Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Valami baja van a tápomnak
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hellboy0415
aktív tag
válasz
solfilo #41698 üzenetére
nem olyan gyenge egy Q6600 van benne graft rendesen, igaz zabál is. Igaz a HD 7700 széria kevesebbet eszik de egy haveromnak a karija egy 7770 volt és az én 5850-em bivajabb volt.
#41699) szabonagyur na jó meg a gari, de én csak gyorsan párat össze dobáltam.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
hellboy0415 #41696 üzenetére
Ennyiért lehet inkább 7700-et keresnék. Jóval kevesebbet fogyaszt, teljesítményben meg nem nagyon marad el. A proci órajele amúgy is kicsit kevés ezekhez a kártyákhoz sztem.
-
HollyBoni
veterán
válasz
hellboy0415 #41696 üzenetére
Tyűha, mikor nekem volt 5850-em még 40-ért vettem használtan.
-
hellboy0415
aktív tag
válasz
gzbotii #41695 üzenetére
Gyorsba ezt találtam de van még jópár darab az aprón. vagy ez... vagy még talán ez.
még én is 30k vettem annó. Sajnálom is szegény kis kártyámat
[ Szerkesztve ]
-
gzbotii
nagyúr
válasz
hellboy0415 #41693 üzenetére
Ujat preferalnam, de hasznalt is szoba johet.
Most a raforditando osszeg 18.000 korul van, ebbe kellene beleferni.Akkor varok esetleges javaslatokat
-
CJ4567
nagyúr
válasz
gzbotii #41689 üzenetére
Elég nagy visszaesés lenne, annál még egy 7300 is jobb nem kicsit. Elég jó kártya a 9600, ilyen x10, x20, (pl. Gt430, Gt210) kártyákat kerüld nvidia oldalról, ati oldalról az x4, x5(pl. 5450, 6550)-t kerüld, mert csak rosszabbak nem kicsit, netezésre, youtube/filmnézésre, régebbi játékokra tökéletes, de komolyabb játékra nem jók.
[ Szerkesztve ]
-
gzbotii
nagyúr
válasz
hellboy0415 #41690 üzenetére
512MB, sajnos.
Mar nagyon raferne egy csere, csak meg nem tudom, mire. -
szabonagyur
félisten
válasz
szabonagyur #41676 üzenetére
Erre valami okosság? Közben 20 perc furmark alatt sem volt ilyen hiba.. max hőfök is 69˙ (8xMSAA, 1366x768)
-
gzbotii
nagyúr
Koszonom mindenkinek a valaszt
Egy GeForce 210 (584MHz, 1GB DDR3) mennyire lenne elorelepes egy 9600GT-hoz kepest?
Vagy ketszer annyiert (mint a 210) 630 jobban megerne az arat?
[ Szerkesztve ]
-
pcgamer01
senior tag
válasz
speedydb23 #41685 üzenetére
He?
Azért írtam a LoL-t mert 4-en is írtuk neki -
HollyBoni
veterán
válasz
hellboy0415 #41684 üzenetére
Igen NV-s lettem egy N210-el.
Csak ideiglenes amíg nem lesz pénz jobbra.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
speedydb23 #41678 üzenetére
GeForce 9600GT milyen slotal rendelkezik?
-
gzbotii
nagyúr
Kicsit lama kerdes, de meg eletmben nem foglalkoztam videokartyakkal, igy nem nagyon ertek hozzajuk:
Mitol fugg, hogy milyen VGA-t lehet rakni egy gepbe? Alaplap?[ Szerkesztve ]
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok
Utóbbi napokban ezt csinálja a videókártyám, ami egy VTX HD7750 1Gb [link] Játék közben nem, csak és kizárólag ha a TV kártyán meccset nézek jön elő. A videó felső részén van a problémás rész, maga a TV adás az most csíkos, valamelyik kábel szétcsúszott nem tétel.
3D Mark Vantage röhögve végigfut pl.
[ Szerkesztve ]
-
steewcv65
őstag
válasz
Becks1987011 #41674 üzenetére
Az szar ügy
-
Becks1987011
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy 2 játéknál is elkezdett vibrálni a kép a menüben is, de volt hogy játék közben is vibrált a kép, de viszont van olyan játék ahol nem csinálja ezt a jelenséget, meghalt volna a videókártyám?(Gigabyte R9 270X OC)
válaszokat előre is köszönöm!
Üdv -
törölt tag
Sziasztok! Furcsa esetről kérném a véleményeteket korábban már volt róla szó.Szerintetek mi okozza azt,hogy a nemrég megjelent Enemy Front játék esetén már a játék menüjében újraindul a gépem mintha egy pillanatra áramszünet lenne,a pár napja megjelent Sniper Elite 3 játéknál pedig hol 20 perc hol pedig 5 perc játék után ugyan így újraindul a gép (2 hete még gép bekapcsoláskor is eljátszotta ezt).A BF4,Wolfenstein,Call of Duty Ghost,Sniper Elite V2 hiba nélkül fut.Na ez mitől lehet.Amúgy GTX770 VGA-ról van szó,CTG550-es Tápegység,i5 3470 Proci és 8gb-ram,Asus p8 Z77M alaplap.Múlt héten bevittem a szervízbe a gépet azt mondta a csávó,hogy kifújatta az egész cuccot és BIOST frissített.Haza is hoztam erre az említett két játéknál ugyan úgy csinálja.Tegnap beszéltem a szervízessel,azt mondta többször is lefuttatta a 3d mark-ot és nem indult újra a gép.Amikor meghoztam a gépet én is lefuttattam az Aida 64 stabilitástesztjét 3,5 órán keresztül és semmi hibát nem dobott a gép.Most mi a francot csináljak.A szervizes srác azt mondta ő nem ér rá órákat játszani,hogy előjöjjön a hiba.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
hellboy0415 #41670 üzenetére
"MSI AB-vel előtte szépen ment minden"
mármint mi? az előző vga-d?"akkor csak 63%-ig engedi azt csak nagyon nehezen."
mármint mit? a ventifordulatot?és ha igen.
ab indítása nélkül rendben van?[ Szerkesztve ]
-
hellboy0415
aktív tag
Hali. Lenne egy olyan kérdésem, hogy ugye én a napokban vettem egy SHAPPIRE R9 280X TOXIC kártyát és gondoltam egyet nosza újra pakoltam az op rendszert és utána jött a meglepetés. MSI AB-vel előtte szépen ment minden de utána ha fel rakom az Ab-t akkor csak 63%-ig engedi azt csak nagyon nehezen. Mit csinálhatnék, hogy jó legyen?
-
szab.tam
nagyúr
válasz
csigiricse #41668 üzenetére
-
csigiricse
csendes tag
Probléma megoldva. Az volt a baj, amit mint laikus nem értek, hogy kisebb Mhz volt a BIOS-ban állítva a memóriának. 1600Mhz volt beállítva és amikor észrevettem, hogy ez nem jó és beállítottam a 2133Mhz-et, akkor jó lett...
-
csigiricse
csendes tag
válasz
speedydb23 #41665 üzenetére
Gigabyte GA-F2A88X-D3H
Catalyst a legújabb. 14.20.1004-140620a1-173243E
-
szab.tam
nagyúr
válasz
csigiricse #41664 üzenetére
lehet, de ő is tévedhet.
itt is lehet, hogy választ adsz, de elég logikus, hogy ez azoknak a napi problémája, akiknek ugyanolyan integrált grafilás procijuk van, mint a tiéd. így a választ is jobban tudhatják. -
speedydb23
senior tag
válasz
csigiricse #41663 üzenetére
Milyen alaplapod van, melyik Catalyst van fent?
-
csigiricse
csendes tag
válasz
speedydb23 #41661 üzenetére
A BIOS-ban engedélyeztem, különben nem is látná a másik kártyát.
Mondjuk az alaplap leírásában az van, hogy támogatja, de kimondottan ilyen opció nincs a BIOS-ban, hogy DUAL. Csakhogy két kártya menjen együtt..
-
szab.tam
nagyúr
válasz
csigiricse #41660 üzenetére
a kérdésedet a procid topikjában tedd fel.
ott sokkal előbb fogsz választ kapni.
de oda érdemes lenne kapásból megadnod az alaplapod adatait, és a catalyst verziószámát is.
(lehet, hogy az alaplapi biosban is állítani kell hozzá valamit...)***
(#41661) speedydb23
[ Szerkesztve ]
-
speedydb23
senior tag
válasz
csigiricse #41660 üzenetére
Szia!
Alaplapi BIOS-ban kell engedélyezni a Dual Graphics opciót.
-
csigiricse
csendes tag
Sziasztok!
Van egy AMD A10-5800K procis gépem amiben ugye egy Radeon 7660D van.
Plusz van egy Sapphire Radeon HD6670-em.Ezeket szeretném duálba használni, de az istenért nem ajánlja fel a Catalyst,
hogy együtt használjam. Már egy napot gugliztam rá. Látja mind a két kártyát
a gép, de nem jelenik meg a menü a Catalystban, hogy engedélyezzem.Esetleg valakinek van ötlete, hogy mit kellene még csinálnom?
Valami ilyesminek kellene lennie:
http://www.nodefloating.com/wp-content/uploads/2012/07/ScreenHunter_03-Jul.-31-10.16.jpgKöszi
-
knbs
senior tag
Szervusztok!
Olyan problemam van, hogy ha elinditom a gepet, nem kap a monitor jelet. Teljes feketeseg. Egy reset utan helyreall, de elofordul, hogy neha tobbszor is ujra kell inditani. Eelg random-ra jon elo a hiba es foggalmam sincs hol keressem a hibat...
A rendszer nem olyan regi es szinte csak autos szimulatort jatszom rajta szoval nem netezek semmi masra nincs hasznalva a gep.
Videokartya driver teljesen friss.kartya: Nvidia GTX570
oprendszer: win 7 64 bit
core I7@920 alapon nincs huzva semmi a gepen.Ha van valakinek otlete merre keresgeljek annak nagyon orulnek.
-
MrCsiT
addikt
Sziasztok!
Az a jelenség, hogy Diablo 3 alatt a kép megáll 2-3 mp-re, és azután/vagy a megállás nélkül, a kép kimerevedésével csontra fagy a win 8.1-em, az vajon VGA hiba?
A konfig évek óta ugyanaz, húzva nem igazán van, a vga meg egyáltalán nincs.
A VGA kb. fél éve van meg. A hibát 1-2 hete tapasztalom. Szerintem, driver frissítés előtt is már volt ez a hiba. A driver most a legújabb whql, a kártya egy Asus 660Ti dc2..
Mit tegyek? Megnyúzzam kicsit a kártyát, hátha hibázik? Mivel érdemes tesztelni?[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Nem tudom teljesen ide tartozik e, de hátha tud valaki megoldást.
AMD VGA-ról váltottam egy nV N210-re. Valamiért a fekete szín inkább szürke. Próbáltam gammát, kontrasztot állítani nV control panel-ben, de nem tudom normálisan belőni. Monitoron semmit nem állítottam, monitor egy BenQ V2220H. Mi lehet a gond, hol és mit kéne állítanom?
-
szab.tam
nagyúr
(#41651) vilmaboy
(#41653) dfg54itt jobban fognak tudni segíteni.
-
dfg54
tag
Üdv Mindenkinek!
Ti melyik kártyát ajánlanátok ehhez a konfighoz?
Mezei 400 W- os táp, E 2180 2Ghz proci. Tehát egy olyan kártyát keresek amit elbír egy ilyen táp, nem eszik túl sokat (nem baj ha nem kell külön tápcsati), de a konfighoz mérten az elérhető legjobb.
Köszi a válaszokat!
-
vilmaboy
őstag
Sziasztok!
tudnatok javasolni egy vga karit 10-12e ft nettó körül? Pcie cstalakozas és nvidia chippes kellene. Eddig 9600gt volt 512 rammal, de sajna elfáradt. Ennél ha lehet erősebb kellene. Ha javasoltok akkor írjátok meg légyszi, hogy kb hány %al erősebb a javasolt a gt nél.
kommentek előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz
vadkörte #41647 üzenetére
feltéve, hogy jól értem:
kártyán dvi-i és dvi-d kimenetek.
mindkét kijelzőn van dvi-d bemenet.
ez esetben bármelyiket dughatod bárhová.ha az egyik monitorodon csak vga bemenet van, (15 tűs d-sub), akkor azt nem köthetnéd a vga dvi-d kimenetére, mert ugye azon nincs analóg rész. csak a dvi-i-re.
(#41645) ALONSO11
azért mondtam, hogy acpu túlhúzástól is könnyen lehet, mert csak.
tapasztaltam ilyet.
szerintem le is írtam.de ha hosszú után jön rá a dili, (tehát nem 1-2 perc), akkor könnyen lehet egy túlmelegedési instabilitás is.
(chipset, fet.)
ha ideiglenesre, próbatesztre be tudsz valahová állítani egy ventit, ami erősen megfújja az alaplapi chipset-et, esetleg még a feteket is, akkor ezt ki tudnád zárni.[ Szerkesztve ]
-
Gyuláé
tag
Szevasztok
Van értelme a 2 kártyás rendszernek?
SAPPHIRE HD 7950 3GB GDDR5 boost lenne szó.
Érdemes mellé vennem egy másikat,vagy inkább EGY legyen,de erősebb.?
Milyen kártyát ajánlotok mellé?
A válaszokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
vadkörte
addikt
Hello srácok!
VGA vásárlás előtt állok és olyan problémám van, hogy a kártyán 2 db DVI csatlakozó van. Az egyik a 24+1 tűs DVI-D, a másik a 24+5 tűs DVI-I.
A DVI-D csatlakozót elhasználom az elsődleges TFT-vel, a másodlagos monitorom viszont szintén DVI-D és VGA csatlakozós.
A kérdésem a következő:
A kártya DVI-I csatlakozójában büntetlenül használhatom a másodlagos monitort DVI-D kábellel, úgy, hogy működni is fog? -
Taifa Díaz
őstag
válasz
ALONSO11 #41645 üzenetére
Azt azért vedd hozzá, hogy az új Wolfenstein OpenGL felületen fut, míg a Grid egy ízig-vérig Codemasters cím. Tudniillik ezek a Codemasters fiúk a játékélmény mellett arra is hajtanak, hogy teljes értékű benchmark is legyen minden programjuk - a DiRT2-től kezdve nálam eddig minden alkotásuk kidobott, ha bármi apró probléma is volt akár a processzor, akár a VGA tuningjával.
-
speedydb23
senior tag
válasz
ALONSO11 #41641 üzenetére
Esetleg én még gyanakodnék a tápra is.
2 db 17A ága van, ami nem túl combos.
Maga a proci 125W és ehhez jön a 150W-os vga, persze ezek csak maximális terhelésen érhetőek el, de ha esetleg 1 ágra kerültek akkor simán lehet az, hogy elfogy a szufla a tápból.
Szerk.:
Bár hülye vagyok, mert ez a jelenség újraindulással együtt lenne csak tápgyanús, szóval visszavonom a gyanakvásomat.[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz
ALONSO11 #41641 üzenetére
"CPU túlhúzás okozhat ilyet???"
teljesen egyértelműen:
igen, okozhat.
(nálam sokszor volt ilyen.)nem biztos, hogy az volt, de ezt csak úgy tudod kizárni, ha a cpu-t alapba teszed, és úgy is próbálkozol.
de a csalafintaság ott lehet, ha a cpu-t lejjebb viszed, még "limitesebb" állapotba kerül, így még jobban terhelődik...picit vegyél vissza csak az fsb-ből.
(vagy egy teljes *-ót próbaképpen.)(ja bocs, azért írok fsb-t, mert én egy öreg, 775-nél leragadt nyugger vagyok...)
de amikor beragadt játék közben, és berregett, majd pár mp múlva restarolt, (jó esetben), az mindig pár mhz + fsb miatt volt...
AthlonXP
a win újrahúzás az utolsó, ami segíthet.
azaz majdnem soha.
zsigerből üldözöm is a ph-n azokat, akik ezt a tanácsot adják.[ Szerkesztve ]
-
speedydb23
senior tag
-
AthlonXP
őstag
válasz
speedydb23 #41637 üzenetére
Na most visszavettem alapra a VGA órajeleit és egyelőre megszűnt a hiba.
Próbálgatom még. -
pifu76
tag
sziasztok! szeretnék bios-t frissíteni a vid-kártyámon:MSI NX9600GT-E 512MB van is hozzá új BIOs egy ROM- fájl. egyedül az NvFlash nevű progit találtam de fogalmam sincs hogyan bírjam rá hogy frissítse nekem a Biost.
szeretnék valakitől olyan segítséget kérni hogy lépésről-lépésre mit tegyek hogy sikerüljön, nem akarom elrontani. Nagyon szépen köszönöm előre is annak aki segít
illetve még annyi hogy pendrive-ról szeretném az egészet megoldani, tehát arra is kérnék segítséget, mit hogyan csináljak
[ Szerkesztve ]
-
AthlonXP
őstag
válasz
speedydb23 #41635 üzenetére
Meglesem, bár eleve OC-s a kártya és biztonsági tartalékon belül van húzva, de hátha..
Amúgy most az integrált HD4600 megy a gépben és ezzel tökéletes a cucc egyelőre. Legalábbis az új Grid szépen ment vele, hiba nélkül. -
AthlonXP
őstag
válasz
adamkaa777 #41631 üzenetére
Legyen már elég 8Gb ram FHD játékhoz!
Akarok még ennyit venni bele, de előbb be kéne szerezni egy SSD-t. Utána meg VGA csere kéne. -
törölt tag
Sziasztok!
Különös problémával kapcsolatban kérnék segítséget.
A jelenség teljesen véletlenszerű (én nem tudom semmilyen tevékenységhez kötni).
Egyik pillanatról a másikra a monitor készenléti állapotba helyezi magát, majd a gép kettő másodpercen belül lekapcsolja magát. Rögtön bekapcsolva bekapcsol, de nem indul el, egy perc múlva történő bekapcsolás után betölt normálisan, hibát nem ír sehol sem, az operációs rendszer sem panaszkodik, hogy gondja lett volna a leállással.
Gondoltam, hogy az operációs rendszerben lehet a gond, ezért újrahúztam a rendszert, de a hiba néhány napon belül jelentkezett, sőt arra is volt példa, hogy a BIOS-ban történő járkálás alatt is ezt tette, ebből gondolom, hogy nem operációs rendszer függő.
Minden segítséget előre is köszönök!
-
Richvargas
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, ha tudtok segíteni, hogy ha a videokártyán miniHDMI kimenet van, akkor hogy érdemes használni:
- kártya (miniHDMI) -> átalakító (miniHDMI - HDMI) -> kábel (HDMI - HDMI) -> monitor (HDMI)
- kártya (miniHDMI) -> kábel (miniHDMI - HDMI) -> monitor (HDMI)
A másik, hogy kábelből milyet érdemes venni pl (márkára gondolok)?
És az, hogy HDMI-nél számít, hogy miylen hoisszú (régen a VGA jele romlott a kábel hosszával arányosan).
Köszi a segítséget! -
AthlonXP
őstag
válasz
adamkaa777 #41628 üzenetére
Melyik ramra gondolsz, a VGA vagy a gép ramjaira?
Most, kipróbáltam az új Grid-et és elkezdtem a karriert. Rögtön az első 2 körös pálya végén, a célegyenes előtt kifagyott a játék, de csak a kép, a hang ment tovább...
Egyébként gyönyörűen megy a játék, fent van a high res texture pack is hozzá, szép is jó is, de így felejtős.Arra gondoltam, hogy megnézem újratelepítés előtt, mit csinál, ha kiveszem a videokarit a gépből és csak a CPU sajátja megy majd. Ha azzal is előjön a hiba, akkor nem tudom. Nem kéne neki, hisz teljesen más hardver és driver szinten is, szerintem. Majd kiderül.
(#41629) HollyBoni: Megkeresem és írok oda is, hátha...
[ Szerkesztve ]
-
AthlonXP
őstag
Hát, akkor lehet, hogy holnap újra telepítem a rendszert.
Baromi idegesítő ám, hogy semmi konkrét infó nincs a hiba okáról. Oké, hogy leállt az a @ar, de miért?!
Ráadásul teljesen független a hiba mindentől és az előfordulása is teljesen véletlen szerű. Mindegy, hogy a Windows eredeti példány, az adott játék az-e vagy épp nem, régebbi driver van fent vagy a legfrissebb, húzva sincs a gép. A VGA igen, de ez alapból OC verzió és ki van kísérletezve a biztonságos órajel, szóval nincs túl húzva az sem, hogy az okozza a hibát. A gép fő alkatrészei ( CPU, VGA, HDD, RAM.. ) nem főnek a melegtől. Gyári, eredeti vírusirtó van a gépen, folyamatosan frissítve, ezt lefuttattam már többször és nem talált hibát, szóval fogalmam sincs mi lehet a baj.Mindjárt kipróbálom az új Grid autósport-tal, hátha azzal is lesz baja..
-
AthlonXP
őstag
válasz
senzaj #41620 üzenetére
Más játékokban is előfordul ( pl. Watch Dogs, Grid 2, Dirt 2, stb ), de teljesen véletlen szerűen.
(#41622) Vakegérke: Felraktam, tiszta telepítéssel a drivert, amit linkeltél, de sajnos ezzel is előjött a hiba ( S.E. 3, W.D. )..
Az eseménynaplóban csak ennyi szerepel:
"A(z) nvlddmkm képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt."
[ Szerkesztve ]
-
Ips
újonc
Sziasztok!
Alaplap es processzor cseren vagyok tul.
Alaplap: Asus Ipibl s775
Cpu: Intel Core 2 Quad Q8300
Memoria: 4*1 Gb (800Mhz)
Vga: Ati Hd 4850 512mbKerdesem az lenne hogy, videokartyat erdemes e cserelnem Ati 5850 re
A proci ki tudja hajtani? -
AthlonXP
őstag
válasz
Vakegérke #41618 üzenetére
Áthelyeztem őket másik foglalatba. Lefuttattam a Win 8.1 memória diagnosztikát, ami nem talált hibát.
Ezután leszedtem a legfrissebb Memtestet és 2 órán át futtattam, az sem talált hibát.
De a hiba előjött ez után is a játékban ( Sniper Elite 3 ).
A VGA illesztőre panaszkodik: az nvidia 340.43 eszközillesztő nem válaszolt/leállt majd újraindult. -
AthlonXP
őstag
válasz
pcgamer01 #41616 üzenetére
Köszi a tippet!
Egyébként erre gondoltam volna legutoljára, mert ugye képernyő illesztőt ír, azt hittem, itt a VGA driverre utal...
Mivel másik ramom nincs, amivel kipróbáljam, így marad a slot csere. Áthelyezem őket a másik két foglalatba, bár ez nem lesz egyszerű, mert eléggé szűkös a hely a sok cucc miatt...
Ha mégsem oldódna meg a probléma, hol kutassak még hiba után? -
AthlonXP
őstag
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség...
Játék közben gyakran előjön az a hiba jelenség, hogy megszakad a progi, majd kilép az asztalra és azt írja, hogy a képernyő illesztő nem válaszolt és újraindult..
Ilyenkor ha újraindítom a játékot, akkor egy darabig jó, de aztán újra előjön a hiba. Ez után már sokszor előfordul, hogy el sem tudom indítani, mert betöltéskor, egyből kilép az asztalra. Csak a gép újraindítása segít.Ez mitől lehet? Több driverrel is próbáltam a dolgot, de nincs változás, ráadásul nem is mindig jön elő a probléma. Van, hogy napokig nincs gond, aztán meg többször ie eljátssza ezt egymás után.
-
HollyBoni
veterán
válasz
adamkaa777 #41612 üzenetére
Ezen állítottál? HDMI-vel nálam mindig kellett ATI kártyánál.
[ Szerkesztve ]
-
adamkaa777
senior tag
Sziasztok ma vettem egy új monitort illetve egy R9 270X-et elsőnek a régi videokártyával semmi gond nemvolt . Viszont amikor kipróbáltam a 270x-el full Hd ban csíkok vannak a monitor szélén illetve kicsit sötétebb (hdmi kábel ) tudtok erre valami megoldást ? Amíg nem volt vga driver minden oké volt tehát driver lehet a gond
-
-
CJ4567
nagyúr
válasz
LyonnaisFan1 #41608 üzenetére
72-76 fok nem káros, az én kártyám 70 fokon megy terhelés alatt régóta.
-
-
LyonnaisFan1
őstag
Hosszú távon nem tesz jót a videókártyának az, ha maximális terhelés esetén a hőmérséklet 72-76 fok között ingázik?
Amióta frissítettem a biost az alap ventillátor sebesség 40%, ami nekem már zavaró kategória. A ház miatt a morgása hallható.
Vissza tudom venni manual minimal 20%-ra, de akkor ugye nem megfelelően kapja a hűtést és jobban melegszik.Ilyenkor lép fel a fentebb említett 72-76 fok tartományba.
Lefutattam egy Heaven Benchmarkot a lehető legextrémebb beállítássokkal, hogy a kari a lehető legmagasabb terhelést kapja.
1366*768 felbontás, ultra minőség, extrém tessalláció, x8 anti allaising, full screenA log fileban található adatok alapján a kari kapta rendesen a terhelést:
Kicsit formázatlan lett a bemásolt dolog.752.1 100.0
13:53:02 69.0 98.0 20.0 1050.0 4600.0 752.1 100.0
13:53:03 70.0 98.0 20.0 1050.0 4600.0 806.6 100.0
13:53:05 70.0 91.0 20.0 1050.0 4600.0 806.6 100.0
13:53:06 70.0 92.0 20.0 1050.0 4600.0 806.6 100.0
13:53:08 70.0 92.0 20.0 1050.0 4600.0 806.6 100.0
13:53:10 70.0 99.0 20.0 1050.0 4600.0 806.6 100.0
13:53:11 70.0 99.0 20.0 1050.0 4600.0 806.6 100.0
13:53:13 70.0 99.0 20.0 1050.0 4600.0 806.6 100.0
13:53:15 66.0 97.0 20.0 1050.0 4600.0 808.1 100.0
13:53:17 70.0 87.0 20.0 1050.0 4600.0 808.1 100.0
13:53:18 70.0 87.0 20.0 1050.0 4600.0 808.1 100.0
13:53:20 71.0 87.0 20.0 1050.0 4600.0 808.1 100.0
13:53:21 69.0 97.0 20.0 1050.0 4600.0 818.6 100.0
13:53:23 70.0 89.0 20.0 1050.0 4600.0 732.7 100.0
13:53:25 70.0 85.0 20.0 1050.0 4600.0 732.7 100.0
13:53:26 71.0 76.0 20.0 1050.0 4600.0 739.4 100.0
13:53:28 72.0 80.0 20.0 1050.0 4600.0 740.5 100.0
13:53:30 72.0 85.0 20.0 1050.0 4600.0 729.4 100.0
13:53:31 71.0 91.0 20.0 1050.0 4600.0 810.6 100.0
13:53:33 71.0 97.0 20.0 1050.0 4600.0 803.0 100.0
13:53:35 71.0 97.0 20.0 1050.0 4600.0 797.5 100.0
13:53:36 72.0 98.0 20.0 1050.0 4600.0 797.5 100.0
13:53:38 72.0 98.0 20.0 1050.0 4600.0 797.5 100.0
13:53:40 72.0 98.0 20.0 1050.0 4600.0 800.5 100.0
13:53:41 72.0 97.0 20.0 1050.0 4600.0 763.3 100.0
13:53:43 71.0 94.0 20.0 1050.0 4600.0 772.3 100.0
13:53:45 72.0 92.0 20.0 1050.0 4600.0 809.4 100.0
13:53:46 72.0 93.0 20.0 1050.0 4600.0 809.4 100.0
13:53:48 72.0 93.0 20.0 1050.0 4600.0 812.3 100.0
13:53:49 73.0 98.0 20.0 1050.0 4600.0 812.3 100.0
13:53:51 73.0 97.0 20.0 1050.0 4600.0 812.3 100.0
13:53:53 73.0 97.0 20.0 1050.0 4600.0 812.3 100.0
13:53:54 73.0 98.0 20.0 1050.0 4600.0 813.4 100.0
13:53:56 73.0 98.0 20.0 1050.0 4600.0 813.4 100.0
13:53:58 73.0 98.0 20.0 1050.0 4600.0 802.1 100.0
13:53:59 73.0 98.0 20.0 1050.0 4600.0 800.1 100.0
13:54:01 74.0 98.0 20.0 1050.0 4600.0 804.2 100.0
13:54:03 73.0 98.0 20.0 1050.0 4600.0 800.1 100.0
13:54:04 74.0 98.0 20.0 1050.0 4600.0 800.1 100.0
13:54:06 69.0 95.0 20.0 1050.0 4600.0 811.5 100.0
13:54:08 73.0 93.0 20.0 1050.0 4600.0 811.3 100.0
13:54:09 73.0 93.0 20.0 1050.0 4600.0 804.9 100.0
13:54:11 74.0 93.0 20.0 1050.0 4600.0 805.7 100.0
13:54:12 73.0 98.0 20.0 1050.0 4600.0 805.7 100.0
13:54:14 74.0 98.0 20.0 1050.0 4600.0 799.5 100.0
13:54:16 74.0 98.0 20.0 1050.0 4600.0 799.2 100.0
13:54:17 74.0 97.0 20.0 1050.0 4600.0 800.8 100.0
13:54:19 74.0 97.0 20.0 1050.0 4600.0 774.0 100.0
13:54:21 74.0 96.0 20.0 1050.0 4600.0 769.9 100.0
13:54:22 71.0 95.0 20.0 1050.0 4600.0 773.1 100.0
13:54:24 75.0 93.0 20.0 1050.0 4600.0 773.1 100.0
13:54:26 75.0 93.0 20.0 1050.0 4600.0 773.1 100.0
13:54:27 75.0 94.0 20.0 1050.0 4600.0 773.1 100.0
13:54:29 75.0 98.0 20.0 1050.0 4600.0 773.1 100.0
13:54:31 75.0 98.0 20.0 1050.0 4600.0 773.1 100.0
13:54:32 75.0 98.0 20.0 1050.0 4600.0 773.1 100.0
13:54:34 73.0 98.0 20.0 1050.0 4600.0 814.6 100.0
13:54:35 75.0 97.0 20.0 1050.0 4600.0 815.1 100.0
13:54:37 75.0 97.0 20.0 1050.0 4600.0 811.9 100.0
13:54:39 75.0 97.0 20.0 1050.0 4600.0 812.0 100.0
13:54:40 75.0 99.0 20.0 1050.0 4600.0 812.0 100.0
13:54:42 75.0 99.0 20.0 1050.0 4600.0 810.1 100.0
13:54:44 76.0 99.0 20.0 1050.0 4600.0 810.1 100.0
13:54:45 75.0 99.0 20.0 1050.0 4600.0 810.1 100.0
13:54:47 76.0 99.0 20.0 1050.0 4600.0 810.3 100.0
13:54:49 76.0 99.0 20.0 1050.0 4600.0 807.2 100.0
13:54:50 76.0 99.0 20.0 1050.0 4600.0 807.2 100.0
13:54:52 76.0 99.0 20.0 1050.0 4600.0 486.7 100.0
13:54:54 69.0 77.0 20.0 1050.0 4600.0 486.7 100.0
13:54:55 69.0 52.0 20.0 1050.0 4600.0A Log File alapján a legmagasabb hőfok a 76 fok volt, a kihasználtság pedig majdnem maximális, és szinte mindig a maximális értéken volt.
A GPU Clock a maximális alapérték 1050 Mhz, a Memory Clock is maximális alapérték 4600 Mhz-
Mekkora az a hőmérséklet amit egy videókártya még képes elbírni?
Ugye a VGA-k jóval ellenállóbbak egy processzorhoz képest. Egy CPU 76 fokon már sülne, és jó eséllyel károsítaná az alaplapot is.[ Szerkesztve ]
-
speedydb23
senior tag
válasz
looser #41602 üzenetére
Nehéz kérdés, de én ebben az esetben nem szívesen venném vissza a kártyát.
Ilyen hibát amúgy sem vét egy hozzáértő ember, hogy Furmark-al megfőzi ventillátor nélkül... Ez nem HTPC-be szánt 60W-os kártya amit lehet használni passzívan.
Szóval én elmagyaráznám neki, hogy az a ventillátor nem dísznek lett rárakva...
[ Szerkesztve ]
-
Üdv!
Erre valaki?
Annyit még, hogy megmértem a tápegységen a feszt, gondoltam hátha vészesen leesik, de 12,4V - 12,45V terheléstől függően. Tanácstalan vagyok továbbra is.
-
looser
addikt
válasz
speedydb23 #41575 üzenetére
Ugyanígy gondolom, ráadásul ez egy gyárilag túlhajtott kártya. Eszembe nem jutott volna venti nélkül hajtani. Ha ezek után nem veszem vissza, én leszek a feketeseggű, de ha visszaveszem, akkor meg balek?
Több, mint tíz éve itt vagyok, üzleteltem már párat és nyilván ő is. Soha nem vertem át senkit és felteszem ő sem senkit, csal így alakult, de ez most itt elég homályos. Ő ezt írja:"Arra gyanakszom még, hogy mivel ez egy viszonylag "öreg" kártya, megélt több ki-beépítést, ami szükségképpen a panel kismértékű hajlítgatásával is jár, most jött el az ideje annak, hogy "elfáradt" az anyag és valahol megszakadt egy fólia."
Elég zavarbaejtő helyzet. Tudom, hogy ez már off, csak gondoltam, még leírom. 20e Ft az 20e Ft és nálam az utolsó pillanatig hibátlanul működött, egy hét garit is vállaltam rá.
-
HollyBoni
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Windows 10
- PlayStation 5
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Autós topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...