- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Projektor topic
- Fujifilm X
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
axlfsi
veterán
Láttam én is a posztot, ... kb. a világ legpontatlanabb vízmértékét rátette az asztalra. Full felesleges volt és irreleváns. Tudom. Nekem is van itthon ebből az 1 dolláros szarból... ráadásul mi is a baja? Hogy nincs vízben? ... ettől még nem feltétlenül egyenletlen a felülete (és valszeg csak eleve a komplett gép nincs vízszintesen elhelyezve).
... sok a sötét külföldön is. -
poli27
Topikgazda
-
Joshi
titán
válasz
TheProb #8097 üzenetére
"Hanem, hogy az 1A meg tudja-e sütni a szalagot."
A fogyasztó áramot vesz fel, tehát mi sütné meg a szalagot?Te használhatsz egy 5V@3A-es adaptert is az is teljesen jó lenne. A fogyasztó ettől függetlenül annyi áramot fog felvenni, amennyire szüksége van. Itt a nyomtatóban lévő vezérlő a szűk keresztmetszet, mert azt viszont már túl lehet terhelni. Ez utóbbi a gond, mert az korlátos. Egyébként a led szalag fogyasztását is ki lehet számolni ha tudod milyen ledek vannak a szalagon. 1db led fogyasztását felszorzod amennyi led van a szalagon. Nem egy űrtechnika.
ui.: akkor lehet tönkretenni egy fogyasztót, ha magasabb feszültséget kap, na az nem annyira jó neki.
-
TheProb
veterán
Ez az AP board-os megsüti témát már párszor kitárgyaltuk, nem is erre vonatkozott a kérdésem. Hanem, hogy az 1A meg tudja-e sütni a szalagot.
-
Tomika75
tag
Érdeklődnék, hogy a mostani akcióban ha jól emlékszem ha rendeltem 4 refill filamentet akkor adtak egy üres orsót. Valamiért ezt a szöveget most nem találom. Megszűnt volna ez az akció?
-
axlfsi
veterán
válasz
TheProb #8092 üzenetére
Ezen a 150cm-en hány LED van? ...valahogy kétlem, hogy csak 300mA-t venne fel, mert ahogy a fotókon látom, elég durva fényereje van. A legelején, ahol a tápcsatlakozó vezeték megy rá a szalagra, van egy fehér zsugorcső; esetleg ez alá kellene oda nézni, még akár lehet is rajta vezérlő áramkorláttal.
-
-
Joshi
titán
válasz
TheProb #8092 üzenetére
Ha van otthon egy multimétered, akkor nem nagy dolog rámérni. Annyi hogy ne a nyomtatóval próbáld ki, hanem pl egy telefon töltőről szedd le az 5V-ot. A hozzászólásokban van akinek megsütötte az alaplapot, habár ezek lehet hogy trollok, ki tudja. 5V-os led szalagok nem hinném hogy combosak lennének, én inkább 12V-os ledeket választottam 5V-os relés vezérléssel.
-
TheProb
veterán
Na, megjött a LED strip, szeretném a belső 1A-es USB portra kötni a gyári LED csatlakozása helyett. 1A-en nem fog megfőni ez a 0,3A-esnek mondott cucc?
Illetve múltkor valaki mondta, hogy lehet rendel egyet és megméri, hogy tényleg csak 0,3-at vesz-e fel. Ő ezt végül megurotta? Ha igen, megosztaná az eredményeit?
-
poli27
Topikgazda
Python AMS - Ultimate Bambu Lab AMS by humebeam - MakerWorld
Láttátok az AMS hydra alkotója, mit alkotott most? -
icemad
nagyúr
Sziasztok. Bambu A1 mini és az ams lite kb mennyi helyet foglal el egy asztalon? Úgy, hogy kényelmesen hozzá lehessen férni, pl filament cserénél. (szélesség, magasság, mélység)
-
Azért nem váltanak a CF-ről, mert csak minket érint sajnos, mármint Magyar Telekom hiba, nem a CF dugul be, Digi felől pl. hasít mindig. A Telekom és a CF nem tudnak megállapodni, az ügyfelek meg szívnak miatta.
-
poli27
Topikgazda
-
poli27
Topikgazda
Tegye fel a kezét akinek esténként működik rendesen a makerword... olyan szinten belassul nálam, használhatatlan.... már nyitottam ticketet is rá... kb 1 hónapja veszem ezt észre...
-
Joshi
titán
Az ABS/ASA vetemedésének semmi köze ahhoz, hogy nagy a tárgy vagy sem. Vagyis igen, mert minél nagyobb a tárgy, annál inkább jelentkezik a probléma. Ez inkább a filament anyagából következik, más különben a PLA-nál is létezne ez a probléma. Távol álljon tőlem hogy okoskodjak, ezt csak a saját tapasztalatom alapján mondom.
-
Joshi
titán
válasz
TheProb #8070 üzenetére
Akkor mégis csak a sebesség csökkentése volt a hunyó. Mondjuk fura hogy ezt a legegyszerűbb trükköt nem alkalmazzátok az első próbálkozások között. Higgyétek el, hogy a minél gyorsabb nyomtatás a minőség rovására megy. Csak halkan jegyzem meg, hogy az összes neves 3D nyomtatós youtuber Benchy tesztjeinél ez azonnal kiderül. Szívesen, örülök hogy segíthettem.
-
Joshi
titán
válasz
2thletme2day #8069 üzenetére
Figyelj, én nem vitatom hogy bizonyos esetekben kell a szárítás. Panelban nekem még vizesedési problémám nem volt sőt, alapba nagyon száraz a levegő. Nem vagyok ellene a szárításnak hiszen én is vettem egy szárítót.
-
TheProb
veterán
No, az alábbi beállíásokkal elsőre sikerült a nyomat. Szóval jelek szerint csak a lassítás volt a kulcs. Én is láttam, hogy másik 18-20-as MVS mellett nyomtatnak, nemtom. Lehet az Eryone ennyit bír.
Btw, én is bérnyomtatásra gyárottam, de még mindig jobb, ha fél-1 órával lassabban készül el, mint hogy dobáljam ki az anyagot a failek miatt.Beállítások:
Kereshetőséghez:
#ASA
#Eryone -
Joshi
titán
válasz
AndrewTdi #8067 üzenetére
TheProb-nak rétegtapadási problémája volt, pont azért kérdezte, hogy kinek van esetleg Eryone ASA filamentje. De ha csak ez miatt kell lassítani ASA-nál a nyomtatási sebességet, akkor mégis csak szükséges.
Aki bérnyomtatással foglalkozik annak minden perc számít, de nekem az volt az első, hogy levettem a sebességet. Nekem fontosabb a minőség minthogy előbb végezzen a nyomtatással. -
AndrewTdi
addikt
nem igazán találtam még olyan okfejtést, hogy miért is kell lassabban nyomtatni az ASA-t és ABS-t. . Szerintem ezt annó pár évvel ezelőtt azért találták ki, mert akkor még nem voltak annyira elterjedve a 250+ fok hőmérsékleten nyomtatni képes hotendek. És mivel a gyorsasághoz hőmérséklet növelés is kell, így ésszerűbb volt lassítani a dolgon. De mostanában ez már nem probléma. Sosem fogtam vissza Sem ASA, sem ABS nyomtatási sebességet (talán már korábban ugyanerről írt valaki) Bambuval. De annó CB+-szal is 100mm/s-en nyomtam abs-t és ASA-t
Szerintem erre csak akkor van szükség, ha rétegtapadási problémáid vannak, hiszen akkor valószínű nem olvad meg annyira az anyag, hogy " ráolvadjon" / "hozzáolvadjon" az alatta lévő rétegre. -
-
poli27
Topikgazda
Olyanról még nem hallottál, hogy hibás széria?... Azért mert neked jó, a nálam lévő nem volt az, ja és az fekete színű volt egyébként ez is számíthat a gyártás miatt... Én többet nem veszek eryone asat az biztos, a többi filamenjeit szeretem
Most Anycubic asát használok, jól nyomtatható nincs réteg baja, és gyorsan is nyomtatható nem vettem vissza a sebességet... csak picit vetemedős.. erre még nem jöttem rá mit tudok kezdeni vele.. A nagy felületű tárgy általában picit hajlik hiába van ragasztva lakkal meg 55 fokos kabinba nyomtatva... Most vettem egy bambu ragasztót, hátha az jobban megfogja
Igazából az a +10 fok hiányzik szerintem amit az x1 pluszba tud a bednél
szerintem akkor nem vetemedne
Vagy lassabban kéne nyomtatni, de a fene akar várni
-
TheProb
veterán
Ahogy látom, fila oldalról kb ecte generic ASA beállításokat használsz. Ellenben a sebességet erősen visszavetted. Jelenlegén is ezzel próbálkozok.
3DLac-ot én is nyomom tho, bár ugye az a supportól való lewarpolást nem segíti.#8047Emunem: Köszi, ez Eryone vagy egyéb 3rd party gyártóval volt jó nálad?
-
fabula
őstag
Nyilván neked van igazad, a filaszárítókat csak dísznek gyártják és pl. Igor is (meg sokan mások) csak azért használja és javasolja - természetesen elsősorban PETG-hez, TPU-hoz meg Nylon-hoz, de lehet szérítani a PLA-t is - mert nem mondtad még el neki, hogy felesleges
.
Ha nem jönne le, ez szarkasztikus bejegyzés akar lenni és nem sértegetés, ahogyan te szoktad gondolni.
-
Joshi
titán
válasz
TheProb #8046 üzenetére
Privibe küldj egy emailt ahova elküldhetem a 3mf fájlt.
Ezekkel a beállításokkal nyomtatok ASA-t. Most a tapadással se volt gond, habár én használok 3DLac-ot. Most közvetlenül nyomtatás előtt raktam be a lakkal befújt Textured pei lapot. Olyan lett a nyomat mintha fröccsöntött lenne, nem lehet szétszedni a rétegeket. Szóval el lehet mondani, hogy az Eryone ASA filament alapvetően jó.
-
Emunem
őstag
válasz
2thletme2day #8055 üzenetére
én már 2-ön vagyok túl, de abban igazad van, hogy ragasztás nélkül szinte lehetetlen nyomtatni vele.
-
Emunem
őstag
pedig sokszor azt hittem, hogy én vagyok egy balfék, és nem tudom, hogy mi-hogy a 3dé nyomtatóság, közben meg csak simán nem volt kiszárítva a filament. Tapadási probléma a bed-el, vagy a rétegek tapadásával ha gond van, én rászárítok egyet (vagyis inkább 3 órát minimum), aztán minden frankó lesz.
-
2thletme2day
őstag
válasz
TheProb #8028 üzenetére
Én már elnyomtattam majdnem egy tekercs feketét Eryone ASA-ból. Generic ASA profil, 0 utána állítás. Funkcionális alaktrészeket nyomtatok általában, nálam nem volt gond a layer adhesion-el. Annyi, hogy fűtöm a kamrát minden alkalommal és ez az egyetlen anyag amihez használom a bambu stiftet.
-
Emunem
őstag
válasz
TheProb #8028 üzenetére
Hali, én nyomtattam, sok szívás meg idegeskedés után, meglett a jó beállítás nagy darabok nyomtatásához.
Kezdöréteg: 250°C Többi réteg 245°C
Bed temp: 100°C végig.
Max volumetrikus speed: 6mm³/s
Nincs hütés az elsö 3 rétegnél
Tárgyhütö max fordulatszám: 50%Csinálj Orca-ban Pa-t kalibrálj PA Pattern-el, régebben Fabula leírta a mikéntjét, de a default beállítással is be lehet jól kalibrálni.
Esetleg csinálj egy max flow rate kalibrálást is, mert annál egyből látod, hogy neked hol lenne a pont megfelelő gyorsaság, aminél elég jó a tapadás is. (mm/s)Fűtés: Kb 1/4 résznél fent van nálam a bed, 100 fokon elöfütöm, ha nem szekrényben van akkor takard le egy porkóccal, ha gyorsabban akarod, hogy felfütsön, aux csak ilyenkor 20% pörög, kb 15 perc alatt fent ban 40°C-om, ott már el lehet kezdeni a nyomtatást. Ha biztosra akarsz menni, akkor 25 perc. (kb 50 lesz)
nagyjából ennyi. Sok sikert.
-
TheProb
veterán
Töltsd fel egy .3mf-et valahova és oszd meg. Vagy elég a filament profilról 1-1 screenshot az első 1 tab-ról. (printing profileban csináltál valami mókert estetleg? sebesség, bármi, ami releváns lehet)
Próbaként azért nézd meg, hogy kézzel el tudod-e törni a rétegek mentén a nyomatot.
-
Joshi
titán
válasz
TheProb #8041 üzenetére
Én inkább az Orcát használom, de rétegtapadási gondom egyik szeletelővel se volt soha.
Ez az 50 C°-ra való felfűtés a 100 C°-os Bed-el nagyon lassú történet. Pedig már maszkoló szalaggal le is ragasztottam az ajtó réseit. Nem igazán hatékony ez a megoldás.
Természetesen az AUX is megy, különböző fordulatokon.
-
TheProb
veterán
Na, ha esetleg nálad jó, akkor oszd már meg pls a beállíásokat, mert ez eddig egy rémálom. Az hogy 260-on is szétvának a rétegek... Meg lewarpol a supportról...
#8035fabula: Feltételezem a belső, ambient temp emelése a bedhez való tapadásnak kedvez csak, nem? A rétegtapadást, stb-t nem befolyásolja.
-
Joshi
titán
-
TheProb
veterán
Tapadással pont nincs bajom, layer adhesion (értsd: törik a layer-ek mentén, mint ha muszáj lenne. 250-260 fokon nyomtatva) és overhang gondokat írtam.
-
ptesza
senior tag
válasz
TheProb #8028 üzenetére
Nekem is van két guriga. Textured PEI plate esetén 100°C nál már okés volt a tapadás. Nekem mindig van rajta egy vékony réteg Bambu folyékony ragasztó. Azt nem tudom, hogy anélkül is jó-e. A kamra felfűtés nagyobb daraboknál fontos lehet, nehogy vetemedjen. Szerintem a ventik állnak, úgyhogy csak a sebességgel meg a rétegvastagsággal tudsz kísérletezni. Poli kidobta ha jól emlékszem
-
TheProb
veterán
Eryona ASA-val próbálkozott valaki? Most kezdtem el először ASA-val és eddig szívás. 1:1-ben generic ASA profillal katasztrófa az overhang. csináltam temp tower-t, ott megami érdekes, hogy még 260on nyomtatva is nettó nulla a layer adhesion...
-
ptesza
senior tag
A benchy orrésznél az az él inkább 60° körül van. Szerintem az másik anyaggal sem lesz tökéletes. Már 45° nál is biztosan lesz olyan réteg ami a 'levegőbe megy. Gondolom nem benchy-t nyomtatsz és ezt csak példaként mutattad. Ha van lehetőséged akkor tervezd át a problémás letörést kisebb szögre.
-
Sziasztok!
Bambu PETG, kellene egy kis help, nagyon fosok az overhang részek.
z
250 fokon nyomom , sebességek eléggé vissza vannak véve, illetve tárgyhűtő ezek a részeken 100% megy.
-
TheProb
veterán
P1S-nél tudja valaki, hogy a chamber fan mi alapján pörög annyin, amennyin? Valszeg vak vagyok, de se fila, sem printer beállításoknál nem látok rá vonatkozó settinget. És általában 3rd party filamentnél visít 100%-on by default. Hogy lehetne ezt állítani?
-
Emunem
őstag
kb 2-3mm-es rés van, és ha bekapcsol a szürö (amire csak bambu slicer-ben nincs kihatásod) akkor érzed, hogy ott is mozog a levegő minimálisan... Ha nem zárt helyen van a nyomtatód, akkor bizony ott és a kakiló helyen keresztül remek huzat keletkezik. (nálam nincs ilyen gond, mert szekrényben van)
-
Diocles
aktív tag
Nekem Windowson és Macen is rendszeresen crashel több elmúlt Bambu Studio verzió is, én csak úgy voltam vele, "ez ilyen".
-
fabula
őstag
Nekem P1P-n va Vision házzal, tegnap nyomtattam ABS-t és 52 C fok volt a belső hőmérséklet 100 C fokos asztallal egy 25 C fokos helyiségben. Nem is vetemedett semmi. A nyomtatás után 15 perc kellett, hogy 40 C fokra lemenjen a belső hőmérséklet. Akkor mire jó ez a tömítés? A P1S-eken meg az X1-eken akkora hézag van a gyári üveg és a ház között, hogy ott ennyire szellőzik? Csak azért kérdezem, mert én még nem láttam közelről egyiket sem
.
-
Emunem
őstag
A MakerWolrd miért van Beta státuszban?
-
Emunem
őstag
Itt a javított verzió, + egy szélesebb tömítési felülettel, és egy teljesen sík felülettel is elérhető. (Visszajelzések alapján, meg helyi igények miatt).
-
Emunem
őstag
Ha valakinek szigetelt ház kellene ABS/ASA anyagokhoz. Tömítés. Nem enyém, csak gondoltam hasznos lehet valakinek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Generációs lemaradásban a Huawei chipek, de a cég kitalált valamit
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Asustor NAS
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Google Pixel topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- PS5 Slim+ 2x Dualsense Wireless Controller garanciálisan
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk dokkolókat
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest