- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Léghűtés topik
- Gaming notebook topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- Milyen SSD-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zebra_hun
veterán
Sőt, teljesen más, de okozott meglepit.
40xx gpu van nekem is. Mostanában hetente jön driver, mert a "régi" videokártyák is megfagynak sok esetben.
Én már nem kínlódok a béna driver-ekkel, 566.36 vagy mi a száma, az még a 700Mb-os méretű, nem a 800Mb-os.
DDU-val csökkentett módban töröld le net nélkül, ezt rakd fel.
Nem tudom, hogy a mostaniak megoldották e, de sorban jöttek vacakabbnál vacakabb nvidia driver-ek.
A 40xx széria nem igényli ezeket az újakat, próbára az is megérheti.
Persze mind feltételezés, mert ugyan írtad hogy sok stressz teszten átment, de hogy WHEA-val vagy nem, azt nem írtad.
Bármi lehet, mindenre van külön teszt.
OCCT-ben egy helyen minden van. -
zebra_hun
veterán
Van neki topikja, az lga1700 néven.
Ilyen hibát nehéz beazonosítani, legjobb ha csinálsz egy load default settings-et.
Véletlenül se kapcsolj xmp-t, illetve semmit sem.
Mondanám, hogy készíts egy pár szervíz tesztet, de ha nem vagy benne otthon, akkor szenvedés.
De így tegyél egy próbát, hogy xmp nélkül. Nagyon sok esetben a memória kavar be, amiatt kap a páciens fagyit.
Ezt a topikot zárni fogják, 1700-be tedd fel a kérdést. Több hasznos dolgot, tanácsot kapsz ott. Talán.Egy jó diagnosztikai kép pl. Cinebench 23 stressz teszt 10 perces loop-on HWINFO-val kísérve:
1 órás OCCT stressz tesz szintén futás közben HWINFO-val kísérve:Ha kész, ilyennek kell lennie:
Ezek ingyenes tesztek, de a HWINFO-t be kell rendezni. Alapértelmezetten semmi infót nem ad. Le kell nyitni a core clock, effective clock, stb. dolgokat, ahogy a képen van.
WHEA jobb alul az utolsó, azt megette a fene ha hibát jelez.
Mivel ezek stressz tesztek, terhelnek is rendesen. Ha 90°+ lenne, állítsd le azonnal!
OCCT-hez nem is fontos a kíséret, be kell rendezni a saját monitorozóit.
Ez egy 13700k, de szinte ua.
Sajnos a B lapok nem jók finomhangolásra. De lényeges, hogy egy ilyen teszteken nem szabad 80° fölé mennie, WHEA meg 0db lehet maximum.
De elsőként xmp-t kapcsold ki, esetek nagy százalékában az okoz instabilitást. -
sodji
csendes tag
Sziasztok
Nem talaltam a kerdesemnek megfelelo forum temat, igy nyitottam egyet.
A kovetkezo problemam lenne:
Kb 3 hete a doom dark age megjelenesekor figyelmeztetett a jatek, hogy frissitsem a biost. Ezt megtettem. Majd par ora jatek utan kifagyott a game. Gondoltam sebaj, van ilyen. Ctr, alt, del bezaras. Ujra mehet. Kifagy, megint, aztan azota rengetegszer ugyan az... Van, hogy 5 perc jatek utan, van, hogy 1 ora utan. Azt hittem a doom hibas, majd jon patch. Mindefele driver ujrarakva, semmi, meg mindig szar. Aztan gondoltam, eleg ebbol, jatszom massal, es jott a feketeleves. Az is kifagy. Elkezdtem nyomozni, lattam, hogy a cpu tulmelegszik stressz teszten. 90-95 fok. Na jolvan, ez lesz a baj. Vettem masik hutot. Paszta, huto felrakva. Kifagy. Ma asus oldalin latom van uj bios, gondoltam biztos ez a baj, feltelepitve. Most kb 2 ora jatek utan ujra kifagy. Cmos clear, pipa. kifagy.
Mindefele hardware stressz teszt elvegezve, kb minden uj a gepben, semminek semmi baja (elmeletileg) egyszeruen nem tudom merre induljak tovabb?
Specifikacio:
Intel core i5 13th 13600k
Rtx 4070 TI
asus tuf gaming b760 wifi
Kingstone fury 2x16 gddr5 6000mhz
Uj cpu huto be quiet dark rock pro 4
Stb,... eddig hiba nelkul ment minden. Kb 3 hete szarakodik. Egyszeruen tanacstalan vagyok..
Halas lennek valami segitsegnek, akar el is viszem a gepet es fizetnek a javitasert, ha valaki rajonne a problemara,... en kezdem feladni
Elore is koszonom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox tulajok OFF topicja
- Eredeti játékok OFF topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Léghűtés topik
- Gaming notebook topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, all-in one szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged