- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen széket vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Vezetékes FÜLhallgatók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Csupingo
veterán
válasz pandras83 #62947 üzenetére
Valamiért az jött le nekem, hogy 130 W-nál kevesebbet fogyasztót keresel. Szerintem olyan 150-160 W-ig bátran el lehet menni. Nagyobbat nem erőltetnék, mert 125 W-os a processzor is ha jól láttam. Az se kevés. Inkább ne legyen annyira határon hajtva a táp, mert előbb távozhat az örök vadászmezőkre. A 670 talán beleférne, de ezekre nincs garancia, (elég öreg is, akármikor tönkre mehet) meg azért tényleg a határon lenne a tápegység.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
rolcsi099
csendes tag
válasz pandras83 #68124 üzenetére
Már mind1, ez a kártya marad, mert amennyiért vettem nincs szívem vissza adni
Tápom bírja mert eddig terheltem és játékok alatt semmi gond nem volt
Cserélni nem akarom a gépet mert pár hónap és költözöm és akkor már csak laptop marad .
De azért kösz szépen mindenki segítő válaszát -
Pörp
senior tag
válasz pandras83 #80097 üzenetére
Én ezt a Cyberpunk-ban próbáltam ki, a játékban van képkészítési lehetőség, de az MSI Afterburner-el is megoldható. Natív módban és DLSS módban is készítettem képeket, és összehasonlítottam. Minimális elmosódás látható a távolabbi tárgyakon DLSS quality módban, de jelentősen enyhítette a VGA dolgát, számomra még vállalható megoldás.
-
törölt tag
válasz pandras83 #80404 üzenetére
épp ez a faszság amit te irsz.
attól h annak hat számodra még nem jobb. max placebó.
a 144hz-nek akkor van értelme ha képes a vga az adott játékban minimum 141 fps-t produkálni.ha nem képes akkor meg bőven elég egy 100 vagy 120hz-es monitor, a 70fps azon is bőven elég freesynccel és nem kerül 2x annyiba mint a 144hz-es "gémer" monitorok.
a másik kedvencem amikor a 300hz-es parasztvakitásokat reklámozzák a cégek hiszen milyen jó már h minimum grafikán egy aknakeresőt képesek futtatni 300fps-el a vgak
amikor ezt megemlitem akkor meg kapom az "esport" mint megsemmisitő érvelést amikor a "sportolók" 99% nem is látja a különbséget 144 és 300 között. nettó baromság. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz pandras83 #80409 üzenetére
:sigh:
igen, teljesen feleslegesen vetted ha nem tudod kihajtani a 144fps-t. alatta csak a freesync miatt látod folyékonyabbnak a látványt ,ami feltételezem a 60hz-es előző monitorodon nem volt/nem volt bekapcsolva.mert ha tripple buffering bevan kapcsolva akkor 141-re kell állitani. azért.
[ Szerkesztve ]
-
Scarletiel
senior tag
válasz pandras83 #80573 üzenetére
Mint mondtam nem megbántani akartam senki lelkivilágát, csak nem értem miért jó kuplerájban élni, dolgozni, játszani, bárakármit csinálni. Nem kell nekem, hogy az általad leírtakat megtegye, ahogy mondtam nyilván nem az én reszortom beleszólni ki, hogyan él, pusztán csak elborzaszt, mert szeretem a rendezett dolgokat. Ugyanez igaz arra is mikor konzolos csoportban valaki linkeli a képet a setup-járól és mintha rálapátoltam volna 6kg földet egy szeméttelep közepén. Nyilván a másik véglet mikor mindenki flexel a milliós setupokkal. Nem akarok nagyon off lenni, így is az voltam már. Elnézést ha megsértettem valakiket, de számomra ez akkor is kategória.
Így már látom ez már valamivel rendezettebb. Nem lehordani akartalak csak sosem értettem meg a fentebb leírt dolgokat. Az, hogy valami hány éves mennyi pénzbe került az csak egy részletkérdés, lehet valami 1000 éves és 1 ft, csak legyen meg a helye és legyen rendezett.
Én ennyiben is hagynám, bocs még egyszer az offért meg ha bántottam valakiket.
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
Daveron
újonc
válasz pandras83 #80578 üzenetére
Nem próbáltam, a többiek nem szeretik ha szét túrom a gépeiket.
..xD
A bios az fogalmam sincs, ennek az alaplapnak még az a kék, cmos van.
A kártya nem használt, újan lett véve.Dauntless, Dying Light és Haunt Chaser esetében is ezt csinálja, Phasmophobiával is, de ott csak egy pillanatra előjön ilyen zöld vastag csík vízszintesen. Ilyen van a többi játéknál is az összeomlások előtt közvetlen.
( Dauntlessnél is ha le húzom a resolution scalet és lowon játszok ,akkor nincs baj. AC Originnel is ez volt )[ Szerkesztve ]
-
Daveron
újonc
válasz pandras83 #80589 üzenetére
Tudom hogy nem nagy mutatvány, csak nem szeretek vitatkozni, ha meg szétszedem a gépüket,meg drivert cserélgetek stb akkor abból ugatás van.
Futtattam egy Dead Pixel-t,azt írták rá hogy ha vram a hibás akkor ott kibukik. De nem jelentek meg színes pöttyök.
Bios azt írja Aspire M5810 és P01-A3 a verzió. -
válasz pandras83 #80592 üzenetére
Nekem is volt pár ilyen megmagyarázhatatlan inkompatibilitás*. Mire rájöttem hogy bizony a pcie fel és le kompatibilitás csak mese, ugyan így régi gépek biosa nem egyformán kezelik a 4gb-osnál nagyobb kártyákat.
*pl 750ti nem ment abban a lapban amiben meg GTX970-es igen de maga a kártya teljesen hibátlan volt.
Ha mélyebben érdekel a téma akkor intelnél van egy rakás doksi pcie errata néven, mert iszonyat sok bug van elrejte a hardverekbe csak éppen ilyen furcsa helyzetekben jön elő. -
Daveron
újonc
válasz pandras83 #80592 üzenetére
Na át tettem bátyám gépébe, az övé "kicsivel" korszerűbb az enyémnél...
Nos ott még a kártyához tartozó drivert sem kellett fel tennem, elindítottam a Skyrim Special Editiont, ami nálam már medium,low beállítással is összeomlást okozott. Nála nem történt ilyen probléma high beállításokkal. Szóval az ő alkatrészeivel használva nem merül fel ez a hiba. -
Puma K
nagyúr
válasz pandras83 #82393 üzenetére
Arra jutottam én is, hogy az volt egy olyan kártya ami már tudja az újdonságokat és a teljesítménye is bőven jó volt 1440-ben.
A 6 GB VRAM meg egyáltalán nem korlátozta be semmiben. Legalábbis én így tapasztaltam: Cyberpunk 2077 mérésem (GPU: 0,95v@1920MHz-re állt be, VRAM 15800 MHz)
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
zaja8
aktív tag
válasz pandras83 #83225 üzenetére
A 3090ti csak egy felvetés volt, ráadásul írtam hogy távoli jövőben. Jelenleg egy 3060 ti lenne ezt is írtam. Ez a szomorú a mai világban, hogy rugdossuk az embereket ahelyett hogy segítenénk. Olvasd el és értelmezd amit írtam mielőtt teljesen feleslegesen kötekedsz.
Kifejtem a "nem lenne sok százezer a ráfordítás" mondatomat: egy i7 9700k + lap + RAM = ~120k
Míg egy mai akár Intel, akár amd, + lap + RAM = ~300k
Köszi a segítséget, a többieknek is! Nem lettem beljebb!
Vegyétek úgy hogy itt sem voltam, további szép napot!
De egy dolgot megtanultam, már a ph sem a régi...[ Szerkesztve ]
-
De4d
őstag
válasz pandras83 #83262 üzenetére
Egyre inkább elgondolkozom egy fejlesztésen, de aztán mindig visszakozok az árak miatt, illetve azért még el el vagyok a jelenlegivel, főleg a full hd 60hzen erre egy közelmúlt játékai még elegek, illetve most már egy komolyabb generáció váltás se ártana, nem csak ram vga proc alaplap csere, ilyen új generációs vgakhoz már dukálna egy full hd feletti monitor és mondjuk 60hz fölé menni. De erősen elgondolkodtam a 3070en ami önmagában se olcsó, nem hogy egy teljes ráncfelvarrás a jelenlegi konfignak. 2060ról lenne a lépés.
Noha annyira nem igényelném feltétlen a nagyobb felbontást, de ha már fejlesztek nem lenne érdemes ezen szinten maradni és emiatt új vga proc alaplap ram komobót venni, hanem már akkor mindenben feljebb lépni.Minden jó, ha a vége jó!
-
-
Asycid
tag
válasz pandras83 #83887 üzenetére
1600AF-em van, most vettem egy 3070-et az rx580-at leváltandó.
FullHD-s monitoron RTX high-al (minden egyébként legmagasabb állásban, DLSS es FSR kikapcsolva) sima ügy a 60+ FPS, pedig felbojditottam a várost kisebb tomegmeszarlassal tesztkent .
Mondjuk nekem a cpu 4.2GHz-re van húzva...[ Szerkesztve ]
-
Vertigo18
addikt
válasz pandras83 #84085 üzenetére
Nem tudom még
Pénteken gebegtem vele, Windows reinstall lett a vége. Ezután délután már sikerült játszanom vele vagy 3 órát probléma nélkül. Sajnos szombat-vasárnap nappalos vagyok, reggeltől késő-estig, így nem tudtam folytatni a tesztelést.Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemlámpa, zseblámpa
- Ukrajnai háború
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hardcore café
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen széket vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest