Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi hangfal építés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
Aktív témák
-
emkaess
csendes tag
Sziasztok ! lenne 1 olyan gondom h jáccás közbe kikapcsol a vga-m a monitorom elsötétül és elkezd vilogni az állapot jelzője ... majd ujrainditom betöltés után kiirja h nem kap elég feszt a vga és ezért csönketi a teljesítményt ...
de csak néha csinálja mostanába elégsürön ... :S
meg az egész gépem bevan lassulva ... pedig 2 hetes winfos fu allata ...
a vga-m inno3D 6800GT
tápom : 360wattpls vki vmi tanácsot !!!
már lassan 2 éve megvan a vidkarim és most kezdett elszorakozni kb egy féléve kezte ezt a hülyeséget el ...
-
spyduck
nagyúr
válasz
EyEsOnU #7196 üzenetére
kb 140%.8800gts (G92)
123%-8800gt (G92)
100%-HD3870 (RV670)
92%-HD3850 (RV670)
kb 90%-8800gts (G80)Ami előtt nincs "kb" azok valós tesztek! Sajnos nem találtam olyat amelyiken a 8800gts 320-at összemérték volna a HD3870-el de olyat amin a 2900xt-vel olyat igen és naggyából kiszámoltam!
mod: Megleőzöm Speed(R)-t még mielőtt belekötne a G80=8800gts 320mb, de mielőtt ebbe is belekötne igen tudom, h van 640mb-os is
-
EyEsOnU
tag
szevasztok,egy nagyon egyszerű kérdésem volna... HD3870 vagy 8800gts 320mb??
-
spyduck
nagyúr
G80<>G90--> a válaszomban nem volt benne szerinted a megoldás? Ha nem akkor baj van az értelmezéseddel!
És a kérdése a másik srácnak az volt, h 10k körül milyen videókártyát vegyen, mert most 9600-a van! Én erre írtam ha az alaplapja csak a 4x AGP-t tudja akkor fölösleges jobb VGA-t venni mert nem fogja kihasználmi! Mi lenne ha elolvasnál és nem vaktában vitatkoznál?
Feszemelés-->hát én nem tudom, h milyen helyről jöttél de a feszemelésnek elélg sok köze van az alaplaphoz, ha nem jó a lapod nem tudsz annyit feszt emelni!
De már egy jó párszor megkértelek, h ne szólj hozzám és ne is írj privátot!
Ha körülnézek a topicban akkor mindenkivel csak köteketsz hülyeségeken, kb annyi értelem van a kötekedésednek, h a boltban a kifli 10ft vagy 11ft! -
MegaBman
csendes tag
Sziasztok
Help pls HELP
egy am2 amd x2 4200+ melle mivel csak erre a ket kombinaciora uti a penzem nemtudom meiket valasszam, a gepet nem fogom huzni vagyis semmilyen alkatreszet nemfogok huzni,
segitsetek eldonteni meik lenne jobb jatekokhoz (nem feltetlenul a legujjabb jatekokra gondolok )1: 2x1024mb ddr2 800Kingmax + Geforce 7300gt ddr3 256mb vagy
2: 2x512mb ddr2 800Kingmax +Geforce 7600gt ddr3 256mb(tudomasom szerint ez jobb videokari de kevesebb ramom lesz akkor)
Szerintetek meik lenne a jobb dontes -
kufa
csendes tag
Sziasztok!
Némi problémámra szeretnék segítségeteket kérni. MSI 8800 Gt oc vidokarim van. Amit adtak hozzá drivert, azzal nem indult el minden játék (NFs ProStreet), ezért felraktam az Nvidia oldaláról a legújabbat 169.21 ver. ezzel sem ment. Vissza raktam a gyárit, de most meg minden játékból 1-2 perc után kék képernyővel kidob és újra indul a windows. Ha képeket nézek a gépen, akkor is 10-15 kép után ugyan így cselekszik. Megköszönök minden tanácsot, hogy hogyan tudnám orvosolni a hibát.
Köszi! -
Speed®
titán
válasz
spyduck #7184 üzenetére
Igyekszem, hogy a jövőben ne kelljen hiányt szenvedned bennem
- Senki se kérte hogy tényt közölj G80<>G92 viszonyáról
Azt kérdezte, hogy jobb-e a Zotac GTS320, mint az MSI GT512.
Ehhez mi köze van a válaszodnak? Nagyjából semmi, ugye.
- Elárulnád, hogy szerinted mi köze annak ami írtam az alaplaphoz?
A Radeon9600as AGP8x kari, tehát ugyanilyen slotban kellett használja.
Ezáltal bármilyen AGP8x karit vehet, de továbbra is az a kérdés, mi mellé?
Persze nehéz egy kicsit gondolkodni, hiába, nem lehet mindenki okoska.
- Ki beszélt itt a lapról feszemelés kapcsán? Prociról van szó még mindig.
Ha nem használtál anno S462es AMDt, akkor mi alapján állítasz ilyesmit?
A Barton magos 2500+ok többsége mint írtam, alapfeszen viszi a 3200+t.
Tehát akkor miért is adjon 1.65V helyett 1.8+Vot a procijának indokolatlanul?
Főleg mivel ~99%, hogy köze sincs a hibaüzenetnek a tuninghoz, mint írtam.Nyugodtan edd meg a kalapod, de inkább adj a procidnak indokolatlanul 1.6Vot.
Bár inkább azt javasolnám, hogy ha nyílvánvalóan hülyeséget állítasz, akkor ne ragaszkodj hozzá és ne gyerekeskedj. Mondhatni figyelj oda jobban okoska. -
spyduck
nagyúr
Már kezdtél hiányozni!
-Azt tudom, h 320mb-os gts csak G80-ban van! Ha észre vetted volna nem is írtam semmi félreérthetőt! Csak egy alap tény lett közölve!
-Amit Tarpon01-nek írtál az meg az alaplapra vonatkozik és nem a VGA-ra! El kéne olvasni okoska!
-10%-os feszeemlést minden lap elbír, de a HT-ben igazad van! -
Speed®
titán
válasz
spyduck #7180 üzenetére
320MBos GTS kizárólag G80asban van, G92es 512MBal van szerelve.
#7181 Tarpon01 esetében nem az a kérdés, hogy hányXos az AGPje (mert az R9600 8xAGPjű), hanem sokkal inkább a konfigja. Lehet, hogy 1.7es Willemate Cel mellé ajánlottál neki 66GTt..
#7182 Dead_slownak adott tanácsodat jól megfontoltad? Lássuk csak:
-adjon +10% procfeszt: Barton 1.65 alapfesz x1.1= 1.815..kicsit erős annak fényében, hogy átlagban alapfeszen vagy 1.7Von viszik a 2500+ok a 2.2Gt. Jó hűtő híján 1.8Val hamar kapcsol a hővédelem 85'Cnál..
-vegye vissza a HTt: megmutatod azt miként lehet S462nél? engem is érdekelElég ha felrak egy 7.7nél nem újabb Catalystot (friss XPSP2 és DX9c mellé).
Tuninghoz a memóvisszaosztáson kívül a procinak lehet 1.7Vot adni, elég lesz. -
spyduck
nagyúr
válasz
Perry-sama #7178 üzenetére
Ha G92-es a 8800gts akkor sokkal jobb mint a 8800gt ha csak G80-as akkor meg sokkal gyöngébb!
-
KubanitoS
veterán
válasz
Perry-sama #7178 üzenetére
Egy 320-as 8800 GTS soha az életben nem lesz jobb egy 8800 GT-nél legyen az bármilyen márka.
Ne hagyd magad átverni!
-
Perry-sama
tag
Nektek mi a véleményetek/tapasztalatotok a Zotac márkáról? mert lenne most egy GeForce 8800GTS - 320MB GDDR3 AMP! Edition kártya amit 55-60k körül meg tudnék venni csak nem ismerem ezt a márkát. szerintetek jobb mint egy MSI 8800Gt 512 DDR3-OC?
-
Tarpon01
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy a videokartya vasarlasnal mit kell nezni, hogy menjen a geppel? (kompatibilis legyen vele?) tehat ha tudom hogy AGP-s kartyat akarok venni, akkor mit kell neznem hogy menjen a geppel? semmi mast? amelyiket akarom azt veszem?A masik kerdesem hogy van egy ATI RADEON 9600-am mar nagyon regi, es cod-nal meg egy ket komolyabb jateknal mar kikapcsol... 10ezer ft korul mire erdemes lecserelni ha ezt is eladom?
privatba irjatok ha lehet
vagy e-mail: trpn@freemail.hu
msn: tarponmonyy@citromail.hu -
KubanitoS
veterán
válasz
Perry-sama #7171 üzenetére
8800 GT
-
hossszú
őstag
válasz
Perry-sama #7171 üzenetére
Megfelelő sorrendbe irtad le a karikat mind tudásuk, mind áruk tekintetében
-
Dead_slow
tag
Hali!
Karácsonyra kaptam egy Sapphire HD2600XT-t agp-s, konfig az adatoknál!
Ha, a procit nem húzom semmi gond minden működik, de a procit felrántom 3200+-ra(fesz elég, agp freki fix 66) egy teszt sem fut le, és a játékok sem indulnak. 3dmarkok pl ezzel a hibaüzivel lépnek ki:[link]
Köszi és Boldog Karácsonyt! -
Perry-sama
tag
Szevasztok. Szerintetek melyik jobb?
MSI NX8800GT 512-OC/D3
MSI RX3870 512-OC/D4
MSI RX3850 256-OC/D3Meg ha valaki tesztet is tud, linkeljen már be az összehasonlításukról. Köszi
-
Alpachino
veterán
válasz
HartgeH3-2.8 #7169 üzenetére
PL. ITT : [link]
-
kommunism
aktív tag
van 19000 forintom vga ra melyik lenne a legjobb?????
-
Voda2
tag
Sziasztok! Először is Minden Kedves Forumtársamnak Boldog, és Békés Karácsonyt kívánok, és Boldog Új Évet a közeljövőben!
Kérdésem a következő lenne, amivel már 2hete küzdök! Van nekem egy GeCube Radeon HD 2600 Pro karim, és egy hozzá kapott gyári 7.8-as Catalist Driver minden finomsággal, tehát mindent felrak, nem csak a drivert, tehát a Gecube nem sajnálta a cuccot a cd-ről hál Isten, de ezen a driveren kívül semmilyen más Catalistet nem bírok feltenni, vagyos látszólag felteszi, Program Files mappában benne is van, de újraindítás után sajnos semmi sem történik
Tehát marad minden a régiben, mintha nem is lenne fent driver. A vga neve sem jelenik meg sehol, még a vram méretét sem ismeri fel a Vista, mert ezt használom. Próbáltam már a 7.8-tol felfele minegyiket, egészen a 7.12-is bezárólag, de semmi. Még a megjelenítőknél is csak 1db szerepel, pedig a telepítés alatt semilyen hiba nem jelentkezik. Kimondottan a Crysis miatt kellene, bár a 7.8-al is megy minden jól, de azt olvastam hogy ezekhez a karikhoz újabb játékok alá megfelelőbb az újabb driverek. Tudna valaki nekem ebben segíteni? Találkozott már valaki esetleg ilyen problémával?
-
Godzso
csendes tag
Sziasztok!
Olyan gondom van, hogy egy ASUS Extreme AX550-es VGA-t üzemeltem be a gépbe, monitor maradt egy régi CRT. Beállítom hogy 1024x768-ban legyen a felbontás, amit a régi VGA is bírt ezzel a monitorral, el is fogadja, beállítja, semmi gond, de a következő újraindításnál, megint 800x600-ba lép vissza és állíthatom újra. Ez mitől lehet ?
Köszönöm előre is ! -
Ste
addikt
válasz
spyduck #7157 üzenetére
azért gondolkozzunk már kicsit
a pci-e 2.0 szabvány teljesen mást jelent!
a pci-e sínen keresztül most már nem 75, hanem 150W leadására képes, valamint nagyobb a sávszél a vga-naka terhelést a prociról max hd filmek nézésekor veszi le, hiszen ez már tudja a hardveres gyorsítást (az előd 2900xt nem tudta)
ha birsalma magos procit vesz, akkor 3 giga fölé is fölránthatja
(amit írtál az szerintem egyébként sem értelmes)
-
eks
csendes tag
Sziasztok!
A szünetre való tekintettel felpakoltam néhány friss játékot a gépemre, és próbáltam játszogatni, de vhogy minden mai cucc térdrekényszerítette a konfigomat. Nem egy csúcsgép, meg lehet nézni a profilomnál, de azért elszaladgálnia el kéne nekik rajta. Az NFS ProStreet például főmenübe lépésnél kikapcsolja a monitort, szénnéfagy a gép, reboot után pedig BIOS defaulttal tudtam beindítani egyáltalán a gépet...
Játékok felrakása előtt leszedtem mindenből frisset (169.21 nvidia forceware, DX9.0c, alaplap driver frissítés), mivel igazából az utóbbi egy-másfél évben nem játszottam. Néztem hőfokokat, semmi nem melegszik (VGA max 65°, de ez terhelés alatt mindig ennyi volt), bár a monitor kikapcsolás miatt írok VGA-s topicba... A tápomra gyanakszom még, mert az tényleg gáz, de azt nem értem, hogy videovágással, régebbi játékokkal, nagyobb terhelésekkel miért nincs baja, amikor még egy 18 wheels of steel (poénból leszedtem, hogy ezt bírja-e) is kifagy, pedig az aztán végképp mindenen elfut.
Mindenképpen veszek normális konfigot tavasszal, de addig szeretnék játszogatni, és nemtom mitől haldoklik a gépem...
Ötletek?
Előre is köszi. -
d@minator
addikt
-
spyduck
nagyúr
Te tudod! Nem éri meg! Sokkal olcsóbban kijössz! Ezt a lapot simán el tudod adni annyiért amennyiért veszel egy újjabbat!
Ha rám hallgatsz inkább x1950pro-t veszel! Írtad, h ezt nem annyira lehet húzni! Erre azt tudom mondani, h a GT felhúzod Pro órajelre a PRO-t meg 10-15%-al följebb tudod rántani, és az árkülönbség elég kevés! -
carrot
tag
Normális vok? Karácsonykor is kérdezek vlmit, itt??? pffff
Már kédeztem, h 2600XT, v MSI 8600GT OC, ez most mind1, de ha a HD3850 -es ára lemegy januárban (amen), érdemes megvenni egy 4200+ x2eshez? Mint annyi mindennel, ezzel sem vok tisztában...
Köszönöm a válaszod!
Boldog Karácsonyt!
-
spyduck
nagyúr
Nekem ugyan ilyen alaplapom volt!
És a legjobb amit tudok ajánlani, h veszel egy 939-es PCI-E-os lapot 10k-ért a tiédet is el tudod adni 10k-ért és inkább PCI-E-os VGA-t vegyél mert azok olcsóbbak! De mindenféleképpen várjál karácsony utánig, leginkább Január elejéig mert a VGA árak le fognak zuhanni az új RV670 és G92-es VGA modellek miatt!
Jóslataim szerint 20-30%-os áresés lesz és akkor esetleg még a HD3850 is 35k lesz, és az x1950series a nyomába se érhet! -
oz82
senior tag
Sziasztok
Tervezek egy kisebb gépbővítést. Vennék egy 1950GT-t. A régi kártyám GByte7600GS.
Mivel AGP-s platformom van, és nem akarok váltani, ezért szeretném a maximumot kihozni a rendszerből, ezért gondoltam x1950GT-re.
Úgy tudom azt simán a pro szintjére lehet hajtani. A pro-t meg már nem igen lehet hajszolni.
Árban olyan 30k.A lehetőségekhez képest jó(ha nem a legjobb) választás, vagy tudtok jobbat ajánlani?
Ja, DX10 nem kell!!!, HD2600-osok kevesek hozzá, akkó meg minek?
-
klambi
addikt
Szerintetek meik éri meg jobban1 GALAXY 8600GTS OC 256MB vagy a 8800GTS 320MB??
-
lakisoft
veterán
MSI 7600GS 256Mb PCI-E mennyit ér?
GF6 6200 mennyit ér? -
Evil2k
tag
válasz
Perry-sama #7138 üzenetére
állítolag a Gigabyte jó minőségű alapanyaggal dolgozik de szerintem teljesítményben inkább MSI de mivel mind2 nagyon jó sztem egyszerűbb ha feldobsz egy érmét
-
Hi all!
Van egy Gigabyte 6600GT PCI-expresszes VGA-m és iszonyat hangos a hűtője. Mivel ezt a VGA-t csak 1évig szeretném használni mondanátok nekem egy olcsó, de jó minőségű hűtőt? Köszi -
Perry-sama
tag
Hali megint én vagyok. Karácsonyra öszejött egy kis pénz és meg tudom venni a 3850et és kérdezném h melyik a jobb:
Gigabyte PCIe GV-RX385256H-B - HD3850 256MB GDDR3
MSI PCIe RX3850-T2D256E-OC/DDR3 -
roxan
senior tag
válasz
VaniliásRönk #7090 üzenetére
MSI Neo2 alaplap, 8x AGP
2.8 GHz PIV
1 giga ram, most lesz még 1 giga hozzáArchicad tervezés, modelezés, Artlantis renderelés
Nekem most a lényeg a directX 9-en van.
-
bubuka71
aktív tag
sempron 2800+ alá milyen vga-t érdemes tenni ?
-
-
shin-211
csendes tag
válasz
Ronnie12 #7120 üzenetére
Aktív hűtéses
... nemhinném hogy MÉG egy hűtő segítenem, sztem max egy plusz 10 percem lenne a lefagyásig... bár nemtudom de olyan érzésem van hogy vagy az alaplap vagy proci vmi miatt felhevíti a kártyát izmosul, vagyis: normális hogy ennyire melegszenek ezek a kártyák?
-
Ronnie12
tag
Én is a GT-t ajánlom. Probálj olya venni majd amin már az új hűtő lesz.
-
d@minator
addikt
-
Medex
csendes tag
Üdv!
Köszi a gyors válaszokat, és pár tesztet végig nézve valóban nagyon jónak tűnik a 8800GT, mondjuk azért megnéznék egy tesztet, ahol a HD3870-est, összehasonlítják vele.
Jahm! Még annyi! A gyártó az csak az árát befolyásolja, vagy valami más jelentősége is van neki? -
Medex
csendes tag
Sziasztok!
Januárban tervezem kicserélni a komplett gépemet. A monitor vezérlő kérdésén gondolkodom. Alapban egy X1950Pro Dual-t néztem ki magamnak, de aztán olvasgattam, és még másik kettő kártyán is megakadt a tekintetem.
A két kártya természetesen a mostani "királyok" a két konkurens cégtől, az ATI HD3870-s, és a Geforce 8800GT. Mindenképpen 512 Mb-ost szeretnék, én már a "jövő" gépét tervezem, magyarul nem szeretnék ha lehet minimum 1 évig hozzányúlni.
A kérdésem, szerintetek melyiket érdemes?Radeon X1950Pro Dual 1 Gb memóriával, Radeon HD3780 512 Mb memóriával, vagy az Nvidia 8800GT-t 512 Mb memóriával.
Az áruk nagyjából hasonló 1-2 ezres csak az eltérés.Nekem az Ati szimpatikusabb gyártó, bár az olyan típusú kártyákkal már több problémám volt, az Nvidia mintha megbízhatóbb lenne.
-
iccesnake
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja vettem egy Powercolor 1950 pro Agp-s vidikártyát. Van vele egy kis gond kb fél óra játék után a kép szétesik és a gép lefagy. Olvastam a fórumon hogy a powercolor kártyákra kell valami plusz hűtés pár helyre. Azt szeretném megkérdezni ha valkinek van ilyen kártyája és tudja hogy pontosan melyik chipekre kell a plusz hűtés az segíthetne egy képpel vagy egy linkel hogy konkrétan melyik chipre kell a hűtés. Előre is köszi. -
Ronnie12
tag
válasz
shin-211 #7119 üzenetére
A régi 7600GS-em terhelés alatt nekem is volt, hogy felment 125 fokig, és, alapon is 70 fokos volt. Ha van kéznél, akkor gumizz rá a VGA-ra egy sima ház ventit. A 70 fokos 40 fokost csinált, és még húzni is lehet. Egy sima befőttes gumi is megfelel. Persze ez csak akkor jó, ha passzív hűtéses a karid.
-
shin-211
csendes tag
Segítsetek!! Egy eléggé bosszantó próblémám van!
Bocsha lejárt a téma de már egy egész éve szenvedek... egyszer egy zárlat hazavágta a tápomat/alaplapomat/procimat így mindet újítani kellet, ezeket vettem:
ASUS P5VDC-MC alaplap
Celeron 2.8 GHz proci
Trust 370W tápA régi videókártyám egy Geforce 3 Titanium 200 64MB volt, az új alaplap nem volt hajlandó felismerni a kártyát, ugyanez a kártya egy másik gépet el se engedte indítani, szervízbe teszt után nekem azt mondták a kártya hibátlan.
Félrehajítottam mert elegem lett.Kaptam kölcsönbe havertól agy Ati Radeon 9550 128MB, Windóz alat semmi gond, viszont minden játéknál legjobb esetben is fél órát bír, aztán vagy lefagy vagy újraindítja a gépet.
A 9550 Passzív hűtéses és ha megtapizom egy fagyás vagy újraindulás után, odaégne az újjam ha otthagynám. Ebből is elegem lett, ezt is félredobtam.Reménykedve hogy csak a kártyák szarok, vettem használtan boltból egy 9800 Pro 128MB osat. Játéknál detto mint a 9550, csak 10ből 9szer már a játék menüjénél kifagy. Érintésre még durvábban forróbbnak tűnik mint a 9550...
Speed(R)-nek:
1. nem, nem tudom egyértelműen hogy a melegedés-e a baj, azt se tudom mi a baj és nincs pénzem semmiféle spéci hűtésre
2. sokfajta hűtést kipróbáltam már, még a hajszárítós házi megoldást is, plusz a házon állandóan szellőzik.
3. nehezen hinném el hogy egy olyan kártya ami alapból nem hajlandó futtatni semmi 3D-t, akkor majd egy kis újrapasztázás után csoda fog történni, nem melegedik túl (már ha az a baja) és nem fagy le többet emiatt.bárhól nézték meg a VGAkártyákat mindig azt mondták hogy hibátlanok!! Mi a fenét csináljak??? Az alaplap az, ami egy kártyát se szeret? vagy szarok a driverek vagy miiiii? Légyszi vki segyítsen!!
-
Vis Major
tag
Hi,
Van egy elülső házventi a gépemben, ami rendesen szívja be a levegővel együtt a port is. Én pedig nem győzöm tisztítani. A vga kártyámra ráragadt egy vékonyabb por réteg. Mivel lehet ezt letisztítani? Nem szeretnék olyasmit letörni, megsérteni ami méretét nézve lényegtelennek tűnhet, de valójában igen fontos. (Már tervezem a plusz szűrő beszerzését, a ház maga is porszűrős...)
-
spyduck
nagyúr
válasz
07_fecc_87 #7115 üzenetére
Én a 6.7-et használtam annó, az volt a legjobb!
-
07_fecc_87
tag
Halisztok!
ATI Radeon 9600XT-m van, és nem tudom, melyik drivert tegyem fel... a Catalyst 6.8-ától felfelé gondolom nem lenne jó ötlet, és úgy tudom, hogy a 6.8-ás óta mindegyik Control Centeres... A 6.7 jó lenne?? -
Ste
addikt
a lap manualja szerint PEG-re kell állítani függetlenül attól, hogy az int vga-t kikapcsolom e vagy sem. alapértelmezésként mindig a pci-e vga lesz az első, amennyiben van a rendszerben (ettől függetlenül, nekem akkor is az int ad ki képet, a normál vga ventije meg 100%-on teker)
-
Ste
addikt
üdv mindenkinek (és persze Kellemes Karácsonyt
)
segítséget kérnék abban, hogy int vga-val rendelkező lapoknál mit kell Bioban beállítani a first init display-nél, amikor vga-t teszek bele? azaz, hogy mostantól ne az int vga-n keresztül adja ki a képet (van PEG, INT és PCI - ebből a középsőt tudom micsoda, illetve a Pci a pci-os vga)
illetve amennyiben az int vga van beállítva és úgy teszek bele vga karit a pci-e 16x-os helyre, akkor azt a windows-nak kellene-e észlelnie mint új hardvert?
köszönöm
ui: ha a karit belerakom a pci-e foglalatba, a gép elindul int vga-val de nem ismeri föl
ha átállítom peg-re akkor egyiken sem ad ki képet, de lehet hallani a vinyón, hogy a rendszer felállötlet?
-
spyduck
nagyúr
válasz
Ronnie12 #7108 üzenetére
Nem érdemes 512 mb-os karit venni, mert ezek a kártyák nem tudják a fél giga memóriát kihasználni.
Ez ebben a formában nem igaz! Ha vki csak 1024x768-ban játszik akkor nem kell a 256-nál nagyobb de ha 1280x1024 mellette AA és AF használat akkor bizony kell! Igaz nem sok játéknál de van olyan amelyiknél kell!
DX10. És amennyiben számít akkor 2600XT DDR3 256 mb, vagy 8600GT DDR3 256 mb
Ez a 2 kártya elég gagyi DX10-ben! Ha igazán DX10-el akarsz játszni akkor 8800gt!
Hozzáteszem a HD3850 tényleg jó vétel! De Januárig várni kell vele mindenféleképpem! -
Ronnie12
tag
válasz
Perry-sama #7109 üzenetére
vBIOS-ról még nem hallottam, de valszeg a videokártya finomhangolását végezhetjük vele BIOS alatt. De erről majd olyasvalaki nyilatkozonn aki tudja is, hogy mi az, mert én nem.
-
Ronnie12
tag
válasz
lory87k #7107 üzenetére
Ha nem sürgős akkor várjál még és Január vége felé vegyél ATi 3850-et. Ha pedig sürgős akkor X1950 Pro DDR3 256 mb, akkor ha nem számít a DX10. És amennyiben számít akkor 2600XT DDR3 256 mb, vagy 8600GT DDR3 256 mb. Arra mindenképp figyelj, hogy DDR3-as legyen az új kari. Nem érdemes 512 mb-os karit venni, mert ezek a kártyák nem tudják a fél giga memóriát kihasználni.
Békés Karácsonyt,
Ronnie -
lory87k
csendes tag
Sziasztok nemtudom eldonteni meik kartya legyen
vidi1 Geforce 7600GST gddr3 256mb Pci-ex
vidi2 Geforce 7600GT gddr3 256mb Pci-ex (4k val dragabb)
vidi3 Ati HD2600pro ddr2 256mbA gepem: AMD x2 4200+, 2gb DDR2 ram
Nemakarom huzni a kartyakat , jatekra kellene a gep de nemtudom hogy megerne e a GT +4k kiadassalvelemenyeket tapasztalatokat varom
Azert kivancsi lennek mien jatekok futnak a GST vel illetve a GT vel
Koszi , minel tobb commentet ha lehet -
Ronnie12
tag
válasz
Perry-sama #7105 üzenetére
Nem rossz kártya. Gyárilag tulhajtott. Valamint DDR3-as. Érdemes megvenni. De lehet, hogy jobb lenne ha várnál Január végéig, akkor már egész jó áron lehet majd ATi 3850-et venni.
-
Perry-sama
tag
Sziasztok. Szeretnék venni egy új vidkarit és először kikérném a véleményeteket erről: MSI NX8600GT Twin Turbo nVidia 8600GT 256MB PCI-e
-
teknős
csendes tag
Sziasztok!
Elsőnek is szeretném leszögezni, hogy már vagy 2 napja csak kutatgatok a neten.
Másodszor, akinek ez alap dolog, legyen már szyves megmondani, hogy melyik VGA a jobb(mindegyik párosytásbol 1 kene):>>notebookhoz lesz
X1600 vagy 7600go(256 mind2)
8600M (256/1024))vagy X2600HD(512)
Ja és a 8600M gt (512/1240) mennyivel jobb a simanal?
koszi előre is! -
törölt tag
hi
vennék egy ati vga-t eddig nvidia volt mivel tudom teljesen leszedni a meghajtóját
-
Mag_
tag
hali!
1366 x 768-os felbontásra be lehet állitani egy "sima" VGA-t? mert sok LCD TV-n van RGB bemenet,hogy PC-hez is lehessen kötni.Csak kérdés mely VGA-k tudják ezt a nem mindennapi felbontást?
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest