Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ximo
tag
válasz
dani0113 #41521 üzenetére
A zúgás szerintem egyszerűen attól van, hogy rettenet hitvány kis hűtő van a kártyán és hangos ha elkezd melegedni játékok alatt.
Nálam csak egy napig volt a Zotac gtx 660 TI AMP edition (pont a fent említettek miatt menti s vissza a boltnak, és azóta is várom hogy visszaadják az árát), az is adott mindenféle cicergő hangot, de fagyást nem tapasztaltam.
A melegedés főleg egy kevésé szellőző házban gond lehet, driver-re nem gondolnék (Nvidia driverei nem szoktak hibásak lenni az AMD-vel szemben), proci- VGA tuning szintén lehet a gond forrása....
Ja és a tápot én is kizárnám, mivel egy raider 55 röhögve el kell bírja[ Szerkesztve ]
-
-
szab.tam
nagyúr
válasz
dani0113 #41521 üzenetére
"ezek számítanak most"
esetetdben a zúgás és a fagyás közel sem biztos, (sőt inkább nem az), hogy bármi köze lenne egymáshoz.1. zúgás.
neked is azt mondom, hogy indítsd el a 3dmark06-ot, és fülelj az első pálya 2 villogós, golyószórós részénél. ha ott zúg, zenél, úgy mint amit máshol hallasz, az a táp. idáig én minden tápot meg tudtam ezzel szólaltatni, csak a mértékük nagyon eltérő. (a júzerek többsége a ventik miatt eleve ezt meg sem hallja.)
de ettől a táp még feltétlenül nem hibás.2. fagyás. 90%, hogy az előbbi zajnak ehhez semmi köze. (kizárni persze nem tudom.)
a táp eleve elég erős is, egy ágon bőven lead annyit, amire szükséged van.
képkimerevedéses fagyásban volt bőven részem.
rendszerint 3 fő oka lehet. instabil proci vagy vga beállítás. (húzod valamelyiket?)
ezek túlmelegedése, ami szintén insabilitási problémát okoz.
és a driver. én dirt2-nél jártam így, amiket írsz. zajos is volt a táp tőle, ki is fagyott folyton. eredeti játékkal!
próbaképpen el kezdtem visszalépkedni a vga driver-ekkel, mire találtam egyet, aminél megszűnt a jelenség.
de mire erre rájöttem...
megtaláltam: itt írtam a problémáról.1* alaplap nem szerette a memóriákat, és a shift1 produkált olyat, hog ykb. 5-8 mp-re megakadt a kép, miközben maga a játék folytatódott. rendre az árokban végeztem. próbáltam physx-szel vacakolni, minden.
amikor vettem új ramokat, megszűnt a dolog.
sosem gondoltam volna, hogy ram okozhat ilyet.és a warezolt játékok is okozhatnak ilyen problémát...
tehát sose akard előre tudni vélni, hogy mi és mire van hatással.
1. tápcücörögtetés 3dmark06-tal.
2. nézz olyan játékot, ahol van fagyás, és dx 11->9 kapcsolási lehetőség.
3. különböző driver-ek kipróbálása.
4. tuning vissza, alapbeállítások.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Black Myth: Wukong
- Ingyenes lesz a Delta Force egyjátékos kampánya
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nyomtató topik
- Vírusirtó topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Premier előzetesen a Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii
- Max
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Több db Nvidia Quadro K2200 4GB GDDR5 újszerű, karcmentes videokártya
- Nvidia Quadro és AMD FirePro kártyák - számla, 6 hó gar.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- zotac amp gtx 1060 6gb
- Nvidia GeForce RTX 2080Ti 11 Gb GDDR6 2 db videókártya eladó + Ajándék Nvidia SLI híd