- ASUS ROG Ally
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Projektor topic
- Milyen asztali médialejátszót?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Tényleg nekimegy a kínai félvezetőiparnak az USA
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PlayStation 5 Custom DualSense kontrollerek (Videó)
- 💣 BLACK FRIDAY a lapcsaládon: ma akár 20%-ot is jóváírunk a vásárlásaidból! 💰
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyimsolt
tag
válasz szab.tam #9003 üzenetére
Ezen már túl vagyok. Ez volt az első teendőm anno, amikor az IGP-ről átálltam 5670-re. A Windows betöltő képernyője is látszik még a TV-n HDMI-vel. A gond akkor kezdődik, amikor az üdvözlő képernyőnek kellene megjelenni. A TV ekkor No Signal-ra vált...
Asus RT-AX58U, RT-AX55 & RT-AC57U V3
-
proci985
MODERÁTOR
válasz szab.tam #8995 üzenetére
naakkor, a dp azért kell, mert a dvinek kell órajelgenerátor, ami a dpnél kihagyható. hdmi ==single link dvi+hang. két darab DVI/HDMI kártyánként biztosan megy, ezt már egy x800gto is tudta. meg egy hd3870 és egy hd6950 is. jelenleg épp utóbbiról írok, szóval biztosan megy. hdmi+dvi (hdmi átalakítón át) szintén megy, ezt anno a 3870el és mind a hozzá kapott átalakítóval, mind egy dvi->hdmi kábellel teszteltem.
innentől hacsak nincs valami haXX a kártyán, két DVI/HDMInél többet natívan nem fog meghajtani. másik limitáció, hogy az újabb kártyáknál csak egyik DVI szokott tudni átküldeni analóg jelet.
viszont az összes leírásban, bemutatóban azt látom, hogy a 2 db. dvi-t és a dp-t kell bekötni, hdmi-t ki kell hagyni.
most akkor ez hogy van?
elvileg az egyik dvi helyett a hdminek is kéne mennie. ha nem megy, van occsó dvi/hdmi kábel.egy dvinél kell menni az eyefinitynek, mert két kijlezőt rá tudsz dugni dpre. caymannál már elvileg lehet dp daisy chaint is építeni az újfajta DP porton át, de az budget nem lenne.
hdmi -> dp átalakító van, de éppen a hdmit kiadó cég be akarja az összest vonatni a piacról. de szerintem inkább kösd az egyik monitort DPn, másikat DVIt, a tvnek meg mennie kéne a hdmiről. ha nem, akkor átalakító közéjük, dvi to hdmit szoktak adni kártyák mellé.
dps monitorom nincs, azokat értelemszerűleg nem próbáltam. aktív/passzív átalakító témába még nem ástam bele magam. 5770em nem volt, de másik három kártyával próbáltam a dvis dolgokat.
ja, ami nem kérdésre: 1440x900 három kijelzőn 4 megapixel, ez kb 2560x1600nak felel meg egy kijelzőn. ultrán nem fog menni, highon se mindennel, de szerintem medium ok lesz. AA/AF zabálhatja a memóriát, az nem fog kelleni, több kijelzőn az ember nem áll neki recéket számolni.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz szab.tam #9012 üzenetére
ja, nem egyszerű
dp-t nem tudok 2 felé osztani. (nincs ilyen átlakítóm, és ha lehet is kapni, tuti aranyárban van..)
erre nem lesz szükséged (meg lehetőséged sincs).a 4 kimenetesnél muszáj a 2xdvi + dp->hdmit használnom. nem lehet a 2xdvi + sima hdmi-hdmi-t. jól értem?
jól.
egyszerre max két (dvi OR hdmi) csatit használhatsz. tehát a 2xdvi+hdmi egyidejűleg az már három, az pedig több, mint kettő. ezért nem fog menni.és a 3 kimenetes kártyánál, (ha azt venném), a
monitor 1: dvi-dvdi
monitor 2: dp->dvi
tv hdmi-hdmi
így lenne amit írtál, hogy az egyik dvi helyett hdmi kimenetést használom a kártyának.
pontosan, ennek mennie kell.hdmi - hdmin a hangnak biztos ki kell mennie, meg dvi->dp átalakítót egyszerűbb szerezni.
[ Szerkesztve ]
-
nyimsolt
tag
válasz szab.tam #9012 üzenetére
Szia,
Az alaplapon van integrált VGA, ez az Ati HD 4200. Ezt azóta nem használom, amióta ATI 5670 van a gépben. Ezért is írtam, hogy kíváncsi leszek az IGP-s trükkre, mert az ATI 4200-es VGA-t a gép nem látja, csak az ATI 5670-et. Az alaplapi VGA kimeneteken nincs jel, a monitor nem jelenít meg semmi (a BIOSban is az elsődleges VGA a PCI-E). A HDMI az 5670-ről menne a TV-re, de amint a WIndows betöltődik, már nincs kép (az még a TV-is megvan, hogy elkezd töltődni a Win).
-
proci985
MODERÁTOR
válasz szab.tam #9015 üzenetére
ja, azt sajnos semmiképp nem tudod megúszni.
egyébként az amd oldalán van faq, egyszerű, de picit segít. az is azt mondja, hogy kell neked két dvi (vagy hdmi vagy analóg), meg egy dp port. van complete list of adapters/displays fül is.
kommentekben is van egyébként pár érdekes info. ok, kicsit fura a kiejtése, meg az armanija, ugyanakkor a Silverstone RavenX használata nálam jópont
az a baj, hogy ha az ember early adapter, akkor kb maradnak a külföldi fórumok. ph!n egy kötegnyi embernek van multimonitorja, eyefinity3 meg még kevesebb.
tetejében meg sajnos nyelvet kell tudni, küflöldi fórumokon is legalább akkora a kavar a fejekben nagyon spec kérdésekben, mint itt a ph!n. milyen gput vegyekbe megpróbáltak engem is lebeszélni a 6950ről, hogy nem elég a procim. ehhez képest vagy megvan a 60fps avgben, vagy gpulimites vagyok.
nyimsolt: próbáld meg mindkét kijelzőt a diszkrét kártyára dugni, úgy mennie kéne.
[ Szerkesztve ]
-
nyimsolt
tag
válasz szab.tam #9026 üzenetére
Ok sracok! Hogyan tovabb? Az 5670 ami most dolgozik, az igp (ati 4200) le van tiltva. Az 5670-es hdmije kellene a tvn. Koszi elore is! Olyan nekem mintha a tv olyan hz- en kapna jelet amit nem tud megjeleniteni. Az is fura hogy a Tv-t (marka es tipus) a windows nem ismeri fel.
-
nyimsolt
tag
válasz szab.tam #9035 üzenetére
a 2 monitoron megvan a kiterjesztés, ahogy írtad. "az fő asztalt onnan átlövöd a tv-re. restart" -> no ezt a TV-re való átlövést hogyan csináljam ha a TV-t nem látom a VGA-re(5670) kötve?
Amit lát a Win az a 4200-re HDMI.n és az 5670-re HDMI-n kötött monitorok....Asus RT-AX58U, RT-AX55 & RT-AC57U V3
-
nyimsolt
tag
válasz szab.tam #9045 üzenetére
Igen, megvan. Az IGP-s monitoron van a tálca, a saját gép ikon, a gadgetek stb. Az 5670-esen meg lényegében nincs semmi, csak a háttér és át tudok tenni ide ikont, Explorer-t stb. Az egérrel át tudok menni egyik monitorról a másikra ahogy azt kell.
Restart is volt ahogy írtad. A TV az 5670-re van kötve HDMI.vel, be is van kapcsolva. Azonban a Win még nem látja a TV-t.
[ Szerkesztve ]
-
nyimsolt
tag
válasz szab.tam #9051 üzenetére
A Windows és a Catalyst is csak azt a 2 Samsung monitort látja, mint kijelzőt, melyet az IGP-re (RGB) és az 5670-re (DVI) kötöttem. A TV, mely HDMI-n az 5670-en van azt a kijlezőknél nem találom. Hiába nyomkodom az észlelés gombot, a TV nem jelenik meg.
-
nyimsolt
tag
válasz szab.tam #9053 üzenetére
nem Te kérdezted, hogy van-e 2 monitorom (#9005) melyet a #9031-ben megkérdőjeleztél? Írtam hogy van 1 az IGP-n csücsül most, 1 az 5670-en. És van egy LG TV amire kellene a kép HDMI-n az 5670-ről.
A 2 darab Samsung monitoron van kép, a TV-n továbbra sincs.Asus RT-AX58U, RT-AX55 & RT-AC57U V3
-
nyimsolt
tag
válasz szab.tam #9056 üzenetére
Cseppet félreértettük egymást
Kérdeztem már, de lehet hülyeség: nem okozhatja az egész gondot az, hogy az 5670 órajele 400/1000 volt abban az esetben, amikor nem csinált semmit (a 3Ds full órajele 790/1000). Azoban ezt Lord Vader segítségével átírtam a Biosban 157/300-ra. A kártya szépen megy azóta is, az órajeleit állítja a terhelésnek megfelelően. De lehet a HDMI-vel csesztem ki?Asus RT-AX58U, RT-AX55 & RT-AC57U V3
-
szacsee
nagyúr
válasz szab.tam #8995 üzenetére
Látom sokan tolonganak válaszolni..
Nem vagyok szakértő, de a Sapphire Flex-re érdemes ránézni, ott azt hiszem több variáció megengedett.
Itt a kártya és itt leírják részletesen mit hogyan.
Sapphire manualjában ami letöltésnél van azt hiszem a hivatalos Eyefinity van leírva. -
proci985
MODERÁTOR
válasz szab.tam #9075 üzenetére
jóvanna, lehet doom3ra vagy HL2re elég is lenne. meg low is van ám a világon
csatikkal csinálsz egy tesztet, hogy szuperálnak?
táp egyébként megoldható összekötésben, bár nem szokták ajánlani.
egyébként 110Wot fogyaszt a kártya, mi lesz még nagyfogyasztó a rendszerben, hogy kevés legyen a zen?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz szab.tam #9077 üzenetére
szerintem egy 300W annak a konfignak bőven elég lesz. kb 200W lehet a fogyasztása prime+fur alatt.
tipp az elhelyezéssel működik, én ezt itthon csináltam a két monitorral.
3x1650 szerintem menni fog, max lejjebb kell vinni grafot. tipp: próbálj ki simbimeket, azok tényleg zseniálisak ultraszélesen.
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz szab.tam #9130 üzenetére
még kis kieg:
a dp->hdmi-re dugott tv-n megnéztem fullhd-ben is. simán ment azzal is. mert valahol olvastam, hogy a dp passzív átlalakításnál ez már gond lehet. de abbból a leírásból sem volt egyértelmű a számomra, hogy ez csak az eyefinity alatt, vagy szólóban is korlátos lehet...
a vga erősségének a firtaltása az eyefinity-hez továbbra se legyen most kérdés, pont a belépő szint tesztelése a cél...
(#9131) Lalikiraly
pedig ezt egyértelműen addig szokta csinálni, amíg nincs fent a driver...
leellenőrizted? eszköznél biztos ki van írva, hogy telepítve van?[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
válasz szab.tam #9132 üzenetére
Szia! Igen!
Minden ok a Windows és az Intel driver frissítője szerint is.
Minden ablak ahogy feljön úgy akadva. Igaz hogy csak 1 giga ram van a gépben de utolsó próbaként egy Win7 home premiumot felrakok hátha...
Nem találkoztam már évek óta ilyen problémával... Nem tom elképzelni miért csinálja...
De sima AVI videónál vagy egyszerű ablakmozgatásnál.a Youtube videókat ne is mondjam, bár a 720p seket simán viszi fel sem tűnik neki...Több tippem már nincs...
Egyébként kipróbáltam hogy leszedtem a drivert. Nyilván akkor sokkal jobban jelen van a dolog. De amikor felrakom utána is bőven érezhetően akadozik minden... Egyébként bazi gyors kis cucc....
[ Szerkesztve ]
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
szab.tam
nagyúr
válasz szab.tam #9130 üzenetére
egyszer az utolsó hsz-nál majdcsak kitolják a szerk időt......
találtam végre egy egyértelmű leírást:
"Szépen bekapcsoltam az elsőt, a másodikat, aztán a harmadikat akartam, mire a CCC azt mondta, hogy jóvan öcsém, bekapcsolom a harmadik moncsit, de mondjad meg előbb, hogy melyiket olcsam le az előzőekből... "
"Rövid böngészés után kiderült, hogy nem egy sima mini Display Port átalakító kell nekem, hanem egy aktív."tehát ott is volt kép, csak a 3 egyszerre nem....
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
válasz szab.tam #9136 üzenetére
60Hz nem lehet állítani.. De egyébként valami borzalom a képernyő gammája és fényereje. Driverben hozzá kellett nyúlnom mert a fehér betűk fekete alapnál sárgák voltak kb...
Azt mondod lehet nem is a gép maga hanem a kijelző tortyi? Az mondjuk lehet... Ez amúgy egy GABA All in One PC Tehát monitorba épített gép. Hallod és tényleg nem hülyeség.... Még van pár perced hogy megmond mielőtt nekiállok Home Premiumot telepíteni hülye kocka módjára[ Szerkesztve ]
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
-
BogyóBP
addikt
válasz szab.tam #12386 üzenetére
Így van!
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
Spet
addikt
válasz szab.tam #12403 üzenetére
Nem akarok kötözködni, ha már azt mondják, hogy nem ad képet, akkor már nagy valószínűséggel, már indításkor nem ad képet (bocs ha rosszul veszem le.)
De akkor nézzük szakmailag:
1. monitor halt meg
2. a monitor kábel halt meg.
3. a videókártya ki-be rakása közben (hisz ki tudja mit csinált a géppel nem írt róla semmit), a csatlakozójánál eltört valami forrasztás és ezért nem jut át a kép.
4. megdöglött a GPU
5. megdöglött az alaplap.Nos hogyan lehetne mindezt kideríteni? Úgy hogy szerzünk egy másik monitort, lapot (ha van alaplapi kimenete akkor arra rákötve a monitort), kártyát, kábelt és leteszteljük őket hogy úgy megy-e minden tökéletesen.
Jah, elfelejtettem, nem mondott semmit a felhasználó, hogy adott-e a gépet valami csippanó hangot (hisz lehet hogy nincs bekötve alaplapra hangszóró(, így akár a CPU is meghalhatott.
Itt hozzátenném, hogy ez már igencsak nem indulo gép probléma nem VGA probléma
Nem volt írva, hogy terhelés alatt omlik össze a gép vagy netezés alatt, eseteleg voltak-e már előjelek pl. csikozott a kép.
+1: Volt nekem egy 5200-es geforce-m ami egyik nap működött másik nap már nem adott képet sehogy, előjele nem volt, egyszerűen megfőtt a kártya mivel az passzív hűtésű volt.
Lehet, hogy szegény monsterbeats-nél is megfőtt a kártya mert nem mozgott eleget a levegő a házba.
Remélem ez már eléggé szakmai hozzászólás volt (eddigi leghosszabb hozzászólásom a fórumon), ha esetleg sértette volna személyed bármi nevű megnyílvánulását akkor bocsánat.
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
BogyóBP
addikt
válasz szab.tam #12473 üzenetére
De minek kéne kettőnél több?
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
BogyóBP
addikt
válasz szab.tam #12475 üzenetére
4670 ben nincs eyefinity és ennyi,,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest