Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Steam Deck
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- TCL LCD és LED TV-k
- Blu-ray lemez tapasztalatok
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HollyBoni
veterán
Vettem egy Geforce N210-et ideiglenes kártyának mert elszállt a jobb VGA-m. Iszonyat hangos rajta a kis piciket venti, és MSI Afterburner-ben nem tudom szabályozni. Létezik hogy nem lehet szabályozni?
-
LyonnaisFan1
őstag
Olyan lehetséges, hogy egy VGA BIOS hibás?
-
sptkyle
senior tag
válasz
Bjørgersson #41589 üzenetére
Szia. Köszönöm a gyors választ.
Ez esetben akkor egy másik VGA kártyát kerítek, és akkor kiderül, hogy alaplap e.. (az "egyéb"-re van esetleg tipp?). a topicban nem is alkalmatlankodok tovább.@speedydb23: Köszönöm a tippet. Természetesen az volt az első, hogy átállítottam. Majd miután nem adott képet(akkor már semmilyen csatin, az alaplapin se), bios reset is kellett.
Kellemes estét nektek.
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
válasz
garfield-r #41591 üzenetére
Azokkal még valószínűleg nem lesz gond.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
garfield-r #41591 üzenetére
Elvileg bőven.
-
garfield-r
tag
Sziasztok!
Elnézést ha nem ide való a kérdés, de hátha tudtok segíteni:
Intel G3220 CPU-ban lévő integrált vga képességei felől szeretnék információt gyűjteni, hogy az alábbi feladatokra elég e: full hd monitort kellene meghajtania, amin ubuntu 14 menne + youtube 1080p-s videók és ugyancsak ilyen felbontású filmek. -
sptkyle
senior tag
Sziasztok.
Nemrég futottam bele egy problémába (aminek a tényleges megoldása nyilván a tesztelés lesz, de örülnék a tippeknek, hogy merre induljak) aminek nem találtam jobb topicot.
A szitu a következő volt:
Vásároltam egy GTX 560 (OC?) VGA-t nemrég, de nem magamnak. Ám mielőtt ajándékoztam volna, gondoltam kipróbálom. A setup amibe beletettem:
-Alaplap: ASRock H67M-ITX
-CPU: Intel G2130 (gyári hűtővel)
-Táp: FSP Hexa 500W
-Egyéb részegységek, fogyasztók: 500GB 2.5" WD Blue HDD, TP-Link Wireless adapter, Logitech BT adapterHiba:
-A kártya nem ad képet semmilyen porton nálam(pre-bootnál sem). Ventik pörögnek. Bios állítás, később bios reset volt.(adalékinfó: DVI kábel hiányában miniHDIM-HDMI átalakítóval+hdmi-hdmi kábellel és DVI-DSUB átalakítóval+dsub-dsub kábellel próbáltam... ez utóbbi esetben mindkét dvi porttal)
A kártya jó, a tulajánál működik tökéletesen (Gigabyte ATX lap+G2130+500W Chieftec táp)
A kérdés:
-A., Elképzelhető, hogy az FSP Hexa-m lenne kevés a kártyának (a fenti minimális egyéb fogyasztók mellett)?
-B., Vagy inkább szimplán az alaplapom hibás (nálam nem járt még benne dedikált VGA)
-C., Egyéb.A válaszokat előre is köszönöm.
(ha nem jó topicot választottam a kérdésnek, elnézéseteket kérem)
Üdv: Kyle
-
Sziasztok.Egy kérdésem lenne.Van egy régebbi(Fuitsu Siemens M 1437 G ) laptopomEbben egy Ati Mobility X700 as 128 mb os videokártya van...A gépre windows 7 lett telepitve.Ehhez a kártyához driverr nem találtam.Rámentem a sajăt illesztőprogram telepitésre.Kivettem a pipÁt a kompatibilis driverek fülnël..Bejőtt egy két gyArto neve..rámentem az ati ra..Majd találtam egy x700 as drivert...felraktam ujrainditottam minden oke...2 ora mulva egIk pillanatrol a másikra elmegy a kép ujrainditom és már egyböl a fuitsu siemens felirat a bal also sarokban volt nem kőzëpen..és csikos minden...betöltött az oprendszer..de mintha elcsuszott volna kép.ott már nem csikos...felbontÁS sehogy nem jo...nagy nehezen vissza álitottam a drivert de nincs változás...ujratelepitettem nehezen szinte vakon mert fele képernyő nem látszott...de mindig ugyanaz..Szerintetek mi a teendö??Biosban is el van tolva a kép és felét látom csak.Kérlek segitsetek...
[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
válasz
szjoci #41518 üzenetére
Hosszú keresgélés után rájöttem mi okozza a gondot, az utolsó szalmaszál a bios reset volt ami után nem jött elő az anomália. Szóval onnan állítgattam mindent vissza és teszteltem hogy mikor jön elő a hiba. És előjött, méghozzá a magfeloldás után... Phenom II X2 Black Edition 565-ös procim van, amit -eddig úgy gondoltam...- lehet négymagosítani.
-
regener
veterán
válasz
LyonnaisFan1 #41582 üzenetére
Pedig működni kéne ha rendesen feltelepült.
(#41583) speedydb23
Mert a Fraps megeszi a géped felvétel közbe, ezzel meg talán ha 2fps-t veszítene. -
LyonnaisFan1
őstag
válasz
speedydb23 #41583 üzenetére
Nem tudom, hogy az hogyan rögzítene.
De fent van a program, így bármikor bevethetem a képességét
A GPU Tweak 720p-t is képes rögzíteni. (Az alapbeállítás is elvileg 720p, 60 FPS, DD, AVI)
-
speedydb23
senior tag
válasz
LyonnaisFan1 #41582 üzenetére
FRAPS nem jó? Vagy miért akarod azzal rögzíteni a játékot?
-
LyonnaisFan1
őstag
Űdv!
Hogyan tudnám rávenni, hogy az Asus R7 250 videókártya programja felvegyen dolgokat?
Van olyan funkció, hogy "Enable Recording", de sehogy sem tudom rávenni, hogy rögzítsen ha játszok például a BF3 játékon. -
jozsef83
tag
Valaki a 41570-es kérdésre?
-
speedydb23
senior tag
válasz
looser #41574 üzenetére
Ne vicceljünk, hogy nem kell Furmark-hoz venti egy 127W-os TDP-vel rendelkező VGA-ra.
Szerintem passzívan maximum játékokhoz elég az Accelero S1, de egy Furmark tesztnél illik rádobni egy ventit is.
Főleg ha egy olyan házban van ahol 0 a szellőzés, akkor biztos, hogy megfő az a 6850-es kari.
"Equip it with an add-on fan - S1 PLUS Turbo Module, the cooling capacity of the Accelero S1 PLUS can be upgraded to 120 Watts, which is adequate enough for some of the high-end VGA cards including AMD HD 7870 and NVIDIA GTX 670.
S1 PLUS Turbo Module is required for sufficient cooling capacity on the following VGA cards.
Nvidia GeForce GTS 250, GTS 240, GTS 150, 9800 GTX+, 9800 GTX, 9800 GT, 9600 GT, 8800 GTS 512 (G92), 7950 GT
AMD Radeon R9 270X, 270, 260X; HD 8870, 7870, 7790 GH Edition, 7850, 6870, 6850, 6790, 5850, 5830, 4870, 4850, 4830, X1900 XTX, X1800 XT"
[ Szerkesztve ]
-
looser
addikt
válasz
speedydb23 #41572 üzenetére
Én is erre gondoltam, 80 fokig ment fel, de igazából a venti csak plusz, e mellé a kártya mellé nem kell, ezért linkeltem az AC oldalát. Szóval a venti arra van, hogy még 15-20 fokkal kevesebb legyen :-)
-
szab.tam:
Na ezzel a driverrel végigfutott a 3dmark ez jó jel. Még tesztelgetem majd játékkal.
-
looser
addikt
Sziasztok. Kicsit zavarban vagyok: eladtam itt a HA-n egy GB 6850 vga-t, szerdán vitte el a jóember. Ma hívott, hogy már bios szinten szemetel a kártya. Nálam hibátlan volt az elmúlt másfél évben, ahogy a hirdetésben látható, rézsünik a memóriákon, Accelero S1 rev. 2. passzív hűtő a gpu-n, a hűtőn pedig egy 12cm-es házventi. Előtte tesztelte furmark-kal, de nem volt rádugva a venti a tápra, ami elméletileg nem is lenne gond, hiszen a holmi oldalán sem említik ezt kötelezően. Rosszul érint eléggé, természetesen vissza fogom venni, de elképzelhetőenk tartjátok, hogy esetleg valami emberi hiba lehet a háttérben? Esetleg jó eséllyel tényleg a kártya halt meg, beavatkozástól függetlenül?
Üdv és köszi!
-
jozsef83
tag
Sziasztok!
Van egy öreg rendszerem Q6600 (3.27GHZ) DS3-P alaplappal PCI-E 1.1, meghalt a HD6870-em és szeretnék valamit venni a helyére. Én először egy GTX 750ti-re gondoltam de utána itt a fórumon többen meggyőztek hogy akkor már inkább a szintén hasonló árban lévő erősebb GTX 660-at vegyem. Ti melyiket ajánlanátok főleg full HD-ben szoktam játszani ha tehetem és bírja a kártya, hogy kevésbé terheljem a procit.
Válaszotokat előre is köszönöm.
-
kasa85
őstag
válasz
szab.tam #41559 üzenetére
Elnézést kértem tőlük szent a béke remélem.Érdwkes csak ott a aluljáróban találkoztam vele semmi mással.Van egy mód ki próbáltam rajta ami az E3 szintet hozta.Elég vugos volt.Ahol lakom szemben el kezdett villogni a ház nem tünt el csak hol fényesebb volt hol normális minthamdisco let volna.A gpau puffer mi , mert az 3mason vol 5ig mehetek el .1esen abba hagyta a villogást.Ha tudsz vramra programot nagyon meg köszönném
csupi nem néztem.
Ki próbálom majd. -
szab.tam
nagyúr
a 7770 nem fogyszt sokkal kevesebbet, mint a 4850. a 750 pont a felét, és erősebb is, mint a mostanid.
hogy lesz-e valami egyedi kompatibilitási probléma?
üsd be a gugliba a kiválasztott kártya és az alaplap típusát, majd mellé problem, kompatible, stb. kulcsszavakat.
a többi csak ár kérdés.
de én csak a felszínt kapargatom a párválasztásodban, így a másik helyeken kérdezd.(én egyszer pár nap alatt ámokfutást rendeztem, mert elhibáztam pont ezt a témát.
gtx280 amp -> gtx295 -> gtx 470 -> gtx 480... -
szab.tam
nagyúr
mindenképpen írj be a vga vásárlós topikba.
itt inkább az általános hibajelenségekkel foglakozunk, a kártyák viszonyításához inkább ők bújják a hasonlítgató teszteket...***
szerk:
ahogy elnézem az adatokat, nem biztos, hogy annyira erős a vga a procihoz képest.
lehet, hogy hülyén hangzik, de mintha az 1000 éves gtx480-ais jóval erősebb elnne.
és azt használtam párban E8500@4.5-4.7 ghz-cel. na, az procilimites volt.a száraz összehasonlításból egy fontos adat: a 750 mintha jóval kevesebbet zaválna...
de kérdezd meg a másikban is...
[ Szerkesztve ]
-
DFB
tag
Sziasztok!
Szerintetek GTX750 vagy R7 250X
Jelenleg mindkettő tul sok is lenne az E8600 hoz, de talán csak egy évre kellene aztán majd meglátjuk,í gy nem akarok sokat rákölteni, de ujat szeretnék.
Alaplap:Giaga-EP45T-DS3, ennek lehetnek -e kompatibilitási bajai valamelyik vga-val?
Holnap meg kéne vegyem.
Köszönöm a válaszokat
-
Üdv mindenkinek!
Van egy 8800GTX kártyám, amivel kifagynak a 3D-s alkalmazások. Először tápegységre gyanakodtam, de kapott egy 500W-osat, és a jelenség ugyanaz: Windows-ban teljesen stabil a rendszer, de bármilyen 3D-s alkalmazás fut, rövid időn belül kilép belőle, és kiírja, hogy a "videokártyaillesztő leállt, és újraindult".
Próbáltam régebbi driverrel, beta driverrel, de ugyanaz. Win7 64 bit a rendszer.Ha AIDA-ban csinálok egy stabilitástesztet (a GPU-t is tesztelem), akkor nem fagy ki, és nem is melegszik 75 fok fölé a kártya. Nem értem, mi lehet a baj.
Találkozott már valaki hasonlóval?
-
szab.tam
nagyúr
válasz
kasa85 #41557 üzenetére
mint nem sokkal ezelőtt is írtam.
nekem is volt egy mumusom.
fél évig.
shift. gondolt egyet, és hosszú mp-ekre megakadt a kép. a játék az persze ment tovább. és azért 200 fölött már mp alatt meg szokott jönni egy kanyar...
semmi más játéknál nem volt semmilyen problémám.
már mindent csináltam. driverek, dx, pshyx, stabilitás tesztek.
semmi.
a neten gugliztam.
semmi.
én is megkérdeztem a létező helyeken. de csak 1-2*.
senki nem látott ilyet.
bosszantott a dolog, nagyon is.aztán 1x ramot kellett cserélnem, és rögtön megszűnt a jelenség. mindenre gondoltam, de erre nem.
de nem álltam neki 100* feltenni ugyanazt a kérdést, és hőbörögni.
kívülről elég fárasztó tud lenni, ha valaki ugyanzt a problémát ismételgeti.
mint nemrég volt itt egy gyerek, aki már több topikot végigostromolt, mert nem tudott 2 kártya megvétele közt hónapok alatt dönteni.
és a végén ő volt megsértődve.van úgy, hogy nem tudják az emberek a mizéria okát.
a probléma az, ha fekete a képernyő, állandóan fagy, restartol, kilép, indokolatlanul alacsony az fps.
ez probléma.
de az, hogy milyen szűrőkkel, hol jön elő, azt talán kevésbé tudjuk átérezni, mint nagy problémát.
kapcsolj olyat, ahol nincsenek pöttyök.ha senki nem tudja a megoldást, akkor hiába teszed fel a kérdést sokszor.
ha nem utáltattad volna ki magadat a kártyád topikjában, akkor meg lett volna a lehetőséged egy idegen, eredeti környezettől teljesen elkülönülő helyen tesztelni.és ha előbb-utobb mindenhol barátságtalanul kezelnek a témában, akkor el kéne gondolkodni, hogy nem biztos, hogy a világ esküdött össze ellened.
(a szóhasználat pedig végképp nem fog segíteni.)***
lényeg:
1. kártya idegen helyen tesztelése.
2. valamilyen vram hibatesztelő progi.
3. pár másik driver kipróbál.
4. ha semmi, akkor lehiggad, és tényleg kapcsold olyan módra, és elégedj meg vele, ahol nem jön elő... -
kasa85
őstag
válasz
szab.tam #41555 üzenetére
Nincs húzva sőt vissza vettem alap órajelből ugyan az a hiba.Ha hibás lenne a kártya nem mindig ott lenne a fehér vonal.Akárhányszor újra indítom a gépet be lépek FXAA val jó érdekes MSAA val TXAA val fos.Ja be szippantották a hátsó felemet szippantsák be mikor egy jó adag bablevest benyelek.Kivétel akad nem mindre vagyok ideges,de utálom mikor alig ír,erre jön oltogatni a végén meg saját szarába fullad bele.
[ Szerkesztve ]
-
kasa85
őstag
Ja hunyó lettem csomóan ezt játszák,de meg sem szólal hé te paraszt nálam szarul megy akkor alá írom game hiba.Kapták ők is az ívet,de nem vagyok rá büszke csak szégyenlem,hogy a Magyar mentalitás itt is felültötte a fejét.Esküszöm hogy lehet ilyen csicsás olyan csicsás gépem van erre szakmai topik,de ha kérdezek fél napig kuss van azt jön egy fika matyi aki oltogat imádom ezeket a bátor embereket akik klaviatúra mögött kemény legénynek tartja magát
Mindenesetre törlöm a topikját,mert nem érdekel gipsz Jakab megint mit vett,mert annyira szakmaiak mit a hátsó felem mikor a csalánosba ül
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz
kasa85 #41551 üzenetére
mert ez nem a vga kérdése.
van egy valószínűleg hibás játékod.
vagy összeveszik a driver-rel.gpu, vram húzva van?
láttam, hogy a kártyád topikjában már kicsit megszeretgettek.
itt sem fogsz a témában több öteltet kapni...mivel másik ugyanilyen kártyát nem fognak neked kölcsönadni, így egy lehetőséged van.
ha megpróbálsz visszabékülni a kártyád topikjában a többiekkel, akkor magát a vga-t viszed el valakihez, és megnézed, hogy idegen környezetben, (ahol egyébként minden rendben van az ő vga-jukkal),a tiéddel előjön-e a probléma.
ha igen -> vga csere.
ha nem, akkor lehet otthon tovább kutakodni...[ Szerkesztve ]
-
Csupii
tag
válasz
trawney #41550 üzenetére
Én is ilyen "szemeteléses" csíkozós, pixeles kérdéssel fordultam ide a minap ( [#41376] ) melyre kb 5 emberből 5 azt mondta, hogy 99% VRAM hiba. Közben kiderült, a lapom PCI-e 1.1, a kari pedig PCIE 2.0, és ez okozta a hibát esetemben, + egy kis kontaktos kórság.
Lehet, hogy a Te esetedben is hasonló baj lehet, ha nemrégen raktad össze a mashíííínát. Viszont, ha állandó jelleggel ezt csinálja, (tehát power-től kezdve) akkor annak lőttek, halott a kártya RAM-ja sajnos.
-
trawney
csendes tag
Üdv.
Egy kis játék közben ( LFS ) a vga-m, hirtelen extrém csíkos képet adott,majd elsötétült az egész!
Kb ilyent kell elképzelni,csak 3x ennyi csíkkal : http://kepfeltoltes.hu/100122/Nvidia_6600GT_www.kepfeltoltes.hu_.jpgMit lehet tenni?
Mi lehet a baja?
Menthető,vagy totál kuka? -
kona005
senior tag
válasz
szab.tam #41543 üzenetére
Csak viccből mondtam a tapizást
Egyébként kgb bios editor szerint a táblában az 1.212mv a legmagasabb még biztonságos fesz, a gyári 1.175 helyett csak nem akarom tönkre vágni ez miatt a kártyát hosszú távon, mert azért annyit nem ér, de lényegesen gyorsabb min fps-ben 5-6ot is rádob szóval ha lehet így szeretném használni...
(#41545) CJ4567: Most erre mit mondjak
Nálad jó, nálam nem. Ennyi...
(#41544) dani0113: Próba cseresznye
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Csupii #41538 üzenetére
mert nehezen megválaszolható kérdés az ilyen.
azaz nem mindig könnyű.sok mindentől függ. (felbontás, játékok.)
én E8000-es sorozatot jóval 4 ghz fölött használtam párat, gtx 280-nal.
ott a vga-t kicsit kevésnek éreztem, erősítettema vg-at, akkor a proci lett gyenge.tehát felbontástó, játéktól, grafikai beállításoktól függ.
de hát annyi párosító teszt vana neten, tessék keresgélni.
az probléma, hogy ezt a kártyát már 4 magosokkal tesztelték..ami mégis valószínűnek látszik: 3 gigán inkább a procid kevés, mint a vga.
(#41542) kona005
mondtam neki, hog ypróbáljon más driver-t, de azt sem akarta....
(rád talán hallgat...)a vrm-eket általban valóban nem tudod mérni, de eszetlen feszemléses terheléssel túlfűteni, és közben + hűtésről nem gondoskodni könnyen lehet.
tipikus példája, amikor egy erős gpu hűtésnél a júzer adja a naftát rendesen, a gpu-t húzza, a gpu hőfokok meg mérhetően jók. közben a fet-eken lévő borda bakfitty.tapizni nem érdemes.
tévedésben voltam, mert azt hittem kevesebbet bírnak. de a fe-tek 140 fokig elviselik. hiába fogdosod az esetleg 100 fokos fémet, max leég az ujjad, vagy kitörsz egy ventilapátot.[ Szerkesztve ]
-
kona005
senior tag
válasz
szab.tam #41530 üzenetére
Köszi a választ!
De viszont akkor nem értem az ilyen kérdéseket hogy "csak arra kell figyelni hogy vrm-ek ne melegedjenek túl" meg ez hogy "a gpu és vrm között 15 fok eltérés van" akkor honnan tudják? Vagy rányúlok és megmondom kb mennyi lehet?
(#41539) dani0113: Azt a 337.88-as drájvert nagyon gyorsan távolítsd el a gépről, nekem is 660Ti -om van és nagyon piece of shit kategória volt vele az egész gép, még a win is akadt nem hogy a játék...
335.23 ha nem bétázol bár nekem a 340.43 beta az egyik legjobban bevált drájver a közel múltból
-
Csupii
tag
válasz
speedydb23 #41540 üzenetére
Artic Alpine 11Pro rev.2 hűtőm van jelenleg
5perc folyamatos 100%-ot terhelésen 55C°-ig engedte.
-
speedydb23
senior tag
-
-
Csupii
tag
Feltettem egy kérdést még 2 napja kb, mindenki elsuhant mellette szerintem, off-topikos volt.
Tehát:
Egy e8400 alap órajelen mennyire hajtja ki a 4890 Vapor-t ?
Esetleg.....
mennyit kéne húznom rajta, hogy kihajtsa?
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Dinter #41535 üzenetére
tehát a tápon 1*6, a vga-n 2*6 van?
csak vigyázz, mert a kérdés, hogy a molexes ág, és úgy egyáltalán az egész táp alkalmas-e a vga-d és a többiek kiszolgálására.
megint csak azt mondom, hogy rendesen körbeírva kérdezz rá a tápos topikban.
természetesena tápod típusának a pontos megjelölésével. -
szab.tam
nagyúr
válasz
Dinter #41533 üzenetére
ezt akkor gondolt át újból. hogy min és mi van.
de ezt inkább a táposban kérdezd, mert ott jobban vágják az átalakítósdit.***
(#41532) dani0113
akkor ne próbáld ki a 3dmark06-ot.
(semmivel sem kínzol vele semmit jobban, mint játékkal, vagy a furmark-kal.)
és ne próbálj meg más driver-eket.
beszerzel egy ugyanilyen, csak másik kártyát, és komoly esélyed van, hogy a probléma ugyanúgy marad.
(ha egy más típusú vga-ra cseréled ezt, akkor viszont megszűnhet a kettős probléma azért is, mert a vga nem zenéltet meg semmit, és a másik driver pedig nem akad össze semmivel.)alsótápos a házad?
a vga miylen messze van a táptól?és még 1x leírom, de utoljára: a golyószórós tesztettel nagy eséllyel kizárható, hogy a zajnak és a fagyásnak köze lenne egymáshoz.
mert ha ott hallod a hangot, de erősen, akkor fizikálisan valszeg nem hibás sem a táp, sem a vga.
tehát nem a vga-val kell rohangásznod cserélni...(csak hogy értsd: ezt más sokakkal eljátszottam, akik előre jobban tudták. 10-ből 5-en nem próbálták meg a tesztet. de 5-ből 4-nél ez volt az ok. és kb. minden ötödiknél más. és akkor jött a hát, jaj, izé, tényleg.)
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Dinter #41528 üzenetére
ámbör!
az a 4-es a proci alaplapi tápja szerintem. azt ne próbáld meg beledugni...
(menj inkább vissza focit nézni!)és közben látogass el a tápos topikba, és kérjél a vga-dhoz megfelelő tápvásárlási tanácsot...
vagy ott azért kérdezz rá, hogy esetleg átalakítóval elég erős lehet-e a tápod. (ami azért a csatlakozó hiánya miatt eleve nem valószínű.)[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz
kona005 #41524 üzenetére
a vrm, az alaplapok, és vga-k feszültségkezelő részege. több része van. ebből a fetek, azok a kis fekete négyzetcsoportok szoktak mlegedni. mérni nem tudod, mert nagyon kevésen van erre szenror.
sokan össze szokták kevernia "vram"-mal, ami ugye a video memória.***
"(#41525) dani0113"
sajnálom, de nem tudok segíteni, ha nem azt csinálod, amit leírtam...egyébként honnan tudod, hogy mi van (azaz volt) a ramokkal, ha 2 hetes a géped.
mert ezt írtad.attól, hogy megnéztél más tápot, nem biztos, hogy a vga-ból jön a hang. tudniillik, a vga terhelése, terhelésének változása szólaltathatja meg a tápot. 20 tápot is kipróbálhatsz, esetleg mindegyik zenélni fog ezzel a vga-val.
azért kértem a 3d06 golyószórós tesztet, mert az ezt egyértelmüsíti.
mert ha ekkor külön szól, akkor a táp zenél,a vga miatt, de nema vga hibájából.
de ha ettől nem szólal meg különösképpen, (és a teztnek azon a 2 pontján), akkor lehet, hogy tényleg a vga, és lehet, hgoy tényleg hibás.erre mondtam, hogy nem kell előre tudni az esetlegesen téves következtetéseket...
és akkor ott van még a driver...
[ Szerkesztve ]
-
Felcsavartam a hűtőt 100%-ra és nem volt semmi olyan hangja,egyszerűen terhelés alatt csinálja . Teljesítménye a kártyának játékok alatt amúgy nagyon jó a Grid is röhögve megy ultrán FHD-ban 80-100FPS körül. Szóval nem tudom,majd nézegetem még más játékkal aztán ha marad a hiba akkor gondolom csak a kártya csere segíthet.
-
Dinter
addikt
Udv. A 6870-esen 8 pin hely van, viszont én csak 4 pines tapcsatit talaltam, azzal működnie kene?
-
Ximo
tag
válasz
dani0113 #41521 üzenetére
A zúgás szerintem egyszerűen attól van, hogy rettenet hitvány kis hűtő van a kártyán és hangos ha elkezd melegedni játékok alatt.
Nálam csak egy napig volt a Zotac gtx 660 TI AMP edition (pont a fent említettek miatt menti s vissza a boltnak, és azóta is várom hogy visszaadják az árát), az is adott mindenféle cicergő hangot, de fagyást nem tapasztaltam.
A melegedés főleg egy kevésé szellőző házban gond lehet, driver-re nem gondolnék (Nvidia driverei nem szoktak hibásak lenni az AMD-vel szemben), proci- VGA tuning szintén lehet a gond forrása....
Ja és a tápot én is kizárnám, mivel egy raider 55 röhögve el kell bírja[ Szerkesztve ]
-
válasz
szab.tam #41523 üzenetére
1. tápcücörögtetés 3dmark06-tal.
2. nézz olyan játékot, ahol van fagyás, és dx 11->9 kapcsolási lehetőség.
3. különböző driver-ek kipróbálása.
4. tuning vissza, alapbeállítások.1. Most beszereztem egy 650 wattos Corsair tápot, kiderült hogy így is fent áll a hang és bizony a kártya az.
2. Titanfallnál is volt fagyás meg a Griddel ugye. Az új NFS Most wanted hibátlan
3. Megnézem most mit produkál az új táppal aztán megnézzük.
4. Minden gyári órajelen fut.A ramokkal nincs gond eddig is ezek voltak és tökéletesen működtek.
-
-
szab.tam
nagyúr
válasz
dani0113 #41521 üzenetére
"ezek számítanak most"
esetetdben a zúgás és a fagyás közel sem biztos, (sőt inkább nem az), hogy bármi köze lenne egymáshoz.1. zúgás.
neked is azt mondom, hogy indítsd el a 3dmark06-ot, és fülelj az első pálya 2 villogós, golyószórós részénél. ha ott zúg, zenél, úgy mint amit máshol hallasz, az a táp. idáig én minden tápot meg tudtam ezzel szólaltatni, csak a mértékük nagyon eltérő. (a júzerek többsége a ventik miatt eleve ezt meg sem hallja.)
de ettől a táp még feltétlenül nem hibás.2. fagyás. 90%, hogy az előbbi zajnak ehhez semmi köze. (kizárni persze nem tudom.)
a táp eleve elég erős is, egy ágon bőven lead annyit, amire szükséged van.
képkimerevedéses fagyásban volt bőven részem.
rendszerint 3 fő oka lehet. instabil proci vagy vga beállítás. (húzod valamelyiket?)
ezek túlmelegedése, ami szintén insabilitási problémát okoz.
és a driver. én dirt2-nél jártam így, amiket írsz. zajos is volt a táp tőle, ki is fagyott folyton. eredeti játékkal!
próbaképpen el kezdtem visszalépkedni a vga driver-ekkel, mire találtam egyet, aminél megszűnt a jelenség.
de mire erre rájöttem...
megtaláltam: itt írtam a problémáról.1* alaplap nem szerette a memóriákat, és a shift1 produkált olyat, hog ykb. 5-8 mp-re megakadt a kép, miközben maga a játék folytatódott. rendre az árokban végeztem. próbáltam physx-szel vacakolni, minden.
amikor vettem új ramokat, megszűnt a dolog.
sosem gondoltam volna, hogy ram okozhat ilyet.és a warezolt játékok is okozhatnak ilyen problémát...
tehát sose akard előre tudni vélni, hogy mi és mire van hatással.
1. tápcücörögtetés 3dmark06-tal.
2. nézz olyan játékot, ahol van fagyás, és dx 11->9 kapcsolási lehetőség.
3. különböző driver-ek kipróbálása.
4. tuning vissza, alapbeállítások.[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok. A következő a problémám:
2hete van nálam lassan az új gépem egy Zotac GTX 660Ti van benne és egy FSP Raider 550W (ezek számítanak most). Játék közben enyhe kis zúgás hallható de teljesítményre nem hatott ki eddig, amint kilépek megszűnik. Titanfallnál viszont 10perc játék után ha kiléptem az egész gép lefagyott és csak restart segített. Most a GRID Autosporttal játszottam. Sima 80-100fps aztán egyszer csak megfagyott elment a kép és a jel is és csak az asztalon jött vissza. Mi lehet a baja? Valaki mondta hogy táp valaki azt mondta hogy bőven elégnek kéne lennie. Én már nem tudom mit csináljak. Furmarkkal terhelés alatt semmi baja nem volt a kártyának. Játék alatt zúg valami és ilyen furcsaságok jönnek elő.
[ Szerkesztve ]
-
kasa85
őstag
Sziasztok a következő lenne a problémám.A WD Watch Dogs játékban a földön hosszú fehér csík van ami fordulásra,vagy oda menéskor pontokká válik.Szaladás közben az aszfalton itt ott egy nagyon pici sas szem kell hozzá,hogy látni lehessen fel villan.MSAA beállítással ilyen FXAA val tökéletes.A legújabb driverrel,és a régivel ezt produkálja.Linkelem a képeket mire gondolok távolban lesz a csík.Érdekes mindig pont oda abba a pontba generálja,ha hiba lenne vga akkor más helyen lenne az adott fehér fonal szerű csík.Link a képhez.
-
szjoci
őstag
Valaki #41480-ban szereplő dologban tudna segíteni? Lehet hogy csak valami beállítási gond van csak, de nem találok semmi olyat ami bekavarhatna. Emiatt meg nem szívesen húznám újra a rendszert.
-
szab.tam
nagyúr
-
Csupii
tag
válasz
donmackó #41513 üzenetére
Ez Riserfüggő, hogy van-e táp, vagy nincs. A BIOS taknyolást úgy értettem, hogy (ha használtan vetted) valaki belenyúlt a VGA bioszába, hogy húzzon kicsit az alap órajelen, stb, majd itt-ott módosított ezt-.azt, és elmentette, ám a karit elcseszte, Backup-ja nem volt a BIOS-ról, így hát "továbbadja" a parasztnak, hagy szenvedjen vele.
VGA BIOS-t lehet módosítani (ám ezt sajnos nem tudom megmondani most fejből, milyen progival).
Ha a kártya működik idegen környezetben, akkor 2dolog van:- Másik Riser
- Másik lap
De biztosan akad itt okosabb nálam Riser témában így ezeket jobbhíján tanácsnak veheted, mintsem megoldásnak. -
donmackó
addikt
válasz
szab.tam #41512 üzenetére
Egész idáig azokat böngésztem. Ám ez így elég eltántorító, majd ha műxik holnap a kari haverom gépében, akkor deszka csere lesz. De még egyszer nem vágok bele a mini lapok világába. Pedig az elképzelés nem hagy nyugodni, csak a pénztárca a szűk keresztmetszet. Tetszik a te megoldásod a riserekkel én is hasonlót terveztem.
Szerk: A te risereiden nincs plusz táp, még az enyémen van. Számít?[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz
donmackó #41509 üzenetére
ha érdekel a riser téma, vedd a fáradtságot, és fusd át a linkeket.
találhatsz benne esetleg hasznos infót.
én úgy álltam neki, hogy még senkinek nem volt még itt a ph-n leírt és így megosztott tapasztalata.lényeg: érdekes, szép, izgalmas téma.
nagy szabadságot ad a megoldás.
lehetnek bosszúságok, de érdemes kitartóan próbálkozni, mert megéri.sőt próbáltam (több-kevesebb sikerrel), 2*15 centivel is...
-
donmackó
addikt
válasz
speedydb23 #41510 üzenetére
Tudom. Nem is az a célom. A kártya inkább csak olyan design elem ( a dupla venti, szép hűtőborda, fényes műanyag burkolat stb). csak azért majd néha játékra is be lesz fogva.
[ Szerkesztve ]
-
donmackó
addikt
válasz
szab.tam #41508 üzenetére
Hát mit ne mondjak, eléggé lelomboztál. Pont most vagyok egyedi pc ház építkezésben (csak úgy házi barkács módjára
), és pont ezért lett volna ez a felállás. A proci a lényegtelenebb. a hűtő alatt úgysem látszik (a rendszeradatokhoz meg senkinek semmi köze
).
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz
donmackó #41507 üzenetére
a riser technika nem egy sima menet.
itt (illetve az ott található allinkeken), leírtam minden ezirányú tapasztalatom.lehet, hogy nálad minden alkatrész külön jó.
csak együtt a 3 nem.
gyakori riser probléma lehet a "time delay out" is.
konyhanyelven: alaplap elküldi a vga-nak az adatot, nem érkezik időben a "visszajelzés", hogy odaért, az alaplap ezért újból küldi, is itt végetért adal.
túl mesze van.
a másik vga-nál pedig még jó neki.a vga esetleges hibáját ki kéne zárnod egy idegen környezetben.
tételezzük fel, hogy működik.
esetleg cserélhetsz bármit, nincs kizárva, hogy marad a dolog.ha elolvasod az irományaimat a témában, akkor az is látható, hogy pl. 4 tök egyforma riseremből van 2, ami jó egy gtx480-as konfigban is, de van 2, ami csak gyengébbe, konkrétan hd5750 mellé...
lényeg: a hibakereseés végén hiába tűnik esetleg majd logikusnak a végkövetkeztetés, nem biztos, hogy helyes lesz.
ez a riser műfaj olyan, hogy az ember passzítgatja a cuccokat, azt 1* csak jó lesz, és gyorsan elengedi, és nem megy többet a gép közelébe...***
most nézem:
intel d 945 mellé egy gtx 460.
nem is tudom...[ Szerkesztve ]
-
donmackó
addikt
válasz
speedydb23 #41506 üzenetére
Egyenlőre annyit megtettem hogy írtam a hp és a gigabyte fórumára, hátha adnak valami érdemleges választ. Ha nem, akkor megy a deszka az apróra.
meg még esetleg megnézem haverom lapján.
[ Szerkesztve ]
-
donmackó
addikt
válasz
speedydb23 #41504 üzenetére
Hol találtad? Csak mert érdekes módon másik karival műxik. Nem tartom valószínűnek hogy pár vacak kivezetés bármit is módosítana. És ezt nem ócsárolásnak (vagy ilyesminek) szánom, csak egyszerűen nem értem hogy mi van.
-------------
Bocs megtaláltam. De ez akkor is érthetetlen.Hogy lehet hogy az egyikkel műxik a másikkal meg nem?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Építő/felújító topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kuponkunyeráló
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Projektor topic
- Futás, futópályák
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Robot fűnyírók
- További aktív témák...