Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Projektor topic
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyborg
őstag
Na, úgy néz ki Oluv "boltja" is bezár, adatbázis nem fog frissülni, kevesebb videó is lesz
Rakott ki egy videót, amiben kifejti.
-
troller
senior tag
Sziasztok!
Adva van egy Zalman ZM-S600B bluetoth hangszóró.
A céges Samsung J5 2016-om simán látja és csatlakozik hozzá, de a lányom Samsung A5 2017-e vagy az én Xiaomi Redmi Note 5A Prime-om még csak nem is látja kereséskor.
Valami inkompabilitási oka lehet? És ha igen, akkor valami appal lehet orvosolni?
Előre is köszi -
LanyUs
senior tag
Gyorsan átolvasva nem látom át a helyzetet. Esetleg le tudnátok sorrendben tagolva is írni? Kiragadok egy részletet Ati1979 véleményéből ( utólagos engedelmével )
1. Vifa Stockholm 2.0 420e Ft "a létező legjobb bluetooth os hangfal"
1. Vifa Oslo 170e Ft "vifa oslo hangerőben kb 2x annyit tud mint a jbl extreme "
3. Vifa Helsinki 130e Ft
4. JBL Boombox 120e Ft
5. JBL Xtreme 2 79e Ft
6. JBL Xtreme 1 60e FtIde kellene besorolni a minirig 3-at és a Marshall Stockwell 2-őt stb. Szépen látszik az ár/telj./hangzás mutatók is. Ha nem számít a hordozhatóság esetleg Mac Audio MMC 900 ?
-
Cyborg
őstag
válasz
Ati1979 #6733 üzenetére
Hat basszus most nem tudom, mi van.
Félre ne érts, tuti bennem a hiba, mert látom, Te ezekhez a drága cuccokhoz vagy szokva...
...de Nekem ez a Denon nem adja, a 150est határozottan veri a Tribitem, és a 250eshez is elég közel érzem, inkább mellé tenném ellenfélnek a tribitet, holott ez 180euro, és a 150-es is már 120€, ergo jóval drágább, méretben egyformák. Viszont a miniriget határozottan jobbnak érzem a denonnál, ami a pont ellentétben van a Te álláspontoddal. Fene se érti, lehet, rosszul hallok, vagy rossz eszközön hallgatom.
Ma személyesen megnéztem a mediában a HK onyx studio 5-öt, nem mertem bömböltetni, de Nekem nagyon kellemesnek tűnt a hangja az alapján, amit hallottam belőle. Bejön ez a szatyor forma is, de szerintem hamar és csúnyán koszolódik a szövet része majd. Kb ez még emészthető árban lenne, de a vifák árai nagyon nem az én ízlésemnek valók :-) ...annyiért kocsit veszek, és, ha csak kicsit szól jobban, mint mondjuk a hk, vagy pl a vitaindító marshallok, akkor inkább bele se hallgatok.
... jó ez a tesztoldal, de 2 órája nyomom, és nem jutottam sokkal előbbre eddig -
Ati1979
veterán
A különbségek erősen realívak. Minél feljebb mész árban annál kisebbek lesznek. Ez igaz az egész hifi témakörre. A vifa szerintem különleges. Nagyon minőségi precíz, finom hangzás jellemzi. Aki party hangszórót keres annak, nem biztos hogy pont ez fog kelleni.
Én party hangszórót vennék akkor is a vifa oslo t választanám márkán belül. Ott minden megvan csak nekem az túl nagy volt.
Egyébként oluv is említette, hogy neki nem a kedvence a helsinki. Pedig régebben el volt szállva töle.
Vigyázz a minirig 3 mal. Kicsit olvass utána, nézz meg pár videot. A basszus sokat javult az új driverrel és a hangerő is. (új drivert kapott a modell frissétis alkalmaval)
Van fenn olyan video amit kültéren vett fel oluv külön ajánlott megnézni. Szerintem hozza. Olyannyira ezt gondolom, hogy én szerintem veszek is egyet valamikor. Olyan 54kra jön ki mindennel együtt.
Szerintem ebben az árkategóriában egyedül a denon envaya ami jobb mint a minirig. Egy árnyalattal. A nagyon nagy hangfalakat nem ide értve.Vifa Oslo. Gondolkodás nélkül. Esetleg copenhagen, ha tudnám, hogy nem hordozom. A vifa oslo hangerőben kb 2x annyit tud mint a jbl extreme ha jól emlékszem. Ne tévesszen a baráti nem boombox külső.
-
Cyborg
őstag
válasz
Ati1979 #6729 üzenetére
Szerintem ami 3ad annyi pénzért véleményesen közel van a Vifahoz, az igenis k.jó. Konkrétan odavolt a hangjától Oluv, és konkrétan melléteszi a Stockholmnak is, és ott próbálgatja össze a Stockholm hangzásával is, nézd csak meg.
Nyilván nem fogunk ezen összeveszni, én egy komolyabb cuccot se hallottam még élőben. Nem hallgatok jazzt, meg ilyen muzikálisabb darabokat se, és hangmérnök sem vagyok, világ életemben az ár-érték arányt kerestem, így Nekem megfelelne bármelyik Marshall. Persze a fejhallgatóm se 50ezer volt, így félrevezethetett az is, de amit én hallottam, meg amit Oluv mondott róla, miközben hallgatta, az engem meggyőzött.
Közben meg simán lehet, hogy nekem vmi sima party hangszóró kellene, mert úgyis rádiót, meg populárisabb zenét szoktam hallgatni, felesleges.
Erre a minirig 3ra ránézek, ez már tényleg a pöcsköszörű kategória, kíváncsi vagyok, hogyan hozza bármilyen komolyabb cucc szintjét.
Mondjuk te mit vennél 200ig, pop zenére, nem szimfónikusra. Mély is legyen, ha kell, David Guetta is adja rajta, ne csak Mozart? -
HoaryFox
őstag
Sziasztok!
Néhány oldalt visszaolvastam, meg is nézegettem 1-2 BT hangszórót, de még nem tudok dönteni, ezért segítséget szeretnék kérni:
Felhasználás elsősorban laptop kihangosítása, motorszerelés, munka közben "szóljon a nóta".
Keret: 30k (100 EUR) környéke a max.
Zenei műfajok: minden isRock, metal, trance, DnB, house, techno, jazz(tronica), rap, hiphop, stbstb.
Vízállóság, ütésállóság nem szempont, nem szoktam dobálni a cuccaimat
Külföldi rendeléstől nem zárkózom el..
Amit eddig néztem: Blitzwolf BW-AS2, DOSS SoundBox XL.
Ezer köszi
-
Ati1979
veterán
Bocs de ezzel nem tudok egyet érteni. Én is követem youtube on a német srácot, és hallottam ennek a hangfalnak a tesztjét. Konkréten a vifa helsinkivel hasonlította össze (nekem is ilyen van)
Jó jó de nem az a szint. Melegebb erősen szinezett hangzás vs pontosság precizség. Kegyetlen finom hangja van vifanak. Semmi sincs a közelében. Alacsony hangerőn egymás mellé lehet tenni magasabb hangerőn elvérzik. Ez a helsinki. A stocholm a létező legjobb bluetooth os hangfal amit ismerek. Inkább ne is hasonlítsuk össze a kettőt. Nem lenne fair, árban sem méretben sem.Nem rossz ez hangfal nem tagadom, de soha nem adnam oda a helsinkimet érte. A jbl extreme nel lehet, hogy jobb elismerem. De azért az nem akkora nagy skill valljuk be.
Amúgy egyetértek, 200 dollárért ez határozottan ajánlott. Mondjuk annyiért én még mindig a minirig 3 at venném ami kis mérete ellenére hangban hozza ezt a szintet. Aksi időben meg verhetetlen.
-
FoLey-v
addikt
Érdekes
[link] -
Cyborg
őstag
Sziasztok,
Megnéztem oluvnak az új review-ját, egy Marshall Stockwell 2-őt tesztelt, 200dodó, de az leverte a Vifa stocholmját, de minimum ugyanúgy szólt,
ami 3x annyiba kerül, és kb. 5x akkora fizikailag is. Eszméletlen mi jön ki abból a kis dobozból, a yt-on egy kommentben irta, hogy odaver a jbl extremnek is. Nekem ez a retro design is nagyon bejön.
Azért valljuk be a 100USD alatti kategóriában sokkal könnyebb volt dönteni, mert kellett a kis méret, hordozhatóság, üzemidő, de, ha most keresnék otthonra vmi ütős darabot, és mondjuk elengedném a keretet 2-300 dollárig(amit nyilván csóró magyar létemre nem fogok) , bajban lennék, mi legyen, mert ennyi pénzért nagyon mérges lennék magamra, ha nem a legjobbat sikerülne megvenni, és ebbe az ársávba már becsúsznak a szokásos nevek is, jbl, harman kardon, amiket itthon is lehet kapn, amik szintén nehezítik a döntést, hiszen ki venne kintről látatlanban hangszórót ennyiért, mikor itthon tutira mehet.
Na mindegy, szóval minél jobban beleássa magát az ember, annál nehezebb a döntés -
®abstract®
őstag
válasz
Peaceliker #6724 üzenetére
Köszi az infót
-
Peaceliker
addikt
válasz
®abstract® #6722 üzenetére
Működik úgy is. Hátrány talán a nem túl nagy akku (elfért vna benne sztem nagyobb) és pont a táp, az 12v, kicsit macerásabb mint egy usb töltés.
-
ABee
tag
Üdv Guruk!
15-20k közt keresek hangszórót.
Eddig visszaolvasás és Oluv tesztjei alapján az Anker Premium (17k) és a Jam Heavy Metal (20k) vannak versenyben.
Prioritás a jó (nyilván kategórián belül) hangzás és h legyen rajta legalább egy aux csati.Ezek közül melyiket ajánlanátok, ill ebben az ár kategóriában tudtok-e jobbat?
-
®abstract®
őstag
sziasztok.van valakinek tapasztalata Doss soundbox XL hangszóróval?
töltés közben használható?
negativumok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest