Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
biofarkas
csendes tag
minden mostani vga-n van külön táp?
az a furcsa , hogy a vga kari leírása említi, míg a kártyán nincs rajta ez a külön táp csati
lehet, hogy ezért nem tudom a biosból tuninggolni? -
kicsigeri
senior tag
Hell
Szerintetek megéri e lecserélni a VGA mat egy ilyenre.(adatlapomon látszik)
Sapphire Radeon HD 2600XT 256MB GDDR4 izé ja link
elfogultság nélküli válaszokat kérnék.
Köszi hali.
-
zsotee82
csendes tag
Sziasztok ,kérdésem, -Gainward kártyákról lenne szó-, a 8600 GT(8903) 256 MB GS-GLH és a 8600 GTS 256 MB vga kártyák közül melyiket ajánlanátok inkább? Tudom, hogy a gts magasabb órajelen megy, de megéri szerintetek a 6-7 ezerrel többet? A sima GT elég sok helyen jó eredménnyel zárt(3Dmark) Valaki segítsen, köszi!
-
pok.tom
aktív tag
monitorod ha lcd akkor jobb képminőséget fog adni az 1értelmű mint holmi "nem lcd, nem plazam" de sztem ha jóval nagyobb a kép akkor inkább a tvt kell választani. elfogadható minőségben sugározza az "adást"
ha meg minőség kell akkor válasz 1 plaza tvt 200e körül már vieheted -
biofarkas
csendes tag
Tudom láma kérdés, de sajnos nem tudom.
A kártya felső részén van egy csatlakozási lehetőség.
Oda mit lehet rádugni?
Köszi
Bio -
Haxley
csendes tag
Sziasztok!
Elmagyarázná nekem valaki egy-két mondatban, hogy mik ezek?
-Antialiasing
-OpenGL (2X,4X,8X, stb)
-Direct3D (2X,4X,8X, stb)
-AA Mode
-AF Mode
Mit állítok ezekkel? Az ATI-Tools programban vannak.
Nem akarom elcseszni a kártyát... -
mustad
tag
sziasztok
a problémám a következő: a vidikarimhoz vettem 1 komponens kábelt, hogy összekössem a tv vel. sikerült is de a kép nem a legszebb. a tv 1 samsung hd readys tv de nem lcd és nem plazma. a tv elvileg 1024 x 768 a monitorom is. de a tv n sokkal szarabb a kép. én ugy gondoltam hogy azért kapok a tv n 1 olyan minőségű képet mint az xbox 360 nál. mi lehet a baj?
köszönöm elöre is -
NoRb1k4
csendes tag
jah mikor betettem a 3870et akkor még a vista volt fenn, de akkor is csinálta, ezért arra gyanakodtam hogy a vista szar mert elötte xp-vel nem csinálta, ezért visszatettem az xp-t de most igy is csinálja
jah teljesen legyalultam mindent a winyórol és a legfrissebb driverek vannak fenn -
tamadobos
csendes tag
Köszönöm a biztatást.
Ez csak hirtelen dühroham nálam, mert tudom hogy nem lesz
egy könnyű menet a szervízzel. Főleg olyan hibánál ami nem annyira kézzelfogható.
Nem hiszem hogy pl elkezdenek majd Ők ott Crysis-ezni aztán váják hogy lefagyon (mivel
3D alkalmzásoknál gyakrabban és hamarabb előjön a hibajelenség),
vagy bekapcsolva hagyják a gépem egy napra és majd reggel meglátják mi van.
És ha nem történik semmi visszadják hogy semmi baja. Aztán kezdődik minden előről.
Az lenne a legjobb ha valami teljesen bedöglött volna és meg sem nyikanna a gépem,mert akkor addig cserlégetnék a hardverelemeket ameddig el nem kezd mükődni.Talán a legszerencsésebb az lenne ha mégiscsak sikerülne szereznem egy másik vid.kártyát, vagy egy másik lapot próbára. Mert én nem sajnálnám az időt kideríteni melyikkel van a baj.
Félek hogy a szervíz "futószallag" hozzáállása nem éppen
jó ebben az esetben.(na jóvan többb hülyeséggel nem traktálom a fórumot, se téged, mégegyszer kösz a segítséget)
-
Biomokus
tag
Helló!
Kis segítséget szeretnék kérni. Tudna nekem mondani Galaxy 7600GT-hez egy stabil drivert,amin a Timeshift és a Pro Street is normálisan fut? Ugyanis jelenleg 163.76 van fent. Ezzel a TimeShift okés, de a Pro Street állandóan hibázik, laggol, kifagy, nagy ritkán újraindul a gép. A vga hőmérséklete 560/800-on nem ment 55 °C fölé.
Előre is köszönöm!Üdv: Biomokus
-
gban
veterán
válasz
tamadobos #9071 üzenetére
Te dolgod hogy kire vagy pipa, beleszólni nem akarok, de a hardvert nem ők gyártják.
Attól még persze bárhol bárkire rásózhatnak rossz cuccot direkt, de első lépésben állj pozitívan a dolgokhoz, lehet hogy tök rendesek, segítenek szivesen, és rendeződik a dolgod.
Sok sikert. -
gban
veterán
válasz
biofarkas #9066 üzenetére
Akad egy-kettő.
1. ha sarkazható a GPU akkor vigyázz nagyon a hűtő mozgatásakor.
2. amikor kitolod a tartópöcköket, vigyázz, nehogy megszaladjon az eszköz a nyákon.
egy haverom így tett tönkre egy akkoriban 25k-s kártyát, pedig csinált eleget előtte is ilyet.
Legjobb ha egy keskeny végű fogóval nyomod össze - ha tartópöcökkel van rögzítve, nem csavaros, semmi szín alatt sem csavarhúzóval vagy hasonlóval ami megugorhat. -
tamadobos
csendes tag
Ha megint az alaplap rossz akkor komolyan mondom kifutok a világból. 07.11.17-én vettem az alaplapot, majd 8nap múlva kicserélték mert rossz volt. Ha megint tönkrement ...grrrrrrr. Sikerült megutálnom az MSI-t és a pécsi TP Comp Kft.!!!!
Aszem visszaviszem garanciába aztán szarozzanak vele Ők! Irok mellé egy levelet hogy tudják mi a helyzet.Nagyon köszönöm a segítséged gban!!!
-
-
biofarkas
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, ha valaki hűtőt cserél a kártyáján, van valami buktató amire érdemes odafigyelni?
Olyasmire gondolok, ami csak a gyakorlatból derülhetett ki.
Előre is köszi.
Bio -
tamadobos
csendes tag
Ezt még ki kell próbálnom. Ha hazamegyek kipróbálom. De szerintem lefagy a "gép" is, szóval nem lehet kikapcsolni. Ebben az esetben mit tegyek. Vegyek ki pár memória modult, és csak egyet hagyjak benne? Próbáljam ki úgy? És a Videokártya tesztelő program miért ir ki rá hibát?
-
gban
veterán
válasz
tamadobos #9063 üzenetére
Amikor így eltűnik a videojel, ki tudod kapcsolni a gépet a power gombbal (szabályosan gondoltam, tehát nem azonnal, hanem szépen ahogy kell, leáll-e) vagy Alt-F4-gyel?
Ha igen, akkor valóban a kép tűnik el, ha nem, akkor kifagy a géped, ami viszont más is lehet, nem csak VGA. -
tamadobos
csendes tag
Egyébként a proci és a memória hiba miatt is kikapcsolhatja az alaplap a video.kártyát?
Meret olyan mintha kikapcsolna, a monitorom Power Safe modba megy. Ettől függetlenül a gépem nem áll le, a tápegység mükszik, ventik pörögnek. Az alaplapom már volt cserélve mert a vásárlás után 8nappal tönkrement. A lapom egy s775 P4 i965 MSI P965 Neo-F V2.
Memóriák 3x1 GB Kingston. Proc: Intel P DualC 2.00. -
gban
veterán
válasz
tamadobos #9055 üzenetére
Mindenképp vidd vissza, és ha nem hiszik, várd ki azt a 15 percet 3D futtatása mellett.
Lehet hogy nem a GPU melegszik, hanem egy ellenállás, vagy bármi más, és ezáltal megváltozik az értéke, és ezért fagy.
Ha meg az ő gépükben jó, akkor lehet nálad a hiba de nem VGA probléma, hanem proci, alaplap, ram, bármi.
Mert a leírás alapján egyáltalán nem biztos hogy a VGA kapcsol ki. -
tamadobos
csendes tag
Sziasztok
Egyszer már irtam és akkor kicsit hanyagúl fogalmaztam meg hogy mi a baj. Sorry
Most megpróbálom részletesebben:
Szóval adott egy HD2600XT vid. kártya, ami ha 3D-s alkalmazást futtatokm rajta kb 5-15perc után egyszerűen meghal és nem ad ki jelet (amonitorom kikapcsol). Ugyan ezt csinálja 2D-s alkalmazásoknál is csak ott kb 1-8óra elteltével.
Amire én gyanakodtam:
Hőmérséklet: terhelve:50-65 fok
terhelés nélkül: 40-50 fok
Szerintem ezzel nem lehet baj.
Új drivert installáltam, illetve kipróbáltam régebbivel is, de semmi.
Majd találtam egy Artifacts nevű Vid.kártya tesztelő programot, ahol elvileg 0pontot kellene elérnie a kártyának akkor hibátlan, na most az én kártyám egyszer 0 pontot ér el egyszer 7856-ot és van amikor 78.568!-at. És ezek egymás utáni teszt eredmények.
Még garanciális a kártya, lehet vissza kéne vinnem, csak nem tudom hogy magyarázom meg nekik hogy mi a baja. Mert Ők csak bedugják ott egy gépe azt bekapcsolvahagyják és ugy lehet kibirja fagyás nélkül. Ötlet? -
NoRb1k4
csendes tag
Sziasztok!
Nem nagyon találtam ilyen topicot ugyhogy nyitottam eggyet.
Az lenne a problámám hogy: föleg játék közbe (de előfordult simán windowsba is) egyszerüen szétesik a kép villog párat majd kifagy a gép ugy hogy eltünik a kép :S ez a probláma azóta van mióta feltettem egy 64 bites vistát, azt hittem az miatt van ezért leszedtem és ujra xp-t tettem fel de ezzel is csinálja... pár hónapja még egy 7800gt-m volt azzal akkor még semmi baj nem volt, utána egy darabig S3 savage4-et használtam azzal se volt semmi, majd egy 7300gs-em volt és akkor már elöjöttek ezek a problémák (azt hittem az a kártya szar) de most hogy egy 3870em van és ezzel is csinálja igy már nem tom mi lehet :S
Ha valakinek van valami ötlete esetleg tapasztalt ilyet plz, irjon. Köszi. -
varga911
senior tag
3DMark06 alatt újabban nem futnak le az SM3.0 tesztek, ki vannak szürkézve menüben is. Megnéztem és nincsen forszolva SM2.0 sehol, mit lehet tenni? 7.12-es Catalyst, ATT és Rivatuner fut a gépen, a kártya pedig egy HD3850. Egy hónapja simán ment, úgyhogy nemigazán értem miért lehet....
-
pok.tom
aktív tag
válasz
greatchaos #9046 üzenetére
nem értem mire gondolsz én a g80as gts vs 3850 re gondoltam h. azok 1 kat vannak kb..elöbb mutattam linket is
-
Tommmmka
senior tag
his hd3850 256mb vagy bfg 8800gts 640mb?
egyszerűen melyik az erősebb? -
Winzsolt
aktív tag
válasz
Winzsolt #9039 üzenetére
elkeseredésemben felraktam az uj drivert , ugysem ment.... aztán kicseréltem x1650pro-ra és bejött a tv-n a kép 640*480as felbontásban. átállítottam 1360*768-ba, aztán "nincs jel"
amikor bekapcsolom a gépet, még a xp felállásáig van kép, de a személyes beállitások betöltését már nem látom (nincsjel).
ötlet? -
Winzsolt
aktív tag
sziasztok!
problémám akadt a dvi kimenetemmel. vga: x800xl gigabyte, 2dvi kimenet van rajta. az egyik egy crt monitort hajt meg, annak van egy dvi-dsub átalakito odabiggyesztve. A másik dvi-hdmi kábellel van összekötve a tv-vel. (lg lc41)
Hiába kattogok rá, hogy asztal kiterjesztése a másik monitorra (tv), nem történik semmi és nem is alkalmazza a beállításaimat. felbontás be van állitva 1366*768.
catalyst 7.11
Ha csak a tv-t kötöm rá, akkor sem megy.x1650pro kártyával használtam sokáig ugy,hogy csak a tv volt rákötve, de egy nap nem adott képet, csak a crt monitornak. ???? aztán kicseréltem erre a kártyára, hátha jó lesz, de mégsem.
catalystok közül alig megy fel 1-2. Az lenne a legjobb, ha valaki egy ugyanilyen kártyával használja és megtudja mondani milyen catalyst kell hozzá és beállítások, de minden segitséget szivesen fogadok! -
YAKEN
aktív tag
Hello mindenkinek!
Esetleg nem volt ugyanilyen problémája valakinek, mint nekem. "8995.üzenet"
Vagy valaki nem tud ebben nekem segíteni. -
gban
veterán
válasz
greatchaos #9036 üzenetére
Ez ok, de driver nélkül is, biosban is, bootkor is, és mindig 50Hz van!
Nem csak win alatt!
Ezért gondolom hogy chip, csak nem tudom melyik. -
gban
veterán
válasz
greatchaos #9034 üzenetére
Driver és TV out független, mondom, bármit csinálsz, akár 100 Hz-re állítod, akár a fejed tetejére állsz, akkor is 50et ad le.
Gondolod "beragadt" valahogy a TV out?
Ha igen, mit lehet tenni?
Szerintem valami chip megadta magát.
De kérdés hogy mi? -
greatchaos
addikt
ezeket tv-out-nál produkálja ha bekapcsolva hagyod, vagy valami gombot (nagyon régi drivernél 2 opció van csak (valami grafikus kis ikon)) kell kiválasztani. illetve a bootolási folyamatnál képösszehúzást is produkálnak, ha tv-outon keresztül csatlakoztatva van a televizió
-
gban
veterán
erre valaki?
-
fagy53
nagyúr
válasz
tamadobos #9030 üzenetére
Próbáld meg itt is, hátha!
-
tamadobos
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Van egy ATI HD2600XT PCI-E videókártyám és ha
elkezdek játszani a gépemen akkor kb 10-15perc alatt lefagy a gépem.
Túlmelegedés kilőve, azt kipróbáltam, új drivert is. Egyéb ötlet? -
greatchaos
addikt
teljesítménybelileg mekkora különbség van az x1150 és az x1250 között?
az x1250-t már használtam, ugyebár 4 pipa, 400-s magórajel (intelnél 500)
viszont a korábbi igp-nek a teljesítményéről nem találtam infókat
előre is köszi
-
birooo
tag
Sziasztok.
Kéne egy kis segítség. Nvidiáról térek át Atira és nem szeretném újra rakni a rendszerem. Mi lenne a menete, hogy tökéletesen menjen majd az új driver?
-
Maci 1986
csendes tag
válasz
greatchaos #9023 üzenetére
Használt pc cuccokkal már befürödtem egyszer, úgyhogy új kártyára gondoltam. Akkor marad a 7300, de még gúglézok egy kicsit hátha találok valahol 6800-t.
Kösz szépen mindent! Örök hálám! -
greatchaos
addikt
válasz
Maci 1986 #9022 üzenetére
mivel nem mai csirka már eza kártya, így már újan nem fogsz kapni 6600gt-t sem és 6800-st sem. 7300gt kapható, ott 1 év gararl akármelyik jó választás lehet (itt jó lehet az új inno is). ha használtban gondolkodsz, akkor leadtek-et ajánlanám 66gt-ben vagy asus-t (innot nem) 6800-ban az előzőek érvényesek
-
Maci 1986
csendes tag
válasz
greatchaos #9021 üzenetére
Ismételten köszönöm!
Tényleg nem igazán érdemes már költeni rá, de pénzhiány és akut system shock mánia miatt mégis úgy döntöttem hogy utoljára ennyit megérdemel.
És milyen gyártótól lenne érdemes beszerezni? -
greatchaos
addikt
válasz
Maci 1986 #9020 üzenetére
A Bioshock futtatásához Windows XP (Service Pack 2) vagy Windows Vista szükséges. Minimális gépigénye: Pentium 4 2.4GHz Single Core, RAM: 1GB, Video: Direct X 9.0c, 128MB RAM (NVIDIA 6600 /ATI X1300). Nem támogatott: ATI X1550. HDD: 8GB szabad hely
tehát, én minimum egy 6600gt-t ajánlanék, esetleg olcsón 6800/7300gt (csak ddr3-s és 256mb-s)
drágábbat semmiképpen, mert kár ilyen konfigra költeni sokat, azért is, mert már minden elavult (ralativ) belőle... így csak vérfrisítés jellegű a dolog, modernre updatelni már nem lehetséges, csak az összes elem cseréjével
10-15-ból az általam írt vga-k beszerezhetők, továbbá a 9600xt-t nagyságrendileg olyan 6k-ért még el is tudod adni
-
Maci 1986
csendes tag
válasz
greatchaos #9014 üzenetére
Köszönöm! Jól jönne a segítség.
Abit IS-7 es alaplap, Intel Pentium 3.00Ghz (1magos) 2x512 DDR400 Samsung SyncMaster 931c monitor
Most Ati Radeon 9600xt-m van 128rammal. Ezt szeretném lecserélni egy sm3.0-ra. Igazából Bioshock-ot szeretném rajta futatni -
joi29
őstag
válasz
greatchaos #9018 üzenetére
ok.
-
greatchaos
addikt
nem erre gondoltam...
hanem, hog a mai napon kapható legolcsóbb ati vs ndvidia kártyák közül az nvidia a jobb...
továbbá, a használt dologra, hogy igazán best buy még mindig a 66gt agp fronton, mert az akkori procik nemigen bírnak el jobb vga-val (mármint a kihajtás szemszögéből)
-
joi29
őstag
válasz
greatchaos #9016 üzenetére
Ja hogy x1600xt vs 6600gt?
-
joi29
őstag
válasz
greatchaos #9012 üzenetére
"kategórián belül"?
-
Maci 1986
csendes tag
válasz
greatchaos #9010 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors választ
-
Maci 1986
csendes tag
Üdv mindenki!
Egy láma kérdésem lenne. Létezik AGP portos SM3.0-s videokártya? -
gban
veterán
Találkoztam már néhány Ati kártyával, amik csak és kizárólag 50 Hz-en adnak le jelet, üzemmódtól és beállítástól függetlenül (9200, 8500 kategória).
Tudja valaki hogy mi okozza? Nem kristály, azt cseréltem. -
fagy53
nagyúr
válasz
kristoof92 #9004 üzenetére
Nem a VGA BIOS-ban állít át dolgokat, hanem a BIOS-t felhasználva működteti a VGA-t.
A VGA BIOS a gyári marad minden esetben, ezért ha másik gépbe teszed át a VGA-t, ott a gyári értékeken fog futni. Ez történik a win reinstall-nál is. -
kristoof92
tag
A Rivatuner tuningja is a vga bios-ában állítja át a dolgokat? Szóval ha lenne egy vindóz reinstall, akkor minden beállítás úgy maradna, ahogy csináltam? (a kérdés a hűtésre is vonatkozik)
Thx
-
GCube
csendes tag
Utánna nézek, van nekem is itthon elfekvőben egy ilyen kártyám
meglesem melyik driverrel megy tökéletesen és jelentkezek PÜ-ben!
-
YAKEN
aktív tag
Sikerült feltennem az Omega drivert. Legalábbis nem írta ki azt amit a 8.1nél.
DE.....Ugyanúgy nem ismeri fel a gép a karit.
Rá akarok kattintani az ATi tray toolsra és lám mit ír ki "Can not find Ati video board or no catalyst drivers installed!
Megáll az ész komolyan mondom. Pedig jó kis tartalék kari lenne, na mind1.
Aktív témák
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Jogász topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Arcfelismerő topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest