Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hdanesz
őstag
És mi lett a vége?
Én még sosem vettem használt cuccot a neten. Csak parfüm dekantot...már ha az használtnak minősül.De általában próbálok megbízható, sok értékeléssel rendelkező embertől vásárolni. Facebook-om nincs így a Marketplace-el nincs tapasztalatom.
Fotós fórumon láttam már olyat aki jó áron megvett egy régebbi gép+obi kombót...aztán pár nappal később külön árulta őket, kb. 140%-al drágábban mint ahogy vette.
-
Sleek
senior tag
válasz
hdanesz #1997 üzenetére
Mondjuk amikor néztem a fotós cuccokat, sokan azon voltak kiakadva ,hogy adásvételivel meg írjuk rá az összeget címszóval akartam venni.
Haver cseszett már úgy rá ,hogy vett láncfűrészt , nem írtak adásvételit , majd kopogott pár napon belül a rendőrség ,hogy keresnek egy láncfűrészt aminek ez meg ez a száma és úgy vélik nála van. Köpni nyelni nem tudott haver milyen módon megszivatták . -
hdanesz
őstag
Mióta tudom, hogy a NAV csinál kamu esküvőt is, hogy lebuktassa az embereket...azóta semmin nem csodálkozom.
És ilyenkor mi számít bevételnek? Mert ha valaki megvett egy fényképezőt 380-ért mondjuk, most meg eladná 490-ért...akkor ott 110 ezer a bevétel, nem? És ott elvileg akkor nincs semmi kötelezettség. Vagy rosszul értelmezem?
-
Sleek
senior tag
válasz
hdanesz #1995 üzenetére
Elegendő csak egy jó akaró pl . Bejelentik ,hogy rafináltság van a dologban , mert drágábban akarja adni mint amikor megvette effektíve adóköteles lenne . Mivel haszonszerzésnek minősül . Kb mindent vissza tudnak keresni, csak azt nem milyen alsó gatya volt éppen akkor rajtad. Terméknél ez 200ezer forintig adómentes / év ingó vagyontárgy 600ezer ft/ év.
Itt a jogszabály. Tudom kevesen törődnek ilyennel stb..
https://nav.gov.hu/ugyfeliranytu/nezzen-utana/tudjon_rola/Hasznaltcikk_ertekesitese_maganszemelykent -
t.imi
addikt
Tegnap utalták délután
+ egy mail szerdán, hogy 3 napon belül megpróba.
Én is hasonlókat kívánok a hiénáknak - szintén nem vita indító.
Mintha a többi vásárló jelölt hülye volna, és nem tudna olvasni/nem nézné a webet.
Bízom benne, hogy a többség meg tudta venni magának, aki meg nem, legalább Tripontban v hasonló boltban akciósan hozzá tud jutni 500 körül természetesen névre szóló számlával*
* ok, tripont judzsin 756, MM, 220-nál 550 -
zodo
nagyúr
Nekem még ma sem jött értesítő levél de még nem izzadok ha 3 nappal előtte küldik akkor hétfőn de még kedden is jöhet mert péntek 06.-ra ígérték.
Na igen, nem hiszem a következő cégek akció nagyobbat szólnának mint amit a 220Volt
művelt. Feltéve ha minden kiszemelt tétel raktáron volt + benne volt a Big Shot akcióban és ne adj isten a Vip listán is.Ahogy várható volt, ma is láttam facén R8-at vadi új 490k persze értem hogy jól jön akár 150k plusz csak ha épp valaki elől zsákolta be (ugye, készlet erejéig) mint pl. én aki akartam váltani, igaz nem teli áron na meg kis pénzből és ilyenek végett nem jutottam volna hozzá akkor kívánnám hogy maradjon a nyakukon.
pl. lehetne egy szuper akciósan vett SN lista amit bárki elér, tájékozódás gyanánt.
Nem vita indító akart lenni csak a magán véleményem! -
murdock25
tag
Szept 26-al meg jön a Fotoplus Shop in Shop évforduló, ott meg ki tudja melyik váz/obi lesz árban lehajlítva a földig... csak meg ne bánja valaki a korábbi vételt :-)
Bár a 220Volt jobb volt tavaly nyitáskor, de ki tudja mit hoz még az ősz... -
t.imi
addikt
Gyűjteménybe egy makulátlan példány biztos jó befektetés lehet hosszú távon.
Hamar hamar, itt a milc korszak gépe sok sok évvel a többiek után. De, 4 év alatt kb behozták a lemaradást.
2k? Szerintem ez a váz nem rád várSleek, biztos beáll a nyitó árra v közelébe. Arra jó volt, hogy aki eddig gondolkodott, végre váltott. Rengeteg 5d, 850, 70, 77, 80d srb van a piacon üvegekkel együtt. Vagy volt pár hete. Kollégám is most kezd szülni, mennyiért lehetne eladni az 5d-t.
-
zodo
nagyúr
Esetleg eszmei érték hogy nekem megvan az első Canon MILC gép amit piacra dobtak.
Viccet félre téve nagy aksi + felső kijelző van akinek fontos.
Ezeken túl nem egy acélos cucc és a programozható érintésérzékeny sáv sem tetszett sokaknak csak gyorsan piacra dobták ha jól tudom de hogy miért ennyi az ára azt ki tudja.
Nekem mai viszonylatban 200k körül kellene lennie az árának hogy talán elgondolkodjak. -
-
jattila48
aktív tag
JJC gyártmányú EF-RF adapterrel van valakinek tapasztalata? Canon R8 gépen használom, és ha a Sigma Art 35mm 1.4 objektívet teszem rá, az jól is működik, azonban miután leveszem és másik objektívet teszek rá (a gép közben bekapcsolt állapotban van), a gép teljesen kifagy. EVF, LCD kijelző elsötétül, gombok nem működnek, ki-bekapcsolás sem segít. Ilyenkor csak az akku kivételével, visszatételével lehet újra életre kelteni a gépet. Ilyet csinált Canon EF-S optika cseréje után is. Úgy tűnik, a lecserélt optikával kapcsolatos a hiba (nem azzal amire cseélek), mintha megjegyezné mi volt rajta, és attól nem tud szabadulni.
-
zodo
nagyúr
Ma is kapni, még itthon is max. nem gyártják.
Utánanézve legolcsóbb hazai helyhez viszonyítva -240k esett az ára napjainkig a 2018-as megjelenése óta,.
Egyszer esett be itthon 2023 tavaszán akkor szintén a 2018-as árhoz képest -330k-ért lehetett kapni.
Innen nézve az RP ára "csak" -215k esett valamikor az év elején, szintén a legolcsóbb hely árához viszonyítva.
Jelenleg -200k a hazai megjelenési árhoz képest. -
t.imi
addikt
Én is táska keresés közben botlottam beléjük. Lényeg, hogy minden rendben ment.
10-12 és 13-16 között vannak nyitva hétköznap. Nem egy rabszolga munkahelyHdanesz #1962 mivel az RF széria első darabja az RP/R azért adják kifutó áron. R-ben még van tartalék, RP belépő a FF világába.
Nyugis témákra tuti, komolyabb akcióknál már akadnak gondok.
R50 azért megkapta a nagyfiú R3 AF rendszerét, ez meg is látszik a rontott képek számán. -
zodo
nagyúr
válasz
hdanesz #1962 üzenetére
Nem tudom a választ, nem követtem az árakat és nem is vagyok témaértő!
Használt APC-s vázam volt 2 is aztán 1 FF szintén használtan.
Házon belül lehet kicsinek tűnik az árrés ami sok mindenből adódhat.
RP a cég második MILC gépe volt ami már több mint 5 éve piacon van és mai is jó belépőnek mondják. Talán 500k körül indult a bevezető ára adapterrel a dobozban.
R50 pedig 1,5 éve sincs a piacon, nyilván nem összehasonlítható mert nem egy liga de biztos van amiben az egyik vagy a másik jobb egy-egy felhasználónak.
Amúgy szét kell nézni más gyártóknál is pl. hirtelen az R50 mellé tenni a kb. azonos időben megjelent Sony Alpha 6700-t ami 580k -ról indul. -
hdanesz
őstag
Erre emlékszem, nekem is volt ilyen esetem évekkel ezelőtt. Tegnap is próbáltam eladót elkapni, de csak porszívós embert és hűtőhöz értőt sikerült elkapni. Aztán rohantak tovább.
@ANDROID??? : Megvolt. Annyira nem éreztem vészesen kicsinek. Az R100 (ami ugye mm-re ugyanakkora...) sokkal rosszabbnak érződött. Az R10-et is kipróbáltam, az már érdekes módon nagynak érződött. Úgy értem, hogy az R100-50 párost valahogy meg tudom úgy támasztani a tenyerem alsó részével, hogy jó legyen. Az R10-nél a vastagabb markolat és a picit magasabb váz miatt úgy félúton vagyok. Nem tudok úgy alátámasztani, full marokkal fogva meg nem érzem biztonságosnak.
@zodo: Az f1.4-es obit csak példának írtam.
Nekem még mindig megdöbbentő, hogy egy R50 váz 250 ezer...míg a full frame RP 299. Az 50 rugó is nagy különbség tudom, meg mindenkinek mások a prioritások és elvárások...de régebben nem sokkal nagyobb különbség volt az APS-C és full frame gépek árai közt?
Ha az árkeresőn listázott legolcsóbb R50 kitet nézem (300K) meg hozzá egy 50mm f1.8 obi....az 350K. Ha az RP-t nézem, ott a váz 300K, az 50mm obi 50K...és 70K a kitobi...ha full ugyanazt szeretném mint az előző. Gyakorolatilag a kitobi ára a különbség.
350K vs 420K ....APS-C vagy full frame. Ha szigorúan a 2váz +50mm f1.8 obi kombit nézzük, akkor meg 50 ezer a különbség.
Na, nem vergődök ezen.
Befejezem az agymenést.
-
zodo
nagyúr
válasz
hdanesz #1958 üzenetére
Talán ahogy elég sok cégnél, kevés vagy nincs információ közlés de a jóég tudja.
Pontosan tudom mert 1 hónapja váltottam MILC-re és anno az RP-el szemeztem.
Június végén ~2 hétig volt a legolcsóbb az MM-ben 07.02-ig aztán lett 2 napig 310k és végül 07.04.-re 420k
Három másik cég ahol alapból drágább volt 300k-nál is rátett +100k-t az RP-re.Canon 50mm f1.4 állítólag nem éri meg az árát, inkább az f1.8 ajánlott.
-
Sleek
senior tag
-
hdanesz
őstag
Amúgy vicces, hogy a Media Markt oldalán az RP váz 419999ft....míg ha besétálsz az egyik áruházukba ahol van raktáron, ott 299999ft.
Fura, hogy eltérések vannak a Media Markt áruházak árazásai között is...az R50 kit sem ugyanannyi minden áruházukban. De hogy ez miért van...azt nem tudom...
Canon 50mm f1.4 obi papíron egy áruházukban sincs raktáron, én láttam egyet az Árkádban.
-
hdanesz
őstag
A kit árát élőben láttam, a bolt weboldalán drágább.
De nem szeretném leírni melyik boltban, a végén valaki lecsap rá előttem.
Az árukereső is eléggé fos mostanában. Akármit kerestem, az ő oldalukon az szerepelt, hogy raktáron...aztán a bolt oldalára ugorva már 'rendelhető' volt csak a termék.
-
zodo
nagyúr
válasz
hdanesz #1955 üzenetére
Így már érthető, igaz a kit árát nem találtam de elhiszem.
MM-ben meg tényleg olcsóbb a kit obi mint amit az Árukereső oldala listáz.Érdekes hogy az ár összehasonlító oldal nem kezeli le a változás(oka)t mondjuk órán belül hiszen csak egy szoftver.
Közelmúltban én is belefutottam ilyen termékbe ami a kiszemelt boltban olcsóbb volt mint amit az árukereső oldal mutatott.
Olyan is volt hogy váz + ajándék adapter listázta de adott áruház oldalán nem szerepelt az ajándék csak a váz. -
hdanesz
őstag
-
zodo
nagyúr
válasz
hdanesz #1952 üzenetére
Ha megfelel az APC-S akkor azt vedd (gondolom költségkímélés is benne van) kit-ben.
Egész használható a RF-S 18-45mm f/4.5-6.3 IS STM tesztek alapján.
Később majd eldöntöd kell vagy sem a fix 50-es.Hol nézted az árakat vagy hogy számoltál?
R50 250k
R50 + RF-S 18-45mm f/4.5-6.3 IS STM kit 300k + ajándék Joby GorillaPod 1K kit ~22k
RP 300k + ajándék Canon BP110 hátizsák ~23kRF-S 18-45mm f/4.5-6.3 IS STM 70k
RF 50mm 50k -
zodo
nagyúr
Kihozza ha azt az átvételi módot választod de én direkt automatába kértem.
t.imi
Sosem halottam/botlottam beléjük csak mikor a táskákat kerestem.
Szerintem egész jók igaz nem tudni pl. az ünnepi nyitva tartásuk nem volt kiírva, lehet hétfőn nem is dolgoztak és ha így van akkor a 3 nap teljesen rendben van.Későbbi regisztrációhoz elegendő a korábbi vissza igazoló mail-ben a regisztráció gombra kattintani és kapsz egy mailt ami kb. semmit nem ér mert "köszi és email címed" van benne ill. másodlagos műveletként elvisz a weboldalukra ahol látod a generált jelszót amit megváltoztatsz és készen vagy.
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Ha új gépben gondolkozom, akkor: Canon EOS R50 kit (RF-S 18-45mm f/4.5-6.3 IS STM) és még egy RF 50mm f1.8 obi....vagy Canon RP és RF 50mm f1.8 obi?
Árban egészen pontosan 20 ezer ft a különbség, természetesen az RP a drágább.
Volt már anno RP-m, RF 24-105 f4 L kitben. De azt hamar eladtam...mert akkor a pénz kellett inkább. Az R50 is szép képeket produkál az 50mm-es obival, persze nem full frame kategória...de azért bőven jó, legalábbis nekem. Inkább a kitobiban nem vagyok biztos, hogy kell-e nekem. Az R50 váz 30 ezer ft-al olcsóbb mint a kit....akkor már vétek lenne kihagyni az obit. Vagy nem?
Inkább hangosan gondolkozom, nem döntést várok tőletek. Szeretem a portrészerű képeket, a szép, elmosott hátteret...de néha beficcenne más is. Utcai fotózás is lenne.
Most térek vissza a fotózáshoz, első körben 1váz-1obi (vagy 2)kombiban gondolkozom. Jpeg....nem pedig RAW, ezt talán fontos megemlítenem...majd idővel talán RAW.
Előre is köszönöm a véleményeket.
üdv,
Dani -
zodo
nagyúr
'Őket megtaláltam, sok bizodalmam nincs feléjük, kétlaki cégnek tűnik.'
Rendeltem tőlük 18.-án egy Smallrig keretet, Gls automata/utánvét.
19.-én hírlevél ill. este regisztráltam az oldalra hogy lássam a történést.
22.-e elküldve státusz másik mail-ben számla.
24.-e Gls értesítő hogy mehetek érte.Termék hibátlan és ők voltak a legolcsóbbak.
-
zodo
nagyúr
Nekem ez volt az első ilyen eset hogy épp beleszaladtam a tutiba.
Mentségemre legyen szólva a hirdetésekből indultam ki ahol már nincs meg a doboz.
Az űrlap sem egyértelmű a "Hol találja meg a sorozatszámot" link 4 termék és 1 doboz fotóra mutat.
Lényeg hogy végül elfogadták és már csak max.10 munkanap van hátra.Amúgy még alig használtam a gépet de teljesen be...tam.
Vettem hozzá még egy akkut így van 3 gyári, smallrig-et, powerbankot, obira szűrűt.
Apróságokat nem is említem, kábelek, töltő a power bankhoz, szaladgálós kistáska, közepes méretű oldal táska, aliról még érkezik QD Sling, 1/4 állványcsavar, táska pánt a karabineres csatjai miatt és lens pen. -
Beldar
tag
Köszi a válaszokat! Előbb elolvastam a részvételi feltételeket és megrémített egy sora:
2.11. Egy Résztvevő egy adott típusból csak egy darab regisztrációra jogosult. Hasonló promóciós termékek (pl. azonos típusú fényképezőgépvázat tartalmazó különböző kitek, vagy azonos típusok különböző színvariációi) ebből a szempontból nézve azonos típusnak minősülnek.
Én ugyanis 2 db R8-at vettem, egyet magamnak, egyet egy rokonnak.
Az egyiknek a regisztrációját elfogadták, jóváhagyták és utalásra fog kerülni a visszatérítés. Lehetséges, h a második váz cashback-re nem is vagyok jogosult?? -
zodo
nagyúr
Ez még a promóciós oldal ahol regisztrálni kell?
Lehet csak 1 számlát fogad el pl. végszámlát vagy szimplán nagy a 3 mérete de csak tipp.
Az a biztos ha telefonon megkérdezed őket mi a szösz gondjuk van.Én 2 termék miatt 4db fotót akartam az ean/sn számokról de akkor mondjuk írta hogy nagy méret, kicsinyítve elfogadta mind a 4 képet.
Végül jó pár nap múlva jelezték hogy olvashatatlanok és kaptak 2db doboz fotót amire sikeresnek vették a regisztrációt.
t.imi
Te végül kaptál újabb mail-t a belépési adatokkal.
Sleek
Akkor kb. itt mindenki 09.06-ig várja a postást. -
Sleek
senior tag
Én Juli 28.-án adtam le a dolgokat Aug 05.-én ezt írták . Azóta semmi nem történt .
Örömmel erősítünk arról, hogy regisztrációdat a CANON 2024. NYÁRI PÉNZVISSZATÉRÍTÉSI PROMÓCIÓ promócióra elfogadtuk.
Minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy a kifizetést a lehető leghamarabb elindítsuk neked. Törekszünk arra, hogy az összeg kifizetése a következő 28 napon belül megtörténjen.
-
Beldar
tag
Nekem érvénytelen vásárlási bizonylatot ír a CashBack oldala....
(A fájl felülvizsgálat alatt áll)
Pedig érvényes, szabályos módon vettem az R8-at a 220VOLT oldalán, feltöltöttem nekik a díjbekérőt, az előleg szlát és a végszlát is, utóbbin a sorozatszámmal... Ennél többet nem tudok tenni. Ilyenkor mivel lehet még nyomasztani őket? Képtelenség, h emiatt ne adjanak vissza pénzt.... -
Sleek
senior tag
Milyen fura,hogy megjelentek több hírdetős oldalon az egy hónapos R8 gépek 460-500 ezer ft környékén 🙄
-
arn
félisten
Canon r6 + 50 1.8 + 28 2.8 [link]
-
-
arn
félisten
Hdrre mi a jo megoldas canonnal? Lehetoleg rawba, nem bracketelve, kezbol. Nyaralason barlangban mobillal lodoztem, mert egy kepnek nem volt meg a dinamikaarfogasa, raadasul egy billego csonakbol fotoztam. Lightroomban ki tudtam vmit hozni a fotokbol erosen alulexponalva, de elegge megkinlodtam vele, es nem lett az igazi. Hirtelen nem tudtam reagalni a fenyviszonyokra, sose hasznaltam hdrt ezen a vazon.
Canon r6 a vaz. Ez a c3 raw hdr nem igazan vilagos mit csinal a manual alapjan, a lr asszem nem is kezeli.
Van meg vmi jpges lehetoseg, de melyen bele kell maszni a menukbe egy shothoz. Vmi a mobilhoz hasonlo kellene, elektromos shutterral.
-
Bensid
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem!
Néhány hete vásároltam egy EOS R gépet.
Egyészen addig amíg teszt jellegű fotókat csináltam és másoltam nem volt semmi gond a másolással.
Mivel esküvőket fotózok megvolt az első éles bevetése és valamiért szivat a gép a másolásnál.
Felrak mondjuk 30 fotót és lecsatlakozik a laptopról a gép.
Teljesen mindegy, hogy milyen kábellel próbálkozok. Minden esetben ezt csinálja. Ha kevesebb képet jelölök ki (50) és részletekben másolom, akkor sokszor sikerül, de így is néha ledobja.
Találkozott valaki hasonló problémával?
Tud nekem segíteni valaki, hogy ilyen esetben mit tehetek?
Köszönöm előre is ha valaki segít! -
Sleek
senior tag
Bemutatom Stan és Pan-t
Csak a viszonyítás végett van a kis Olym a fotón
Tudtam én ,hogy nem csak fényképező vásárlás lesz. Viszont azzal nyugtatom magam nem cigire meg kocsmára költöttem. Ha meg mindent pénzt a lakásba teszek bele akkor nem élek... -
zodo
nagyúr
Aznap átnézték és elfogadták, gyorsak voltak.
Előbb regisztráltam 3 nappal de 7-9 nap kellett hogy megírják mi nem stimmel.
Kihagyták a köztes email-t hogy ne nézegesd a folyamatot úgy sincs már dolgod vele.
Amúgy kb. ennyit látnál az ügyfélszolgálati oldalon. (ean és sn számokat kitöröltem)
Példám alapján, neked legkésőbb 08.30-ig meg kell kapd a visszajárót. -
t.imi
addikt
Őket hívtam, ott mondták hogy a jelenlegi státusz"folyamatban".
Nő sem értette, miért nem kaptam újabb mailt.
Beszélgetés rögzítve ott is, itt is.
Max írok egy mailt, hogy legyenek szívesek.Sikeres regisztráciról még aznap jött levél.
"Örömmel erősítünk arról, hogy regisztrációdat a CANON 2024. NYÁRI PÉNZVISSZATÉRÍTÉSI PROMÓCIÓ promócióra elfogadtuk." -
zodo
nagyúr
Érdekes, remélem rendben lesz így is.
Én tuti kérném a +36 1 235 5315 számon hogy küldjék újra az email-t a beküldési azonosítóval és belépési adatokkal hogy ellenőrizni tud.
Regisztrációról akkor is kell email-t kapj ha valami nem stimmel, nekem másnap megérkezett aztán vizsgálták az adatokat/fotókat/számlát.
Esetleg újra regisztrálnék, nehogy kicsúsz a vásárlás visszaigazolástól számított 30 napból. -
zodo
nagyúr
07.27 - Regisztráltam
07.28 15:21p Email - Köszi a részvételt és küldjük 2 napon belül a bejelentkező adatokat.
07.28 15:35p Email - Beküldési azonosító és bejelentkező adatok.
Belépve nem láttam problémát ezért vártam.
08.06 13:43p Email-ek - Mindkét terméknél problémás az ean ill sn szám olvashatósága.
Közeli fotók egyesével mindkét termék ean és sn számáról, na mindegy.
Aznap lefotóztam mindkét termék dobozát ahol az ean és sn szám van és beküldtem.
08.09 11:37p Email-ek - Elfogadták a regisztrációkatTegnap néztem az online ügyfélszolgálat oldalát.
Igénylés státusza: Érvényes
Tranzakció státusza: Feldolgozásra kész
Fizetési határidő: 2024.09.06 Mondjuk ez nem 28 napon belül lenne de annyi baj legyen. -
t.imi
addikt
Aki vásárolt a Canon buliban, hány nap alatt érkezett meg a visszaigazoló email?
Július 30 regisztráltam, mail jött is.
Augusztus 5-én érdeklődtem, mert 2 nap után jelezni kell, ha nincs semmi. Írja a Canon.
Kaptam egy ügyfélszámot + még 2-3 nap, mert sokan vannak, de jön a mail amivel lehet csekkolni hogy áll a buli.
Mai napig semmi... -
t.imi
addikt
Fő a biztonság
Mondjuk én is jobban odafigyelek már, nem mintha dobálnám a cuccaimat.
Mamának 1x kiesett a sigma 105 makró kis Oly táskából, komplett stab javítás lett a vége. Azóta csak mélyebb, jól zárható táskákat próbálok venni és nem hajol, kapkod. Biztos valami szindróma visszamaradt
Őket megtaláltam, sok bizodalmam nincs feléjük, kétlaki cégnek tűnik.
Fotoplus kis kitérővel útba esik, vagy 220-ból megrendelem. Alza, emag sajnos nem forgalmazza. -
tm5
tag
válasz
ANDROID??? #1914 üzenetére
az 1. link: Ez bőven elég lenne nekem.
a 2. link: Egy picit más méretet ír a képen, mint a leírásban. Valszeg az már nagyon szűk lenne.
Köszi. -
zodo
nagyúr
Akkor valami kisebb 3-4L kell aminek megfelelőek a méretei.
pl. ez ~3L Hama Terra 135
Ennél sokkal kisebb nem lesz ha egyben szeretnéd hordani a gépet.
140*200*90 ez 23 x 9,5 x 14 cmSzerk:
Szerintem azok külső méretek.
Ritka ha mindkét méret megtalálható. -
ANDROID???
addikt
Ez milyen lehet?
A vélemények közül egy:
"Amit szeretek: a táskában helyet ad az R8-amnak, felszerelt hosszabbító gyűrűvel és 55-250 mm-es EF objektívvel. Ez azt jelenti, hogy még be tudom zárni a cipzárt a táskán, de a 300 mm-esnél ez már nem lehetséges. 2 kisebb objektívnek és kiegészítőknek is van helyem.
Amit annyira nem szeretek, hogy az eredeti hordszíj vállpárnáját nem tudom úgy mozgatni/beállítani, hogy az tényleg a vállamon feküdjön. Az akadály számomra a hossz állítható elem. Szóval kicseréltem az övet.
ps A vízállóságot + robusztusságot még nem tudom megítélni."
Aki csak egy objektívvel akar valami kisebbet. A video egész jól bemutatja mi feér bele. -
-
zodo
nagyúr
Sajnos sok ilyen topik van ami nem annyira pörög.
Te tudod de én olyat néznék amibe függőlegesen elfér a 20cm összeszerelve így mellé még beférne pár apróság.
Fektetve tárolva több táskát is találni ami inkább fekvő téglatest forma mintsem függőleges.
Fekvőben amiket néztem az Ulanzi előtt pl. a felettünk lévő hozzászólásban lévő...
K&F ALPHA SLING 10L vagy
Manfrotto Advanced Válltáska M III -
tm5
tag
Én is táskátak bogarászok az R8 + RF 24-240 kombó köré. Ennek mérete kb. 140*200*90 mm. Szóval inkább a kisebb oldaltáskákat nézegetem, de olyan amiben a vázzal együtt elfér az obi is. Egyelőre nem tervezek másik obit, szóval olyat táska kellene amiből csak kikapom a gépet és fotózok, nem lesz sok gépészkedés. Ezeket néztem eddig:
[Hama 1] , [Hama 2], esetleg Lowepro Nova 160 II, sajnos a 140-es már kicsi.
Korábban volt Novám, jó volt csak kicsit nagy volt.
Most nézem, hopgy van táskás topik csak tavaly óta nem járt arra senki... -
zodo
nagyúr
Sérülések elkerülése érdekében ezt az Ulanzi-t is kitapétázom alul míg oldalt úgy is megoldott lesz az elválasztó lapokkal. Ha találok övtáskát biztos csak is nagyobb méretűt esetleg bőrt de lehet addig megbarátkozom az egy vállassal és nem lesz rá szükségem.
K&F-t néztem sokáig, olcsó és biztosan több apróság, jobban eltehető benne mint az Ulanziban csak a "kisgömböc" kinézete végett lapoztam.
K&F ha zöldben kell rendeld meg itthon ha jó a fekete akár ma nálad lehet ha érte mész.
Szürkére is várni kell de árban ott van amit néztél akció nélkül.
Amúgy nálam azon az oldalon In Stock az összes szín. -
t.imi
addikt
Köszönöm a beszámolót!
Kicsit kisebb táska is van itthonanno nagyon rá voltam állva ezekre. Igazi hasáb forma, biztos nem lesz útban miközben fotózól.
Nekem powered by design van, háromszög forma, inkább szélesebb mintsem magas/mély. Ott porosodik 5 éve.Fotós övtáskából kb 3-4 lelhető fel hazai piacon, a sima mezei olyan vékony anyag, egy esetleges ütődésnél szerintem sérülés nélkül megúszni majdnem lehetetlen.
K&F-et nézem, 4 színben van.
Más nincs is nagyon, max 30e fölött.
Ebben is elférne egynapos sétánál minden.
[link]
Természetesen elfogyott. -
zodo
nagyúr
Én végül ezt vettem.
Kisebb táskának pedig (övtáskát még nem találtam) egy kis méretű ~30-18cm egy vállas táskát a kínaiban 2500.-
Anyag kb. olyan mint az Ulanzi táskának, vízhatlannak tűnő gumis valami.
Akár talpára állítva is elfér az R8 + Rf 28mm vagy éllére állítva még mellé fér egy 0,5L palack.
Alul karabineres vállpánt így jobb és bal oldalra is tehető a pánt.
Elől van még egy "rejtett" zseb amibe kisebb tárca vagy 2-3 akku, kábel, törlőkendő, lens pen is elférhet.
Bel térben ilyen kisebb méretű fix obival akár alá vagy fölé egy széldzseki vagy vékony felső elférhet.
Kíváncsiságból megnéztem 19cm simán belefér, tudom neked ez kevés.
R8 + Rf-Ef adapter + Ef 24-105mm f4 L IS USM kupakkal a kereső gumi szélétől. -
ANDROID???
addikt
válasz
ANDROID??? #1906 üzenetére
Meg is van.
Gondoltam az obikat is frissítem, de azokra most nincs , vagy még nincs. -
PuMbA
titán
válasz
ANDROID??? #1904 üzenetére
Mivel a Canon honlapján, ahonnan letöltöd a firmware-t nem írják, hogy sorba kell, így elég az utolsót
-
Mephike
őstag
válasz
ANDROID??? #1902 üzenetére
A Canon gépeknél simán megéri frissíteni. A régi beállításaid a gépen megmaradnak update után is!
-
ANDROID???
addikt
Firmware frissítést mennyire ajánlott piszkálni? Gondolom a legutolsó kiadás a korábbi javításokat is tartalmazza. ?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mavic 2 Pro + Fly More Combo + Propeller Guard - Ingyen GLS házhoz vagy autómatába!
- Sigma 28-45mm F/1.8 DG DN (A) - L-Mount
- ELADÓ - Nikon AF-S 50mm 1.8G objektív szép állapotban, dobozában (full frame & aps-c)
- OLCSÓBB LETT! Nikon D750 + MEIKE markolat + 3 akkumulátor, újszerű állapotban, dobozában!
- Tokina AT-X Pro 11-16mm f2.8 (IF) DX eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest