- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen processzort vegyek?
- Notebook hibák
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kasa85
őstag
válasz
szab.tam #41559 üzenetére
Elnézést kértem tőlük szent a béke remélem.Érdwkes csak ott a aluljáróban találkoztam vele semmi mással.Van egy mód ki próbáltam rajta ami az E3 szintet hozta.Elég vugos volt.Ahol lakom szemben el kezdett villogni a ház nem tünt el csak hol fényesebb volt hol normális minthamdisco let volna.A gpau puffer mi , mert az 3mason vol 5ig mehetek el .1esen abba hagyta a villogást.Ha tudsz vramra programot nagyon meg köszönném
csupi nem néztem.
Ki próbálom majd. -
kasa85
őstag
válasz
szab.tam #41555 üzenetére
Nincs húzva sőt vissza vettem alap órajelből ugyan az a hiba.Ha hibás lenne a kártya nem mindig ott lenne a fehér vonal.Akárhányszor újra indítom a gépet be lépek FXAA val jó érdekes MSAA val TXAA val fos.Ja be szippantották a hátsó felemet szippantsák be mikor egy jó adag bablevest benyelek.Kivétel akad nem mindre vagyok ideges,de utálom mikor alig ír,erre jön oltogatni a végén meg saját szarába fullad bele.
-
kona005
senior tag
válasz
szab.tam #41543 üzenetére
Csak viccből mondtam a tapizást
Egyébként kgb bios editor szerint a táblában az 1.212mv a legmagasabb még biztonságos fesz, a gyári 1.175 helyett csak nem akarom tönkre vágni ez miatt a kártyát hosszú távon, mert azért annyit nem ér, de lényegesen gyorsabb min fps-ben 5-6ot is rádob szóval ha lehet így szeretném használni...
(#41545) CJ4567: Most erre mit mondjak
Nálad jó, nálam nem. Ennyi...
(#41544) dani0113: Próba cseresznye
-
kona005
senior tag
válasz
szab.tam #41530 üzenetére
Köszi a választ!
De viszont akkor nem értem az ilyen kérdéseket hogy "csak arra kell figyelni hogy vrm-ek ne melegedjenek túl" meg ez hogy "a gpu és vrm között 15 fok eltérés van" akkor honnan tudják? Vagy rányúlok és megmondom kb mennyi lehet?
(#41539) dani0113: Azt a 337.88-as drájvert nagyon gyorsan távolítsd el a gépről, nekem is 660Ti -om van és nagyon piece of shit kategória volt vele az egész gép, még a win is akadt nem hogy a játék...
335.23 ha nem bétázol bár nekem a 340.43 beta az egyik legjobban bevált drájver a közel múltból
-
-
válasz
szab.tam #41523 üzenetére
1. tápcücörögtetés 3dmark06-tal.
2. nézz olyan játékot, ahol van fagyás, és dx 11->9 kapcsolási lehetőség.
3. különböző driver-ek kipróbálása.
4. tuning vissza, alapbeállítások.1. Most beszereztem egy 650 wattos Corsair tápot, kiderült hogy így is fent áll a hang és bizony a kártya az.
2. Titanfallnál is volt fagyás meg a Griddel ugye. Az új NFS Most wanted hibátlan
3. Megnézem most mit produkál az új táppal aztán megnézzük.
4. Minden gyári órajelen fut.A ramokkal nincs gond eddig is ezek voltak és tökéletesen működtek.
-
donmackó
addikt
válasz
szab.tam #41512 üzenetére
Egész idáig azokat böngésztem. Ám ez így elég eltántorító, majd ha műxik holnap a kari haverom gépében, akkor deszka csere lesz. De még egyszer nem vágok bele a mini lapok világába. Pedig az elképzelés nem hagy nyugodni, csak a pénztárca a szűk keresztmetszet. Tetszik a te megoldásod a riserekkel én is hasonlót terveztem.
Szerk: A te risereiden nincs plusz táp, még az enyémen van. Számít? -
donmackó
addikt
-
fRooStzzZ
senior tag
válasz
szab.tam #41428 üzenetére
A hang nalam is kimegy rendesen hdmi-n, ha kijelzot valtok vagy ha klonozva van.
Csak ugye mikor a monitoron nezzuk a kepet, a pult alatt van a hangszoro.
Ott szol az egesz gep. Ha athuzom az ablakot a masik megjelenitore, akkor is a pult alatt szol, a tv meg kuka.
A klonozast meg ugye nem szeretnenk, mert ugye ez egy pizzeria, es a szamlazas is menne kifele, meg minden ami a fokepernyon van.
Ezert lenne jo ugy kepet valtani, (persze ha lehet ugy hogy mind2 mukodjon egyszerre, mert film vagy barmi kozbe tree elnezest kerni, hogy bocsi, most nyomtatnom kell, es hat kell a monitor) hogy a hang is kimenjen, vagy programoknal alapertelmezett audio utat valasztani.
Nem is tudom, nekem anno hogy volt kotve itthon, de en nv oldalon nem vagyok valami nagy asz..
Mindig is a sotet oldalon alltam, azt ismerem. (meg persze nem ilyen made in dobd el gepek voltak).
Megkoszonnem, ha utana tudnal nezni ennek a dolognak. -
regener
veterán
válasz
szab.tam #41431 üzenetére
Egyszer énis betojtam hogy másik alaplapot ad vissza egy srác mint amit eladtam neki, mert szerinte rossz és a dobozon meg a lapon más volt a s/n szám, de a garilevélen rajta volt (mégha azis leis volt járva) és így kiderült hogy nem. Csak balf*sz volt és nem resetelte a BIOS-t amikor belerakta a procit (nálam magfeloldva volt egy AM3-as X2 benne).
Na azóta inkább mindent felírok.
-
fRooStzzZ
senior tag
válasz
szab.tam #41413 üzenetére
Nos, odaig eljutottam, hogy az uj drivert feltettem, es sikerult beallitanom a kiterjesztett kepernyot..
Most mar csak az a kerdes, hogy ha valamit kiteszek a tv-re, akkor a tv-n hogy tudom a hangot aktivaltatni.
Mivel itt minden most a gepen szol, a tv meg kuka.
Az megoldhato valahogy, hogy pl a chrome vagy a mediaplayer/vlc csak a hdmi-s hangot hasznalja?
Lehet igy kulon kulon programoknak adni lehetoseget, hogy melyik hangszoron szoljanak?
A vezerlopult/hang-nal csak a realtek hd volt, a vga-hdmi resze nem volt a listaban.
Vagy valami egyszeru kapcsolo, vagy valami okossag van erre?Ha ez megvan, akkor szerintem kesz is vagyok az egesz dologgal.
-
Pycee
tag
válasz
szab.tam #41411 üzenetére
Hali!
A táp egy Chieftec A12S 500W. Ezt elfelejtettem leírni az előbb. Sajnos a mozgatást már minden irányból próbáltam... A Bios resetre én is gondoltam, de a régi videókártyával is ez volt a helyzet, ezért cseréltem ki. Akkor lehet, hogy elhamarkodottan vettem egy másikat? Ha a táp haldoklik, azt honnan lehet megtudni?
-
Csupii
tag
válasz
szab.tam #41401 üzenetére
A d-sub használatára egyszerű indokom van. Nekem (még) TFT monitorom van, ezen csak d-sub van. A család samsung led tv-jén haktottam kb 2orán ketesztül a hdmivel. Csinálom a tesztet, azzal amit itt ajánlottak, hamarosan jelentkezem. Ha mégis kiderül, hogy a csati a hibas, veszek egy hdmi-s monitort.
-
3.Aragorn
addikt
válasz
szab.tam #40948 üzenetére
Sikerült tesztelnem egy kicsit az Afterburnerrel:
Tomb raider, 1600x900 ultimate beállítások, tressfx on:
E6300 1,86GHz-es 2 GHz fölé húzva.
MSI R9 270 oc 2 Gb. 955 MHz-en.
Cpu: Mindkét mag párhuzamosan 95-100% között, néhány alacsonyabb (70% körüli) érték.
Gpu: 50-80% között, általában 60-pár % környékén. Néhány kiugróan magas (90) és alacsony (40) értékkel. A cpu-n nem vagyok meglepve, bár ahhoz képest hogy milyen öreg, szépen muzsikál. Ha lesz normális hűtőm, megpróbálom kisajtolni belőle, amit ki lehet...
Gpu-nál kicsit alacsonyabb értékekre számítottam, bár valószínűleg a magas részletesség és effektek miatt volt kihasználva ennyire a teljesítménye. Holnap majd megnézem alacsonyabb beállítások mellett is.Kíváncsi leszek, az i5 4590 mellett mire lesz képes. Ez a proci biztosan hagy benne nem kevés tartalékot. Csak az a kérdés, hogy mennyit?
-
Pityu.
nagyúr
válasz
szab.tam #41095 üzenetére
Nem a bordát fogdostam hanem a nyák lap tetejét.eddig nem nagyon figyeltem csak ennek a gigabyte kártyának van egy olyan tulajdonsága hogy bizonyos ventilátor terhelésnél a ventilátorok körüli műanyag keret rezonálni szokott és most elég idegesítő volt,ezért benyúltam hogy be kussoltassam.és ekkor éreztem a meleget.
-
lp640sv
tag
válasz
szab.tam #41091 üzenetére
most vettem eszre hogy egy kijelzonel jatek+filmnel ha mozgatok egy ablakot nem csak a filmnel esik az fps hanem a jateknal is bar csak keveset 30 rol 26-ra!
meg az is eszembe jutot hogy nemreg neztem egy blu ray filmet,ment is tokeletesen majd par nap mulva mikor ujra elinditotam mar ugy akadt hogy nezhetetlen volt! es most megneztem es megy rendesen!
media player classic home cinemam van es azzal se jo!
amugy igen van alaplapi vga-m is!
1 kijelzon jatek+film (vlc-ben) cpu 30-36 % hasznalat memori pedig 48% 3,80gb a 8bol
2 kijelzon csak film 10-14% memoria 39% -
lp640sv
tag
válasz
szab.tam #41082 üzenetére
nem,jateknal semmi gond nincs! csak akkor ha lejatszom a filmet! akkor akad a film es az ablakok is ha mozgatom oket! szoval kb az egesz gep,vagy lehet csak az,, asztal''? mert a jatekal kozbe semmi gond! volt meg regeben a dead islandel ilyen hogy neha leeset az fps bar az 100 koruli fps-rol eset 20korulire! de mas jatekal nem volt gond! ugy nez ki itt a film lejatszasal van igazabol gond! mivel tudnam helyetesiteni a film lejatszast hogy kiprobaljam jatek kozbe 1kijelzon vagy jatek nelkul 2 kijelzon mi tortenik ? valamilyen program ami terheli a gepet es merhetem vele az fps-t.
terhelesnel jon ez elo ugy latszik. kiveve a 2kijelzonel! hacsak nem megterhelo neki a 2 kijelzo!?
ja es probaltam bsplayerel,vlc-vel,powerdvd-vel es media playerel is de mindnel ugyanaz tortenik! bar talan a vlc a legrosszab mert azzal tegnap a masodik kijelzon ugy akadozot a film hogy a fo kijelzon semmit sem csinaltam! -
szab.tam
nagyúr
válasz
szab.tam #41082 üzenetére
most értelemzem, hogy csak filmlejátszás után kavarodnak csak a dolgok
elsőre nekem látatlanban a pdv és a videófül alatti beállításaid a gyanúsak.
durván be tudnak zavarni.1. hardveres gyorsítás
2. a haladó mód alatt a deinterlacing módok és a kétképernyős eszköz beállításai alatt található dolgok...a pdvd-nek van egy másik sajátossága.
nem szereti, ha nem azon a képernyőn folyik végig a lejátszás, ahol indult.próbáld meg a media player classic home cinema-t is, hogy azzal is előjön-e a jelenség.
ott nincs, (legalábbis nem volt) bd támogatás, de ha bluray a forrás, a bdmv / stream mappábaól be tudsz húzni egyet.***
(#41074) Dr. Student
valószínű hirtelen nem jut eszünkbe semmi... -
lp640sv
tag
válasz
szab.tam #41073 üzenetére
kepernyo kiterjesztesen van!
tegyuk fel a monitorom a fo kijelzo es megnyitom a film mappat,elinditom a filmet majd athuzom a tv-re othagyom es a kurzoral visszamegyek a monitorra ,ott mozgatok egy ablakot a film belassul! msi afterburner ugy mutatja hogy 24 fps-el megy a film de amint csinalok valamit a monitoron leesik 12fps-re!
jatek+filmnel kivan huzva a tv kabele es ugy se megy a film! elinditom a jatekot azutan a filmet is es addig megy is a film amig nem kattintok akarhova mashova a kepernyon! mint irtam van olyan is hogy kb 10 percenkent belassul a film par mp-re! szinten 12 fps re!
a felbontas mind a kettonel 1920x1080
mikor a tv-n atvatok pc-re azt irja ki hogy full hd es hogy 60hz a monitornal pedig a bealitasoknal irja hogy 60hz!
szoval nemtudom mi lehet! ma visszaraktam egy regebbi nvidia update-et windows frissiteseket is felraktam lefutatam a virus keresot de semmi valtozas! probaltam ssd-rol inditani a filmet mert a hdd-m kicsit serulded ugy se jo!
-
Pityu.
nagyúr
válasz
szab.tam #41050 üzenetére
windows7 ultimate x64
És firefox böngésző
Na és igen avast free antivírusom van és comodo firewall tűzfal.#41051pete_21
Meg nézem akkor ezzel a programmal a dolgokat,de ahogy írtam egyszer kétszer előfordult a fekete kép a gép indításánál de az nagyon ritkán,meg ahogy írtam néha youtubon,meg más oldal flash videójánál de ha később le játszom ugyan azt a videót semmi gond nincs de ritka ez a fekete dolog,játékoknál meg egyéb alkalmazásoknál meg sosem fordult elő.
-
Bubicica
csendes tag
válasz
szab.tam #40999 üzenetére
Igen, én is a dolláros árat nézem (általában newegg), és arra szoktam rászámolni egy jó 20%-ot és így általában megkapom a magyar árat. Kivéve videókártyánál.
Kiváló példa a Radeon HD 7870 - newegg szerint 140$ ami cirka 29 000 Ft. Ennek ellenére a legolcsóbb ajánlat amit találok 50 000 ft-nál kezdődik (bazárokat leszámítva, ahol 45 körül van). Egyszerűen nem értem.
-
Ximo
tag
válasz
szab.tam #40986 üzenetére
Próbáltam olyan fordulatszámon maximálni ami még 50% alatt marad és elviselhető, de nem nagyon skálázódik a teljesítménye, értsd eléri mondjuk a 67-68 fokot és innen nem melegszik tovább ha 50-51% fordulatot állítok. HA 50 alatti 47-48% van belőbe az már nem elég neki 70 fok fölé melegszik és ezt nem szívesen próbálgatom egy új kártyán amit még lehet hogy vissza is akarok cserélni.
Nehezen tudom megítélni, mert most pár hete nem játszottam és majdhogynem passzív üzemnek megfelelő halk volt a gép. Nem tudom bennem van-e a hiba. A korábbi VGA-mat 7870 Windforce 3 hűtés, lemaximálhattam akár 40-45%-os fordulatszámra is ahol ha nem is síri csend de aránylag alacsony hangerő mellett üzemelt.Az elektromos zajhoz: lehet, hogy táp eredetű. ezt szinte lehetetlen megítélni.
-
Zsmester89
őstag
válasz
szab.tam #40973 üzenetére
Köszi, nekem sajna csak EZ van. Lenyitott fülekkel. Normál módban fele ennyit mutat csak.
A tv-re hdmin kötöm rá (videokártyáról dvi-on jön ki), a beállításokban, ha pc van beállítva, akkor csak 16:9 vagy 4:3 a lehetőség, értelemszerűen a 16:9 -re van állítva. Ha másra állítom, akkor Mozinagyítással kitölti a képet, viszont még a betűket sem lehet elolvasni rendesen... Így marad a PC beállítás.
-
TXT
őstag
válasz
szab.tam #40967 üzenetére
Koszonom az oszinteseged, a tobbit most hagyjuk!
A prologus:
Az ok, amiert ezt a kerdest feltettem itt, egeszen egyszeru. A vga-m teljesitmenyet nem ertem mitol csak ennyi.
En magam is atneztem jopar tesztet, amibol szamomra csupan csak annyi derult ki, hogy egy 3470, egy 3570K es egy 3770K kozt jo es rossz esetben is csak nehany fps kulonbseg adodott a jatekok alatt, legalabbis azokbol a tesztekbol szamomra ennel tobb nem lett nyilvanvalo jatekokat tekintve. Ezekben a tesztekben csak az alaporajel beallitasokkal futottak a procik, a tuningjaik kapcsan pedig nem emlitettek egyetlen jatekot sem, ellenben videokonvertalast es hasonlokat igen. Tehat ezekbol ezt nem tudtam meg.
(egeszen biztos, hogy lehetnek mas tesztek is, amikbol elkepzelhetoen kiderulhetett volna sok minden, en nem neztem olyanokat es nem is igazan tartom valosnak minden esetben, mert nemi finomitast, manipulaciot, reszrehajlast ugyis beleszohetnek, ha ugy kivanjak bizonyos erdekek. Talan.)
Nos,ezekbol kiindulva szereztem be egy 3470-est, amit tuningpotencialjuk csekelysege miatt alapon hasznalok. Viszont azt tapasztaltam, hogy az R9 290 vga nem igazan szerepel jobban (SOT!) ugyanazon beallitasoknal, mint a korabbi konfigomban a 2600K + HD7970 kombo, amiben a proci 4,5GHz-en uzemelt. Csak egy peldat emlitve eleg furcsanak tartom, hogy a Watch Dogs annyira f*s fps szamot produkal, hogy mindent, de tenyleg mindent minimumra allitva sem tudok a legtobb helyen folyamatos
kepet generalni ezzel a kombinacioval, holott tudtommal ez a vga az egyik legjobb valasztas a mostani piacon az aran tul a teljesitmenyet is tekintve. Mindezt egy FullHD 120MHz-es monitoron megjelenitve.Egy forumtarsat kerdeztem, akinek igen jol huzhato 3570K procija van es azt irta privatban, hogy neki sokszor nem uzemelt 90% folott sem a vga, ha a proci csupan alapon volt. Viszont a tuning kifejezetten sokat dobott a stabilabb es magasabb fps szamon.
Nos, ez az en sztorim, ezert kerdeztem meg itt, a vga topicban, bar ez szinte mellekes is lehetett volna a kerdesem kapcsan, de ha mar igy alakult, talan ez neked is tisztabb "kepet" adhat!
Az is elkepzelheto, hogy en magam nem szenteltem tobb orat-napot-hetet annak, hogy rendesen utana jarjak es meg tobb tesztet sz@rra bogarasszak, de ugy veltem, hogy epp egy ilyen topic is a leheto legmegfelelobb forum, hogy idot sporolva a legmegfelelobb helyen, a legmegfelelobb emberektol, tapasztalat utjan valaszt kaphassak egy ilyen kerdesre. Amennyiben ez rossz feltetelezes lett volna, vagy nekem kellett volna sokkal kockabnak lennem es kismillio orat raszanni azokon tul, amit megtettem, nos, ebben az esetben Mea Culpa!Valahogy azt gyanitottam, hogy barmelyik jatekot zokkenomentesen es folyamatosan tudom abszolvalni fullHD felbontason maxra huzva mindent ezzel a vga-val, beleertve a mai jatekokat, igy a WatchDogs-ot is akar. Tevednek?
Mindenesetre koszonom az oktatast!
-
3.Aragorn
addikt
válasz
szab.tam #40948 üzenetére
Köszönöm az infót.
A jelenlegi konfigomnál valóban ez a helyzet, a vga szerintem is erősebb a cpu-nál, viszont most bekerült a HD4770-es helyére egy MSI R9 270 oc
Világos, hogy a c2duo a olyan messze van tőle, hogy megpörgesse ezt a kártyát, mint Makó Jeruzsálemtől.
Nem is maradnak sokáig ebben a párosításban, jön a friss haswell i5...
Csupán a kíváncsiság miatt gondoltam megnézem. Illetve későbbiekben is hasznos, ha tudok ilyen teszteket futtatni. Megnézem ezt az afterburnert akkor. -
Jeollam
aktív tag
válasz
szab.tam #40914 üzenetére
szia !
a windows elindul az aida tudja a kártya nevét, azt hiszem az eszközkezelő is, de drivert nem enged felrakni.
mint írtam vagy driver telepítés közben megy el a kép, és nem jön vissza, vagy ha fel is megy a driver, ugye kér újraindítást, de már a windows nem ad képet.persze hogy próbáltam csökkentett módban belépni, el is távolítottam a drivert, ccleanert is lefuttattam, de semmi.
egyszerűen nem értem. ha nincs fent driver akkor a kártya ad képet windowsban is, de ugye úgy nem teljesen igazi, nem lehet natív felbontást állítani, nincs control center, semmi, és az ablakok is szaggatnak ha húzom valamerre.
de ha driver van fent elmegy a kép.
több drivert is próbáltam, de semmi. -
szab.tam
nagyúr
-
BackStaBbR
csendes tag
válasz
szab.tam #40742 üzenetére
Lcd monitorom van, lg w2243s, felbontás 1920x1080.
A régi gépemmel a monitor tökéletesen működött (ezért gondolom, hogy nincs baja). 2db DVI adapterrel is próbáltam és mindkétszer ugyanaz az eredmény.
Kb mennyi az a driver verziószám ameddig visszafelé érdemes próbálkozni? -
-
Spet
addikt
válasz
szab.tam #12403 üzenetére
Nem akarok kötözködni, ha már azt mondják, hogy nem ad képet, akkor már nagy valószínűséggel, már indításkor nem ad képet (bocs ha rosszul veszem le.)
De akkor nézzük szakmailag:
1. monitor halt meg
2. a monitor kábel halt meg.
3. a videókártya ki-be rakása közben (hisz ki tudja mit csinált a géppel nem írt róla semmit), a csatlakozójánál eltört valami forrasztás és ezért nem jut át a kép.
4. megdöglött a GPU
5. megdöglött az alaplap.Nos hogyan lehetne mindezt kideríteni? Úgy hogy szerzünk egy másik monitort, lapot (ha van alaplapi kimenete akkor arra rákötve a monitort), kártyát, kábelt és leteszteljük őket hogy úgy megy-e minden tökéletesen.
Jah, elfelejtettem, nem mondott semmit a felhasználó, hogy adott-e a gépet valami csippanó hangot (hisz lehet hogy nincs bekötve alaplapra hangszóró(, így akár a CPU is meghalhatott.
Itt hozzátenném, hogy ez már igencsak nem indulo gép probléma nem VGA probléma
Nem volt írva, hogy terhelés alatt omlik össze a gép vagy netezés alatt, eseteleg voltak-e már előjelek pl. csikozott a kép.
+1: Volt nekem egy 5200-es geforce-m ami egyik nap működött másik nap már nem adott képet sehogy, előjele nem volt, egyszerűen megfőtt a kártya mivel az passzív hűtésű volt.
Lehet, hogy szegény monsterbeats-nél is megfőtt a kártya mert nem mozgott eleget a levegő a házba.
Remélem ez már eléggé szakmai hozzászólás volt (eddigi leghosszabb hozzászólásom a fórumon), ha esetleg sértette volna személyed bármi nevű megnyílvánulását akkor bocsánat.
-
-
válasz
szab.tam #9136 üzenetére
60Hz nem lehet állítani.. De egyébként valami borzalom a képernyő gammája és fényereje. Driverben hozzá kellett nyúlnom mert a fehér betűk fekete alapnál sárgák voltak kb...
Azt mondod lehet nem is a gép maga hanem a kijelző tortyi? Az mondjuk lehet... Ez amúgy egy GABA All in One PC Tehát monitorba épített gép. Hallod és tényleg nem hülyeség.... Még van pár perced hogy megmond mielőtt nekiállok Home Premiumot telepíteni hülye kocka módjára -
szab.tam
nagyúr
válasz
szab.tam #9130 üzenetére
egyszer az utolsó hsz-nál majdcsak kitolják a szerk időt......
találtam végre egy egyértelmű leírást:
"Szépen bekapcsoltam az elsőt, a másodikat, aztán a harmadikat akartam, mire a CCC azt mondta, hogy jóvan öcsém, bekapcsolom a harmadik moncsit, de mondjad meg előbb, hogy melyiket olcsam le az előzőekből... "
"Rövid böngészés után kiderült, hogy nem egy sima mini Display Port átalakító kell nekem, hanem egy aktív."tehát ott is volt kép, csak a 3 egyszerre nem....
-
válasz
szab.tam #9132 üzenetére
Szia! Igen!
Minden ok a Windows és az Intel driver frissítője szerint is.
Minden ablak ahogy feljön úgy akadva. Igaz hogy csak 1 giga ram van a gépben de utolsó próbaként egy Win7 home premiumot felrakok hátha...
Nem találkoztam már évek óta ilyen problémával... Nem tom elképzelni miért csinálja...
De sima AVI videónál vagy egyszerű ablakmozgatásnál.a Youtube videókat ne is mondjam, bár a 720p seket simán viszi fel sem tűnik neki...Több tippem már nincs...
Egyébként kipróbáltam hogy leszedtem a drivert. Nyilván akkor sokkal jobban jelen van a dolog. De amikor felrakom utána is bőven érezhetően akadozik minden... Egyébként bazi gyors kis cucc....
-
szab.tam
nagyúr
válasz
szab.tam #9130 üzenetére
még kis kieg:
a dp->hdmi-re dugott tv-n megnéztem fullhd-ben is. simán ment azzal is. mert valahol olvastam, hogy a dp passzív átlalakításnál ez már gond lehet. de abbból a leírásból sem volt egyértelmű a számomra, hogy ez csak az eyefinity alatt, vagy szólóban is korlátos lehet...
a vga erősségének a firtaltása az eyefinity-hez továbbra se legyen most kérdés, pont a belépő szint tesztelése a cél...
(#9131) Lalikiraly
pedig ezt egyértelműen addig szokta csinálni, amíg nincs fent a driver...
leellenőrizted? eszköznél biztos ki van írva, hogy telepítve van? -
proci985
MODERÁTOR
válasz
szab.tam #9077 üzenetére
szerintem egy 300W annak a konfignak bőven elég lesz. kb 200W lehet a fogyasztása prime+fur alatt.
tipp az elhelyezéssel működik, én ezt itthon csináltam a két monitorral.
3x1650 szerintem menni fog, max lejjebb kell vinni grafot. tipp: próbálj ki simbimeket, azok tényleg zseniálisak ultraszélesen.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
szab.tam #9075 üzenetére
jóvanna, lehet doom3ra vagy HL2re elég is lenne. meg low is van ám a világon
csatikkal csinálsz egy tesztet, hogy szuperálnak?
táp egyébként megoldható összekötésben, bár nem szokták ajánlani.
egyébként 110Wot fogyaszt a kártya, mi lesz még nagyfogyasztó a rendszerben, hogy kevés legyen a zen?
-
szacsee
nagyúr
válasz
szab.tam #8995 üzenetére
Látom sokan tolonganak válaszolni..
Nem vagyok szakértő, de a Sapphire Flex-re érdemes ránézni, ott azt hiszem több variáció megengedett.
Itt a kártya és itt leírják részletesen mit hogyan.
Sapphire manualjában ami letöltésnél van azt hiszem a hivatalos Eyefinity van leírva. -
nyimsolt
tag
válasz
szab.tam #9056 üzenetére
Cseppet félreértettük egymást
Kérdeztem már, de lehet hülyeség: nem okozhatja az egész gondot az, hogy az 5670 órajele 400/1000 volt abban az esetben, amikor nem csinált semmit (a 3Ds full órajele 790/1000). Azoban ezt Lord Vader segítségével átírtam a Biosban 157/300-ra. A kártya szépen megy azóta is, az órajeleit állítja a terhelésnek megfelelően. De lehet a HDMI-vel csesztem ki? -
nyimsolt
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- ASRock RX 6950 XT 16GB GDDR6 Phantom Gaming OC - Gari 2026.05.02. -ig - Eladó!
- RTX 5070 Ti OC 16G/ új/ garancia a nevedre/ beszámítás/ ingyen posta/
- ASUS RX 6800 16GB GDDR6 TUF GAMING OC Eladó!
- ASUS TUF GeForce RTX 4080 SUPER 16G GAMING garis 2027.03.28-ig
- Kitűnő állapotban lévő ASUS DUAL RX5500XT EVO OC 8GB 128bit
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T420 - i5-2GEN I 8GB I 320GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest