Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós kamerák
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- E-book olvasók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
poli27
Topikgazda
GitHub - xperiments/p1touch: Bambulab P1 Series Touch Screen
A p1touch hoz van új firmware
-
ptesza
senior tag
válasz 2thletme2day #3497 üzenetére
Azért jelentősen késik ez a csomag. Lenne mit kompenzálni és most, hogy olcsóbb is lett így már mérhető is. Nekem van empátiám ezzel kapcsolatban.
Amúgy én is kaptam egy 30% kompenzációt a P1S upgrade kit-re. Szerintem lehet velük tárgyalni. Jobban szeretik a vidám arcokat.
-
TheProb
veterán
válasz 2thletme2day #3497 üzenetére
Én nyitottam ticketet vásárlás előtt és megdobtak egy 30%-os kuponnal , de jelen esetben nincs mit kompenzálniuk.
Na, ha erről lehetne többet tudni...
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
2thletme2day
őstag
Biztos lehetsz benne, hogy nem fognak leakciózni egy várólistás terméket aminek készletét már hónapokkal előre eladták. Mégis mi miatt tenne ilyet bármelyik cég is akinek van egy kis csöpp esze? 160 euro a termék alapára a 19%-os német áfával. Eddig is ennyi volt. Nem csökkentett itt senki árat.
Én nyitottam ticketet vásárlás előtt és megdobtak egy 30%-os kuponnal , de jelen esetben nincs mit kompenzálniuk.
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
Viccesek Bambuék, hogy az aug. eleji kifizetett rendeléseket még le sem szállították, az új készletből sincs még EU-s raktáron, de már le is akcióczták egy tízessel a terméket...
... és gondolom nekem is majd csak akkor fog ez már jönni, amikorra egyébként is feltöltik a készleteket és pl. aki "nem adta kölcsön a pénzét" 2 hónapra, még olcsóbban is megveheti majd, ugyanazon a napon.
Kicsit unfair, de már nem fogok szarozni 10 dolcsi miatt... csak elvi kérdés (mint oly sok minden más és nem is tettem volna szóvá, ha aki drágábban vette, legalább előbb élvezheti, de nagyon úgy néz ki, hogy nem ez lesz).˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
poli27
Topikgazda
válasz 2thletme2day #3485 üzenetére
Hát lehet akkor elnéztem, de fekete por van körülötte mint a szénkeféből kb
-
Scallion
senior tag
https://wiki.bambulab.com/en/x1/maintenance/replace-the-extrude-motor
Ha fekete por van akkor szedd ki és ellenőrizd a csapágyakat lehet ott darál valamit.Nekem már előfordult.[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
Jah, nem találtam jobb árat. Egyelőre a P1S+AMS combó fölött remeg az ujjam. Látom, hogy 20án lesz valami event. Lehet értelme esetleg várni, hogy hátha valami olyat is bejelentenek, ami befolyásolhatja, hogy ez legyen a legjobb deal? Illetve ha nem égető a beszerzés, akkor black friday szokott lenni náluk?
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
poli27
Topikgazda
Aki sokat nyomtat, és az extruder régen szedte szét, tegye meg, mert én ma szétszedtem mert eldugult az extruder, és az a kerék ami rugóval rányomódik alig forgott, az extruder motor szénkeféjének porától beállt... most kipucolva beolajozva utánna lemosva tökéletesen forog...
-
ptesza
senior tag
Itt már meg is lehet venni az új A1-et.
Azért senki ne vegye komolyan mert viccnek szántam. Még az is lehet, hogy lehúzós oldal.Kíváncsian várom a 20.-i bejelentéseket.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Erősen lamentálok egy P1S-en, lehet harmadjára is belevágnék a "3d-zésbe".
Tudtok valamilyen kuponos lehetőségről a gyártói webshop-nál, esetleg alternatív shop-ot, ahol jobb áron lehetne megvenni a gépet?"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
poli27
Topikgazda
Ha valaki 3 év garival akar nyomtatót venni, a 3dee nél elérhető, igaz kb 50-60e ft os felárral
-
poli27
Topikgazda
-
Norbi46
aktív tag
Bambu stúdióban hogy tudom elérni hogy legyen bélyegkép 3. féltől származó gépen?
Hiába állítom át a gcode-ot klipper-re akkor sincs. -
poli27
Topikgazda
Beállítom hogy az érintkező felület petg legyen az a fekete, pla a fehér, és így nyomtatja, ezzel az a bajom, hogy eltörik a fa... ugye nem ragad egymáshoz... miért így csinálja??
-
axlfsi
veterán
Nyilván tudnám, csak ugye, a tetejére terveztem tenni és ha most beüzemelem valahol mellette vagy mögötte polcon, távolabb, akkor plusz meló és macera lesz vele utólag, ezért úgy gondoltam elég lesz ezt majd egyszer megcsinálni, azért várok... (de persze bíztam, hogy majd nem kell ennyit,... tévedtem )
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
... úgy látom, ezek tényleg "betartják az ígéretüket", hogy októberben postázzák a júliusi P1S upgrade kitemet ...lassan elmegy a kedvem az AMS-től, addig várok rá
-
bbmt
senior tag
-
poli27
Topikgazda
válasz Mr.Csizmás #3456 üzenetére
Én is kaptam, nekem tetszik, és az is hogy egy gombnyxomással a studióban nyitja meg
-
dugesz77
őstag
Talán ez lesz a 20.-án bejelentett cucc? Persze nem biztos de valószínű.
-
bbmt
senior tag
-
Mr.Csizmás
titán
Valahol linkeltetek a makerworld/handy 2 betat, tegnap kertem delutan, ma delelott kaptam play accesst es makerworldos invitet, ugyhogy javaslom mindenkinek a jelentkezest, akit erdekel.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Nunder
őstag
válasz Norbi46 #3447 üzenetére
Nem mondjátok, hogy a plate alatti sorrend a tényleges nyomtatási sor modellenkénti nyomtatás esetén... Tök egyértelműnek tűnik, de baromira nem az. Reddit népe se tud róla ezek szerint mert többször futottam már rá olyan postra ami ezt taglalja, és a Bambu felé mentek a fohászok.
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Kíváncsi lennék ki milyen rainbow vagy silk rainbow filamentet használ és honnan szerzi be. -
poli27
Topikgazda
Hali
Dog Shiba Inu Puppy Low Poly 3d model. Free download. | Creazilla
Van ez a kutyus, van valaki aki szépen ki tudná nekem színezni olyan színbe mint az igazi kutyus? Nekem nem sikerül még Ajándékba menne...
-
addikt
Sziasztok!
Erősen gondolkodok egy P1S+AMS kombón, de bizonytalan vagyok a 20.-ai bejelentés miatt. Van már valami konkrétabb pletyka?
Az EU store hogy működik pontosan? Jelenleg ugye azt írja, hogy "before Sep. 30th" az ETA, az eu raktárkészletre. Ezt amolyan batchként kell elképzelni? Tehát megtörténhet, hogy várom a 20.-át, és lemaradok a szeptemberi eu-s batch-ről, majd nézegethetem, hogy a következő teszem azt október végén (vagy ki tudja mikor) jön?
[ Szerkesztve ]
-
poli27
Topikgazda
EZt kinyomta már valaki jó? Tök szimpi
Maxterspool - Egy orsó, hogy mindet uralja maxter3D - Thingiverse -
JulianSinulf
senior tag
-
poli27
Topikgazda
[link]
Ezt láttátok? elég jópofa szerintem -
Nunder
őstag
válasz JulianSinulf #3443 üzenetére
Hol és hogyan mondod meg a Slicerben a sorrendet?
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
JulianSinulf
senior tag
-
Nunder
őstag
És nem is így működik, többször nyomtattam már különböző színű anyagokat egyben, és nem volt vele probléma. Vagy user error, vagy fogtál egy bugot.
- Szinkronizáltad az AMS-t a Studioval mielőtt színeket választottál?
- Anyag típus egyforma, nem lehet, hogy véletlenül PETG és PLA került egy lapra?
- AMS-ben ki voltak választva a megfelelő színek?
- AMS-ben volt megfelelő filament?Számomra egyelőre annyi az egyedüli hiányosság, hogy nem lehet megmondani a nyomtatási sorrendet (még).
Viszont a Studio magyar fordításától kicsit a számba hánytam Nem láttam még másik nyelven, csak angolul, jót derültem rajta.
[ Szerkesztve ]
-
poli27
Topikgazda
Találtam egy problémát, 3db tárgyat nyomtatok 2db színnel, be van állítva hogy tárgyanként csinálja ne rétegenként, de mikor kész lett a fehérrel nem öblítette ki a fúvókát... ez miért van?
-
-
Dalee
aktív tag
Igen, CAD-ben eleve úgy tervezem meg a saját cuccokat, hogy előre meggondolom, hogy akarom majd szeletelni és annak (illetve logikailag) megfelelően bontom részekre (komponensekre), melyek a szeletelőbem külön objektumonként jelennek meg, így külön lehet paraméterezni őket, külön ki lehet választani hozzá a filamenteket. Ha letöltött tárgyról van szó és nem túl bonyolult, akkor azt is CAD-ben szétvágom komponensekre.
-
poli27
Topikgazda
Extrudr - kiváló minőségű Filament
Ezeket próbálta már valaki? Egész szép színeik vannak Még profilok is letölthetőek a Bambu nyomtatókhoz a honlapjukról Elvileg Osztrák cég..
[ Szerkesztve ]
-
ptesza
senior tag
Jól feladta a leckét!
Ha az előkészítés részen hozzáadok egy módosítót ami most egy kocka volt. Átméretezés után úgy kell mozgatni, hogy azokat a részeket tartalmazza a belő térfogatában amikre akarjuk a módosítást.
Ezután már külön lehet megadni módosításokat amik csak erre a részre vonatkoznak..
Most ahogy növelem a belső kitöltés határértékét úgy tölti ki sorban a kiálló rudak belső térfogatát. Ha átírom 180-ra akkor kitölti a 3. rudat is.
Viszont úgy gondolom, hogy te máshogy csinálod. CAD-ben elvágod valahogy?[ Szerkesztve ]
-
-
poli27
Topikgazda
Kinyomtattam vagy 4-5 féle splittert, mindegyikbe akadt a szál, ez tökéletes
Free 3D file Bowden Tube Y-Splitter・3D print model to download・Cults (cults3d.com)
-
axlfsi
veterán
Csak nagyon rövid ideig volt nyitva a jelentkezés sajnos, már lezárták...
-
poli27
Topikgazda
AZ AMS öblítési mennyiségeket valaki próbálta már optimalizálni, mert szerintem picit sokat nyom ki, ki mire állítgatta?
-
Nunder
őstag
Kaptam closed beta invite-ot a Bambu féle makerworld.com-ra (az ő Printables/Thingiverse verziójuk).
Ami elsőre szembetűnik:
- Bambu profilok előre gyártva a modellekhez, mint a Printables esetén
- Kategóriák, mint a printables esetén
- Direkt linkek a fórumhoz és a Store-hoz
- Rank és reward rendszer, mint a Printables esetén (értitek már mire akarok kilyukadni?)
- NSFW tartalom
- Nincs Dark mode (literally unusable )Elsőre egy jól átgondolt oldal, de tulajdonképp egy Printables re-skin.
Amire kérnek:
- a Handy beta verzióját is próbáld, tehát gondolom lehet majd onnan direktben böngészni és letölteni/nyomtatni modelleket
- a feltöltött modellek oldalon szereplő profilokkal történő nyomtatása[ Szerkesztve ]
-
Dalee
aktív tag
Mivel a szeletelőben nekem ezek a funkciók nem tökéletesen működnek (vagy nem tudom jól kezelni őket), pl. szín festés, vágás, ezért a tökéletes megoldás, hogy azon részeket melyeknek a szeletelőben külön paramétereket szeretnék megadni (kitöltés, falvastagság, szín, stb...) 3D szerkesztőben külön komponensként (objektumként) szerkesztem meg, így a szeletelőben objektumonként tudjuk paramétereznii.
-
ptesza
senior tag
Akkor jövök is az elsővel.
A szeletelővel ismerkedek és elakadtam. Illetve azóta találtam egy megoldást de nem túl elegáns és anyagpazarlás is egyben.
Van egy minta model amin különböző átmérőjű kiálló rudak vannak. Amúgy azért csináltam, hogy ezt próbálgassam rajta.
Láttam egy youtube videóban, hogy az ilyen kiálló vékony dolgokat, amikben amúgy sem jön ki szabályosan a kitöltés, célszerű teljesen kitölteni. Ezt a "minimum sparse infill
treshold " funkcióval meg lehet oldani de nem akar úgy működni ahogy én szeretném vagy csak képzelem, hogy úgy lenne jó. Csak akkor végzi el a kitöltést ha ezt az értéket olyan nagyra növelem, hogy meghaladja a teljes belső felületet. Ilyenkor is a teljes belsőt tölti ki solidnak.
Amit én csináltam, hogy elkezdtem növelni a falak számát és így sorban elkezdtek kitöltődni ezek a rudak is. Ez viszont nem a legjobb megoldás.
Valamiért azt várnám, hogy megvizsgálja a model-t és megkeresi azokat a részeket amiket ki kellene/lehetne tölteni.
Előre is sorry a ha nagyon kezdő kérdés lenne.
-
ptesza
senior tag
Megkérdezném, hogy Bambu Studio (Orca Slicer) kérdésekkel jöhetek ide vagy inkább a 3D nyomtatós topikban tegyem fel?
-
JulianSinulf
senior tag
Szívesen!
Ha esetleg az orsó szeretne megbillenni tekerés közben (nálam volt ilyen), akkor érdemes hozzá készíteni egy pár lefogatót.
Én gyorsan egy ilyet raktam össze. Nem tökéletes, mert a két szélét át kell fúrni és figyelni kell, hogy mennyire csavarozza le az ember, mert elmértem a dolgot, de a lényeg, hogy működött és nem engedte az orsót billegni. Annyit meg nem használtam, hogy áttervezzem.
Én motorizáltam egy döglött akkus csavarozó motorjával és egy tápegységgel.
Viszont a másik felét, ahova a donor orsó megy, nem nyomtattam ki.
Szárítóból tekertem, amit a földre tettem, hogy feszüljön egy kicsit a szál.
Viszont így a sebességgel óvatosan kell bánni, mert a filament elkoptathatja a teflon csövet. -
poli27
Topikgazda
válasz JulianSinulf #3407 üzenetére
Thx tényleg jobb az orsót tekerni
-
poli27
Topikgazda
válasz Norbi46 #3402 üzenetére
(276) Master your model painting skills in Bambu Studio slicer: A hands-on tutorial - YouTube
Ez sokkal jobb szerintem szinezés tanításra
-
brumi1024
veterán
válasz JulianSinulf #3407 üzenetére
+1, papírra tökéletes az illesztés, szinte minden PLA-m papírtekercses (Polyterrát szoktam használni), semmi gondom nincs vele.
-
poli27
Topikgazda
válasz JulianSinulf #3405 üzenetére
A papírtekercsek miatt nyomtam ki Sajnos egyre több gyártótól rendelve papírra kerül ami eddig műanyagon volt
Melyiket nyomtad ki?[ Szerkesztve ]
-
poli27
Topikgazda
Ez is kész
-
poli27
Topikgazda
AMS beüzemelve A színezésről valaki tud egy jó videót mutatni hogy lehet megcsinálni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Autós kamerák
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Proxmox VE
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Volkswagen Passat 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Dell Latitude E6330 laptop (14/i5-G3/8GB/320HDD/MagyarVilágítós)
- Fujitsu Lifebook E752 laptop (15,6/i3-G3/4GB/320HDD)
- Lenovo Thinkpad L390 laptop (14FHD/I3-G8/8GB/256SSD/Win11)
- Apple iPhone 13 Pro 128GB - Sierra Blue + Sok Kiegészítő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest