- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen széket vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Vaku topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- Csendben mutatkozott be a Samsung Galaxy Tab Active 5
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
zzola
titán
Üdv!
Van a családban egy 1000 éves Acer lapos. Celeron CPU, 500GB HDD, 1x1GB DDR2, WIN 8.1.
A rendszer nem kicsit köhög, gyakorlatilag használhatatlan!
Lenne értelme SSD, 2x2 GB RAM, +Win10-re költeni?
Gyakorlatilag csak böngészés folyik a gépen.
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
maxiszalai12
tag
Sziasztok!
Lenovo Ideapad 100 15-IBY notebookhoz jó lenne lenovo B50 kijelző? Ahogy nézem mindkettő 30 pines és ugyan ott van csati. kérdés kezeli e a Full HD-t.
Akinek van infója ne tartsa megában -
karesz.mk
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Alienware m17x r1 masina. Nincs benne videókari, de elvileg van benne integrált ATI 9400 HD. Bekapcsol, világít de nincs kép. Szerintetek működésre lehet bírni integrált cumóval, hogy teszteljem, hogy vegyek-e bele ebayről két karit? Potom 20000 forintba került, ha nem max elbontom alkatrésznek, mert gyönyörű állapotban van
Előre is köszi srácokA RAM és VGA árakat nézegetve mindig a lottó reklám játszódik le előttem: "MENNYI?!"
-
Trade88
tag
Sziasztok!
Dobtam öcsèm notebookjàba egy ssd-t.
Asus x751LD
Windows utàn minden driver hiba nèlkül felment, egyedül az Nvdia driverrel szìvok. Csak amit az asus honlapjàròl töltöttem le tudom feltelepìteni, viszont ez 2014-es.
Az ùjakat amiket az Nvdia oldalàròl szedtem nem tudom felrakni. Megàll a telepìtès a rendszer ellenőrzès utàn.
Van valami tippetek, hogyan oldhatnàm meg?
Vàlaszokat előre is köszönöm! -
veterán
válasz ::Trunks:: #37093 üzenetére
Mindenképpen szervíz legyen a vége mert ott biztosra megmondják, hogy mi a baja. Szerintem is vagy a GPU vagy a déli híd forrasztása kezd elengedni. Vagy Reball vagy chip csere.
duree54
-
NEMO1968
őstag
válasz ::Trunks:: #37093 üzenetére
Szia!
Szerintem a GPU forrasztàsa haldoklik.
Mikor melegszik,minden làba rendesen èrintkezik ès megy.
Reball segìt,de majd komoly szakik megmondjàk a tutit.Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
::Trunks::
senior tag
Sziasztok. Mivel egyik szakmai topikban sem kaptam választ ,ezért beírom ide is,hátha találkozott valaki hasonlóval!
Sziasztok. Van egy Toshiba L50B 1-DJ laptopom, amit már csak néha autódiagra, és HBO GO-ra használok esténként.
Vagyis már arra sem, mert a következő hiba lépett fel:
Bekapcsolom ,és egyszerűen nem ad képet. Külső monitorra se, tesztelve D-Sub, és HDMI-n is. Ki-be kapcsolgatásra régebben észhez tért, és megy. Mostanra már az sem segít, de ha bekapcsolva hagyom 10ből 8x ,2-10 perc alatt egyszer csak elindul ,és megy.
Megy,míg ki nem kapcsolom ,akár 5-8órát is ,teljesen hiba nélkül. Van benne HDD, ODD helyén SSD, de azt már kivettem ,hogy kiszűrjem hibaforrásként. Ramból 2x4gb, felcseréltem, és ki is vettem egyesével az sem segített. Újra pasztáztam, és minden csatlakozót ellenőriztem, nincs baja. Ötlet? Járt már így valaki? Előre is köszönöm!
::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/
-
Dell XPS
veterán
-
Loccze
tag
Sziasztok!
Haverom notiát átraktuk másik házba. Mivel nem mai darab így közben tisztítottuk es pasztáztuk a procit, de a mellete lévő hővezető lapokat nem cseréltük így pár perc után lefagy, szét lett szedve megnyomkodva a hűtőlap akkor egy ideig ment, most megint kifagy. Hol lehet olyan lapot venni?
Ideiglenesen hűtőpasztával ha összevan kenve ott is jó lehet e? Csak netre filmre van használva... amíg nem jön paszta.
Köszi előre is! -
Grave_444
nagyúr
Üdv!
Ha veszek egy Linuxal telepített laptopot hogy lehet rá legolcsóbban hivatalost Windowst tenni?
-
pengegyerek
aktív tag
Sziasztok.
Szeretném megkérdezni, hogy egy Asus G551JW prociját lehet e cserélni erősebbre? Jelenleg egy I5 4200 van benne nem túl acélos..."Aki pálinkát iszik a temetőbe kiviszik ki pálinkát nem iszik azt is oda temetik."
-
Papooo
senior tag
válasz Theory66 #37082 üzenetére
Hőmérsékletek rendben vannak?
Pár napig használd hdd nélkül, közben biztos ami biztos csinálj egy memtestet is.
Ha hdd nélkül napokig hibátlanul megy, akkor valami összeakadás lesz.
Találkoztam már olyannal, hogy két hibátlan alkatrész egy hibátlan laptopban hibákat produkált valami relytélyes okból.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Adott egy régebbi Asus K51 notebook aminek rossz a kijelzője ezért eddig egy külső monitorra volt kötve. Most szeretném újratelepíteni a gépet egy másik hdd-vel de indításnál semmi nem jelenik meg a külső monitoron (VGA kábellel van összekötve). Hogyan tudom beállítani, hogy azon jelenjen meg már indításnál a kép?
-
ensolid
tag
Sziasztok!
Páromnak tegnap elromlott a notebookja és SOS-ben kellene neki másik ma megyünk a helyi használt notbookos kereskedésbe a weboldalukon megnéztem már a választékot és nem igazán tudok dönteni.
Az első lehetőség Hp Elitbook 8440p i520m processzorral sima 320gb-os hddvel 40000 Ft-ért. A másik lehetőség az egy Thinkpad L440 lenne Celeron 2950M-el és 128 GB-os SSD-vel 40000Ft-ért. A memoria méret ugyan akkora 4gb. Nem tudom eldönteni mi érné meg jobban egy első generációs i5 vagy egy 4. generációs celeron ssd-vel. Alapvetően facebookozásra és hd videók/filmek nézésére lenne használva. Tudna nekem valaki egy kis tanácsot adni? Én inkább a celeron+ssd felé hajlok, de eléggé lenovo párti vagyok és lehet, hogy csak ezt miatt akarom inkább ezt megvenni. -
Papooo
senior tag
válasz kaposznyak #37076 üzenetére
Ha javítani akar, akkor szerintem nem a pendriveról bootolt.
Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
kaposznyak
aktív tag
válasz kaposznyak #37074 üzenetére
Update:
Már boot-ol, viszont újratelepítés helyett megpróbálja javítani a lemezen kévő oprendszert...
Nem ad fel opciót formázásra.
-
kaposznyak
aktív tag
Üdv.
Dell E6440-re telepítenék Win 7-et USB-ról.
ISO-t letöltöttem, USB download tool-al kiírtam a stick-re.
Boot sorrendet állítottam.
Mégis azt írja, nincs bootolható eszköz.
Javaslat?
-
Theory66
aktív tag
Sziasztok!
Sokadszor van nálam egy Aspire 5 A515-51G. Egy 120GB m.2 SSD-vel van bővítve a gép, a következő dolgot csinálja:
Miután telepítek egy win10-t az SSD-re (HDD-t kiszedtem erre az időre) felpakolok minden programot, drivert stb, látszólag működik a gép. Miután visszateszem az üresre HDD-t és leformázom, a rendszer SSD c:, a HDD pedig adat d: néven fut.
Ezek után eltérő idő elteltével, nem bootol be a gép, javítás nem segít. Legutóbb tegnap volt friss telepítés, reggel visszaraktam a hdd-t, leformáztam, újraindítás után már nem bootol a rendszer.
Ami érdekes ha parancssorból megnézem a lemezeket és a partíciókat, már az Adat meghajtó a c: jelű, a Rendszer pedig d:, tehát megcseréli a betűjeleket valamiért ...
Találkoztatok már hasonló hibával?
-
prabhu
senior tag
válasz pengegyerek #37067 üzenetére
Forrasztani? Ha jól látom - képek és szétkapós videó alapján - simán bele lehet rakni. Ami gond lehet, hogy a bios esetleg tiltja.
[Asus oldal][ Szerkesztve ]
-
pengegyerek
aktív tag
Sziasztok.
Volna egy Asus G551JW típusú laptopom és benne az alap wifi kártya ami ugye csak 2,4 GHz- t tud és nem is a legjobb teljesítményű. Kaptam egy Intel 512AN MMW típusú kártyát és a kérdésem az lenne megéri e szerelgetni, forrasztgatni, vannak e tapasztalatok ezzel a wifi karival? Win 10et használok elvileg driver van hozzá és specifikációk alapján jobbnak tűnik mint az alap, na meg tudja az 5 GHz- t is...
Előre is köszönöm a válaszokat"Aki pálinkát iszik a temetőbe kiviszik ki pálinkát nem iszik azt is oda temetik."
-
-
Papooo
senior tag
válasz Lalikiraly #37064 üzenetére
A 17,3"-os gépet elég macerás használni. Inkább hordozható asztali gép, mint notebook.
Én is sokáig használtam ezt a méretet, de film nézésen kívül nincs sok előnye a nagyobb méretnek, főleg, hogy aránytalanul drágább mint a 15,6"-os társai.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
-
Papooo
senior tag
válasz Lalikiraly #37062 üzenetére
Szerintem keresgélj még.
A E és az N proci nagyon gyengusz. Ha a teljesítmény nem számít, akkor fölösleges mellé a gpu.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
Számlára megy, mert ismerős intézi, így jobban járok
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
Papooo
senior tag
válasz Lalikiraly #37060 üzenetére
Mindkettőt kerülném, ha nem számlára venném, és nem ajándéknak.
Ha fontos a garancia, akkor körbenéznék hátha kapok valahol új 5-6. Gen i3-at olcsón
Ha nem kell újnak lennie, néznék valami szép állapotú 4.gen i5-öt 50 körül használtan.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
Na ja gondoltam.
És akkor hasonló konstrukcióban helyette egy Asus 17 collos. Csak Celeron dual core N4000 és mellé geforce mx110
Csak hogy érezd. De tényleg melyiket lenne illendő?
[ Szerkesztve ]
-
Papooo
senior tag
válasz Lalikiraly #37058 üzenetére
Ha megy is, nem sokat ér, a harmatgyenge proci miatt.
Egy 4.gen i3 és a beépített intel hd rommá gyalázza.
Kábé akkora parasztvakítás mint amikor egy n4200-as proci mellé betesznek egy nvidia 920m-et.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
Sziasztok!
Technikai kérdésem lenne.
Adott egy Lenovo 320-as noti. Benne egy AMD E2-9000 APU és mellette egy Radeon 520 2GB videókártya. Ezek mennek dual graphics üzemmódban?
-
matyuli3
újonc
Sziasztok! Rendszeresen küzdök egy problémával. 1050 Ti videó kártyám van. Valamiért ha feltelepítem a 12-es microsoft visual pack-ot elmegy a direct3d gyorsításom. (szerintem teljesen mindegy, hogy melyiket teszem fel, magyarán ha a meglévő packtól eltérőt telepítek) Ha letörlöm és újra telepítem a videó kártya driverét akkor megoldódik a probléma. Viszont most már ott tartok, hogy játszom és egyszer csak nem tölt be a játék, kidob egy hiba üzenettel, de már előre tudom természetesen mi a baj... Megszűnt a d3d támogatás. Nem tudom elképzelni miért csinálja ezt. Olyan mintha a windows frissítések meg az "ilyesmi" dolgok belenyúlnának a driverbe mindig és tönkre tennék azt. Hardveres probléma az kizárható? Nagyon örülnék ha tudna valaki segíteni! Akit eddig kérdeztem tanácstalan volt.
-
prabhu
senior tag
válasz Loccze #37051 üzenetére
Gyári oldal hiányában ez érdekes kérdés.
A procira ezt találtam: [CPU upgrade], de a bios-on múlik, hogy mit támogat pontosan.
Én inkább egy hdd-ssd cserét javasolnék, ha még nem volt, mert az érezhetően javít a felhasználói élményen.[ Szerkesztve ]
-
Loccze
tag
Szaaztok! Lenne egy gyors kérdésem.
Haveromnak van egy Hp dv7 1000eg
P7350 es procival van szerelve. Lehet ezt a procit nagyobbra cserélni és érdemes-e? Valamint érdekelne milyet lehet.[ Szerkesztve ]
-
Dimaj
aktív tag
Üdv. Egy pohár tea ráömlött a laptopra, azon belül is a touchpad sokat kapott. Azóta alig mozog, és Windows ban össze vissza kapcsolat mindent magától, meg van kergülve. Mit tudnék csinálni? Esetleg valami kontakt sprét vegyek, és fujjam le az egészet, a gombok alatt is?
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz qpakcovboy #37043 üzenetére
Valószínűleg azért, mert az energiaazdálkodásnál nem állítottad be, hogy lehajtáskor ne történjen semmi (se áramforrásról, se akkuról)..
-
qpakcovboy
őstag
Van egy dell noti, amit HDMI kábellel összekötök egy monitorral, mert szeretném kihasználni a nagyobb kijelző előnyeit. Amikor a notit becsukom, akkor elmegy a kép és hiába nyomom az egeret, illetve a billentyűzetet nem jön a kép. Egy régebbi lenovo-val korábban ez simán működött. Mind a kettőn win10-van, ezért szerintem valami beállítási gond lehet, de nem tudok rájönni, hogy mi. Légyszi segítsetek!
-
Dinter
addikt
Üdv.
Az, hogy a laptopom először csak 95%-ig töltött fel, mostmár meg csak 94-ig, azt jelenti, hogy lassan tönkremegy az akksi?
-
wulfi
tag
Sziasztok.
Adott egy Asus laptop (vivobook s530) melynek nincs lan csatlakozója.
Az lenne a kérdésem hogy ha egy lan-usb adapterrel csatlakoztatnám a vezetékes nethez akkor az működne e? Illetve ha igen akkor a sebességét tekintve ez befolyásolná e, hogy egy ilyen adapterrel van csatlakoztatva a net.
Wifin keresztül is menne de én kábellel szeretném megoldani.
Előre is köszönöm a segítséget. -
MapleLeafs
újonc
Nem tudok BIOS-on kivül semmit sem behozni a gépen, most már azt csinálja, márka logo feltünik, BIOSt behozhatom, eltünik, bal felül van az a "_" jel ami 3-4x villog es ujraindul. Power, akksi LED kék, a HDD közben felvillan kéken a POST után és ujraindul. Annyira emlékszem, hogy 1-2 hónapja kék halálozott vga driveres indokkal, illetve induláskor amikor minden betöltött, CCC.exe hiba.
Beat Calgary Flames 6-2!! :)
-
Kbali
nagyúr
válasz MapleLeafs #37037 üzenetére
Csökentett módban is ezt csinálja? Lehet, hogy a vga driver dőlt össze
-
-
Dinter
addikt
Üdv.
Véletlen az USB-be dugtam a jack dugót, gép egyből leáll, Windows nem tud bebootolni. Mint kiderült, megváltozott az SSD betűjele E-re, fájlokat kilistázta, amik voltak, átállítva C-re, gondolvan megoldja a gondot. Nos utána megint visszaállt a másikra, de már dir-elésnél kikapcsolt a gép. Most már bekapcsolni sem tudom, mert betöltésnél egyből kikapcsol. SSD-t nem igazán tudom kiszedni (még), mert optibayben van. SSD-nek annyi? A gép többi része ugye nem károsult?
-
Papooo
senior tag
válasz MapleLeafs #37034 üzenetére
A windows logo alatt indul újra? Lehet hogy csak a windows halt meg a hirtelen leállástól.
Próbálj meg windows telepítő lemezről vagy pendriveról bootolni, ha az nem indul újra, akkor egy javítás vagy újratelepítés segíthet.
Ha a windowstól független, akkor érdemes lenne másik töltővel vagy csak akksiról indítani, mert lehet töltőhiba is.A tipust nem ártana tudni, mert ha pl. PEW96, akkor lehet hogy csatlakozni szeretne a sok-sok jobblétre szenderült társához.
-
MapleLeafs
újonc
Sziasztok!
Van egy régi packard bell notebookom, a tipusa most nem lényeg, még a mai nap is neteztem rajta, majd váratlanul elfeketedett a kép, de hallottam, hogy működésben van. Utána vettem észre, hogy egy kicsit kilazult a töltő a helyéből (bár működés közben egy fing figyelmeztetést sem adott arról, hogy hol a szufla haver?). Visszadugtam rendesen, eljutok a packard bell logoig es hogy mivel nyomjak BIOST, kovetkezne a windows toltese de nem, ahelyett ujraindul. Lehet, hogy meg nincs benne annyi ero, vagy más lehet a probléma?
Köszi
Beat Calgary Flames 6-2!! :)
-
bazsimano
őstag
sziasztok!
win7 van a gepen latituda 6320. elindul, minden problema nelkul, csak indulasnal feketere valt a kepernyo 1-2 mpig utana minden ok...mi lehet a gond?
udv
balazs -
coco2
őstag
válasz Poplacsek #37030 üzenetére
A lenovo és az acer is..
Az akkuknak egyébként van önmerülésük is hőmérséklet függően. Magasabb hőmérsékleten gyorsabban merül. Ha valami áramkör csak nyugalmi állapotban van, valószínűleg a szivárgási áram nagyobb, mint annak a fogyasztása. Engem nem is az zavar. Az zavar, hogy ha van egy alaplapi blokk, ami működik, ha akarom, ha nem, és a fene tudja, mit is csinál pontosan. Alkalmasint be tudja kapcsolni a gépet önállóan és hagyni, hogy valami előzőleg feltöltött program időzítetten lefusson amikor én ott sem vagyok? Megtörténhet?
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
Poplacsek
senior tag
Ha BIOS-ban be van kapcsolva az USB töltési funkció akkor az biztosan és a Fast Boot is üzemben tart részlegesen. De valami más is van, mert hiába kapcsolom ki ezeket, a kikapcsolt laptopom akkuja akkor is merül napi 2-3%-ot. Ha egy telefont, vagy tabletet kikapcsolok, az akksija még hónapok múlva is alig merül pár százalékot, nem értem, hogy a laptopokat mi a franc meríti (ahogy olvasom a neten rengetegen panaszkodnak erre, főleg Dell és HP tulajok).
[ Szerkesztve ]
-
coco2
őstag
Általános laptop kérdés. Feszültség szabályozók. Ha van itt valaki laptop szervizes, talán tudja.
Találtam több külön forrásban is olyat, hogy kikapcsolt laptop halkan ciripel, vagy zizeg. Valaki felvetette, hogy az akkuhoz tartozó feszültség átalakító. És éppen vakarom a buksit rajta. A mai laptopokat ha főkapcsolóval leállítom, valami áramköri blokk akkor is aktívan marad?
-
Loccze
tag
Sikerült torrent oldalról leszedett startert aktiválni. Próbáltam már korábban, csak akkor nem jól. A lényeg az volt hogy a telepítés közben nem kellett termékkulcsot megadni, csak mikor már fent volt a rendszer és a driverek elindítottam az aktiválást, beírtam a kulcsot és elfogadta.
Köszönöm! -
KGyST
csendes tag
Thx,
egyébként ennek a gépnek valami ritka szar akkuja volt, két év után teljesen meghalt, lehúzom a tápkábelt és azonnal lekapcsol, nulla a kapacitása, nem tudom, ez mennyire általános. Ehhez képest van egy 2007-es (!) Acerem, a gyári akku még mindig kihúzza egy fél óráig. -
coco2
őstag
Az alaplapra rá van forrasztva a proci. Ha utána nézel, mibe kerülnek a részegységek, amiből felújíthatod a laptopot, vegyél inkább egy újat.
Nekem van egy hp pav 15-ösöm éppen szervízben, amin kiment az alaplapi feszültség szabályozó. Egyenlőre nem lehet tudni, hogy csak az ment-e ki, vagy mondjuk chipset, proci, meg egyebek is miatta. De csak a fesz blokk cseréje 40-ből meglenne. Alaplap egészben csere az már 70..80..a fene tudja, meddig menne, de az a biztosabb javítás, ami nem ablakon kidobott pénz. És akkor még mindig egy használt laptop az eredmény, bármilyen megkímélt állapotban van is. 3 év használat akkor is 3 év használat. Valószínűleg ott hagyom a szervízben, legyen nekik bontott alkatrész, és inkább új laptopra költöm a pénzt. Neked is azt javasolnám. Hiába hp valami, attól még ugyan úgy kommersz gagyi. A mai világban már semmit sem jelent a márka.
[ Szerkesztve ]
-
KGyST
csendes tag
Sziasztok,
adott egy HP Pavilion 17 e050sh (entry level) notebook, ami egyébként, sok szempontból, már a vásárlásakor is egy agyonköpködött szar volt, viszont vannak jó tulajdonságai (klassz klaviatúra, 17-es formátum), emiatt gondolkodom a felújításán és a továbbhasználásán (Hibás LCD, tré akku)Ebben a gépben egy AMD A4-5150M 2.70 GHz (szintén nagyon entry level) proci van. Milyen esélyeim vannak csak a proci cseréjére? Ezeken a gépeken ez be van forrasztva, vagy cserélhető? Érdemes ilyenben gondolkodnom? Alaplap lehet kompatibilis pl. A10 procival?
Thx
[ Szerkesztve ]
-
dugo_
veterán
válasz Loccze #37021 üzenetére
https://softlay.net/operating-system/windows-7-starter-full-version-free-download-iso.html
Nem töltöttem le, de tényleg egy .iso indul el, nem valami kétes .exe.
Egyébként torrentről is lehúzhatod, csak az aktiválásnál válik ketté a legál/warez téma.
-
prabhu
senior tag
válasz Loccze #37019 üzenetére
Talán [MS oldal]?
-
Loccze
tag
B.Ú.É.K.
Sziasztok! Lenne egy kérdésem, nem tudom ide tartozik-e.
Toshiba nb550d-108 netbookomhoz, win 7 starter licenszkulcs van, de a rendszert legyalulták róla, honnan tudok telepítőt keríteni?
Köszi előre is![ Szerkesztve ]
-
-
Papooo
senior tag
A 17"-os gépek inkább hordozható asztali számítógépek.
Nagyobb kasztni, talán jobb hűtés, második vinyóhely.
Elviszed egyik helyről a másikra és használod, de útközben nem fogod elővenni, mert kényelmetlenül .agyA 15,6" már az a méret, amivel akár útközben (vonaton, buszon) is működhetsz.
-
coco2
őstag
Általános laptop kérdés, képernyő átló.
Látszik bármi tendencia a 15-ös laptopok kifutására, és 17-es képernyő terjedésére?
-
Poplacsek
senior tag
Az normális dolog, hogy kikapcsolt állapotban is merül a laptop akksija kb naponta 2%-ot?
A laptop egy vadi új HP Spectre Whiskey Lake CPU-val, 61WH-s akksival, ami hibátlan állapotban van, használat közben nagyon lassan merül le (10-12óra).
Olvasgatok a neten és látom, hogy rengetegen küzdenek ezzel szinte márkától függetlenül. Nem értem én se, mert ha egy mobil telót, vagy tabletet kapcsolok ki, annak az akku drain-je koránt sem ilyen mértékű, tehát ezeken a laptopokon valami fogyaszt kikapcsolva is.Az alábbiakat már ismerem, de nem hoztak eredményt, esetleg további javaslat?
- BIOS: USB Charging és Wake On Lan kikapcsolása
- Win / Eszközkezelő / Rendszereszközök / Intel Management Engine Interface letiltása
- Win / CMD (admin): powercfg.exe /hibernate -off
- Win / Energiagazdálkodási lehetőségek / Főkapcsoló funkciójának meghatározása / Fast-Startup és Sleep kikapcsolása
- C:\Windows\Prefetch, C:\Windows\Temp és Recycle-bin tartalmának törlése -
csubuka
addikt
Sziasztok!
A 8750M nem elfüstölős a Probook 650 notiban? Bátran lehet vele használt gépet venni? *HP topikban nem kaptam választ azért lehet, hogy itt is vaan tapasztalat ezzel.
-
Brandynew
őstag
-
garage112
aktív tag
válasz Brandynew #37008 üzenetére
Amire válaszoltál, azt nagybátyámnak kerestem konkrétan, és meg is találtuk neki a megfelelőt Teljesen igazad van abban, hogy nem kérdeztem be oda.
A másik dolog, hogy hetekig bújtam a teszteket, de ilyen dolgokról sehol nem volt szó, gondolom majd "javítják", de az is lehet, hogy én hibámból adódik valami, azért is írtam ide, hátha csak a windows 10 sz@rozik, vagy valamit nem telepítettem megfelelően.[ Szerkesztve ]
Iphone 14 Pro / / Xbox One - WildBlaze420 / / PlayStation 5 - Mrtn112 / / Dell G5 15" - Macbook Pro 15" Retina (2017)
-
Brandynew
őstag
válasz garage112 #37007 üzenetére
Szia,
Boldog új évet.
Kár, hogy a "Milyen notebookot vegyek?" topikban nem kérdeztél vásárlás előtt, akkor lebeszéltünk volna erről a selejtes gépről.
Véletlenül nem netről rendelted? Akkor két heted van visszavinni.
Szerk.: ja de, kérdeztél és pont én válaszoltam. Nem azt vetted, amit írtunk, kár. Lehet háttérismeret nélkül, saját szakállra vásárolni, de akkor így fogsz járni, látod.
[ Szerkesztve ]
-
garage112
aktív tag
Sziasztok!
BÚÉK Mindenkinek!!Lenovo Y530 ról lenne pár kérdésem... Múlt hét óta van meg és produkál fura dolgokat.
1.) Néha bekapcsolásnál csak a Legion logóig jut el, majd egy restart után jó lesz..
2.) Hanggal kapcsolatos gondok vannak, először Youtubenál vettem észre, de zenei bejátszó programnál is előfordult mostmár az, hogy elindítok valamit 1-2 mp némaság, majd megszólal onnatól, ahol épp tart a zene például.
Ez nem kifejezetten Lenovoval kapcsolatos, de a másik laptopomon nem volt ilyen gondom..elkezdte a OneDriveot szinkronizálni, de én azt megszakítottam, ki is jelentkeztem belőle. Viszont mindent egy OneDrive mappába ment a gép ettől függetlenül is, és néha amit megnyitok programban melóhoz (Bpm Studio), nem tudja beolvasni a fájlokat, a programon belüli tallózásból, gondolom az internet hiánya miatt...
Jelenleg, a legfrissebb BIOS van fent (csatlakoztatva, nem töltődik hiba miatt..), Intel összes drivere fent, Nvidia driver, GeForce Experience fent. Win 10 Pro.
Előre is köszönöm a segítséget
Iphone 14 Pro / / Xbox One - WildBlaze420 / / PlayStation 5 - Mrtn112 / / Dell G5 15" - Macbook Pro 15" Retina (2017)
-
g.peter23
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, Sketchup valamiért nem jeleníti meg rendesen már az irányvonalakat sem (X Y Z), és nagyon akad, fekete a fél képernyő!
Képeken látni a hibákat, bocsi a minőségért.
A tüneteket egy HP notebookon produkálja:
Win 10
8gb RAM
1GB AMD Radeon HD
SSDDriverek rendbe vannak.
Másik gépen, ami kevesebbet tud, simán megy, ugyan arról a telepítőről!
Mi lehet a baj?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz korcsillio #37002 üzenetére
A NOD32 valóban jó, de inkább az ESET Internet Security, abban komplexebb védelem van. eBay-en egy ezresért tudsz venni licencet.
-
prabhu
senior tag
válasz korcsillio #37002 üzenetére
Van rá topik: [link]
Nekem a Nod32 vált be leginkább.
A mostani problémádhoz javaslom a Hitman Pro és a [Malwarebytes megoldását]A kérdés az, hogy mennyiből 50? Zárj be mindent és úgy nézd meg!
[ Szerkesztve ]
-
prabhu
senior tag
válasz korcsillio #37000 üzenetére
Az a jcecn.exe vírus (trójai, cpu bányász). Ezt kell letakarítanod.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hogwarts Legacy teszt
- Xbox tulajok OFF topicja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Óra topik
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T470, 14" FHD IPS, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1
- Lenovo Thinkpad T470, 14"HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo Thinkpad T460, 14"HD/FHD, i5-6200U CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év garanc
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Asus vivobook S15 Intel i7 1165g7 -16gb ddr4 512 ssd-iris xe graphic
- Dell XPS 13 9310 Prémium notebook (i5-11.gen, 4267 MHz DDR4 memóriával)
- Toshiba Satellite C660 core i3 laptop
- HP Elitebook 735 830 G7 G8 gyári billentyűzet háttérvilágítással + palmrest
- Dell XPS 15 9500 (10.gen.i5/512GB SSD/8GB RAM)