Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- LG LCD és LED TV-k
- E-book olvasók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen alaplapot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ptesza
senior tag
Gratula! Sokáig ne hagyd a dobozban mert megbüdösödik.
Vannak dolgok eltárolva a belső memóriában, abból nyomtatgass.
A tapadással meg a problémákkal majd akkor foglalkozz ha beüt krahh. Szokták mondani azt is, hogy ne a lyukat keresd a sajtban.
Amúgy a hozzáadott filament profiljában benne van, hogy milyen plate mekkora hőmérsékleten. A tapasztalat pedig nálam: Textured PEI esetén 60-65°C PLA-hoz. 75-80°C PETG-hez plusz a ragasztó stiftet is használd amit hozzá adnak.[ Szerkesztve ]
-
szaki7
tag
Megérkezett az X1C Combom, de még nem bontottam ki.
A gyári tartozék lapot max. hány fokon lehet használni? Ezen kell a tapadást varázslattal elérni? -
dippe
tag
kb. 15 perc után átmegy standby szerűségbe, de akkor is eszik 5W-ot.
ahogy a többiek is írják, manuális standby van
tapadás: nekem még 50 fok alatt nem sikerült textured peivel normális tapadást elérni semmilyen anyaggal sem (lehet hogy glue stick segítene, de én nem használok)
Ahogy poli27 is írta, valószínűleg cool plate van beállítva. Mondjuk ezt nem szeretem a bambu studioban, hogy nem lehet default plate-et beállítani, soxor visszaáll cool plate-re. Mindig ellenőrízni kell :/ Vagy minden anyagra beállítod minden plate-el ugyanaz legyen a bed temp. -
axlfsi
veterán
válasz Silent77 #4490 üzenetére
Jobbulást! Volt nálunk is minden; újfent Covid, most nemrég a fosós-hányós ment át párunkon, amiket most a tizensévesek terjesztenek, ... még a szabimat is elbaszcsizta
Na, de sebaj, majd az ünnepek között behozom a lemaradásomat - van is mit, még össze se raktam az AMS-t˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
veterán
-
veterán
na Bambu P1S esetén nálam is előjött a letapadási probléma 2 napos a nyomtató az első nap semmit nem csináltam tapadt... ma feljött lemostam jaros szivaccsal leöblítettem megtöröltem és megszárítottam és nem tapad normálisan most se
textured pei plate, PLA (Bambu gyári), 35 fokos tárgyasztal nyitott ház... ötlet?
-
veterán
standbyba hogyan lehet lekapcsolni a nyomtatót? vagy ha nem használom kapcsoljam ki hátul a powert?
Üdv Roland
-
2thletme2day
őstag
Na, előjött az első és számomra teljesen megmagyarázhatatlan hiba a nyomtatóval.
Tegnap este elindítottam egy 12 órás nyomtatást. Ma reggel arra keltem, hogy lefogyott a tekercs, cserélnem kellett. Nem gond, számítottam rá. Kicseréltem és folytattam a nyomtatást. Pár órával később ránézek kamerán a nyomtatóra és azt látom, hogy áll egy helyben a modellen a fej. Odamegyek a nyomtatóhoz és tényleg. Először azt hittem befagyott a kamerakép. A kijelző a nyomtatási hőmérsékleteket mutatta meg a csíkot, hogy meddig van a nyomtatással. Rámegyek kijelzőről, hogy felkapcsolom a világítást erre elhalkulnak a ventik és a kijelző átvált a tényleges értékekre ( a nyomtató már kihűlt mire újra ránéztem de mikor odamentem hozzá akkor még a nyomtatási hőmérsékleteket mutatta). Vakarom a fejem, hogy ez mi lehet. Rámegyek újra a világítás bekapcsolására erre az AUX ventilátor kapcsol be a világítás nem. A világítás kapcsolója az AUX ventit kapcsolja a ledet nem. Na ez mi lehet? Ja... És ment a kukába emiatt 300g fila... Remek...
Ki mire gondolna? Mi lehet a gond?
[ Szerkesztve ]
-
ptesza
senior tag
válasz Mr.Csizmás #4483 üzenetére
Köszi. Igen egy makett lenne a cél csak nem tudtam így megfogalmazni. A rendelkezésre álló model teljes és részletes. Jópár alkatrészt kidobtam már belülről, de még így is van bőven amit nem lehet.
-
Nunder
őstag
eSUN Solid Purple PETG filament kellene nekem, tudtok olyat a 3D Jake-en kívül, ahol ez nálunk fellelhető?
[ Szerkesztve ]
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
ptesza
senior tag
Van egy termék modelem amit ki kellene nyomtatnom. Ez egy bonyolult gép, amiben rengeteg belső alkatrész van, viszont azt szeretném, hogy belül legyen kitöltve teljesen. Csak a külső számít.
Van valami megoldás erre a Bambu Studio-ban vagy az Orca-ban?
Nem lehet egyszerűen CAD-ben egy henger vagy egy kocka kihúzással megoldani, mert bonyolult és összetett felületek vannak. Több időt kellene eltölteni vele, úgy meg nem ér az egész annyit. -
axlfsi
veterán
Ne vicceljetek, nemrég linkeltem pont!
4ezer alatt van már (és év eleje óta annyiért) filament ingyen szállítással SUNLU-tól, ... minek erőlködni a hazai lehúzos boltokkal, már elnézést? Ugyamazokat árulják nekünk, csak felárral... azért még önmagam ellensége nem vagyok!˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
Brain75
senior tag
Valóban elöl a glitter pfilamentek vannak 500G-al. De az egy kilós is 7800 körül van. Igaz sok a szín, de a SUNLU is sok színt gyárt. Lehet nem olyan extrémeket mint a Spectrum, de aki használati dolgokat, alkatrészeket nyomtat annak nem is kell extrém szín.
/LOGITECH Kormány, Játékvezérlő, Hangfal, Egér, Billentyűzet, Dell, Toshiba, Fujitsu, Acer notebookok és minden egyéb elektronikai termék szakszerű, gyors JAVÍTÁSÁT vállalom/
-
axlfsi
veterán
De ez így már úgy nonszensz, ahogy van! Utoljára márciusban vásároltam tőlük, de most újfent megnéztem és vajmi keveset változott, azaz 100USD körül kapsz 10KG filat ingyen postával, pár nap alatt német raktárból...
Ha leadok 10db ilyen rendelés, megvan az 500Kg fila, ingyen postával és nagyságrendekkel olcsóbban és hamarabb ... ezt az árazást kicsit benézték (vagy csak szimplán hülyének nézik, az esetleges viszonteladókat).˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
...pktg 1520$
Ezt az apró részletet elfelejtetted az előző 4-6 dolláros posztodbólszerk.: most nincs
kedvemidőm utána számolni, de ez kinek éri meg?!
csak mert az 500 kilót vásárlónak biztosan nem (amikor kisebb adagokban, alig drágábban, ingyen a posta? vagy mit látok rosszul?)[ Szerkesztve ]
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
poli27
Topikgazda
Én ezt kaptam :
For PLA, that's 7.36USD/roll EXW
For PLA Marble, that's 9.68USD/roll EXW
For PLA+, that's 7.88USD/roll EXW
For Silk PLA+, that's 8.28USD/roll EXW
For PETG, that's 6.36USD/roll EXW
For TPU(0.5KG/roll), that's 7.28USD/roll EXW
For ABS, that's 6.36USD/roll EXW
For ASA, that's 12.12USD/roll EXW
For 500 rolls of filaments, shipping cost is around 1520USD.
If you take resin, the price maybe different, also depends on your detail address.
Ezen a linket látható milyen filamentek vannak :
https://1drv.ms/x/s!AsXKifEoztQyhr0pEEb1uKIBynGMSA?e=OWdK5q -
Imy
veterán
Ma megjött az aliról a textured PEI/Carbon mintás lap.
Nem találja a következőt, ennek a figyelését ki lehet venni? Habár tovább lehet léptetni, de jobb lenne vele nem szórakozni:
-
axlfsi
veterán
Ha valaki leszervezi, én benne vagyok egy magam 50kg-jával (és akkor csak 10-en kellünk, ha mindenki legalább ennyivel beszáll).ű
szerk.: persze, előtte látni kéne a választékot, pontos árat és, hogy ez vegyesen lehessen (nem kell 50 kiló fehér vagy fekete PLA ).
[ Szerkesztve ]
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
ptesza
senior tag
Silk PLA-nál milyen hűtést javasoltok? Kell mennie 100%-on a ventiknek?
-
ptesza
senior tag
válasz 2thletme2day #4460 üzenetére
Folyamatosan mérem. A max teljesítmény eddig 1191W volt. Nyomtatás közben 60-70W környékén elvan csak néha ugrik egy picit 100 fölé.
-
2thletme2day
őstag
-
Joshi
titán
Én nem tudom honnan vették ezeket az értékeket, de egy egyszerű konnektoros fogyasztásmérővel néztem és ~230W-nál nagyobbat nem láttam (P1SC). Az Anycubic Kossel Deltám is kb ennyit eszik.
Felfűtést még majd egyszer megnézem, mert azt mintha nem figyeltem volna csak néha ránéztem a fogyasztás értékre. Az biztos, hogy nyomtatás közben 230W körül fogyaszt.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Brain75 #4447 üzenetére
Azt hol láttad? Ha továbblapozol, akkor már az 1kg-os tekercsek vannak amik 6800Ft-os ártól mennek és azokból van a legtöbb. Ekkora Spectrum választékot máshol nem látni.
-
szaki7
tag
válasz 2thletme2day #4455 üzenetére
Köszi az infót, ezek szerint még 1000 VA-nél is nagyobbat kell vennem
-
veterán
Sziasztok, megjött az én P1S nyomtatóm be is üzemeltem...
klasszisokkal jobb mint a 7-8 évvel ezelőtt használt kínai szereld magad... remélem sokáig megelégedéssel fogom használni ...
pontosságtól féltem az olvasottak alapján de a 2cmes teszt kocka pontossága X-Y irányban 2 század miliméteren belül van Z irányban pedig 1 tizeden belül...
szerintem ez amire nekem kell teljesen jó -
2thletme2day
őstag
Nálam a szünetmentes 850W körüli értéket ír nyomtatás elején felfűtéskor és nyavajog, hogy túl van terhelve. Nem tudom, hogy azért annyit ír mert ennyivel lehet max terhelni és nem is mér többet vagy ennyi a valós. Majd rádugom egy okos konnektorra külön és kiderül. 600VA-es kevés lesz hozzá. Az enyém 1000-res. Ja és ez csak a nyomtató. Nincs ams-em. De gondolom az sokkal nem növeli a fogyasztást. Főleg nem felfűtés alatt.
[ Szerkesztve ]
-
szaki7
tag
Nagyon várom az X1C Combóm megérkezését, hétfőn adták fel Németországból.
Tényleg 1000 W a fogyasztása?
Kicsit furcsa az áramfelvétel megadása: 1000W@220V, 350W@110V
Mérte már valaki?
600 VA szünetmentesről használtam a tarantulámat, ezek szerint az kevés az X1C Combonak? -
ptesza
senior tag
Tegnap kaptam egy levelet a Bambu-tól, hogy töltsek ki egy survey a filamentjeikkel kapcsolatban.
Nektek is jött? -
Brain75
senior tag
válasz Mr.Csizmás #4443 üzenetére
14000 Ft kilója. Ez azért igen húzós ár filamentre.
Itt Azért jóval olcsóbb és kilós./LOGITECH Kormány, Játékvezérlő, Hangfal, Egér, Billentyűzet, Dell, Toshiba, Fujitsu, Acer notebookok és minden egyéb elektronikai termék szakszerű, gyors JAVÍTÁSÁT vállalom/
-
Brain75
senior tag
például innen
Amúgy nagyon jók a Sunlu filamentek is én azt használom bambu-val.
Ár érték arányban szerintem verhetettlenek.[ Szerkesztve ]
/LOGITECH Kormány, Játékvezérlő, Hangfal, Egér, Billentyűzet, Dell, Toshiba, Fujitsu, Acer notebookok és minden egyéb elektronikai termék szakszerű, gyors JAVÍTÁSÁT vállalom/
-
Joshi
titán
"Habár én annyit nem nyomtatok, mint Te, én már 3 napja be sem kapcsoltam."
Dehogy nyomtatok sokat, az elmúlt napokban is csak azért nyomtattam, mert itthon voltam. Plusz az újdonság ereje. Megnyugtatom a Bambu topik lakóit, hogy annyira azért nem leszek aktív mint pár napja (ennek sokan örülni fognak).(#4439) Imy a Spectrum filamentek ha jól emlékszem, akkor covid idején eltűntek. Gondolom a gyártónak beszállítási nehézségei voltak, vagy nem tudom. Azóta se nagyon tértek vissza azzal a piaci lefedettséggel, amivel azelőtt elérhetőek voltak. Amúgy a Spectrum tényleg megállja a helyét, mert iszonyatosan nagy a színskálájuk.
[ Szerkesztve ]
-
Imy
veterán
válasz Mr.Csizmás #4443 üzenetére
Köszi, ahogy nézem ennyiért Bambut is kapni.
-
Mr.Csizmás
titán
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
poli27
Topikgazda
cardboard-spool-adapter197mm-5,6mm.3mf Megteszed hogy ezt letöltöd 1,5mm vékonyítottam a spoolon remélem jó lesz, elég csak a bal oldalra berakni ezt, a másik oldalon maradhat a régi. Próbáld ki plz ! thx
-
poli27
Topikgazda
Nem veszti el a garanciát, miért vesztené? Bármikor visszaszereled, ha esetleg vissza kell küldened az AMS-t , bár általában alkatrészt kapsz hozzá.... Az egyik felét levékonyítom akkor, és be fog férni A Hydrában is van vezető pöcök, csak akkor ezekszerint picit vastagabb a köze...
[ Szerkesztve ]
-
Imy
veterán
A spektrumokat honnan lehet beszerezni most? Amikor kezdtem a 3D nyomtatást akkor vettem Spektrum PETG-t, és azok tetszettek, még van belőle talán összesen 1-1,5kg.
Újabban AzureFilmre álltam át, de amilyen "sokat" nyomtatok, így lehet majd rendelek Bambut... Habár van itthon minimum 50kg filamentem.... -
-
-
ptesza
senior tag
Akkor csak én próbáltam ki eddig. A standard AMS-be nem lehet beletenni mert a fészek alján van két vezető pöcök. Közé nem fér be mert ahhoz széles a tekercs, mellé tud csak menni , ott meg így áll. Hydra átépítés miatt pedig biztosan elveszti a garanciát.
Át kell tekercselni, még jó hogy van már pastamatikom. De annyi bambu orsóm sincs.
(de a világon se )Valaki mondja már meg, hogy miért nem jó a papír tekercs az AMS-be?
-
Lookup
tag
Nem kell röntgen szem, a ferde felületből, a tetőből meg lehet mondani. Ahol sűrűbbek a vonalak ott kisebb a rétegmagasság, tehát a baloldali modellen.
Sőt, a tetőn lévő rétegek számából azt is meg lehet mondani, hogy a jobboldali modell rétegvastagsága kb. 1,8-2x akkora amint a másiknak.
[ Szerkesztve ]
-
poli27
Topikgazda
Szerintem egész szép asztaldísz lett
[ Szerkesztve ]
-
dippe
tag
Nem véletlenül kevertem ide, hiszen minden leendő tulaj más nyomtatóval szerzett tapasztalatot. És pont olyan szubjektív példát hoztam, mint amiket rendszeresen látok itt a fórumon.
Nem érzem korrektnek, hogy elbagatellizáljuk az eltéréseket, és szubjektív "érvekkel" befolyásoljuk a leendő újoncokat.
Mindkét gépnek megvan a létjogosultsága. Nem csak díszek vannak pluszban az X1C-n
Én pl. még mindig nem kaptam választ, hogyan lehet P1P-n mesh bed levelinget megjeleníteni. Vagy MQTT-n keresztül haszálható infót kinyerni a működés részleteiről. Az X1C-n pl. ezek mennek. Van akinek ez lényegtelen / azt sem tudja miről írtam, de nekem pl. jól jönne. De az újoncoknak is, hogy egyszerűen meg tudják állapítani, hogy hol és mennyire van elvetemedve a bed.
Mondjuk nekem is kellene, mert volt némi tapadás gondom a minap xD. Rájöttem, hogy 0.1-től több a görbeség, de nincs megbízható vonalzóm az ellenőrzésre. A saját szintezése tudja, de nem lehet kinyerni az infót.
Mellesleg nyomozáskor jöttem rá, hogy a Z szintezés sem volt gyárilag pontos. Persze szoftveresen jól eltünteti. Az viszont a méretpontosság rovására megy... -
Joshi
titán
Igen, rétegvastagság volt a kulcs. Pedig én nem erre gondoltam , hanem a forrás modellek közötti különbségre tippeltem. Ha ennyit számít a rétegvastagság, akkor lehet hogy kellene ezzel foglalkozni. Óriási minőségjavulást okoz ugyan azon nozzle méretben is.
[ Szerkesztve ]
-
-
dippe
tag
Tetszik a feladvány
utolsó képen:
- a rétegvastagság eltér, a bal sűrűbb
- a jobb oldalin a kis hátsó doboznál látszik, hogy a sarkoknál luk van (arachne? sebesség növelés -> gyorsulás kezelés?)
Én nem látom a nozzle méretet/width-et jól, elég homályos. Érzésre a flow stabilitás a jobb oldalin gyengébb.
nagyon tipp: az uccsón a bal bambu, stabilabbnak látom az íveket, és a mintázat is arra emlékeztet. Egyébként sosem nyomtattam ezzel a géppel benchy-t. -
Joshi
titán
Poli27 a P1S és az X1 közötti különbségről beszélt, ne keverjük ide más gyártó nyomtatóját. Ha bele teszed az időt és energiát (utólag sok pénzt is), akkor minden gyártó nyomtatójával el lehet érni nagyon jó minőséget. Ez nem kérdés. A Bambu egy olyan csomag (sok pénzért cserébe), amit kicsomagolsz és nyomtatsz "kiváló" minőségben. A kiváló minőséget azért tettem zárójelbe, mert bizonyos filamentekhez kell a tapasztalat. Nekem ABS/ASA stb anyagokról csak olvasati tapasztalatom van, de eddig működik.
[ Szerkesztve ]
-
dippe
tag
:/ szerintem jó lenne egy elfogulatlan összehasonlítás a téma összefoglalóba. Így mindenki objektíven eldönthetné, hogy mit is szeretne venni. A lelki támogatást már én is szívesen megadom a vásárlás gomb megnyomása előtt
Szívesen segítek összegyűjteni adatokat, ha csak ennyi hiányzik.
Az ender 3-hoz képest ár-érték arányban 200eft-al került nekem többe a P1P. Az is mindent kinyomtatott amit akartam, csak lassan, meg kicsit állogatni kellett. Ilyen szempontból ár-érték arányban nem jó vétel a P1P. -
Joshi
titán
-
Joshi
titán
válasz Mr.Csizmás #4416 üzenetére
Igen, viszont észrevettem, hogy két verzió van belőle. Van a PLA Premium és a PLA Pro. Nekem a Pro van ami drágább. Hogy aztán mennyi különbség van a kettő között azt nem tudom.
ui.: lehet hogy aki Pro, annak több pénze van, ezért hajlandó több pénzt adni a termékért.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Mr.Csizmás #4414 üzenetére
Ami nekem van Spectrum és Gembird, azok 68mm szélesek. Eddig egyikkel se volt gond. Pedig pont ezt a két filamentet nyomtatom orrba-szájba. A Gembird az ABS grey, a Spectrum meg a PLA Pro Pastel Türkiz, ami után érdeklődtél.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Lehet hogy elhamarkodottan mondom ezt, de nekem eddig egyik gyártó filament dobjával se volt semmi gondja az AMS-nek.
Még arra gondoltam, hogy ha kevés filament van a dobon, akkor teszek a dob közepébe valami súlyt. Szerintem egyszerűbb megoldás, mint átcsévélni a filamenteket, vagy nyomtatni új AMS belsőt. Majd kialakul.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Továbbra is Gembird ABS 250/95 C° kalibrálás nélkül zéró hűtés. Kentem egy kis ragasztót is az asztalra, de szerintem nem kellett volna. Jó lesz ez.
[ Szerkesztve ]
-
fabula
őstag
válasz 2thletme2day #4386 üzenetére
Köszi az infót, még nem nyomtattam glow in the dark-ot, de jó tudni ezeket .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest