- Vezetékes FEJhallgatók
- Hobby elektronika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Androidos tablet topic
- OLED monitor topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- DUNE médialejátszók topicja
- Azonnali informatikai kérdések órája
Aktív témák
-
No-kia
addikt
hello,bocs ezért a hülye kérdésért,de mekkora proci hajtja ki az ati 9600pro-t? tom hog ynem mostani kártya ,de azért kíváncsi vagyok rá. köszönöm
-
drivert
csendes tag
Köszi a jó sok választ a #9730-ban feltett kérdésemre.
Gazdagabb lettem a semmivel
Üdv mindenkinek! -
Elydan
aktív tag
Sziasztok,
ha módosítanak biost egy karin,majd utána visszarakják az eredetit,akkor ugrik a gari vagy sem? Utána lehet nézni,hogy valaha is volt a bios módosítva?
-
válasz
Sk8erPeter #9792 üzenetére
Vegyél garis x1900xt, x1950xt, x1900xtx, x1950xtx ezzel sokáig ki lehet húzni...
23-29k....
Sokan még jó kis vga hűtővel adják ennyiért.... -
fagy53
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #9792 üzenetére
Ugyanezen okból vettem én is az enyémet, és már nem kell sokat várni a következőre!
Átmenetileg szinte mindenre jó a 2600XT, húzva a Crysis 1280x1024 medium-on is elmegy. -
volvoguy
addikt
üdv. prince of persia sands of time-al játszom, pontosabban játszanék csak. elinditom a game-t. a grafika alapból fullon van, gondolom mivel ezt a játékot még az alaplapi ati 1250X vga-m is képes full beállitásokon vinni. szal inditva a küldetést, elkezd szaggatni. nem értem mi a baja. akkor is szaggat ha minden low-ra veszek vissza. én a vga-ra gyanakszom, mert ehhez a játékhoz biztos hohy elég a gépem. sztem vagy az ati-t magát nem szereti, vagy régi a catalyst-om.....bár ez a játék sztem önmagában régebbi, mint az alaplapomon - giga gama 69-s3h - alaplapom....szal nem bizti hogy azzal van baja, hogy integrált. sztem a probléma vagy a driver, vagy az atikat nem szereti. sztetek?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Ragadozó #9791 üzenetére
stevve és Ragadozó: köszi!
A hozzávaló konfig Gigabyte GA-P35C-DS3R, E2180, FSP 350PNF, Corsair DDR2 TwinX 675MHz 2048MB CL4.
Sajnos elég csekély pénzem van most az új karira...Max. 25-28 ezer környékén gondolkozom. Pedig a konfig többi alkatrésze kicsit többet is bírna...
Vagy lehet, hogy várok inkább, és veszek itt a PH!-n kicsit később egy HD 3850-et, az már biztos tud valamit.
Most veszem az új konfigot, és ennyi maradt a videokártyára. Szóval a várakozás viszont azért nem jó ötlet, mert akkor ki se tudom próbálni az új gépet...És a régi videokarim persze AGP-s...
-
válasz
Sk8erPeter #9789 üzenetére
Ha nem kell hd ill. dx10, akkor picit drágább 8600 gt oc...
Vagy használt x1900xt, x1950xt...olcsón x1950pro...
A 2600 xt is jó választás lehet, a régebbi játékokat szépen futatja, de ott a régebbi karik azért jobbak...( arra értem, hogy ebben az árban nagyobb teljesítményű dx9 karit kapsz, és a tesztek szerint is kicsit gyengébb régi gamekkel..)
A modern játékoknál meg kicsit kevés....
Milyen gépbe szánod? -
válasz
Sk8erPeter #9789 üzenetére
kb. medium beállításokat tud olyan 1024, 1280-as felbontásban. (esetleg 1440-ben), de van, amit medium fölött is tudsz hajtani vele, változó. Ha kategóriába kellene sorolnom, akkor a középkategória alsó felébe tehető.
Kicsit jobban megéri, ha egy HD2600XT-t veszel. -
válasz
CsVitez #9779 üzenetére
Egy HD2400 pl. de bármelyik kártya manapság, ami kb. az utolsó fél évben jött ki, de nem árt tudni, hogy a CPU-t nagyon le tudja terhelni, ha az gyengus... bár nekem a 2500+ Bartonom-on egy 7600GT 720p-ben jól teljesített, viszont az 1080p már ennél erősebb procit igényel, hogy ne legyen képregény.
-
roller1015
csendes tag
sziasztok!
ciripel a 8600 gt-m (giga silent).ha jól tudom be kell lakkozni a tekercseket.
megtudná valaki mondani h hol találom őket?mert nem értek annyira hozzá.
esetleg egy kép
előre is köszi a segitséget és üdv -
válasz
Sk8erPeter #9785 üzenetére
A 2600pro szintjén van...csak kevésbé melegszik...
-
Sk8erPeter
nagyúr
Mi a véleményetek a HD 3650-ről? Ér valamit manapság?
-
CsVitez
csendes tag
válasz
greatchaos #9782 üzenetére
én is hallottam valami ilyesmiről, de eddig nem jött be, mert valamikor a kép folytonos, de a hang csúszik rajta
-
CsVitez
csendes tag
válasz
greatchaos #9780 üzenetére
köszi
-
greatchaos
addikt
válasz
CsVitez #9779 üzenetére
a HD videók rendszerkövetelményeit:
CoreAVC™ for Windows @ 480p video at 24 frames per second
1.4 GHz Intel Pentium 4 or faster processor
At least 256MB of RAM
64MB or greater video card
Windows 98, 2000 or XPCoreAVC™ for Windows @ 720p video at 24-30 frames per second
2.2 GHz Pentium 4 or faster processor
At least 512MB of RAM
128MB or greater video card
Windows 98, 2000 or XPCoreAVC™ for Windows @ 1080p video at 24-30 frames per second
2.8 GHz Pentium 4 or faster processor
At least 1GB of RAM
256MB or greater video card
Windows 98, 2000 or XP -
CsVitez
csendes tag
Hi!
Mi a legminimálisabb vga hd-filmekhez, lehetőleg agp.
Üdv
-
Bagira01
veterán
válasz
greatchaos #9774 üzenetére
Tudom, hogy attól nem lesz baja
. Azért írtam, hogy gariba hátha hátrány(eddig nem szóltak érte)
-
gonba
csendes tag
Hi!
Lenne egy kérdésem. Sapphire HD 2600 XT 512 MB GDDR3 AGP karit vásároltam, s kedden be is szereltem a gépembe. Egész eddig nem volt problémám, de ma 3szor újraindult a gép, és kiírta, hogy a windows súlyos hiba után állt helyre, lehet nektek is volt már ilyen.
Szal az lenne a kérdésem, hogy ehhez azt a drivert ajánljátok, amit adnak a karihoz, vagy esetleg vmi mást, mert attól félek, h vmi a karival kapcsolatban okozta hibát.
A mostani driverem, amit mellé adtak: egy catalyst control center 2007.0914.2139.36828. Sztem ez már elég réginek számít, milyet javasoltok? -
greatchaos
addikt
-
Bagira01
veterán
Sziasztok, olyan gondom van a 256bit-es hd2900pro-val hogy gép újraindításnál nem ad képet és csak 100x-i próbálkozásra megy mire a win valami rejtéjes módon sérül és nem indul a rendszer
A vga-n másik bios van, de eddig gond nélkül működött. Lehet hogy az alaplap a ludas
-
Alpachino
veterán
válasz
Quiksilver #9761 üzenetére
Az MSI 8600GT OC verziója gyorsabb.
De tekintsd meg a PH-s tesztet, ott pont ilyen karit teszteltek.
-
Zodan
csendes tag
Hello mindenkinek.. Engem az érdekelne, hogy van egy 8800gs karim van rajta hűtés, és szeretném húzni kicsit, de nagyon sok progi van és nem akarok találomra választani mit javalotok ehhez az ügyhöz.. Válaszokat előre is köszi.. HI
-
Alpachino
veterán
válasz
Quiksilver #9757 üzenetére
Parancsolj.
[link]
-
Quiksilver
aktív tag
Sziasztok! nos nemrég összejött nekem egy új gép meg is vok vele elégedve de valahogy a kártyám X850XT már kevésnek bizonyul. az ár ami naggyábol lehet az max 25k és erre kérnék ajánlatokat (MSI előnyben
)
előre is thx! -
Voda2
tag
Sziasztok!
Valaki tudna nekem egy olyan programot ajállani, amivel le tudom szabályozni egy GeCube Radeon HD 2600 Pro ventilátorját? Tehát ami kezeli is!
Everest szerint mindíg 20%-on jár, de szerintem nem, hanem maximumon, és kissé hangos, de nem zavaró.Köszönöm.
UI:. És fontos lenne a mielöbbi válasz
-
Ayg0
senior tag
válasz
greatchaos #9740 üzenetére
Korábbiakkal nem próbálkoztam, de akkor megnézem. Mellesleg mégegy érdekes dolgot vettem észre: játék közben meg- megakad az egér. Először arra gyanakodtam, hogy megadta magát az optikája, de mivel két VGA is van (az X1650XT és egy vésztartalék 7300LE) így próba képpen visszaraktam a LE-t és a hiba megszűnik... Én még ilyet nem láttam.
-
greatchaos
addikt
használtban a 86gt ~17k
a két kártya között egy jelentős órajelkülönbség van csak:
8600GTS: 32 Unified shader, 675mhz GPU, 1450mhz shader clock,
2ghz memory clock, 256Mb, 128 bit,8600GT: 32 Unified shader, 540mhz GPU, 1190mhz shader clock,
1,4ghz memory clock, 256Mb, 128 bit,ezen felül semmi. szvsz nem érdemes rááldozni, hiszen az előbb ajánlott kártyára is 2év gar van, erre meg bizonytanan...
-
tukko1
aktív tag
válasz
Alpachino #9746 üzenetére
Azt olvastam valahol, hogy ezekat a e2xxx procikat bűn alapon járatni!
Amugy még nincs összerakva a gép, még proci nem érkezett meg! A lap meg ram már megvan!
A régi gép árából lesz a vga! 8600GT -ből milyen márkát ajánlotok vagy milyen típust! Melyik tuningolható jobban szoftveresen? Vagy tökmindegy? Amugy használt dolgokat favorizálom, persze ha van rá gari!
-
tukko1
aktív tag
válasz
greatchaos #9742 üzenetére
Kösz srácok, nekem is inkább a 8600Gt javasolták! 8600GT után mi jön amit érdemes megvenni? Esetleg 8600 GTS?
-
tukko1
aktív tag
Le akarom cserélni a 7300 GT-met. Szerintetek 7900/7950 GT vagy 8600 GT? 128bit vs 256bit? Egy kis indoklást is kérek, ha lehet! 25K-m lenne rá max! Giga p35 ds3, 2gb geil ram, e2140 proci ehhez lenne a vga!
-
Ayg0
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni! Egy HIS X1650XT "boldog" lettem pár hónapja, de az utóbbi időben csak megkeseríti az életem az ATi. A 7.12-es Catalystnál még csak-csak engedte beállítani a képernyő frissítését, de az új 8.2-nél már semmi. Csak rámhagyja és kész, 60Hz-en pedig kifolyik a szemem a vibrálástól. Valakinek valami ötlet?
(RefreshLock is hasztalan
)
Illetve a megjelenítéssel is akad probléma helyenként: pl CS v1.6-ban a flash grenade hatása is fehér helyett fekete képernyőként jelentkezik, bizonyos pályaelemek megjelenítéséről nem is beszélve.
Mi a teendő?
-
fényjáro
csendes tag
ÜDV LENNE EGY KÉRDÉSEM galaxy 8600gt 512mb ddr3 vagy msi 8600gt oc 256mb ddr3 melyik a jobb
-
Retro11
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy Nvidia Geforce 8600M GS 256MB (1024ig TC) hogy lehet kikapcsolni a TurboCache-t?Nagyon feleslegesnek tartom.
Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv: Retro11
-
Genji
őstag
Helló!
SLI működne ha két különböző márkájú kari lenne összekötve? Egy MSI 7800GTX és egy ASUS 7800GTX TOP-ról lenne szó. Próbléma lehet a nem azonos órajel miatt?
Köszi! -
Daert
őstag
válasz
Sk8erPeter #9731 üzenetére
Az összes 3850-es,valamint az új ATI-k amelyek HD-vel kezdődnek,képesek a teljes HD felbontás megjelenítésére,a TV-n is.
Tehát ha van 1 Full HD-s TV-d akkor a videókarit rákötve teljes pompájában élvezheted a műsort.
Az álltalad megjelölt összegből,most jelenleg a 3850-es a legjobb teljesítményt adó kártya a piacon.
Azért egy baráti PÜ megy! -
Sk8erPeter
nagyúr
Daert, Alpachino és greatchaos, nagyon hálás vagyok a válaszaitokért. Maximális respect!
Akkor azt hiszem, marad a HD 3850.
A hűtéssel azért nem lesz gondom, mert házilag gyártott vízhűtés van a jelenlegi gépemben is, és eddig nem volt gond vele, az új videokarira meg kb. másfél óra alatt össze tud hozni apám egy új elemet...(és kissé olcsóbban, mintha gyári termékről lenne szó...
)
Jelen esetben pl. a HIS 3850-nél mit jelent az, hogy "Full HD"?? Mert ezt egy TV-nél még értem, de videokártya esetén úgy tűnik, műveletlen vagyok...
-
drivert
csendes tag
Sziasztok!
Valaki megtudná nekem mondani, hogy miből derül ki 1 videókártyánál az, hogy elég-e neki a processzor?Konkrétan, van egy 8600GTS-em és ezt 1 AMD 3700+ proci tolja.
Elég lehet ez hozzá?
A válaszokat előre is köszönöm! -
@Mézga@
csendes tag
válasz
greatchaos #9724 üzenetére
Hmm hogy milyen Tipus azt nem tudom
8800 GT 512 dd3ram 660 /1600 Gpu ez nem tom mi ez a per... 1800 Memo.. ennyi ált a dobozán
egy "aranyember van a dobozán"
-
@Mézga@
csendes tag
Hali!
Tud valaki valamit a VGA-m Gyártójáról? Én még nem hallottam róla!
Nem rég vettem és csak EZ a típus volt de az ELADÓ nagyon dícsérte!
Na ezért is gyanús!
Tényleg jó vagy bóvlit vettem? mondjuk ma működésével nincs gond! -
Alpachino
veterán
válasz
Sk8erPeter #9718 üzenetére
Én a 3850-et javaslom, 350-es FSP-vel. A 2900GT-t meg felejtsd el. Kb. egy 1950pro szintjén van, annyira kiherélték.
-
Daert
őstag
válasz
Sk8erPeter #9715 üzenetére
Szerintem egy 256-os 3850-el is nagyon jól jársz,ahhoz még jó a 350-es FSP is.Ha esetleg a gyári hűtése nem lenne megfelelő,sokféle hűtőt kapsz hozzá.
A Powercolor egy régi márka,mostanában megint kezdik felkapni,2 év gari jár hozzá ami teljesen tökéletes,a kártya pedig referencia hűtéssel bír.
Legújabb árak:
POWERCOLOR PCIE HD 3850 256MB GDDR3 256bit (668/1656Mhz, Dual DVI/TVO, Fan 1 slot) 34 382 Ft 2 ÉV
HIS PCIEXP HD 3850 (Full HD 1080p) HDMIDual DL-DVI & TV (HDCP) 256MB (256bit) GDDR3 PCIe (NTSC) (RoHS) 36 621 Ft 2 ÉVA 2900GT-t felejtsd el!
-
greatchaos
addikt
válasz
anno 9800pro-t vettem abban, és nagyon meg voltam vele elégedve. sztem refi kártya mára...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Alpachino #9716 üzenetére
De még csak most akarom megvenni a konfigot!! Ezért van még lehetőségem módosításra, így értettem, bár tudom, nem voltam egyértelmű.
Így mit tanácsolnátok, vegyem meg az eggyel nagyobb tápot? És akkor ebben az esetben 2900 Pro vagy 3850?
És mi a különbség a 2900GT és Pro között? -
Alpachino
veterán
válasz
Nem éri meg lecserélni a 350-es FSP-det, egy 2900pro vásárlása miatt.
A 350-es FSP, akár egy újabb fejlesztést is elbír, mivel a 8800GT.nek is elég.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Alpachino #9713 üzenetére
Hát, ha így áll a dolog, akkor még a végén lehet, hogy ráveszem magam egy 400W-os tápra... Végül is újonnan a 350-es 6k, a 400-as 8k. Lehet, hogy megérne 2k-t az, hogy esetleg később fejleszteni tudjam a gépem...
Ebben az esetben a 2900 Pro a nyerő?És mit szóltok a Powercolor márkához? Vagy jelen esetben tök mindegy, hogy melyik márka van ráírva?
-
greatchaos
addikt
válasz
Sk8erPeter #9710 üzenetére
nekem van egy kulák ismerősöm, tőle szoktam megvenni a 2-3 havonta lecserélt kártyáit, mert pici pénzért adja... így sztem jó vétel...
-
Daert
őstag
válasz
A 2900 pro-ban van kicsivel több tuningpotenciál,valamint 512MB memó van rásütve.Viszont hangos a hűtése,és kell alá egy 400W-os táp is,de lehet hogy a 350-es FSP is elviszi
Terhelve bőven 200W-felett kajál.
A nagyobb memória csak akkor előny ha nagy felbontásban játszol,a mai játékokhoz szerintem már elkel az 512MB,de még nem létszükséglet.
Én Januárban azért vettem 2900Pro-t,mert kb 5K-val volt olcsóbb mint a 256-os 3850.Anyagi érdekek vezéreltek és megtetszett a sok memória.
A 3850 újabb fejlesztés,kissebb csíkszélesség,kevesebbet kajál és nem melegszik annyira. -
Alpachino
veterán
válasz
A 3850,
mivel a 2900pro-hoz ( nagy fogyasztása miatt ) már kevés a 350W-os FSP.
Ha pár ezer különbséggel megkapod az 512-est akkor azt vedd. Egyébként elég a 256-is.
-
Sk8erPeter
nagyúr
És melyik a jobb videokari, a 3850 vagy a 2900 Pro?
Most épp nagyon keresek, megtaláltam azt az ajánlatot is, amit írtál, köszi...greatchaos: teljesen igazad van, csak elgondolkodtató, hogy vajon miért adják el a szinte új termékeket használtan?
Szerk.: Ja, még egy kérdés: a 256 MB elegendő pl. a 3850 esetében?? Vagy nem árt az az 512 MB?
-
Alpachino
veterán
válasz
greatchaos #9708 üzenetére
"mert egy 1-2 éves autót veszel, akkor nem te bukd a legnagyobbat, de fasza autód van"
Aki meg fingszűz ülésre vágyik, az megérdemli akár a több százezer buktát, ez időben lévő eladáskor
-
greatchaos
addikt
válasz
Sk8erPeter #9703 üzenetére
sztem nyugodtan bele lehet vágni egy használt cuccba, ha van rá kellő garancia, és jóval olcsóbb, mint az új. az, hogy enm te bukod az új árának legnagyobb amortizációját, az nem nagy gond. így van ez autóban is, mert egy 1-2 éves autót veszel, akkor nem te bukd a legnagyobbat, de fasza autód van
-
Alpachino
veterán
válasz
Itt a PH-n. Apróhirdetések, bazárosoknál. Mint írtam a 350W-os FSP elég G80,G92, 3850-nek.
-
Daert
őstag
válasz
PL itt a PH-n:
POWERCOLOR PCIE HD 3850 256MB GDDR3 256bit (668/1656Mhz, Dual DVI/TVO, Fan 1 slot) 35 158 Ft 2 ÉV
Vagy ha kell az 512MB memó és nem zavar a hangos hűtés akkor esetleg ez:
SAPPHIRE HD2900PRO 512MB GDDR3 Lite HTD PCIE
IPON-ban 35000ft de itt a PH-n a bazárosoknál 34-ért is beszerezhető. -
Tomczyk
tag
válasz
ujonnan nem találsz
viszont használtan garival igen...
annyi hogy legyen rajta gari, kérd hozzá minden papirját. ha szerencséd van ( és van még a régi konfigodbol vga ) azt is beszámitja
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Alpachino #9697 üzenetére
Hol találok újonnan 35k-ért?? Az nagyon érdekelne...
Procituning biztosan lesz, ha nem is rögtön.Tomczyk: én úgy tudom, legalábbis eddig azt mondták, hogy a 350-es táp elég neki.
A használt dolgokkal kapcsolatban csak az a bajom, hogy ilyenkor mindig elgondolkozom rajta, hogy vajon miért is adhatta el... Főleg egy nem olyan régi 88GTS-t! Mert befektetett mondjuk egy 8800GT-be vagy egy HD3870-be? Mert akkor annak a váltásnak annyira sok haszna nem volt...
Vagy felhagyott a számítógépezéssel?Most körülnézek itt a PH-n, és visszajelzek...
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gombászkönyvek egyben
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest