Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Psychlo #3483 üzenetére
Az újabb játékokon mindegy, hogy van-e még egy VGA-d. Mindenképpen az első, grafikát is számító GPU-n fut a rendszer. Inkább vegyél egy darab Titan X-et. Azzal nem lesz gond az új játékokban sem, ha be akarod kapcsolni a PhysX effekteket.
Egyébként programfüggő, hogy min fut majd a számítás. A régebbi programokban megengedett a kihelyezés, de az újabbakban már nem. Illetve még tavasszal érkezik egy olyan PhysX verzió, ami már arról is automatikusan dönt, hogy egyáltalán a GPU-n fusson-e a kód, vagy menjen inkább a CPU-ra. Ez a PhysX verzió egyébként egyáltalán nem támogatja a dedikált társkártyákat, tehát ha úgy dönt a modul, hogy a GPU elég erős a futtatáshoz, akkor is azon fut az effekt, amin a grafika számítása történik. Ha nem engedi a GPU-s futtatást, akkor mindenképpen a CPU-n fog futni a kód. A GTX 950-nel neked ez igen valószínű, mert egy négymagos proci annál sokkal gyorsabban meg tudja csinálni például a merev test fizikát.
-
Psychlo
tag
Sziasztok!
Néhány kérdésem lenne a physx-el kapcsolatban és remélem tudtok segíteni.
Én főleg a Batman játékokkal játszom és az lenne a kérdésem hogy egy GTX950 mellé érdemes beszereznem egy kisebb kártyát mondjuk egy GT730-at?
A physx számítás mennyiben függ a GPU-ban lévő CUDA magok számától? Mennyi CUDA mag számít jónak ha phsyx-es játékkal játszok?
Ha egy kártya dedikálva van physx-re akkor a fő kártya egyáltalán nincs használatban physx számításra (gondolok itt arra, hogy amennyiben függ a CUDA magok számától akkor van az első kártyában x mag a másodikban y, akkor hogyan van használva csak y vagy x+y)?Előre is köszönöm a segítséget!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Bocs, de körülbelül annyira leszarják ezt, hogy az hihetetlen. A PhysX átalakult, és ma már a motorban kell szállítani, viszont alig van érdeklődő, mert elment mellettük a Havok és a Bullet is. Kb. emiatt nem sok értelme van ebbe pénzt pakolni, ami ilyen bugokat magával hoz. Ez van sajnos.
-
mad1
veterán
Ja azert mondom wtf?xD
Ertelmeztem en csak nem ertettem h mi van...
Alapbol cpu ra tettem.De amugy tenyleg egy regi physx kellett neki a 9.13.1220 al mar indult is.Ez amugy eleg nagy fail az nvidia reszerol hogy lefele nem kompatibilisek a physxek
Annyi volt h drivert nem raktam csak a physx et csereltem le a regire.
Koszonom szepen a tippet -
Abu85
HÁZIGAZDA
Kiírta. Régi a PhysX verzió, hogy legyen hardveres gyorsítás, de az installer szerint megvan a legújabb, ezért nem telepít újabbat.
Inkább a programmal van a hiba, mert az installer jól dönt, amikor nem telepíti fel még egyszer ugyanazt. Jelentsd be, általában fél éves átfutással javítani szokták ezeket a GPU-s PhysX hibákat. Esetleg nagyon régi a program, ott jellemző, hogy a GPU-s PhysX eleve nem működik, mert nincs is implementálva, de a meghajtó szerint van, és ezért fut bele a futtatás egy bugba. Ilyenkor az a PhysX verzió kell, amit a programhoz mellékeltek, majd utána újra kell telepíteni a meghajtót. Alternatív megoldás a CPU-s PhysX kényszerítése a meghajtóban. Bizonyos programok futtatását ez megoldja.
-
mad1
veterán
[link]
Ez miert van?
Gtx 850m -
TechRobot
aktív tag
Mai viszonylatban van még értelme physx-et használni?
-
-
icon
senior tag
Tegnap volt egy meglepim, én ugye hibridezek... megjött az új Catalyst a durva változtatásokat eszközöltek,
tesztprogramom ugye az Arkham Asylum.
Egyenlőre még nem sikerült összelőni, hogy működjön a hibrid-physx legalábbis a játékban.Tesztprogikkal prímán megy.
-
PsycHo88
senior tag
Akkor érdemes egy gtx 660ast venni PhysXnek ? Én valahol azt olvastam hogy a Fermi kártyák nagyon jók PhysX-nek.
-
Közben lett bizonyíték arra is, hogy az új GameWorks effekteknél is hasznos a dedikált PhysX kártya és nem igaz az, hogy most már egy másik kártya használata semmi előnnyel nem jár.
GTX 770 magában, összes GW effekt ON: 31 avg FPS
GTX 770 + GTX 750, összes GW effekt ON: 47 avg FPS
-
PsycHo88
senior tag
Sziasztok !
Szerintetek egy Gtx 680 mellé milyen kártyát érdemes be szereznem Physxnek ?
Gtx 460 elég lenne vagy inkább 550Gtx ?
Minden jót !
-
BeLucZ
addikt
Sziasztok!
Épp egy GTX 580-ast használok és volt elfekvőben egy GTX 285-öm.
Beszereltem és kicsit bohóckodtam a PhysX-el, hogy kiderítsem ebben a szituációban érdemes e dedikált PhysX kártyát használni vagy elég e az 580 maga.
Konklúzió:
Elég az 580-as, viszont a lefuttatott benchmarkok közül kettőben tudtam értelmes sebességkülönbséget kimérni.
1. PLA benchmarkban kb 5-6%-al volt gyorsabb az eredmény, ha a 285-ös számolta a fizikát és az 580 csak a grafikát, tehát egészen elenyésző a difi
2. Mafia 2 benchmarkban viszont jelentősebb a különbség, itt 15%-al volt gyorsabb a dedikált kártyás megoldás, mint az 580 egymaga
Még tesztelgetek, ha lesz időm, de érdekes volt számomra a teszt, mivel eddig nem használtam sose külön kártyát Physx-re.
-
válasz
FLATRONW #3464 üzenetére
Ki voltak kapcsolva, de be lehetett őket kapcsolni. Más esetben nem azt írja, hogy "off", hanem ki van szürkülve és "disabled". Persze kérdés, hogy ha két kártya van, akkor is így működik-e, de annyira csak nincs megkavarva a dolog, hogy még ez is számítson.
Volt egy srác, akinek 680 SLI-je volt és még amellett volt egy 660-as PhysX kártyának, neki is ment minden.
-
Na most eladtam az 550Ti-t és pár ezer forint ráfizetéssel beszereztem egy 650-est... De sajnos ezen sem lehet bekapcsolni a GameWorks smoke és debris effektjeit. Szerencsére azonnal le is tudtam csapni hardveraprón egy 650Ti-re ugyanabban az árban, mint a 650-es, keddre már itt is lesz. E videó szerint azon már futnia kell...
Lehet a topikot lassan GameWorks-re kell átnevezni, lévén, hogy nincs már magában PhysX.
-
icon
senior tag
Nekem még 640x 480-ban sem fut masszív akadozás nélkül lásd konfigom
-
-
válasz
Lord Myn #3455 üzenetére
680-ason is működik. Legalábbis volt, aki megerősítette, hogy 680-asa van és be tudta kapcsolni. Lehet, hogy csak társkártyára vonatkozik a megszorítás, vagy eleve bizonyos GPU-k vannak kiszelektálva. Akárhogy is, az Nvidia legalább egy listát leadhatna azokról a GPU-król, melyeken futtatható...
-
Valaki itt próbálta már az Arkham Knightot dedikált PhysX kártyával? Nekem nem akar működni, nem engedi bekapcsolni a füstöt és a papírokat. Csak akkor, ha a driverben erőltetem, hogy a fő kártyára tegye...
-
Lesz komoly PhysX az Arkham Knightban is
-
Areturus
tag
válasz
HussarF #3451 üzenetére
Tiszta sor, akkor csak pozitív hatása volt a vásárlásnak. Megszűnt a crash és hozott a konyhára nem kevés plusz teljesítményt is. Witcher 3-ban is valószínűleg jó szolgálatot fog majd tenni.
Első körben 290-et vettem mikor megjelent, azonban nem volt szívem eladni (jól is jártam vele most, hogy az nv garis) így mellé jött egy 980. Szerencsére pont kifogtam azt az időszakot amikor a legolcsóbb volt az árfolyam miatt. Szeretek gépekkel buherálni, mókolni. Gyakran cserélgettem is őket annak függvényében, hogy melyik alkalmazás futott folyékonyabban az egyik vagy a másik kártyán.
-
-
Areturus
tag
válasz
HussarF #3447 üzenetére
Köszi szépen, így már világos! Akkor nem variálom túl a dolgot, apróról valamelyik 460 vagy 550 Ti-t levadászom és csók. Utána pedig beszámolok mennyit hozott a konyhára.
Azt megkérdezhetem, hogy az 550 Ti-det te monitoroztad játék közben? A physx vram használata mennyi az 1GB-ból? No és a gpu usage?
-
válasz
Areturus #3446 üzenetére
Szvsz nincs jelentősége, hogy Fermi vagy Kepler. Hallottam olyasmit, hogy a Fermi architektúra jobb rá, de a Keplerek meg erősebb, ami meg ellensúlyozza az architektúrát.
Nem kell neki erős hardver, nem a részecskeszimulációk fogják limitálni a dolgokat. Nekem 550Ti van bent PhysX-re és pl. a Metroban annyi fps-t hoz, mint a főkártya magában PhysX nélkül. Vagyis a nem a PhysX limitál.
-
Areturus
tag
válasz
HussarF #3445 üzenetére
Igen, ezt már néztem. Egyedül abból a szempontból vagyok gondban, hogy nem tudom melyik nv architektúra ha lehet így mondani alkalmasabb erre a feladatra. Fermi, kepler esetleg maxwell.
Szerk.: Másrészt gondolom minél erősebb az adott gpu annál több szimulációt képes végrehajtani, ergo annál több részecske effektet megjeleníteni. Konzekvenciaképp nem tudom hova lőjjem be a leendő kártyát, milyen ár/teljesítmény sávba.
-
Areturus
tag
Sziasztok! Az AMD R9 290-em mellé keresnék valami budgetes PhysX gyorsítót amivel el tudnék bohóckodni. Leginkább Borderlands 2-höz kellene. A 980-am garanciális szervizben van és nem tudják (vagy nem akarják) megmondani mikor kapok helyette újat...
Itt aprón nézelődöm, s első körben 460 és 550 Ti-re gondoltam. Ti mit javasolnátok? Az újabb keplerek jobbak physx számításra, vagy maradjak a ferminél? Illetve dedikált physx gyorsítónak mennyire kell, hogy bika legyen az adott gpu? A válaszokat köszönöm!
-
klac
aktív tag
Nézd meg ezt a kimutatást, lehet segít a döntésedben.
-
roliat
csendes tag
Sziasztok!
Egy GT 520 mennyire erős PhysX-re? Az adatlapomon lévő konfigba menne, főleg Borderlands és Batman játékokhoz. Megérne 7000 Ft-ot, el tudná látni rendesen a feladatokat?
-
FLATRONW
őstag
válasz
HussarF #3436 üzenetére
Működik, csak valamelyik régebbi drivert és PhysX Softwert kell feltenni hozzá.
Ez a korlátozás igazából csak azoknak jelent gondot, akiknél az NV kártya a fő kártya és a CPU-ban nincs letiltva az iGP. Mivel az NV kártya számolja a grafikát, ezért mindig érdemes frissíteni a drivert. Ilyenkor vagy nem frissíti a drivert, vagy letiltja az iGP-t a felhasználó.
Szerintem nem olyan nagy probléma ez, hogyha akarja használni a PhysX-et, akkor elég csak átmenetileg letiltani az iGP-t.(#3437) sün: sajnos ebben nem tudok segíteni neked, de a youtubos video alatt a hozzászólásokban van egy link ami pont erről szól
-
sün
tag
Sziasztok!
Egy 270X mellé szeretném megoldani a hibrid physx-et, lehetőleg minél olcsóbban. Egy 730-as kártya elég lenne a célra, vagy nagyobb kellene? (Főleg Batman játékokra, AC 4-re..)
-
SSJPeter
őstag
válasz
HussarF #3433 üzenetére
Hát sajnálattal hallom...úgy látszik, hogy a 780 széria már nem nagyon érdekli a játékfejlesztőket, de legalább már stabil annyira, hogy játszani tudsz vele.
Halkan jegyzem meg, hogy a 2033 Redux, mikor másodjára vittem végig, még az új javítás után is egy töltőképernyőnél engem is az asztalra vágott ismét...aztán most nem rég volt, hogy még egyszer ezt csinálta...hát ez van, ezzel együtt kell elfogadni ezt a játékot.
A Last Light-ot úgy néz ki, hogy jobban megírták, mert nálam az már kb. 20 (játékidő) órája nem crashelt...kopp, kopp.
-
Amúgy nekem most is összeomlik a driver néha. Mondjuk elég barátságosan teszi. Fekete képernyő, aztán az asztalra tesz, de a játék ne máll le, csak leteszi a tálcára. Utána lehet folytatni, csak ha ezt megcsinálta, akkor utána ha tölteni kell vmit, azonnal kilép.
Ezért úgy szoktam, ha ez történik, akkor folytatom addig amíg lesz egy autosave és ott lépek ki, aztán elindítom újra és minden ok.A társkártya nélkül sokkal rosszabb volt a helyzet, gyakoribb volt és azonnal leállította a játékot is. Húzosabb részen másfél perc után dobott ki, nem tudtam a következő mentési pontig jutni.
Most azért ez a driver crash sem gyakori -
Egyébként a driveredben a fentebb található beállítások, amik nem látszódtak az előző hsz-edben belinkelt képen, hogy néznek ki? Gondolok pl. a környezeti kitakarásra, vagy a DSR-re stb.
-
válasz
SSJPeter #3429 üzenetére
Nem, nem, én arra gondoltam, hogy maga az átlag fps szám fog nagyot ugrani, ami meg is történt, ahogy látszik. Mondjuk a benchmarknál csak On/Off van SSAA-ra, nem írja, hogy mennyi, de gyanús, hogy a 4x-est használja.
A 2x-es, amit te használsz, az nem tudom mennyire fogja meg, de ha ott is van vagy 25 fps különbség, akkor talán érdemes lehet az FXAA-t is bepróbálni, mert azzal sztem max 5 fps-nyit lassulna. A homályosítás sztem kicsit túl van dimenzionálva, de ha foglalkoztat annyira a dolog, hogy hajlandó vagy megnézni, akkor érdemes lehet kipróbálni. Ha úgy vagy vele, hogy nem oszt-nem szoroz, így is jó, akkor nem szóltam
-
SSJPeter
őstag
válasz
HussarF #3425 üzenetére
A 2X-es SSAA-t használom a játékban, mivel így még teljesen jól játszható, és jól is néz ki szerintem, így nem hiszem, hogy akarok rajta állítani, de próbaképpen lehet meg fogom nézni amit mondtál, bár azt mondják, hogy az FXAA homályosítja a képet, nem hiszem, hogy jobb lenne mint az SSAA.
Ha a játékban feljebb veszem az SSAA-t, akkor már lassú sajnos, de nekem a 2X-es is megfelel.
Amúgy ha kikapcsolt SSAA-val futtattam volna a tesztet, akkor valószínű hogy több fps-t hozott volna a társkártya, meg is fogom majd nézni úgy is.
-
válasz
SSJPeter #3424 üzenetére
A Last Light-ban neked is ugyanúgy 4 fps-t hozott, mint nekem.
De érdekes, hogy a 2033-at több, mint 7 fps-sel dobta meg. Főleg ha azt nézzük, hogy az eredetihez képest átlagosan 21%-al több fps. Nálam ugye ott is csak kb. 5 fps-t hozott. Ami egy bő 11%.
Amúgy játékon belül melyik SSAA-t használod? Tudtommal a 4x SSAA ad már igazán jó eredményt, de az SSAA kb. a legerősforrászabálóbb AA módszer. Ha ahelyett driverben bekapcsolnád az FXAA-t, akkor nem lenne jobb? Valószínűleg jópár fps-t nyerhetnél vele.
-
SSJPeter
őstag
válasz
HussarF #3419 üzenetére
Mivel kérted, így én is csináltam pár bench tesztet a Metro játékokról, az új GTX 750-es társkártyámmal.
Hát így elöljáróban is meg lehet állapítani, hogy a Last Light-ban túl sokat nem hoz a társkártya, inkább a 2033-ban dob rá érezhetően a teljesítményre, de persze a stabilitást nagy mértékben növeli mindkét játék esetében, főleg a 2033-nál, ami szerintem társkártya nélkül sokkal instabilabb (volt), mint az LL.
Mindkét tesztet az alábbi beállításokkal csináltam és így is szoktam játszani:
Metro LL Redux:
GTX 970:
GTX 970 + GTX 750:
Metro 2033 Redux:
GTX 970:
GTX 970 + GTX 750:
-
SSJPeter
őstag
válasz
HussarF #3422 üzenetére
Hát reménykedjünk abban, hogy a február 9-én kiadott javítás hatásra nem csak a 9xx-es szérián lett stabilabb a játék, hanem úgy összességében minden VGA-n, amúgy azon a tüzes részen nekem is crashelt egyszer a sima Last Light. Vagyis hát elment a kép...és be kellett zárnom a programot, de szerencsére a javítás óta már 2X-er is végig vittem a Redux-ot és abszolút semmi gond nem volt.
Szerintem nem lesz gondod neked sem most már, hogy kiadták ezt a javítást végre, de majd számolj be róla mindenképp.
-
válasz
SSJPeter #3420 üzenetére
Igen, akkor nem hiába crash-elt azon a tüzes részen (asszem az az Oktyabrszkaja állomás) nekem nagyon durván. QHD-ban, PhysX-et ezerrel számolva kicsit nagy volt a terhelés, a driver nem bírta. Remélem ezzel a plusz kártyával már nem lesz ilyen gond, mikor újra odaérek.
-
SSJPeter
őstag
válasz
HussarF #3419 üzenetére
Nálam főleg a tűz effekteknél terhelődik a társkártya, a Last Light-ban a játék vége felé van az a tüzes rész, az égő szobákkal, na ott a társkártya terheltsége 50-60% körüli, egyébként az egész játék során elhanyagolható a terheltség, 0-10% közötti.
Ebből arra következtetek, hogy olyan túl sokat nem ad hozzá a PhysX a játékhoz, mert akkor az egész játék során jobban terhelődne a társkártya, tehát nem lehet túl sok fizikai effekt, nincs nagyon mit számolni, kivéve a tüzet, abból meg kevés van.Amúgy ha figyeltétek, február 9-én új patchet adtak ki a Metro Redux-hoz, kifejezetten a 9xx szériához, ami nálam 100%-ban megszüntette a crasheket szerencsére, tehát a játékkal volt probléma mindvégig, még ugyan nem próbáltam, de szerintem már társkártya sem kéne már hozzá, persze ártani nem árt, már csak a teljesítmény miatt sem...
(#3421) FLATRONW
Köszi, ez hasznos videó, ezek szerint mégis sokat számít a fizika.
-
Na feltettem a Metro 2033 Redux-ot is, úgyhogy újra jelentkezek egy kis benchmarkkal.
A fő kártyán számoltatva a PhysX-et is:
A PhysX-et kitéve a másik GPU-ra:
Ha emlékeztek még az LL Redux benchmarkjaimra, ott is ugyanezek az eredmények voltak kb. PhysX-et a másik kártyán számoltatva kb. 5 fps volt a különbség.
Egyébként, ha kikapcsolom a PhysX-et, csontra ugyanazok az eredmények jönnek, mint a második esetben. Szóval úgy néz ki, hogy a PhysX kártya nem szűk keresztmetszete az FPS-nek, az gyorsan kiszámol mindent.
Még egy kérdésem lenne. Kikapcsolt PhysX-nél kerestem a különbséget, de nem nagyon láttam semmit. Míg a Batmanben nagyon látványos, hogy se füst, se repülő papírok, meg lengő zászlók, addig itt nem nagyon láttam semmi különbséget. Melyik látványelemért felel akkor itt a Physx?
-
FLATRONW
őstag
válasz
HussarF #3417 üzenetére
Elég csak a driverben adaptívról max teljesítményre tenni az energiagazdálkodást, de szerintem nem ez okozza a hibát. Az órajel valószínűleg azért esik vissza, mert valamilyen szoftverhiba miatt megszűnik a társkártya terhelése. Tehát nem az órajel visszaesése okozza a PhysX összeomlását, hanem ép fordítva.
-
válasz
FLATRONW #3416 üzenetére
Azon gondolkoztam, hogy ha leszednék valami MSI Afterburnert, vagy EVGA Precision-t és azzal állítanám fixre a második kártya órajeleit, az vajon megoldaná?
Fura egyébként, mert van, hogy elmúlik ez a probléma és órákig simán megy a játék (na jó annyira hosszu időket azért nem szoktam egy huzamban játszani) -
Közben ez még lemaradt:
-
Üdv!
Újabb problémáim adódtak a PhysX-el. Az Arkham Origins-ben előfordul, msotanában egyre gyakrabban, hogy kidob az asztalra. Nem szokásos crash, alt+tab-al van, hogy vissza tudok lépni. Van amikor viszont teljesen összeomlik, oylankor a hibajelentés írja is, hogy a PhysX-el van a baj. Most elindítottam a játék alatt a GPU-Z -t és az tűnt fel, hogy az ilyen problémáknál a PhysX társkártya eldobja az órajelet. A GTX 550Ti a terhelés alatti 900 MHz-ről visszavált 50 MHz-re. Van, hogy csak belassul 2 fps-re a játék, akkor alt+tab-al kilépek és látom, hogy akkor is ez a helyzet. Amikor visszaugrik, utána a játék is megy normálisan. Ez mitől lehet? Van erre megoldás?
Köszi. -
FLATRONW
őstag
-
Leteszteltem a Batman: Arkham Origins-el is a kétkártyás PhysX-et. Minden maxon, 4x MSAA:
GTX 780Ti:
Min: 49
Max: 103
Avg: 61GTX 780Ti + GTX 550Ti
Min: 44
Max: 106
Avg: 70Lenne még egy kérdésem. A Control Panel-ben a PhysX beállításoknál van egy rubrika, az alatt a rész alatt, ahol kiválasztod a PhysX-et számító processzort, hogy "Hozzárendelés a PhysX-hez". Van ennek jelentősége, hogy bepipálom-e? Nem vettem észre különbséget.
-
válasz
SSJPeter #3410 üzenetére
SSD-n van persze.
A 2033-ból nincs meg a Redux, majd most veszem még meg, csak reménykedtem, hogy lemegy 50%-ra a bónusz steam-en, de úgy tűnik marad csak 25%.
Én általában csak 1-eket futtatok, mert egy kártyával meghalt már a 2. körben egyszer, úgyhogy onnantól nem is nagyon erőltettem. Mióta betettem a másik kártyát is, csináltam egy 5 körös futtatást, az lement simán. Ennél többet nem, mert majdnem 3 perces a benchmark, ez így is közel negyed óra volt. 60 kör már a 3 órát közelítené. Akkor már inkább valami hasznossal töltöm azt az időt
Mondjuk ha csak ennyi crash lenne, mint amennyi most volt, azzal kiegyeznék. -
SSJPeter
őstag
válasz
HussarF #3409 üzenetére
Hmm, nagy kár érte...amúgy nekem alapból is úgy dobott ki, mintha csak alt+tab-ot nyomtam volna...nálam nem volt fekete képernyő...
Nekem amúgy már attól stabilabb lett a játék, hogy SSD-re telepítettem, neked is SSD-van?Megnéznél valamit?
Ha megvan a sima 2033 Redux, abból megnéznéd, hogy lemegy neked a 99 kör benchmark?
Mert játszani, nekem mostanában nem volt időm vele, de nekem társkártyával lement a 99 kör és az LL-ből is lement 60 kör, ebből én úgy gondoltam, hogy ilyenkor már stabil lesz a játék is, mert amúgy társkártya nélkül 10-15, max. 20 kör után behalt a benchmark.Akkor nálad ezek szerint súlyosabb a crash-tünet, mint nálam volt...
Amúgy már én is megrendeltem a társkártyámat, de csak január 2. hetében jön meg, addig úgy gondoltam, hogy nem is játszok a játékkal, mert elvenné az élményt, nagyon kíváncsi leszek, hogy nálam lesz-e majd crash játék közben is, de nem hinném...
LL benchmarkban amúgy hány kör ment le crash nélkül, ha szabad kérdeznem?
-
Azért nem mondanám, hogy megszűnt a crash probléma, de valószínűleg jóval kevesebbszer omlik össze, mint előtte. Azért nem nagyon tudom összehasonlítani, mert más pályákon mentem mint előtte. A benchmark alatt érezhetően stabilabb, de játék közben előfordult, hogy behalt.De kb. 3 óra alatt 3x, ami jóval kevesebb, mint előtte. Valamint nem úgy történt, hogy megállt a kép, ár másodpercig állt, aztán fekete, majd kirak az asztalra, hanem mintha csak alt+tab-ot nyomtam volna, egyből az asztalon voltam.
-
válasz
SSJPeter #3407 üzenetére
Közben már letesztelgettem a kártyát, elégedett vagyok. Miután betettem a gépbe, kényszerítettem a rendszert, hogy a fő kártyán csinálja továbbra is a PhysX számolást, mert kíváncsi voltam, hogy okoz-e valami perturbációt a rendszerben, hogy van még egy VGA, még ha nem is használom.
Semmiféle különbséget nem láttam a benchmarkokban, azaz minden ugyanúgy ment, mint előtte. És ez ugye azt is jelenti, hogy a 16-ról 8 sávra csökkent PCIe 3.0 összeköttetés is elég a főkártyának és nem "bottleneck"-eli a rendszert.
Eredmények:
Batman Arkham City:
GTX 780TiMin FPS: 45
Max FPS: 164
Avg FPS: 97GTX 780Ti + GTX 550Ti
Min FPS: 41
Max FPS 180
Avg FPS: 108Azaz hozott bő 10 FPS-t.
Metro Last Light Redux:
GTX 780Ti:GTX 780Ti + GTX 550Ti
Látható, hogy itt is jött egy szűk 4 fps. Bár a cél nem ez volt, hanem, hogy a crash-ek megszűnjenek, de remélhetőleg azt is sikerül elérni. Eddig nem tapasztaltam még.
Le fogom majd mérni, hogy az Arkham Origins-nél mit fog jelenteni ez a második kártya, csak még nincs most feltelepítve.
Remélem hasznos infókkal tudtam szolgálni nektek is -
SSJPeter
őstag
válasz
HussarF #3406 üzenetére
Nem kell semmit csinálnod ha már látod a control panelben, az üzembe helyezés után a rendszer automatikusan telepítette hozzá a szükséges drivert.
Ez az "Nvidia Powa".
Neked csak annyi a teendőd, hogy esetleg Te állítsd be manuálisan a control panelben, hogy az számolja a fizikát, talán az jobb lenne, mintha automata kiválasztáson hagyod.
Remélem, hogy a társkártya te Metro-crash problémáidat is megoldja.
-
Na tegnap gazdagabb lettem ezzel a kicsikével
Beraktam a gépbe, érzékeli, az nV control panel automatikusan be is állította, hogy ez számolja a PhysX-et. Még annyi kérdésem lenne, hogy akkor így már harckész a rendszer? Attól függetlenül, hogy van bent egy második kártya is, ahhoz nem kell feltennem még egy drivert, mivel az nem végez megjelenítést, jól gondolom?
-
FLATRONW
őstag
válasz
HussarF #3404 üzenetére
Bőven elég lesz, nekem is ugyanolyan (vagy majdnem ugyanolyan) tápom van, mint neked. Metro LL Redux alatt a 4200 MHz-en járó 2600k és a 100 százalékos leterheltségen futó 770 SLI max 500 W-ot mutatott a fogyasztásmérő. Ebben az 500 W-ban pedig még benne vannak a monitor, 2 külső HDD, router, hangfal amelyek nem a tápot terhelik. Plusz ez az érték még mindig csak a konnektorból felvett teljesítmény, a táp hatásfokából adódóan a leadott teljesítmény ennél valamivel kevesebb.
-
SSJPeter
őstag
-
Most jut eszembe, 700W-os tápom van. Az vinni fogja még ha egy 550Ti-t beteszek a gépbe akkor is simán, ugye?
-
válasz
FLATRONW #3400 üzenetére
Igazad lehet. Ennyire nem értek hozzá sajnos. Pedig szívesen kitanulnám ezt a szakmát is, de fene se akar újra egyetemre járni egy csomót
Egyébként holnap megyek az 550Ti-ért. Ha nem leszek túl másnapos, holnapután már bent lesz a gépben. Nagyon várom már! Kíváncsi vagyok mivel lesz majd jobb ettől a Metro. Meg letesztelem majd a Batmannel is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Founders RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- EVGA GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit!!! Beszámítok!!!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF GAMING RTX 4090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XTX OC
- Asus ROG Strix GTX 1080 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítok!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest