- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Aktív témák
-
arnoldito
senior tag
Hy!
Köszönöm a tegnapi segítséget!
Még egy kérdés hogy RivaTunerrel hogyan húztátok a ram sebeséget 800 fentebb mikor nem engedi a csúszka?A 2.06-s használom!
Köszi előre is! -
CoD2 alatti tesztet tud vki "új" VGA-kal? 88xx, 38xx szériában? Főleg a 79xx-szel való összehasonlítás érdekelne.
THX. -
celf
őstag
szerintetek melyik az okosabb megbizhatobb kari?
SAPPHIRE - HD2600XT 256MB HTD DDR3 Full PCIE
GIGABYTE - GV-RX26T256H PCIE
a gigabyte szimpibb mert passziv, de allitolag a sapphire jobb.(es a blackbox is szimpibb)
-
garfield-r
tag
válasz
greatchaos #9591 üzenetére
Azon én is felakadtam
Igazából engem csak két játék érdekelt: World In Conflict és a Unreal Tournament III, és ezeknél is csak a 1680x1050 felbontás.
Amin igazából meglepődtem az az hogy Crysis-nél 1680x1050-es felbontásban 4x AA és 8x AF esetén alig van különbség a 88GT 96GT és a 3870 között - legalábbis ezen teszt szerint. -
greatchaos
addikt
válasz
garfield-r #9590 üzenetére
ezt te tudod értelmezni?
nem látom, hogy mindkét kártya fel lenne tüntetve... de lehet kómás vagyok már...
-
garfield-r
tag
Az a nagy bajom, hogy szinte ahány oldalt nézek meg annyi eredményt írnak.
Amin nagyon meglepődtem az ez a Crysis 1680x1050-es teszt, elég érdekes. -
Arc2186
csendes tag
Hát próbálkoztam,nyomogattam F8-at F10-et mindent...de semmi sem történt,a monitor csak tovább villogott..a szervízben tuti tft monitoron tesztelték...de ha ilyen bagatell a megoldás akkor tökön szúrom magam...
Ha nem találok megoldást akkor felhívom hétfőn( a szervízt,hogy mi lehet a gond
-
greatchaos
addikt
válasz
garfield-r #9584 üzenetére
egy hozzánemértőnek semmiképpen sem ajánlanám, hogy szedje szét. inkább gyakorlojon egy régi gépen, de most ezt vette x ezerért, nem kéne, hogy balul üssön ki a dolog...
-
fagy53
nagyúr
válasz
garfield-r #9582 üzenetére
Nem igazán megbízható tesztek, de sok más külföldi oldalon vannak most tesztek erről a VGA-ról.
Elveszítheti a garit, ha van rá. -
garfield-r
tag
Azt meg tudja valaki mondani, hogy mennyire megbízhatóak a Tom's Hardware tesztjei???
Mert miután elolvastam ma a Ph tesztjét a 9600 GT-ről szétnéztem ezen az oldalon is és ott is van egy ilyen jellegű teszt, és ott egy pöppet más eredmények jöttek ki. -
Arc2186
csendes tag
Minden felpörgött,mikor bekapcsoltam!
Tehát a gép üzemelt, a vinyóról elvileg mindent letöröltek...
a csatlakozó fehér színű,és durván kétszer akkora mint a kék színű...és a DVI menetbe megy bele a videókártyán kivülről.
A vinyóról mindent letöröltek,és ezért kicsit kételkedem a felbontásos verzióban,vagy a bios tárol ilyesmit???
Mindenesetre egy próbát megér!
Hála az égnek hogy van felmentősereg)
Amúgy nem úgy van hogy vinyó csatlakoztatása nélkül is be kell jönnie a biosnak?
Nem TFT monitorom van!!!! -
fagy53
nagyúr
válasz
greatchaos #9577 üzenetére
Egyetértek!
-
greatchaos
addikt
-
válasz
Arc2186 #9572 üzenetére
Valószínűleg a monitorod nem támogatja azt a felbontás amit a szervizben használtak...
Ha nincs kölcsön moncsi, akkor a teendő a köv:
Benyomod a gépet, és nyomkodod gyorsan az F8, hogy megjelenjen a XP menü...
Ott csökkentett módot, és a winben vedd le a felbontást és a képfrissítési frekit is nézd meg, utána indítsd újra, ekkor már működnie kell, ha ez volt a hiba... -
Arc2186
csendes tag
Sziasztok!!!
Nagy segítségre lenne szükségem!
Ma hoztam haza az új gépemet,melynek a könfigja a következő:
Asus alaplap
AMD 5400
Ati 2600XT 256 mb ddr3
160giga hdd
1giga ram
A gépet,úgy ahogy azt kell összeállításnál bemutatták a szervízben,hogy Xp alattt milyen szépen duruzsol,minden működött,majd nyilván letöröltek róla mindent,mert itthon azért olcsóbban rakom rá az Xpt
Eddig minden oké,hazahoztam,és szépen rakom össze a gép csatlakozóit,bill,egér,net,hangfal,monitor....az első meglepetés ekkor jött, az én monitorom csatlakozója,kék színű nem nagyon akart belemenni a videókártyába,de szerencsére találtam egy átalakítót a videókari dobozában majd úgy összedugva bedugtam a videókártya két kimenete közül az egyikbe,majd gép bekapcs,de a monitorom csak villogott,semmi nem indult meg....majd bedugtam a másik videókari kimenetbe de ott sem jelent meg a képernyóőn semmi,pedig a gép már szépen üzemelt...ekkor kipróbáltam másik monitoron is,de azon sem működött...nyilván valamit nem jól csináltam
A videókártyán 3 kimenet van végülis 2 olyan amibe jó az átalakítós monitordugasz,és középen valami kerek alakú,gondolom tvnek vagy nemtom..
Akinek van bármilyen ötlete az kérem hogy segítsen....már kínomban a winyót is kicseréltem az én régebbimre,hogy hátha az a gond,hogy "szűz" a vinyó benne,de a régivel sem ment...szal tuti valami csatlakozási gond lehet...
Lécci segítsetek egy kezdőnek -
garfield-r
tag
válasz
greatchaos #9570 üzenetére
Ez is igaz
-
greatchaos
addikt
válasz
garfield-r #9567 üzenetére
továbbá az agp-s kártyákon nincs is ott az sli híd csatlakozó
-
Thrawn
félisten
válasz
sisakos #9566 üzenetére
Mégis van igazságod:
Ennek köszönhetően nem csak SLI-szerű, de akár már most AGP+PCI Express-es ATI CrossFire-szerű konfigurációt is beüzemelhetünk. Ez persze egyelőre csak vicc, hiszen a meghajtóprogramok támogatásának hiányában ez a kombináció nem működik együtt (mindenesetre jól néz ki). LinkNem tudom azóta létezik-e ilyen driver.
-
válasz
Ragadozó #9561 üzenetére
Hány ember vesz még manapság is 6xk-ért G80-as GTS-t...
Aki nem ért hozzá, annak keményen leosztják a bentragadt cuccokat.
Tegnap láttam ezt a hirdetést az apróneten...
"ÚJ GIGABYTE NVIDIA GEFORCE 8800GTS 320MB/320bit DDR3 PCI-E BRUTTÓ: 74.556.-FT ÚJ ASUS NVIDIA GEFORCE 8800GTS 320MB/320bit DDR3 PCI-E BRUTTÓ: 78.810.-FT SZÁMLÁVAL, 3 ÉV GARANCIÁVAL." -
sisakos
csendes tag
válasz
greatchaos #9563 üzenetére
Értem. Kösz
-
sisakos
csendes tag
Azt szeretném megkérdezni, hogy: lehet-e crosfire-be bekötni kettő agp-s kártyát?
-
adam84
csendes tag
Hy all. Melyiket érdemes megvenni kéne egykis segitség Evga 8800gts-640Mb vagy 9600GT (és ebből is melyik fajtát).
-
PH!-n sajna nem találtam ilyen tesztet, de THG tesztek szerint a 8800 jobb...
elit_hun: nVIDIA rulezzz
-
PonPon
senior tag
Sziasztok! Én meg a 320MB-os 8800gts és az 512MB-os 3850 között vacilálok. Egy árban van az aprohirdetések között a kettő? Melyik szerintetek?
-
-
zeee
senior tag
Sziasztok! Feltettem egy cad programot, és inditásnál a 'microsoft visual c++ runtime library runtime error' ablak jelenik meg. Már mindent megprobáltam, uj driverek stb, de sehogy sem tudok rájönni az okára. Szewrintem a vga a felelős mindenért. Ha valaki találkozott már ezzel a jelenséggel pls sos
-
hááát... ezen a gépen már nem nagyon lehet hova erősíteni, úgyhogy nem mondom, h vegyél 9600-ost és inkább legyen több vmi... úgyhogy szerintem ha belefér, vedd meg a 8800-ast... erősebb, tovább húzható, és igazából nincs érdemi újítás a 9600-ban
KOKO5: sose volt ATi-m... úgyhogy erre nem tudok mit mondani... amúgy én is jártam már úgy, hogy az nVIDIA Detonatort kétszer kell telepíteni, h egyszer jó legyen... elsőre mindig 640x480 16 szín, aztán rátelepítem mégegyszer, és akkor jó
-
KOKO5
csendes tag
Feltettem a rivát de nem látja csak monitor beállitás tudok állitani!Érdekes.Mindegy ,amúgy érdekes ez a kártya!Végül is nincs vele gondom, eddeig is atim volt de ez furcsa kicsit.Pl:ha nem teszem fel a gyártótól kapott lemezen lévő drivert nem tudom feltenni a frissitett drivert pl:8.2-est.....tehát kapásból nem tudom telepiteni a 8.2-est!Szerintem itt van a varia ,sapphire.....(vedd meg, tedd be,telepitsd a drivert, azt ne variálj játsz) aztán lehet rosszul gondolom!
-
netkoo
senior tag
Üdv a szakiknak.
Új konfig vásárlás előtt állók
Kéárdésem a mostani játékokhoz Crysis,NFSPS,Bioshok,
MIlyen videó karit vegyek?
ÉN Galaxy 8800GT 521MB ,gondoltam
DE most néztem megjelent 9600Gt ami 10% al lassabb viszont joval olcsob.ATI s karit nem veszek!
Esetleg valakinek más tipje?
Ja konfig Giga DS3R,Q6600,4G ST 800 RAM FSP BSII 400W vagy VX450 e slesz. -
KOKO5
csendes tag
Oké megprobálom!Köszi!
-
-
és régebben elérted? 6-os árammal?
próbáltad Rivatunerrel?
-
van olyan funkció, amit nem tudsz kihasználni, vagy lassabb, mint amit elvársz tőle? vagy tapasztalsz bármi negatívumot ha csak a 6-os tápkábelt használod?
mert ha nem, és stabil, akkor jó úgy...pl nekem az Abit AW9D lapomon 24 pines fő áramcsatoló, és 8 pines proci áram csatoló van, az én tápomon 20 pines főáram, és 4 pines prociáram van... mégis feltudtam húzni 3400-re az E2140-et
-
a HD2600XT alapórajele 800/1100MHz, ennek a VGA-nak az órajelei 800/1400, ez a PH! teszt alapján
-
KOKO5
csendes tag
Hali!Megtudnátok oldani a problémámat az jó lenne!Nos:2900gt vidikari 8-as tápcsatival van nekem......a tápomból 6-os kimenet van indul is jó minden!Itt hallottam hogy a 8-s csatival ki lehet használni egyes funkciot!Ezért vettem egy 8-s csatit.Oké bedugom de nem indul a gépezet---visszateszem a 6-ost oké megint minden!Valakinek ötlete van válaszolhatna!Köszi!
-
gonba
csendes tag
Hali! Azt szeretném kérdezni, hogy ez a kártya ugye a referencia órajelekkel rendelkezik (800/1400MHZ)?
http://ipon.hu/?product_id=19162 -
válasz
volvoguy #9536 üzenetére
tévedés: GF8-as szériában van 8400, 8500, 8600 és 8800...
8400 képviseli az ultra low-end kategóriát,
8500 az se sokkal jobb
8600 középkategória
8800 csúcskategóriamost ugyanígylesz...
amúgy mindig is így volt GFFX5200, 5500, 5600, 5700, 5800, 5900, aztán GF6200, 6500, 6600, 6800... GF7-nél ugyanez (GF7300, 7600, 7800, 7900), és régen is mindig volt legalább 3-4 verziója egy szériának... még anno a GeForce256-ből is létezett már pár verzió... -
válasz
Crazyman33 #9534 üzenetére
háááát... egy egyszerű, kissé gányolós módszer, amit én már többször is alkalmaztam: kioperálod a régi, működésképtelen venitit, veszel egy standard párszáz forintos 8 cm-s házhűtőt, és egyszerűen felkötözöd a VGA-ra, mondjuk cérnával (de én csináltam már kábel kötegelővel is...)
-
volvoguy
addikt
vki feltudna világositani, hogy a msot megjelent kariknál, gondolok itt a 9500, 9600, és 9800-okra, mi a lényeges különbség? nem értem, mert korábban csak 8800 és 8600 volt, és ezeknek voltak különféle változatai, de a msot megjelenteknél miért van 3? létrejött a 9xxx széria, és ezen belül a 9500ös az alapmodell, a 9600os a közepes, a 9800as meg a csúcs?
vki felvilágositana? -
kltz
tag
Szevasztok!Egy olyan kérdésem lenne hogy, mitől lehet az mikor állítanám a felbontást 1024*768-ra és újra indul a gép.A kari egy régi Ati 9500 a driver fennt van, a gép többi rész valaszínűleg müködik, mert más baja nincs.
-
Crazyman33
senior tag
Hello!
Gondoltam hogy csak netezni akart tovább fazon, de mindegy. Az ilyen emberektől vesz az életem egy 360 fokos fordulatot, tehát minden megy tovább.
Arra gondoltam hogy csak ventillátort lehet-e cserélni, most réz hütő bordák vannak a venti után.
Vagy azért mondod hogy cseréljek komplett hütést, mert nem fogok kapni külön csak ventit? -
válasz
Crazyman33 #9532 üzenetére
hi!
egyrészt: a VGA-d jóval többet fogyaszt, mint a venti, úgyhogy ezzel kár tesztelni
másrészt: sztem egész egyszerűen nem volt kedvük a szervizeseknek ventit szerelni... ha körbe nézel itt, láthatod, h 8k-ért nem hogy 1, hanem 3-4 hűtőt is kaphatsz a VGA-dra... és szerintem semmivel sem bonyolultabb VGA-n hűtőt cserélni, mint mondjuk procin... persze, óvatosan kell, de azért nem lehetetlen.... -
Crazyman33
senior tag
Sziasztok!
Van egy ASUS Extreme AX800 XT 256MB
A következő a gondom. Pár napja észre vettem, hogy játékoknál egy idő után újra indul a gép. Nem tudtam mi a baj. Aztán látom hogy nem megy a videokarin a ventillátor, és a kék ledek sem világítanak. Még jó hogy nem sült meg! Ilyenkor mi lehet a gond. A legújabb driver van fent + Smart Doctor + GamerOSD. Az op rendszer XP. Az áram kábel is rajta van.
A tápom: Chieftec 410W
Áram csati van még bőven, átdugtam, semmi. Kipróbáltam hogy arra a csatira ami a videokártyára megy, rádugtam egy sima tápventillátort, mükszik tökéletesen. Akkor ezek szerint megy oda áram. Tehát a ventillátor szart be? Összefüggésben van a leddel?
Elvittem a szervízbe, azt mondták tuti ventillátor halt meg. Nem érdemes megjavítani, mert kb 8000 ft csak a venti, + a munkadíj. De ők nem javítanak videokarit mert nagyon kényes, megcsúszik a csavarhúzó és annyi a kártyának.
Szerintetek meg lehet javítani, érdemes?
Amúgy nagyon köcsög volt az eladó. -
Veyron
tag
Üdv!
A kérdésem a következő, h a hd3650 hogyan teljesít 1080p-s videók esetén?Erről nem igazán mesélnek a tesztek sajna.Illetve melyik gyártó kártyája lehet jobb választás az asus hd3650 vagy sapphire hd3650?Mindkettő 256mb gddr3-as.Köszi
-
bubuka71
aktív tag
hali ! az miért van hogy a pro streetnél szaggat a játék pedig az fps 40 fölött van folyamatosan ?
-
celf
őstag
válasz
greatchaos #9520 üzenetére
merci voku!
-
válasz
greatchaos #9523 üzenetére
Nem látja...vagyis az órajeleket nem látja
Talán majd az újabb verzió...
Nem véletlen ajánlottam a rivát....
Nekem is hd2900 prom van...
CCC-ben is csak akkor jelenik meg az over, ha 8 pines pci-e tápot használsz... -
arnoldito
senior tag
Sziasztok!
Kérdezném hogy egy HD2900Pro-t milyen progival lehet húzni meg ami kiírja a hőfokot meg ilyesmi!??Esetleg egy linket ha tudnátok adni!
Köszi! -
celf
őstag
Ti mit ajanlanatok egy 13-14k kategoriaban ami PIC-Ees, jo chipset, nincs rajta feles memoria amit nem hasznal ki, szoval semmi vakitas, megbizhatosag, es lehetoleg passziv hutos?
Lehet regi is, esetleg talalok hasznaltan. Passziv huto nem olyan fontos. De mindenkep jo ha tiszta, azaz nem visz pld a venti zajt az audiojelbe..
nagyon megkoszonok minden segitseget
celf
-
zoo8800
veterán
válasz
gombavadasz #9514 üzenetére
Van pl ár, iszonyat hamar jön az utód...
Komolyra fordítva a szót elég stabil dolog a videokártya. Frissíts drivert, azzal szokott gond lenni. Néhány dolgot az ATi és NV máshogy jelenít meg (játékokban) de ezzel kár törődni.
-
greatchaos
addikt
válasz
a referenciától való eltérés nem hiba, de bosszantó gond, ha nemgetív írányban térnek el...
-
fagy53
nagyúr
válasz
Vannak, talán a legtöbbször memória problémák fordulnak elő. Textúra problémák, színes alakzatok, pontok, csíkok. Adódhat végleges meghibásodásból, de sokszor alulfesz, ill túlhúzásból eredő user hiba okozza. Utóbbi könnyen orvosolható, ez nem is a VGA hibája.
-
Senhi
aktív tag
válasz
Túl sokba kerülnek...
-
gombavadasz
tag
Videokártyáknak alapvetően vannak tipikus hibái?
Hűtésen kívül.
-
illu
tag
na 90-91 fokos volt a kari kikaptam a kártyát elvittem megcsinálták és most 50-51 fokos remélem mostmár jó lesz
köszi all mindenkinek a segitséget eddig is
-
elit_hun
őstag
válasz
runner 125 #9507 üzenetére
Szívesen, amúgy itt van egy teszt [link]
Még a Far Cry is megy rajta -
jano_77
nagyúr
Hi All
Akkor is le kell szednem az ATI Catalyst-ot, ha a VGA-val kompatibilis version van fent, mielőtt cserélném a VGA-t
-
Hogy eladni mennyiért tudod, azt nem tudom, itt a bazárban keress rá, hogy a többiek hogyan kínálják.
Itt mazsolázhatsz:
[link]Meghosszabbodik az élete és valószínűleg elmúlik a megjelenítési probléma is egy hűtőcserével. Azt pedig az idő mondja meg, hogy mennyi ideig lesz még használható.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Spórolós topik
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mercedes topic
- Milyen autót vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Külpolitika
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Bomba ár! Dell Latitude E5410 - i5-560M I 4GB I 250GB I 14,1" WXGA I Cam I W10 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest