom amatőr szinten, főleg stm/nanousm af motorral, mert videó is lenne pici. De már ezen fixekhez és egy régi 100-400 tolózoomos canonhoz is monopod kellene.
Szerk.: nem, szívem szerint egy EF-M 70-350L lenne a penge, 6.3-as véggel, mint a Sony.
-
Plexicushio
senior tag
... sportesemények híján, idő na az lenne kivárni, és még anyagilag sem járnék rosszabbul valószínűleg, ha maradok az m6-nál és később veszem meg, mert valószínűleg olcsóbban árulják majd mint ha ma venném. Csak hát... a türelem az egy olyan "erény", ami nem az erősségem ilyen "besózott" állapotban
. Mellette szóljon, hogy első komoly gépem lenne, tehát addig bőven lenne időnk összebarátkozni, tanulgatni vele, gyakorolni pár hónapot.
-
Plexicushio
senior tag
Ha nincs ez a pletyka már pár hete, jövő hónapban nyugodt szívvel vettem volna egy m6 mk2-t... de így.. nem tudom, hogy kivárjak-e vagy ne. A specifikációk ezért érdekelnének nagyon. Dual-SD slot, időjárásálló szigetelés, IBIS hidegen hagy, de pl. gyorsabb UHS-II foglalatért, nagyobb bufferért, nagyobb akksiért, pop-up EVF-ért, élesebb 4k60fps-ért már szivesebben adnék ki egy kis pluszt.
-
Plexicushio
senior tag
Szerintem sem, kivéve esetleg ha semmi más nem látja "kárát" a méreten kívül. Ez meg adott Az EF- EF-M -en belül. Adott ez a kurva nagy megszállottság, hogy a milceknek mindig kicsinek, a legkisebbnek kell lennie. Nem, nem feltétlenül, nem azért gyártják elsősorban. Itt már el is fogy az ellenérv ezen adapterezgetésekkel kapcsolatban.
Vagy profiknál nem a végeredmény az, ami elsődlegesen számít?
De a 7D vonalat meg inkább mondanám semi-pro -nak...
Profi vonal az/lesz R, az M meg a "játszóház".(köszi, de az meg egy elég tág halmaz, hogy "canon váz". Esetleg árban/kategóriában azonos volt?!)
-
Plexicushio
senior tag
Lesz felvevőpiaca, az számít. Ahogy az eddigi M modellekre is.
MILC vs DSLR FF obik között nincs olyan nagy méret különbség (sőt), akkor meg már nem az a pár centis adapteres hossz. többlet meg +60-80 gramm fogja meg az egészet.
Inkább a más rendszerről való konverterezgetést tartom furának, de ezek után... mondjuk úgy simán megértem
-
Plexicushio
senior tag
A higher end EOS M body is in the pipeline [CR1]
Talán egy ~7D Mk III ekvivalens lesz majd ez EOS M-re ?!
M6 2 felé pozícionálják... -
Plexicushio
senior tag
Erősen pletyka szint; a közeljövőre (1-2 év) ezeket az üvegeket jósolják:
Canon RF 100-400mm f/3,5-5,6L IS USM
Canon RF 12-20mm f/2L
Canon RF 135mm f/1,4L USM
Canon RF 135mm f/1,8L USM
Canon RF 14-21mm f/1,4L USM
Canon RF 14-40mm f/4L
Canon RF 15-35mm f/4L
Canon RF 16-35mm f/4L
Canon RF 16-40mm f/4L
Canon RF 17-70mm f/3,5-5,6
Canon RF 24mm f/1,4L USM
Canon RF 28mm f/2,8
Canon RF 35mm f/1,4L USM DS
Canon RF 35mm f/1,4L USM
Canon RF 300mm f/2,8L DO
Canon RF 400mm f/2,8L DO
Canon RF 400mm f/4 DO
Canon RF 50mm f/1,8 IS STM
Canon RF 500mm f/4 DO
Canon RF 600mm f/4 DO
Canon RF 70-135mm f/2L USM
Canon RF 70-300mm f/4-5,6 IS USM
Canon RF 800mm f/5,6 DO
Canon RF 90mm f/2,8L IS MacroSzóvalakkor a 400-500-600-800 f/4 DO nem kap L-es minősítést?
és nanoUSM illene már...
bár ha jól rémlik ez azon a jelenlegi meglévő 2 vagy 3 EF nano-USM üvegen is sima USM-nek van feltüntetve.
-
Plexicushio
senior tag
Az idáig oké is lenne, de akkor hogy van az, hogy ennek háromszorosa sem gond a másfél évvel ezelőtt bemutatott EOS M50-nél, ugyanazzal a szenzorral és procival?!
Szerintem itt megint csak a Canon szarevősége figyel be; mint éppen az M50 esetében a 4K, csak kontraszt alapú AF videó esetében, ahogyan azt beismerték, üzleti okok miatt nem DPAF a videó ,és lett croppos - mert akkor most lehet szinte senki nem venné a M6 MkII-t (vagy majd M50 utódot) - és lám, bivaly erős is az a szimpla DiG!C8 - bírja a 14FPS-t nagyobb felbontású szenzorral, UHS-II, stb. ... végül is igazuk lett, akkor most én sem agyalnék, hogy télen vegyek-e egy M50-et, vagy várjak-e az utódra, esetleg gyűjtsek még az M6 mk2-re... (bár inkább a jobb AF és nagyobb fps ami engem az M6 esetében mozgat, mintsem a jobb videó)
-
Plexicushio
senior tag
* For 4K movies, movie recording stops automatically when the recording time reaches 9 min. 59 sec.
Az EOS-M200-Specifications.pdf -ből ('hotlink prevent' bejátszik).Bár nekem a 10 perc is elég volna többnyire.
-
Plexicushio
senior tag
Grat.! Én is egy ilyen gépen agyalok.
Ez nagyon jó áron van
Japán cellás, 1100mAh-es akksik (a gyári 900 sincs).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Sony A6000 + 18-50mm kit objektív + tartozékok + Sigma 30 mm f1.4 felárért.
- Tokina AT-X Pro 11-16mm f2.8 (IF) DX eladó!
- Canon EF-M 55-200mm IS STM objektív, gyári dobozában
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ /1835 / 4500 / 4000 / 5200 / 600 expoval )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest