Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi hangfal építés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
Aktív témák
-
angel ace
csendes tag
Üdv! olyan kérdésem lenne a nagyközönség felé hogy, egy intel gma x4500m-es vga mire jó egy notiban és hogy milyen játékok mennek el rajta már ha való valamire a notiban amúgy intel core 2 1.8ghz 2giga ram van
-
Dubmaster
aktív tag
válasz
Mortimer26 #27994 üzenetére
Az sem mindegy,hogy a 3870-ből melyik verzió!!!
Ha az első ref. hűtős verzió, a Giga pedig nem,akkor inkább a 8800GT, ha valamelyik jobb hűtésű verzió a 3870-ből,akkor inkább azt!
Driver gond már nem nagyon lehet, a 3870-re régóta tökéletes Catalystok jöttek ki.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Talán ez segít, itt ugyan 98GT van, de az ua mint a 88GT. A 88GT jobban megy a régebbi játékokban kevesebb a gond a driverekkel, de a 3870-nek szebb a képe.
-
levi1108
aktív tag
válasz
Szerintem 8800GT..
(google-ben keress rá)
-
fagy53
nagyúr
válasz
Mortimer26 #27992 üzenetére
Ár?
-
Mortimer26
csendes tag
Szasztok!
Melyik vga-t érdemesebb megvenni; SAPPHIRE ATI Radeon HD3870 512MB vagy GIGABYTE PCIE GF8800GT 512MB?
...nem tudom eldönteni.
Köszönöm!
-
levi1108
aktív tag
válasz
infectedmann #27990 üzenetére
Hát ha azelőtt tettél már fel akkor nem hiszem, de majd kiderül
-
infectedmann
őstag
Láma kérdés következik, csak saját felelősségre olvassátok el
Véletlen a 4x PCIe slotba került a VGA -m alaplap cserénél, ha áttesze ma 16x slotba akkor gondolom kell driver reinstall?
Láma veszély off
-
dekelea
tag
HALI!tervezek venni videokártyát a gépembe, elsősorban TV-vel való összekötés miatt, a játék csak marginális. Néztem jó áron egy nvidia 8500gt-t, egy asus x 1300pro silence-t, illetve képbe van még 7600gt de inkább az első kettő!Sztetek miylenek ezek a kártyák, melyik máska vagy gyártó ad jobb TV-képet?Illetve ha ezek nem jók, akkor valami hasonló árfekvésű kártyát tudnátok e ajánlani?!THX
-
RootRulez
félisten
-
Thief87
csendes tag
Hali! Olyan problémám lenne hogy windows 7-re hiába akarok ati drivert telepíteni mindíg csak egy ati install managert telepít fel és semmi mást pedig nekem kellene a ccc! Tudtok esetleg erre valami megoldást?
-
Lengyi
aktív tag
válasz
birozoli7800 #27981 üzenetére
Ha ténylegesen kihajtja a vas az is lesz
-
Lengyi
aktív tag
válasz
birozoli7800 #27979 üzenetére
Nem lesz új konfig, a régi kártya elromlott kell a helyére egy új. Én sem örülök neki
-
Hunter2
addikt
Na arra adjon nekem valaki magyarázatot hogy:
Ha két monitort használok akkor teljesen Random miért dobálja át az ablakokat a 2. monitorra ez a xar.
A monitoromon kívűl egy TV is rávan kötve a gépre és kurva idegesítő hogy megnyitok valamit és a kikapcsolt gépre rakja ki a képet. -
MZsoltee
veterán
válasz
Mr Plojectol #27968 üzenetére
Akkor cumi... Új lap új mindenből, de akkor sztem ne intel, ha meg intel akkor ne 775...
-
Lengyi
aktív tag
válasz
RootRulez #27973 üzenetére
Monitor is tervben van, ezért igazán pénz sincs új konfigra. Most egy inno3d 6800gt van a gépben, ami tegnap megadta magát, ezért muszáj cserélni. Szerinted a 3850-et vagy x1950-et 100%-osan ki tudnám használni? Nem hiszek benne
Legyen egy maximum ár is, mondjuk 20k környéke.
-
RootRulez
félisten
válasz
Lengyi #27972 üzenetére
Tényleg meggondolandó, hogy akarsz-e még pénzt feccőlni AGP-s konfigba, ha nagyob az kell. akkor nVidia oldalon 7600.
ATI oldalon nagyobba a választék x1650, x1950, 2600xt, 3850. Én ha mindanképp csak VGÁ-t cserélhetnék, tuti 1950est vennék, persze jó lenne tudni, most milyen videókarid van...De mindenképp gondolkodj el a váltáson...
-
Lengyi
aktív tag
válasz
levi1108 #27971 üzenetére
Ár annyira nem számít, ahogy elnézem 25k-ban megáll az agp-s kategória, de az is a HD3850, amit ilyen konfig mellett a hajamra kenhetek. Szóval a legerősebb, amit kihajt, mert új konfig nem lesz
Ha tudsz mindkét oldalra kíváncsi vagyok, nem biztos, hogy elszakadok az nvidiától.
-
Lengyi
aktív tag
Melyik vga (agp), ami ki is használja az alábbi konfigot: asus p4p800, 3ghz prescott, 2 gb kingston. A lehető legjobbat
-
Mr Plojectol
csendes tag
Tipus: i945PLGE-RH
Táp: Euro Case ATX 450 JSPAz Asrock lap támogatja a ddr2 és ddr3-at és ráadásul még cf is (ich10)
De akkor eggyenlőre csak 1 kártyával hajtom. -
Perec81
csendes tag
Sziasztok!
Flight simulator x-et használok,és azt olvastam különböző fórumokon,hogy a játék beépített anizotróp szűrését és élsimítását célszerűbb a vga szoftverével megoldani. HD 4890-em van,de a Catalyst control centerben hogy tudom beállítani azt,hogy nekem az fsx-et vezérelje? Állítólag nvidiánál meg lehet adni az exe-t vagy mi. légyszíves aki tud segítsen !!!
-
lsc
nagyúr
válasz
Mr Plojectol #27959 üzenetére
Ha az a lap csak ddr3-at kezel akkor inkább egy gigát /mondjuk ep35ds4, 18 körül kapható/ vennék, a 2 giga ddr3 helyett meg inkább 2x2 giga ddr2-őt . Azt sem ártana tudni mekkora felbontásra kell, a táp sem mindegy milyen, de 4650 cf-ben nem lehet egy nagy durranás, nem is az a kategória amelyikből megérné cf-et építeni .
-
MZsoltee
veterán
válasz
Vegyél valami C2D procit ami belemegy lapba meg egy 4830/50 és boldogság.Egy jó E2*** vagy E4*** belemegy a lapba(ha PL945-DS3, de add meg a pontos tipusát), 3ghzre húzva kihajtaná ezeket a karikat.
CFet meg hagyd vegyél egy vga-t! -
levi1108
aktív tag
válasz
Mr Plojectol #27961 üzenetére
Az a CF-nek is kevés lenne szerintem
-
fagy53
nagyúr
válasz
Miért kell CF? A 2x 4650 helyett nem jó a 4870?
-
Mr Plojectol
csendes tag
Helló-belló...
Összejött egy kis zsetonom és gépbővítésre adtam a fejem. Szeretnék egy krosszfájeres cuccot össze dobni occsóért.
A régi rendszeremet úgytűnik dobhatom is ki úgy ahogy van.ha kell cucc belőle, elboltolhatjuk.
925-ös pentium D 3Ghz processzor,gagyibájt 945pl-es deszka inno 3d 8600gt,2 giga 800-as ddr2-es ram.Kinéztem már egy Asrock P45turbotwins2000-es lapot (23ezer)Hozzá egy 2.6-os duálkóros /E5300/ processzort (17ezer) 2 giga ddr3-ast (16ezer).....De ezidáig Nvidia párti voltam.Most viszont hogy ez az alaplap krosszfájeres,olcsóbb ATi kártyák után kell néznem...Hát itt a probléma hogy Az ati-t nem annyira ismerem így nem tudom viszonyítani egy 8600-os gt-hez.
Kinéztem egy pár ati kártyát csak nem tudok dönteni:
Gigabyte R455D3-512I HD4550 512MB DDR3 PCIExpress OEM ( 2x -13ezer )
MSI Radeon RX3850-T2D256E-OC 256MB DDR3 PCIExpress ( 2x - 15ezer )
Sapphire Radeon HD4650 512MB DDR3 PCIExpress ( 2x 17ezer )Meiket válasszam?
Please help!
THX! -
sesshou
senior tag
Valakinek van már tapasztalata win 7 alatt nvidia tv out tal.
nekem 8600 am van és nem akar működni érzékeli a tévét de nem jelenik meg semmi nemű képa driver cserét már próbáltam de nem jött be.
másnak más kártyával esetleg megy? -
wolFM
csendes tag
Köszi a segítséget!
-
NDee2
csendes tag
válasz
peti_s #27828 üzenetére
Szia megnéztem egy asztali entillátort teljes fordulaton ráirányítottam és ugyanaz a helyzet. Egy másik winXp is van a gépen, arra feltettem a Mediecal 2 Total War demoját és azzal is ugyanazt csinálta (kép), szoval nem az én általam használt játék a hibás (gondolom én)! Mi lehetne a megldás szerintetek? [
L:/dl/upc/2009-07/29/222775_ep1dfs84cok3m17j_total_war_kep_hiba3_2.jpg][/L]
-
wolFM
csendes tag
Megnéztem a tápot! FSP400-60GLN
De igazából ez nem sokat árul el a tápról ,mert a unokatesóm gépébe is ilyen van típus ugyan az az övén mégis van PCI-E táp az enyémen nincs. Az övén több IDE táp van 2vel.Megpróbáltam az ő tápjával. Ugyanúgy csíkozódik.
Remélem nem kuka a videókari ,mert az is az övé (ami azért van nálam mert az ő vinyója haldoklik).
Viszont én gondolok alaplapra is. Ugyanis az én konfigommal szintén furán kapcsol be a gép.
(miután lenyomtam a power gombot felvillannak a led-ek ,majd 1-2 másodpercre mintha kikapcsolna a gép és onnét támad fel...). Ja és az alaplapi chip (az intel chip)
amin egy hűtőborda van az nagyon felforrósodik ,viszont tettem rá egy hűtőt így sokkal jobb.
(Everest-en mindvégig 41 fok-ot mutatott szóval abban nem bízok ,de a videó-kártya 55 fokon van és eddig arra lehetett számítani.) -
dekelea
tag
válasz
jaja1981 #27947 üzenetére
THX a választ!Amugy a lényeg nekem inkább a TV-OUT h milyen képet ad, de most sok ez a 7kilo is azért néztem 5000körül ezeklet amiket írtam! ÁÁh de nem vagyok profi és így elveszek a kártyák között teljesen!Szval légyszi ajánljatok valami kártyát ami a fentebb leírt igényeimnek megfelelne! nekem az x 1300-as is szimpatikus, de az mege léggé régi vagy nem? THX
-
jaja1981
addikt
válasz
dekelea #27945 üzenetére
Inkább egy 2600XT-t ajánlanék.
7k-tól lehet venni.
Játékban gyorsabb és szebb a TV-out képe, mint az NV-nek.
Tápot nézd meg, de ezek a kártyák nem fogyasztanak valami sokat.wolFM:
Túlmelegedés is lehet, de amiket mondtál simán lehet a táp.
És igen a rossz táp viheti a VGA-t, ha nem tud elég áramot adni.
A táp rettentő fontos, az táplálja az összes alkatrészt.
Nézd meg, hogy milyen márkájú, és hány wattos. -
dekelea
tag
HALI!Szeretném megkérdezni h kinek mi a véleménye, tapasztalata a Gigabyte 8500gt(256 megás passzív hűtés ddr2es memók) kártyáról!5000-et megér ugy h még van rajta 2 év garancia? A gépem asus p5g-tvm alaplap, 3000-es pentium processzor 1 giga ram most csak az alaplapi 128megás videokártya van rajta és most szeretnék egy videokártyát bele, így a ramomból se eszik le majd az integrált!Vagy ehelyett milyet javasoltok ha ez nem frankó, bár tesztekbe jókat olvastam róla!Néztem még a 7600 gt-t meg a sapphire 1300pro silencet és a 7600gt t is még passzív hűtéssel! Amugy nem igazán játékra használom a gépet a játék csak marginális nálam, inkább a TV-vel való összekötés miatt is kell a TV-OUT-os kártya!(passzív hűtéses kártyát akarok h ne zajongjon ott nekem, meg van egy 12 centis rendszer hűtőm ami jól átszellőzteti a házat!)Illetve menynit eszik ez a kártya a tápból? Van most egy vinyó,két dvd olvasó/író,a procihűtő meg a rendszerhűtő rákötve! A tápom nemtom h hanyas mert ugy vettem összerakva a gépet és nem volt ráírva!THX a válaszokat!
-
wolFM
csendes tag
Nos igen ,az már nem aktuális. Csak elfejeltettem átírni.
Sajnos a tápot nem tudom milyen ,de most szétkapom a gépet és megnézem.
Addig feltennék egy olyan kérdést ,hogy a tápra mindig is gyanakodtam ,ugyanis van mikor nem kapcsol be a gépem (felpörögnek a ventrik ,meg a led-ek bekapcsolnak ,de a vinyó azt hiszem nem ,nem is pittyeg az alaplapi hangszoró)
Sajnos ez a videó kari 7900 GS már elromlott (unokatesómé van most benne)
Az lehet ,hogy attól ,hogy kevés fesz.-t kap? Szóval táp problémától?
Illetve ez az egész képeltorzulás lehet a táp miatt? -
pcguru14
tag
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni hogy az ATI HD 4550 512Mb karim tudnám e valahogy tuningolni?
Előre kösz!
-
wolFM
csendes tag
Sziasztok!
Most állok egy nagy rendrakás után a vinyón és 2 xp telepítésen túl.
Próbálnék egy kicsit ellazulni valamilyen játékkal ,de persze nem megy minden könnyedén.
Sajnos bármilyen játékot elindítok kb. 20 mp múlva a kép teljesen elmosódik és függőlegesen (kicsit döntötten) csíkozódik. Így abszolút nem látni semmit.
(ha sikerül kilépnem a játékból a kép rendeződik)
A monitorom egy 22" széles vásznú, lcd,(L22W-5) a frekvenciát 60Hz-en és 75Hz-en is próbáltam.
Formatálás előtt minden flottul ment!
Alaplapi driverek fent vannak. Videókártya driver is (2 fajta is kipróbálva)
Szerviz csomag 3 feltéve.
Direct X is a legújabb van rajta.
Melegedést nem tapasztaltam.
Egyszerűen ötletem sincs ,hogy mi lehet ,csak annyi ,hogy ki kell dobjam a kukába a VGA-t.Mit tehetnék ,hogy kiküszöböljem a hibát? Valami ötlet?
Előre is köszi a segítséget! -
jaja1981
addikt
válasz
Mortimer26 #27934 üzenetére
Ha nem találsz külön VGA tiltást, akkor csak tedd be az újat a PCI-e sínbe és kész is van.
Magától észleli, és letiltja az alaplapit. -
Mortimer26
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ASRock N68-s alaplapom integrált GF 7025-tel. Mivel új vga-t (GF 8800 GT) veszek, ezért a régire már nincs szükségem. Mit kell tennem, hogy az újat jól kezelje le a rendszer? A BIOS-ban jelenleg A vga résznél PCI van beállítva, gondolom ezt át kell állítani PCI-E-re?! Ezen kívül ellop 256 megát a RAM-omból a jelenlegi kártya. Ezzel mit kezdjek? Most AUTO beállításon van, de min. 128 megára lehet levinni, ha jól emlékszem...vagy hagyjam AUTO-n és felismeri az új kártyát? Mihez kezdjek a hálókártya résszel? Gondolom azt nem tiltja le ez a művelet a BIOS-ban (az is integrált).
Ezen kívül kell még vmivel babrálni?
Ha tudnátok segíteni, megköszönném...
-
RootRulez
félisten
Köszi a linket és infót nektek
-
norbi19884
tag
Bios flash után is ugyan olyan
1-hete számítottam be a régi karimba volt tulaja azt mondja nála jó volt biztos én SZ@RTAM el és nem akarja vissza venni és ráadásúl még kvázi tag is na mind1 nevet nem mondok csak bosszantó!
-
Lengyi
aktív tag
Következő a problémám. Mikor a windows feláll a kép csíkoz illetve foltokban, téglalap alakú részeken össze-vissza színes csíkok jelennek meg. Jobban nem tudom leírni. Ezután a monitor pedig elteszi magát készenlétbe. Csökkentett módban elindult, semmi baj nem volt. Vga driver le és utána normál módban sem találkoztam vele. Miután drivert újra felraktam ugyanez. Remélem nem halt meg, bár nagyon úgy néz ki
Valami tipp? Ötlet?
-
Dubmaster
aktív tag
válasz
norbi19884 #27910 üzenetére
Azért óvatosan azzal a BIOS flashhel...tartalék kari legyen!!!
-
-
levi1108
aktív tag
válasz
norbi19884 #27910 üzenetére
Lentebb leírtam.(#27861)
-
norbi19884
tag
És honnan tudok leszedni biost?És hogyan flasheljem?
-
Dubmaster
aktív tag
válasz
norbi19884 #27902 üzenetére
Jah,hogy több alaplapban is ezt produkálja? Akkor sorry,értelmetlen volt a kérdésem!
-
Dubmaster
aktív tag
válasz
lepucoltad a 8600 drivert?
-
Lawboy
tag
Mivan SENKI NE MVÁLASZOL a kérdésemre?
190.38_desktop_winxp_32bit_english_whql.exe
Ez az új NV Driver Miért nem jó a Gépemre Valami IONos.
fELTESZEM újraindítom és xp után elkezd villogni a kép.
88GTS512MB OC INNO3D Karim van. -
betyarr
veterán
válasz
RootRulez #27897 üzenetére
simán 12V-on megy,max fordulaton.kicsit szívtam is a fogam,hogy miért nem a pwm-es ventit rendeltem meg,mert azt köthettem volna láncba a többivel,de most úgy látom,hogy nem is baj,ha maxon megy,legalább hidegen tartja a vga-t.játék után itt a 27-28 fokos szobában még nem emelkedett 54 fok fölé,pedig most fejeztem be egy kb fél órás nfsu undercovert max beállításon.
szerencsére a venti hangja sem hiszem hogy túlságosan hallatszik.a többié sem hallatszódna ha nem lenne az útjában rács,meg porszűrő.sztem egyszerűen csak a szélzajt hallom.te véletlen nem vagy jártas a bioshock-ban?mert ha igen,akkor dobj lécci egy privit.a topikja totál halott...
-
levi1108
aktív tag
válasz
Üdv!
Szerintem bios-t kellene rátenni, de az is lehet hogy memo hibás. -
norbi19884
tag
Sziasztok!
Van egy 9600gt vga-m ami csak windows-ba működik és csak akkor ha van mellette egy másik és kártya és felrakom 96Gt drivert újra indítom és csak akkor ad képet ha belép a windowsba ha egyedül bent pittyen hármat kb 2 másodpercet vár és utána jön a normál bekapcsoló pityeges kép nincs csak az op rendszerbe.Ez vajon mitől lehet kártyán nem lett bios frissítve se húzva reggel működött estére ezt csinálta annyi volt hogy haver át hozta a kártyáját kipróbálni egy 8600-ot ahoz felrakta a drivert és amikor ment vissza a helyére onnantól kampó
ez mitől lehet több lapba is kipróbáltam és ugyan ez.Amúgy a galaxy 9600 gt 512-es silent a kicsike.mi lehet a baja?
-
Lawboy
tag
Sziasztok!
Van 1 VGA karim.:Atialit 9550(Sima)
Most vettem észre hogy 8X Helyett AGP csak 4X .
Alaplapon volt valami agp 8x 4x én beállítottam 8x ra de ugyan úgy 4x
Még láttam Ati Catalystban hogy 4x vagy 8x átállítottam 8x ra újra indítottam a gépet és jó lett de amikor PL:Játékba belépek akkor lefagy.
Hozzá Társítva 1 AMD Sempron 2500+ 512MB nemtommilyen 333-as ram 400 ra húzva.
Az alaplap pedig7VT4APRO.
Eredetileg 1 Ati 7000 kártya volt benne ami már nem nálam van.
Hogy lehetne ezt megcsinálni?Új catalysten is ezt írja ki./Régin is.
És ha már megkérdeztem:
K7VT4A PRO Hol találom a hybrid boostert?
Mert Biosba nincs sehol.
Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG Strix GTX 1080 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítok!!!
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Founders RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó GeForce RTX 4070 Ti SUPER GameRock OmniBlack
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF GAMING RTX 4090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI GeForce GT 1030 2GB LP OC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest