Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- Bluetooth hangszórók
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
2thletme2day
őstag
válasz
Scofield007 #3796 üzenetére
Valaki korábban pont csak AMS-t akart venni és úgy szeretett volna olcsósítani, hogy beszáll egy ilyen comboba de most nem találom a posztot. Tessék, itt a lehetőség bizniszelni ha látod a posztot!
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Scofield007 #3796 üzenetére
pedig jó dolog az ams
pár színes állatbiléta, kulcstartó névvel, stb. kipörgeted a bekerülési ár jó részét.
-
Scofield007
csendes tag
Sziasztok,
Erősen off topic kérdés: Van esetleg itt olyan tulaj, akinek van eladó X1C vagy P1S? A múltkor láttam egyen, de az archiválva lett.
AMS nem fontos nekem, nyomtatandó filamenteket illetően max ABS+ kerülne nyomtatásra, PA, PC egyenlőre nincsen tervben. -
Imy
veterán
Én is hasonló dilemmában voltam, mint Te. Vagyis ezen a két lehetőségen gondolkodtam, de végül az X1C-re esett a választás, habár még nem rendeltem meg.
X1C mellett azért döntöttem:
- P1S az X1C olcsósított verziója
- Lidar
- Jobb kamera
- Színes kijelző
- Magasabb asztal hőmérséklet
- Minőségibb burkolat -
JulianSinulf
őstag
Ki az a mindenki, aki kikapcsolja?
Hogy kapcsolja ki?Az új Studio-val egyáltalán nem fölösleges. Persze aki elvan az alapbeállításokkal, annak nem fog kelleni.
Most már lehet Lidar-ral a filamenteket kalibrálni. Én szoktam kalibrálni, nekem nagyon hasznos.
Figyeli azt is, hogy milyen lapot tettél be. Ha nem egyezik a szeletelőben beállítottal, akkor szól és nem indítja a nyomtatást.
Ha nem Textured lapot használsz, akkor van első réteg vizsgálat is. Azt ne kérdezd, hogy ez mennyit javít a nyomtatáson. Én nem teszteltem és eddig videót sem láttam tesztről.A Lidar mellett még nagyon sok minden szól az X1C mellett, ami a nem is olyan rég volt itt tárgyalva. Szóval nem csak a Lidar az előny.
-
Joshi
titán
A 3D nyomtatás topikban körvonalazódott, hogy Bambu nyomtató váltja a jelenlegi Anycubic Kossel Deltát. Mindenképpen olyan nyomtatót szeretnék, ami mindenféle mókolás nélkül teszi a dolgát. Azt tudom, hogy ennek ára van, de ezt a részét elkönyveltem.
Még mindig az a dilemmám, hogy P1S vagy X1C. Tényleg fölösleges az X1? Miért kapcsolja ki mindenki a Lidart? Tényleg ennyire rossz? Sok a kérdés, de ennyi pénzt csak akkor akarok kiadni, ha a termék valóban kiváló.
Az AMS mint combo nem kérdés, azt mindenképpen megveszem a nyomtatóhoz.
-
JulianSinulf
őstag
Azért nézd meg, hogy cool plate-re milyen anyagok vannak javasolva.
Valamit nyomtattam PETG-vel a bambu-n, de már nem emlékszem, hogy mit. Utoljára a Prusa-n nyomtattam, egy mások nyomtatóhoz elemeket. Ott a csavarhelyeknél (bemélyedések) voltak közeli bridge-ek az ágyhoz.
Van olyan modellem, ahol szintén van közeli bemélyedés az ágyhoz, mert M3-as csavar feje megy oda. Viszont sajnos a a szeletelők olyan szépen odaszeletelik a levegőbe a kört, hogy támasztékkal kell nyomtassam.
Milyen nyomtatód is van? Nincs neked oldalsó ventid, mint az X1C-ben és P1S-ben? Lehet egy olyat kellene beszerezni.
-
poli27
Topikgazda
Új ERYONE High Speed Filament PLA+
Ha most rendelsz az Amazonos linkről egyet, és ebbe az Eryonos Facebook csoportba beírsz a poszt alá, akkor elmondják, hogy nyomtass belőle valamit, posztold, és visszafizetik az árát 1 tekercsnek
https://www.facebook.com/groups/eryoneofficial/permalink/1494954257941111/https://www.amazon.de/dp/B0C6TCW3ZX?ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details&th=1
-
dippe
tag
válasz
JulianSinulf #3783 üzenetére
Nagyon köszi, most sokat okosodtam
Ezexerint cool plate kell nekem + lehet hogy más filament a jövőben.
A PETG-nél az a vicces, hogy 90 fok a javasolt bed temp, míg az anyag lágyulása 70-80 fok körül megindul. Tehát ha oldalról nem kap elég hűvöset, akkor az alacsonyan levő overhangeknek annyi.
Most elgondolkodtam egy oldalról fújó ventin. -
JulianSinulf
őstag
Valami ilyesmit nem ismerek. A Cool Plate beszerezhető a bambutól. Akár kész lappal, másik oldalán Engineering Plate-tel, akár matrica formájában, csak akkor kell egy másik lap, amire ráragasztod. Mondjuk, ha van High Temp Plate-ed és már nem kell...
A szerszámok elvileg elérhetőek a felhőből. Illetve lehet, hogy nálad rajta volt a pendrive-on.
Nálam a PLA 65 fokon szokott menni. PETG-t nem sokat nyomtattam, a dobozra írt max volt. Szerintem 80-90 között. ASA meg 110-en.
A modelltől függően azért szokott sikerülni a bridge meg az overhang is. Persze van olyan eset, mikor a szeletelő zakkant és a levegőben kezdené a nyomtatást vagy a levegőben írna egy kanyart, de nincs mihez tapadni.
Amit én tervezek, azzal általában nincs gond, mert odafigyelek erre.
Nemrég kis polipot nyomtattam PVB-ből, aminek PLA hotend hőmérséklet kell, viszont 80-85 fokos ágy. Meglepően jól sikerült, a karok is mozogtak gond nélkül, nem volt gond a bridge-el.
Szálazással sem szokott gondom lenni. De ez szerintem az anyagnak köszönhető. Mostanában csak Prusament kerül bele és azok nem szálaznak. A filamentum-okat és egyéb márkákat még nem próbáltam, amiket a korábbi nyomtatón használtam és a szálazásaikkal nem tudtam mit kezdeni. A retract torony mindig mást mutatott ugyanannál a beállításnál. Egy idő után már nem láttam értelmét foglalkozni vele. Főleg miután kipróbáltam az első Prusament tekercsem.Nem tudom, hogy, ha feldarabolod a modellt, akkor van e lehetőséged a magasabb szinteken más paramétereket beállítani a nyomtatáshoz.
Vagy esetleg kiszínezed és megcsinálod ugyanannak az anyagnak egy hűvösebb variációját. Esetleg lassabban nyomtatsz, hűvösebb hotend-del. Az asztalnak a tapadás miatt szerintem maradnia kell. És előfordulhat, hogy a felület fényvisszaverése változik. Fényes helyett matt lesz vagy épp fordítva.
Egyéb ötletem nincs. -
Imy
veterán
Van valaki aki rendelt mostanában X1C-t AMS-el?
Mennyi idő alatt érkezik meg, megrendeléstől számítva? Nem akarok rá több hetet, hónapot várni. -
dippe
tag
válasz
JulianSinulf #3767 üzenetére
Köszi, valami ilyesmi kellene nekem, mint a cool plate.
Egyébként hogy érthetőbb legyen a problémám a PEI-vel:
1. Verbatim PETG 90 fokon tapad megfelelően, Ott nincs bridge és overhang nyomtatásra esély. 80 fokon okés, de már nagyon le kell venni a sebességet, különben elválik a tárgy. És nagyon nehéz eltalálni a venti sebességet, hogy a rétegek ne váljanak el, mert az asztalhoz közel túl meleg van így nagy fordulat kell, fentebb meg már túlhűt a venti.
2. CPE: 110 fok kellene neki, de csak 100-at tud a P1P -> nem tapad rendesen
3. normál (filanora, creality, 3dee) PLA-k 50-55 fokot kérnek. Hamar elindul a szálazás a nyári melegben + miért fűtsön órákon át ennyire a nyomtató.
de lehet én vagyok béna xD szóval jöhetnek még ötletek
[#3754Imy] A szállítási költség független (nem egy csomagként küldik) + az első pár hónapban valószínűleg semmi sem fog elkopni. A gyári nyomtató csomagban is van pár tartalék alkatrész, pl. filament vágó, PTFE cső. A hotendnek látom értelmét, de pl. a P1P-hez picit olcsóbb egyben mint darabokban. (hardened hotend + venti + termisztor + fűtőszál) Nekem meglepő volt, hogy milyen stabil és gyors a 0.4, így csak váza, TPU nyomtatáshoz akarok másik fejet.
Egyébként úton van a Juupine alis hotend, remélem hamarosan be tudok számolni róla. -
poli27
Topikgazda
-
dugesz77
őstag
Valakinek kellett már cserélnie filament vágó pengét? Én még mindig az elsőt használom ami géppel együtt jött, csak kíváncsiságból kérdezem.
-
Imy
veterán
Nah ezt jó tudni, pont innen rendeltem komplett hotendet, de a nyomtató még nincs meg. [link] Mondjuk az eredeti célom az volt, hogy az épített nyomtatómon kipróbálom a Bambu hotendet.
Nozzle tisztítót nem találok, habár az épített nyomtatómon ha ilyen gond van megy a szemétbe a nozzle, és a torok.
Késből erre gondoltál, mikor használja ezt a nyomtató? [link] -
fabula
őstag
A Bambu és a Juupine textured illetve mintás lapokra is tapad minden is ragasztó nélkül, legalább is nekem eddig.
Időnként lemosom a lapot mosószapannal (DM Denkmit) és melegvízzel, áttörlöm papírtörlővel, kicsit szárad és megy tovább minden. Én IPA-t sem használok, eddig nem kellett soha az asztal tisztításához, mióta ezt a szappant használom
.
-
2thletme2day
őstag
Eddigi nyomtatóimhoz mindig vettem mindenféle extra cuccot. Termisztorok, fűtőbetétek, ventilátorok stb... Egyetlen egyszer sem kellett cserélnem amiatt mert meghalt volna bármi is szóval most úgy voltam, hogy ha gond lenne akkor majd beszerzem akkor. Nem nyomtatok bérbe. Bambuék Németországból küldenek mindent. Ha eltelik pár nap nyomtatás nélkül az nem a világ vége nálam.
Juupine hotendet és nozzle-t használok. Eddig semmi probléma nem volt velük. Minőségre is jónak tűnnek.
Ha jól emlékszem 70 fok a gyári beállítás PEI laphoz. Eddig sosem volt problémám sem a tapadással sem a hűtéssel. Pedig volt egy 80 órás PLA nyomtatásom is. Ha annál nem jött elő ilyen probléma akkor szerintem semminél nem fog.
Milyen sebességgel nyomtatsz? Standard-re szerintem a gyári beállítások is jó minőséget tudnak.
-
dippe
tag
Nem ismerem különösebben az asztalra való lapokat, csak az Ender 3 gyárival és a P1P PEI-vel találkoztam.
Az a gondom, hogy nagyon magas hőmérséklet kell a tapadáshoz, ami néha elégtelen hűtéshez vezet. Az endernél 30fokos lapra jól tapadt a PLA, itt meg általában 50+ kell. A PETG-ről ne is beszéljünk.
Van bármi trükk vagy lehet-e olyan lapot kapni, amivel alacsonyabb hőmérsékleten is jó a tapadás és nem kell ragasztózni? Ócó megoldász előnybenha nem túl gagyi.
-
JulianSinulf
őstag
0,4-est szerintem is fölösleges. 0,6 jól jöhet.
A 3 lyukas nozzleval szerelt a CHT. Ahogy írták, aliról kell rendelni, akár komplett szettet, akkor csak a ventit kell átrakni. Meg előtte összerakni, mert az nincs összerakva.
Én a 0,4-ről raktam át a ventit, mivel 0,4-s a CHT is. Amikor én rendeltem, akkor még nem volt hardened.Arra kell figyelni, ha keményebb anyagokat nyomtatsz, mint a PATH-CF vagy a világítós PLA, akkor hardened legyen benn, mert különben kopik.
Sima PLA, PETG, ASA-hoz jó a nem hardened is.
TPU-hoz meg érdemes 0,6-ot használni. Főleg, ha nagyon rugalmas.A nagyobb lyukmérettel nem feltétlen tudsz gyorsabban nyomtatni, mivel több anyagot kell megolvasztani. Bambu Studio-ban tesztelj pár modellt különböző méretű gyári nozzle beállításokkal, ha érdekel a sebességkülönbség.
Többnyire alapbeállításokon használom az anyagokat. A sebesség növeléséhez kísérletezni kell, hogy mikor jó még a teherbírás, meddig lehet növelni a sebességet. De mivel ilyen teszthez nincs készülékem, nagyban nem szoktam eltérni.
Mondjuk a PLA-t feltolom 12-ről 15-ös flow rate-ra. Azzal nem szokott gondom lenni. És minden esetben az ajánlott max hőmérsékletet használom. Nem szoktam hőtoronnyal sem vacakolni.Esetleg másik lapot érdemes venni, ha szükséges. Az X1C-t egyik oldalon Cool Plate, másik oldalon Engineering Plate-tel szállítják és kapsz pár ragasztható Cool Plate felületet. Ha szereted a Textured mintázatot, akkor érdemes rendelni. Annak mind a két oldala az. Vagy aliról rendelhetsz olyat, aminek egyik fele Textured, a másik meg valamilyen érdekes mintázatú (carbon, háromszöges, színes, stb.). Ezek High Temp lapnak felelnek meg.
A Textured lapnál a Lidar-nak gondja van. Ezért a kalibrációkat érdemes másik lapon megcsinálni.
Én vettem High Temp lapot is. Ezen szoktam kalibrálni. Sajnos csak az egyik fele az, a másik Engineering. És itt egyes anyagok időnként nyomot hagynak, ami más nyomtatásoknál meg szokott látszani. -
fabula
őstag
Ha sokat fogsz nyomtatni, akkor tartalék filament vágó kés és tartalék fúvókatisztító, 3 db-os csomagokban adják és filléres dolog. Ezek kopnak leginkább.
Érdemes lehet még venni egy hardned fogaskerék párt az extruderhez, főleg ha sok csiszoló anyagot fogsz nyomtatni, ez sem drága és jól jöhet.
Csak hardned hotendet vegyél, ha veszel, mert az X1C-ben az van gyárilag is. Azért szerintem ebből sem árt egy 0,6-os gyári komplett darab.Én a biztonság kedvéért még vettem hozzá egy hotend előlapot ventilátorral, mivel az a tárgyhűtő, az sem árt, ha gyorsan cserélhető, ha megállna.
Többit az Aliról, különféle mintás és smooth tálcák, cserélhető fúvókás hotend cht fúvókával, ha gyorsabban akarsz nyomtatni. Állítólag a fórumok szerint a Juupine árulja a legjobb utángyártott darabokat [link] .
-
poli27
Topikgazda
Én nem a gyárit venném, hanem az utángyártottat, sokkal jobb sebességbe, és pillanatok alatt cserélhető a fúvóka is benne
-
Imy
veterán
válasz
2thletme2day #3758 üzenetére
Köszi, de amúgy nem megy rajta semmi sem tönkre, vagy nem érdemes semmit sem tartani tartalékba?
-
2thletme2day
őstag
A 3 lyukas az a cht nozzle. Azt csak aliexpressről tudsz rendelni. De ahhoz meg kell a korábban linkelt hotend amibe bele tudod tekerni. Én nem rendeltem a nyomtató mellé semmit pluszban a nyomtatóval együtt. Kapott egy alis hotendet különböző méretű fúvókákkal meg másik asztallapot szintén aliről és ennyi. Amúgy a csomag része egy 0,4-es csupasz hotend szóval azt nem kell venned feltétlenül.
Köszönöm a linkeket és a leírást. A venti tartót már kinyomtattam. Van egy support nélküli remix az általad linkelt modellnél. Azt nyomtattam. A héten nekivesekedek a szerelésnek. Nálam annyi plusz van az upgrade kit mellett, hogy tárgyasztalt is cserélek egyúttal.
-
TheProb
veterán
Ennek orvoslására mit javasoltok (Bambu Matt PLA)?
-
Imy
veterán
válasz
JulianSinulf #3755 üzenetére
Most nézem lehet igazad van a készre szereltet érdemes venni. Abból veszek akkor egy 0.4-et és egy 0.6-ot tartalékba. Most nézem régebben több PLA-t adtak a nyomtatóhoz.
A hardenes steel vagy a stainless steel jobb? Melyik a 3 lyukas nozzleval szerelt? Elsősorban PLA és PETG-t nyomtatnék.
Mást nem érdemes venni, mi az ami tönkre szokott menni? -
JulianSinulf
őstag
-
Imy
veterán
Elhatároztam magamat, úgy néz ki megveszem az X1C-t AMS-el.
Aki mostanában rendelt, mennyi idő alatt kapta meg?
Mit érdemes hozzá venni, max 100 euróért? 0,6-os fej-et tuti veszek, és ahogy nézem külön fűtőszál és termisztor jobban megéri...
Az AMS-hez adnak üres spoolokat? Érdemes esetleg venni valamennyi filamentet? Én azurefilmet használok nagy részt PETG-ből és PLA-ból. -
poli27
Topikgazda
Marble Run Components Kit 003 | Bambu Lab EU
Bambu honlapján van...
-
Imy
veterán
X1C-ben ha ABS-t vagy ASA-t nyomtatok, akkor mennyire szűri meg a szagokat a szűrő?
-
axlfsi
veterán
válasz
2thletme2day #3744 üzenetére
Nekem is már mindne megvan (AMS egy hónapja, P1S tegnap), ... de hétvégén lesz majd - talán - időm csak
-
poli27
Topikgazda
-
ptesza
senior tag
válasz
2thletme2day #3744 üzenetére
Szuper a csomagolás. A kicsomagolás legalább egy óra volt.
Az összeszerelésre legalább két órát szánj. Sokat böngésztem a csavarokat meg, hogy mi hova megy pontosan. Azonkívül kell nyomtatni is egy ventilátor házat. Ez nincs a csomagban de szükség lesz rá van egy csomó változat. Fejet is elég jól szét kell szedni az új megerősített toolhead kábel miatt. Egyúttal egy ilyen guide is jól jöhet.
Jó szórakozást hozzá!
[link] -
2thletme2day
őstag
Valaki építette már át a P1P-jét P1S-re? Kb mennyi időbe telik? Videó alapján nem egy 10 perces folyamat. Ma megérkezett az upgrade kit. Ismételten le a kalappal Bambuék előtt ami a csomagolást illeti. Minden elem külön dobozban majd a doboz külön bubis fóliában érkezett egy hatalmas gyűjtő dobozban. Az üveg tető és ajtó is sértetlenül érkezett.
-
poli27
Topikgazda
Fiamnak nagyon tetszik
. A motor most érkezik a bambutol nemsokára...
-
poli27
Topikgazda
válasz
2thletme2day #3739 üzenetére
Igen, kb 30 perc alatt átszereltem....
-
Imy
veterán
Használ valaki AzureFilm filamentet Bambu nyomtatóval? Milyne nyomatok készülnek vele. Én az építettel jó nyomtatványokat készítek velük.
Az új fekete spoolok 200mm átmérőjűek, de a régi átlátszó 210mm, ami AMS szempontjából problémás.
-
fabula
őstag
válasz
Mr.Csizmás #3732 üzenetére
Sajnos nem segíthetek, "elvből nem használok" Prusa filákat (drága, Sunlu meg olcsó és bevált)
.
-
Mr.Csizmás
titán
literális kérdés: manual kalibrációval Prusa filára nektek is 0.92 körülre jön ki?
-
Brain75
senior tag
válasz
2thletme2day #3727 üzenetére
És az 1 tizedet beszintezi magának vagy kell valamit állítani?
-
2thletme2day
őstag
válasz
Brain75 #3725 üzenetére
A gyárival sem volt bajom de a fúvóka cseréhetőség miatt cseréltem le ilyenre. Hibátlanul működik minden. Egy tizeddel hosszabb az egész mint az eredeti. Ez az egy tized nem okoz problémát nozzle tisztításnál sem és a szintezésnél sem. Ha már lúd, legyen kövér alapon CHT hardened nozzle-el használom ami elvileg nagyobb flow-t bír mint az eredeti bambu hátha valamit nagyon nagyon gyorsan akarnék nyomtatni de szerintem nem lesz rá szükségem. Mindent az alap módban nyomtatok. Az a sebesség is előrelépés számomra az előző nyomtatóimhoz képest.
Eszembe jutott még valami.. Habár eddig nem fordult elő nálam clog de nagyon sok ezzel kapcsolatos poszt készül különböző facebook csoportokban. Szvsz egy esetleges clog-ot is sokkal könnyebb lehet elhárítani egy ilyen cserélhető fúvókás hotenddel.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
2thletme2day #3722 üzenetére
ó igen, csak az e3d-s szálból gondoltam tovább linkelésnél, sorry.
Brain75 ilyen tekergetőst vettem, de még nem vettem rá magam az átbabrálásra, lehet összekötöm a nagy karbantartással, ha kész lesz a rewinder.
-
Brain75
senior tag
válasz
2thletme2day #3724 üzenetére
És jó amúgy, megéri lecserélni ?
Minden működik vele rendesn ? A szintezés is ? -
Brain75
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #3721 üzenetére
Csak ezeket a fúvókákat nem lehet a gyári hotendbe beletekerni.
Ahhoz kell egy hűtőbordás rész is amibe be lehet tekerni.
Valaki cserélte már le ilyenre ? -
2thletme2day
őstag
Nem, ha komplett hotended van fűtőpatronnal, termisztorral meg ventivel akkor két csavar plusz a vezetékek csatlakoztatása. Ha csak hotended van akkor mindent át kell szerelni ami azért kicsit több időt vesz igénybe. Nekem cserélhető fúvókás hotendem van így nálam csak azt kell ilyenkor cserélni.
Csak ugye ehhez kell a hortend amiben tudod cserélni a fúvókát. Én amúgy most cht-s hardened fúvókát használok teljes megelégedéssel.
-
Imy
veterán
válasz
2thletme2day #3719 üzenetére
A teljes fejcsere sem tart sokáig a Bambun, nem? Inkább teljes fejcsere, és akkor nincs gond. 0.4, 0.6 alap. De ahogy nézem, amit nem is értek, hogy a Bambu oldalán nincs 1.0mm-es fej? Váza módban jó. A 0.2-t nem értem, sosem használtam más nyomtatón sem, az már nagyon kicsi. 0.3-al szoktam nyomtatni, ha valami nagyon aprolékos dolgot kell. De az 1.0 meg kell a vázákhoz.
-
2thletme2day
őstag
-
Imy
veterán
Az épített nyomtatómon 4 csavart kell kicsavarni. A tárgyhűtő mágneses. Ha PTFE bovdenes fej vanm rajta, akkor azt is ki kell venni. Egy fejcsere 2 perc. Minden fúvókához más-más fejem van, és több direkt driveos fej. (Lerdge 2in1, Vulcanoo, NF-Crazy orbiterrel, Mellow NF Smart V2.0, stb....)
-
poli27
Topikgazda
válasz
2thletme2day #3713 üzenetére
Ez beteg...
-
2thletme2day
őstag
E3D és Biqu kidobtak egy hotendet P1 szériára.. Megkérik az árát rendesen.
-
dippe
tag
válasz
JulianSinulf #3704 üzenetére
Átállítottam magyarra az Orca-t. Erre gondolok:
De így is működik: -
ptesza
senior tag
válasz
JulianSinulf #3709 üzenetére
Bocs! Új hozzászólást akartam...
-
JulianSinulf
őstag
Persze, lehet.
Csak oda kell figyelni és színezésnél ugyanazt a 4 színt kell használni. Neked pedig tudnod kell, hogy mikor, melyik színt kell cserélni.
De ilyenkor az adott szín beállításaival lesz nyomtatva a másik tekercsről is a cucc. Ha nem használsz kalibrációt és azonos anyag mind, akkor ez nem lehet gond.
Amúgy igen, plusz AMS és Hub. -
ptesza
senior tag
válasz
JulianSinulf #3704 üzenetére
Keresgéltem mielőtt írok de sajna nem találtam meg. Úgy emlékszem volt már szó róla.
Ha egy AMS-el 4-nél több színnel szeretnék nyomtatni akkor van rá megoldás? -
JulianSinulf
őstag
Nem tudom. Most akkor Orca-t vagy Bambu-t használjak?
A "pressure advance" most az áramlásdinamika vagy az anyagáramlás?
Az anyagáramlást a filamenthez kell beírni. Ami azt illeti, a program a kalibrációt követően meg is teszi, ha azt a nevet adom meg, mint amin a filament is van. Ez felel a sima felső felületért.
Az áramlásdinamika meg a varratokért. Legalábbis a kalibrációs képekből nekem ez jön le. -
dippe
tag
válasz
JulianSinulf #3683 üzenetére
Az Orca-ban anyagonként beállítható a "pressure advance". Ez nem segíthet esetleg?
Másik ötlet: az anyag G code kiegészítésébe is be lehet rakni elég sok spéci beállítást.
Így talán meg lehet úszni az bekapcsolásonként állogatni az AMS-t. (ha egyáltalán jól értem a problémát) -
Imy
veterán
válasz
JulianSinulf #3687 üzenetére
Igen jó lenne beleírni, és akkor nem kérdeznénk meg mindig.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motoros topic
- World of Tanks - MMO
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- AliExpress tapasztalatok
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- FSP Aurum Pro 1200W 80 PLUS Gold - AU-1200PROH
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- Amazfit GTR Mini okosóra / Számla / Garancia /
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest