Hirdetés
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- iPhone-nal videózol? Ezért kell egy külső SSD! – Aiffro P10 bemutató
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bluetooth hangszórók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imy
veterán
válasz
Mr.Csizmás #4796 üzenetére
A SUNLU PETG mennyire jó? Nekem csak foszforeszkáló PLA-m van tőlük, az teszi a dolgát.
-
TheProb
veterán
Használod is?
A drótkefe sörtéinek vágásához kinek mi vált be? Mert sem a csípőfogó, sem az olló nem viszi. Lemezollóm pont nem volt kéznél, de azzal gondoltam még rápróbálni..Illetve írják, hogy a cht nozzle-höz másik hosszúságú ptfe törlő kell, arra van tapasztalata valakinek? Elvileg erre csinálta a srác a 17.5mm-eset, kérdés, hogy a gyakorlatban ez tényleg jó-e a kínais cht-hoz.
-
poli27
Topikgazda
Akinek X1 van az kipróbálhatná ezt a profilt, állítólag elég jó
Bambu Studio OrcaSlicer / SoftFever Profiles for X1 Carbon by OurAngryBadger | Download free STL model | Printables.com
Bár ahogyí olvasom megy P1 en is, szóval megnézem -
axlfsi
veterán
válasz
Mr.Csizmás #4783 üzenetére
...már akartam írni én is, hogy basszus, mik ezek a kifejezések, nem értem (és ennyire le lennék már maradva?!
)
-
poli27
Topikgazda
válasz
Lefordította a böngésző a Facen, mondom akkor bemásolom Magyarul
-
Sunlu PLA PETG nagyon jó áron 10kg.
Ismét bevásároltam.
[link]
Kupon: RSNPZD8
$80.85-tőlTöbbi Alis kupon:
15OT51 - $50 $300
12OT21 – $30 от $200
11OT11 – $15 от $100
11SALE8 – $8 от $50
11SALE15 – $15 от $100
11SALE30 – $30 от $200
11SALE40 – $40 от $250
11SALE50 – $50 от $300
11SALE100 – $100 от $500
11sintetiki15 – $15 от $100
11sintetiki30 – $30 от $200
11sintetiki40 – $40 от $250
11sintetiki50 – $50 от $300
11sintetiki100 – $100 от $500
SUMY8 – $8/50
CHERNIVTSI15 – $15/100
11LYST30 – $30/200
MYKOLAIV40 – $40/250
VINNYTSIA40 – $50/300
100BEST500 – $100/500
11SUPER15 – $15/100
11SUPER30 – $30/200
11SUPER40 – $40/250
11SUPER50 – $50/300
11SUPER100 – $100/500
11androprice15 – $15 от $100
11androprice30 – $30 от $200
11androprice40 – $40 от $250
11androprice50 – $50 от $300
11androprice100 – $100 от $500
Dobrymao15 – $15/100
Dobrymao30 – $30/200
Dobrymao40 – $40/250
Dobrymao50 – $50/300
Dobrymao100 – $100/500
RSNPZD8 – $8/50
RSNPZD15 – $15/100
RSNPZD30 – $30/200
RSNPZD40 – $40/250
RSNPZD100 – $100/500 -
brumi1024
veterán
válasz
+1
-
poli27
Topikgazda
Megnézte valaki a legutóbbi Bambu Studio Betát, amit 2 napja jelent meg? Egy csomó klassz cucc van benne:
* Egyéni filamentek készítése az AMS-hez (a következő firmware frissítés után)
* Készíts egyedi nyomtatókat (vagy nyomtatókat speciális fúvókákkal stb)
* Nagymértékben javított profilok importálása/exportálása kötegekben vagy archívumokban
* Automatikus öblítési térfogat számítás! Többé nem felejtem el.
* A lemez elrendezések nem zavarodnak meg, amikor más méretű nyomtatóra váltanak
* Csatlakozók, amelyek lehetővé teszik, hogy szétszedj a nagy tárgyakat és újra összerakd őket (tűk és fecskefarkak a PrusaSlicer épületekből
* Fájlböngészést ad hozzá a P1x és A1 nyomtatókhoz
* Több rétegmagassági profil P1P 0.2, 0.6 és 0.8 fúvókákhoz -
fabula
őstag
válasz
tepenzed #4779 üzenetére
Ugyan azzal az anyaggal ne vedd le 0-ra, csak csökkentsd a Top Z-t 0,2-re vagy 0,15-re. esetleg 0,1-re, bár 0,1-nél is necces leszedni, főleg a kis méretű tárgyakról úgy, hogy maga a tárgy ne sérüljön.
Sajnos FDM nyomtatóval ez ilyen, ha nem tudsz külön support anyaggal, vagy mint poli27 írta, PLA esetén TETG-vel a supportot.
Ilyen miniatűrönknek szeinrtem jobb lenne egy gyantás nyomtató. -
tepenzed
őstag
Sziasztok!
2 napja van meg a gép. Alapvetően nagyon szépen tud miniket is nyomtatni.
Éppen egy fejet nyomtam ki, elégedett vagyok vele, kivéve ahol a supportok tartották, ebbe már máshol is belefutottam. Ezeken a helyeken mintha nem fejezné be normálisan a réteget, lásd a képen.
Mivel kellene játszani?
0.08mm layer height, PLA basic, minden default kivéve a support beállítások
Tree support auto beállítások:
Eredmény lásd első kép:
[kép]
[kép] -
axlfsi
veterán
Sziasztok! P1touch-t most honnan, mennyiért lehet/kell rendelni?
-
2thletme2day
őstag
Mármint, hogy a szünetmentes le tudja-e állítani a nyomtatást ha tudja, hogy rövid időn belül le fog merülni? Szerintem erre nincs opció. A szünetmentes szerintem a pillanatnyi vagy rövid áramszünetek áthidalására opció. Max annyit tehetsz ha épp otthon vagy, hogy leállítod a nyomtatást, hogy csak asztal fűtés menjen, ezzel lehet egy kis extra akku kapacitást nyerni. De amúgy ha a router nincs szünetmentesen akkor távolról a nyomtatót sem fogod elérni.
-
dippe
tag
Könnyen szimulálható, mint ahogyan véletlenül én is tettem a P1P-n: kihúzod a konnektorból, majd egyből visszadugod. Relatív hamar visszaindul, szóval nem olvad szét minden is. (hosszú áramszünetnél már cikibb lehet, ha felmegy a hő az elektronikáig, extruder kerekekig)
egyébként kicsit randa lett ahol megállt a fej, kifolyt egy adag anyag a fejből, de ez várható volt. Visszakapcs után emlékeim szerint pause-ba ment a gép, utána elindítva nozzle tisztítás, felfűtés jött, és simán befejezte a nyomtatást.
Szóval hosszú áramszünetre szerintem szünetmentes kell, pillanatnyi kihagyás kezelhető.
Kérdés szünetmentessel rendelkezőkhöz: Ha kezd lemerülni az akksi, lehet automatikusan pause-t nyomni szoftveresen? Van rá megoldás? -
-
szaki7
tag
X1C Combo. Áramszünet után folytatja?
Nálunk néha van 1-2 perces áramszünet. -
poli27
Topikgazda
Aki az AMSben papír orsót használ peremmel, az jobban teszi, ha összefogja közlépen pl filament dryerrel, vagy ezzel :
Cardboard Spool Ring and Clamp by Mikhail - MakerWorldNekem 2 orsóm esett szét az AMSben mert elengedte a ragasztás, de szerencsére mindkettőt észrevettem, mert nem használat közbe volt, különben kuka lett volna a spulni ha összegabalyodik... Én mostantól mindet összefogom középen!
-
kentucky
őstag
Mai nappal én is beléptem a Bambu tulajok közé egy P1S kombóval
Még nem volt időm mélybehatóan kipróbálni, de sikerült legalább ma üzembe helyezni.
-
poli27
Topikgazda
Szerintem ez jó módosítás, hogy ne kopjon a feeder bemenet....
Hydránál a tetőt nem lehet rendesen becsukni, de jeleztem a fejlesztpnek... szerintem jó
-
poli27
Topikgazda
Jó ez a Makerword, ha valami olyat raksz fel amit sokan töltenek le, elég sok 40€ kupont kapsz érte
-
dippe
tag
Nektek tűnt már el az összes saját filament profile a bambu studio-ból? Vissza lehet valahogyan varázsolni?
-
TheProb
veterán
-
Szisztok! Esetleg valakit érdekel, x1cc gyári tartalék 0.4 hotend , elvileg Hardened Steel, adok hozzá utángyártott fűtőelemet, hőmérőt, és szilikon zoknit is. Ha valakit érdekel dobjon pm-et.
-
axlfsi
veterán
válasz
Mr.Csizmás #4746 üzenetére
... csak, hogy általában nem a nem-tapadás a gond ilyenkor, hanem a túlott! legalábbis, nekem azért kell a lakk és/vagy a ragasztó, mert a qrva petdzsí feltépi a teksztrurednek a lelkét is!
-
fabula
őstag
válasz
Scallion #4749 üzenetére
Én pl. soha nem használtam Bambu ragasztót, csak lila Nebulót
, azt is le lehetett mosni a PETG-ről, persze előbb vékonyan el kell kenni vizes szivaccsal a beden
.
Szóval akkor a Bambu ragasztó lehet a hibás, nem az, aki azt írta, le lehet mosni a rahasztót, mert konkrét típusról nem volt szó (mondjuk a lila Nebulót én már többször írtam, mint ahogy tisztításhoz a Denkmit szappant is).
Nekem a PETG túl jó ragaszkodása ellen kellett az üveglapra.
Máshoz nem használtam ragasztót, ha a bed tiszta volt és megfelelő volt a hőmérséklete, ragasztó nélkül is ragadt és nem csak üvegre, de műanyag öntapadós felületre, kék ragasztós papírra, többféle üvegre és többféle PEI lapra is. Amit még nem próbáltam, az a G10 Garolite lap, de ami késik, nem múlik.
-
Joshi
titán
válasz
Mr.Csizmás #4746 üzenetére
Amióta bekentem ragasztóval a textured pei lapot, már a pla se tapad. Jó igaz vegyszerrel nem mostam át. Amúgy mi ajánlott ami tényleg gyári állapotra tisztítja a lapot, de nem bántja a felületet?
-
Joshi
titán
válasz
Scallion #4738 üzenetére
Ragasztót szinte lehetetlen egyenletesen felkenni. Úgy kell forgatni a modellt, hogy olyan felület érintkezzen a ragasztós beddel, ami nem annyira számít. Talán poli27 linkelt valami lakkot, na azt azért egyenletesebben fel lehet vinni, plusz nem is lesz értelmezhető vastagsága.
ui.: poli27 meg is előzött.
-
Scallion
senior tag
Jelentkezzen egy nyaklevesre nálam aki azt mondta ,hogy nem hagy nyomot a tárgyon a ragasztó
.
-
Imy
veterán
Nem, a külsőben olyan tekercs van, ami nem megy bele az AMS-be.
És az olyan filament, amivel a prototípusokat nyomtatom, vagy ambiből többet. Kb 10-20 között van a filament tekercseim száma ami nem megy bele. De áttekerni nem akarom, illetve hydrát sem építek, mert a hydrába sem megy bele, mert vagy túl széles (78mm széles a régi hobbykinges, vagy a régi azurefilm aminek az átmérője pedig 210mm) -
Henrico
tag
Sziasztok! Igaz, tervező program kérdés, de mégis inkább Bambu...
Miként csinálják azokat az összecsúszó stl vágásokat? Bambu studio alapból csak csapolni tud. Eleve úgy rajzolják vagy van erre valami okos program?
-
Joshi
titán
válasz
TheProb #4730 üzenetére
"Illetve lehet csak most tűnt fel, de az normális, hogy nem folyamatosan nyomtatja a körívet, hanem megáll egy ponton?"
Kezdetek óta ilyen és egyáltalán nem normális. Elvileg ilyenkor vált réteget. A Kossel Delta nyomtatóm ilyet nem csinált (persze ott is volt lassulás, de nem ilyen mértékű). Nem véletlenül sírtam hogy mi ez a varrat dolog. Szerintem pont ezért olyan csúnya a varrat Bambunál, mert ennyire lelassítja a sebességet rétegváltásnál. Mivel nem vagyok profi 3D nyomtatós, majd valaki megmondja ha esetleg ez teljesen más jelenség akar lenni. -
TheProb
veterán
Erre a hangra, ami 0:06-nál hallható, van ötlete valakinek?
Illetve lehet csak most tűnt fel, de az normális, hogy nem folyamatosan nyomtatja a körívet, hanem megáll egy ponton? -
Joshi
titán
"Én bevallom sokat nem használtam, megvettem, de több színű nyomtatást nem nagyon indítottam. Elvette a kedvemet az extra hosszú nyomtatási idő."
Szerintem itt nagyon ritka ha valaki az AMS-t színes nyomtatásra használja. Én pl négyféle anyagot táraztam be és gyakorlatilag az AMS automatikusan vált a 4 filament között. Szerintem ez egy zseniális funkció. Meg ugye szárazon tartja a filamenteket is. Te állandóan cserélgeted a filamenteket a hátsó filament tartón?Ha gondolod átveszem az AMS-ed nyomott áron.
Én akárhogy méregettem a 20x20x20-as kalibrációs kockát, nekem nagyon messze van a méretpontosságtól. Ha jól tudom pont ez az egyik negatívuma a Bambu nyomtatóknak.
-
TheProb
veterán
Csak annyit írt, hogy törhet a fila, illetve a fila guide-ban is azt írják, hogy AMS supported.
-
Imy
veterán
Igazán jó ötlet.
De nem a HUB a drága, hanem az AMS. Az a HUB 4 AMS-nél már nem dog sokat a költségvetésen.
Amúgy ki használ 1-nél több AMS-t? Én bevallom sokat nem használtam, megvettem, de több színű nyomtatást nem nagyon indítottam. Elvette a kedvemet az extra hosszú nyomtatási idő.
Most Lego Duplo modelleket tervezek, és nyomtatok, mert ami a neten van egyik sem méretpontos valamilyen oknál fogva.... oda nem kell több szín, csak 1. -
TheProb
veterán
No, életem első PETG-CF nyomtatásán túl vagyok. A kb 45 perces printing alatt 2x ment parkolópályára a fej és húzta vissza a filamentet az AMS. Az elsőnél magától folytatta (?), a másodiknál már hibát dobott.: "AMS assist motor is overloaded. Please check if the spool or filament is stuck."
Ilyet még sose kaptam. Ez egy Eryone filament, nem tudom, hogy mennyire jellemző náluk a tangling, de ez kicsit tényleg csálán van tekercserlve. Illetve még azt vettem észre, hogy ferdén áll a spool az AMS-ben, gyakoraltilag a hátsó görgőről mellett, a csapágyon/levegőben lógott az egyik éle a dobnak és ha helyre akartam rakni, akkor is úgy állt be. Szóval vagy előbbi vagy utóbbi lehetett a gond gyaníthatóan. Amúgy is furán állt raja az adapter, most nyomtatok egy másikat, képek alapján ez biztatóbb.Minden esetre maga a tárgy még a 2 leállás ellenére is egész jó lett. Bár nagyon sok blob/zit/vagy fene tudja mi lett a retractok helyén.
-
poli27
Topikgazda
ez egy jó ötlet és nem kell a drága hubot megvenni
integrated ams hub for only $6/7€ based on filament buffer and A1 AMS splitter Remixed by printingsolutions.info - MakerWorld -
fabula
őstag
Én még nem is olvastam eddig róla. De miért jobb ez, mint a Bambu eredeti PTFE cső? Mi az előnye? A Capricorn csövek a bowdenes extrudereknél voltak előnyösek, mert 1,8 volt a belső átmérőjük a gyárilag használt 2 mm-eseklel szemben, így nem tudott annyit hajlani benne a filamen (főleg a rugalmasabb szálak), na meg kicsivel, talán 10-15 C fokkal nagyobb hőt bírtak, de ennek az AMS-ben nincs jelentősége csak az olyan hotendekben (bore) volt, ahol a PTFE cső bement a hotendbe a fúvókáig.
Direct extruderes full fém hotendhez nem is ajánlották az eredeti Capricorn csövet, mert ott a szorosabb belső átmárő inkább káros volt.
Azt látom, hogy ennek 3-as a belső és 4-es a külső átmérője, a Bambu féle meg tudomásom szerint 2,5/4-es méret. Ja meg ez kék.
-
poli27
Topikgazda
-
Imy
veterán
Amikor vettem én is körbenéztem és kérdeztem, de akcióról nincs hír.
Nagyon fogy, így nem akciózzák, ha ezen az áron megveszik.Ha olcsón akarod, akkor ne vegyél hozzá AMS-t, de később meg jól jöhet, úgyhogy lehet úgy sprórolsz, ha nem spórolsz.
Én a P1S-en gondolkodtam, spórolni akartam, de X1C lett belőle. -
Lookup
tag
Sziasztok!
Gondolkozok egy P1S vásárlásán, de spórolnék is rajta valamennyit. Az lenne a kérdésem, hogy tavaly volt valami black friday vagy karácsonyi kedvezmény? -
fabula
őstag
válasz
TheProb #4709 üzenetére
Van belül feszítőrúgó mindkét oldalon, az állítja be a szíjfeszességet automatikusan, azért elég a leírás (videó) szerint eljárva meglazítani a szíjfeszítők csavarjait, megmozgatni, majd hátsó középállásba húzni a nyomtatófejet, majd újra meghúzni a feszítő csavarjait.
Egyébként mi az az érdekes hang? Ha nyikorgás, akkor lehet valamelyik szíjfeszítő vagy vezető görgő, azok tengelyét óvatosan meg lehet kenni egy pici ptfe tartalmú olajjal, célszerű injekciós fecskendővel és rajta tűvel, hogy máshová ne menjen.
Érdekes hangot tud még akkor is kiadni, ha a szíj nem a görgők közepén fut, hanem a széle hozzáér a görgők pereméhez és emiatt van más hangja.A chamber ventillátor szerintem csak akkor kell, ha PLA-t vagy PETG-t akarsz zárt házban nyomtatni, mert akkor segít szellőzni a kamrát, enélkül dugulgat a hotend. Mondjuk nekem a Vision házas P1P-mben nincs is chamber fan, csak kinyitom az ajtót, ha PLA-t vagy PETG-t nyomtatok. A szűrés eleégtelen, hiába van előtt a szénszűrő, az önmagában kevés.
-
TheProb
veterán
Chamber ventit járatni van amúgy értelme? Mert kurva hangos, elvileg nem ér semmit a szűrése. non-VOC filamentnél meg kifejezetten felteszem a kérdést.
+1: BentoBox ventinek nem érdemes rákötni a chamber fan vezérlésére/kábelére?
+2: Belt Tensioning tényleg csak annyi, hogy csavarok kilazít, x-y tengelyek megmozgat és visszateker? Mert én ezt megjátszottam, de azóta elég érdekes hangokat ad a nyomtató. (kalibráltattam is) Kézzel biztos nem kell semmit feszítgetni? Betekerve a csavarokat és semmilyen feszítést nem láttam.
-
ptesza
senior tag
Mivel lehet tesztelni az első réteget? Mit kellene kinyomtatni ? Van valami okosság?
-
fabula
őstag
válasz
TheProb #4700 üzenetére
Nem, ez a Denkmit olyan, mint a régi mosószappanok, nagyon jó zsíroldó és nincs benne semi "csodaszer", ezért is jó megoldás. Amúgy mosás előtt az ingek zsíros-koszsos nyakrészének előtisztítására "találták fel" újra alapvetően. Kell még hozzá egy filléres egyik oldalon dörzsis mosogatószivacs és kész is a bed tisztítása. Amúgy meg miért lenne jobb a folyékony szappan? É nedvse szivaccsal kicsit megdörszölöm a szappan egyik végét, majd azzal bed lemezt és klasszul habzik meg tisztít, nem bonyolult.
Olcsó és nem ráz.
A 3DLac spray meg egyéb "csodaragasztók" helyett meg ott van a szintén olcsó lila Nebuló ragasztó stift. Kicsit rákensz, vies szivaccsal szétteríted (ezért jó a lila, mert vizesen jól látszik, mert csak vizesen lila színű a lapon) és már ragad is minden, ha kell. Mondjuk én csak PETG alá használom, hogy ne ragadjon annyira. Lemosáskor is jól látszik vizesen, hogy hol maradt még esetleg belőle, mert ugye vizesen ott még halványlila.
Amúgy meg mindenki azzal "varázsol" tapadást magának, amivel csak akar és amiben hisz.
-
Brain75
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- LOGITECH G PRO X 2 LIGHTSPEED VEZETÉK NÉLKÜLI FEKETE HEADSET
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Corsair Dominator DDR5 32GB 6000mHz
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop!Ryzen 7 260/RTX5070/32gb Ram/2tb Ssd/2560x1600-180hz IPS! Beszámítok
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3054, 96% Akkumulátor
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest